Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OKURKOVÝ KRÉM

OBSAH

Jak po dlouhém dni na slunci zchladit a osvěžit pokožku? Jedině pomocí chladivého domácího krému z Aloe vera. Nejlépe je k jeho výrobě použít čerstvý gel přímo z rostliny, ale vhodný je také koupený gel v přírodním oleji, který voní a je z čerstvých surovin.

Zdroj: Výroba domácího krému z aloe vera

Diskuze

V diskuzi WARFARIN A CO NEJÍST PŘI JEHO UŽÍVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana janelová.

Co banány? A normální rohlíky z pekárny a chleba nejíst? A z ovoce nektarinky, švestky, meruňky, melouny? Nemám zkušenosti, dík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miroslav Huňka.

Prosím o radu, jestli se mohu jíst zeleniny, např. Moravanka, Kunovjanka, zavařené okurky a nebo okurkový salát dochucený s octem

Zdroj: diskuze Warfarin a co nejíst při jeho užívání

Okurkový salát a zdraví

Klasický okurkový salát se připravuje z nastrouhané salátové okurky, která se dochucuje octem, cukrem, solí a někdy i pepřem.

Okurky mají prospěšný vliv na krevní oběh a díky nízkému obsahu energie jsou vhodné nejen pro běžný jídelníček, ale i při hubnutí.

Nutriční hodnoty ve 100 g okurkového salátu jsou: 205 kJ, 49 kcal, 0,92 g bílkovin, 11 g sacharidů, 0,14 g tuků, 3 g soli, 0,81 g vlákniny, 83 g vody, 25,1 mg vápníku.

Zdroj: Okurkový salát

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Okurkový salát s wakame

Ingredience: 1 okurka, řasa wakame, mořská sůl, 1 lžíce oleje, citronová šťáva

Technologický postup: Řasu wakame namočíme a uvaříme ve vodě. Nastrouháme okurku, smícháme ji s řasou, osolíme mořskou solí, přidáme lžíci oleje a trochu citronové šťávy. Takto připravený salát necháme vychladit a podáváme.

Zdroj: Okurkový salát

Diskuze

V diskuzi KRÉM ANTIŽILKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kajprová.

kde se dá sehnat tento krém a má s ním někdo zkušenost,--

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze krém antižilka

Okurkový salát se zakysanou smetanou

Ingredience: 2 salátové okurky, 200 ml zakysané smetany, 2 lžíce olivového oleje, pár kapek jablečného nebo vinného octa, sůl, pepř

Technologický postup: Okurky oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou okurku zastříkneme octem, přidáme olej, sůl, pepř a vše důkladně promícháme. Chvíli počkáme, až okurky pustí šťávu. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Okurkový salát se zakysanou smetanou podáváme dobře vychlazený.

Zdroj: Okurkový salát

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Okurkový salát se smetanou

Ingredience: 1 okurka, 2 dl vody, mletý černý pepř, 2 lžíce octa, 2 lžíce cukru, sůl, 200 g 12% smetany

Technologický postup: Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou okurku posypeme cukrem, solí a zalijeme octem. Vše pořádně promícháme a chvíli vyčkáme, až okurka pustí šťávu. Okurku lehce zalijeme studenou vodou. Nakonec přilijeme smetanu a podle chuti opepříme. Sladkokyselý okurkový salát se smetanou podáváme dobře vychlazený.

Zdroj: Okurkový salát

Diskuze

V diskuzi LIDL PLEŤOVÉ KRÉMY,,CIEN NATURE SENSITIVE KRÉM PRO CITLIVOU POKOŽKU S VÝTAŽKY Z MEDUŇKY A VILÍNU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Vaňková.

Prosím,kde bych tento krém sehnala? U nás v Jičíně ho měli jako vzorek a velmi mi na moji problematickou pleť
vyhovoval,teď ho nemůžu sehnat,děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libuše.

Zdravím také sháním krém cien sensitive s vilínem, je to prostě senzační krém,. sehnala jse ho někde?? Nevím jak to na tom amazonu objednává, je to německy. díky

Zdroj: diskuze Lidl pleťové krémy,,Cien nature Sensitive krém pro citlivou pokožku s výtažky z meduňky a vilínu

Okurkový salát s kefírem

Ingredience: 1 salátová okurka, 200 ml kefírového mléka, sůl, mletý pepř, česnek

Technologický postup: Očištěnou okurku nastrouháme podle libosti, přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a nakonec kefírové mléko. Zamícháme, necháme vychladnout a můžeme podávat.

Zdroj: Okurkový salát

Diskuze

V diskuzi KRÉM VITAROS LEKÁRNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Matian.

Krém jsem právě zakoupil u Dr. Maxe, 4 podání za 1.290,00 Kč. Skladuje se v ledničce, je na lékařský předpis, zatím jsem ho nevyzkoušel. M

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Krhut Josef.

Dobrý den, krém je již v lekarnách dostupný na lékařský předpis , vyzkoušel jsem ho bohužel bez úspěchu.Proto by mne zajímalo jaké zkušenosti mají jini potřební děkuji Josef.

Zdroj: diskuze Krém vitaros lekárna

Okurkový salát s mlékem

Ingredience: 1 okurka, 1 litr mléka, 10 lžic octa, ½ lžičky mletého pepře, 4 lžičky soli

Technologický postup: Okurku najemno nastrouháme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, osolíme, opepříme a po lžičkách přidáváme postupně ocet. Vždy dobře zamícháme, aby se mléko nesrazilo. Dáme do lednice vychladit a uležet.

Zdroj: Okurkový salát

Diskuze

V diskuzi HABROVY KREM KDE SEHNAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobry den,a da se tento krem shnat i nekde v krame nebo v lekarne?dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Habrovy krem kde sehnat

Okurkový salát bez octa

Ingredience: 1 salátová okurka, špetka soli, mletý pepř, 1 stroužek česneku, 2 lžíce medu, 1 dl jablečné šťávy ze zelených jablek, 1 dl vody

Technologický postup: Dobře omytou oloupanou okurku nastrouháme nahrubo, přidáme česnek utřený se solí, sůl, pepř, med, jablečnou šťávu a vodu. Pečlivě promícháme, dle chuti přisladíme. Necháme vychladit a podáváme.

Zdroj: Okurkový salát

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena Němcová.

Dobrý den paní doktorka na kožním mě předepsala krém Beloderm na vyražku zdřejmě na alergii z lídla ale protože obsahuje kortikoidy tak se ji bojím povžívat.Může me krém ublížit? Dekuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nebojte se kortikoidů v masti. Když se mast používá podle návodu maximálně 10 dní, tak nehrozí žádné nebezpečí. Účinky kortikoidů na zklidnění pokožky jsou skvělé a určitě byste měla poslechnout svého lékaře a mast použít.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Dietní okurkový salát

Ingredience: 1 okurka, ocet, černý mletý pepř, mořská sůl, čerstvý kopr, 2 stroužky česneku, minerální voda, třtinový cukr

Technologický postup: Nejprve připravíme zálivku, kterou uděláme podle chuti z octa, neperlivé minerální vody, cukru, soli a mletého pepře. Do zálivky pak promačkáme stroužky česneku a najemno nasekáme kopr. Salátovou okurku omyjeme a neoloupanou nastrouháme na struhadle. Pak zalijeme zálivkou a řádně promícháme. Takto připravený okurkový salát dáme do ledničky vychladit a můžeme podávat.

Zdroj: Okurkový salát

Poradna

V naší poradně s názvem ZABALY NA POPRASKANÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

prosím o radu,dcera má cukrovku a ted v letním počasí má velmi suché a hodně popraskané nohy až do krve.je na to nějaký domácí zábal?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Firma Scholl dodává speciální krém určený přesně pro tyhle problémy diabetiků s rozpraskanými patami. Je to Krém na rozpraskané paty s keratinem K+, který zaceluje rozpraskanou kůži na patách již za 3 dny. Lanolin a urea, které jsou obsaženy v krému, intenzivně hydratují a zvláčňují pokožku. Keratinový komplex urychluje samoregenerační proces kůže. Krém ulevuje od bolesti a zabraňuje infekci. Krém má jemné složení, které je vhodné i pro diabetiky. Tady je cena přehled obchodů, kde se dá tento krém na rozpraskané paty koupit: www.zbozi.cz/?q=Kr%C…
Nebo ještě taky funguje léčivý krém na rozpraskanou kůži Just krém na nohy. Jeho cena je zde: www.zbozi-kosmetika.…

Zdroj: diskuze Zabaly na popraskané nohy

Okurkový salát s jogurtem

Ingredience: 2 salátové okurky, větší špetka soli, špetka mletého pepře, 3 lžičky moučkového cukru, 3 lžíce jablečného octa, 3 stroužky česneku, 200 g bílého jogurtu

Technologický postup: Okurky nastrouháme a slijeme přebytečnou vodu. Osolíme, osladíme, opepříme, okyselíme, očesnekujeme, vmícháme jogurt, ochutnáme, dochutíme podle vlastních představ a dáme vychladit.

Zdroj: Okurkový salát

Diskuze

V diskuzi KRÉM NA CITLIVÉ TVÁŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Szajkoova.

Dobrý večer hledám krém na tváře mám ap.ekzém co koupím krém pečlivé vybyrám a posledné doby hlavne v lete všetky mne ščípou ,poradteme prosím co mám vybírat.Děkují na odpověd paní Szajkoova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milka.

Taky mám problémy s některýmy pleťovými krémy - pálí mě a dráždí oči, jakoby štípou. Zatím jsem objevila jeden, se kterým tyhle problémy nemám, je to UltraLift od Granieru, po něm mě pleť ani oči nepálí ani nštípají. Zkus to, jestli to bude u tebe fungovat taky. Kdyby to u tebe nefungovalo, tak se pak ptej v drogérce na hypoalergenní pleťový krém a vyzkoušej ten. Napiš, jak jsi dopadla.

Zdroj: diskuze Krém na citlivé tváře

Okurkový salát s acidofilním mlékem

Ingredience: 1 okurka, 200 ml acidofilního mléka, špetka cukru krupice, mletý pepř, sůl

Technologický postup: Omytou salátovou okurku nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky. Acidofilní mléko ochutíme špetkou cukru, soli, mletého pepře a přelijeme přes okurku. Salát necháme vychladit a podáváme.

Zdroj: Okurkový salát

Okurkový salát s rajčaty

Ingredience: 1 salátová okurka, 2 rajčata, 1 lžička olivového oleje, 2 lžičky octa, 1 lžička cukru moučky, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Umyjeme rajčata a nakrájíme podle chuti (třeba na kostičky). Osolíme, opepříme a pokapeme olejem a octem, přidáme cukr. Vše promícháme a necháme v lednici vychladit.

Zdroj: Okurkový salát

Okurkový salát s cibulí

Ingredience: 1 salátová okurka, 1 cibule, 1 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce octa, mletý pepř, sůl, 500 ml vody

Technologický postup: Cukr a ocet dobře rozmícháme v uvedeném množství vody. Podle chuti osolíme a opepříme. Salátovou okurku nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Okurku s cibulí smícháme a salát přelijeme připravenou zálivkou.

Zdroj: Okurkový salát

Okurkový salát zase trochu jinak

Ingredience: 1 salátová okurka, kousek měkkého salámu, cibule, ocet, majonéza, sůl, mletý pepř

Technologický postup: Okurku nastrouháme na tenká kolečka stejně jako cibuli. Točený salám nakrájíme na tenčí proužky. Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme ocet, trochu vody na zředění a přidáme majonézu podle chuti. Podáváme vychlazené s pečivem nebo jen tak.

Zdroj: Okurkový salát

CC krém Garnier

CC krém Garnier využívá všestranné technologie pro dlouhodobou péči s jemným dotykem make-upu k docílení bleskově bezchybného vzhledu v jediném kroku. Nyní je na našem trhu k dostání pouze BB krém Garnier.

Zde můžete vidět cenu BB krému Garnier na českém trhu.

Zdroj: CC krém


Autoři obsahu

Nina Vinšová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP