Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OTOK PRI ZANETU UCHA

OBSAH

Kdy může peroxid naopak ublížit

Při zánětu středního ucha by se peroxid bez vědomí lékaře neměl používat, a to proto, že pokud je zánět ve vnějším uchu, může dojít k jeho přenosu až do vnitřního ucha, a může dojít k závažnější infekci, nebo dokonce život ohrožujícímu stavu, jako je absces mozku. Tudíž není vhodné léčit zánět středního ucha pomocí peroxidu vodíku.

Zdroj: Jak použít peroxid vodíku do ucha

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka.

Zánět ucha jsme u naší Verunky vyléčili cucáním Bactoralu. Poradila nám ho jedna maminka ve školce. Její malé Bactoral taky pomohl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Stázka.

Zbavit se zánětu ucha = cucat Bactoral. Je to jednoduchá rovnice.

Zdroj: diskuze Zánět ucha

Zánět středního ucha

Zánět středního ucha neboli otitida je jednou z nejčastějších dětských nemocí. Projevuje se bolestí ucha, teplotou až horečkou a obvykle vede k návštěvě pohotovosti (neboť propuká nejčastěji v noci a jeho průběh je velmi rychlý). Pro pochopení vzniku zánětu středního ucha a důvodu, proč je jeho výskyt výrazně vyšší u dětí než u dospělých, je vhodné seznámit se zevrubně se stavbou ucha.

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Diskuze

V diskuzi JAK ZABRÁNIT ZÁNĚTU UCHA DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alice.

Na rozjíždějící se zánět ucha mi doktorka poradila Bactoral. Chtěla jsem zkusit léčbu bez antibiotik. Musím uznat, že pomohl skvěle. Antibiotika jsem pak už mít nemusela.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak zabránit zánětu ucha diskuze

Domácí léčba zánětu středního ucha

Léčba zánětu středního ucha patří do rukou lékaře z toho důvodu, aby se předešlo případným komplikacím, které zánět středního ucha může jedinci způsobit. Jako první pomoc můžete použít obklad ucha a čípky ke snížení teploty.

Zdroj: Zánět středního ucha

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST UCHA PO POUZITI SLUCHATEK MP3, SILNÝ OTOK,NEPRUCHODNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel René Klimeš.

Na dovolené u moře .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S největší pravděpodobností máte zánět zevního zvukovodu. Nejrychlejší a také nejbezpečnější způsob léčby je roztok s antibiotiky. Zkuste zajít do tamní lékárny a požádejte lékárníka o pomoc. Ptejte se na směs - roztok těchto dvou účinných látek: gentamicinum 3 mg/ml a dexamethasoni natrii phosphas 1 mg/ml. Pak to užívejte 3 krát denně tři kapky do bolavého ucha. Při kapání vytáhněte ucho za lalůček, aby se roztok dostal co nejhlouběji do zvukovodu. Když se vám nepodaří sehnat antibiotika, tak si kupte APO-Ibuprofen 400 mg a užívejte jednu tabletu po 5 hodinách. To pomůže zmírnit bolest a zastaví to rozvoj zánětu. Po návratu do ČR si nechte ucho zkontrolovat na oddělení ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest ucha po pouziti sluchatek mp3, silný otok,nepruchodnost

Nakažlivost zánětu středního ucha

Zánět středního ucha může probíhat v akutní nebo chronické podobě. Dále se rozlišuje nehnisavý a hnisavý zánět ucha. Od tohoto se také odvíjí nakažlivost zánětu středního ucha. Samotný zánět středního ucha není nakažlivý, nakažlivá je infekce, která zánět středního ucha způsobila.

Zdroj: Zánět středního ucha

Babské rady na zánět středního ucha

Při zánětu středního ucha použijte šťávu z netřesku. Postup je následující: utrhne se šťavnatý lísteček netřesku a šťáva se přímo vymačká do ucha. Výborný je i octan hlinitý. Na zánět středního ucha babské rady dále doporučují třeba stroužek česneku (tedy všestranný přírodní zázrak s antibiotickými účinky), který velmi dobře dezinfikuje.

Zdroj: Zánět středního ucha

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST UCHA PO POUZITI SLUCHATEK MP3, SILNÝ OTOK,NEPRUCHODNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel René Klimeš.

Ještě jeden dotaz,je možné koupání v moři a pobyt na slunci ?
Děkuji Klimeš.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud vám to dovolí bolest, tak můžete na sluníčko i do moře. Vyvarujte se ale potápění hlavy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest ucha po pouziti sluchatek mp3, silný otok,nepruchodnost

Příznaky zánětu zubu

  • bolestivost zubu (pulzující až vystřelující bolest)
  • bolest na skus či poklep
  • odumření zubu, a to zcela bez příznaků
  • otok

Více o zánětu zubu naleznete zde.

Zdroj: Otok tváře od zubu

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST UCHA PO POUZITI SLUCHATEK MP3, SILNÝ OTOK,NEPRUCHODNOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Pokud vám to dovolí bolest, tak můžete na sluníčko i do moře. Vyvarujte se ale potápění hlavy.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel René Klimeš.

Děkuji,byl jsem v lékárně a jediné co mi dali bez předpisů byl OTOSOL.
Zdraví Klimeš

Zdroj: diskuze Bolest ucha po pouziti sluchatek mp3, silný otok,nepruchodnost

Čirý výtok z ucha

Pokud ucho psa oteklo a zdá se vám svěšené, nepokládejte to za nedůležité. Mohlo dojít k přetržení cévy v ušním boltci. Do ucha se také může psovi dostat bakteriální infekce, kterou velmi často doprovází mokvající čirá tekutina. Pes se v takovémto případě naklání na stranu bolesti, a pokud nezasáhne veterinář, může dojít k zánětu středního ucha anebo k poruchám rovnováhy.

Veterinární lékař psa vyšetří a stanoví vhodnou léčbu.

Zdroj: Výtok z ucha u psa

Poradna

V naší poradně s názvem OČNÍ LÉK MAXITROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivan Lettovský.

Byl jsem v nemocnici na ušním s bolestí ucha. Lékař mi napsal recept a poslal mi jej na mobil. V nem. lékárně mi vydali oční kapky Maxitrol. Je to správné ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Toto je běžná praxe, kdy se používají oční kapky i do ucha. Maxitrol je složené léčivo s rychlým účinkem proti zánětu díky dvěma složkám antibiotika a kortikoidy. Antibiotika léčí příčinu zánětu a kortikoidy tlumí průběh infekce. Postupujte podle návodu, který vám napsal lékárník na krabičku a užívejte si výhod tohoto skvělého léku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oční lék Maxitrol

Výtok z uší u dětí

U dětí s opakovanými infekcemi horních cest dýchacích (ale i u alergických dětí) bývá velmi často zvětšená nosní mandle. Ta může tlačit na trubici spojující střední ucho s nosohltanem, čímž se vytvářejí příznivé podmínky pro vznik zánětu středního ucha a s ním spojený výtok z ucha.

Vnější ucho tvoří boltec a vnější zvukovod až po ušní bubínek. Zánět v této oblasti vzniká v důsledku zanesení infekce zvenku do ucha nebo přesunem infekce ze středního ucha. K prvotním příčinám se řadí nadměrná vlhkost (po potápění se), nadměrná suchost (narušení ochranné funkce ušního mazu při ekzému a jiných kožních onemocněních), mechanické poškození (při čištění nebo cizím tělesem).

Zánět vnějšího ucha se projevuje zejména bolestí (často poměrně silnou), jež se zvětšuje při pohybu sanice, ale i tlakem na boltec. Dalším příznakem bývá výtok z ucha. Otok sliznice a bubínku dohromady se sekretem zužuje zvukovod, čímž se zhoršuje sluch. Přestože je léčba zánětu vnějšího ucha jednoduchá, měla by probíhat pod dohledem lékaře. Při léčbě se podávají ušní kapky obsahující antibiotika a léky tlumící bolest. Než se ucho dítěte úplně zahojí, neměla by se do něj dostat voda.

Zdroj: Výtok z uší

Slivovice na bolest ucha

Z babských rad můžete zkusit na bolest ucha použít smotek vaty namočený ve slivovici, který vložíte do ucha, převážete šátkem a pěkně to zaspíte. Dle zkušeností tato metoda vždy to pomůže.

Zdroj: Bolest ucha

Diskuze

V diskuzi CENA PEROXIDU DO UCHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarosloav.

Potřebuji znat cenu Peroxidu do ucha na čištění. A to včetně DPH. Popřípadě zaslaní i poštovné a balné. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav.

Potřebuji jednoduchou odpověd na jednoduchou odpověd a počítač po mě chce ůplné nesmysly,které nesouvisí s dotazem. a to mě už nebaví.

Zdroj: diskuze Cena peroxidu do ucha

Bolest ucha z větru

Na bolest ucha z větru pomůže teplý zábal, při delší bolesti je nutné navštívit ORL, protože to může být zánět středního ucha nebo zánět zvukovodu.

Zdroj: Bolest ucha

Diskuze

V diskuzi OTOK NA TVÁŘI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vera Anna Manek.

Dobry vecer,
Muzete mi prosim napsat zda jste s otokem na tvari na neco prisla? Mam stejne problemy uz druhy rok a posledni mesice se to zhorsuje. Dodnes na nic neprisli.
Dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MisheLl.

Dobrý den, zkusila bych babskou radu co se tyce otoku z duvodu zanetu...sul a pepr ve stejnem pomeru...par kapek vody k vytvoreni "pasty"...a aplikovat primo na dasen, nebo bolavy zub...pokud zaber. Budu rada za info.

Zdroj: diskuze Otok na tváři

Jak si sám vyléčit zánět středního ucha?

Při bolesti ucha může ke zmírnění zánětu pomoci přikládání studených obkladů za ucho, odtékání sekretu ze středouší Eustachovou trubicí vypomůžeme zvýšenou polohou hlavy při spaní. Babský recept – vkládání stroužku česneku do ucha – není odborníky příliš doporučován (účinky česneku nejspíš neproniknou za bubínek, hrozí komplikace s vyndáváním stroužku, případně poleptání zvukovodu).

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Co pomáhá na bolest ucha u dospělých

Při bolesti ucha si uvědomte, že příčin bolesti může být víc a co v jednom případě může pomoci, tak ve druhém může situaci naopak zhoršit. To, co pomáhá na zánět středního ucha, může uškodit při zánětu vnějšího zvukovodu (mimochodem dost intenzivní bolest, která vás na týden vyřadí z činnosti). A například to, co zabere při zánětu zvukovodu, může zhoršit bolest, kterou způsobuje mazová zátka. Takže to nejhorší, co můžete udělat, když nevíte, co vám je, je zkombinovat z naprostého zoufalství všechny způsoby léčby. Jediné, čím nic nezkazíte, tedy pokud nemáte žaludeční vředy, je dát si ibuprofen.

Zdroj: Co na bolest uší

Jaký obklad na zánět středního ucha

Nahřívání ucha při zánětu opravdu není správné. Většinou vede k tomu, že se zánět ve středouší ještě více rozbouří a dochází k nahromadění hnisavého sekretu a zvýšení tlaku ve středoušní dutině. Pak často dojde k prasknutí bubínku, hnisavý sekret vyteče a dítěti se uleví. Mohlo by ovšem dojít i k šíření zánětu opačným směrem, tedy dále do kosti, a ke vzniku závažných komplikací. V případě, že si dítě začíná stěžovat na bolest ucha, je lépe se pokusit zánět naopak ztišit pomocí chladného (nikoli ledového) obkladu a do ouška aplikovat protizánětlivé kapky, které vám může předepsat váš dětský lékař a které můžete mít pro případ potřeby v ledničce.

Zdroj: Zánět středního ucha

Zánět zevního zvukovodu

Při zánětu zevního zvukovodu je postižena pokožka této části ucha. Nejčastěji jde o následek útoku bakterií, ke kterému obvykle dochází v létě po koupání. U pacientů se objevuje svědění, bolest ucha, později výtok z ucha, někdy spojený se zhoršením sluchu. Pokud jde o léčbu, měla by se vždy řídit zejména pokyny lékaře. Pokud chcete zmírnit bolest, můžete vyzkoušet přiložení obkladu přes ucho. Při zánětu zvukovodu jsou vhodné teplé obklady, při středoušní infekci naopak vsaďte na účinky chladu, který brání rychlému postupu zánětu a tlumí bolest. Rozhodně nezkoušejte žádné čištění ucha či jeho proplachování. Samozřejmě existují i volně prodejné léky či přírodní prostředky, ale ty slouží spíše k podpoření již zahájené odborné péče.

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Výtok při zánětu středního ucha

Vždy záleží na charakteru tekutiny, která z ucha vytéká. Pokud je tekutina hnisavá, je vhodné antibiotika nasadit, ale pokud je tekutina průhledná, většinou se jedná o virový zánět a stačí lokální léčba bez celkových antibiotik. Pokud by teploty trvaly nadále, jistě je na místě, abyste navštívili lékaře. Prevence zánětu středouší stoprocentní neexistuje – existuje očkování proti pneumokokovi, který často zánět středouší způsobuje. Je nutné velmi důsledně smrkat, aby sekret nestagnoval, protože pak se dostane přes Eustachovu trubici právě do středouší.

Zdroj: Zánět středního ucha

Jak zmírnit otok tváře

Na otok tváře při zánětu zubu se doporučuje přikládat chladné obklady, ne však déle než několik hodin, obklady je třeba měnit, aby se obklad nezapařil, vhodná je pozice se zvýšenou polohou hlavy nebo poloha v polosedě. Pokud máte zánět zubu, stejně vás návštěva stomatologa nemine, ať děláte cokoliv.

Zdroj: Otok tváře od zubu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP