Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PEDIKÚRA

OBSAH

Manikúra a pedikúra

  • Manikúra nebo pedikúra by měly být prováděny pouze v jednom směru, a to od nehtového lůžka v 45°úhlu.
  • Pro měkké nehty se nejlépe hodí normální a tvrdé safírové pilníky nebo minerální pilníky.
  • Kůžička u nehtů by neměla být odříznuta, je lepší ji zatlačit. V případě nouze ji spilujte pilníkem.
  • Používejte šetrný odstraňovač bez acetonu. Navlhčete tampon a na několik sekund jej přiložte na nehet, nechte vsáknout.

Zdroj: Správná péče o nehty

Poradna

V naší poradně s názvem ZARŮSTÁNÍ NEHTU PALCE NA NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bronislava hájková.

prosím o radu mám zarostený nehet na pamci u nohy už dlouhou dobu stříhání moc nepomáhá ale chtěla bych to zkusit bez chirurga mám hrůzuse strhavání nehtu prosím o radu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Sama vidíte, že domácí léčba dlouhou dobu nezabírá, proto bude nejlepší obrátit se na odborníka. Nejdříve zkuste hledat pomoc tam, kde se provádí pedikúra. Pedikérka je obvykle zkušená a v mnoha případech dokáže pomoci. Pokud její snahy nepomohou, tak se poraďte s kožním lékařem. Ne vždy je nutné nehet strhnout. Dnešní postupy jsou bezbolestné a není třeba se ničeho obávat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zarůstání nehtu palce na noze

Mozol

Postupným a přiměřeným zatěžováním prací nebo sportem nevznikne na inkriminovaném místě puchýř, ale vytvoří se mozol. U mozolu se pokožka stává pevnější, odolnější vůči zátěži, a poněkud tmavší a vyšší (hyperkeratóza). Dokud mozol nevadí, je možné jej ošetřovat a promazávat. V případě, že mozol začne překážet, je potřeba jej odstraňovat (snášet) například pilníkem. Patřičným odborným pracovištěm je pedikúra nebo manikúra.

Zdroj: Jak na mozoly

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ NEHTU PALCE U NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Matějková.

Jsem už v předkremačním věku, mám jistě dost nemocí, ale nikdy jsem neměla potíže s nehty. Sama jsem si je stříhala, nelakovala, ale udržovala. Pak už jsem se nemohla dobře ohýbat, mám propadlou klenbu a špatnou páteř. Tak jsem začala navštěvovat nejbližší pedikérku. Už je to nějaký rok, mám halux i kladívkové prsty ale diagnozu reumatoidní artritida drobných kloubů. Cukrovku nemám. Pedikérka mi prořízla nehet u palce u spodní části a nehet ztmavl. Řekla mi, aťsi koupím Exoderil, což jsem poctivě dělala asi 2 roky a když se nic nedělo, došla jsme na chirurgii. Doktorka mi dala mastičku - za pětikilo - že to nebolí, ale každý večer namočit, pak trochu poškrábat a dát mast na náplasti. To dělám těžko, protože ohýbání a deformace rukou, prstů mi dělá potíže. Podařilo se mi kus nehtu odstranit, ale u konce - asi centimetr mi to nejde a taky to hodně bolí. Teď jsou dovolené a přemýšlím, co by bylo, kdybych se na to už vykašlala, pořád myslím na konec a stejně mi to už nestačí dorůst. Mohla jsem to nechat tmavé, ale byla jsem zvyklá mít vše v pořádku. Taky se bojím nějakého strhávání, leda by mě uspali. V životě už bylo bolestí dost. Fyzických i psychických. Poradí mi někdo? Fotku nemám, mám jen starý telefon pro seniory.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela.

Dobrý den paní heleno nebojte se. stvrzený nehet nebolí a možná ani se to nestane. ve vašem věku věřím ze už toho bylo dost. Koukejte se sbírat a hurá na chirurgii už ať tam jste je mě jasný ze je problém se ohnout taky s tím zápasem já nemám rada pedik. Mě tam dost taky jednou zranila no a teď o mě měla jsem Plíseň pod palcema a tak jsem šla na kožní a ona říkala ze teď mají bezvadné léky a po půl roce a po lécích mě ta plíseň ustoupila alpaka se pod nehet dostala smět a já půl roku se léčila na kožním už jsem nemohla chodit a nakonec mě chirurgie musela odstranit oba. nehty můžete dostat otravu musíte jít k lékaři a změnit pedikúra zdraví vás Marcela

Zdroj: diskuze Odstranění nehtu palce u nohy

Jak použít domácí peeling na nohy

Domácí peeling je prakticky pedikúra nohou. Pod názvem pedikúra se skrývá označení péče o nohy. Jde o službu velmi tradiční a starou, neboť důkazy o ní jsou již ze starověkého Egypta. Pedikúra poskytuje speciální koupele, změkčování kůže, nanášení masek, masáže, upravování, lakování, stříhání a broušení nehtů na nohou. Je možné provádět i speciální úkony jako uvolňování zarostlých nehtů, obrušování ztvrdlé kůže pat a nehtů. Pedikúra zahrnuje i depilaci nohou. Nejrozšířenější je mokrá pedikúra. Připravit nohy na pedikúru představuje namočení nohou do roztoku vody a léčivé soli. Následně je zrohovatělá kůže odstraněna skalpelem, pemzou a pilníkem. Samozřejmostí je ostříhání přerostlé kůžičky u nehtových lůžek. Pro finální úpravu lze použít přístrojovou brusku nebo speciální peeling. Nakonec se do plosek nohou zapracovává zvláčňující a reparační krém a provádí se krátká masáž.

Zdroj: Peeling na nohy

Léčba plísně nehtů

Plísňová infekce nehtu se může léčit jak zevně (lokálně), tak také pomocí lékové terapie (systémově). Trvání léčby závisí na stupni rozvinutí plísně.

Mírné až středně těžké onemocnění plísní nepřesahuje 50% nehtové ploténky. U onychomykózy s méně než 50% zasažením infekcí nehtové ploténky nebo nehtu je prováděna zevní lokální léčba. Rozhodující pro úspěch léčby všech nehtů s plísňovým onemocněním je její včasné zahájení.

Jestli je infekce rozsáhlejší než 50% nehtu, tak by měla být zahájena léčba pomocí orálního léku (tablety) pomocí systémové terapie. Správná forma léčby by měla být stanovena z diagnózy a od dermatologa.

Podpůrnou léčbou je bedlivě provedená lékařská pedikúra, u které jsou nehty ošetřeny profesionálně od lékaře. Pedikúra pomáhá udržovat nohy zdravé a s minimálním výskytem plísně.

Zdroj: Onychomykóza je nejčastější onemocnění nehtů

Vaginální mykóza

Určitě už máte nové plavky, nějaké šik sandálky a šatičky. Možná jste si pořídila novou letní vůni, kterou máte v úmyslu okouzlovat za vlahých večerů. Návštěva kadeřníka a šmrncovní sestřih, k letnímu standardu patří i manikúra a pedikúra.

K létu bohužel patří i jedna nepříjemná záležitost, která Vám tohle nádherné období může pokazit – vaginální mykóza, někdy nazývaná také jako poševní mykóza. Možná Vás to hrozné svědění, pálení, bolest a výtok letos mine. Pokud vás trápí vaginální mykóza každý rok, ještě není všechno ztraceno.

Zdroj: Užijte si léto bez vaginální mykózy

Pedikúra z jedlé sody

Není třeba platit za pedikúru v salonech. Nechte se hýčkat domácí pedikúrou z jedlé sody. Ponořte své unavené nohy do vany s teplou vodou a přidejte 2–3 polévkové lžíce jedlé sody. Také můžete přidat několik kapek svého oblíbeného esenciálního oleje, aby směs voněla. Pokud chcete dosáhnout maximální relaxace, přidejte do vody levandulový olej. Nechte si nohy hýčkat po dobu 15–20 minut. Také můžete drhnout problémová místa na nohou, jako jsou paty a otlaky na nohou. Tato místa drhněte pastou, kterou vytvoříte smícháním jedlé sody a vody. Pasta z jedlé sody odstraní hrubé plochy a odumřelou kůži na nohách.

Zdroj: Léčivé účinky jedlé sody

Pedikúra z jedlé sody

Není třeba platit za pedikúru v salonech. Nechte se hýčkat domácí pedikúrou z jedlé sody. Ponořte vaše unavené nohy do vany s teplou vodou a přidejte 2 – 3 polévkové lžíce jedlé sody. Také můžete přidat několik kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje, aby vaše směs voněla. Pokud chcete dosáhnout maximální relaxace, tak si přidejte do vody levandulový olej. Nechte si nohy hýčkat po dobu 15 – 20 minut. Také můžete drhnout problémová místa na nohou, jako jsou paty a boule na nohou. Tyto místa drhněte pastou, kterou smícháte pomocí jedlé sody a vody. Pasta z jedlé sody odstraní hrubé plochy a odumřelou kůži na nohách.

Zdroj: Použití jedlé sody

Jak změkčit nehty na nohou

I nohy můžete mít jako v bavlnce. Stačí jim dopřát péči, kterou si zaslouží.

Dezinfekce: zbavte se nejen nepříjemného pocení a zápachu, ale i plísní a dalších mikroorganismů.

Ortopedické potřeby: vyberte si vložky do bot, podpatěnky, srdíčka podpírající nožní klenbu, korekci vybočeného palce; to vše existuje v různých velkostech a z rozmanitých materiálů, abyste si našli to své.

Pedikúra: péče o nehty na nohou je důležitá nejen v létě, krásné nehty jsou ty, které jsou především zdravé.

Peeling: ztvrdlá kůže, otlaky a mozoly snadno odstraníte pomocí vhodné kosmetiky, účinný je prostředek na změkčení nehtů. A navíc to může být docela voňavý zážitek.

Regenerace: Ulevte nehtům na nohou, rozmazlujte je, ať vás zítra zase donesou, kam budete potřebovat – změkčovač tvrdých nehtů je tou nejmenší investicí, kterou jim dopřejete.

Nejvíce se těchto případů objevuje v době od jara do podzimu, kdy je velmi teplo, nohy se potí, což svědčí bakteriím, kvasinkám, sporám a podobně. Pak stačí minimální poranění a zánět je zde v několika hodinách. Navíc dnešní moderní obuv většinou svoji šířkou ani délkou neodpovídá potřebám vlastní nohy. Zejména palce a malíčky jsou pod stálým tlakem, což je nejen velmi bolestivé, ale také dochází k zarůstání a při nešetrném a neodborném postupu ošetření také ke granulaci tkáně.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Domácí rady na popraskané paty

  • Kůže na chodidle je přirozeně suchá, vyžaduje tak výživu a hydrataci. K tomu slouží speciální krémy určené na nohy, v tomto období se vyplatí sáhnout po těch hutnějších a výživnějších, dají chodidla rychleji zpět do kondice. Dvakrát denně namažte celá chodidla krémem s obsahem olejů či rostlinného másla a vaše nohy vám poděkují.
  • Na noc si můžete udělat zjemňující balzám. Aplikujte větší vrstvu krému a poté vklouzněte do bavlněných ponožek, které si ponechejte po celou dobu spánku.
  • Je-li řeč o ponožkách, jejich materiál a kvalita také značně rozhodují o tom, jak na tom vaše nohy budou. Jiný materiál než bavlnu neberte, bavlna je totiž pohodlná, prodyšná a saje pot.
  • Domácí pedikúra s pomocí čisté pemzy (odstraňující suché, odumřelé kožní buňky) stačí v případě bezproblémových nohou jednou týdně. Na trhu najdete také speciální peelingy na nohy, ty důkladně vyčistí a vyhladí kůži na celých chodidlech, na paty ale už nestačí. Na ty platí právě pemza.
  • Jednou za měsíc se vyplatí zajít na profesionální ošetření do salonu, zkušená pedikérka rozpozná případné problémy již v jejich počátku. Pokud trpíte na kuří oka a jiné neduhy spojené s chodidly, je návštěva pedikérky vyloženou nutností.
  • Pravidelná péče o nohy nezabere příliš času, o to je však důležitější a efektivnější, je-li prováděna denně a hlavně pravidelně. Pečujte o své nohy a ony se vám odmění.

Zdroj: Péče o popraskané paty

Dekorativní kosmetika

Dekorativní kosmetika se snaží podtrhnout přirozený půvab či vytvořit výrazné líčení pro zvláštní příležitosti. Slovem kosmetika se nazývají i různé přípravky a látky, které se používají právě pro tyto účely. V obchodním prostředí se jedná o běžný sortiment kosmetiky, který se obvykle prodává v drogeriích či v parfumeriích. Kosmetické výrobky jsou žádaným artiklem pro mnoho lidí a prodávají se v mnoha provedeních a značkách. Kosmetické přípravky určené k výraznější dočasné změně vzhledu se nazývají líčidla. Patří mezi ně například make-up, pudr, oční stíny, rtěnka a podobně. Jejich hlavní složkou jsou různé pigmenty. Zvláštní význam mají líčidla v divadelní a filmové tvorbě, kde pomáhají dotvořit či zvýraznit charakter postavy nebo vyjádřit její emoce.

Výrobou kosmetických produktů se zabývá celé specializované odvětví chemického průmyslu zvané kosmetický průmysl. Mezi nejvýznamnější světové výrobce kosmetiky patří společnosti L´Oréal Paris, Max Factor, Nivea, Oriflame, Avon, Garnier, Maybelline, Dove, Palmolive, Schwarzkopf, Bioderma, Vichy a Dermatherm. Zkrášlováním lidského těla se zabývají také specializované firmy typu kosmetických salónů, vlasových studií a podobně. Služby poskytované těmito firmami mohou zahrnovat i další doprovodné práce a činnosti, jako je lázeňství, kadeřnictví, holičství, posilovny, manikúra, pedikúra, masážní služby a další.

Zdroj: Nejoblíbenější kosmetika

Kdo je majitel lázní Bělohrad

  • Lázně Bělohrad a.s.
  • Sídlo: Lázeňská 165, 507 81 Lázně Bělohrad
  • Identifikační číslo: 46504834 
  • Právní forma: akciová společnost

Předmět podnikání:

  • poskytování zdravotní péče v oboru praktického lékařství
  • poskytování služeb laboratoře
  • poskytování lázeňské péče (preventivní, léčebné, rehabilitační a rekondiční), při níž se využívá především místních přírodních léčivých zdrojů, a to na úrovni nejnovějších medicínských poznatků
  • správa a využívání přírodních léčivých zdrojů v součinnosti s příslušným orgánem státní správy, včetně jejich ochrany
  • poskytování zdravotní péče v oboru fyzioterapie, balneologie a léčebné rehabilitace včetně výkonů akupunktury, manuální a myoskeletální medicíny
  • hostinská činnost
  • masérské, rekondiční a regenerační služby
  • provozování cestovní kanceláře
  • poskytování sociálních služeb
  • činnost účetních poradců, vedení účetnictví, vedení daňové evidence
  • výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona
  • kosmetické služby
  • pedikúra, manikúra
  • silniční motorová doprava osobní, provozovaná vozidly určenými pro přepravu více než 9 osob včetně řidiče; osobní provozovaná vozidly určenými pro přepravu nejvýše 9 osob včetně řidiče
  • prodej kvasného lihu, konzumního lihu a lihovin

Člen představenstva, předseda: Ing. Jaromír Ferbr, Jičín

Den vzniku členství: 10. únor 2016

Člen představenstva, místopředseda: Georgios Antoniou, okres Benešov

Den vzniku členství: 10. únor 2016

Člen představenstva, místopředseda: Ing. Radim Kalfus, okres Jičín

Den vzniku členství: 10. únor 2016

Člen představenstva: Ing. Josef Janeček, okres Brno-venkov

Den vzniku členství: 10. únor 2016

Člen představenstva: Shaikh Isa Khalid Abdulla Al Khalifa, Bahrajn

Den vzniku členství: 10. únor 2016

Člen představenstva: ALI KHALIFA JUMA KHALIFA ALNOAIMI, Bahrajn

Den vzniku členství: 10. únor 2016

Člen dozorčí rady, předseda: MUDr. Jitka Ferbrová, Jičín

Den vzniku členství: 10. únor 2016

Člen dozorčí rady: MUDr. Jaroslav Mitlener, okres Mladá Boleslav

Den vzniku členství: 10. únor 2016

Člen dozorčí rady: Ing. Miroslav Beneš, Jičín

Den vzniku členství: 10. únor 2016

Základní kapitál: 221 650 000 Kč [2]

Zdroj: Lázně Bělohrad

Ortopedické onemocnění nohou

Podélně plochá noha

Vzniká poklesem podélné klenby nohy a je často doprovázena valgozitou paty. Pokles podélné klenby se projevuje zvýšenou únavou a pálením nohou, zvýšenou potivostí nohou, otlaky a tvorbou křečových žil. Vrozená plochá noha je velmi vzácná, u dětí se začíná projevovat až kolem třetího roku věku. Příčinou mohou být nedostatečně vyvinuté vazy, ochablé svalstvo, dlouhodobé stání či chození v nevhodné obuvi, chození doma na boso.

Symptomy:

  • pokles podélné klenby nohy
  • valgózní postavení pat

Terapie: chůze na boso po nerovném terénu a masáže nohou, individuálně tvarované stélky, správná zdravotní obuv s prostornou špicí, široký pevný klínek, pevný opatek a pevný, dostatečně široký nízký podpatek.

Příčně plochá noha

Vzniká poklesem přední příčné klenby, přičemž se celá přední část nohy často rozšíří. Jde o získanou deformitu (příčinou může být i dědičná dispozice), která bývá způsobena častým nošením obuvi s vysokými podpatky a přetížením přední části nohy (téměř 90 % postižených tvoří ženy) a nošením obuvi se zúženým prostorem pro prsty. Příčně plochá noha je téměř vždy doprovázena deformitami prstů a otlaky.

Terapie: použití korekce do obuvi („srdíčka“).

Vysoký nárt

Je charakteristická abnormálním vyklenutím podélné klenby nožní za současného snížení nebo zborcení klenby příčné. V důsledku přetížení přední části nohy se zde vytvářejí otlaky. Vysoký nárt patří mezi vrozené defekty nohou. Příčinou může být i nošení příliš krátké obuvi.

Terapie: nošení prostorné obuvi s dostatečnou výškou pro nárt, zhotovení individuální ortopedické stélky.

Deformity prstů

Nošením nevhodné obuvi, zejména příliš těsné a krátké, trpí nejvíce prsty nohou. Proto patří deformity prstů k nejčastějším získaným deformitám nohou.

Jedná se například o:

  • vbočený palec
  • vybočený malík
  • kladívkové či drápovité prsty
  • přeložené prsty

Terapie: nošení prostorné obuvi, používání korekcí prstů, ortopedických vkládacích stélek, správně prováděná pedikúra, případně operace.

Dvojitá pata

Vyskytuje se na zadní straně paty v důsledku nošení těsného lodičkového či mokasínového střihu obuvi. Příčinou bývá špatně tvarovaný (příliš uzavřený) opatek a tvrdá pata obuvi.

Terapie: nošení obuvi se správně tvarovanou a polstrovanou patou, případně operace.

Patní ostruha

Vzniká pod dolním hrbolem patní kosti (zespodu paty), zejména u podélně ploché nohy.

Terapie: odlehčení postiženého místa podpatěnkou (podkova), nošení obuvi s vyšším odpruženým podpatkem (cca 5 cm), případně operace.

Podnehtová exostóza (výrůstek)

  • tlakem ve špici narůstá na nehtovém článku kostěný výrůstek.

Exostóza na nártu

  • vzniká tlakem pevné bandáže obuvi na nárt (například lyžáky, brusle).

Zdroj: Nemoci chodidel

Výrůstek na kloubu prstu

Výrůstek na kloubu může značit hallux. Hallux valgus, což je přesný latinský název tohoto onemocnění, postihuje klouby na chodidle. Palec na noze je vybočený směrem od středu těla k ostatním prstům a na kloubu palce vyrůstá kostní výrůstek, kvůli kterému mají postižení lidé problém s nošením obuvi. Jde vlastně o strukturální deformitu kloubu palce na noze a často je součástí rozsáhlejší deformace celého přednoží, která může být spojena například i s takzvanými kladívkovými prsty, s prodloužením, respektive zkrácením šlach a vazů na palci, či dokonce vykloubením drobných kůstek pod první záprstní kostí.

Příčiny

Onemocnění je podmíněno zejména geneticky. Pokud ho měli vaši předkové, je až 90% pravděpodobnost, že jím budete trpět i vy. Hallux ovšem může vzniknout i postupně bez rodinné anamnézy. Jeho vznik může zhoršovat také nevhodná obuv, úrazy či nedostatek vitamínů a minerálů. Vyhnout byste se tedy měli úzkým botám, častému a dlouhému nošení bot na podpatcích a ohroženější jsou i lidé, kteří tráví celé dny na nohou. Velkou roli však opravdu hraje genetika, takže halluxem může trpět i člověk, který celý život chodil jen ve vhodné ortopedické obuvi.

Léčba

Hallux je nemoc, která probíhá na základě vrozené predispozice a více méně se dá její průběh pouze zmírnit či zpomalit, často se tím operace, nutná pro návrat do normálního života, jen oddálí. Jsou lidé, kteří se pro operaci rozhodnou hned na začátku, jiní jsou zase ochotni kvůli strachu z operace trpět až do konce života a nikdy se ji nakonec neodhodlají podstoupit. Klasických typů operací je několik, protože existují různé fáze, věkové skupiny a kombinace poškození. Při některých operacích se seká do kosti a vkládá se do ní na pár týdnů drát, u jiných se zas prořezává pouzdro palce a posouvá se na správné místo. Po operaci je nutná čtyřtýdenní fixace nohy sádrou, poté následuje rehabilitace. Pacienti, kteří zákrok již podstoupili, si však často stěžují na bolestivost a problémem je rovněž častá recidiva, tedy návratnost problému.

Konzervativní léčba spočívá v prevenci, a to v nošení vhodné obuvi. U lehčích případů se někdy doporučují silikonové nebo gumové korektory palce, které se vkládají mezi palec a druhý prst. Korektor může zpomalit progresi vady, nápravu deformity však nelze očekávat. Jeho přínos spočívá tedy hlavně v pooperačním období, kdy drží palec a napomáhá hojení ve správném postavení. Součástí prevence je i vhodná a pohodlná obuv s dostatečným prostorem pro prsty, měkkou a tvarovanou ortopedickou podrážkou. Někdy se doporučuje i fyzioterapie a především kvalitní pedikúra, korekce, tejpování. Operačních řešení halluxu je popsána celá řada (desítky druhů operací). Ortoped vždy musí typ výkonu přizpůsobit věku pacienta a stavu samotného kloubu a vyloučit přítomnost artrózy.

Zdroj: Bulka na kloubu prstu

Jak na to

Návodů je mnoho, ale který funguje? Z recenzí vyplývají následující možnosti.

Alternativní metody

Nachystejte si nádobu s tak teplou vodou, jakou snesete, přidejte kapku octa. Nehty nechte pořádně odmočit a poté ostříhejte kleštičkami, nůžky na to bývají krátké. Ocet nehty změkčí a je vhodný i proti pocení a zápachu a má dezinfekční účinky.

Dejte 1 lžíci kuchyňské soli do nádoby s teplou vodou, ponořte do ní nohy, promněte nehty a vydržte co nejdéle. Poté proveďte střih nehtů.

Odmočte nohy v mýdlové vodě a poté si ostříhejte nehty.

Nasypte Karlovarskou vřídelní sůl do nádoby s teplou vodou a namočte do ní nohy dostatečně dlouho, poté si ostříhejte nehty.

Nehty se musí zpilovat pilníkem do tenka. Udělá to každá pedikérka; na doma si kupte v drogerii papírový pilník a pak už jen nehty udržujte.

Když si omyjete nohy a osušíte, natřete je nehtovou mastí. A pak si je další den pilníčkem upravte.

Komerce

V lékárně prodávají na tvrdé nehty změkčující mast.

Účinný je výrobek Savon Noir (černé mýdlo) kosmetiky La Sultane de Saba.

Také Scholl změkčovač nehtů je už po 10 minutách po nanesení účinný. Změkčuje tvrdé, silné nehty na nohou o 30 %, usnadňuje stříhání a úpravu nehtů. Zmírňuje pocit nepohodlí a pomáhá předcházet zarůstání nehtů. Je obohacený o provitamin B5.

Služby

Pomůže pedikér či pedikérka a ještě si přitom člověk odpočine.

Kompletní pedikúra vyžaduje stejně jako manikúra poměrně velké množství pomůcek, jejichž pořizovací cena nemusí být zanedbatelná. Řešením jsou pedikúrní sety, ty ale ne vždy obsahují ty nejvhodnější pomůcky a nelze je libovolně kombinovat. Často se firmy specializují například na kovové pedikúrní prostředky, ale kovový pilník je pro péči o nohy naprosto nevyhovující. Proto doporučujeme pomůcky kupovat zvlášť podle osobních preferencí a požadavků.

Co všechno je pro správnou pedikúru potřeba:

Zaprvé je to odlakovač. Ten má pravděpodobně většina žen doma. Ale i mezi nimi jsou rozdíly, na které bychom si měli při nákupu dát pozor. Důležité je totiž používat odlakovače bez acetonu. Aceton je agresivní látka, která může způsobit třepení nehtů, jejich vysychání a také tvorbu záděrů. Pokud naopak odlakovače obsahují vitamíny a výživné látky, je to jedině výhoda.

Mezi vatovými tampónky už příliš rozdílů není a na odlakování nehtů stačí bohatě ty běžně dostupné. Pro odlakování hůře dostupných míst se vám možná budou hodit vatové tyčinky, které namočíte do odlakovače, nebo speciální odlakovač v tužce. Všechno byste měli bez problémů sehnat v lepších drogeriích.

Další nutnou pomůckou je pilník pro úpravu nehtů do požadovaného tvaru. Na rozdíl od nehtů na rukou nehty na nohou stříhat, nebo spíše štípat můžete a musíte. Po jejich ostříhání je nutné je zapilovat nejen proto, abyste docílili chtěného tvaru, ale i proto, aby se nehty netřepily a nezatrhávaly. Pro tuto úpravu jsou nejvhodnější pilníky skleněné. Díky pevné struktuře umožňují šetrně pilovat i tvrdé a pevné nehty, ale přitom je netřepí jako pilníky kovové. Papírové pilníky jsou pro péči o nohy až příliš jemné. Ideální jsou pilníky, které zároveň obrušují i kůži chodidel, tak nejen ušetříte, ale můžete si být jisti, že ve své výbavě máte kvalitní a šetrný produkt.

Při úpravě nehtů a kůžičky nehtového lůžka se bez kovových pomůcek neobejdete. Budete potřebovat dlátko na zatlačování kůžičky, kleštičky ne její úpravu a takzvaný klip na stříhání nehtů. Pokud máte nehty extrémně tvrdé, pak místo klipu zvolte spíše kleštičky na nehty. Ty jsou uzpůsobeny pro tvrdé nehty a díky dvojité pružině jsou účinnou a praktickou cestou k jejich úpravě. Všechny tyto nástroje jsou kovové, a proto je naprosto klíčové, aby byly vyrobeny z nerez oceli. Jenom ta dokáže odolávat účinně vlhkosti a pomůcky tak nerezavějí ani se tak snadno neotupí. Je třeba ale kov po každém použití pečlivě dezinfikovat.

V této kategorii narazíte velmi snadno na nekvalitní výrobky, které mohou být z měkké oceli, snadno se ztupí, v kloubech rezavějí a nehet často spíše „pižlají“, než hladce a čistě uříznou. Je dobré vybírat si známé značky, často kleštičky a štípátka vyrábějí výrobci nožů a jejich kvalita je potom podobná kvalitě nožů. Se značkou Solingen například určitě nesáhnete vedle. Vedle toho existují i prověřené firmy specializující se na péči o nohy, jako je Scholl, který také nezklame.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP