Téma: 

postup

Tempura

Evropské těsto na tempuru

Ingredience: 1 lžíce kukuřičné mouky, 1 lžíce pšeničné hladké mouky, 1 dl ledové vody, kurkuma, skořice, česneková sůl

Technologický postup: Oba druhy mouky smícháme s vodou, ale nešleháme. Těsto se může ochutit kurkumou, skořicí, česnekovou solí a dalšími druhy koření.

Zdroj: Tempura
Zveřejněno dne: 30.5.2017

Diskuze: dezert studena trvala

postup studenej trvalej

Zdroj: diskuze Dezert studena trvala
Odesláno dne: 10.5.2011 uživatelem jan
Počet odpovědí: 0

Pečeme s amoniem

Krémové řezy s amoniem

Ingredience těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 60 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 60 g másla
  • 10 g amonia

Postup:

Ze všech surovin vypracujte na vále těsto, které rozdělte na 3 díly, z nich vyválejte 3 stejně velké pláty, každý zvlášť upečte na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě předehřáté na 180 °C. Upečené pláty nechte vychladnout.

Ingredience krém:

  • 250 g Hery
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 litr mléka
  • 3 balíčky vanilkového pudinku
  • 150 g moučkového cukru

Postup:

Mléko a pudink uvařte do husta a nechte za občasného promíchání úplně vychladnout. Když je pudink studený, můžete vyšlehat Heru s moučkovým cukrem, přidat tvaroh, studený pudink a vanilkový cukr a ze všeho vyšlehat jemný krém. Všechny tři pláty postupně spojte krémem, hotové řezy nechte v lednici rozležet do druhého dne.

Zdroj: Pečeme s amoniem
Zveřejněno dne: 5.3.2016

Diskuze: Re: konzistence přípravku

Musíte to udržovat stále teplé než to nanesete na tělo. V článku jsme trochu pozměnili postup, aby bylo možné lépe pochopit způsob správné přípravy.

Zdroj: diskuze Konzistence přípravku
Odesláno dne: 28.7.2017 uživatelem Kamča
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Domácí hydratační koupel

Recepty na hydratační koupele

Obecný postup při hydratační koupeli

Ingredience: 0,5 l vařící vody, 60 g bylinek, 300 ml jablečného octa, mátový esenciální olej.

Postup: Ve vařící vodě máčejte 20−30 minut bylinky, poté odvar přeceďte a nalijte do koupele. Nebo vložte bylinky do mušelínového pytlíčku a zavěste ho pod kohoutek s teplou vodou, aby voda tekla do vany přes něj. Přidáte-li do koupele 300 ml jablečného octa s jednou nebo dvěma kapkami esenciálního oleje z máty peprné, pomůže to zmírnit suchost kůže a svědění.

Levandulová hydratační koupel

Ingredience: 1/2 hrnku epsomské soli, 1/2 hrnku sušeného mléka, 1 lžička jedlé sody, 10 kapek levandulového éterického oleje, 1 lžička medu.

Postup: Všechny suroviny smíchejte v mističce (med zapracujte vidličkou). Do koupele poté dejte libovolné množství směsi (podle toho, jak moc chcete odpočívat a relaxovat a zároveň hydratovat pokožku).

Olejová bylinková koupel

Ingredience: 80 g heřmánku, levandule, rozmarýnu, šalvěje a tymiánu, 1/4 l panenského olivového oleje, 1 uzavíratelná sklenice, 1 tmavá sklenice s víčkem.

Postup: Do uzavíratelné sklenice dejte bylinky a následně přidejte panenský olivový olej tak, aby bylinky byly ponořené (v případě potřeby použijte více oleje). Vše nechte 4 týdny louhovat na světlém místě (ne na slunci). Potom bylinkový olej sceďte a nalijte ho do tmavé sklenice. Na 1 koupel použijte asi 1 lžíci bylinkového oleje.

Zdroj: Domácí hydratační koupel
Zveřejněno dne: 15.10.2015

Římský kmín

Bombajská masala

Ingredience: 8 ks kardamomu, 1 lžička skořice, 1 lžička černého pepře, 2 kuličky koriandru, 1 lžička římského kmínu, 6 ks hřebíčku, 2 lžíce kokosové moučky, 2 lžičky sezamových semínek, 1 lžíce máku

Technologický postup: Vyloupeme kardamom. Pokud máme další koření celé a nikoli mleté, upražíme ho na pánvi a dáme stranou. Pak upražíme kokos, sezam a mák, až změní barvu. Po vychladnutí všechno dohromady rozmixujeme na kaši.

Zdroj: Římský kmín
Zveřejněno dne: 30.5.2017

Diskuze: Uživání léku

Dobrý den mám prosím dotaz, je nějaký postup při užívání většího počtu léku. Nebo mohu polknout vše najednou.Děkuji

Zdroj: diskuze Užívání více léků
Odesláno dne: 27.11.2016 uživatelem Allan Mac.links
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

Pečeme s amoniem

Piškotové sušenky s amoniem

Ingredience:

  • 500 g hladké mouky
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 ks vajec
  • 60 g másla
  • 10 g amonia

Postup:

Ze všech surovin vypracujte na vále těsto, které nechte alespoň 6 hodin odležet, nejlépe však do druhého dne. Poté vyválejte plát o síle asi 4 až 5 mm, vykrajujte vámi požadované tvary sušenek a ty přendejte na máslem vymazaný plech. Pečte v předehřáté troubě na teplotu 180 °C do růžova.

Zdroj: Pečeme s amoniem
Zveřejněno dne: 5.3.2016

Diskuze: jak oloupat dýňové semeno

Dobrý den,
hledám postup,způsob jak oloupat semena dýně ne jak je pražit..

děkuji
Jiří

Zdroj: diskuze Jak oloupat dýňové semeno
Odesláno dne: 1.11.2016 uživatelem Jiří
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Štafetky

Kávový krém

Ingredience: 1 vanilkový pudink, 250 g másla, 1 porce kapučína, 2 lžičky kávy, 1,5 dl mléka, cukr

Technologický postup: Nejprve uvaříme kávu ze dvou lžiček mleté kávy, které zalijeme 1 dl vody. Do mísy nasypeme pudink, který ušleháme v mléce, do kterého přidáme 3 lžíce vychladlé kávy a cukr. Krém by měl zhoustnout a do takto připraveného krému zašleháme máslo a porci kapučína (sypký prášek). Vyšleháme do hladka – hotový krém by měl být pevný.

Zdroj: Štafetky
Zveřejněno dne: 13.2.2017

Diskuze: Návod na zhotovení hřebíčkového oleje

Musím se ošetřit na celém těle proti svrabu.
Potřebuji znát ingredience a postup zhotovení hřebíčkového oleje.
Děkuji Vám ...

Zdroj: diskuze Návod na zhotovení hřebíčkového oleje
Odesláno dne: 6.10.2015 uživatelem František Pospíšil
Počet odpovědí: 0

Banánová bábovka

Banánová bábovka s olejem

Ingredience: 250 ml oleje, 250 g jemného krystalu, 250 g polohrubé mouky, 4 středně velké rozmixované banány, 4 vejce, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr

Postup: Rozehřejeme troubu. Formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Třeme žloutky s cukrem, postupně vmícháme olej. Přidáme rozmixované banány a střídavě polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr. Nakonec vmícháme sníh ze 4 bílků. Takto připravené těsto vlijeme do formy, pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Zdroj: Banánová bábovka
Zveřejněno dne: 21.9.2015

Diskuze: Re: zanet na rtu otok rtu

Otok rtu může být reakce na Azitromicin. Zkuste přikládat ledové obklady. Zůstaňte v péči lékaře a konzultujte s ním další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zanet na rtu otok rtu
Odesláno dne: 21.6.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Návod na drdoly s podložkou

Návod na drdol s vycpávkou

Na tento typ drdolu použijte vycpávku s hřebínkem v barvě vlasů.

Postup:

  • Vlasy vyčešte vysoko do culíku a zagumičkujte.
  • Vzniklý pramen vlasů přehoďte dopředu a pod gumičku culíku připevněte vycpávku.
  • Poté vlasy přehoďte zpět přes vycpávku, kterou jimi pokryjete.
  • Přečnívající vlasy obkružte okolo vzniklého drdolu a připevněte pinetkami.

Takto můžete vytvořit i polodrdol, kdy část vlasů vyčešete, podložíte vycpávkou a překryjete. Prameny vlasů upravíte pomocí pinetek. Zde můžete vidět, jak vypadá polodrdol s pomocí vycpávky: https://www.svetove-zbozi.cz/temenni-vycpavka-drdol-patka/

Zdroj: Návod na drdoly s podložkou
Zveřejněno dne: 7.3.2017

Diskuze: Re: ganglion na noze

Nejdříve byste měla navštívit lékaře ortopeda, abyste s jeho pomocí mohla zjistit co přesně způsobuje onen novotvar na vašem palci. Podle zjištění se pak určí další postup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ganglion na noze
Odesláno dne: 18.6.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Moučníky z listového těsta

Moučník z listového těsta s nutellou

Ingredience: 500 g listového těsta, 200 g nutelly, 1 vejce

Technologický postup: Listové těsto vyválíme na plát ve tvaru obdélníku o rozměrech přibližně 50 x 30 cm, silný asi půl centimetru. Pak ho podélně rozpůlíme, oba pásy těsta rozdělíme na 8 trojúhelníčků. Na každý kousek naneseme trochu nutelly. Trojúhelníčky pečlivě, aby náplň nevytékala, svineme do rohlíčků a přeneseme na plech s pečicím papírem. Rohlíčky potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C asi na 20 minut.

Zdroj: Moučníky z listového těsta
Zveřejněno dne: 12.5.2017

Diskuze: množení borůvek

Dobrý den,
Začal jsem pěstovat borůvky a prosím o všechny možné info o množení (doba, ,postup a td.) mám dobré pozdní odrůdy a chtěl bych je sám namnožit , děkuji Stříž

Zdroj: diskuze Kanadské borůvky množení
Odesláno dne: 22.11.2016 uživatelem zdenek stříž
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

Návod na drdoly s podložkou

Postup na drdol zvaný donut

Tento účes vytvoříte během několik málo minut. Postačí vám k němu zázračná věcička zvaná donut a pár pinetek. Donut koupíte skoro v každé drogerii cca za 50 Kč. V případě, že donut nemáte po ruce, dá se použít obyčejná silonová drátěnka, v případě nejvyšší nouze srolovaná ponožka s ustřiženou špičkou. Tento účes lze tvořit na kterémkoli místě hlavy, počínaje zátylkem a konče temenem.

Postup:

  • Vytvořte si klasický culík. Nezapomeňte na to, že výška culíku bude i finální výškou drdolu. Pokud chcete tedy vysoký drdol, musíte si vyrobit i vysoký culík.
  • Vlasy provlékněte otvorem v donutu.
  • Rozprostřete vlasy rovnoměrně kolem donutu. Vlasy by měly být na dotek uhlazené a neměla by být vidět žádná část pomůcky.
  • Jednou rukou si přidržte donut na místě, druhou opatrně obtočte vlasy kolem něj.
  • Pomocí gumičky upevněte vlasy tak, aby nikde nevylézaly a celý účes pořádně držel na místě.
  • Nyní můžete vlasy přestříknout lakem a dozdobit ozdobami.

Zdroj: Návod na drdoly s podložkou
Zveřejněno dne: 7.3.2017

Diskuze: alternativa antikoagulace a jak proti myomatózní děloze

Dobrý den,
zajímala by mě přírodní možnost náhrady warfarinu na tzv ředění krve
a jestli lze doporučit nějaký alternativní postup mladé ženě s nálezem myomatosní dělohy?
Dík za odpověď
T.kilian

Zdroj: diskuze Alternativa antikoagulace a jak proti myomatózní děloze
Odesláno dne: 1.1.2016 uživatelem Tomáš
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

Tempura

Japonské těsto na tempuru

Tempurako se skládá z pšeničné mouky, kukuřičného škrobu, kukuřičného prášku, kypřicí látky (hydrogenuhličitan sodný, dihydrogendifosforečnan sodný, fosforečnan vápenatý, vápenaté soli mastných kyselin), soli, opražené rýžové mouky, česnekového prášku, cibulového prášku, mletého pepře.

Ingredience: 150 g tempuraka, 210 ml ledové vody

Technologický postup: Těsto na tempuru je nejlepší míchat ve větší míse s ledovou vodou, může se přidat i rozdrcený led. Směs je nutné míchat opravdu velmi pomalu, aby se do těstíčka dostalo minimální množství vzduchu.

Zdroj: Tempura
Zveřejněno dne: 30.5.2017

Zapečené těstoviny se smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Ingredience: 500 g těstovin, 250 ml smetany, 1 cibule, sůl, mletý pepř, 2 vejce, 100 g tvrdého sýra, olej, 150 g slaniny

Technologický postup: Na rozpáleném oleji osmažíme cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a osmažíme, nalijeme smetanu a krátce povaříme a dochutíme solí a pepřem. Uvaříme těstoviny v osolené vodě a poté přimícháme do připravené omáčky. Takto připravené těstoviny dáme do vymazané zapékací mísy, polijeme rozšlehanými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. Těstoviny vložíme do předehřáté trouby a zapékáme cca 30 minut.

Zdroj: Zapečené těstoviny se smetanou
Zveřejněno dne: 24.4.2017

Vepřový perklet

Vepřový perkelt s rýží

Ingredience: 500 g vepřového masa, 3 cibule, 2 barevné papriky, 4 rajčata, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, pasta Perkelt, 1 lžíce sádla, sůl

Technologický postup: Na sádle zpěníme jemně pokrájené cibule a necháme zesklovatět. Přidáme maso pokrájené na kostky, opečeme, osolíme, přidáme obě papriky, pastu a mírně podlijeme. Když je maso téměř měkké, přidáme oloupaná pokrájená rajčata (zalijeme je vařící vodou, zchladíme a potom je snadno sloupneme), jemné nudličky paprik a dovaříme doměkka. Perkelt se již nezahušťuje, podává se s rýží.

Zdroj: Vepřový perklet
Zveřejněno dne: 16.10.2016

Banánová bábovka

Banánová bábovka hrníčková

Ingredience: 3 vejce, 1/4 kostky másla, 1/2 hrnku cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 středně velké banány, 1/2 hrnku mléka, 1 a 2/3 hrnku polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva

Postup: Máslo s cukrem vyšleháme a postupně vmícháme žloutky. Banány rozmačkáme v mléce a přimícháme do másla se žloutky. Přidáme část mouky a kypřicí prášek. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který postupně vmícháváme do těsta spolu se zbytkem mouky. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Troubu předehřejeme na 175 °C a pečeme pozvolna, aby se bábovka dobře propekla. Zda je hotová, poznáme zapíchnutím špejle do těsta. Špejle by měla zůstat po vytažení čistá.

Zdroj: Banánová bábovka
Zveřejněno dne: 21.9.2015

Banánová bábovka

Banánová bábovka s čokoládou

Ingredience: 4 banány, trošku horké vody, 35 dkg hladké mouky, 25 dkg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, cca 8–10 lžic oleje, citronová kůra a šťáva, 1 čokoláda, tuk, mouka na vymazání a vysypání formy, čokoládová poleva

Postup: Vyšleháme žloutky s cukry do pěny a přidáme rozmačkané banány s vodou a olej. Přisypeme prosetou mouku s práškem do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a nastrouhanou čokoládu. Výtečná je hořká čokoláda. Nakonec vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Pečeme v předehřáté troubě na cca 190 °C. Po vyklopení ještě teplou bábovku slabě potřeme čokoládovou polevou a dáme do chladu.

Zdroj: Banánová bábovka
Zveřejněno dne: 21.9.2015


SiteMAP