Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘEDPIS

OBSAH

Magnosolv bez předpisu

Magnosolv je pouze na předpis.

Proč je Magnosolv na předpis? Magnosolv je opravdový lék, u kterého je garantováno vysoké procento hořčíku ve snadno vstřebatelné formě. Takže to není jenom obyčejný hořčík, který koupíte volně. Kdyby se člověk tímto přípravkem předávkoval, protože by nebyl lékařem poučen, jak ho má užívat, tak by mohl mít i zdravotní problémy. Navíc Magnosolv obsahuje vysoké dávky draslíku a sodíku, což u některých osob může vyvolat vážné nežádoucí účinky.

Zdroj: Na co se používá Magnosolv?

Poradna

V naší poradně s názvem AULIN V PRÁŠKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dominik.

Dobrý den mám otazku? Kde jsi je můžu objednnatt? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Aulin si můžete objednat u svého praktického lékaře. Ten vám vystaví lékařský předpis a lék vám pak bude vydán v lékárně. Aulin je k dostání jen na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aulin v prášku

Doplatek a cena

Magnosolv se vydává v balení s obsahem 30 sáčků. Každý sáček obsahuje granule, ze kterých se připraví roztok, jenž se vypije.

Na Magnosolv výrazně přispívá zdravotní pojišťovna, zaplatí až 60 % z ceny a zbytek doplácí pacient při vydání. Ale jen v některých případech! Magnosolv je hrazen v terapii onemocnění s prokázaným nedostatkem hořčíku v těle, tak zvanou hypomagnezémii. Ta bývá nejčastěji způsobena nízkým příjmem hořčíku ve stravě a malabsorpční stavy, kam se řadí průjem, steatorea, celiakie, regionální enteritidy a syndrom krátkého střeva.

Magnosolv není hrazen z prostředků veřejného zdravotního pojištění při podávání v podpůrné a doplňkové léčbě jiných onemocnění, jejichž souvislost s hypomagnezémií není jasně prokázána.

Pro získání příspěvku od pojišťovny je nutné, aby předpis na Magnosolv vystavil lékař s touto specializací: endokrinologie, geriatrie, gynekologie a porodnictví, dětská gynekologie, vnitřní lékařství, neurologie, dětská neurologie, klinická onkologie, dětská onkologie a hematologie, radiační onkologie a onkogynekologie, psychiatrie, dětská a dorostová psychiatrie a gerontopsychiatrie.

Magnosolv je přípravek s preskripčním omezením. K úhradě zdravotní pojišťovnou ho může předepsat pouze lékař se specializovanou způsobilostí s označením odbornosti uvedené výše, a který má pro tuto specializovanou způsobilost uzavřenu se zdravotní pojišťovnou smlouvu o poskytování předmětné zdravotní služby, nebo jím písemně pověřený jiný lékař.

Máte-li předpis od lékaře podle zde uvedených podmínke, tak po předložení předpisu v lékárně za výdej léku Magnosolv doplatíte 40 Kč. Aktuální cenu doplatku můžete zjistit zde: SÚKL Magnosolv cena.

Máte-li předpis od lékaře, který nevyhovuje zde uvedeným podmínkám, tak cena léku Magnosolv se může vyšplhat až na 167 Kč za 30 sáčků.

Zdroj: Na co se používá Magnosolv?

Diskuze

V diskuzi KOUPIT FRAMYKOIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Larysa Kopecká.

Dobrý den. Četla jsem všechno o(mast framykoin) ale stále nelze koupit. Můžete mi s tím pomoci. Děkuji předem Kopecká

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Framykoin je na předpis a u nás pouze zásyp, mast se dá na předpis na Slovensku. Jinak zkusit tohle : www.lidovky.cz/domov…

Zdroj: diskuze Koupit framykoin

SPC

Zde je odkaz na stažení SPC.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Poradna

V naší poradně s názvem KOUPIT FRAMYKOIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Larysa Kopecká.

Dobrý den. Četla jsem všechno o(mast framykoin) ale stále nelze koupit. Můžete mi s tím pomoci. Děkuji předem Kopecká

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě jste se dočetla, že Framykoin je mast s obsahem antibiotik. Antibiotika jsou v ČR k dostání jen na předpis. Pokud Framykoin potřebujete, zastavte se u svého praktického lékaře nebo na kožním, kde dostanete potřebný lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupit framykoin

Je Furon na předpis

Lék Furon 40 mg je pouze na lékařský předpis a prodej bez předpisu v lékárně není možný. Úhrada pojišťovny činí 63,70 Kč a maximální doplatek je 9,04 Kč.

Vyvarujte se těchto inzerátů: „Nabízím léky na srdce a odvodnění (Furon, Verospiron, Enap), nám už jsou k ničemu, ale vyhazovat je je blbost!“ Můžete si vážně poškodit zdraví při jejich koupi přes internet.

Zdroj: Na odvodnění Furon nebo Verospiron

Poradna

V naší poradně s názvem DEXAMETAZON MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar.

|lze dexamatazon koupit bez receptu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nelze. Všechny masti obsahující dexamethazon jsou vázány na lékařský předpis. Proč? Dexamethazon je kortikoid a jeho používání je spojeno s řadou nežádoucích účinků, které je třeba zvážit před každým použitím. Potřebujete-li mast dexamethazon, tak se obraťte na svého lékaře a požádejte ho o předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dexametazon mast

Příbalový leták

Zde je odkaz na stažení příbalového letáku.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Poradna

V naší poradně s názvem IVERMEKTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Hyšperská.

Poraďte mi,jak ho koupím,s počítačem to moc neumím.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ivermectin nelze volně koupit. Výdej tohoto léčivého přípravku je vázán na lékařský předpis. Předpis může vystavit praktický lékař. Obraťte se proto na svého praktického lékaře, který zná váš zdravotní stav a může zhodnotit a ohlídat bezpečnost léčby Ivermectinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ivermektin

Bactroban bez receptu

Tato antibiotická mast určená k ošetření kůže je vyráběna firmou Zentiva. V Česku je dostupná v každé lékárně na lékařský předpis.

Zdroj: Bactroban

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA ODVODNĚNÍ NA PŘEDPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Šárka Čunátová.

Dobrý den.Chtěla bych se optat na furon na odvodnění,ale beru léky na deprese a mám astma,na něj beru také léky.Mohu brát tento lék ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Furon patří mezi nejúčinnější léky na odvodnění. Lék Furon zmírňuje otoky a může být také užíván při léčbě vysokého krevního tlaku. Jeho užívání ale sebou přináší mnoho rizik, která je třeba pravidelně kontrolovat. Proto je tento lék k dostání pouze na lékařský předpis, aby ošetřující lékař mohl sledovat účinky léku a zajistit vám bezpečnou léčbu. O tom, že užíváte lék Furon, musíte vyrozumět všechny své lékaře, na plicním i lékaře píšícího vám předpis na antidepresiva. Pokud jste jim o této léčbě neřekla, učiňte tak při další kontrole.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furon lék na odvodnění .

Je Aulin na předpis?

Protizánětlivé léky mohou mít celou řadu vedlejších účinků. Poměrně typické jsou nejrůznější trávicí obtíže včetně zvýšení rizika krvácení do trávicí trubice, žaludečních zánětů a žaludečních vředů. Léky mohou narušit funkce ledvin, vyvolat zvýšení jaterních testů a alergické reakce. Speciálně nimesulid dokáže být nebezpečný pro játra, proto by jej neměli užívat lidé s nemocnými játry (například lidé s cirhózou) a alkoholici.

Z těchto důvodů je tudíž Aulin na předpis. Nejjednodušší cesta k Aulinu je návštěva lékaře, který zhodnotí váš zdravotní stav, posoudí možné nežádoucí účinky, popřípadě kontraindikace s jinými léky. Aulin může předepsat kterýkoliv lékař.

Zdroj: Použití Aulinu

Poradna

V naší poradně s názvem SIRNÁ MASŤ. FLUCINAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Daniela.

Prosím Vás potrebujem masť flucinar táto masticka mi pomoze. Ja som to už raz mala a tie masticky čo mi predpisala2 kozna lekárka mi nepomohli.
Veľmi pekne vás prosím. Chcem si kúpiť masticky Flucinar
DAKUJEM.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mast Flucinar nelze volně koupit. Mast Flucinar je k dostání pouze na lékařský předpis. Domluvte se se svým lékařem a získejte od něj předpis. Pak tuto mast dostanete v kterékoliv lekárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koupím mast flucinar

Kde se dá Kolchicin koupit a jeho cena

COLCHICUM-DISPERT 200X500RG obalené tablety nelze zakoupit online na českém trhu.

Cena je cca 231,20 Kč.

Zdroj: Léky na dnu na předpis

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT PLÍSNĚ NEHTŮ NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Pišingr.

Chtěl bych se zeptat na lék Terbinafin kolik stojí a jeli k dostání.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék TERBINAFIN ACTAVIS je k dostání v lékárně na lékařský předpis a pacient na něj doplácí cca 73 Kč za 28 tablet. Ovšem za podmínky, že předpis vystaví kožní lékař. Recept od jiného lékaře znamená vyšší doplatek a to až 160 Kč. O dostupnosti tohoto léku se informujte ve své lékárně, kde vám sdělí i přesnou výši doplatku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit plísně nehtů na nohou

Diazepam bez předpisu

Volný prodej léků na předpis nepovoluje legislativa ČR i EU, do této skupiny spadá i Diazepam. Cena doplatků přípravků se může v jednotlivých lékárnách lišit.

Zdroj: Diazepam a jeho účinky

Poradna

V naší poradně s názvem CONDROSULF 800 DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Horackova.

Muze obvodni lekar predepsat condrosulff 800?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Condrosulf 800 je k dostání jen na lékařský předpis. Předepsat ho může i praktický lékař, ale bez nároku na příspěvek od pojišťovny - pacient hradí celou cenu cca 390 Kč za 30 tablet. Pojišťovna přispěje 160 Kč jen za podmínky, že předpis vystaví lékař se specializací v oborech revmatologie, dětská revmatologie, ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí, traumatologie.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Condrosulf 800 doplatek


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP