Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍČINY A PŘÍZNAKY

OBSAH

Příznaky dermatographie

Příznaky dermatographie zahrnují:

  • zvýraznění zarudlých šrámů;
  • otok;
  • zánět;
  • svědění.

Příznaky se objevují během několika minut a mohou trvat až půl hodiny. Ve vzácných případech může dojít k pomalejšímu vývoji dermatographie, která pak trvá několik hodin až několik dní.

Zdroj: Jaké jsou příčiny dermatographie

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Sezónní vlivy

U menší části lidí s depresí se příznaky pravidelně objevují na podzim a ustupují na jaře. Souvisí to s nedostatkem světla v tomto období a této variantě deprese se říká sezónní afektivní porucha. Provázejí ji i některé atypické příznaky deprese jako zvýšený příjem potravy, především sladkých jídel, a zvýšená spavost.

Zdroj: Příčiny deprese

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dášena.

Jak se dívám na ty příznaky, tam mám pocit, že mám taky červy. Lidi, vy tomu vážně věříte?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sylva K.

Jak říkám, moje kamarádka má velmi dobré zkušenosti. Je to jen dopněk stravy, takže ublížit svému tělu nemůžete. Proč to nezkusit s nepodpořit trochu jeho látkovou výměnu.

Zdroj: diskuze Příznaky

Příčiny dermatographie

Přesná příčina tohoto onemocnění není jasná. Může být vyvoláno například alergickou reakcí, ale žádný konkrétní alergen nebyl identifikován. Příznaky dermatographie se objeví například třením oblečení nebo povlečením. Také může být způsobena teplem, chladem a slunečním zářením. Někdy může být toto onemocnění způsobeno infekcí, emocionálním rozrušením nebo léky, jako je penicilin. Nelze vyloučit ani dědičné faktory.

Dermatographie se může objevit v každém věku. Nejčastěji se vyskytuje u dospívajících nebo mladistvých. Lidé s jiným kožním onemocněním, jako je suchá kůže nebo dermatitida, mohou být k dermatographii náchylnější. Jakékoli kožní onemocnění zvyšuje rizika dermatographie.

Zdroj: Jaké jsou příčiny dermatographie

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gizela.

dobry den mam svedeni kolem nosu obliceje brada celo ale nejvice me svedi kolem nosu mam stim jit k doktorovi dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezi běžné příčiny svědění kolem nosu patří alergie, infekce, respirační dráždivé látky, a vzácně i nádory. Prodiskutujte své příznaky se svým lékařem, pokud přetrvávají. Možná budete muset navštívit specialistu na kožní onemocnění, abyste zjistila základní příčinu vašeho svědění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Co způsobuje zavodnění organismu

Mezi příčiny, proč se zadržuje voda v organismu, patří mimo jiné přehnané solení, nadměrná konzumace cukru, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může zavodnění těla nastat před menstruací, přičemž po ní ustoupí.

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Poradna

V naší poradně s názvem SWEETŮV SYNDROM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Šabatová.

prosím má někdo zkušenost s onemocněním sweetův syndrom
- musí toto kožní onemocnění vždy znamenat nádorové onemocnění

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sweetův syndrom je vzácné onemocnění kůže. Mezi jeho hlavní příznaky patří horečka a bolestivé kožní léze, které se objevují převážně na pažích, krku, hlavy a trupu. Příznaky jsou vidět tady: www.google.com/searc…

Příčiny
Ve většině případů se příčinu Sweetova syndromu nepodaří zjistit. Sweetův syndrom je někdy spojen s rakovinou, nejčastěji je to leukémie. Příležitostně může být tato porucha také spojena s nějakým pevným nádorem, jako je rakovina prsu nebo rakovina tlustého střeva. Sweetův syndrom se může také objevit jako reakce na léky - nejčastěji jsou to léčiva, která zesilují produkci bílých krvinek.

Léčba
Nejběžnější léčba Sweetova syndromu je pomocí kortikosteroidní léků, například prednison. Příznaky často mizí hned pár dní po začátku léčby, ale opakování je běžné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sweetův syndrom

Hlavní příčiny deprese

Existuje celá řada faktorů, které mohou zvýšit riziko deprese. Nejčastěji se jedná o tyto:

  • zneužívání;
  • léky;
  • konflikty;
  • smrt nebo ztráta;
  • genetika;
  • významné události;
  • osobní problémy;
  • závažná onemocnění;
  • zneužívání návykových látek.

Zdroj: Příčiny deprese

Poradna

V naší poradně s názvem KRVÁCENÍ Z ÚST, ZTRÁTA HLASIVEK PŘÍZNAKY JAKÉHO ONEMOCNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaculová.

Má mentálně postižená dcera -35 let po propuštění z PN Opava trpí krvácením z úst, nesnesitelný zápach a v současné době ještě přichází o hlasivky o jaký druh onemocnění se může jednat? Problém je v tom, že jí nemohu dostat k lékaři, nechce jíst, jen s obtížemi do ní dostávám tekutiny, je podrážděná, napadá mě a už si s ní prostě nevím rady. Prosím, můžete mi poradit jak mám postupovat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro určení příčiny bude zapotřebí vyšetření krku. Zkuste se domluvit s lékařem z ORL, aby přišel k vám domů a pokusil se dceru vyšetřit v domácím prostředí bez bílých plášťů. Když to nepůjde, tak zkuste s pomocí psychiatra podat své dceři tlumící léky, které vám umožní dostat ji k lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvácení z úst, ztráta hlasivek příznaky jakého onemocnění

Otoky kolem očí – příčiny

Opuchlé oči mohou mít více příčin, patří mezi ně nevyspání, večer strávený v zakouřeném klubu nebo pláč u romantického filmu. Oči byly nadměrně zatíženy, což se na druhý den ráno projevilo otokem víček s jasně viditelnými slznými váčky. V takovém případě je nutné potlačit akutní příznaky.

Lidé, kteří trpí chronickými otoky očí, často však příčinu neznají. Oči mohou být namáhány prací na monitoru nebo častým pobytem v klimatizovaných místnostech. V těchto případech, kdy se obvykle objevují i další typické příznaky syndromu suchého oka, se doporučuje podstoupit dlouhodobou intenzivní terapii.

Oteklé oko může být i příznakem nemoci, jako je nachlazení, zánět oka nebo alergie. V takových případech je nutné navštívit očního lékaře, který zjistí příčinu a zahájí konkrétní léčbu.

Zdroj: Babské rady na oteklé oči

Poradna

V naší poradně s názvem UCPANÉ KARPÁLNÍ TUNELY NA RUCE PŘÍZNAKY A PŘÍČINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nada Omraiová.

Dobrý den,
už 2 měsíce mi brní nebo mravenčí v končetinách,nejvíce v rukou ,v krvi nic nemám ,doktorka mi další vyšetření neudělala,prý je to od páteře,ale mě se to zhoršuje,nejvíce v noci,budí mě to a ruce mam jako kdybych si je přeležela a někdy je ani necítim ,musim je pustit z postele dolů aby se mi prokrvili.Nevim jestli to jsou karpály nebo jiná nemoc Děkuji za odpověd Omraiová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pocit necitlivých rukou v noci bývá často u lidí, kteří spí na boku s rukama pod hlavou. Pomůže na to změna polohy, když se naučíte spát na zádech s rukama podél těla. Také je prospěšné přes den relaxovat strečingem hrudní a krční páteř. S tím Vám pomůže zkušený fyzioterapeut.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ucpané karpální tunely na ruce příznaky a příčiny

Příznaky autismu u dospělých

Autismus se u dospělých projevuje takzvanými verbálními automatismy. To znamená, že autista stále opakuje tytéž fráze nebo otázky, na které si sám odpovídá nebo na ně vyžaduje od okolí zcela konkrétní odpověď. Autisté také často opakují slova, která vysloví někdo jiný. Obvykle provádějí stereotypní pohyby (například kolébání se, mávání, přecházení po místnosti sem a tam). Mezi další charakteristické příznaky autismu patří omezení představivosti, stereotypnost zájmů. Autisté méně rozumí symbolům, abstrakci, schází jim schopnost empatie a spontánního chování. Jejich chování může být strojové. Častěji se vyskytuje tato porucha u chlapců, může přetrvávat až do dospělosti a inteligence nemusí být narušena.

Autismus má nekonečné množství variací a nelze paušalizovat jeho projevy v dospělosti, jde o výčet obecných charakteristik.

Zdroj: Autismus – příčiny a projevy

Poradna

V naší poradně s názvem BOLENÍ ZADNÍ PRAVÉ ČÁSTI JAZYKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lena.

Dobrý den, čas od času mě pobolívá pravá zadní část jazyku. Jazyk však vypadá úplně normálně a není na něm nic nezvyklého. Opravdu se bojím o moje zdraví, protože si nemyslím že někoho začne z ničeho nic bolet pravá zadní část jazyku. Děkuji předem za odpověď a Vaší ochotu ohledně mojí zadní pravé strany mého normálně vypadajícího bolestivého jazyka❤️

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jazyk může postihnout několik onemocnění z nichž některá mohou být i vážná. Proto bude dobré nepodcenit tyto příznaky a požádat svého zubního lékaře, aby vám jazyk vyšetřil. Nemoci jazyka patří do působnosti stomatologie, proto návštěva u zubního bude tím nejlepším řešením pro nalezení této příčiny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolák/vred v ustech

Příčiny

Svědění je většinou projevem nějakého lokálního poškození kůže, provází například bodnutí hmyzem, podráždění různými chemikáliemi a podobně, a odezní po zhojení defektu. Také různá infekční a chronická onemocnění jsou charakterizovaná svěděním spolu se svými viditelnými projevy, například lupénka či atopický ekzém, z přenosných chorob je to například svrab a jiná parazitární onemocnění. Tato onemocnění léčí dermatolog.

Zdroj: Příčiny svědění kůže

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dášena.

To máte pravdu. Tváří se to, že v tom jsou velmi zdravé látky, které nejpsíše nemohou ublížit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel SylvaK.

A hlavně příznaky, které tam jsou popsány, trápí čas od času všechny moje známe včetně mě. Takže jsem klidná :D

Zdroj: diskuze Příznaky

Co na oteklé oči

A co pomůže? Pokud máte často, nebo dokonce stále oteklé oči, měli byste se pokusit odstranit příčiny a pomoci očím cílenou péčí. Zvláště pokud se objevují i další příznaky suchých očí, dává smysl používat pravidelně oční kapky. V závislosti na intenzitě příznaků jsou k dispozici různé produkty z řady HYLO® EYE CARE: klasický HYLO COMOD® prokázal svou užitečnost v terapii mírných a středně těžkých forem, HYLO® GEL se doporučuje především pro intenzivní zvlhčení v případě velmi závažných příznaků.

Zdroj: Babské rady na oteklé oči

Diskuze

V diskuzi PŘECHOD U ŽEN PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DAGMAR MRAZKOVA.

DOBRY DEN JE MI 54LET A DELŠI DOBU UŽ MAM NAVALY HORKA NERVOZITA DEPRESE JE TO PŘECHOD ALE MENZES POŘAD MAM A DOKONCE CYSTU 4X4 MAM ANTIKO NELYA A BERU JI BEZ PAUZY MUŽU JI TAK BRAT?NEVADI TO UŽ ASI PUL ROKU POMUŽE TO I NA CYSTU?MA TO NĚJAKY VLIV? JAK NEJDELE MUŽU BRAT NELYU BEZ PŘESTAVKY? DĚKUJI MRAZKOVA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, Ve vašem případě bych navštívila gynekologa. Příznaky, které popisujete s největší pravděpodobností souvisí s přechodem. A to, že máte menstruaci je vlivem antikoncepce, kterou užíváte.

Zdroj: diskuze Přechod u žen příznaky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP