Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍRODNÍ METABOLICKÉ PROCESY

OBSAH

Přírodní metabolické procesy

Mnoho volných radikálů nepochází z vnějšího prostředí organismu, ale spíše z metabolických procesů probíhajících v lidském těle. Při tomto procesu se využívá kyslík, který může být volným radikálem. V těle se tvoří velké množství volných radikálů, které způsobují biochemickou řetězovou reakci, při níž je tělo zásobováno energií.

Člověk je vystaven mnohem většímu množství volných radikálů, než je schopen zvládat. Kromě oxidačního stresu způsobeného metabolickými procesy dochází k vnějšímu působení volných radikálů. Výfukové plyny a další emise obsahují oxid uhelnatý a jiné škodlivé sloučeniny, které pronikají plícemi do krevního řečiště, kde mohou vyvolat ničivou řetězovou reakci. Další agresivní molekulou, která způsobuje v těle stejně velké škody jako volné radikály, je ozón.

Extrémně nebezpečné je kouření. Inhalovaný cigaretový kouř obsahuje velké množství toxinů. Kuřáci, ale také lidé, kteří jsou často vystaveni kouři z jiných příčin, jsou ohroženi předčasným stárnutím a trpí vážným poškozením buněk, které může vyústit v rakovinu.

Alkohol poškozuje játra a při velké konzumaci dochází k tvorbě agresivního oxidu (volných radikálů), který zpomaluje obnovu buněk, čímž vede k viditelnému fyzickému rozkladu.

Pesticidy (jedy), které mohou být obsaženy v ovoce a zelenině, jsou také pro lidské tělo škodlivé. Jejich součástí jsou také volné radikály, které vedou k oxidačnímu stresu ničícímu buněčné membrány.

Vystavením pokožky UVA a UVB záření dochází k oddělení molekul z jejich pevného spojení, čímž dochází k tvorbě a výskytu volných radikálů. Nezdravé opalování nebo spálení způsobuje stárnutí kůže. V extrémních případech dochází k poškození genetického materiálu buněk na kůži, které je spouštěcím faktorem rakoviny kůže.

Zdroj: Vitamíny proti volným radikálům

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE - ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Zdravím, mám hodně dlouho brýle a opravdu hodně řeším co do budoucna, protože zrak se mi zhoršuje mílovými kroky. Momentálně jsem se dostal do fáze, kdy jsem na 100% přesvědčen, že operace očí je nezbytná, abych se brýlí zbavil definitivně. Kontaktoval jsem Oční kliniku Horní Počernice, zatím čistě ze zvědavosti, ale vše co mi řekli a nabídli se mi zatím moc líbí, kdyby náhodou s klinikou touto nebo jinou měl někdo zkušenosti na laserovou operaci, budu rád. Hezký den.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Saša V..

My jsme spokojeni s jejich léčebnými procesy a ceny jsou podle mě za operace v pohodě.

Zdroj: diskuze Oční klinika Horní Počernice - zkušenosti

Zibor a menstruace

Při podávání léku Zibor u fertilních žen je třeba počítat i s vyšší intenzitou menstruačního krvácení.

Zdroj: Zibor pomáhá blokovat srážlivé procesy v krvi

Poradna

V naší poradně s názvem OMEGA 3 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý večer,tak to jsem ráda,že nadále mohu užívat,bylo mi totiž řečeno,že vhodné v době kojení nejsou.Ještě se chci zeptat,zda mám k těmto kapslím něco dalšího užívat,nějakě vitamíny pro kojící třeba,nebo jestli ty kapsle stačí.Děkuji,s pozdravem Dvořáková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pokud nemáte metabolické problémy, tak pro kvalitní mléko i pro vaši výživu bohatě stačí vyvážená strava. (Ryby, libové maso, ořechy, mléčné výrobky, chia semínka, cereálie, a tak dále). Zdravá výživa je zde popsána velice obsáhle: www.ceskenemoci.cz/z…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Omega 3

Zibor a alkohol

Umírněná konzumace alkoholu během léčby Ziborem nevadí.

Zdroj: Zibor pomáhá blokovat srážlivé procesy v krvi

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA EXTRA NA HUBNUTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Henryho.

Je zelená káva schopná pomoci vám v hubnutí? Chcete se cítit lépe, být fit a v pohodě?

Zelená káva EXTRA s chrómem a vitamínem C vám prospěje v mnoha směrech díky vyváženému složení kapslí obsahujících

výtažek ze zelené kávy, chróm a vitamín C. Přírodní, účinná, šetrná, hubnutí bez Jojo efektu.



Jak působí extra Zelená káva?

spalovač tuků
potlačuje chuť k jídlu
zvýší vaši soustředěnost
dodá energii po celý den
zrychluje metabolismus a trávící procesy
zpomaluje proces stárnutí - vysoký obsah antioxidantů


Více zde: www.zdravickoboskovi…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Zelenou kávu na hubnutí mi doporučila i moje nutriční asistentka.

Zdroj: diskuze Zelená káva extra na hubnutí

Cena

Průměrná aktuální cena produktu Zibor 2500 v lékárně je 534,97 Kč a doplatek činí cca 9 Kč.

Průměrná aktuální cena produktu Zibor 3500 v lékárně je 840, 55 Kč a doplatek činí cca 104,22 Kč.

Lék je vázán na lékařský předpis.

Zdroj: Zibor pomáhá blokovat srážlivé procesy v krvi

Diskuze

V diskuzi O DETOXIKACI ORGANIZMU DOOPRAVDY. BEZ OMYLŮ A POVĚR. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vili.

Trvalá detoxikace se provádí denně pitím zásadité ( živé ) vody. Nejjednoduší způsob jak se zbavit toxických látek dříve než začnou v organizmu narušovat probíhající fyziologické procesy. Optimální množství pro detox,stačí pít 3x denně 2 dc, 1/2 hod. před jídlem. Vše o vodách : www.mrtva-ziva-voda.…



Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: O detoxikaci organizmu doopravdy. Bez omylů a pověr.

Přírodní diuretika na hubnutí

Přírodní diuretika vám nepomohou s odstraněním ošklivého tělesného tuku, ale pomohou vám s odstraněním přebytečné vody nebo tekutin z těla. Přírodní diuretika jsou přírodní potraviny a byliny, které umožňují větší průtok moči a tím pomáhají s odstraněním tekutin z těla.

Zdroj: Potraviny na odvodnění

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ VÍCE LÉKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Dobrý den,
mám dotaz. Přítel užívá warfarin a zároveň začal užívat arginmax. Snižuje se tím účinek warfarinu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obecně k Warfarinu není vhodné užívat žádné doplňky ovlivňující biochemické procesy v těle. U Arginmaxu zjevně nehrozí žádné riziko při společném užívání Warfarinu, ale konečné rozhodnutí, zda užívat nebo neužívat, musí dát ošetřující lékař, který předepisuje Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Užívání více léků

Přírodní antibiotika na boreliózu

Mezi přírodní antibiotika na boreliózu patří: eleuterokok ostnitý, topol.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Diskuze

V diskuzi POLYNEUROPATIE DOLNÍCH KONČETIN. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj, jsem také na tom stejně, nepila jsem, nekouřila jsem, žila jsem zdravě a přesto mě tato nemoc zasáhla. Můžeš mít jakoukoliv autoimunitní nemoc, je jich strašně moc a stačí vzít jen speciální krev, to samé jsou metabolické nemoci, které se ukáží také v krvi.
Může to být nedostatkem vitamínů B, Kup si kyselinu lipoovou, pak hlavně milgammu, je výborná. Já brala cymbaltu (i když nejsem diabetik). Nezabírala, nyní beru Lyriku, krátce.
Ale hlavně mi pomáhá milgamma. Musí se brát 3 x denně, a zabírá skvěle, sice až po 10 dnech, ale cítím se po ní lépe, takže je jedno, co se bere, hlavní je milgamma. Sice stojí 300,- kč 50 tablet, ale opravdu stojí za to!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Božena Poldová.

Paní Jano,děkuji vám za odpověď k polyneuropatii. Vyzkouším vaše rady.Zdravím Božena.

Zdroj: diskuze Polyneuropatie dolních končetin.

Přírodní antibiotika na angínu

Mezi přírodní antibiotika na angínu patří: merlík a picao preto.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Diskuze

V diskuzi NEJLEPŠÍ KRÉMY PROTI VRÁSKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristýna.

Také jsem za přírodní kosmetiku. Vždycky jsem kupovala kosmetické přípravky testované na zvířatech a plné chemikálií, a dost často se mi stávalo že sem z toho měla vyrážky apod…. Tak jsem začala pátrat po něčem přírodním a narazila na tuto kosmetiku www.bioaromakosmetik… a jsem naprosto vpohodě, takže za mě přírodní, přírodní přírodní! :D

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Žílová.

Jé moc děkuju za doporučení. Našla jsem si na těch stránkách že ta kosmetika není testovaná na zvířatech, na to se hodně dívám tak odtud něco moc ráda vyzkouším

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Co jsou kortikoidy

Kortikoidy v lécích jsou uměle vyrobené chemické látky. Jedině v našem těle lze nalézt přírodní kortikoidy. Přírodní kortikoidy produkuje jen kůra lidských nadledvinek a nazývají se kortikosteroidy. V žádné z bylin, kromě brambor nelze přírodní kortikoidy nalézt. V domácích podmínkách ale není možné vyrobit si domácí mast s domácími kortikoidy.

Zdroj: Přírodní kortikoidy v bylinách

Diskuze

V diskuzi DISKUZE PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adriana Dosedělová.

Tak tuhle přírodní kosmetiku tedy neznám, ale já osobně mám ráda přírodní řeckou kosmetiku Bodyfarm. Už je k sehnání i u nás, takže já mohu jen vřele doporučit, také využívá pozitivních přírodních vlivů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gabča.

přírodní kosmetiku nakupuju na milujubio.cz je tam super výběr oblíbených značek :-)

Zdroj: diskuze Diskuze přírodní kosmetika

Je Zibor náhrada za Warfarin?

Zibor, respektive bemiparin, pomáhá blokovat srážlivé procesy v krvi. Prodává se ve formě injekčních roztoků, přičemž dostupné dávky jsou: 3 500 jednotek (v 0,2 ml), 5 000 jednotek (v 0,2 ml), 7 500 jednotek (v 0,3 ml) a 10 000 jednotek (v 0,4 ml). Lékař předepíše podle váhy pacienty jednu z těchto dávek, kterou si pak pacient aplikuje. Relativně dlouhý poločas účinku Ziboru umožňuje podávat jej pouze 1x denně.

Nízkomolekulární hepariny se v malé dávce využívají jako prevence vzniku hluboké žilní trombózy a plicní embolie, ve vysokých dávkách se používají v léčbě těchto dvou nemocí. Vyšší dávky nízkomolekulárního heparinu se po omezenou dobu podávají při léčbě povrchových zánětů žil a aplikují se i pacientům s fibrilací síní (a podobnými poruchami rytmu) jako prevence před vznikem krevní sraženiny, která by mohla způsobit mozkovou mrtvici.

Ve srovnání s Warfarinem je Zibor elegantní formou léčby celé řady nemocí, u nichž je třeba snížit krevní srážlivost. Oproti Warfarinu má Zibor řadu výhod, vzhledem k nutnosti každodenní aplikace však není vhodný k plošnému využití u dlouhodobých aplikací, v těchto případech ho většinou nahrazuje právě Warfarin.

Zdroj: Zibor pomáhá blokovat srážlivé procesy v krvi

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ KOSMETIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenča.

A přímo jaká přírodní kosmetika je dobrá? Která se vám osvědčila?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U mě je to kokosový olej na pleť i vlasy a na pokožku těla pak panenský olivový olej.

Zdroj: diskuze Nejlepší přírodní kosmetika diskuze

Přírodní antibiotika na zánět

Na léčbu zánětu jsou vhodné tyto přírodní léky: agáve, aloe, bedrník, blahokeř, borůvka, bukvice lékařská, cibule kuchyňská, citrón, černý bez, fíkovník, penízovka, jalovec obecný, kadidlovník, kalanchoe, lékořice, mutanba, měsíček, netík, picao preto, tymián.

Zdroj: Přírodní antibiotika

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ LÉK NA LÉČBU LEDVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel.

Existuje nějaký zaručeně přírodní lék na zlepšení funkce
Jater?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jasně, že existuje, je to jablečný ocet a brusinková šťáva. Směs se připraví ze 4 lžic jablečného octa, 250 ml neslazené brusinkové šťávy, jedné lžíce sirupu z agáve a 100 ml vody. Celé se to vypije hned ráno po probuzení najednou. Během dne se pak pije neslazená brusinková šťáva rozmíchaná s vodou. Takto se to provádí 10 dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní lék na léčbu ledvin

Značka Weleda

Weleda je u nás známá především jako výrobce přírodní kosmetiky. Ve světě je to uznávaná farmaceutická firma, která vyrábí produkty na čistě přírodní bázi, jenž většina z nich nese známku kvality BIO a v kosmetice Kontrolované přírodní kosmetiky (BDIH). Weleda má ve svém portfoliu víc než 100 druhů léčivých přípravků, z nichž většinu najdeme v zahraničí. Přípravky jsou vyvíjeny na základě principů komplementární medicíny což znamená, že pohlížejí na člověka jako celek a součást přírody.

Zdroj: Už jste vyzkoušeli přírodní kosmetiku Weleda?

Další přírodní prostředky na odvodnění

  • Silice obsažené v petrželi, březových listech, kukuřičných „vlasech” či přesličce působí mimo jiné i jako přírodní diuretika a mají velmi kvalitní dezinfekční účinek. Tyto bylinky napomáhají tělu při detoxikaci a vyplavují nejrůznější usazeniny z těla. Mají v sobě i flavonoidy, které očistnou kůru podporují. Výsledkem léčivé kombinace obou látek je nejen zlepšený zdravotní stav, ale navíc i lépe vyhlížející pleť. Kromě těchto tradičních prostředků (většinou podávaných jako čaj) diurézu vyvolávají i jiné rostliny.
  • Tři lžičky řezané natě rdesna ptačího povaříme pět minut ve čtvrt litru vody a patnáct minut necháme stát. Tekutinu necháme vychladnout a pijeme dva šálky denně. Tento účinný čaj se používá jako přírodní diuretikum při onemocnění ledvin a ledvinovém písku. Také se doporučuje při cukrovce, chorobách žlučníku, močového měchýře, dně, revmatismu, při průjmu a ke snížení horečky.
  • Ze čtvrt litru studené vody a dvou lžiček drcených suchých jalovcových plodů, které necháme několik hodin vylouhovat, si můžeme připravit macerát, který pomáhá při revmatismu, dně a také na pročištění krve. Podáváme dva šálky denně.
  • Mezi přírodní diuretika patří i odvar z květů prvosenky jarní. Má lehké močopudné a posilující účinky. Čistí také pleť a kdysi se uvádělo, že pomáhá vyhlazovat vrásky. Stačí jen přelít čtvrtlitrem vroucí vody dvě lžičky květů nebo natě a patnáct minut pod pokličkou louhovat. Podáváme jeden šálek denně.
  • Ze lžíce řezané natě zlatobýlu obecného přelité dvěma šálky vařící vody si můžeme připravit močopudný čaj, který navíc tlumí zažívací zánětlivé procesy a zlepšuje vylučování žluči. Tekutinu pijeme až po vychladnutí, podáváme třikrát denně po jednom šálku mezi jídlem.
  • Trochu náročnější na výrobu, ale také velmi účinné domácí přírodní diuretikum je tinktura z lichořeřišnice. Její semínka rozdrtíme a naplníme vybranou sklenici či láhev z jedné pětiny. Dolijeme 85% líh, protřepeme a necháme v teple louhovat čtrnáct dní. Podáváme tři kapky denně rozpuštěné ve vodě před jídlem. Tinktura se tradičně využívá i při zánětech horních cest dýchacích.

Zdroj: Potraviny na odvodnění

Přírodní antibiotika na zuby

Přírodními antibiotiky na zuby jsou: černucha, hřebíček, jitrocel kopinatý, kadidlovník pravý, kramerie trojmužná, potočnice, propolis, ricinový olej.

Zdroj: Přírodní antibiotika


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP