Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍZNAKY NAPADENÍ

OBSAH

Příznaky napadení střevním parazitem

  • bolesti břicha
  • poškození centrální nervové soustavy
  • bolest na hrudi
  • zimnice
  • chronická únava
  • kašel
  • průjem
  • trávicí poruchy
  • závratě
  • horečka
  • bolesti hlavy
  • bolesti kloubů
  • slabost
  • pocení
  • nespavost

U některých lidí střevní parazité nevyvolávají žádné příznaky. A naopak pokud máte některý z těchto příznaků, nemusí to nutně znamenat, že jste nakaženi parazity. Mezi společné symptomy patří kašel, křeče, bolesti břicha, nadýmání, plynatost a průjem. Někteří parazité také způsobují nízký počet červených krvinek (anémie). U dětí dochází k podrážděnosti a neklidu.

Zdroj: Střevní parazité

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB, SEŽERE VÁS ZA ŽIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den rád bych se zeptal zda jde o alergii nebo Svrab ? Předem děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle vaší fotografie to nevypadá na svrab. V takto rozsáhlém stádiu by svrab na pokožce způsobil rozškrábané boláky z nočního svědění. Vaše příznaky vypadají jako rané fáze po napadení svrabem. S jistotou by to samozřejmě potvrdilo vyšetření pod mikroskopem. Tak jako tak to bude potřebovat léčbu. Zajděte za svým praktickým lékařem a zeptejte se ho na mast Flucinar. Mohla by pomoct, ale potřebujete na ni lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Chlamydia trachomatis

Je to infekce napadající pohlavní orgány a většinou se řadí mezi pohlavně přenosné choroby. Primárně se skutečně přenáší pohlavním stykem při nechráněném sexu. Ohroženi jsou především promiskuitní lidé. U chlamydie trachomatis (CTR) však může dojít k nákaze i sekundárním způsobem, to je používáním společného prádla (ručníků, povlečení a podobně) nebo v místech společně užívaných prostor (sauna, bazén, sprchy, fitness, toalety).

Příznaky

Malý defekt na vnějších částech genitálií (puchýřek, uzlinka). Svědění, výtok a nestandardní zápach (může znamenat i kvasinky či jinou infekci). Bolestivost u pohlavního styku, je možné i slabé krvácení. Podrážděný močovod. Bolesti v podbřišku.

Pokud je CTR neléčená, může dojít k vážnějším projevům, které indikují napadení a infekci děložního čípku, dělohy či vaječníků. U mužů prostaty a urogenitálních cest. Komplikace často vedou k neplodnosti, a to u obou pohlaví.

Léčba

Pokud má člověk nějaké příznaky, musí se obrátit na odborného lékaře – ženy na gynekologa, muži na urologa. Gynekolog provede stěry z poševního čípku, urolog stěry z ústí močové trubice. Po stanovení diagnózy lékař předepíše účinná antibiotika, která se musí užívat 2 až 3 týdny. Jako podpůrný prostředek lze používat doplňky stravy k posílení imunity. Je nutné vyšetření i léčba obou partnerů, může totiž dojít k novému přenosu infekce. Po dobu léčby je lépe se zdržet pohlavního styku.

Zdroj: Chlamydie příznaky a projevy

Diskuze

V diskuzi NEMOC OSTRUŽIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena.

Prosím o radu,

pěstuji ostružiny vedle malin a v posledních letech plody ostružin
nedozrají. Plod je napůl červený a kyselý. Ptala jsem se v zahradnictví a říkali, že to dělá roztočík malinový. Stříkala jsem na jaře calypsem, ale nic nepomohlo. Mám ostružinu vyhodit nebo přesadit dále od malin ?

Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda Vavrečková.

Dobrý den, na osružinách na plodech se objevují v menší i větší bílé flíčky. Vypadá to jako zrníčka. Mají to dozralé i nedozralé plody. Co to je a čím se dá napadení zlikvidovat. Děkuji

Zdroj: diskuze Nemoc ostružin

Pocity po KET

Těhotenské příznaky, jako je bolest v podbřišku, o ničem nevypovídají. Důležité je vynechání menstruace a dále pozitivní hCG z moči nebo krve. Netrapte se absencí těhotenských příznaků, mnoho těhotenství tyto příznaky nedoprovází. Udělejte si těhotenský test 14 dní po transferu.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Poradna

V naší poradně s názvem LIDSKÉ OKO NAPADENÍ CIZOPASNÍKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Kesslerová.

Potřebuji vědět jaký cizopasník mě mohl napadnout oko , mám zastřené vidění na levém oku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Oko vám mohl zasáhnout například virus herpes simplex, který způsobuje opary na rtu. Typické příznaky viru v oku jsou pocit cizího předmětu v oku, četné červené žilky, škubání, rozostřené vidění. Léčba bývá pomocí antivirotiky a je k dostání v lékárně na předpis. Zastřené vidění může mít ještě mnoho dalších příčin. Blíže vám k tomu řekne oční lékař po vyšetření rohovky. Neodkládejte vyšetření, ať se toho co nejdříve zbavíte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lidské oko napadení cizopasníky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP