Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRODEJCE

OBSAH

Nidora prodej a cena

Cena za produkt Nidora je 940 Kč a prodává se na internetu. Poštovné je zdarma a po objednání je zásilka doručena do 2–3 dnů. Z důvodu, že Nidora nemusí fungovat na každého, poskytuje daný prodejce záruku vrácení peněz. A to v případě, že zhubnete méně než 8 kg za měsíc nebo s ním nebudete spokojeni. Stačí zaslat prázdné balení.

Zhubnout za 4 týdny 13 kg je opravdu nezdravé, protože zdravým způsobem se doporučuje zhubnout za týden maximálně 1 kg. Z toho jasně vyplývá, že zdravě můžete zhubnout tak 4 kg, u obéznějších se můžete dostat až na 6 kg za měsíc. Ale 13 kg bez pohybu a bez úpravy stravy je trošku nereálné. To by vám rovnou řekl i každý lékař. Firma sice nabízí záruku na vrácení peněz, ale co když vám peníze nakonec nevrátí a firmu nedohledáte...

Zdroj: Nidora na hubnutí

Poradna

V naší poradně s názvem PRODEJ STROMKOVÝCH ARONIÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Myslikovjan Pavel.

Prosím o adresu prodejce stromkové aronie Nero

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Aronie nero objednávejte zde: www.aronie-cz.cz/obj…

Zdroj: diskuze Prodej stromkových aronií

Léky bezpečné i nebezpečné

Léčiva obecně jsou specifickým druhem zboží. Na jejich výrobu, distribuci i prodej jsou uplatňována velmi tvrdá pravidla. Zacházení s léky upravuje jak zákon o léčivech, tak další legislativní dokumenty. Ty mají zajistit, aby se ke konečnému spotřebiteli dostala pouze bezpečná, účinná léčiva v požadované kvalitě (na dodržování těchto pravidel dohlíží v České republice Státní ústav pro kontrolu léčiv). Pokud dojde k jejich porušení na straně výrobce, distributora, prodejce a dokonce i spotřebitele, z léků se může lehce stát zboží, jež ohrožuje nejen naši peněženku, ale hlavně to nejcennější – naše zdraví. Jak tedy rozpoznat a vyhnout se nelegálním a nebezpečným nabídkám léčiv přes internet?

Zdroj: Umíte nakupovat léky na internetu?

Diskuze

V diskuzi NUTRIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARTIA PLONEROVÁ.

Mám zájem koupit maso nutrie,ale nenašla jsem žádného prodejce v jihočeském kraji. Poradíte mi?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nutrie

Upozornění

Tento produkt je určen pro použití zdravotníky. Prodejce od vás může vyžadovat důkaz, aby ověřil, že jste certifikovaný dodavatel a že jste způsobilí k nákupu a používání těchto položek ve vaší zemi.

Zdroj: Cementové lepidlo na zuby

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP TABLETY RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Hrdlička.

zakoupil jsem tinitus stop asi před 3 týdny dávku na 1 měsíc ,tj 2 tablety denně ...a NIC,vůbec žádné zlepšení,v uších stále píská,už asi ticho nikdy neuslyším,píši to proto,abyste zbytečně nevyhazovali 1500Kč za měsíc,co vůbec nepomáhá,firma sice slibuje v případě neúspěšné léčby vrácení peněz ...no jsem zvědav Miroslav Hrdlička Vodňany

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenek Rajnoha.

Stejna zkusenost-ma nekdo kontakt na toho prodejce? D3kuji

Zdroj: diskuze Tinnitus stop tablety recenze

Tchýnin jazyk prodej a cena

Pokud se vám nechce běhat po kamenných obchodech, zde se můžete podívat na prodejce této rostliny a samozřejmě na jejich cenovou nabídku: tchýnin jazyk cena.

Zdroj: Tchýnin jazyk

Poradna

V naší poradně s názvem BOJÍM SE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dominika.

Dobrý den chtěla bych se zeptat rybku máme už dva dny když sme ji přinesli byla v pohodě a le po noci už se moc nehýbala byla/je pořád na tom samém místě na dně akvária vzádu a má na sobě něco bílého
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Reklamovat u prodejce a chtít náhradu za jinou.

Zdroj: diskuze Bojím se

O nakupování na internetu

Je třeba si uvědomit, že se můžete setkat s neseriózním prodejcem. Proto je vždy nutné velmi pečlivě číst smluvní podmínky, reklamní a přepravní řad a další materiály. Je žádoucí vědět, jaká práva máte v případě nespokojenosti či jaké podmínky si určuje prodejce.

Prodejce může přistoupit k uzavření smlouvy různými formami. Nejčastěji se tak děje vyplněním závazné objednávky. Nenechte později smlouvu měnit. I o to se někteří prodejci pokoušejí.

Další problémy vás mohou čekat, pokud se z různého důvodu rozhodnete zboží reklamovat. Měli byste vědět, že máte ze zákona právo odstoupit od smlouvy 14 dní od převzetí zboží. Zde jsou kontaktní informace na místo, kde vám poradí, jak nejlépe provést reklamaci koupeného zboží na internetu a jaká jsou vaše práva.

Zdroj: Inparfumerie.cz

Poradna

V naší poradně s názvem FIT AND SLIM GC 1000 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kristyna .

Dobry den pilulky beru uz 3tyden ,mam uz nacate druhé balení a vubec nehubnu , změnila jsem jídelníček, jim menší porce, chodím cvičit ale po 3tydnech dřiny 1kg dole . Přemýšlím o reklamaci. Nevíte na jakou adresu to muzu reklamovat kdyz jsem to objednávala na strance prozdravi.cz?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U prodejce s tím moc nepochodíte. Musíte se obrátit na výrobce Fit & Slim, kontakt najdete tady: fit-slim.cz/kontakt.…

Zdroj: diskuze Fit and slim gc 1000

Prodej oddělků

Ze zdravotního hlediska jde o jednu z nejlepších variant, která je i finančně dostupná. Oddělky se prodávají nejčastěji pětiplástové – s mladou matkou a plodem všeho stáří. Prodejce oddělků musí mít pro svou činnost veterinární atest, který okresní veterinární správa vydává na základě vyšetření jeho včelstev. Kopii tohoto atestu s vyplněnými údaji o kupujícím přikládá prodejce k oddělkům. Oddělky bývají nejčastěji ke koupi během června či začátkem července. Po převozu vyžadují dobré snůškové podmínky pro zdárný rozvoj vedoucí k přezimování. Začínající včelař nemívá dostatek plástů, a tak je v následujícím roce zapotřebí věnovat oddělku specifickou péči s ohledem na rojení. Rizika při koupi jsou malá, a to díky veterinárnímu osvědčení. Je vhodné si zkontrolovat přítomnost a kladení matky.

Zdroj: Prodej včelstva

Diskuze

V diskuzi ZARUCNI DOBA WELLION GOLD TEKUTY CUKR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Fikáček.

Zajímá mne záruční doba tohoto výrobku.Hypoglikemii nemívámm často a proto mne zajímá doba jeho použitelnosti. Děkuji za odpověď.J.F.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Johan.

Na dobu použitelnosti se musíte zeptat prodejce. Tady je odkaz: www.wellion.cz/cs/Ko…

Zdroj: diskuze Zarucni doba wellion gold tekuty cukr

Formil cena

Prací prostředek Formil můžete zakoupit ve všech prodejnách Lidl po celé České republice.Aktuální cena je vždy uvedena na cenovce nad daným produktem v obchodě. Pro okamžité zjištění ceny prášku Formil můžete navštívit stránky prodejce Lidl a spojit se s prodejcem prostřednictvím bezplatné telefonní linky. JInak aktuální ceny pracího prostředku Formil jsou vidět také tady Formil cena.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Diskuze

V diskuzi MYDLO S DEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den,
Nicméně na trhu se objevila novinka. Mýdlo s dehtem z borovicového dřeva, která nevykazuje toxické karciogenní známky jako uhelný dehet. Kontakt na prodejce WWW.BALINEUM.CZ.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mydlo s dehtem

Jak tedy olej správně používat?

Éterické oleje se ve vodě nerozpouští, ale potřebují tuk. Výborně se proto bude hodit například parafín (z lékárny) a z domácích surovin například mléko, med nebo krém.

  • Příprava koupele: Do mléka nebo medu nakapeme cca 5-8 kapek Oleje 31 bylin, směs pak vylijeme do vody. U malých dětí stačí 1-2 kapky.
  • Výplachy dutiny ústní a kloktání: Do 2 dcl vody dáme 2-4 kapky, případně nejdříve rozředit s trochou mléka.
  • Masáže a mazání: Olej 31 bylin nakapejte (3 – 5 kapek) do masážního oleje nebo krému (čistý bez dalších bylinných přísad). Chcete-li použít Olej 31 bylin přímo na kůži neředěný, vyzkoušejte pouze 1 kapku na menší plochu kůže.
  • Aromalampa: Do vody nakapat 3-5 kapek. V případě inhalace použít do vody 1-3 kapky.
  • Použití éterických olejů vnitřně: Olej rozpustíte v medu nebo nakapejte na kostku cukru. Aplikované množství je 1-2 kapky. Je však nutné připomenout, že aplikace éterických olejů vnitřně se obvykle nedoporučuje.

Aplikace oleje podle potíží:

  • Pohybová soustava, svaly, klouby:
    • Záněty a bolesti kloubů, páteře, šíje, šlach (ve formě masáží a potírání)
    • Artritida, artróza, revmatizmus (teplé koupele, potírání)
    • Námaha, sport, únava a regenerace (koupele)
  • Oběhová soustava
    • K prokrvení, povzbuzení (koupele)
  • Dýchací cesty (horní, dolní)
    • Pravidelné teplé koupele pomáhají působit preventivně vůči sezónním onemocněním
    • Nachlazení, chřipky, astma, bronchitidách (inhalace, koupele, potírání)
    • Záněty dutin (potírání čela, koupele nohou)
    • Zánět středního ucha (potírání okolo)
    • Preventivně proti pylovým alergiím (koupele, aromalampa)
    • Kašel (inhalace)
  • Ústní dutina
    • Bolest v krku, hlasivky (kloktání, kapka na kostku cukru)
    • Bolest zubů (kapka na vatu a přiložit)
    • Bělení zubů (kapka na zubní kartáček)
    • Krvácející dásně, paradontóza (masáže prstem, kartáček, vata, výplachy)
    • Afty, opary (kloktání, potření)
  • Nervová soustava
    • K uvolnění zklidnění, spánek, stres (chladnější koupele)
    • Bolest hlavy, cestovní nevolnosti (potření čela a zátylku)
    • Proti únavě, koncentrace (potření čela, zátylku, aromalampa, teplá koupel)
  • Zažívací a vylučovací ústroje, močové cesty
    • Nechutenství, nadýmání (potření břišních partií)
    • Zácpa (1-2 kapky požít ½ hodiny před jídlem v teplé vodě)
    • Infekce a záněty močových cest (koupele, požití 1-2 kapky v čaji)
  • Jiné možnosti použití
    • Po štípnutí hmyzem (chladné obklady, potření)
    • Do šamponu proti padání vlasů ( 1-2 kapky)
    • Na bradavice (potírání)

Just Olej 31 bylin seženete nejlépe přes prodejce nebo v e-shopu. Prodejce by Vám však měl být schopen poskytnout podrobní informace k jeho použití.

Zdroj: Olej z 31 léčivých bylin - informace a využití

Poradna

V naší poradně s názvem THUJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Silvia.

Dobrý den, koupila jsem od jedneho pěstitele 68ks thuji krásné.Bohužel mi cca za měsic zacali odchazet. Začalo to vrškem thuji. Koupila jsem hořkou sůl a hnojivo na jehličaní. Bohužel nic nepomohlo.Tak ted nevím co im chyby anebo jak im mam jeste pomoct ted na jaře. Děkuji Silvia
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Reklamujte to u prodejce. Nejdříve mu ukažte fotku a snažte se ho dostat na místo, abyste společně mohli lépe najít příčinu. Možná byly túje napadeny houbovou chorobou už z prodejny, a nebo jim nemusí vůbec svědčit zemina, do které přišly. Více se dozvíte při polemizování o náhradě škody.

Zdroj: diskuze Túje - ošetřování

Rozlišení kosmetiky podle způsobu prodeje

Po této zkušenosti jsem se ale musela zamyslet nad způsoby marketingu, který firmy uplatňují na své výrobky. Jste-li spokojena s běžnými výrobky, máte vyhráno. Ale sháníte-li něco sami pro sebe a seriózně se snažíte vylepšit vzhled, měli byste si ujasnit, co vlastně chcete a jaké jsou vaše preference.

  • Běžná drogistická kosmetika je snadno dostupná, nebývá ničím výjimečná a používá ji většina populace. Patří sem např. značky Nivea, Dermacol, ale i L´Oreal.
  • U kosmetiky prodávané v lékárnách můžete mít pocit, že si kupujete něco kvalitního, avšak neproškolená lékárnice vám poradí stejně „dobře“, jako prodejce cédéček z vedlejšího krámu. Ve skutečnosti neexistuje ani pojem lékařská kosmetika, takže se nyní potýkáme více s marketingovým tahem, než s přidanou hodnotou výrobku.
  • Profesionální značkovou kosmetiku seženete pouze ve vybraných salonech, ale mohli bychom zde zařadit i značky prodávané přes přímé obchodní zástupce, např. značka Nourish Fusion. Profesionální kosmetika obsahuje účinné substance, často v propojení s přírodou, a kombinuje přednosti obou oblastí. Patří sem také La Praire, Juvena a ve vlasové péči např. Kérastase anebo kosmetika Redken.
  • Přírodní kosmetika vám nabídne výrobky na bázi extraktů z rostlin a pokud mají označení i BIO, pak se jedná o certifikovanou kosmetiku ekologického zemědělství. Pro některé lidi je to kosmetika přímo stvořená.
  • Dermokosmetika byla speciálně vyvinutá pro extrémně citlivou a náročnou pleť, případně pro pleť problematickou, vyznačuje se hlavně vysokou tolerancí k pokožce.

Zdroj: Čemu nikdy neodoláte? Přeci výsledkům po prvním použití!

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natasa.

NEKUPOVAT! VUBEC NEPOMAHA. Mesic od koupe me psal vyrobce/prodejce ze to byla jen 1. etapa a ze jsou vysledky citit az po 3. etape, takze si mame koupit jeste 2 baleni! Ani nahodou! NEDOPORUCUJI!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Honza.

Dobry den, plne souhlasim. Nepomuze ani druha, ani treti, ani ty dalsi. Kdyby prisel nekdo, jak lecit Tinnitus, dostal by Nobelovou cenu, verte tomu.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop tablety recenze

Nemoci hortenzií podle změn na listu

Žloutnoucí zkroucené listy

Zakrslé, žloutnoucí a kroutící se listy hortenzie mohou naznačovat škůdce hortenzie, jako jsou svilušky a spáleniny od slunce. Vždy se musíte pozorně podívat na rostliny, abyste zjistili příčinu. Pokud je obtížné určit příčinu onemocnění, odřízněte kus výhonku a odneste jej do zahradnictví. Zkušený prodejce bude s největší pravděpodobností schopen určit důvod a doporučit správnou nápravu.

Hnědé skvrny na listech

Hnědé, mozaikovité skvrny na listech mohou naznačovat přítomnost škůdce. V tomto případě jde o roztoče sviluška chmelová. Listy napadené těmito sviluškami budou pokryty jemnými pavučinami. Pokud jsou navíc okousané čepele listů, může to být známka krmení lalokonsce. V takové situaci rostlině odstraňte všechny nemocné listy nebo celé výhony a aplikujte insekticidní postřik např. Nissorun 10 WP.

Listy žloutnou a opadávají

Tento příznak může být následkem spálení sluncem. Vyplatí se chránit rostlinu před intenzivním slunečním zářením.

Listy blednou a poté žloutnou

To je známka chlorózy, onemocnění způsobené nesprávným substrátem. Půdu okyselíme kyselou rašelinou, zamulčujeme borovou kůrou a zalijeme hnojivem určeným pro hortenzie.

Listy s kulatými hnědými nebo černými skvrnami

Hnědé skvrny na květech a listech hortenzie mohou být příznakem infekce houbovým onemocněním, tedy skvrnitostí listů. Rostlina napadená patogenem vyžaduje postřik fungicidem.

Uschlé listy

S největší pravděpodobností je půda příliš suchá. Musíte ji vydatně zalévat a kontrolovat, zda se stav rostlin zlepšuje.

Červené listy

Červené listy hortenzie mohou být známkou přílišného slunce a / nebo hnojiva. Rostlina, která je vysazena na příliš slunném místě, musí být zakryta.

Zdroj: Hnědnutí listů hortenzie

Poradna

V naší poradně s názvem TERMOFÓLIE NA OKNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Kadlec.

Četl jsem vaše pojednání o termofoliích na okna. Zaujala mně hlavně zmínka o KERAMICKÝCH foliích. Prosím o sdělení bližších informací a zda by šlo mi sdělit prodejce nebo firmu (firmy) které je dodávají i s montáží.
Za tyto informace předem moc děkuji.
S pozdravem Kadlec Z.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Vlastnosti izolační fólie PerLite 70 interní (keramická fólie):
Je to keramická okenní fólie tepelně izolační
fólie PerLite 70 interní, která odfiltruje 99% UVA a UVB záření.
- keramická fólie bez napařených kovových částic
- odrazí 10% tepelné sluneční energie a 31% tepelné sluneční energie absorbuje, čímž přispívá k větší tepelné pohodě v interiéru
- celkem zadrží 35% záření z topných těles
- po instalaci fólie je zisk denního světla v interiéru pro oko prakticky stejný
- fólie propustí 66% denního světla, jedná se o velmi lehce tónovanou a decentní fólii
- fólie má nízkou externí reflexi 10% a je vhodná pro instalace, kdy je požadavkem zachovat průhled do interiéru (výlohy) a pro historické budovy.
Instalaci provádí firma Steinbauer a spol., s.r.o.
Adresa:
Sadská 12
198 00 Praha 9 – Hloubětín
E-mail: info@hanita.cz
Mobil: +420 777 195 501
Ing. Mgr. Jan Steinbauer
vedení společnosti, informace
E-mail: steinbauer@steinbauer.cz.
Otevřeno mají od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin.

Zdroj: diskuze Termofólie na okna

Starkey AMP

Starkey AMP je miniaturní digitální sluchadlo bez lékařského předpisu. Tento vysoce kvalitní osobní zesilovač zvuku je diskrétně uložen v ušním kanálu, a je tedy pro vaše okolí neviditelný. Sluchadlo ovládá uživatel speciální magnetickou tyčinkou, která reaguje přiblížením k uchu a umožňuje přepínání mezi jednotlivými programy podle prostředí a poslechové situace.

Manipulace je velmi jednoduchá, sluchadlo se snadno nasazuje, umožňuje jednoduché vyjímání z ucha i přepínání mezi programy. Digitální sluchadlo AMP lze připravit k používání při jednom sezení, kdy se sluchadlo důkladně vyzkouší v různých poslechových situacích a nastaví dle potřeb uživatele.

Jedná se o nejmenší sluchadlo na trhu, které díky dokonalému upevnění v ušním kanálu využívá přirozené akustiky ucha a poskytuje perfektní kvalitu poslechu. Vůbec nepíská.

Individuální nastavení sluchadla probíhá například v showroomu Sound Power na Petrské 24 v Praze 1 a skládá se ze sluchového testu, který změří schopnost detekovat zvuky různých frekvencí a výšek, a z následného přizpůsobení sluchadla na míru. Přizpůsobení sluchadla se provádí pomocí počítačové techniky založené na výsledku sluchového testu a na komentářích, dojmech a pocitech uživatele během testování sluchadla v různých poslechových situacích.

Celý proces nastavení sluchadla je bezbolestný, krátký a jeho cílem je najít perfektní řešení. Čím více informací prodejce získá, tím kvalitnější bude výsledné řešení. Pokud se pro koupi sluchadla rozhodnete, naučí vás, jak se sluchadlem zacházet, jak o něj pečovat, aby byla zaručena maximální výkonnost, a jak sluchadlo ovládat magnetickou tyčinkou a přizpůsobit je v různých prostředích. Také vám vysvětlí vkládání a vyjímání sluchadla z uší a jeho čištění a odvlhčování.

Následné úpravy jsou v ceně sluchadla. Nové sluchadlo otestujte ve vašem obvyklém prostředí, a pokud se najde situace, kde ještě nastavení není perfektní, lze se objednat na úpravu nastavení sluchadla.

Zdroj: Naslouchátko k televizi

Nabídka trhu

Záleží na tom, zda si chcete pořídit přístroj nový či použitý. Starší elektronkové přístroje vyhoví méně náročným uživatelům, lze je mnohdy získat za cenu blížící se nule, ale pro náročnější chirurgické zákroky (typicky například pro neurochirurgii) nejsou vzhledem k nízké stabilitě výstupu příliš vhodné. Z téhož důvodu je nelze doporučit pro provozování v bipolárním režimu. Kvalitní a dobře použitelný přístroj pro všechny zákroky je například Chiratom 400, jeho nevýhodou však je větší poruchovost. Rozumná cena za zachovalý přístroj by měla být do 25 tisíc Kč. Chiratom 70 je vhodný spíše pouze pro bipolární použití.

Při nákupu nového přístroje lze doporučit dvě varianty. Pokud pro vás není na prvním místě cena přístroje, pak se jeví nejvhodnější volbou SMT BM VET. Jedná se o přístroj s nadprůměrným výkonem (120 W) v dané cenové kategorii, s kvalitní konstrukcí, zajištěným servisem a CE certifikací za poměrně výhodnou cenu 33 tisíc Kč. K tomuto přístroji nejsou žádné vážnější výhrady. Druhou variantou pro pracoviště s omezeným rozpočtem je kauter Esse Elle, distribuovaný firmou Biopharm. Jeho výkon je pro většinu aplikací dostačující (100 W). Nevýhodou je poněkud jednoduché neprecizní provedení neodpovídající novým normám, automatické přerušování provozu a diskutabilní dostupnost servisu v budoucnu. Toto vše je však poměrně zdatně vyváženo velmi nízkou cenou (19 tisíc Kč).

Přístroj Eicktron 160 vyrábí firma LED SpA Itálie a je hlavním využívaným zařízením v oblasti elektrochirurgie, tento přístroj je vhodný pro provádění monopolárního řezu, smíšeného řezu, silné a jemné (hloubkové) koagulace nebo bipolární koagulace. K monopolárním aplikacím lze používat unipolární neutrální referenční elektrody nebo elektrody dělené s automatickou kontrolou kontaktu mezi pacientem a elektrodou v době intervence. Přístroj umožňuje použití kombinace způsobů, tedy řez s koagulací. Je vybaven automatickými kontrolními mechanismy, které monitorují interní parametry. Tyto nastavené provozní parametry aplikací se průběžně ukládají do operačních pamětí tohoto přístroje. Cena přístroje se pohybuje kolem 30 000 Kč.

Dalšími přístroji se zajímavým poměrem cena–výkon jsou SU 100 MPC (29 900 Kč/140 W, výrobce Alsa, dovozce Jenso) a Parkel Sensimatic 600 SE (26 820 Kč/100 W, výrobce Fairmingdale, prodejce Medical Products). Mimo výše jmenované lze samozřejmě narazit na celou řadu nových či použitých přístrojů různých značek.

Zdroj: Veterinární elektrokauter

Ruční lis na olej za studena

Lis na olej Piteba je mechanický lis, který má rozměry 20 x 13 x 6 cm a váží 2,3 kg. Tento ruční domácí lis je jedním z mála cenově nenáročných řešení, jak si doma vyrobit čerstvý olej lisovaný za studena.

Lis je kovový a má český a anglický návod na použití (vyrábí se v Holandsku). Samotné složení je jednoduché. K lisu se nedodává žádný úchyt, a to proto, že ho lze připevnit několika způsoby: jak na horizontální plochu, tak na vertikální, což je asi trochu složitější na místo, ale na druhou stranu lepší pro pravidelnou práci. Chce to tedy trochu šikovnosti a dílenského nářadí. Přestože se jedná o lisování za studena, je třeba semena při lisování zahřívat. K tomu slouží malá lahvička na lampový olej (stačí běžný, jaký se dá koupit v každém hobby marketu). Knot se z víčka lahvičky vcelku špatně vytahuje, je tedy dobré se vybavit pinzetou na jeho postupné vytahování. Také je třeba pamatovat, že lis je nutné ještě dovybavit nějakým trychtýřem nebo nádobkou, která se upevní k násypu. Před nalitím vylisovaného oleje do skleničky (výrobci doporučují do tmavé lahvičky) je třeba olej přecedit od napadaných semínek. K tomu stačí běžné čajové sítko s jemným okem. Olej vyrobený na domácím lisu je chuťově nesrovnatelný i s oleji prodávanými ve zdravé výživě. Výrobce, respektive prodejce by mohl k lisu dodávat i lampový olej.

Ze zkušeností se lis nedoporučuje instalovat doma v kuchyni, při výrobě oleje je z něj vcelku dost nepořádku a mastnoty kolem. Na točení a připevnění si raději přivolejte zručného kamaráda. Přesto je lis na olej Piteba velmi dobrým řešením, pokud hledáte cestu, jak si doma vyrábět zdravé, nerafinované oleje pro vlastní spotřebu za relativně dobrou cenu.

Manipulaci s tímto ručním lisem zvládne i žena. Samozřejmě je rozdíl mezi jednotlivými typy semen, některá mohou být tvrdší, jiná měkčí. Třeba lněné semínko dá docela zabrat, naopak dýňové jde snadno. Často je to ale i o vlhkosti, respektive vysušení semen. Chce to trochu experimentovat nejen s tím, ale i s plamínkem, který zahřívá tělo mlýnku.

Ruční lis na výrobu oleje se čistí jako jakýkoli jiný mlýnek, třeba na mák nebo karbanátky. Vřeteno (šroubovice) na lisování je z kvalitního nerezového materiálu, které vymontujete a omyjete běžným saponátovým prostředkem. Před použitím je dobré některé části promáznout rostlinným olejem.

Kolik oleje lze lisem zpracovat, to záleží na vašich silách. Obecně lze za hodinu zvládnout něco mezi litrem až dvěma litry oleje. Lisování za studena si vyžaduje pomalejší otáčky, cca 35–50 za minutu, takže není vhodné kombinovat stroj s výkonnějšími pohony, než je lidská ruka, například vrtačkou.

Zdroj: Domácí lis na oleje

Zkušenosti

Oční masážní přístroj OptiMaskPro doporučuje výrobce všem, kdo si chtějí zlepšit svůj zrak na 100 %. Je vhodný pro studenty na středních a vysokých školách, kteří začínají trpět falešnou krátkozrakostí kvůli opakovaným křečím způsobeným přepracováním. Pracujícím lidem, kteří si namáhají své oči, jako jsou například programátoři, účetní, projektanti, učitelé, řidiči nebo lidé pracující s počítačem po celou pracovní dobu. Lidem, kteří trpí presbyopií (zhoršení zaostřování způsobené vzrůstajícím věkem, které se léčí dioptrickými brýlemi). Použití je vhodné i v případě, že se objeví vrásky, váčky pod očima nebo tmavé kruhy. Používá se také při častých bolestech hlavy nebo při bolestech očí, neuralgii a nespavosti. OptiMaskPro je skvělý přístroj. Uvolňuje obličejové svaly a ulevuje od bolesti.

Dle výrobce se nejlepších výsledků dosáhne, pokud budete přístroj používat třikrát denně po dobu 3–5 minut (maximálně 20 minut). Před použitím zařízení musíte vyjmout kontaktní čočky. Před prvním použitím vložte baterie do přístroje (nejsou součástí balení). Přiložte přístroj na oči, zapněte jej, zvolte režim a nastavte čas. Možné kontraindikace použití tohoto přístroje jsou: poranění hlavy, popáleniny, zánětlivé procesy v oblasti oka a období rekonvalescence po operaci oka.

Magnetický akupunkturní přístroj určený pro masáž očí je unikátní zařízení pro domácí použití, které umožňuje stabilizovat a zlepšit zrak, dobře spát a zapomenout na bolesti hlavy. Je jen na vašem rozhodnutí, zda si přístroj objednáte. Ovšem pokud trpíte, je lépe se svěřit do rukou lékaře. Určitě najdete odborníka – doktora medicíny, který dosáhl patřičného vzdělání, neskrývá svoji totožnost a nese plnou odpovědnost. Raději zvažte objednání zboží, pokud prodejce není zapsaný ve veřejném obchodním rejstříku a nemá sídlo, nebo aspoň pobočku na území Evropské unie!

Česká obchodní inspekce uvádí informace o e-shopech, které považuje za rizikové především z důvodu nedodržování některých zákonných povinností a obtížné vymahatelnosti spotřebitelských práv, protože tyto obchody mají neznámé provozovatele nebo jejich provozovatelé sídlí ve státech mimo EU. Podle informací na stránkách je prodávajícím společnost OptiMaskPro LLC se sídlem v USA, zaregistrovaná je na subjekt se sídlem v Panamě. Na stránkách sice existují všeobecné obchodní podmínky, ale zcela chybí informace o možnostech uplatnění reklamace, informace o možnosti odstoupení od smlouvy neodpovídají zákonným požadavkům. Právo na odstoupení od smlouvy také není zmíněno, je zde jen možnost „vrácení peněz“, která ale zákonnému právu na odstoupení vůbec neodpovídá. Pokud si zde tedy spotřebitel objedná zboží, dá se předpokládat, že bude mít problémy s odstoupením od smlouvy, které mu je českým právním řádem při nákupu online garantováno.

Zdroj: OptiMaskPro

Typy filtrací

Na našem trhu jsou k dostání různé druhy vodních filtrů, ze kterých si můžete při pořizování domácího vodního filtru vybírat. Výrobci těchto typů přístrojů používají k filtraci různé technologie, s velkou oblibou je vzájemně kombinují a střídají tak, aby bylo dosaženo co nejoptimálnějšího efektu při odstraňování jakýchkoli nečistot z pitné vody.

V tomto článku se podíváme na nejrozšířenější a neznámější typy filtrů. Podle statistik jsou těmi nejprodávanější typy domácích vodních filtrů ty, které jsou postaveny na schopnosti filtrovat vodu díky vlastnostem lisovaných uhlíkových bloků. Dalo by se říci, že se jedná o novou technologii, protože se používá maximálně 25 let. Je zajímavá právě lisovanými uhlíkovými bloky, které mají schopnost odstraňovat z vody široké spektrum různých nečistot, zejména mechanické nečistoty jako rez, prach, písek. Další výhodou tohoto typu je, že dokáže z vody odstranit potencionálně se vyskytující chemikálie, ať už z kategorie organických, či anorganických sloučenin, dokonce odstraňují různé druhy mikroorganismů do určité velikosti. Velkou výhodou lisovaných uhlíkových bloků je schopnost propouštět zdraví prospěšné minerály. Tyto bloky neovlivňují tvrdost vody.

Lisované uhlíkové bloky se vyrábějí z organického materiálu. Nejčastěji se používají skořápky kokosu spálené na prach, který se při relativně vysoké teplotě lisuje do desek. Při těchto fyzikálních jevech dochází k porušení struktury hmoty a vzniká poměrně zajímavý, složitý a spletitý systém různých puklin, prasklin a mikropórů, přes které pak pod určitým tlakem dochází k filtraci vody. Filtr má tendenci zachytávat mechanické nečistoty nebo různé formy částic do určité velikosti. V tuto chvíli dochází k rozdílům kvality různých typů domácích vodních filtrů, které používají technologii lisovaného uhlíkového bloku.

Pokud si tedy chcete koupit takovýto filtr, je vhodné se zeptat výrobce nebo prodejce, jak velká je prostupnost bloků, protože různé druhy přístrojů mají tendenci se výrazně lišit. Takovým standardem v rámci schopnosti filtrovat částice o určité velikosti bývá parametr jednoho mikrometru. Kvalitnější bloky mají samozřejmě schopnost vyšší.

Dalo by se říci, že žádný typ vodních filtrů nedokáže odstranit veškeré nečistoty z vody. Výrobci vodních filtrů s velkou oblibou kombinují lisované uhlíkové bloky s jinými druhy filtrů. Nejčastěji se jedná o mechanické předřazené filtry. Tyto filtry odstraňují největší nečistoty z vody, a pak teprve dochází k další filtraci přes lisovaná uhlíková vlákna, která by měla odstranit zbylé nečistoty ve vodě.

Další účinnou domácí filtrací vody jsou ultrafialové lampy. Ty za jistých podmínek vyzařují určité spektrum ultrafialového záření. Toto světlo má tendenci likvidovat téměř jakékoli spektrum mikroorganismů, ať už jsou to viry, bakterie, prvoci. Toto záření nelikviduje tyto mikroorganismy, ale jen je inaktivuje, neboli likviduje jejich genetický materiál. Tyto mikroorganismy pak ztrácí schopnost vlastního rozmnožování, díky čemuž uživateli, tedy člověku, neublíží.

Zdroj: Filtry na pitnou vodu

Zkušenosti

Výrobci produktu Piperine Forte/Extreme slibují klientům vzrušující výsledky, které jsou však se zkušenostmi reálných odběratelů v rozporu. Mnoho lidí si stěžuje, že jde o podfuk. Tvrdí, že se pokoušeli napsat komentář na oficiální stránku prodejce, ale nebylo to možné. Na další stránce, která tento produkt nabízí, jsou pak všechny komentáře psány v ten samý den. Zda opravdu jde jen o shodu náhod, nebo lež, s jistotou říci nelze. Na stránce Mozolani se můžete dočíst, že extrakt ze zeleného čaje, který Piperine Extreme obsahuje v množství 30 mg, na hubnutí ani zdaleka nestačí, podobně je to možná i s jinými látkami, které Piperine Forte či Extreme obsahují.

Nejsou uvedeny žádné negativní a vedlejší účinky při užívání produktu Piperine Forte, což však neznamená, že neexistují. Minimálně by tento produkt neměl být užíván jako náhrada pestré stravy a také by se měly mít na pozoru těhotné a kojící ženy. Ostatní rizika musí brát každý na vlastní odpovědnost.

Větší denní přísun piperinu může přivodit zdravotní komplikace. Maximální uváděná a doporučená denní dávka piperinu je 15 mg. Kdežto hubnoucí tablety obsahují neidentifikovatelné dávky piperinu. Nadto pak i látky, o kterých se ví, že se jejich biologická dostupnost zvyšuje s užitím piperinu. Jsou to: vitamín C, vitamíny skupiny B, koenzym Q10, ale i velké množství léků jako: Rifampicin, Sulfadiazine, Nimesulide, Propranolol, Theophylline, Beta Lactams, Tetracycline, Oxytetracycline, Ciprofloxacine, Vasicine a další.

Negativní zkušenosti s tímto přípravkem se pak objevují i co se týče oblasti financí. Pokud byl produkt pro nefunkčnost odeslán zpět, nedošlo k avizovanému vrácení zaplacené částky. Je tedy jen na vás, jak s těmito informacemi naložíte.

Jak již bylo řečeno, účinky piperinu jsou prokazatelné. Je schopen svými účinky zvyšovat biologickou dostupnost (někdy i jinak relativně neúčinných) látek. To dělá tak, že zablokuje aktivitu enzymu, který jinak danou látku v zažívacím traktu velice rychle štěpí na látky neúčinné (metabolity). Tím se těchto látek dostane do krevního oběhu a k samotným buňkám nepoměrně více. Rozdíly v účinnosti se vyčíslují až v řádech tisíců procent. Nejmarkantnější je to u kurkuminu, který se tak změní z jinak poměrně neúčinné látky na vysoce účinný a širokospektrální prostředek. Zrovna tak piperin funguje i s některými chemickými léčivy, kde tak lze brát nepoměrně menší dávku léčiva při zachování stejného účinku. Pozor, maximální uváděná a doporučená denní dávka piperinu je 15 mg.

Než si produkt objednáte, nejdříve zjistěte, jestli odpovědná firma sídlí, nebo aspoň provozuje pobočku na území Evropské unie. Obchodní podmínky produktu Piperine Forte však žádnou konkrétní firmu nemají! Chybí jakýkoli kontakt. Případnou reklamaci máte zaslat „majiteli portálu“. Ale kde sídlí? Jaké má oficiální jméno? Podfuk jménem „Piperine Forte“ tak připomíná podvodné tabletky a krémy CGA800, Lefery nebo Hydroface. Většina podvedených spotřebitelů dochází ke shodnému závěru, že svému organismu pomohou jenom zdravou stravou a pohybem. Další informace můžete nalézt na diskusních fórech.

Piperine Forte zdravou stravu a pohyb nenahradí! Místo polykání tabletek začněte raději s pravidelnými procházkami.

Zdroj: Piperine Forte


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Jana Válková

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP