Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ROZDĚLENÍ PŘÍPRAVKŮ NA ZMĚNU BARVY VLASŮ

OBSAH

Rozdělení přípravků na změnu barvy vlasů

Permanentní barvy jsou trvalé, vydrží úplně nejdéle a neměly by se vymývat. Jsou to klasické barvy, které lze pořídit v obchodě, obsahují amoniak a peroxid vodíku. Tyto druhy barev se nedoporučují u oslabených a poničených vlasů.

Demipermanentní barvy jsou podobné permanentním barvám, ale neobsahují amoniak. Jsou šetrnější a vydrží i více než 25 umytí. Sem se řadí například henna a pěnové barvy, které se velmi jednoduše nanáší a nemají tak nepříjemný zápach.

Semipermanentní barvy jsou krátkodobé barvy, které jsou ideální pro domácí použití. K dostání jsou především ve formě šamponů a rychle se vymývají. Semipermanentní barvy se nedají použít k zesvětlování vlasů. Další variantou jsou barevné spreje nebo barevná pěnová tužidla.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Diskuze

V diskuzi LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Stuchlík.

Jaké léky je možno použít místo warfarinu a proč lékaři neordinují tyto léky ?

J.S.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír Buk.

Dnes jsem to řešil s panem doktorem. WFR užívám krátkou dobu a začínám mít žaludeční a zažívací problémy. Požádal jsem pana doktora o změnu přípravku. Dlouho přemýšlel a pak sdělil, že to bohužel nebude možné.Je to ve vysoké ceně jiných přípravků. Hledám cestu jak tu změnu zajistit.

Zdroj: diskuze Jídelníček při užívání warfarinu

Tónování vlasů

Tónování vlasů vydrží šest až osm mytí, protože se molekuly barev ukládají do šupinaté vrstvy povrchu vlasů. Přitom ale vzniká jen volné spojení a barva se postupně vymývá. Tónovací barva může být ve formě pěny nebo tekutiny. Vhodné je používání na zintenzivnění vlastní barvy vlasů. Tento druh úpravy vlasů si bohužel neporadí s šedými vlasy, ty překrývá asi z 30 procent, a zesvětlit vlasy také nedokáže. Pouze zintenzivní stávající barvu vlasů nebo jim dodá sytost. Tónovací pěny obsahují pečující látky a jsou k vlasům velmi šetrné. Chcete-li mít vlasy ve stejném tónu a nepožadujete radikální změnu, je pro vás tónování ideální, ale musíte počítat s tím, že se odstín postupně vymývá a tónování musíte opakovat.

Samozřejmě barvení a tónování vlasů při neuváženém používání vlasy poškozuje a vytváří alergie. Tudíž vše používejte s rozvahou a vždy po poradě s odborníky.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Diskuze

V diskuzi RŮST VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natalie.

Pokud chcete zabránit vypadáváním vlasů, zkuste Clinical Heir care. Užívám ho 3 měsíce s výsledky se dostavují, přestávají mi vypadávat vlasy a pocítila jsem změnu hustoty. Opravdu doporučuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Růst vlasů

Alternativní barvení vlasů

Neobvyklé barvy na vlasy zkoušejí hlavně přívrženci různých hudebních žánrů. Například mnozí punk-rockeři si rádi barví vlasy na zeleno a červeno. Také růžová a oranžová jsou celkem populární.

Zdroj: Barvení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem BARVENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromira.

své vlasy mám barvené hennou do rezava, koupila jsem si evropské vlasy na zhuštění a prodloužení středně hnědé, rezavé jsem nesehnala, jak je dobarvit? henna na mě nechce chytnout

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kupované vlasy je potřeba nejdříve stáhnout odbarvovačem a potom obarvit na zrzavo. Henna bude v tomto případě příliž slabá pomocnice. Použijte klasické chemické barvy. Pro pěkný efekt je nejlepší nechat si barvu prodloužených vlasů upravit od kadeřnice, která je prodlužuje.

Zdroj: diskuze Barvení vlasů

Aplikační techniky

Barvy na vlasy se používají kvůli změně vzhledu. Jedná se o moderní trend používající několik barev k tvorbě melírů nebo barevných přechodů. Aplikační techniky mají za úkol zvýrazňovat, zesvětlovat, vytvářet nové metody, jako je například ombre. Veškeré aplikační techniky mohou být použity s jakýmkoliv typem barvy. U světlých vlasů dochází pouze k zesvětlení.

Zdroj: Barvení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem KOLEČKO VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

pěkný den přeji... začalo se mi dělat prvně kolečko ve vlasech a teď i kouty... zkouším různé šampony bylinky a podobné blbosti ale nic nezabírá... co transplantace víte o tom něco?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Transplantace vlastních vlasů je zatím jediná možnost jak se dají vrátit vlasy tam, kde vypadaly. Druhým nejlepším řešením, jak zastavit vypadávání vlasů, je každodenní aplikace přípravku s obsahem Minoxidilu. To vlasy neobnoví, ale zbrzdí jejich vypadávání. Pro silné vlasy je potřeba upravit jídelníček a přijímat více bílkovin, zejména kolagenu, ze kterého vznikají vlasy. Tuto zmenu ve stravování vám pomůže dosáhnout, když budete používat proteinové nápoje pro kulturisty. Stačí jedna až dvě dávky během dne.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kolečko ve vlasech

Přeliv, nebo permanentní barva?

Přelivy

Tónovací smývatelné barvy (přelivy) buď uloží barvu na vnější vrstvě vlasového stvolu, nebo obsahují tak malé molekuly, že proniknou do kutikuly, aniž by ji narušily. Většina přelivů obsahuje velmi málo nebo žádný peroxid. Při každém mytí vlasů šamponem odstraníte trochu barvy, proto se jí říká přeliv. Trvanlivost tónovací smývatelné barvy prodloužíte méně častým mytím vlasů a používáním přípravků na úpravu vlasů, které byly vyvinuty speciálně pro potřeby barvených vlasů. Jsou k vašim vlasům ultra šetrné a vy si budete moct užívat svou nádhernou barvu déle.

Permanentní barva

Na rozdíl od přelivu dodává permanentní barva na vlasy molekuly pigmentu do vnitřních vrstev vlasového stvolu. Aby k tomu mohlo dojít, musí nejprve narušit kutikulu. Barva pak reaguje s vnitřní vrstvou vlasů, takzvaným kortexem. Většina permanentních barev na vlasy funguje ve dvou krocích, nejprve se původní barva z vlasů odstraní a pak se uloží barva nová. Výsledkem je dlouhotrvající barva. A pokud chcete, aby vaše barva zářila ještě déle, používejte přípravky na úpravu vlasů, které jsou šetrné k vašim vlasům i k molekulám barviva a snižují až o 70 % vyblednutí barvy!

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Jak dostat barvu z vlasů

Pro odstranění barvyvlasů se doporučuje používat obvyklý mycí prostředek nebo prací prášek. Nedoporučuje se používání čisticích prostředků obsahujících bělidla nebo jakákoliv bělicí činidla. Postačí používat jednoduché přírodní prostředky, které fungují velmi dobře. Vlasy by měly být namočeny do tohoto saponátu najednou. Dávejte si však pozor, aby se mycí prostředek nedostal k očím, uším nebo ústům.

Odstranění barvy odstraňovačem

Velmi účinným odstraňovačem barvyvlasů je Colour B4 extra. Tento odstraňovač je určen pro tmavší typy vlasů. Působí tak, že zmenšuje molekuly umělého barviva, což umožňuje jeho jednoduché odstranění. Tento přípravek nemá vliv na přirozenou barvu vlasů. Z čehož vyplývá, že umyté vlasy budou mít svou původní přirozenou barvu. Zároveň tento prostředek neobsahuje bělidla nebo čpavek a je bezpečný. Tento výrobek obsahuje složky, které mohou způsobit podráždění kůže. Ale nikdy jej nepoužívejte na řasy a obočí.

Zde je seznam cen, za které lze koupit odbarvovač vlasů Colour B4.

Zdroj: Účesy pro krátké vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem OLEANDR ŠEDÉ LISTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Matyášová.

Letos poprvé mi na některých oleandrech začaly listy ztrácet zelenou barvu a zešedly. Začalo se to se to šířit i na další oleandry. Poradí mi někdo co s tím?
Předem děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Ztrátu zelené barvy na listech oleandru mohou zapříčinit roztoči. Ti žijí na listech a živí se na spodní části listů vysáváním buněčné tekutiny. To právě způsobuje ztrátu chlorofylu a změnu barvy listů ze zelené na šedou. Co s tím dělat? Existuje osvědčený recept na přípravu postřiku. Smíchejte dvě lžičky Jaru na nádobí, dvě lžičky řepkového oleje a jeden litr vody. Nalijte vše do postřikovače a dobře protřepejte. Pak s tímto postřikem každý den postříkejte celou rostlinu, hlavně spodní části listů. Jar umožní lepší přilnavost postřiku a olej zase obalí roztoče, kteří se pak díky tomu udusí. Bohužel již poškozené listy se nevrátí do původní barvy, ale ty nové, které teprve vyrostou již budou normálně zelené. Roztoči zemřou do několika dní při pravidelném stříkání.

Zdroj: diskuze Oleandr šedé listy

Výběr barvy na vlasy podle fota

Zde je k dispozici webová služba, která umožňuje nahrát svoji vlastní fotografii, na které si pak odzkoušíte různé odstíny barev. Díky tomu můžete bezvadně vybrat správnou barvu a pak najisto si ji koupit v drogérii. Takže vzhůru do experimentování bez následků, zde je odkaz: výběr barvy na vlasy podle fota.

Zdroj: Barvení vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE KOLAUDACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Šámal.

Dotazuji se na koloudaci ,,,kde mám RD,,,,a chci ho rozdělit na víc bytových jednotek,,,,jak mám postupovat....Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

K rozdělení domu na více bytových jednotek potřebujete dva důležité dokumenty:

1. prohlášení vlastníka o vymezení konkrétních jednotek v domě a určení společných částí domu.
2. půdorysy všech podlaží domu a jejich schémata.

K úspěšnému rozdělení domu na bytové jednotky budete potřebovat právníka a projektanta.

Tyto dokumenty pak se žádostí předložíte stavebnímu úřadu a posléze katastrálnímu úřadu.

Pro tyto účely můžete využít specializovaných advokátních kanceláří, které se specializují na nemovitostní právo a ty to pro vás udělají tak zvaně na klíč.

Zdroj: diskuze Co je kolaudace

Obnovení barvy vlasů

Chcete-li obnovit přirozenou barvu vlasů, potřebujete dodat tělu určité vitamíny. Jedná se o vitamíny, obsažené v kyselině para-aminobenzoové, kyselině listové, pivních kvasnicích a černé melase. Také je dobré užívat řasy, které napomáhají obnově vlasů.

  • Směs kopřivy, šalvěje a rozmarýnu se používá pro tmavé vlasy.
  • Henna je barvivo obsažené v rostlině, která se používá po staletí proto, aby byly vlasy světlejší. Henna funguje nejlépe na jemné vlasy.
  • Heřmánek a citron v kombinaci s hennou prospějí blonďatým vlasům.
  • Rozmarýn a šalvěj pomáhají získat lesk tmavým vlasům.
  • Ocet vyvažuje rovnováhu pH ve vlasech.
  • Chaluha a mořská voda podporují obnovu vlasů.

Zdroj: Šedivé vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOC? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dominik Valeš.

Dobrý den
Náš kocour Cca 4-5 let, začalomu od spodu hnědnout pravé oko jinak je mel vzdi krasně zelené, taky mám pocit ze se potí nebot má navlhlou srst i kdyz nelezi na slunicku a horko tu neni. začínám o něj mít trochu strach bohuzel navstevu zverolekare si nyní nemuzu moc dovolit.. chtel sem se zeptat jestli to muze byt opravdu nejaka vazna nemoc a jestli je nutna navsteva lekare popripade jak kocourovi nejak pomoci? dekuji

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud se oči u kočky najednou zdají být neobvykle hnědé, může vaše kočka trpět závažnějším zdravotním problémem. Změny barvy tohoto typu často naznačují nárůst červených krvinek v oční bulvě. To může být způsobeno traumatem očí, neobvyklou oční infekcí nebo dokonce kočičí leukemií nebo AIDS.
Je moc dobře, že věnujte pozornost barvě očí u své kočky. Vaše schopnost identifikovat širokou škálu problémů týkajících se zdraví koček, může být částečně nebo zcela závislá na vaší schopnosti rozpoznat změny barvy očí. Pokud oči vaší kočky neočekávaně mění barvu, shromážděte co nejvíce informací o zdraví vaší kočky a naplánujte schůzku s veterinářem. Vaše rychlá akce pomůže zajistit, aby byl váš veterinární lékař schopen identifikovat a léčit všechny základní zdravotní stavy, které jsou zodpovědné za změnu barvy očí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoc?

Pokud pozorujete, že vám vlasy vypadávají déle než čtyři měsíce, neotálejte a vyhledejte odbornou pomoc. Vlasy vám mohou totiž vypadávat i v důsledku vážných zdravotních potíží. Nejsou-li ovšem za vypadáváním vlasů zdravotní potíže, ale stres, špatné životní prostřední či chemické přípravky, které pravidelně používáte při barvení a dalším ošetřování vlasů, může vám daný specialista poradit, jakým způsobem a za použití kterých speciálních přípravků můžete nepříjemnému vypadávání vlasů úspěšně čelit.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Diskuze

V diskuzi VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý.den chtěla bych poradit.Pálí mě pokožka na hlavě jak kdybyhc měla. Nějaké vředy ale nic nemám mam jenom zarudlou kuží hodně mi vypadávají vlasy i z kořínky. přišla sem ho hodně vlasů. Moje sestra je na tom stejně. Prosím. O radu děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alabud.

Dobrý den, určitě bych zvážila změnu šamponu, nějakou přírodnější variantu - kopřivový nebo konopný šampon. To by vám mohlo pomoci. Spousta šamponů obsahuje spoustu parabenů a silikonů - je možné, že na to můžete mít alergii. Takže určitě změna kosmetiky. A co se týče vypadávání - může to být v důsledku stresu, případně i špatnou pokožkou, jak píšete. Vyzkoušela bych doplňky stravy na podporu kvality vlasů - to se mi osvědčila vždycky dobře kyselina hyaluronová a k posílení vlasových folikul - asi bych zkusila vlasovou vodičku do vlasů, kterou vmasírujete vždy. Ta vlasová vodička posiluje folikuly, takže vlasy nevypadávají, vysvětleno zde: www.reparexshop.cz/b… . Jinak pokud to máte v nějaké akutní fázi, určitě bych okamžitě navštívila odborníka, který vám pomůže.

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů

Příprava barvy na vlasy

Smíchejte stejné množství kakaového prášku a jogurtu, obvykle stačí ½ hrnku pro průměrného dospělého člověka, ale pokud máte hodně dlouhé vlasy, budete potřebovat větší množství. Přidejte polévkovou lžíci medu a octa. Ze směsi by měla vzniknout pasta, která je trochu hustší než šampon. Aplikujte směs do čistých, vlhkých vlasů, můžete si obarvit všechny vlasy, nebo vytvořit melír. Nechte kakaovou směs působit ve vlasech po dobu několika minut. Po uplynutí této doby vlasy opláchněte, účinek kakaa uvidíte na první pohled. Jogurt a med slouží jako hydratace pro vaše vlasy, které nyní budou jemné, hedvábné a voňavě čokoládové barvy.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Diskuze

V diskuzi BARVENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LUCIE.

Měla jsem světlé melíry ve světle hnědých vlasech už několik let a chtěla jsem změnu, tak jsem si dala na hlavu barvu=stříbřitě plavý a dopadlo to tak, že vypadám jako kuře s býlími prameny. A také my vypadalo dost vlasú. Poradíte jestli si mohu obarvit vlasy znovu a jestli mohu použít tmavší barvu.A za jak dlouho se po prvním barvení mohu obarvit znovu. DEKUJU

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Ahoj LUCIE, přesně vím, co teď prožíváš, protože něco podobného se stalo i mě a určitě i stovkám dalších experimentátorek. V tuto chvíli určitě další amoniakovou barvu nepoužívej, protože by sis akorát udělala na hlavě chemlon a to určitě nechceš. Doporučuju pro ztmavení odstínu použít hnědou přírodní bravu od Henny. Zde jsou použité přírodní rostlinné pigmenty, které se sice během měsíce vymyjí, ale zase je možné barvení Hennou použít opakovaně. Nezapoměň také na nějakou masku na vlasy, kterou si aplikuj 2x týdně, pokud máš hodně suché vlasy, tak zařaď i masku z olivového oleje a žloutku, kterou najdeš na tomto webu.

Zdroj: diskuze BARVENI

Barvení vlasů při užívání antibiotik

Antibiotika nemají na samotné barvení vliv, protože se barví odrostlé vlasy a ty již stav těla neovlivňuje, takže barva chytne stejně jako bez antibiotik. Co je však třeba zmínit, je zvýšená možnost výskytu nečekané alergické reakce při aplikaci barvy a současném užívání antibiotik. Z tohoto důvodu je vhodné nejdříve barvu máznout na kůži za ucho a chvíli počkat, jestli se neobjeví na tom místě reakce. Tuto situaci není radno podceňovat, protože při anafylaktickém šoku způsobeného alergickou reakcí je možné i zemřít.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Péče o barvené vlasy

Barvené vlasy vyžadují kvalitní péči a k tomuto účelu slouží speciální přípravky. Tyto produkty jsou vyvinuty tak, aby barvu vlasů chránily a zároveň o vlasy pečovaly.

  • Po aplikaci barvy na vlasy určitě chceme, aby barva vydržela co nejdéle. Ztráta barvy může být zapříčiněna například vodou, nečistotami, ultrafialovým zářením, volnými radikály a tak dále.
  • Ke ztrátě barvy dochází postupně při každém mytí vlasů, při koupání, na barvu působí i déšť a pot.
  • Ačkoliv je působení vody hlavní příčinou ztráty barvy, neměli bychom nijak omezovat běžné mytí vlasů, na které jsme zvyklí. Je třeba ale dbát na to, aby vlasy nebyly namáčeny zbytečně dlouho, a důležité je také používat speciální přípravky na barvené vlasy.
  • Na trvalost barvy působí i stav našich vlasů. Čím více jsou vlasy poškozené, tím méně barva vydrží.
  • I při nabarvených vlasech je možné běžně používat vlasové přípravky jako tužidla, gely, vosky, laky, spreje a podobně.
  • Barvíte si vlasy často a připadají vám zničené, bez lesku a bez života? Zkuste speciální obnovující kúry pro barvené vlasy.
  • Při nákupu chemické barvy se řiďte nejtmavším odstínem vlasů, který má modelka na obrázku: většinou bývá nejvíce vypovídající.
  • Pokud plánujete použít chemickou barvu nebo přeliv ihned po použití stahovače (klidně v rozmezí několika dní po stahování), vždy si vyberte hodně světlou (klidně i blond) barvu: vlasy po stahování mají tendenci chytat pigment daleko více než normálně, takže po použití například Lískového oříšku byste mohli lehce skončit s hlavou černou jako bota. Stejné omezení platí i pro hennu: také po stahování chytá velmi tmavě.

Zdroj: Barvení vlasů

Jak oživit barvu a lesk vlasů?

Naše vlasy dokonale odrážejí světlo, jen když jsou zdravé a mají hladký a jednotný povrch. Mechanickým poškozením a působením externích vlivů (slunce, voda, vítr, mráz) však dochází k narušení struktury vlasů. Abychom předešli nežádoucímu poškození, ztrátě barvy a lesku vlasů, je důležité používat kvalitní kosmetiku, která byla pro tento účel vyvinutá.

Profesionální kosmetika není jen marketingovým tahem

Některé přípravky obsahují báze aktivních rostlinných výtažků, esenciální oleje anebo mikročástice, které lépe vyplňují drobná poškození ve vlasech. Mikročástice navíc vlas jemně obalí a neviditelný film uhlazuje šupinky na povrchu vlasu. Mezi základní péči se považují šampony a kondicionéry. Výbornou doplňkovou péči představují různé hloubkové regenerační přípravky, ampule a séra, které vlasy cíleně vyživují, uhlazují a zabraňují dalšímu uvolňování barevných pigmentů na povrch vlasu.

Zdroj: Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

Mytí vlasů bez šamponu

Možná si říkáte: Tak abych těm svým vlasům tolik neubližovala, budu si je sice mýt často, ale nebudu pokaždé používat šampon. Bohužel, takové mytí vlasů je k ničemu, smyjete totiž jen malé množství povrchového prachu, ale rozhodně se nezbavíte nečistot, což jste určitě měla v plánu. Stejně jako prádlo nevyperete bez prášku na praní nebo zašpiněné nádobí neumyjete bez saponátu, stejně tak vlasy neumyjete bez šamponu. Nezapomeňte, že se nechcete zbavit jen prachu, ale i mazu a zbytků různých přípravků, které jste k úpravě vlasů použila.

Zdroj: Jak na mytí vlasů

Barvení vlasů

Dnešní nabídka barev na vlasy je skutečně nepřeberná, takže dopřát si vysněný odstín vlasů už není nic těžkého. Většina lidí si myslí, že barvení vlasy ničí, ale to není úplně pravda. Záleží totiž na druhu barvy, na aplikaci a také na tom, v jakém stavu jsou vlasy před barvením. Barvení má i své velké výhody, kromě dobrého pocitu zvětšuje objem, vlasy vypadají hustší a také pomáhá, když se vlasy nadměrně mastí. Domácí barvení vlasů se většinou nedoporučuje, protože barva může chytnout špatně nebo může vlasy poškodit. I když je to levnější a vše se děje v pohodlí domova. Někteří lidé mají problém s výběrem odstínu barvy, protože se podívají na krabičku, ale už ne na zadní stranu, kde jsou výsledné odstíny – samozřejmě ani to není stoprocentní, ale dá se podle nich orientovat. Před barvením si nikdy nemyjte vlasy, protože pokožka hlavy je chráněna alespoň přirozenou vrstvou tuku. V případě použití barvy je odstín stálý, ale je nutné nejméně za šest týdnů dobarvit odrosty. Máte-li vlasy již zesvětlené, tónovací přípravky používejte s rozvahou, protože odstín vstřebávají intenzivněji.

Pokud se chystáte měnit barvu opravdu výrazně, například z hnědé na červenou nebo z černé na blond, pak rozhodně zajděte ke kadeřníkovi. Barvení vlasů je v dnešní době bleskurychlé a jednoduché. O barvené vlasy se ale musíte náležitě starat, pokud chcete, aby vypadaly zdravě.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP