Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

OPTIMÁLNÍ KLIDOVÝ TEP

OBSAH

Charakteristika vitamínu B6

Vitamín B6 je důležitý pro metabolismus, červené krvinky, imunitní a nerovový systém, konstrukci endogenních proteinů.

Optimální denní příjem vitamínu B6:

  • ženy 1,2 mg
  • muži 1,5 mg

Průměrná denní dávka vitamínu B6 (pyridoxinu) je obsažena v:

  • 300 g banánů
  • 240 g avokáda
  • 110 g lososa
  • 240 g hovězího masa
  • 470 g žitného chleba

Zdroj: Vitamín B6

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST CHODIDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

prosim o radu.pri tenise jsem pretahl chodidlo a ucitil silne zastipani a dal uz jen silna bolest od paty smeren k prstum.chuze nemozna uz jen po spicce codidla.mirne otekle a v miste bolesti modrina.bolest v klidu zadna, jen pri chuzi.dekuji za pomoc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Světluše Vinšová.

Dobrý den,
Pravděpodobně jste si při sportovní činnosti natáhl šlachu. Je nutné chodidlo ledovat a mít klidový režim. Pokud by se stav nezlepšil je třeba vyšetření u ortopeda. Je také dobré končetinu dát do zvýšené polohy.

Zdroj: diskuze Bolest chodidla

Charakteristika vitamínu B1

Důležitý pro:

  • nervy
  • paměť
  • svaly

Optimální denní příjem:

  • ženy – 1,0 mg
  • muži – 1,2 mg

Nedostatky

  • ztráta paměti
  • svalová slabost
  • únava
  • nervové poškození
  • nemoc „beri-beri“ (v závažných případech)

Zdroje

  • obiloviny
  • ovesné vločky
  • celozrnné produkty
  • vepřové maso
  • brambory
  • sója
  • vaječný žloutek

Zdroj: Vitamín B1

Poradna

V naší poradně s názvem KARPÁLNÍ TUNEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den pane doktore,ano byla a zítra jdu zas,pan doktor mi pověděl,že než se vše uzdraví potrvá delší dobu,a že musím počkat,do práce mi zatím nedoporučuje chodit,mám mít tu ruku bez námahy,ale asi v dnešní době nevím zda si mě tam nadále nechají,vím že zdraví je 1 mistě,ale opravdu nevím co dál.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dodržujte klidový režim, jak vám radí lékař. U svého praktického lékaře se zeptejte na možnosti invalidního důchodu a přemýšlejte o jiném zaměstnání, kde nebudete muset tolik namáhat ruce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Karpální tunel

Zrychlený tep srdce, hodnoty

Pro dospělého člověka může být normální rychlost tepu jakákoli hodnota mezi 60 až 100 údery za minutu. Obvykle platí, že čím je člověk zdravější a v lepší fyzické kondici, tím je jeho tep pomalejší. U špičkových atletů se dokonce klidový tep může pohybovat okolo 40 úderů za minutu, například světoznámý cyklista Lance Armstrong měl normální klidový tep 32 úderů za minutu. U kojenců a malých dětí je naproti tomu normální tep vyšší. Srdce zdravého novorozence tluče rychlostí až 160 úderů za minutu a u předškolních dětí je normální klidový tep i 120 úderů za minutu.

Zdroj: Zrychlený tep v klidovém režimu

Poradna

V naší poradně s názvem ŽILNÍ SYSTÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Maja.

Děkuji moc a neporadíte mi kolik ho můžu dát, pejsek má z´hruba 8 kg, je to bišonek ? Díky,Mottlová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jedna tableta denně bude optimální.

Zdroj: diskuze Účinky pupálky lékařské

Terapie

Léčba se zaměřuje na vyvolávající příčinu, pokud je známá. Jinak se podávají NSA lokálně nebo celkově, pokud přetrvává problém delší dobu, nasazují se kortikosteroidy. Nemoc vyžaduje klidový režim.

Při správné a včasné léčbě je diagnóza onemocnění příznivá, přesto je bohužel možné opakování v budoucnu.

Zdroj: Erythema nodosum

Diskuze

V diskuzi MELATONIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil Plucnara.

Podle toho jak je melatonin silný,1,5 mg jak vyrábí Aurum je málo,optimální je 3 mg může se jít až na 15 mg ale to už jsou spíše pro imnosatimulační účinky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Peckova.

Jím 3mg melatonin /nepomáhá/ má melatonin vedlejší účinky při dlouhodobém užívání?/jsou na to různé názory, že vše ještě se o něm""neví!)Eva

Zdroj: diskuze Léčba nespavosti

Nakažlivost

Velmi důležitými faktory v prevenci jsou ústní a zubní hygiena, chirurgická korekce patologických změn nosního septa. Kvasinková a plísňová infekce se špatně léčí, de facto neexistují stoprocentně účinné léky. Je vždy potřeba, aby se se stavem vyrovnal sám imunitní systém. Doporučuje se klidový režim a hlavně trpělivost, potíže ustoupí, ale chce to čas.

Zdroj: Kvasinky v nose

Diskuze

V diskuzi RUPTURA QUADRICEPSU NA NOZE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Foukal Jan.

V 66 letech jsem měl úraz pád na dlaždicovou podlahu a došlo k úplnému přetržení šlachy, která váže stehenní sval quadriceps na koleno. Nohu jsem po úraze nezvedl od země. Musel jsem jít do týdne na operaci. Po operaci jsem měl sádrovou dlahu. To trvalo 6 týdnů. Když šlacha, kterou mi přilepili při operaci srostla, mohl jsem začít opatrně s rehabilitací na lůžkovém odd. v nemocnici. Po sundání dlahy jsem nemohl vůbec ohnout koleno. Rehabilitace v nemocnici trvala 3 týdny. Stav se hodně zlepšil. Pak jsem ještě ambulantně 2- 3 krát týdně po dobu dvou a půl měsíce dojížděl na další rehabilitaci. Úraz se mi stal 8.12. a následující rok v květnu jsem byl v pořádku. Celková léčba tedy trvala půl roku. Po částečném rozcvičení kolena mi nejvíc pomáhala motodlaha a šlapání na rotopedu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavel.

stal se mi přesně stejný úraz, jsem po operaci, 6 týdnů absolutně klidový režim, nyní chodím 2 týden na rehabilitace a koleno nemůžu stále ohnout více jak 70 °, navíc už celé bolí že na něj nemůžu ani došlápnout, jsem z toho nešťastný

Zdroj: diskuze Rehabilitace u totální ruptury svalu, délka léčby

Vedlejší účinky

Vedlejší účinky očkování proti chřipce nebývají závažné, většinou jde o zarudnutí a otok v místě vpichu různé velikosti, které většinou samy vymizí, lze také přikládat studené obklady. Dále se vyskytuje pocit únavy či zvýšená teplota. Proto je vhodné v den očkování vyloučit jakoukoli fyzickou námahu a dodržet klidový režim.

Zdroj: Očkování proti chřipce

Poradna

V naší poradně s názvem JSOU VHODNE UHLICITE KOUPELE PO KYRETÁŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava Schusterova.

Prosim chtela jsem se zeptat ,mam objednane Podebrady a mam tam i uhlicite koupele.
Kyretaz mi byla provedena 16.2. a do Podebrad mam odjizdet 11.3. jestli to neni kratka doba,jelikoz nyni mam mit klidovy rezim 14 dni a potom jdu na kontrolu.
Dekuji Schusterova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Není to krátká doba, nebojte. Klidně do lázní jeďte a využijte všeho, co vám bude nabídnuto. V lázních budete pod dohledem lékaře a odborných zkušených pracovníků, kteří vám neudělají nic, co by vám ublížilo. Hezky si to užijte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jsou vhodne uhlicite koupele po kyretáži

Formil speciální prací prostředek tekutý

Bílý Formil:

  • ochrana proti předčasnému blednutí;
  • optimální péče o bílé nebo světle barevné prádlo;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Černý Formil:

  • jemná péče a ochrana černého oblečení;
  • optimální péče o černé nebo tmavé prádlo;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÝ STEHENÍ SVAL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Richards Wolf.

Dobrý den
Mám dotaz : Při sportování před 1,5 jsem udělal provaz a natrhl jsem si stehenní sval. Byl jsem na magnetické rezonanci kde mi zjistili natržený stehenní sval na pravé noze. Doktor mi řekl, mám mít klidový režim. Toto jsem dodržel, ale noha mě pořád bolí. Při ohýbaní mi vystřeluje bolest až do kyčle. Je toto možné odstranit nějakou operací :?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Poškozený stehení sval

Akutní bronchitida léčba

Je nutné dodržovat klidový režim, dostatečně pít, nepobývat v zakouřeném prostředí a také nekouřit. V začátku nemoci, při suchém kašli, se podávají antitusika, která tlumí suchý neproduktivní kašel a dráždění ke kašli. Později, kdy kašel přechází ve vlhký, se podávají mukolytika, která uvolňují hleny. V případě těžších stavů se inhalují broncholytika, která uvolňují stažené průdušky. Léčbu pak doplňují léky na snížení horečky. Na zánět průdušek, který je způsoben viry a jehož hlavním znakem je suchý kašel, se nepodávají antibiotika, protože na viry nezabírají. Prokáže-li se ale zánět průdušek jako bakteriální nákaza, což se ujistí ze zvýšené hodnoty testu CRP, tak je pak vedena léčba antibiotiky. Taktéž jsou antibiotika podávána, když se zjistí, že bronchitida již přešla v zánět plic neboli pneumonii.
 

Zdroj: Akutní bronchitida

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠNĚVSKÉHO BALZÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

ítala som sa v článku ako uchovávať Višňovského balzám.Či v chladničke alebo pri izbovej teplote,a tiež dobu expiracie po pripravení v lekárni.Za odpoveď vopred ďakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Višňák nejdéle vydrží v chladu a temnu. Takže chladnička je optimální místo, kde se dá višněvského balzám skladovat. Doba použitelnosti bývá obvykle 3 měsíce od namíchání v lékárně.

Zdroj: diskuze Višněvského balzám

Co znamená vysoký cukr v krvi

Hyperglykemie je definována jako zvýšení krevního cukru nad normu. Za normoglykemii (normální hladinu cukru) u zdravých osob na lačno se považují hodnoty cukru v rozmezí 3,5−5,5 mmol na litr krve. U diabetiků je za optimální glykemii (ke které směřuje terapeutická intervence) považováno rozmezí 4−6 mmol/l, rozmezí 6−7 mmol/l je hodnoceno jako uspokojivé a hodnoty nad 7 mmol/l již představují neuspokojivou hladinu cukru v krvi.

Zdroj: Jak snížit cukr v krvi

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN 3 MG se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef schurger.

dobry den.uzivam 3mg warfarin tyzdenne 3x 4,5mg a 4x3mg kontrolu robim raz za mesiac dnes som na kontrole a mal inr 2,08 a konzumujem praktcky vsetko ,ako mi chuti,2x som mal arytmiu.clanky o varfarine citam prvy krat.mam postupovat podla toho,cosa pise, velmi pekne dakujem ,mam 79 rokov.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

INR 2.08 je optimální, takže na svém způsobu stravování nic neměňte. Dále choďte na pravidelné kontroly a poslouchejte svého lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin 3 mg

Charakteristika vitamínu B2

Vitamín B2 je důležitý pro metabolismus tuků, bílkovin a sacharidů. Podporuje funkci vitamínu B3 a B6.

Optimální denní příjem:

  • ženy – 1,0 mg
  • muži – 1,2 mg

Průměrná denní dávka vitamínu B1 (riboflavin/laktoflavin) je obsažena v:

  • 300 g hub
  • 230 g Camembertu
  • 550 g celozrnného chleba
  • 750 ml mléka

Nedostatky vitamínu B2 se projeví jako růstové problémy, problémy se zrakem, popraskané koutky úst, vřídky v ústech a podobně.

Zdroje vitamínu B2: mléčné výrobky, maso, celozrnné obiloviny, houby.

Zdroj: Vitamín B2 (riboflavin)

Poradna

V naší poradně s názvem KOTVIČNÍK - TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ondra.

Ahoj,
chtěl bych si koupit tribulus kvůli testosteronu. Někde jsem ale četl, že jeho kvalitu dost ovlivní množství saponinů. Myslíte, že je to tak vážné nebo to vliv na kvalitu nemá?

Vybral jsem si tenhle - fitkram.cz/nutrend-t… který má 60% ale nevím jestli je to dost.

Díky za pomoc! :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Množství saponinů je důležité a 60% je optimální. Stejně tak je ale důležitá důvěra ve výrobce, který to na výrobku deklaruje. Jinými slovy ti nezbyde nic, než některé vyzkoušet a vyhodnotit účinky sám na sobě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kotvičník - testosteron


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP