Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

SROVNÁNÍ KONTAKTNÍCH ČOČEK A BRÝLÍ

OBSAH

Barevné kontaktní čočky podle pleti

Správná barva kontaktních čoček záleží také na barvě vlasů a pleti. S barevnými kontaktními čočkami je to podobné, jako u obrouček brýlí, aby vám co nejlépe seděli a ladili s vámi.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi OČNÍ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína K..

V březnu minulého roku, jsem podstoupila laserovou operaci obou očí na oční klinice v Horních Počernicích. Kdyby předemnou byla ještě jednou tato volba, tak bych neváhala. Je to super být bez brýlí a čoček.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Janina.

Podle mé zkušenosti operace očí nebyla bolestivá a to jak se mi zlepšil život po operaci bych přála každému kdo chce být bez brýlí nebo čoček.

Zdroj: diskuze Oční operace

Nejúčinnější čištění kontaktních čoček

Pamatujte si, že nejúčinnější čištění kontaktních čoček je metoda tření a máchání v proudu víceúčelového desinfekčního prostředku a pak jejich uložení do čerstvého roztoku pro uchování kontaktních čoček.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Brýle nebo kontaktní čočky?

Je mnoho rozdílů mezi brýlemi a kontaktními čočkami, ale existují mezi nimi i podobnosti.

Obojí vyžaduje opatrné zacházení a čištění.

Brýle musíte nastříkat a čistit několikrát denně a kontaktní čočky zase potřebují speciální desinfekční péči v závislosti na jejich druhu.

Obojí může zlepšit korekci astigmatismu.

Astigmatizmus je nepravidelný tvar rohovky, která pak narušuje vidění. Astigmatismus je nejčastěji řešen nošením brýlí, ale moderní kontaktní čočky udělají tuto korekci astigmatismu mnohem lépe.

Obojí je cenově dostupné.

Při srovnání ceny brýlí a kontaktních čoček vycházejí kontaktní čočky o něco dráž, než neznačkové brýle, ale i tak, pokud si uvědomíte, že nošení brýlí a kontaktních čoček potřebujete den co den po celou dobu svého života, tak částka, kterou do nich investujete, je daleko menší, nežli do většiny jiných položek v šatníku, které jsou třeba jen na jednu sezónu.

Zdroj: Jsou kontaktní čočky lepší než brýle?

Diskuze

V diskuzi OPERACE OČÍ - ZKUŠENOSTI S KLINIKOU HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diana Humečková.

Zdravím, 17let mě trápí oči. Začínalo to pozvolna a se zhoršujícími se dioptriemi jsem se začala zajímat o možnosti jak se brýlí zbavit, jelikož to co na nose nosím jsou už pořádný popelníky a opravdu se mi to nelíbí. Proto bych se zde ráda optala, kde jste si nechali oči odoperovat? Zatím mám v hledáčku jen kliniku Horní Počernice, na kterou mě ségra lanaří,protože tam byla spokojená, ale ráda bych si poslechla i jiné názory. Předem dík.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Patrik.

To jsem netušil, že porod má takový vliv na zrak, já měl zrak špatný od střední, proto jsem se rozhodl, že bych se rád zbavil brýlí. Na stránkách kliniky Horní Počernice jsem se dočetl, že se to dá lejzrem operovat, když jsem přišel na konzultaci, tak mi doktor řekl, že mám příliš tenkou rohovku, tak u mě lejzrem není možné operovat, ale je u mne možná operace čoček. S doktorem jsem se na této variantě dohodl a nemůžu si vynachválit jak vidím, bylo to sice malinko dražší než jsem počítal, ale za ten výsledek to stojí.

Zdroj: diskuze Operace očí - zkušenosti s klinikou Horní Počernice

Jsou barevné kontaktní čočky bezpečné?

Ano, barevné kontaktní čočky jsou bezpečné, ale jejich zdravotní nezávadnost záleží na tom, jak se o ně staráte a jak je používáte. Je dobré, abyste před nákupem barevných kontaktních čoček navštívili svého očního lékaře nebo optika, který vám ukáže správné nasazování kontaktních čoček. Tím také zajistíte, jaký typ odstínu budete potřebovat a zároveň zjistíte, jak vám čočky sedí a jak jsou pro vás pohodlné a jestli vypadají přirozeně ve vašem oku.
Jako u běžných kontaktních čoček, tak i u barevných kontaktních čoček, nejsou žádné špatné následky pro vaše oči, pokud se budete řídit pokyny očního lékaře. Zejména záleží na době nošení a výměně kontaktních čoček. Pokud nosíte barevné kontaktní čočky pouze na zvláštních příležitostech a ne trvale, tak je to skvělá volba.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aleš.

Operace očí je sice dražší záležitost, ale u mě to stálo za to, zrak mám na výbornou a ani zákrok nebyl nijak bolestivý, jen jsem si nějakou dobu musel zvykat na to, že nemusím hned po ránu hledat brýle abych něco vůbec viděl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristýna.

Jé, co bych za to dala vidět ostře bez brýlí hned po ránu už teď, jdu na laserový zákrok na kliniku v Horních Počernicích po novém roce a už se moc těším na normální vidění bez brýlí. Pan doktor mi doporučil metodu relex smile, je sice dražší, ale k očku šetrnější a přesnější, věřím mu, že ví co je pro moje oči nejlepší.

Zdroj: diskuze Operace očí na klinice Horní Počernice

Mýtus šestý: Čočky mohou způsobit časté oční infekce

Problémy s infekcemi při používání kontaktních čoček mohou skutečně nastat. Vše je velice závislé na způsobu čištění kontaktních čoček a celkovém způsobu udržování jejich hygieny. Pokud se o kontaktní čočky pečlivě staráte a pravidelně je čistíte, výrazně tím snižujete možnost infekce. Nezapomínejte vždy používat kvalitní roztoky na kontaktní čočky, které snižují rizika vzniku infekcí.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš.

Ja jsem byl na této operaci minulý rok v dubnu, měl jsem -5 a -6, na klinice v Horních Počernicích, a jsem spokojený, i přes ty kritické tři dny po operaci by jsme neváhal na to jít znovu, kdybych se měl rozhodnout. Měl jsem na jednom oku poměrně vysoký astigmatismus a tak jsem měl ještě pár týdnů trochu problém se zaostřováním na to oko, hlavně při práci na PC, ale i to se upravilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lukáš.

Takhle jsem nad tím nepřemýšlel, chtěl jsem sportovat bez brýlí a operace byla jako jediné řešení. Kliniku v Počernicích mi doporučila mamka, která tam léta dochází na přeměření očí. Doktor doporučil relex smile pro a šlo se na to. Za pár dní od operace jsem perfektně viděl a teď už sportuji bez brýlí a jakýchkoliv omezení.

Zdroj: diskuze Oční klinika horní počernice

Barevné kontaktní čočky cena

Náklady na výrobu barevných kontaktních čoček jsou výrazně vyšší než u běžných čoček. Vyšší cena se pak musí vykompenzovat skvělým pocitem z dokonalé změny image, kterou barevné kontaktní čočky bezesporu umožňují. Zde je seznam nejlevnějších barevných kontaktních čoček barevné kontaktní čočky cena.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Poradna

V naší poradně s názvem VYHŘEZLÝ KONEČNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Prosi o radu asi tri mesice u me stridani zacpy a prujmu nekdy neudrzeni stolice krev hlen ve stolici nekdy tuzkovite stolice pri tlaceni na stolici cervena boule i pri pohledu do zrcatka pri zatlaceni cervena boule.muze se jednat o vyhrez konecniku?dekuji moc za odpoved.ls

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro srovnání s vašimi poznatky zde můžete vidět, jak vypadá prolaps konečníku, lidově výhřez konečníku: www.google.cz/images…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyhřezlý konečník

Cena kontakních čoček

Kontaktní čočky se dají levně pořídit na internetu, když objednáte větší množství. Obchod vám obvykle dá jako dárek vodu na údržbu čoček. Ceny kontaktních čoček můžete vidět zde: kontaktní čočky cena.

Zdroj: Kontaktní čočky

Poradna

V naší poradně s názvem LÁZNĚ PODĚBRADY HRAZENÉ POJIŠŤOVNOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marianna Strmeňová.

Dobrý den, bylo mi napsáno číslo na telefon, že mohu zavolat. Dneska pořád volám a nikdo mi to na čísle 325606500 nebere.
S pozdravem
Marianna Strmeňová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud se nemůžete dovolat na uvedené číslo, tak využijte kontakt na Kateřinu Zelenkovou - Vedoucí ubytovací kanceláře, telefon: 325 606 542, email: zelenkova@lazne-podebrady.cz.
Jestli ani tam nepochodíte, tak si můžete stěžovat na nedostupnost kontaktních služeb přímo generálnímu řediteli Ing. Petu Valentovi, telefon: 325 606 501, email: valenta@lazne-podebrady.cz.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lázně Poděbrady hrazené pojišťovnou

Jednorázové kontaktní čočky cena

Náklady na kontaktní čočky se velmi liší a záleží na tom, kde si je necháte dělat, či jak složitá je u vás korekce oční vady. Zvýšené náklady na jednorázové kontaktní čočky ve srovnání s tradičními kontaktními čočkami je jen nepatrný a je kompenzován nižší potřebou čisticích prostředků a úsporou práce a času. Dokonce i denní jednorázové čočky mohou být cenově dostupnější, než si mnozí lidé mysleli. Když si koupíte roční zásobu jednodenních čoček, tak vás náklad vyjde okolo 20 Kč na den. A hlavně ušetříte na nákladech spojených s produkty na čištění kontaktních čoček.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi OČNÍ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína K..

V březnu minulého roku, jsem podstoupila laserovou operaci obou očí na oční klinice v Horních Počernicích. Kdyby předemnou byla ještě jednou tato volba, tak bych neváhala. Je to super být bez brýlí a čoček.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hložková A..

Souhlasím s tebou, po operaci očí na klinice v Počernicích můžu sportovat bez brýlí a neomezují mě ani čočky, kvalita života je o dost lepší.

Zdroj: diskuze Oční operace

Základní pravidla pro výběr barvy čoček 

  • Pokud máte teplé tóny pleti (žluté či zlatavé), blonďaté nebo hnědé vlasy, tak pro Vás jsou ideální kontaktní čočky v odstínech hnědé, medové, ořechové a zelené.
  • Jestli naopak máte chladný odstín pleti a barva vlasů je laděna do červena nebo do modro-černa nebo je tmavá, tak i takový typ čoček byste si měli vybrat. Chladné barvy kontaktních čoček, jako je ledově modrá, fialová nebo švestková, mohou být v této kompozici velmi přitažlivé.
     

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi SUŠIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bačková.

My zas máme sušičku Yden a s tou jsme moc spokojeni.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kuzza.

Já doporučuji juknout na nějaké srovnání spíš než se nutně zaměřovat na konkrétní produkty :).

Tady www.recenzetesty.cz/… se věnují parametrům a jsou tam právě zmíněné počty plat a další věci na které se vyplatí zaměřit :).

Zdroj: diskuze Sušička

Doba použitelnosti a doba nošení kontaktních čoček

U kontaktních čoček panuje mnoho zmatku okolo intervalu jejich výměny a pak také okolo nutnosti jejich vyndávání z oka.
Doba použitelnosti čoček přesně řeší, za jak dlouho mají být čočky vyřazeny a nahrazeny novými. Doba použitelnosti se týká všech třech skupin čoček, jak jednorázových čoček, tak i čoček s častou výměnou a i čoček tradičních.
Doba nošení se zaměřuje na to, jak dlouho budou kontaktní čočky nošeny před jejich vyndáním. Denní nošení znamená, že by se kontaktní čočky měly nosit pouze přes den a na noc by měly být vyndány. Prodloužené nošení znamená, že čočky se mohou nosit po celou dobu dvou i více dnů a to i během spánku.
Jednorázové kontaktní čočky mohou být vyrobené buď pro denní, nebo i pro prodloužené nošení, v závislosti na oční fyziologii a potřebě uživatele.

Zdroj: Nejzdravější kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi OPERACE OČÍ - ZKUŠENOSTI S KLINIKOU HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Diana Humečková.

Zdravím, 17let mě trápí oči. Začínalo to pozvolna a se zhoršujícími se dioptriemi jsem se začala zajímat o možnosti jak se brýlí zbavit, jelikož to co na nose nosím jsou už pořádný popelníky a opravdu se mi to nelíbí. Proto bych se zde ráda optala, kde jste si nechali oči odoperovat? Zatím mám v hledáčku jen kliniku Horní Počernice, na kterou mě ségra lanaří,protože tam byla spokojená, ale ráda bych si poslechla i jiné názory. Předem dík.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jajkosína.

tak to jsi dobrá, pro mě bylo nošení brýlí za trest. 

Zdroj: diskuze Operace očí - zkušenosti s klinikou Horní Počernice

Ocusoft s peroxidem vodíku pro čištění kontaktních čoček

Ocusoft čistící péče o kontaktní čočky je systém tekutin, který neobsahuje konzervační látky pro čištění měkkých kontaktních čoček. Pro čištění je zde, používám peroxid vodíku pro hluboké čištění, který zároveň odstraňuje i usazené bílkoviny a nánosy z čoček. Jak výrobce ujišťuje, tak je zde zvýšen komfort s přidáním maziva. Podle nezávislé studie bylo zjištěno, že tento přípravek je účinnější než dvoustupňový peroxid nebo solný roztok. Tento přípravek je prodáván pouze prostřednictvím optiků.

Zdroj: Kontaktní čočky

Pestrý výběr barevných kontaktních čoček

Při výběru barevné kontaktní čočky, je velmi důležité posoudit, jak vypadají vaše oči a následně se rozhodnout pro nejpřirozenější vzhled. Barevné kontaktní čočky jsou vyráběny v různých velikostech, zabarveních a s různými vzory a hustotami průhlednosti. Barevné kontaktní čočky můžou být i dioptrické nebo můžou upravovat astigmatizmus.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Mýtus druhý: Kontaktní čočky jsou velmi nepohodlné

Je pravda, že zejména starší typy kontaktních čoček mohly být po dlouhém nošení nepohodlné. V době dnešních měkkých a moderních materiálů jsou již kontaktní čočky pohodlné pro každý typ oka.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Proč zvolit kontaktní čočky

  • U brýlí může vzdálenost mezi okem a čočkou vytvářet zkreslení.
    Kontaktní čočky jsou přímo na oku a je s nimi lepší přirozené vidění.
  • U brýlí jsou špatně vidět periferie, které se často schovávají za obroučky nebo nožičky brýlí anebo jsou úplně mimo čočku.
    U kontaktních čoček je celé zorné pole v centru pozornosti, což je důležité zejména v oblasti sportu a při jízdě, kdy je potřeba vidět kolem sebe.
  • U brýlí máme neustále před očima obroučky a hrany čočky, stejně tak jako odrazy od zadní části čočky.
    Při nošení kontaktních čoček nejsou před očima žádné takové překážky.
  • S brýlemi můžeme často vnímat nepohodlnost a jejich hmotnost na obličeji, na nose a uších. Brýle potřebují také pravidelné úpravy, aby dobře seděly.
    Kontaktní čočky nemají prakticky žádnou hmotnost, a proto se u nich neobjevují potíže, jako u brýlí, například klouzání z nosu dolů.
  • Brýle se mohou se změnami teplot často mlžit.
    Kontaktní čočky se nemohou zamlžit.
  • Brýle mohou rozptylovat během her či sportu.
    Kontaktní čočky nerozptylují, a proto jsou u sportovců oblíbené.
  • Nosíte-li brýle, tak mnoho módních a levných slunečních brýlí, které nejsou dioptrické, nejsou pro vás správnou volbou.
    Máte li na očích kontaktní čočky, tak můžete libovolně vybírat z celé řady módních, funkčních a cenově dostupných slunečních brýlí, které jsou vám bez omezení k dispozici.
  • K brýlím musíte přizpůsobit své oblečení, protože rámy nemusí vždy svým tvarem a barvou vyhovovat oblečení.
    Kontaktní čočky nemusíte sladit s oblečením, protože kontaktní čočky vůbec nejsou vidět.
  • Brýle jsou nepříjemné, pokud je deštivo, nebo když je sníh.
    Kontaktním čočkám nevadí nepřízeň počasí.
  • Brýle jsou nepříjemné a jsou rozptylující bariéra mezi očima a okolním světem.
    Kontaktní čočky neodvádějí pozornost od vašeho přirozeného vzhledu.

 

Zdroj: Jsou kontaktní čočky lepší než brýle?

Mýtus první: Kontaktní čočky se mohou přilepit k oku

Každý oční lékař vám poskytne dlouhou řadu rad a tipů, které mohou být při odstraňování čočky z oka velmi nápomocné. Každou kontaktní čočku lze z oka vyjmout, chce to jen malou dávku trpělivosti. Pravidelným nošením kontaktních čoček získáte také praxi, která vám umožní poradit si s každou situací.

Zdroj: Mýty o kontaktních čočkách

Čistič brýlí

Ocet je skvělým čističem brýlí. Zejména směs z bílého octa a vody, tuto směs můžete mít stále u sebe, když si ji přelijete do lahvičky s rozprašovačem.

Zdroj: Ocet na čištění pleti


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP