Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

STAVY

OBSAH

Nebezpečí

Používání Aloe vera v injekční formě vedlo při léčbě rakoviny ke smrti několika pacientů s nádorovým onemocněním. Nedoporučuje se (zakazuje) užívání šťávy z Aloe vera, pokud užíváte diuretika. Šťáva z Aloe vera může být škodlivá pro jednotlivce trpící zánětem slepého střeva, dočasným zablokováním nebo ochrnutím střev a nediagnostikovanými bolestmi břicha. Může dojít ke zhoršení hepatitidy nebo k zánětu jater. Užívání šťávy z Aloe vera po dobu delší než jeden rok může zvýšit riziko vzniku kolorektálního karcinomu.

Zdroj: Jaká jsou nebezpečí šťávy z Aloe vera?

Diskuze

V diskuzi NERVOVÉ POPORODNÍ STAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Dohnalová.

dobrý den prosím o radu na dobreho lekaře,který se tímto stavem zabývá dcera 14 dní po císařském řezu a má tyto stavy s teplotami děkuji moc za radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nervové poporodní stavy

Účinky

Imunap je jediný produkt na českém trhu, který obsahuje unikátní účinnou látku cytoprotect. Cytoprotect je produktem metabolismu specifických mikroorganismů a získává se vícestupňovým biotechnologickým procesem a následnou standardizací. Imunap tak přispívá ke správné funkci imunitního systému, chrání buňky před oxidativním stresem, je čistě přírodní látkou bez nežádoucích vedlejších účinků a je organicky dobře vstřebatelný. Imunap je rovněž výborný antioxidant. Tento přípravek je určen pro prekancerózní stavy, jimiž jsou i nezhoubné nádory.

Zdroj: Imunap

Diskuze

V diskuzi STERILIZACE ŠŤÁVY Z ČERVENÉ ŘEPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel cani.

zavařuje někdo šťávu z červené řepy?pomoze ,díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Libuše.

Prosím,máte-li někdo zkušenost s uchováním šťávy z č.řepy? Když ji odšťavnim a chtěla bych ji konzervovat na zimu. Děkuji za radu.

Zdroj: diskuze Sterilizace šťávy z červené řepy

Recept na bezinkový sirup za studena

Suroviny:

  • 1 kg čisté vymačkané šťávy z bezinek
  • 1,5 l vody
  • 1 kg pískového cukru
  • 1 balíček kyseliny citronové
  • 1 balíček konzervačního přípravku

Postup:

Natrhané bezinky neboli černý bez omyjeme, otrháme od stopiček a na strojku na maso nebo lisu na ovoce prolisujeme. Měli bychom mít alespoň jeden litr šťávy. Převaříme si vodu, kterou nalijeme do vymačkané šťávy, přidáme cukr a balíček kyseliny citronové. Vše důkladně smícháme dohromady a necháme v chladnu vystydnout. Poté si v malém množství šťávy rozmícháme balíček konzervačního přípravku, abychom předešli plísním a kvašení, a nalijeme do zbytku šťávy. Vychladlou šťávu plníme do lahví. Skladujeme v chladu, nejlépe lednici. Šťáva z černého bezu je velice chutná a zdravá.

Zdroj: Bezinková šťáva z plodů

Diskuze

V diskuzi PŘECHOD U ŽEN PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel DAGMAR MRAZKOVA.

DOBRY DEN JE MI 54LET A DELŠI DOBU UŽ MAM NAVALY HORKA NERVOZITA DEPRESE JE TO PŘECHOD ALE MENZES POŘAD MAM A DOKONCE CYSTU 4X4 MAM ANTIKO NELYA A BERU JI BEZ PAUZY MUŽU JI TAK BRAT?NEVADI TO UŽ ASI PUL ROKU POMUŽE TO I NA CYSTU?MA TO NĚJAKY VLIV? JAK NEJDELE MUŽU BRAT NELYU BEZ PŘESTAVKY? DĚKUJI MRAZKOVA

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava Jelìnková.

Dobrý den chci se zeptat múže se mi v době přechodu motat tak hlava že nemohu vůbec stát a je mi špatně na zvracení a co je na tom dobré mám i malé myomy

Zdroj: diskuze Přechod u žen příznaky

Sacharidy v ananasu

V jednom tenkém plátku ananasu je 5,5 g přirozeně se vyskytujícího cukru.

Silnější plátek ananasu 85 gramů obsahuje 8,3 g cukru a hrneček kousků ananasu obsahuje 16,3 g. Tělo tráví cukr rychleji než jiné druhy škrobu a je pravděpodobnější, že způsobí nárůst hladiny glukózy.

170 gramů konzervovaných kousků ananasu, bez šťávy, bude obsahovat téměř 28 gramů sacharidů.

Kousky ananasu ve šťávě budou mít vyšší hodnotu sacharidů. Zkontrolujte štítek na plechovce a zjistěte hodnotu sacharidů pro konkrétní produkt.

250 ml 100% ananasové šťávy obsahuje téměř 108 gramů sacharidů.

Odšťavňování ovoce částečně rozkládá jeho vlákna, což znamená, že cukr ze šťávy se dostane do krevního oběhu rychleji než cukr z celého ovoce.

Vypití velké sklenice ananasové šťávy pravděpodobně způsobí nárůst glukózy, i když je šťáva označena jako „neslazená“ nebo „100% šťáva“.

Zdroj: Ananas a cukrovka

Diskuze

V diskuzi FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tavodvedle.

Furolin ???!!!!! Uz nikdy vice, nikdy jsem nemela na zadne leky takovou reakci jako na furolin ! Ukrutna bolest hlavy, zavrate, bolest celeho tela, pocit na zvraceni ! Po jednom dni uzivani (4tab.), celkem sila. A co ta cedulka na krabicce, to zrovna pocit jistoty nevyvolava !

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Největší svinstvo jsem nikdy neměla,stavy po třech dnech hrozny bolest žaludku, nevolnost,zimnice,pocity mdloby.Nikdy už víc.

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Cukrovka

Mnoho vitamínů a živin obsažených ve šťávě z Aloe vera přispívá ke zlepšení hladiny glukózy v krvi pro chronickou cukrovku. Šťáva pomáhá minimalizovat odpor inzulínu, tím posiluje vaše tělo, schopnost řízení metabolismu a energetických hladin. I jedna lžíce šťávy z Aloe vera, která je užívána dvakrát denně, pomáhá normalizovat hladinu krevního cukru a snižuje hladiny triglyceridů v rozpětí několika málo týdnů.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ NOSU A KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Machucova.

dobry den uz delší dobu mě svědi kolem nosu uz nevim co stim mam dělat občas i telo pusa a hlave můžete mi prosim poradit co mam dělat děkuji machucova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mezi stavy, které mohou způsobit svědění na vnějším povrchu nosu, patří kožní onemocnění, jako je ekzém a dermatitida. Oba stavy patří do kompetence kožního lékaře. Protože onemocnění spojená se svěděním nosu jsou různorodá, je důležité nalézt správné léky, které mohou tento stav vyřešit nebo zmírnit. Toho lze dosáhnout identifikací příčiny, která tento stav způsobuje, a jednat podle toho. Bez pomoci kožního lékaře se neobejdete.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění nosu a kolem nosu

Prevence rakoviny

Imunitní stimulující vlastnosti šťávy z Aloe vera mohou být schopné zabránit různým formám rakoviny, jako je například leukémie. Složité cukry ve šťávě z Aloe vera pomáhají zastavit zánět, který je nezbytný pro růst nádorů v těle. Šťáva z Aloe vera zabraňuje i karcinogenním látkám, které se mohou dostat do jater, a pomáhá udržovat celkové zdraví tohoto orgánu.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Poradna

V naší poradně s názvem NECITLIVOST RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlaďka.

Dobrý den,prosím o odpověd´. Mám letité potíže s krční páteří,bolest hlavy,kolapsové stavy a stále se opakující blokády.To samé (blokády a bolest) nyní i v oblasti hrudní páteře.Nejhorší stavy jsou v noci,kdy mne budí úplně necitlivé jakoby,,přeležené "paže.Když se promnou a prokrví,znovu usnu ale stane se mi to až třeba 10x za noc. Z nálezu na MR: C4/5 dorzální mediální hernie,C5/6 protruze ploténky 4mm kryta osteofytárními valy způsobuje oboustr.významnou foraminostenózu,Th 2/3 dorzální hernie,TH3/4 dorzální hernie,TH5/6 paramediální hernie 3mm se imprimuje do míchy,TH7/8 dorzální mediální a pravostranná paramediální hernie2mm,Th8/9 plochá hernie 3mm se lehce dotýká míchy.Víceetážové stenózy,vícečetné degeenerativní změny,v SI skloubeních oboustranná artóza II.stupně. Pominu-li neustálou bolest,nejhorší jsou ty noční stavy,kdy necítím paže. Co s tím? Děkuji za odpovědˇ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Budete muset změnit polohu při spánku a naučit se spát na zádech. V poloze na boku dochází k útisku nervů a cév a tím pak vzniká nepříjemný pocit necitlivých rukou. Vaše tělo také potřebuje fyzioterapeutickou péči. Musíte provádět speciální cviky na posílení kosterního svalstva a také na jeho protažení. Zdravý pohyb pod dohledem fyzioterapeuta je to, co v těchto případech nejlépe pomáhá. Zajímejte se tyto techniky: dornova metoda a vojtova metoda. Úleva nepřijde hned, ale po každém dalším cvičení ucítíte mírné zlepšování.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Necitlivost rukou

Citronová poleva z cukru krystal

Ingredience: 500 g cukru krystal, voda, 2 lžičky citronové šťávy

Technologický postup: Cukr se ve vyšším hrnci zalije vodou tak, aby hladina byla přibližně o 1 centimetr vyšší. Pak se směs za stálého míchání vaří, dokud nedosáhne teploty 114 °C. Pak se ochladí na 30 až 40 °C, přimíchají se do ní 2 lžičky citronové šťávy a míchá se, dokud nezačne tuhnout. Poleva v určité chvíli začne tuhnout velmi rychle. Pokud je příliš tuhá, může se trochou vody naředit – přidáváním vody už pak poleva ale netuhne tak, jak by měla v ideální konzistenci.

Zdroj: Citrónová poleva

Poradna

V naší poradně s názvem CO ZPUSOBUJE VYSAZENI CIPRALEXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dekuji za odpoved.Vipralex jsem po domluve snizila z 20mg na 10 mg a to po dobu 2 tydny.Je to v poradku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Jestli je to v pořádku uvidíte podle svých pocitů. Zůstaňte v kontaktu se svým lékařem a případné depresivní stavy s ním hned konzultujte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co zpusobuje vysazeni cipralexu

Poleva na perníčky pro děti

Přemýšlíte, čím ozdobit perníčky pro děti? Připravte si polevy dle návodu, a protože jsou plné cukru, namelte si raději třtinový cukr na moučku, než abyste sáhli po bílém cukru. Určitě se to vyplatí. Citróny kupujte ideálně v bio kvalitě nebo je důkladně umyjte pod vodou čistou houbičkou na nádobí.

Bílková poleva pro děti

Ingredience: 1 bílek, 100 g moučkového třtinového cukru, 1 polévková lžíce citrónové šťávy

Postup: Bílek dáme do misky, přidáme moučkový cukr a citrónovou šťávu a třeme tak dlouho, dokud není poleva lesklá a hustá. Pokud je poleva stále řídká, přidáme více cukru, v opačném případě přidáme trochu citrónové šťávy.

Žloutková poleva

Ingredience: 2 žloutky, 100 g moučkového třtinového cukru

Postup: V misce smícháme žloutky s cukrem a třeme, dokud poleva nezhoustne a neleskne se. Pro zvýraznění chuti můžeme přidat polévkovou lžíci citrónové šťávy a cukr.

Citrónová poleva

Ingredience: 100 g moučkového třtinového cukru, 1 polévková lžíce horké vody, 2 lžíce citrónové šťávy

Postup: Moučkový cukr nasypeme do misky, polijeme horkou vodou, přidáme citrónovou šťávu a třeme, až je poleva hladká, lesklá a houstne. V případě, že je stále řídká, přidáme ještě trochu cukru.

Pokud chcete mít polevy barevnější, místo citrónové šťávy použijte 100% džus z pomeranče, černého rybízu nebo červené řepy.

Zdroj: Poleva na perníčky

Diskuze

V diskuzi ZÁZVOR PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, zajímalo by mě, jestli čerstvý zázvor vadí při dně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Irena.

Delam si pastu ze zazvoru medu a citronove stavy. Vse rozmixuji a rano na lacno si dam pul male lzicky. Ale mam zatim nabeh na dnu. Mohu tuto pastu jist. Dekuji za odpoved Ireba

Zdroj: diskuze Zázvor při dně


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP