Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAKY SPORT PRI BOLESTI KYCLE

OBSAH

Z jaké příčiny kyčle bolí

V případě problémů s kyčlemi se začínají objevovat bolesti kyčlí. Na začátku se často jedná pouze o občasné bolesti, které se často objevují po námaze (práce na zahrádce, sport a podobně). Může se také jednat o stálé bolesti, které nás trápí během celého dne. U někoho se mohou bolesti začít objevovat například až poté, co ujde určitou vzdálenost.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi MÍSTO WARFARINU INJEKCE PŘI OPERACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Misa.

potřebuji snížit warfarin aneudélat chybu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milada mikesova.

Mam bolesti kycle,zad a nevim,ktery lek mohu uzivat.Dekuji

Zdroj: diskuze Místo warfarinu injekce při operaci

Co znamená bolest kyčle a stehna

Pokud se vyskytne lokální nález v místě bolesti stehna, je namístě zhodnocení hybnosti kyčelního kloubu a provedení kontrolního ultrazvukového vyšetření v několika polohách kyčle a kolena. Podle výsledku se potom určí další postup a pohybová fyzikální léčba na rehabilitaci.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi DOTAZ K NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Zajímalo by mě,zda se dá úplně vyléčit neuropatie u cukráře typ.II. Jde o odumírání nerv.nohou a cév v mozku.Mému muži údajně proces zpomalují lékama s tím, že to vyléčit nejde,tuddíž dlouhodobé utrpení? Neustále si stěžuje na mravenčení a otok rukou a bolest nohou, neudrží rovnováhu a má "motolici" v hlavě chodí s velkou obtíží, do toho je hrozně pesimistický dá se s tím něco dělat nebo usnadnit péči o něj? předem děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miloš.

dobrý den, moje žena trpí delší dobou bolestí kyčle,lékař doporučil operaci při větší zátěži se ji motá hlava a má závratě a nemůže vůbec chodit a stěžuje si na bolesti zad a krční páteře,po rehabilitaci je to ještě horší,muže nějak souviset bolest kyčle(1cm kratší) a krční páteř děkuji za odpověd'

Zdroj: diskuze Dotaz k nemoci

Bolest kyčle od páteře

Bolest kyčle od páteře může souviset s onemocněním páteře, ale i kyčle. Stává se, že se odlehčuje bolavá končetina a tím se zhorší naopak bolest v jiném místě nebo kloubu. Příčina je tedy mechanická, způsobená nerovnoměrným zatížením.

Zdroj: Bolavé kyčle

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÝ ČAJ NA NADÝMÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lidka.

Dobrý večer ,prosím jaký čaj na nadýmání a bolesti břicha. Moc Děkuji Lidka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Proti nadýmání a na bolest břicha je dobrý čaj z máty peprné. Nesladit a mátu luhovat v horké vodě deset minut. Dobré je to střídat se silným černým čajem, který se nechá luhovat v horké vodě také deset minut. Časy luhování jsou důležité, aby to mělo zklidňující účinky na žaludek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaký čaj na nadýmání

Bolest kyčle při sezení

Pokud se vyskytuje bolest kyčle při sezení, je nejdříve nutné ortopedické vyšetření, protože potíže mohou být i z oblasti bederní páteře, což bývá častější.

Zdroj: Bolavé kyčle

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAVÉ KYČLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Dobrý den prosím zda mi můžete poradit s mou bolesti levé kyčle ,mám bolesti při chůzi a i velké v noci kdy mě bolest nutí vstát na ortopedii mi lékař řekl ,že to bude od páteře a poslal na neurologii zde mi lékař řekl,že to od páteře není ale poslal mě na CT čekám na výsledky z CT děkuji za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V této chvíli počkejte na výsledky CT a poraďte se o dalším postupu s neurologem. Pokud vás odkáže zpět na ortopedii, tak sebou vezměte výsledky vyšetření CT a zprávu od neurologa. Než bude vše vyřešeno, tak můžete zatím experimentovat s tím jak spíte. Kupte si nafukovací matraci a zkuste spát na ni. Po týdnu zhodnoťte výsledek. Také můžete ve svém okolí vyhledat chiropraktika, ten vám pomůže od bolesti. Tady je odkaz na mapu, kde uvidíte chiropraktiky z vašeho okolí: www.google.cz/maps/s…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolavé kyčle

Rexona Men Sport Defence

Rexona Men Sport Defence je antiperspirant určený pro muže. Deklarovaná doba působení 48 h. Obsah je 150 ml. Zabraňuje dobře zápachu, také dobře snižuje pocení. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dobře, konkrétně 74 %.

Zde můžete vidět cenu antiperspirantu Rexona Men Sport Defence.

Zdroj: Nejlepší antiperspiranty

Diskuze

V diskuzi CVIKY NA VÝHŘEZ PLOTÉNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ing. Jiří Kostruh.

Vážení přátelé,

opíšu vám diagnozu ZLS sy vertobrogenní iritace S1 bilat ct L4S1 4/18 he paramed vpravo L45 cirk. Protruze L5S1. bez ortopedické intervence.
Musím chodit pomocí berlí, mám trochu znecitlivělá chodidla, bolesti v kyčlích, ve stehnem a lýtkách.
Jsem po obstřiku pod CT a stav se mi po tomto obstřiku mírně zlepšuje.

Mohli byste mi navrhnout systém potřebných cviků? Jsem sportovně založený 186/92, věk 68, pravidelně jsem chodil do fitka, plavu, jezdím na kole a provozuju bojový sport ruská systema, skákal jsem padákem, takže cvičit budu usilovně a rád, protože mi sport chybí, lidově řečeno - "jak sfiňa".

S pozdravem

Ing. Jiří Kostruh

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Cviky na výhřez ploténky

Cviky proti bolesti kyčle

Jóga dokáže zázraky. Pokud se jí budete pravidelně věnovat, budete se velmi brzy cítit opravdu skvěle. V těchto videích se dozvíte, jak provádět cviky na uvolnění kyčlí i křížového svalstva. Začněte myslet na něco příjemného a pusťte se do cvičení.

Zdroj: Bolavé kyčle

Poradna

V naší poradně s názvem SILNĚ BOLESTI V JEMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Ahoj bolí mě v krku už asi tejden možná že díl SOU to silně bolesti při polikani vistreluje bolest do ucha a cítím v rku knedlík bojím se aby to nebyla rakovina. Jaký bolesti v rku má rakovina teploty nemám a ani nechraptim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Máte normální zánět nosohltanu. Rakovina to není. Buďto s tím zajděte na oddělení ORL a nebo zkuste aplikovat sprej nebo kloktadlo Jox. Do dvou dnů by měl zánět začít ustupovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Silně bolesti v jemu

Co je to impingement kyčle

Impingement kyčle je bolestivé funkční onemocnění v subakromiálním prostoru, způsobené nepřiměřeným zatěžováním měkkých tkání (šlachy, vazy) v oblasti kyčelního kloubu. Bolest je způsobena přetížením a opakovaným drážděním svalů. Dochází k postupné mikrotraumatizaci svalů rotátorové manžety a zánětu tíhového váčku. Dlouhodobé přetěžování měkkých tkání a kloubního pouzdra může postupně vést od vzniku funkčního problému (přetížení svalů, šlach, tíhových váčků) až k problému strukturálnímu (trhliny ve svalech, ztráta elasticity vazů). To také vede od mírného omezení a bolesti v oblasti kyčle až k významnému omezení pohyblivosti, bolestem v klidu a ve spánku.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi LÉČBA VYHŘEZLÉ PLOTÉNKY BEZ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Chalupnikova.

Je mi 76 roku po operaci prave kycle mi vyhrely plotenky.Mam operovane obe kycle 2011 a 2016,kycle mi neboli,ale od zad me boli obe nohy,chodim s holema,bez holi nemohu,ani nevydrzim stat!Mam take revmatoidni artritydu.Cetla jsem o vas tak skousim jestli mam jeste nejakou sanci??Diky za odpoved!!!!!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léčba vyhřezlé ploténky bez operace

Co znamená bolest kyčle a třísla

Bolest kyčle a třísla může signalizovat svalový spasmus po přetížení při cvičení v průběhu přitahovače stehna. Někdy pomůže rehabilitace, také je vhodné ultrazvukové vyšetření, které by mělo případné patologické změny vyloučit.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi CO DĚLAT PROTI CELULITIDĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JohankaDl.

Moc pěkný článek, každopádně proti celulitidě může pomoci i sport - chytrezeny.cz/cvicen… , což je super a doporučuji :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co dělat proti celulitidě

Možné příčiny bolesti kyčlí

Bolest kyčle nám ukazuje, že něco není v pořádku. Za bolestmi kyčelního kloubu může stát některá z níže uvedených příčin:

  • dlouhodobé přetěžování kloubů – velmi časté u těžce pracujících lidí a u sportovců
  • koxartróza – dochází až k omezení hybnosti; bolest často vystřeluje jakoby do třísel
  • dysplazie kyčlí
  • luxace kyčle
  • Perthesova choroba
  • artróza – dochází k úbytku chrupavčité tkáně v kloubu

Léčba se bude lišit podle toho, jaká je příčina těchto bolestí. V léčbě se využívá odlehčení kyčlím. Používají se také přípravky na podporu chrupavčité tkáně. Na začátku se často volí konzervativní léčba, ale v některých případech může být jediným řešením výměna kyčelního kloubu.

Další příčinou bolestí kyčelního kloubu je úraz, řídnutí kostí, nádor anebo zánět.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi OBETHIN DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Moniczka.

Já jsem zhubla s pomocí Obethinu, takže ho všem vřele doporučuji. Mimochodem nehýbala jsem se, protože na sport nemám čas.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obethin diskuze

Lidl Cien / Bodycare Sport

Lidl Cien / Bodycare Sport patří mezi unisex antiperspiranty. Deklarovaná doba působení je 48 h. Obsah je 200 ml. Zabraňuje zápachu nedostatečně, pocení snižuje také nedostatečně a označení je taktéž nedostatečné. Dle dTestu dostal tento antiperspirant celkové hodnocení dostatečně (konkrétně 20 %).

Zdroj: Nejlepší antiperspiranty

Diskuze

V diskuzi COXATROSA 2 STUPNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marcela Kakosova.

Dobrý den,prosím i sdělení od kterého stupně je možné dostat na Coxatrosu kyčlí plně hrazené lázně.Dekuji předem za odpověď MK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

je mozne že tato potiže zpusobuje coxatroza ll stupne kycle ale kycel vubec nebolí

Zdroj: diskuze Coxatrosa 2 stupne

Co znamená bolest kyčle při ležení

Bolest je vždycky signálem, který nás má upozornit, že v našem organismu není něco v pořádku. Bolest kyčlí v žádném případě normální není. Je důležité navštívit lékaře, který zjistí příčinu onemocnění.

Zdroj: Bolavé kyčle

Je bolest kyčelního kloubu při chůzi vždy artróza

Bolest kyčle při chůzi může být způsobena přetížením svalů dolní končetiny, obtížemi bederní páteře (příčina je tedy v oblasti od páteře), začínající artrózou.

Zdroj: Kde bolí artróza kyčle

Sport proti depresi

Sport přináší psychickou i tělesnou pohodu a dobře se při něm odreagujete. Máte v sobě nahromaděný stres? Zajděte si na lekci tance, spinningu, kickboxu či jiné pohybové aktivity. Cvičení je skvělým lékem na srovnání hladiny hormonů. Proti stresu se obzvláště doporučuje jóga nebo tai-chi. Dělejte však pouze to, co vás baví! Jestli nejste příznivcem žádného sportu, alespoň si občas zajděte na procházku do přírody. Při svižnější procházce začne tělo produkovat endorfiny.

Zdroj: Cvičením proti depresi

Cvičební plán pro lidi s depresí

Sport má mnoho blahodárných vlastností. Kromě jiného tlumí a odbourává stres a zlepšuje psychiku. Pravidelným sportováním se lze napětí zcela zbavit. Cvičení vám vrátí optimismus, bude se zlepšovat vaše sebevědomí, jdoucí ruku v ruce se zlepšováním vaší postavy. Posílíte vlastnosti, které využijete i v jiných oblastech svého života. Nenadávejte na vše kolem a pusťte se okamžitě do práce. Sportování vás zaplaví neustávajícím nadšením z dobře odvedené práce. Čím déle a pravidelně provozujete sport a cvičení, třeba jen s činkami, tím více budete odolní vůči stresu a depresi. Cvičení zvýší vaši aktivitu i vitalitu. Snažte se udržovat v dobré náladě. Stres a deprese mají i negativní vliv na imunitu. Neustále se snažte odstraňovat problémy, které na vás negativně působí. Čím dříve se jich zbavíte, tím lépe budete stresu čelit. Pozitivně myslete. U mužů může deprese zapříčinit pokles hladiny testosteronu v těle. Tu lze zlepšit pravidelným posilováním, doplňováním vitamínů a minerálů, zdravou stravou a hlavně pravidelným 8hodinovým spánkem. Snažte si ujasnit, jaký typ činnosti budete dělat. Vše byste si měli dobře naplánovat.

Zdroj: Cvičením proti depresi

Může být infarkt bez příznaků

U některých nemocných může naopak proběhnout infarkt zcela bez příznaků (zejména u diabetiků, kteří mívají obecně menší vnímání bolesti kvůli postižení periferních nervů), jindy jsou příznaky velmi mírné a rozpoznání infarktu je tak pro laika obtížné.

Zdroj: Jaký je tlak při infarktu

Sport a zábava

Sport se může stát druhem zábavy. Je pravda, že běhání nebo jízda na kole za každého počasí není pro každého, ale s kolektivem spolupracovníků překonáte společný úkol mnohem jednodušeji. Zábavná jsou také bojová umění nebo taneční workshopy. Naučíte se nejen nové druhy pohybů, ale také hodně informací o jiných kulturách. Pokud jste více introvertní, máte pevnou vůli a chcete jednat více podle vlastních plánů, budou pro vás nejspíše vhodná fitness centra, která umožňují individuální trénink.

Zdroj: Vitamíny pro aktivní sportovce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP