Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

TEKUTÝ EXTRAKT ZE ZELENÉHO ČAJE

OBSAH

Tekutý extrakt ze zeleného čaje

Denně užívejte standardizovaný tekutý extrakt zeleného čaje k léčbě kožních vyrážek. Jedna dávka tohoto extraktu ze zeleného čaje představuje 250 až 500 mg. Extrakt ze zeleného čaje je koncentrovaná forma látky snižující zánětlivost a zvyšující imunitní reakce systému na alergeny. Pokud vám dělá problémy konzumace čistého extraktu, je dobré jej smíchat s vodou nebo džusem.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

Užívání Warfarinu - vliv zeleného čaje, bylinného čaje (např. heřmánek,máta) ovocného čaje
- snažím o pitný režim, kolik šálků(hrnků)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pro udržení pitného režimu, respektive příjmu nezbytného objemu telutin, je nejlepší používat čistou nebublinkovou vodu. Může být vychlazená s trochou citronové šťávy nebo i vlažná. Minerálky a čaje mají při dlouhodobém používání negativní účinky a není dobré je užívat trvale. Pití čaje jen pro chuť a zřídka Warfarinu nevadí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a čaj

Sáčky zeleného čaje

Abyste snížili podráždění a související zánět či zarudnutí, navlhčete sáček zeleného čaje a položte ho přímo na postiženou kůži. Taniny v zeleném čaji potlačují zanícení tkáně a svědění. Tato metoda se opakuje dle potřeby.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Diskuze

V diskuzi ZELENY ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MARKETA Dohnalová.

Dobry den nevite kde sehnat sazenici zeleneho čaje předem děkuji Dohnalová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Toncek Kopr.

Zelený čaj je černý čaj oškubaný a usušený za zelena...

Zdroj: diskuze ZELENY ČAJ

Koupel ze zeleného čaje

Napusťte si vanu teplou vodou a přidejte 10 sáčků zeleného čaje nebo půl šálku sušených listů zeleného čaje. Počkejte pět minut, než se čaj ve vodě vylouhuje, následně se do koupele ponořte asi na dobu 20 minut, abyste dosáhli co nejlepších výsledků. Zelený čaj uklidňuje pokožku a zmírňuje svědění, zároveň zlepšuje „vzhled“ pupínků.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Poradna

V naší poradně s názvem TEKUTÝ NEBO KAPSLE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
mohu vás požádat o radu, zda vybrat spíše kartnitin v tekuté podobě nebo v kapslích? Která z nich je účinnější?

Vybrala jsem si tento (fitkram.cz/reflex-nu… ale nevím zda před tréninkem nebude vhodnější pro rychlé vstřebání právě spíše to tekuté.

Díky, Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tekutý je lepší.

Zdroj: diskuze Tekutý nebo kapsle?

Zelený čaj na kopřivku

Doporučená denní dávka zeleného čaje jsou tři šálky ke zmírnění kopřivky. Jeden šálek zeleného čaje obsahuje 240 až 320 mg polyfenolů. Chcete-li používat zelený čaj, potřebujete sušený zelený čaj nebo zelený čaj v nálevových sáčcích, který zalijete vroucí vodou a necháte po dobu 10 až 15 minut vylouhovat. Po uplynutí doby vyjměte sáček a ihned vypijte.

Zdroj: Zmírnění kopřivky pomocí zeleného čaje

Diskuze

V diskuzi VYSOKÝ KREVNI TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra Kubešková.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na vysoký tlak . Zhruba 5 let užívám Telmisartan 80mg 1 tbl. denně. Ale prezto mam tlak v průměru 142/94. Pijí 3 šálky zeleného čaje denně, pijí i bylinkove čaje, pijí i trezalku, a momentálně jim drceny ostropestrec mariánský, muže to vse ovlivňovat a zvyšovat nebo blokovat léky na vysoký tlak. Dekuji za odpověď Petra

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vysoký krevni tlak

Nádobka na tekutý prací prostředek

Nádobka na tekutý prací prostředek je ve většině případů vrchní víčko, které slouží k dávkování přípravku.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Diskuze

V diskuzi VÝTAŽEK ZE SEMEN ZELENÉ KÁVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše.

KOupila jsem si v pondělí ten výtažek ze zeleného čaje a citím se dobře a nemám chut na sladké .Po kolik dnech zažnu hubnout ,piji hodně vody omezuji sladké .Mám to na měsíc jsem na zvědavá na výsledky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Výtažek ze semen zelené kávy

Čaj jako pomůcka pro krásu

Kosmetické firmy dávají čaje jako přísady do parfémů, hydratačních a čisticích prostředků, také ho lze nalézt v zubní pastě a ústní vodě, deodorantech, osvěžovačích kůže ba i dokonce v make-upu. Před tím, než si koupíte jakýkoliv komerční zdravotní nebo kosmetický produkt, tak si řádně přečtěte etiketu, protože může dojít k záměně pravých lístků čaje za bylinný extrakt. Jen proto, že výrobce tvrdí, že v jeho výrobku je čajový extrakt neznamená, že tam opravdu je obsažen produkt z čaje a může jít jen o dobrý obchodní trik, který apeluje na ty z nás, kteří oceňují sílu čaje v kosmetice. Na druhou stranu existují výrobky, které obsahují skutečný čaj, například zelený čaj, bílý čaj a také některé voňavé čaje, ale záleží na výrobci. 

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dante.

kde se mohu lékořicový extrakt sehnat? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bělení kůže

Kam se leje tekutý prací prášek

Doma byste měli mít tři základní typy pracích gelů: na bílé, tmavé a barevné prádlo. Poslední dva jsou šetrnější k barvám. Prací gely jsou obecně šetrnější k prádlu na rozdíl od sypkých prášků. Prací gel je navíc vhodný i pro ruční praní.

Kam se dává tekutý prací prostředek? Gel se lije do dávkovací nádržky u automatické pračky pomocí nádobky na tekutý přípravek. Gel se pomocí proudu vody dopraví k znečištěnému prádlu, které se nachází v bubnu pračky.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽE SE JÍST KURKUMA PŘI PBC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika .

Dobrý den.Ráda bych se dověděla,jestli při onemocnění primární biliární cirhoze mohu jíst jídla s kukumou.Velice děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle výzkumů provedených na zvířatech je kurkuma prospěšná při primární biliární cirhóze. Kurkuma obsahuje kurkumin, což je polyfenol, který by mohl podle těchto výzkumů zmírnit poškození jater.
Doporučené dávky pro lidi jsou:
- standardizovaný prášek kurkuminu: 400 - 600 mg je třeba vzít třikrát denně
- sušený kořen v prášku: denní dávka je 1 až 3 gramy
- tekutý extrakt: 30 až 90 kapek
- tinktura: 15 až 30 kapek.
Pokud se kurkuma užívá jako potravní doplněk, tak může zhoršit jiná onemocnění, například cukrovku nebo Gastroezofageální reflux (GERD). Také těhotné a kojící ženy nesmí kurkumu užívat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Může se jíst kurkuma při pbc

Čajová koupel na nohy

Chůze na pláži, pěší turistika do hor nebo jen městské procházky, mohou mít špatný vliv na vše chodidla. I zde je ideální záchrana pomocí čaje, kdy se naplní velká mísa vodou a nalije se do ní šálek vařícího čaje. Do takto připravené lázně se namočí nohy po dobu 10 až 20 minut. Nohy budou zregenerovány a připraveny na večerní program. Čaj má antimykotické účinky, díky čemuž jsou pak nohy čerstvější a zdravější.
 

Jaký čaj použít?

Pro tělo, nohy nebo spáleniny, se doporučuje použití černého nebo zeleného čaje, ale musíte si vybrat vždy ten, který neobsahuje aromata, esence, oleje nebo jiné přísady, které by mohly dráždit pokožku. Sypané nebo sáčkové čaje fungují stejně.
 

Zdroj: Léčivé účinky čaje v kosmetice

Poradna

V naší poradně s názvem KDE KOUPÍM TEKUTÝ DUSÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa.

Prosím o kontakt na koupi tekutého dusíku. V lékárně mi řekli, že jej neprodávají. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Sehnat tekutý dusík není problém, když jste továrna nebo ordinace, ale když potřebujete pár litrů, tak to je problém. U dusíku je jeho prodej v malém množství komplikován jeho možnými nebezpečími z popálení mrazem a taktéž i jeho přeprava vyžaduje speciální izolační nádoby. V ČR je v malém množství tekutý dusík k dostání jen v Praze, jako gastronomická ingredience. Zde najdete bližší informace i cenu: www.molekularnikuchy…

Zdroj: diskuze Kde koupím tekutý dusík

Dávkovač na prací gel

Na trhu jsou dostupné i praktické nádoby pro dávkování pracích prostředků přímo do bubnu pračky. Odměrka na prací gel se vyrábí v několika variantách a tvarech.

Klasická odměrka na tekuté prací prostředky i prací prášek má objem 150 mililitrů. Díky kulovitému tvaru do odměrky pohodlně nalijete tekutý prací prostředek a rovnou ho vložíte do bubnu pračky.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Poradna

V naší poradně s názvem INFORMACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fany.

Dobrý den.Jsem po operaci prostaty.Vše jsem si vyslech.Ale chci se zeptat jak dlouho bude léčba trvat než se vrátím k normálnímu procesu.Piji 2,5 až 3 L deně.někdy nemám problém s močením ale stane se,že zd dva tři dni to močit nejde a nejde.Dostal jsem horečku 38.5.Obdržel jsem Ciplox 500 a byla mě zavedená cevka na dva dny.Jaké je ideální pití - čaj bylinky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Na podporu zklidnění zánětu po operaci prostaty je nejlepší čaj z vřesu.
Recept na přípravu čaje: 2 lžičky květů nebo zelených větviček, čerstvých nebo sušených, krátce povaříme ve 1/4 l vody. Necháme 15 minut stát, přecedíme a pijeme vlažný v množství 1 až 2 šálky denně.
Dalším podpůrným prostředkem je extrakt z brusinek, nejlépe v kapslích a užívat dle návodu od výrobce. Oboje je možné kombinovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze INFORMACE

Výhody dubového extraktu

Výhody zahrnují zmírnění vnitřních onemocnění. Podle zastánců lidové medicíny extrakt pomáhá při léčbě bolestivých ledvinových kamenů a také podporuje efektivní funkci ledvin. Zároveň je možné extrakt užívat vnitřně, tedy perorálně. Perorální podání dubového extraktu zmírňuje závažnost průjmu způsobeného nějakým problémem v zažívacím traktu. Výrobek poskytuje tělu potřebnou výživu, která překonává únavu svalů a zánět šlach. Tyto problémy vznikají přepracováním těchto svalových skupin. Tento extrakt je i účinným lékem při zánětu dásní nebo zmírnění bolesti dásní. Je také vhodný při léčbě hemoroidů, protože snižuje projevy nepohodlí. Velmi vhodné je vaření čaje. Extrakt z dubové kůry je velmi účinný čisticí prostředek na kožní poranění, kousnutí od hmyzu a při jiných podráždění povrchu kůže.

Zdroj: Extrakt z dubové kůry

Diskuze

V diskuzi TEKUTÝ DUSÍK VE SPREJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Nevíte náhodou někdo, kde se dá koupit tekutý dusík ve spreji?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tekutý dusík ve spreji

Jednoduchá pepřová omáčka bez vývaru

Ingredience:

  • 1 smetana na vaření
  • 2 lžičky nakládaného zeleného pepře
  • Mletý černý pepř
  • Sůl
  • Máslo

Postup přípravy:

Nejprve si na pánvičce zahřejeme máslo. Na něm pak asi 2 minuty povaříme kuličky zeleného pepře. Poté přilijeme smetanu a vše přivedeme k varu. Poté se podle potřeby přidá mouka, aby mouka zhoustla podle našich představ. Nakonec se omáčka dochutí solí a mletým pepřem.

Zdroj: Recept na teplou pepřovou omáčku ke steakům

Cibulový extrakt – video

Video, na kterém je vidět postup domácí výroby cibulového extraktu.

Zdroj: Cibulový extrakt

Formil detergent koncentrát tekutý

  • aktivní pro zářivě bílé nebo barevné prádlo;
  • účinný proti skvrnám při nízkých teplotách;
  • prášek vhodný pro 20 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Pepřová omáčka ze zeleného pepře

Ingredience: 125 ml smetany, 20 g zeleného pepře, 1 lžička dijonské hořčice, 4 cl brandy, sůl, muškátový oříšek

Technologický postup: Do pánve po smažení steaků nalijeme smetanu, přidáme nakládaný pepř dle chuti (dvě až tři lžičky) a lžičku nebo dvě hořčice. Můžeme přidat kapku brandy nebo portského vína pro lepší aroma. Podle chuti osolíme, můžeme přisypat trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Necháme trochu svařit a steaky na talíři omáčkou přelijeme.

Zdroj: Pepřová omáčka - recepty

Léky a extrakt z dubové kůry

Použití dubového extraktu spolu s léky na předpis se obecně nedoporučuje, výjimkou je péče v lékařských rukou. Stejně jako u většiny rostlin, i zde je riziko negativní interakce s různými léky. Pokud se nějaký typ nežádoucích účinků objeví, používání extraktu by mělo být ihned přerušeno a nežádoucí účinky nahlášeny ošetřujícímu lékaři.

Zdroj: Extrakt z dubové kůry

Popis extraktu

Extrakt z dubové kůry je doplněk stravy, který je vyroben z kůry bílého dubu. Extrakt je k dostání ve formě bílého prášku nebo tobolek. Existuje několik způsobů použití dubového extraktu.

Řada vitamínů a minerálů nacházejících se v kůře je používána k výrobě dubového extraktu. Kůra obsahuje vysoké množství vápníku, jakožto i dostatečné množství manganu. Přítomno je také malé množství selenu, železa a síry, menší množství vitamínů C, A a několika vitamínů skupiny.

Zdroj: Extrakt z dubové kůry


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP