Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ÚČINKY KOFEINOVÝCH TABLET

OBSAH

Nejlepší účinky kofeinových tablet

Užívání kofeinových pilulek může být prospěné a zároveň neprospěšné. Nejlepších prospěšných účinků kofeinových tablet se dosáhne, když si zdravý člověk vezme pilulku jednou za čas a nezneužívá toho. Mezi neprospěšné účinky kofeinových tablet patří použití pilulek za průběžným účelem, například k hubnutí. V tomto případě by to mohlo vést k poruše příjmu potravy anebo k blokování důležitých živin před vstupem do těla anebo k vážné dehydrataci a k elektrolytické nerovnováze celého organismu.
 

Zdroj: Kofeinové tablety

Diskuze

V diskuzi JEČMEN V TABLETÁCH? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MartinkaKr.

klasický nápoj z ječmene mi pomáhá, ale nechutná mi.. dají se očekávat od tablet stejné účinky? Např od tablet:
www.drpopov.cz/green…

Martina

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ječmen v tabletách?

Špatné použití kofeinových tablet

Existuje mnoho mylných představ o tom, jak kofeinové pilulky fungují. Spousta lidí si myslí, že kofeinové pilulky jsou něco jako bonbóny, a to z důvodu prodeje v běžných obchodech, kde se často nacházejí a prodávají vedle sladkostí a žvýkaček. Mnoho lidí, kteří užívají kofeinové pilulky, se nezabývá příbalovým letákem, ve kterém jsou uvedeny vedlejší účinky a rizikové faktory. Pro lidi je jednodušší vzít si pilulku a ignorovat bezpečnostní opatření na produktu. Především pozapomínají na to, že při společném užití kofeinových tablet a nápojů, které obsahují kofein, se mohou předávkovat anebo si vytvořit na kofeinu závislost.
 

Zdroj: Kofeinové tablety

Diskuze

V diskuzi DLOUHO TRVAJÍCÍ PRŮJEM. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav Štrbka.

Od doby, kdy mi postupně byl přidáván lék Siofor na snížení hladiny cukru z dávky 500 na 950 mám organismus velmi citlivý na jakoukoliv stravu,což se projevuje na déle trvajících průjmech.poraďte mi prosím jak prújem léčit.- Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dagmar Závadská.

Dobrý den, mám dotaz. Užívám 12 tablet denně. Na cukrovku, vysoký tlak, tachykardii, štítnou žlázou. Nejvíc tablet užívám na vysoký tlak, se kterým mě loni v červnu třikrát odvážela RZ. Kromě toho jednou na podezření z plicní embolie, která se nepotvrdila. Trvalo 4 měsíce, než mi konečně asi desáté léky na tlak zabraly. Od října mám tlak dobrý. Beru Bisoprolol, Carzap, KApidin, Verospiron. Poslední tři týdny mám závratě. Vím, že to jsou většinou nežádoucí účinky z tlakových tablet. Ale ze začátku užívání to chvíli trvalo, pak přešlo a teď znovu. Můžou být závratě i po třech měsících z užívání těchto tablet? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Dlouho trvající průjem.

Kofeinové tablety foto

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět různé druhy kofeinových tablet: kofeinové tablety foto.
  

Zdroj: Kofeinové tablety

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,
na obalu je uvedeno dávkování 2x denně 6-12 tablet. Já jsem si vzala první dávku 6 tablet a stala se mi tato nepříjemnost.
Takže podle Vás si mám brát pouze 3 tablety a zpočátku asi jen jednou denně, že???
Naprosto mě to vyřadilo z práce a proto se raději ptám.
Děkuji Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, přesně tak. Zkuste to nejdřív se třemi tabletami jednou denně a po několika dnech dávkování pomalu zvyšujte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Výhody velkého balení

Výhody velkého balení spočívají v cenových relacích a v úspoře času.

Ceny se odvíjejí od velikosti balení:

  • Detralex 500 MG 30 potahovaných tablet stojí 213 korun, doplatek činí 168 Kč.
  • Detralex 500 MG 60 potahovaných tablet stojí 392 korun, doplatek činí 301 Kč.
  • Detralex 500 MG 120 potahovaných tablet stojí 754 korun, doplatek činí 572 Kč.
  • Detralex 500 MG 180 potahovaných tablet stojí 1 102 korun, doplatek činí 829 Kč.

Detralex nelze koupit bez lékařského předpisu! [1]

Zdroj: Detralex 180 tablet

Diskuze

V diskuzi DETRALEX 120 TABLET CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga Čermáková.

dobrý den,kolik je doplatek na Detralex 120 tablet na recept? hradí něco Zdravotní pojišťovna VZP ? děkuji/je mě 61 let/

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pitronová.

Mám 70 roků a za Detralex 120 tab. jsem v lékarně dr. Max v květnu 2018 doplácela 385,- Kč. V r. 2017 to bylo 322,- Kč, takže stále zdražují ať jste členy jejich klubu nebo ne. Je to hrůza. Vzhledem k tomu, že VZP údajně bude proplácet všechny doplatky, které zaplatíme nad limit 1.500,- Kč, vznesla jsem na VZP dotaz, kdy mi přeplatek vrátí. Dostalo se mi informace, že pokud mi lék nezabere do půl roku, VZP přeplatky nevrací. Tak nevím, k lékaři chodím pravidelně, žádnou alternativu léčby žil mi nenavrhli, tak co má pacient dělat? Přes všechny proklamace, se bude důchodcům pomáhat, je to výsměch nám všem.

Zdroj: diskuze Detralex cena lékárna dr max

Kofeinové tablety a jejich výhody

Velký přínos při používání kofeinových pilulek je ten, že zostřují mysl, což pomáhá studentům a řidičům nákladních automobilů zůstat vzhůru a ve střehu a zároveň udržet jejich mysl zaměřenou na úkoly, které jsou před nimi. Mnoho lidí také používá kofein pro potlačování chuti k jídlu, které vede k hubnutí. Také pohodlí přitahuje spousty lidí, protože kofeinové tablety jsou levnější, nežli několik láhví s kofeinovým nápojem, a mají stejný povzbuzující užitek.
 

Zdroj: Kofeinové tablety

Poradna

V naší poradně s názvem PRADAXA - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Dobrý den mohu na Pradaxu brát lék na bolest hlavy Paracetamol děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, s Pradaxou můžete na bolest použít paracetamol. Aby byla léčba paracetamolem bezpečná, můžete užít maximálně dvě tablety 500 mg najednou po 4 hodinách, maximálně 8 tablet za den.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa nebo warfarin

Cena

Cena léku Detralex 500 MG 180 potahovaných tablet činí 1 102 korun.

Doplatek u léku 500 MG 180 potahovaných tablet činí 829 korun.

Zdroj: Detralex 180 tablet

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Chromeček.

Chtěl bych se zeptat, zda doplatek 30kč na Prenewel 8mg/2,5mg je na balení 90 tablet nebo 30 tablet.

Děkuji a s pozdravem

Zdeněk Chromeček

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

90 tablet.

Zdroj: diskuze Dotaz

Kofeinové tablety a různá nebezpečí

Zde jsou uvedeny některé rizikové faktory, které se projevují při užívání kofeinových prášků. Díky tomu, že jsou v kofeinových tabletách velké dávky kofeinu, tak mohou způsobovat zvýšenou srdeční frekvenci a zároveň zapříčinit i zvýšení krevního tlaku. Zvýšení kofeinu v krvi může pro většinu lidí znamenat dočasné zvýšení bdělosti, čehož většinou využívají studenti, kteří chtějí zůstat vzhůru po celou noc a studovat na zkoušku. Velmi nebezpečné jsou kofeinové tablety pro lidi, kteří trpí hypertenzí, srdečními chorobami anebo kofeinovou citlivostí, protože jim náhlé zvýšení kofeinu v krvi může způsobit výrazné navýšení krevního tlaku, což vede k nepravidelnému srdečnímu rytmu, a v některých případech to může způsobit až mrtvici. Také velký důraz by měl být kladen na množství snědených potravin, které obsahují kofein, například cukrovinky anebo čokoláda, protože kombinace kofeinové tablety a potravin s obsahem kofeinu může vést k předávkování a může v některých případech vyžadovat neodkladnou péči. Mezi další věci, které se nesmějí kombinovat s kofeinovými prášky, patří káva, energetické nápoje, slazené nápoje s obsahem kofeinu, protože taktéž může dojít k předávkování a zároveň to může představovat velmi vážné riziko pro tělo. Kofein jako takový působí jako přírodní diuretikum, to znamená, že zbavuje tělo přebytečných tekutin. Jinými slovy kofein přiměje tělo, aby ve větší míře tvořilo moč, která je pak po kofeinu i cítit.
 

Zdroj: Kofeinové tablety

Poradna

V naší poradně s názvem DOPLATEK U DETRALEXU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Blažková.

Doplatek na Detralex 120 tbl. Děkuji Blažková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za Detralex 120 tablet se doplácí 570 Kč. Ještě je k dispozici balení 180 tablet, kde je doplatek 830 Kč. U většího balení je nepatrně nižší cena za jednu tabletu, asi o 15 haléřů na tabletě. Na celém balení pak ušetříte 27 Kč.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Doplatek u Detralexu

Náhrada za lék Lagosa

Lagosa má přerušeno uvádění na trh v České republice a nemusí být na našem území vždy k dostání. Lagosa patří do skupiny léků ATC: A05BA03 SILYMARIN. V této skupině jsou i další léčiva, která obsahují stejnou účinnou látku jako lék Lagosa. Jde o přípravky:

Lagosa obsahuje 150 mg účinné látky silymarin. Aktuální cena léku Lagosa 50 tablet je zde: Lagosa cena. Pro dosažení balení 100 tablet, nutné objednat dvě balení po 50. Zvláštní slevové akce na lék Lagosa mývala síť lékáren Dr Max. Vyplatí se obvolat si tyto lékárny v okolí.

Zdroj: Lagosa

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, včera jsem si vzala 6 tablet chlorella organic a došlo u mě k šílené reakci (opravdu silný průjem a intenzivní zvracení,které přešlo až acidonemické fáze ?!?!?). Vše trvalo asi 4h. Je to možné ? Případně, zda je tedy pro mě vhodné ji užívat???
Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Průjem je normální účinek chlorelly, ale zvracení takové intezity svědčí spíše na předávkování. Zkuste snížit počet tablet na polovinu a v detoxikaci pokračujte. Podobná předávkování se stávají, když koupíte tablety s opravdovou chlorellou a dávkujete je jako předchozí, které nebyly tak kvalitní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

VENORUTON

Venoruton se řadí mezi léky podávané na nemoci žil a drobných cév. Účinnou látkou preparátu je sloučenina oxerutin.

Oxerutin je látka rostlinného původu, která se získává z rostliny známé jako jerlín japonský. Oxerutin má poměrně komplexní efekt na krevní cévy, stabilizuje jejich stěny, zvyšuje jejich elasticitu a snižuje jejich propustnost.

Venoruton se využívá v léčbě nemocí žil a drobných cév, zvláště při příznacích chronické žilní nedostatečnosti a křečových žil. Může se předepsat i jako podpůrný lék u zánětů žil a u hluboké žilní trombózy. Vzhledem k pozitivním účinkům na žíly lze lék podávat i k úlevě při hemoroidech.

Dávkování záleží na doporučení lékaře. Venoruton se vyrábí v podobě tablet o síle 300 a 500 miligramů (silnější, 500miligramová verze se jmenuje Venoruton Forte) a běžná dávka pro dospělé jsou 2–3 tablety denně. Kromě tablet existuje Venoruton i jako gel, kterým se mohou masírovat dolní končetiny.

Nežádoucí účinky jsou výjimečné, při užívání tablet nalačno se někdy vyskytují trávicí obtíže, v tom případě se doporučuje přijímat lék s potravou. Gel může někdy vyvolat alergické reakce (svědění kůže, kopřivka), ale ty nebývají významné.

VENORUTON FORTE 60X500MG TABLETY je registrovaný léčivý přípravek, který stojí cca 389 Kč.

VENORUTON 300 50X300MG TOBOLKY je registrovaný léčivý přípravek, jehož cena se pohybuje okolo 199 Kč.

Zdroj: Náhrada za Detralex

Diskuze

V diskuzi DETRALEX CENA LÉKÁRNA DR.MAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Posílám vám sem info o ceně Detralexu v lékárně Dr. Max.
- na Detralex 60 tablet se doplácí 219 Kč.
- na Detralex 120 tablet se doplácí 419 Kč.
Větší balení je výhodnější v ceně na jednu tabletu o zhuba 16 haléřů.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Detralex cena lékárna dr.max

Jak získat předpis na 180 tablet

Detralex 500 mg 180 potahovaných tablet se užívá u dospělých k léčbě chronické žilní nedostatečnosti, jako je pocit tíhy v nohou, bolest, noční křeče, edém, trofické změny, včetně bércového vředu. Je používán také pro léčbu hemoroidů.

Výrobek je na lékařský předpis, lze si jej vyzvednout pouze v kamenné lékárně. Jedná se o nákladný lék, proto má vysoké doplatky i při participaci pojišťoven. Ty na cenu nepřispívají automaticky, pouze u prokazatelně nezbytných případů a dále jen při viditelném zlepšení.

Detralex je částečně placen zdravotními pojišťovnami při symptomatické léčbě chronických žilních nemocí s viditelnými známkami nemoci. Tedy pouze v případě, že nemocný prokazuje viditelné varixy, edémy, kožní změny, popřípadě je možné prokázat reflux pomocí sonografie. V případě, že nedochází k viditelnému zlepšení po 2–3 měsících, pojišťovna přestává hradit léčbu.

Při hojení bércových venózních není léčba hrazena v případě, že nedojde k viditelnému zlepšení po 6 měsících léčby.

Zdroj: Detralex 180 tablet

Poradna

V naší poradně s názvem DETRALEX DOPLATEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

V Brně prý Detralex stojí 291 Kč.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Líba.

To je dost drahé. Já jsem teď v Praze koupila Detralex a jeho cena byla 125 Kč za 30 tablet. 60 tablet Detralexu stojí 251 Kč.

Zdroj: diskuze Detralex doplatek

Detralex cena

Pro získání příspěvku od zdravotní pojišťovny je třeba, abyste se léčili s těmito stavy:

  • Symptomatická léčba chronické žilní nemoci s objektivními známkami choroby (viditelné varixy, otoky, kožní změny, event. průkaz refluxu pomocí sonografie jako nepřímého dokladu žilní hypertenze). V případě, že po 2 až 3 měsících léčby není dosaženo klinicky významného zlepšení, léčba nebude dále hrazena.
  • Hojení bércových venózních vředů. V případě, že po 6 měsících léčby není dosaženo klinicky významného zlepšení, léčba nebude dále hrazena.

Příspěvek na lék Detralex od zdravotní pojišťovny činí přibližně 23 % z jeho prodejní ceny.

Každá z lékáren má vlastní politiku tvorby cen a tak i výše doplatku může být v každé lékárně jiná. Vyplatí se napřed obvolat několik lékáren.

  • DETRALEX 30 tablet
    Přibližná výše doplatku může být až 167 Kč, ale bývá i nižší než 100 Kč.
    Cena bez příspěvku: 213 Kč, ale dá se sehnat levněji za méně než 190 Kč.
    Přibližná cena jedné tablety s příspěvkem od pojišťovny je 3,33 Kč.
    Přibližná cena jedné tablety bez příspěvku od pojišťovny je 6,33 Kč.
  • DETRALEX 120 tablet
    Přibližná výše doplatku může být až 572 Kč, ale bývá i nižší než 390 Kč.
    Cena bez příspěvku: 754 Kč, ale dá se sehnat levněji za méně než 602 Kč.
    Přibližná cena jedné tablety s příspěvkem od pojišťovny je 3,25 Kč.
    Přibližná cena jedné tablety bez příspěvku od pojišťovny je 5,02 Kč.
  • DETRALEX 180 tablet; vydává se 2 x 90 tablet
    Přibližná výše doplatku může být až 830 Kč, ale bývá i nižší než 590 Kč.
    Cena bez příspěvku: 1100 Kč, ale dá se sehnat levněji za méně než 890 Kč.
    Přibližná cena jedné tablety s příspěvkem od pojišťovny je 3,28 Kč.
    Přibližná cena jedné tablety bez příspěvku od pojišťovny je 4,94 Kč.

Z jednotlivých cen je patrné, že na pojišťovnu je lepší Detralex 120 tablet, kde lze dosáhnout další úsporu za větší balení a to až o 10 Kč. Oproti variantě 4x Detralex 30 tablet.

Pro pacienty, kteří si ho musí platit sami je lepší Detralex 180 tablet, kde lze dosáhnout významnou úsporu za větší balení a to až o 250 Kč. Oproti variantě 6 x Detralex 30 tablet.

Pokud máte recept na Detralex 30, tak je to vždy prodělečné. Měsíční léčba vás přijde dráž až o 41 Kč, než když využijete většího balení.

Zdroj: Oteklé a bolavé nohy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP