Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VELKÉ VLNY

OBSAH

Trvalá ondulace Schwarzkopf

Trvalá ondulace Schwarzkopf je tvarovací roztok s recepturou Hydrowave, která má s pomocí hydrolyzovaného keratinu vlasy mimo jiné hydratovat. Nejen díky němu vytváří Natural Styling Classic dokonale tvarované, dlouhotrvající kadeře a vlny a vlasy jemné na dotek až po dobu 12 týdnů. Hydrolyzovaný keratin obsahuje kratší stavební bloky vlasového keratinu, a proto ho vlasy velmi dobře přijímají. Menší částice jsou schopny proniknout do vlasů, poskytnout jim potřebnou regeneraci a posílit je. Používejte s neutralizérem Schwarzkopf Natural Styling Neutraliser, který se prodává zvlášť.

Zdroj: Trvalá ondulace

Diskuze

V diskuzi FROSKOLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona Baslová.

Chtěla bych vědět jestli Forskolin někomu opravdu pomohl zhubnout alespoň něco ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Uzivatel.

Urcite ne, tohle nekupuj, jestlu chces schodit zkus sacharidove vlny ty me pomohly :) vic o tom najdes na netu

Zdroj: diskuze Froskolin

Účinky masti Ophthalmo-Septonex

  • léčba akutních a chronických nehnisavých konjunktivitid a blefaritid,
  • stavy po extrakci cizích tělísek z rohovky,
  • poúrazové infikované eroze rohovky.

Oční mast je vhodná pro dospělé i pro děti.

Dávkování a způsob podání

Dospělým, dospívajícím i dětem se Ophthalmo-Septonex aplikuje 3-5x denně do spojivkového vaku event. na kůži víček, maximálně po dobu 14 dnů. Při současné léčbě kapkami se mast obvykle používá na noc. Po aplikaci oční masti je vhodné nechat ošetřené oko 2-3 minuty zavřené, aby se léčivá látka mohla vstřebat. Při aplikaci více mastí je nutné mezi jejich podáním nechat interval nejméně 10 minut.

Před prvním použitím se doporučuje vytlačit a odstranit asi 1 cm masti (z důvodu odstranění kapky olejového podílu vazelíny).

Kontraindikace

  • Hypersenzitivita na léčivou látku nebo na kteroukoli pomocnou látku uvedenou v bodě Složení.
  • Snížená tvorba slz (keratoconjunctivitis sicca).

Přípravek Ophthalmo-Septonex obsahuje tuk z ovčí vlny (lanolin). Tuk z ovčí vlny (lanolin) může způsobit místní kožní reakce (např. kontaktní dermatitidu).

Interakce s jinými léčivými přípravky a jiné formy interakce nejsou známy.

Přípravek Ophthalmo-Septonex lze krátkodobě použít i v době gravidity a kojení.

Po použití masti je dočasně omezena schopnost řídit a obsluhovat stroje, protože bezprostředně po aplikaci masti dochází přechodně k rozmazanému vidění, které ve velmi krátké době odezní.

Zdroj: Ophthalmo-Septonex mast recenze

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁNĚT PATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blahník josef.

Prosím o radu, dceři je 41 let a pracuje jako kuchařka, to znamená celý den na nohou. Bolí jí paty. Ohthoped jí řekl, zánět papy a popučil jí rázové vlny. v první etapě měla 8 rázovek, po dvou měsících opět při bolestech další tři. jedna rázovka trvala dvacet minut celkem na obě paty. nyní má opět problémy a jedna rázovka stojí 1800kč. Chtěl bych se zeptat na vyšetření Scintigrafické, které prý určí přesně příčinu bolesti. Jaký je Váš názor a kde se toto vyšetření provádí. Dcera bydlí v Rokycanech, ale není problém se dostavit kamkoliv. Děkuji Vám za odpověď . Blahník Josef

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Scintigrafie je zobrazovací metoda z oboru nukleární medicíny. Pro zobrazení orgánů se využívá detekce gama záření, které je vyzařováno z těla vyšetřované osoby po předchozím podání malého množství radioaktivní látky. Nejčastěji se tato radioaktivní látka podává nitrožilně. Scintigrafie zobrazí prostorové rozložení podané látky v těle pomocí scintilační kamery, z čehož pochází název scintigrafie.
Nejblíže od Rokycan toto vyšetření provádějí ve Fakultní nemocnici v Plzni - Lochotín, klinika zobrazovacích metod. Na vyšetření budete potřebovat doporučení od praktického lékaře nebo od ortopeda.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zánět paty

Vlny na vlasech – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět vlny ve vlasech.

Zdroj: Ondulace vlasů

Diskuze

V diskuzi AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta Pártlová.

Prosím Vás o radu,mám velké problémy s akném na nose jinde ho nemam ale ten nos,mám velké červené boláky zkusila jsem Od Garnier ten puractive atd..nic mi nepomohlo tak prosím co s tím mám dělat???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Careva.

Dobrý den,
můj syn má stejné problémy a ač se všichni hodně snažíme, nic nepomáhá. dostala jste nějakou radu, která Vám pomohla? Budu ráda, když mi ji pošlete. Děkuji Eva

Zdroj: diskuze Akné

Kulma na vlasy s velkým průměrem

Kulma na vlasy s velkým průměrem je vysoce výkonná, elegantní, profesionální digitální kulma na vlasy s průměrem 32 mm, která kombinuje klasický elegantní design, ergonomii, snadné použití a bezpečnost. Je ideální pro velké vlny – lokny a nabízí překvapivé umělecké ztvárnění loken.

Tento typ kulmy je určen pro velké lokny.

Zde můžete vidět, jak vypadá kulma na vlasy s velkým průměrem.

Zdroj: Kulma na vlasy

Diskuze

V diskuzi VELKE MESICKY NAPALCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobry den prosim co znaci velke mesicky na palcich?dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Velke mesicky napalci

Zinková pasta, popřípadě zinková mast - jak si ji připravit?

Budete k tomu potřebovat oxid zinečnatý, slunečnicový olej, tuky z ovčí vlny a žlutou vazelínu.

  • Oxid zinečnatý (ZnO) je bílá práškovitá látka, nerozpustná ve vodě. Používá se v malířství jako tak zvaná zinková běloba. Zakoupit lze jako bílý prášek v malířských potřebách. Budete ho potřebovat 300 gramů.
  • Slunečnicový olej je netěkavý olej získávaný ze semen slunečnice (Helianthus annuus). Běžně se používá jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích. Slunečnicový olej obsahuje především kyselinu linolovou, ale také lecitin, tokoferoly, karotenoidy a vosky. Obsahuje také nemalé množství vitaminu E. Běžně je k dostání v supermarketech. Budete ho potřebovat 200 gramů.
  • Tuk z ovčí vlny - neboli lanolin je žlutá mazlavá látka vylučovaná mazovými žlázami zvířat tvořících vlnu, převážná lidstvem používaná část pochází od ovce domácí. Chemicky je lanolin příbuzný s voskem, lze použít jako mast na kůži nebo jako vosk na ochranu proti vodě. Též se využívá jako surovina při výrobě krémů na boty. Vodovzdorné vlastnosti lanolinu chrání ovce proti promočení jejich vlny. Některé druhy ovcí produkují velká množství lanolinu a ten pak lze získávat lisováním vlny mezi válci. Z vlny se při zpracování (na přízi nebo plst) odstraňuje většina nebo všechen lanolin. Lanolin je k dostání vážený v lékárně. Budete ho potřebovat 50 gramů.
  • Žlutá vazelina je hořlavá polotuhá směs uhlovodíků s teplotou tání obvykle okolo 75 °C. Získává se destilací surového ropného vosku. Vazelína je průsvitná, v čisté podobě bez chuti a zápachu. Rozlišuje se vazelína žlutá vaselinum flavum a bílá vaselinum album, což je žlutá vazelína vybělená kyselinou sírovou. K výrobě zinkové pasty potřebujeme vazelínu žlutou, kterou dostaneme v lékárně. Budeme ji potřebovat 450 gramů.

Zdroj: Návod na přípravu zinkové pasty

Poradna

V naší poradně s názvem ČESNEK, CITRÓN A MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Janku.

Dobrý den pane Vinš,výborné informace velké díky za takové super rady. V dnešní době jsou velice potřebné,chemické léky mají spoustu vedlejších učinku,není nad přírodní léčení samozřejmě pokud to jde.Ještě bych se zeptal na rady na snižování cholesterolu LDL přírodní cestou.Velké díkyJankuFrantišek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zde je 8 doporučení, která mohou snížit cholesterol přírodní cestou a zlepšit zdraví srdce:
1. Snižte nasycené tuky. Nasycené tuky, které se nacházejí především v červeném mase a plnotučných mléčných výrobcích, zvyšují váš celkový cholesterol. Snížení spotřeby nasycených tuků může snížit váš cholesterol s nízkou hustotou lipoproteinů (LDL) – „špatný“ cholesterol.
2. Odstraňte trans-tuky. Trans-tuky, někdy uváděné na etiketách potravin jako „částečně hydrogenovaný rostlinný olej“, se často používají v margarínech, sušenkách a koláčích z obchodu. Trans-tuky zvyšují celkovou hladinu cholesterolu.
3. Jezte potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Omega-3 mastné kyseliny neovlivňují LDL cholesterol. Ale mají další přínosy pro zdraví srdce, včetně snížení krevního tlaku. Mezi potraviny s omega-3 mastnými kyselinami patří losos, makrela, sleď, vlašské ořechy a lněná semínka.
4. Zvyšte rozpustnou vlákninu. Rozpustná vláknina může snížit vstřebávání cholesterolu do vašeho krevního oběhu. Rozpustná vláknina se nachází v takových potravinách, jako jsou ovesné vločky, fazole, růžičková kapusta, jablka a hrušky.
5. Přidejte syrovátkový protein. Syrovátkový protein, který se nachází v mléčných výrobcích, může být odpovědný za mnoho zdravotních výhod připisovaných mléčným výrobkům. Studie ukázaly, že syrovátkový protein podávaný jako doplněk snižuje jak LDL cholesterol, tak celkový cholesterol a také krevní tlak.
6. Cvičte většinu dní v týdnu a zvyšte svou fyzickou aktivitu.
7. Přestaňte kouřit.
8. Zhubněte.
Pokud tyto změny nepovedou ve výsledku ke snížení cholesterolu, tak budou na řadě léky, které dokáží účinně normalizovat hladiny cholesterolu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Česnek, citrón a med

Použití

Framykoin obsahuje lanolin (tuk z ovčí vlny) a cetylalkohol. Tyto pomocné látky mohou způsobit místní kožní reakce, například povrchové zánětlivé onemocnění kůže nazývané kontaktní dermatitida.

Léčivými látkami jsou bacitracinum zincicum 2 500 m. j. a neomycini sulfas 52 mg (což odpovídá neomycinum 1 000 m. j./33 mg) v 10 g masti.

Pomocnými látkami jsou bílá vazelína, cetylalkohol, bílý vosk, tuk z ovčí vlny (lanolin), tvrdý parafin.

Framykoin se nanáší dospělým i dětem od novorozeneckého věku v malém množství 1–3krát denně na postižená místa do vyhojení. Při hnisání a tvorbě krust je nutné krusty odstranit podle postupu doporučeného lékařem. Podle potřeby je možné ošetřené místo překrýt lehkým vzdušným obvazem.

Uchovávejte tento přípravek mimo dohled a dosah dětí. Nepoužívejte jej po uplynutí doby použitelnosti uvedené na krabičce a tubě za „EXP:“. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Uchovávejte do 25 °C. Nevyhazujte do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak naložit s přípravky, které již nepoužíváte. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí.

Zdroj: Framykoin na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT MUCHNIČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Jak je možno zbavit se muchniček na zahradě ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Materna Ondřej.

Mám doma velké množství muchniček. Poraďte mi prosím jak se jich mám zbavit, co na ně účinkuje. Předem moc děkuji.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit muchniček

Kónická kulma na vlasy

Kónická kulma je na vlny jako stvořená. Kónické těleso loknovací kulmy se vyrábí z kvalitních materiálů, například může být z:

  • keramiky – keramický povrch zaručuje rovnoměrné rozložení tepla, je šetrný k vlasům;
  • turmalínu – ten sám o sobě působí příznivě na vlasy a má antistatické účinky;
  • titanu či titan-keramického nebo titan-turmalínového materiálu – díky titanu je povrch dokonale hladký, což zaručuje perfektní klouzání pramenů vlasů, ty jsou pak hladké a lesklé.

Je tedy jen na vás, kterému materiálu dáte přednost. Vybírat dále můžete mezi různými průměry kónických těles. S užším docílíte menších spirálovitých loken, širší průměr kulmy vám zaručí nadýchaný a vzdušný účes.

Tento typ kulmy je určený pro tvorbu vln na vlasech.

Zde můžete vidět, jak vypadá kónická kulma.

Zdroj: Kulma na vlasy

Diskuze

V diskuzi KOLAGENOVÉ INJEKCE NA BOLEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Mlíka.

mám jit na operaci výměny kyčelního kloubu, ale mám velké bolesti a velké loupání v kolenních kloubech. Chůze bez francoutkých holí je prakticky nemožná , ležím li nejsem schopen pravou nohu natáhnou . Bylo by možno s použitím kolagenových injekcí či GUNA MD těmto bolestem ulevit či zbavit . Za odborné posouzení děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolagenové injekce na bolest

Kosmetické výrobky z kopřivy

V kosmetice se užívá zejména v extraktech na vlasy, často je obsažena v šamponech. Nejvhodnější je při péči o suché vlasy. Masírování pokožky hlavy kopřivovými extrakty je účinné proti vypadávání vlasů.

Potenciál kopřivy jsme však výše uvedeným zcela nevyčerpali – používá se v zahradnictví, v barvení a také při výrobě látek. V ekologicko-organickém zahradničení se používá roztok z kopřivy k zavlažování, protože rostliny posiluje a zabraňuje škůdcům. Po dlouho dobu se používala kopřiva k barvení vlny. Tkaniny z kopřivy, známé jako mušelíny, byly považovány za obyčejné mužské oblečení. V Německu se za druhé světové války používala kopřiva k výrobě armádního oblečení. Dnes je mušelín používán místo bavlny. Kopřiva je bohatá na chlorofyl, proto se užívá k průmyslové výrobě zeleného barviva.

Zdroj: Léčivé účinky kopřivy dvoudomé

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÁ JE NEJLEPŠÍ OBUV? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

A jaká obuv je vlastně nejlepší? Sandály nebo botasky?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

V létě sandály a v zimě botasky. Vše dostatečně velké, aby nebyly prsty utlačovány.

Zdroj: diskuze Jaká je nejlepší obuv?

Vodová ondulace – postup

Techniky vodové ondulace

  • natočení na natáčku
  • kroužkování
  • kladená vlna
  • foukaná vlna
  • foukaná do varu účesu
  • splétání do copánků

Vodová ondulace je tvarování vlasu za mokra. Vlasu dáme požadovaný tvar – natočíme jej na natáčku, usušíme a vlas si ponechá tento tvar jen do dalšího mytí vlasů. Vlas se ale nezničí.

Při ručně pokládané vlně se mokré vlasy učešou do požadovaného tvaru vln. Než se položí první vlna, tak se vlasy trochu uvolní, aby bylo možné zjistit přirozený spád vlasů. První vlna musí být orientována doleva, nebo doprava v souladu se směrem růstu vlasů. Pokud se vlny pokládají po celé hlavě, tak se vlna klade vždy z jedné strany na druhou. Teprve poté se začne s další vlnou do opačného směru. Vlny v požadovaném tvaru se upevňují pinetami nebo hřebínky na upevňování vodové vlny.

Vytváření foukaného účesu vysoušecím hřebenem se provádí podobným způsobem jako ručně pokládaná vodová vlna. Pro foukanou vlnu je důležitým předpokladem ovládání techniky pokladené vodové vlny. U foukané vlny se dosahuje většího objemu než u ručně pokládané vlny a hrany vln nejsou tak ostré. Vlny pak působí přirozeněji a měkčeji.

Kroužkování

Kroužkování vlasů je nejstarší a osvědčený způsob práce, kterým vznikají po usušení přirozené kadeře, lokýnky nebo vlny. Kroužky jsou lokny, které se tvarují prsty. Rozlišujeme dvě základní techniky kroužkování: od pokožky a od konečků vlasů.

Kroužkování od konečků vlasů

Výsledkem tohoto postupu jsou plošně přilehající časti účesů. Pokud jsou uspořádány v řadách ve střídavém směru, tak vznikají vlnité části účesu nebo celé vlnité účesy. Pro velmi dlouhé a kudrnaté vlasy není tato technika vhodná. Průměr kroužků určuje pramen vlasů, který se odděluje, pružnost vlasů a šířku vlny.

Kroužkování od pokožky

Vytvářejí se jím objemné, husté účesy. Čím větší objem požadujeme u kořínku vlasů, tím větší musí být úhel mezi partií vlasů a hlavou. Průměr kroužků určuje velikost pramenů. Ta je rozhodující pro objem účesu a pružnost vlasů.

Vedle výše uvedených technik existují ještě další varianty kroužkovaní, které se odvozují buď od kroužkování od pokožky, nebo od konečků, například kroužkování u kořínků vlasů, kroužky na konečcích vlasů, harlekýnské kroužky.

Všechny kroužky se zásadně připevňují pinetami. Aby nebylo na lokně vytlačené místo, nesmí se pineta dávat přes celý kroužek. Při kroužkování je používaní pinet klasickou upevňovací technikou. Kroužky lze ale vytvářet i běžnými nebo speciálními natáčkami. Obě dvě tyto možnosti se hodí pro dlouhé, ztrvalené nebo přirozeně kudrnaté vlasy. Kroužkování patří ke klasickým technikám práce při změně tvaru vlasů, ale ani zde nejsou kreativitě kadeřníka kladeny žádné meze.

Průměr natáček je také zde rozhodující pro pružnost a šířku vln, popřípadě velikosti loken. Výběr průměru natáček a uspořádaní natáček se řídí podle požadovaného účesu.

Natáčení vlasů na natáčky

Natáčky jsou nejběžnější pomůcky pro vytváření objemnějších částí účesu. Průměr natáčky určuje pružnost loken a vln:

  • malý průměr – velká pružnost;
  • velký průměr – menší pružnost.

Natáčení na natáčky se provádí s ohledem na potřebný úhel mezí partií vlasů a vlasovou pokožkou, správnou šířkou a tloušťkou partií vlasů.

Zdroj: Ondulace vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem ZINKOVÁ PASTA, ZINKOVÁ MAST, RECEPT, NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Zinková pasta, popřípadě zinková mast - jak si ji připravit? Budete k tomu potřebovat oxid zinečnatý, slunečnicový olej, tuky z ovčí vlny a žlutou vazelínu.

Oxid zinečnatý (ZnO) je bílá práškovitá látka, nerozpustná ve vodě. Používá se v malířství jako tak zvaná zinková běloba. Zakoupit lze jako bílý prášek v malířských potřebách. Budete ho potřebovat 300 gramů.

Slunečnicový olej je netěkavý olej získávaný ze semen slunečnice (Helianthus annuus). Běžně se používá jako jedlý olej do potravin a také jako zvláčňující složka v kosmetických přípravcích. Slunečnicový olej obsahuje především kyselinu linolovou, ale také lecitin, tokoferoly, karotenoidy a vosky. Obsahuje také nemalé množství vitaminu E. Běžně je k dostání v supermarketech. Budete ho potřebovat 200 gramů.

Tuk z ovčí vlny - neboli lanolin je žlutá mazlavá látka vylučovaná mazovými žlázami zvířat tvořících vlnu, převážná lidstvem používaná část pochází od ovce domácí. Chemicky je lanolin příbuzný s voskem, lze použít jako mast na kůži nebo jako vosk na ochranu proti vodě. Též se využívá jako surovina při výrobě krémů na boty. Vodovzdorné vlastnosti lanolinu chrání ovce proti promočení jejich vlny. Některé druhy ovcí produkují velká množství lanolinu a ten pak lze získávat lisováním vlny mezi válci. Z vlny se při zpracování (na přízi nebo plst) odstraňuje většina nebo všechen lanolin. Lanolin je k dostání vážený v lékárně. Budete ho potřebovat 50 gramů.

Žlutá vazelina je hořlavá polotuhá směs uhlovodíků s teplotou tání obvykle okolo 75 °C. Získává se destilací surového ropného vosku. Vazelína je průsvitná, v čisté podobě bez chuti a zápachu. Rozlišuje se vazelína žlutá vaselinum flavum a bílá vaselinum album, což je žlutá vazelína vybělená kyselinou sírovou. K výrobě zinkové pasty potřebujeme vazelínu žlutou, kterou dostaneme v lekárně. Budeme ji potřebovat 450 gramů.

Postup výroby zinkové pasty.
Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý se slunečnicovým olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak si roztavíme lanolin a žlutou vazelínu a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé - tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi slunečnicového leje se zinkem a za pomocí elektrického šlehače po částech přiléváme teplou směs lanolinu a vazelíny až do jejich spotřebování. Pak vše šleháme až do vychladnutí.

Zinková mast - použití.
Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění - odření. Zklidňuje a kryje plně propuklé opary - herpes simplex. Obecně se dá říci, že zinková pasta - mast je vhodná na mechanicky poškozenou - odřenou pokožku a na opary.

Zdraví Cempírek!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zinková pasta, zinková mast, recept, návod

Kulma na vlasy Babyliss

Tato kulma je revolucí v úpravě vlasů, ušetří energii, čas a vytvoří perfektní a dlouhotrvající lokny. Je ideální pro středně dlouhé a dlouhé vlasy. Pramen vlasů je automaticky vtažen do keramické komory, která se zahřívá ze všech směrů a loknu vytvoří během pár vteřin. O jejím dostačujícím zahřátí budete upozorněni pípnutím, poté uvolníte loknu z kulmy a můžete pokračovat s další. Kulma se může pochlubit i nastavením 3 směrů tvoření loken. Nastavení vpravo a vlevo zajistí, že budou lokny na obou stranách hlavy v požadovaném směru. Automatické nastavení bude střídat směr lokny pro přirozenější vzhled.

Vlastnosti

  • Vysoká efektivita The Perfect Curling Machine výrazně snižuje čas pro vytváření dokonalých kadeří, čímž umožňuje dosáhnout většího množství účesů v rekordním čase
  • Výkonný vyhřívací systém s rychlým nahřátím za několik vteřin a stálou teplotou během používání zaručuje dosažení optimálních a dlouhotrvajících výsledků
  • Automatické vypnutí po 60 minutách
  • Šetrná k životnímu prostředí, výkonnost snižuje čas používání a tím šetří elektrickou energii
  • Po 20 minutách nečinnosti se přepne do režimu spánku
  • Rychlá obnova teploty zajistí tepelnou stabilitu během používání
  • Nastavení 3 směrů tvorby loken – k obličeji, od obličeje, nebo automatické nastavení, kde se střídá směr s každým pramenem vlasů
  • Systém proti zachycení vlasů
  • Kontrola zahřívání pramene vlasů (nastavení a zvuková signalizace)
  • 3 nastavení teploty: 190 °C, 210 °C, 230 °C s dlouhotrvajícím účinkem a možností použití na různé typy vlasů
  • Ergonomický design umožňuje pevné uchopení a lepší manipulaci během používání
  • Hi-tech profesionální přístroj – můžete vytvořit bez námahy nekonečné množství stylů s dlouhotrvajícími výsledky
  • Kabel s otočnou koncovkou
  • On/Off vypínač

Dle recenzí je tato kulma vhodná pro všechny typy vlasů. V poměru ceny a funkcí jsou uživatelky spokojené. Dobře se s ní pracuje, je rychle nahřátá. Krásně natáčí vlasy na velké lokny nebo vlny. Povrch pěkně klouže a vlasy vůbec necuchá ani nepřipaluje. Má možnost nastavení pro různě poškozené vlasy i při menší teplotě dobře natáčí. Je lehká a dobře se drží. Vlasy se nemusí dlouho na kulmě držet, stačí pár sekund a jsou prohřáté a natočené. Dostatečně dlouhý kabel. Při nahřívání bliká kontrolka, když je kulma nahřátá, svítí stabilně.

Nevýhodou je použití u kratších vlasů, efekt není téměř viditelný.

Zde můžete vidět cenu kulmy na vlasy Babyliss.

Zdroj: Kulma na vlasy

Diskuze

V diskuzi FLEKY NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den večer se mi najednou udělali po bocích trupu červené velké fleky a svědí.Z čeho by to mohlo být?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Fleky na kůži

Trvalá ondulace za pomoci natáček Curlformers

Natáčky si připravte předem. Při výběru natáček Curlformers nezapomeňte, že každá velikost je dodávána ve dvou různých barvách, kdy jedna barva kroutí vlasy po směru hodinových ručiček a druhá proti směru hodinových ručiček. To znamená, že můžete vytvořit vlny, které spadají dopředu (do obličeje), nebo naopak dozadu (pryč z obličeje). Střídáním natáček „obou rotací‟ pak získáte přirozený vzhled.

Použití natáček Curlformers: Vlasy umyjte šamponem a vysušte ručníkem. Poté je rozdělte do sekcí o velikosti asi 1,5 cm x 1,5 cm, jako kdybyste vlasy natáčeli při obvyklé trvalé ondulaci. Jednou z hlavních předností natáček Curlformers je to, že se vlasy samy zkroutí v natáčce do spirály. Pramen vlasů otočte jednou u kořene, vložte do oka háku, natáčku otevřete do písmena „O“ a pramen protáhněte natáčkou. Začněte na zátylku. Vlasy natáčejte cca 1,5 cm od hlavy (to vytváří přirozenější vzhled a zabraňuje tvorbě nerovností u kořínků vlasů). Jakmile budete mít všechny prameny natočené, aplikujte na kontury (včetně týlu) navlhčenou vatu nebo ochranný krém, který chrání pokožku a nezpůsobuje podráždění. Poté použijte roztok trvalé na každý natočený pramen (postupujte pramen po prameni). Natáčky Curlformers jsou perforované, proto jimi roztok dobře proteče. Můžete použít odkapávací misku, čímž zabráníte nadměrné spotřebě roztoku. Co se týče délky působení, postupujte podle pokynů výrobce trvalé. Obvykle se doporučuje po 5 minutách roztočit jednu natáčku a podívat se, jaké je zvlnění pramenu. Asi po 20 minutách velmi důkladně opláchněte vlasy teplou vodou. Následně ručníkem vysajte vodu z každé natáčky a lehce vyfénujte (tak se zbavíte přebytečné vody). Poté naneste ustalovač opět na každou natáčku (pro snadnější nanášení se doporučuje použít houbičku). Ustalovač by měl být ponechán na vlasech 5 minut (nebo podle pokynů výrobce). Po 5 minutách odstraňte natáčky, na vlasy naneste znovu ustalovač a nechte působit další 3 minuty (můžete namačkat vlny). Pak vlasy opláchněte a naneste na ně kondicionér. Znovu je opláchněte a aplikujte na ně tužidlo nebo styling na podporu vln. Vlasy nechte volně uschnout nebo je vyfoukejte s pomocí difuzéru. Celý proces ondulace by měl trvat asi 2 hodiny a 30 minut v závislosti na délce a struktuře vlasů. Po použití lze natáčky Curlformers vyprat v ruce nebo v pračce („šetřící‟ 30% program).

Zdroj: Trvalá ondulace

Kulma na vlasy Rowenta

Rowenta CF 3411 kulma vám pomůže vytvořit kudrny různých velikostí a intenzity. Zároveň vaše vlasy ochrání díky několika chytrým funkcím a technologiím. Se zabudovaným časovačem, který elektronicky kontroluje ideální čas natáčení a zabraňuje přehřátí, budete upozorněni zvukovým signálem, jakmile je vlna hotová.

Lesk vlasů je zajištěn pomocí keramicko-turmalínovému povrchu s ionizací pro hladké a zářivě lesklé vlasy. Díky ionizaci dochází k eliminaci statické elektřiny vlasu a ty se pak snadněji upravují. Na LED displeji si můžete nastavit teplotu dle typu vlasů na 8 pozic v rozsahu 130–200 °C.

Technologie pro ochranu vašich vlasů a zároveň dokonalý výsledek – teplota a čas natáčení se automaticky přizpůsobí typu vlasů:

  • 1 jemné vlasy: 150 °C / 10 sekund
  • 2 normální vlasy: 160 °C / 10 sekund
  • 3 silné vlasy: 170 °C / 10 sekund

K práci je kulma připravena během 45 sekund. Při nečinnosti se automaticky vypne po jedné hodině. Světelný indikátor vás informuje o zapnutí či vypnutí. S otočnou šňůrou a studeným koncem se s ní snadno pracuje. Pramen lehce přichytíte pomocí klipu. Pro lepší převážení na cesty je dodávána s teplovzdorným pouzdrem.

Vlastnosti

  • Průměr kulmy: 25 mm
  • Příkon: 800 W
  • Délka šňůry: 1,8 m
  • Barva: bílo-růžová

Dle nejedné recenze vlny vydrží i tři dny. Zvuková signalizace je výborná. Kulma je rychle nahřátá, má tři režimy podle druhu vlasů – lze nastavit teplotu podle síly vlasů. Při kulmování je možné nastavit čas působení na vlasy se zvukovým upozorněním po uběhnutí zvoleného času. Vyhovující průměr, ideální i na kratší vlasy.

Nevýhodou je nedostatečný návod s ohledem na to, že jde o výrobek určený hlavně ženám.

Zde můžete vidět cenu kulmy Rowenta CF 3411.

Zdroj: Kulma na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP