Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK SE ZBAVIT SKVRN NA KRKU BABSKÉ RADY

OBSAH

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi PITYRIASIS VERSICOLOR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sanyna.

Dobrý den přeji, pokud si necháte zhotovit v lékárně tyto roztoky - pityriasis versicolor se zaručeně zbavíte. Mě dal tento recepis přítel z Itálie. Nechte si udělat 1. THIOSÍRAN SODNÝ 20% in acqua a 2. ACIDUM TARTARICUM 5% in acqua. Potřete si napadenou kůži první roztokem č. 1 a po cca hodině roztokem č. 2 a nechte působit přes noc. Ráno se umyjte a na noc znovu aplikujte roztok č. 1 a cca hodinu poté roztok č. 2. Budete dost cítit sírou, tak proto je nejlépe volit tuto léčbu na noc. Neboť v práci by to bylo dost cítit. Do týdne máte problémy pryč. Pokud máte nemoc rozvinutější tak do 14 dnů. Mě i mému otci to 100% pomohlo. Za oba roztoky v lékárně zaplatíte celkem cca 350 Kč. Opravdu tuto léčbu garantuji svým vyléčením!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

díky za roztoky..nevíte prosím, jak se zbavit těch bílých skvrn?..děkuji

Zdroj: diskuze Pityriasis versicolor

Proč mě bolí v krku?

Bolest v krku není sama o sobě nemocí, ale příznakem onemocnění. Pocit škrábání a pálení, který začíná vzadu v ústech a šíří se dolů k hrtanu, je vesměs vyvoláván zánětem. Je-li sliznice v krku podrážděná nebo napadená infekcí, organismus odpoví tím, že vyšle do postižené oblasti více krve, která přináší bílé krvinky a jiné obranné prostředky ke zvládnutí infekce; následkem je zarudnutí, zduření a bolest v krku.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem PIGMENTOVE SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina Drozdova .

Prosim oradu nemužu se zbavit pigmentovych skvrn na obličeji mamje každy rok v letě použivam krem na běleni Kawar a krem na opalovani 50+diky za každou radu s pozdravem Pavlina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyzkoušejte odstranění pigmentových skvrn pomocí lejzru. Je to bezpečné, efektivní a trvalé. Lejzrové odstraňování pigmentových skvrn se provádí ve větších městech v soukromých ordinacích korektivní medicíny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pigmentove skvrny

Co odstraněním pigmentových skvrn získáte?

  • krásnou pleť bez známek nežádoucích pigmentových skvrn;
  • vyřešíte tak své psychické problémy a získáte znovu sebevědomí;
  • nebudete již muset pigmentové skvrny maskovat make-upem;
  • odstraníte i zdravotní problémy;
  • většina ošetření trvá jen několik minut;
  • při žádné z metod odstranění pigmentových skvrn není nutná hospitalizace.

Zdroj: Rady na odstranění tmavých skvrn na tváři

Poradna

V naší poradně s názvem HNĚDÉ SKVRNY PO VŘEDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Emília.

Dobrý den prosím poradte mi jak se zbavit hnědých tmavých skvrn po vředech,čím to vybělit mám toho mnoho děkuji za radu Emília
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jizvy po vředech, které byly hluboké, jsou na pokožce patrné opravdu dlouho a trvá až jeden rok, než se pokožka vrátí do původní barvy. Pokud už to máte dlouho, tak můžete použít některý z bělících prostředků, jak je uvedeno v tomto článku: www.ceskenemoci.cz/c…
Když by zesvětlení pokožky nevedlo k uspokojivému výsledku, tak můžete naopak nechat celou pokožku zhnědnout. K tomu můžete použít přirozené slunce, solárium a nebo samoopalovací krémy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hnědé skvrny po vředech

Babské rady, jak se zbavit nadýmání

Pokud před jídlem sníme některé druhy kyselejšího ovoce, jako je citron, jablko, grep, kiwi, rybíz, nebo hrozny, povzbudíme tím tvorbu žaludeční kyseliny. Současně se zvýší kyselost žaludeční šťávy a dojde ke zvýšené produkci kyseliny solné. Zkonzumovaná strava se tak lépe rozloží a ve střevech už nemá co vytvářet nežádoucí plyny.

Uvařte si odvar z kmínu. Jednu čajovou lžičku kmínu zalijte 2 dcl vroucí vody. Nechte louhovat přibližně 15 minut. Pijte po doušcích.

Zapomeňte na žvýkačky.

Dejte stop horkým jídlům a nápojům.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Diskuze

V diskuzi TUKOVA BULKA NA KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Mám už tři neděle velkou bulku na krku co stim odstranit nechci bilabi izva jeto okolo červené a zarudlé jakse toho zbavit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tukova bulka na krku

Léčba a odstranění pigmentových skvrn

  • Používání kosmetických produktů obsahujících hydrochinon. Tyto produkty zpomalují produkci melaninu, který je zodpovědný za vznik tmavých skvrn.
  • Aplikace osvětlovacích krémů, které jsou vhodné pro minimalizaci tmavých skvrn.
  • Používání opalovacího krému s vysokým ochranným faktorem.

Zdroj: Rady na odstranění tmavých skvrn na tváři

Poradna

V naší poradně s názvem JABLEČNÝ OCET NA PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sophia.

Dobry večer chcela by som sa informovat mam pigmentovu škvrnu na nose vyzera to straštne nejdeto ani zakryt dermacolom ani ničim.Poprosila by som vas keby ste mi poradili čo s tym mam robit a hlavne ako to odstranit Dakujem Sophia

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jestli se chcete rychle a trvale zbavit pigmentových skvrn, tak dnes jedině lejzrem. Nejdou tím vyléčit všechny anomálie na pokožce, ale mnoho ano. Léčba pigmentových skvrn spočívá v tom, že lejzrový paprsek zahřeje místo se skvrnou a při tom dojde k rozbití melaninových shluků, které se během několika dní odbourají - zmizí a pokožka se zesvětlí.
Zákrok lejzrového odstranění skvrn se provádí ve větších městech. Zákrok není hrazen ze zdravotního pojištění a pacient si hradí vše sám.
Ostatní účinné pokusy by mohly být:
- použití krému s hydrochinonem
- krém s kyselinou kojovou
- citrónová šťáva aplikovaná na skvrnu
Další pokusy jsou již účinné jen minimálně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jablečný ocet na pigmentové skvrny

Pastilky na kašel

Jsou příjemnou variantou, nechávají se volně rozplynout v ústech. Obsahují přírodní uklidňující extrakty a do několika minut vám uleví. MedDex Vicks pastilky na suchý kašel s medem využijete proti dráždivému, neproduktivnímu kašli. Obzvlášť pastilky oceníte, když se přidá bolest v krku. Znecitlivují ho a mírní škrábání.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pritel ma na prirozeni bile skvrny dlouho mi trvalo ho premluvit at si zajde k lekari,kdyz uz se rozhodl tam zajit byl dost sklaman.Lekar byl dost neochotny a jen mu zdelil ze to jsou pig.skvrny a kdyby mohl tak zakrici dalsi pacient.Uz jsme toho dost precetli a zjistujeme ze to muzou byt jen skvrny z nedostatku vytaminu.Tak bych se chtela zeptat da se presne zjistit o jaky druch skvrn se jedna a nebo mame zustat u toho co nam rekl kozni lekar?Dejuji za odpoved popripade rady jak se skvrn zbavit Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Jano, takhle na dálku se to nedá určit. Nejlepší by bylo pořídit několik fotek z různých úhlů, aby byly dobře vidět pigmentové skvrny i zdravá pokožka. Pak fotky nahraj někam na net (třeba rajce.cz) a napiš sem odkaz na fotky. Potom uvidíme, co se s tím dá dělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé pigmentové skvrny

Blechy v posteli

Pokud se v domácnosti vyskytnou blechy, tak mohou být opravdu všude, tedy i v posteli. Stejně jako v případě zvířecích pelechů mohou blechy a klíšťata dlouhou dobu přežívat v posteli i v kobercích. Blechy nakladou vajíčka na vaše zvíře a tato vajíčka potom spadnou na postel a na další tkaniny v domě. Pokud se chcete blech zbavit jednou provždy, musíte se zbavit všech vajíček, která máte na koberci či v posteli a důkladně vysát celý dům. Nezapomeňte vyluxovat také všechen čalouněný nábytek, záhyby v nábytku, rohy všech místností a všechna ostatní místa, kde se zablešená zvířata pohybovala.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Poradna

V naší poradně s názvem IGMENTY NA KUZI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika kovacova.

Dobry den delaj se me velke cerne pigmenti na tvari i nose nevim si stim rady dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Na odstranění pigmentových skvrn z obličeje je nejlepší lejzr. Ten totiž rozruší usazeniny hnědého barviva v podkoží a to se pak za několik dní vstřebá a tím pak zmizí i ty skvrny. V Praze dělá lejzrové odstranění pigmentových skvrn mnoho firem, například www.asklepion.cz/.

Zdroj: diskuze Igmenty na kuzi

Babské rady, jak se zbavit plynatosti

Smíchejte čajovou lžičku kmínu, fenyklu, máty peprné a heřmánku. Dvě čajové lžičky směsi zalijte 250 ml horké vody a nechte 10 minut louhovat. Přeceďte a pijte několikrát denně teplé. Čaj nemusí být vhodný pro děti.

Pokud trpíte plynatostí dlouhodobě, měli byste vynechat z jídelníčku luštěniny, některé druhy zeleniny, sycené nápoje nebo kávu. Krátkodobější terapie spočívá v konzumaci čajů před nebo po jídle. Používá se zázvorový nebo mátový čaj, připravovaný z čerstvých surovin (ne sáčkový). Pomáhá také pravidelné žvýkání zázvoru před jídlem.

Pokud máte malé děti, které trápí nadýmání, připravte jim čaj z fenyklu. Do hrnku vroucí vody přidejte lžičku rozdrcených semen fenyklu. Nechte louhovat a po pěti minutách můžete dětem podávat po malých lžičkách.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Léky na plynatost

K léčbě plynatosti a pocitu plnosti se nejčastěji používá lék Espumisan ve formě drobných tobolek, které se velmi snadno polykají, nebo tobolky Motilium.

Tipy, jak se zbavit nadýmání po jídle:

  • dopřejte si dostatek pohybu – zlepšíte peristaltiku střev a zrychlíte metabolismus, vyzkoušejte také masáž břicha či nahřívání;
  • vyzkoušejte bylinky – doporučujeme osvědčený fenyklový nebo heřmánkový čaj, bylinné čaje však rozhodně neslouží jako náhražka léků;
  • omezte nadýmavé potraviny – pozor na čerstvé pečivo, těstoviny a luštěniny, omezte sladké limonády s bublinkami.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Poradna

V naší poradně s názvem STAŘECKÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Scholzová.

Dobrý den,vaše příspěvky čtu bohužel caž ted',ale chtěla bych Vás poprosit na jakém laseru jste byla?Zda u kosmetičky nebo u nějaké doktorky?a jak se jmenoval děkuji za Vaší odpověd' Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Odstranění stařeckých skvrn můžete podstoupit v Jihlavě tady: www.rehabcentrum.cz/…

Zdroj: diskuze Stařecké skvrny

Kapky

Hodí se pro dospělé i děti. Pro všechny (přesněji od 6 měsíců) pomáhá na dráždivý kašel například Ditustat.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem CO TO JE ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Malý.

Dobrý den,mohu se zeptat jestli někdo nevíte co jsou tyhle červené tečky .Je mi 12 let a jsem blondýna .Maminka mi říká ,že jsou to popraskane žilky a ,že jako malá je taky měla ale zmizeli ji a já je mám několik let . A za to mohu nějak vyléčit.Děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kup si v lékárně Jarischův roztok (jarišův) za 90 Kč a každý den před spaním si s ním vyčisti svojí pleť na celém obličeji, krku a taky ušní boltce. Když to po měsíci nepomůže, tak se stav u lékaře na kožním a nech si to vyšetřit. Tam ti přesně řeknou co to je a jak se toho můžeš nejlíp zbavit. Tady je odkaz, kde je vidět jak vypadá jarischův roztok a kde se dá koupit: www.zbozi.cz/vyrobek…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co to je ?

Je ideální odstranění pigmentových skvrn?

Jednotlivé metody odstranění pigmentových skvrn jsou vhodné zejména pro ty z vás, kteří chtějí svá znaménka odstranit, ať už z důvodu estetického, nebo důvodu zdravotního. Také pro ty, kterým znaménko překáží při oblékání nebo v případě, že znaménko občas krvácí z důvodu odírání. Odstranění znamének by se mělo naplánovat na zimní měsíce, aby jizvy nebyly vystavovány slunečnímu záření, jelikož zde pak hrozí riziko opětovné nechtěné pigmentace. Jiná omezení známa nejsou, je však důležitá pečlivá konzultace s dermatologem, který by měl poradit nebo rozhodnout o způsobu, kterým danou pigmentovou skvrnu odstranit.

Zdroj: Rady na odstranění tmavých skvrn na tváři

Babské rady na pálení v krku

Od občasného pálení si můžete ulevit například i pomocí bylinek. Skvěle zabírá například šťáva z cibule a medu. Stačí rozmačkat jednu menší cibuli se lžící medu a poté pravidelně užívat po lžičkách. Na zklidnění sliznice pomáhá také odvar z heřmánku nebo meduňky. Ulevit může také teplý či naopak studený zábal. Všechny výše uvedené způsoby pomáhají i mírnit pálení v krku při polykání. Někteří lékaři například doporučují i konzumaci zmrzliny. Další banální příčinou pálení v krku je předchozí zvracení. No a jak na pálení v krku po zvracení? Velmi jednoduše – pomocí kloktadla. Úplně nejjednodušší si vyrobíme z jedné lžičky soli. Rozmícháme sůl ve sklenici vlažné vody, kterou třikrát až čtyřikrát denně vykloktáme. Ještě úspěšnější je šťáva z červené řepy, ale pokud nemáme odšťavňovač, tak je příprava trochu náročnější. Zeleninu musíme najemno nastrouhat a pak vymačkat. K tekutině přidáme lžíci jablečného anebo vinného octa a kloktáme v pravidelných odstupech osmkrát denně.

Zarudlý krk foto.

Zdroj: Pálení v krku

Léky na suchý kašel

Na léčbu suchého kašle vám v lékárně nabídnou některý z přípravků patřících mezi antitusika, ta tlumí kašlací reflex, mírní a potlačují záchvaty kašle.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Léky proti nadýmání

Nejčastěji vám v lékárně doporučí:

  • Flatulin gel;
  • Gen Meteo tablety;
  • Espumisan tablety;
  • výživové doplňky s obsahem Lactobacillus acidophilus.

Zdroj: Babské rady na nadýmání a plynatost

Doporučení

  • Používejte zvlhčovač vzduchu, brání vysychání sliznic.
  • Nekuřte a vyhýbejte se zakouřeným místnostem.
  • Pijte hodně tekutin (osm i více šálků denně). Vhodnější jsou teplé tekutiny, například polévky a čaj.
  • Bolest v krku zmírňuje časté kloktání během dne. Zkuste tato bylinková kloktadla: vroucí vodou spařte směs vodilky, lékořice, malinového listí a amerického jilmu, sceďte a vychlaďte, aby byl čaj vlažný; nebo přelijte lžičku šalvěje 200 ml vroucí vody, nechte zchladnout a sceďte.
  • Lékař by vám neměl předepisovat antibiotika, není-li potvrzeno, že jde o bakteriální infekci. Antibiotika mohou zničit ve střevech užitečné bakterie, které udržují správnou funkci zažívacího ústrojí; doplňte je proto vždy užíváním probiotik.
  • Zvládnout nachlazení a zabránit rozvoji bolesti v krku mohou pomoci zinkové pastilky.

V následujících případech se doporučuje vyhledání lékařské pomoci:

  • Je-li bolest v krku velmi silná, může jít o bakteriální infekci.
  • Máte-li horečku přes 38 °C bez příznaků nachlazení.
  • Máte-li velmi silné polykací obtíže.
  • Objeví-li se zároveň vyrážka.
  • Trvá-li mírná bolest v krku déle než týden.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP