Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

VLIV TAURINU NA RAKOVINU

OBSAH

Vliv taurinu na rakovinu

Taurin omezuje periferní apoptózu, buněčnou smrt a T-lymfocyty. Studie zkoumala účinky taurinu na rakovinné buňky a jejich vztah k lymfocytům. Výsledky ukázaly, že taurin zpomaluje úbytek lymfocytů spojených s šířením na kůži a ledviny. Díky tomu dochází k možnému využití taurinu v imunoterapii pro léčbu rakoviny.

Zdroj: Taurin a rakovina

Poradna

V naší poradně s názvem OSTROPESTŘEC VLIV NA RAKOVINU PRSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel BOHUMILA.

Dobrý den, na jedné stránce jsem našla zcela rozdílné názory , že ostropestřec je nevhodný, vhodný při rakovině prsu. PROSÍM O KVALIFIKOVANÉ VYJÁDŘENÍ.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ostropestřec je populární léčivka a díky tomu je i intenzivně zkoumána. Prozatím jsou výzkumem potvrzeny léčebné účinky těchto nemocí:
- cirhóza
- diabetes druhého typu
- onemocnění ledvin vlivem diabetes mellitus
- chronická onemocnění jater

Z rostliny je důležitý bioflavonoid silymarin a jeho hlavní složka silibinin, který má výše uvedené léčivé účinky. Vliv silibininu na karcinom prsu se teprve zkoumá. Zatím se ví, že silibinin působí na rakovinné buňky MCF-7 a omezuje jejich růst. Dále silibinin zlepšuje odezvu na současnou chemoterapii. Při společném použití ultrafialového záření typu B a silibininu má toto záření silnější účinky. Výzkum dále ukázal, že silibinin posiluje buněčnou stěnu, a že dokáže stimulovat enzymy, jenž omezují vliv toxinů na tělo, a také že blokuje volné radikály. Kromě toho, některé ze složek silibininu můžou zvýšit účinnost chemoterapie proti ovariálním nádorovým buňkám prsu.

To je vše, co je zatím známo o účincích na rakovinu prsu a vyplývá z toho, že účinky jsou spíše pozitivní. Z obecného hlediska může ostropestřec nádor prsu negativně ovlivnit svým estrogenovým účinkem, stejně jako všechny ostatní nemoci citlivé na vysoký estrogen. Proto je důležité zůstat v kontaktu s lékařem a prodiskutovat s ním vhodnost této doplňkové léčby v konkrétním případě.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ostropestřec vliv na rakovinu prsu

Nežádoucí účinky taurinu

Je důležité dbát opatrnosti, protože v současné době neexistuje mnoho studií o škodlivých účincích taurinu. Při doporučené denní dávce taurinu, která činí 3 000 mg denně, však nedochází k žádným vedlejším účinkům. Přebytek taurinu je totiž vylučován ledvinami. Bylo však zjištěno, že u některých jedinců může mít vliv na krevní tlak.

Zdroj: Taurin a rakovina

Poradna

V naší poradně s názvem KOŘEN Z PAMPELIŠKY NA RAKOVINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludvik Miskov.

jak na přípravu kořene a užívání. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kořeny pampelišky důkladně omyjte, nakrájejte a sušte v sušičce potravin nebo v troubě při 120 stupních Celsia, dokud nejsou úplně suché. Jakmile jsou suché, pečte je v troubě při teplotě 180 °C, dokud nezhnědnou (ale nespálí se). Opečené kořeny vložte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Použijte poměr 2 polévkové lžíce kořene na 1/2 litru vody. Poté vařte 20 minut. Přeceďte a vypijte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kořen z pampelišky na rakovinu

Dávkování taurinu a terapeutické využití

Typická terapeutická dávka taurinu představuje 2 g třikrát denně. Terapeutické schopnosti taurinu se využívají při léčbě městnavého srdečního selhání, hypertenze, onemocnění žlučníku a mrtvice. Bezpečná dávka taurinu činí 3 000 mg denně. Před zahájením léčby taurinem se vždy informujte u lékaře, abyste znali všechna pro a proti.

Zdroj: Taurin a rakovina

Diskuze

V diskuzi JAKÝ VLIV MÁ KUKUŘICE NA VÝKRM KRÁLÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ČMEJLA Miloš.

Může se králík krmit kukuřicí nebo ne. Jaký to má vliv na jeho zdraví?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Kukuřice je pro králíka dobrým zdrojem sacharidů, podobně jako obilí. Králík si poradí jak s celým klasem, tak i s vyloupanými semínky nebo s kukuřičným šrotem. Králík může kukuřici konzumovat v kterékoli její vegetační fázi. Kukuřice by měla být ale jen jednou z několika dalších složek stravy králíka. V králičím jídelníčku společně s kukuřicí by měla být zastoupena kořenová zelenina nebo krmná řepa, seno nebo čerstvá tráva a tvrdý chléb.

Zdroj: diskuze Jaký vliv má kukuřice na výkrm králíků

Zamyšlení nad nežádoucími účinky taurinu

Je možné, že se u vás mohou objevit jen některé nebo žádné z vedlejších účinků taurinu. Měli byste vždy zajistit, aby byl váš lékař informován o vašem zdravotním stavu, čímž může následně zjistit i možné vedlejší účinky taurinu. Pokaždé nemusí být na vině jen taurin, je důležitá správná lékařská diagnóza a nalezení adekvátní léčby.

Zdroj: Nežádoucí účinky taurinu

Dávkování taurinu

Následující dávky byly ověřeny vědeckým výzkumem:

Perorální podání:

  • Pro prevenci srdečního selhání se doporučuje 2 až 6 g taurinu denně ve dvou nebo třech dílčích dávkách.
  • Při léčbě akutní hepatitidy se doporučují 4 g taurinu třikrát denně po dobu 6 týdnů.
  • Pro léčbu rakoviny se doporučuje taurin dávkovat 3 krát denně po 2 gramech.

Zdroj: Taurin

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A UŽÍVÁNÍ MARIHUANY, JAKÝ TO MŮŽE MÍT NA LÉČBU VLIV? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vaclav Cetl.

Dobrý den užívám Warfarin a chtěl bych vědět jestli účinek marihuany THC má vliv na působení léku Warfarin?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Marihuana může zvýšit antikoagulační účinek warfarinu inhibicí jeho metabolismu. Při současném kouření marihuany a užívání warfarinu může docházet ke krvácení z nosu a zvýšenému výskytu modřin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a užívání marihuany, jaký to může mít na léčbu vliv?

Množství taurinu a rakovina

Pacienti s rakovinou jícnu mají hladinu taurinu vyšší než zdraví pacienti. Zjistila to studie sledující pacienty, kteří trpěli IV. stadiem rakoviny jícnu. Výsledky této studie ukázaly korelační vztah mezi úrovní taurinu, celkovou kapacitou plic a lepším zdravím. Díky této studii došlo k možnému využití taurinu v nutriční péči o pacienty s rakovinou jícnu. Současné výzkumy se snaží zjistit, zda má, či nemá taurin podobný účinek i na jiné typy rakoviny.

Zdroj: Taurin a rakovina

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK PRADAXA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fr.sequens.

má česnek vliv na pradaxu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když si česnekem ochutíte pokrm, tak to nebude mít vliv na srážlivost krve. Když budete polykat několik stroužků česneku denně, tak to může zvýšit riziko krvácení a tvorbu modřin. Česnek má mnoho účinků na lidské zdraví a mezi nimi je i vliv na srážlivost krve. Moc česneku přivodí prodloužení doby srážlivosti krve - krev je déle tekutá a rány pak déle krvácí. Pradaxa (dabigatran) rovněž prodlužuje čas srážlivosti krve a česnek tyto účinky zesílí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pradaxa a alkohol

Přehled nežádoucích účinků taurinu

Lidé často předpokládají, že přírodní produkty nemohou mít žádné vedlejší účinky, ale na to se nelze spoléhat, jakýkoli doplněk stravy s léčivými vlastnostmi může mít nežádoucí účinky. Ačkoli má taurin je málo zjištěných a potvrzených nežádoucích účinků, je stále možné, že se mohou objevit i nové, neznámé. Při překročení denního příjmu 5 000 mg taurinu se může například objevit průjem, útlum CNS, poruchy krátkodobé paměti.

Zdroj: Nežádoucí účinky taurinu

Diskuze

V diskuzi JAK POZNAT RAKOVINU PRSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katarina.

Fotodynamicka terapia- dobrý den, chcela by som sa prosím spýtať na túto terapiu. Diagnostikovali mi rakovinu prsníka, zajtra podstupujem prvú chemoterapi. Hľadám všetky možné účinne prostriedky na vyliečenieProsím vás aké sú predpoklady,že by som sa mohla pod dohľadom alebo konzultáciami môjho onkológa zúčastniť takejto liečby?Dakujem pekne a prajem pekný den

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak poznat rakovinu prsu

Interakce taurinu s jinými látkami

Užívání taurinu může snížit hladinu lithia v organismu. To by mohlo zvýšit nedostatek lithia v těle a způsobit závažné nežádoucí účinky. Promluvte si tedy nejprve se svým lékařem, než začnete používat tento produkt, pokud musíte užívávat i lithium. Dávka lithia pak musí být pozměněna.

Zdroj: Taurin

Diskuze

V diskuzi KOŘEN PAMPELIŠKY PROTI RAKOVINĚ A JEJI CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ploc miloslav.

ano mam rakovinu prostaty a kosti

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kořen pampelišky proti rakovině a jeji cena

Nepotvrzené případy

Podle studií nebyly prokázány žádné významné nežádoucí účinky se suplementem taurinu. Pouze v jednom případě vznikla encefalopatie (rozsáhlé mozkové onemocnění) u kulturisty, který si dal velkou dávku taurinu v kombinaci s inzulínem a steroidy. Nelze tedy zjistit, zda bylo onemocnění mozku způsobeno taurinem, nebo jinými léky, či dokonce jinými faktory. Také bylo hlášeno zhoršení bipolární poruchy u muže, který vypil několik plechovek energetického nápoje s obsahem taurinu. I v tomto případě platí, že není jasná příčina, která zavinila tento problém.

Zdroj: Nežádoucí účinky taurinu

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ LEKARSKY KVALITNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarča.

Vím,že homeopatický petrolej(jestli je lékařský ???nevím-ale asi ano) se dal sehnat v Polsku.
Slyšela jsem také,jak je účinný na rakovinu.
Také se dá využít terapie EFT - viz internet.
Držím palce ! J.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana albrechtová.

děkuji za zprávu:)zu

Zdroj: diskuze Petrolej lekarsky kvalitny

Použití taurinu

  • Městnavé srdeční selhání. Užívání taurinu zlepšuje srdeční funkce a příznaky u pacientů se středním srdečním selháním až po závažná srdeční selhání. Někteří pacienti s těžkým srdečním selháním se rychle zlepšují po 4 až 8 týdnech léčby. Zlepšení je viditelné po dlouhodobé léčbě taurinem a trvá do jednoho roku.
  • Onemocnění jater (hepatitida). Užívání taurinu může zlepšit funkci jater u pacientů s hepatitidou.

Další účinky taurinu, které nebyly zcela prokázány:

  • Cystická fibróza. Taurin může být užitečný spolu s obvyklou léčbou ke snížení tukové stolice u dětí s cystickou fibrózou. Zlepšuje výkon plic, zmírňuje příznaky cystické fibrózy.
  • Psychická výkonnost. Klinické výzkumy naznačují, že taurin v kombinaci s kofeinem může vyvolat drobná zlepšení duševní výkonnosti. To by mohlo zvýšit pozornost a verbální uvažování, ale nemá to žádný vliv na paměť.
  • Rakovina. Taurin zeslabuje periferní apoptózu, nebo buněčnou smrt, T-lymfocytů. Taurin pomáhá zpomalit ztrátu lymfocytů spojených s šířením rakoviny kůže a ledvin. To naznačuje možné využití taurinu v imunoterapii při léčbě rakoviny. Příznivé účinky taurinu proti rakovině, které byly prokázány, se týkají rakoviny jícnu, rakoviny jater, rakoviny kůže a rakoviny ledvin. Další účinky taurinu proti rakovině se stále zkoumají.

Zdroj: Taurin

Poradna

V naší poradně s názvem JAK DLOUHO SE MŮŽE PÍT KOPŘIVOVÝ ČAJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirák jaroslav.

prosím jak je myšleno že se nedoporučuje při rakovině měl jsem před 12 lety rakovinu prostaty kterou mi odstranili týká se to mě děkuji předem za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U bylinných přípravků nejde s jistotou říct, jestli vám to pomůže nebo ublíží. Pokud jste již měl zhoubný nádor, tak byste měl alespoň jednou za rok absolvovat celotělové CT. Tím si ověříte, že vaše dosavadní domácí léčba byla správná. Žádanku na vyšetření můžete dostat od praktického lékaře a nebo od svého onkologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak dlouho se může pít kopřivový čaj

Závěr

Upřesnění úlohy taurinu v rohovce a jeho význam ve víceúčelovém roztoku určeném pro kontaktní čočky vyžaduje pokračující výzkum. Vědci prokázali roli taurinu jako antioxidantu a osmoregulátoru. Taurin hraje velkou roli v buněčné úrovni homeostázy. Zachovává integritu a životaschopnost buněk vystavených různým zátěžovým faktorům životního prostředí.

Zdroj: Taurin a jeho role v oční biochemii

Upozornění

Těhotné a kojící ženy by se měly vyvarovat užívání doplňků s obsahem taurinu. Další rizikovou skupinou jsou alergici, epileptici nebo lidé, kteří užívají jiné léky. Lidé podstupující léčbu chemoterapií by se taktéž měli vyhnout užívání taurinu, protože může způsobit interakci s jinými léky. Pokud u sebe zjistíte jakékoliv nežádoucí účinky, okamžitě přestaňte taurin užívat.

Zdroj: Taurin a rakovina

Tvaroh na rakovinu

Nepomůže každému, ale některým lidem může pomoci v jejich boji proti rakovině.

Zdroj: Tvaroh je jednoduchý a přírodní lék na rakovinu

Vedlejší účinky taurinu

Taurin je vhodným doplňkem léčby pro dospělé i děti, pokud je užíván perorálně a ve vhodném množství. Taurin byl testován bezpečně u dospělých ve studiích trvajících až jeden rok. U lidí zapsaných ve výzkumných studiích nebyly hlášeny žádné nežádoucí účinky spojené s užíváním taurinu. Existuje jen jedna zpráva o poškození mozku v těle muže, který použil 14 g taurinu v kombinaci s inzulínem a anabolickými steroidy. Není tedy známo, zda to bylo způsobeno taurinem, nebo jinými přijatými léky.

Zvláštní upozornění, opatření a varování

  • Těhotenství a kojení: Není dostatek poznatků o bezpečnosti užívání taurinu v těhotenství a během kojení. Vyhněte se tedy jeho použití.
  • Bipolární porucha: Existují určité obavy, že příliš mnoho taurinu může způsobit horší bipolární poruchu. V jednom případě byl 36letý muž s dostatečně kontrolovanou bipolární poruchou hospitalizován s příznaky mánie po konzumaci několika plechovek energetických nápojů s obsahem taurinu, kofeinu, inositolu a dalších složek (Red Bull Energy Drink) po dobu 4 dnů. Není známo, zda to souvisí s taurinem, kofeinem, inositolem, jinými složkami nebo kombinací přísad.

Zdroj: Taurin

Jde rakovina jazyka vyléčit?

Rakovinu jazyka je možné vyléčit, přičemž výhled je lepší pro lidi, kteří stihnou včasnou diagnózu. Lidé s rakovinou, která se nešíří, mají vyšší míru přežití.

78% lidí přežije pět let u rakoviny jazyka, než se rakovina rozšíří, ve srovnání s 36%, u kterých se rakovina již rozšířila.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka

Diagnostika

Při podezření na rakovinu jazyka může lékař provést biopsii.

Každý, kdo se obává, že by mohl mít rakovinu jazyka, by se měl co nejdříve objednat k lékaři.

Při vyšetřování se vás lékař pravděpodobně zeptá na jakoukoli relevantní anamnézu, včetně rodinné anamnézy. Prohlédne vám jazyk a ústa. Vyšetří lymfatické uzliny, aby zjistil, zda nedochází k jejich zvětšení.

Pokud má lékař podezření, že je přítomna rakovina jazyka, provede biopsii. To představuje odebrání vzorku tkáně a odeslání na testování.

Pokud výsledky biopsie potvrdí rakovinu, lékař může doporučit CT nebo MRI vyšetření, které ukáže, zda se rakovina rozšířila do jiných částí těla.

Zdroj: Jak poznat rakovinu jazyka


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP