Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZÁKON

OBSAH

Léky bezpečné i nebezpečné

Léčiva obecně jsou specifickým druhem zboží. Na jejich výrobu, distribuci i prodej jsou uplatňována velmi tvrdá pravidla. Zacházení s léky upravuje jak zákon o léčivech, tak další legislativní dokumenty. Ty mají zajistit, aby se ke konečnému spotřebiteli dostala pouze bezpečná, účinná léčiva v požadované kvalitě (na dodržování těchto pravidel dohlíží v České republice Státní ústav pro kontrolu léčiv). Pokud dojde k jejich porušení na straně výrobce, distributora, prodejce a dokonce i spotřebitele, z léků se může lehce stát zboží, jež ohrožuje nejen naši peněženku, ale hlavně to nejcennější – naše zdraví. Jak tedy rozpoznat a vyhnout se nelegálním a nebezpečným nabídkám léčiv přes internet?

Zdroj: Umíte nakupovat léky na internetu?

Poradna

V naší poradně s názvem STAVEBNI ZAKON A VCELY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kučera.

Soused si stěžuje,že se mu topí moje včely v bazénu......co se s tím dá dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Můžete zkusit přemístit úly do jiného prostoru dostatečně vzdáleného od sousedova bazénu. Nebo můžete sousedovi vynahradit jeho utrpení, například finančně ho odškodnit.

Zdroj: diskuze Stavebni zakon a vcely

Jak rozvíjet léčitelské schopnosti

S darem léčení už se léčitel narodil, je mu propůjčen na celý život, nikdo mu ho nemůže odebrat. Zastaví-li se ve svém duchovním vývoji, zastaví se i rozvíjení jeho schopností. Usiluje-li neúnavně o vysoké hodnoty, nepřetržitě pracujíc na svém nitru, jeho schopnosti stále rostou, a tím je mu také dovoleno disponovat se silou mnohem větší účinnosti. Jde o přímou úměru. Pravá léčivá síla klade své požadavky. Každý léčitel by měl vědět, že i když je jeho dar sebevětší, může vidět, slyšet a cítit jen to, co mu dovolí jeho vnitřní duchovní zralost. Stejně tak čistota léčivé síly, která jím prochází při léčení, bude vždy odpovídat čistotě jeho nitra. Logickým vysvětlením tohoto tvrzení je zákon o přitažlivosti stejného druhu. Tak se dar léčení stává pro skutečného léčitele zároveň i závazkem.

Zdroj: Léčitelské schopnosti

Diskuze

V diskuzi ZÁKON O CHOVU VČEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

Jaká je minimální vzdálenost úlů od sousedních pozemků děkuji Jirka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zákon o chovu včel

Macmiror cena

Cena s DPH je 242,90 Kč, doplatek činí 202 Kč.

Zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů, nedovoluje prodej léků na předpis po Internetu. Uvedené léčivé přípravky jsou dostupné pouze v kamenné lékárně na základě lékařského předpisu.

Zdroj: Macmiror

CIS

Tato zkratka patří pod Český svaz včelařů a jedná se o centrální informační systém. Do tohoto systému se můžete přihlásit až po řádné registraci a přidělení přihlašovacích údajů. Jedná se o centralizaci všech organizací v rámci Českého svazu včelařů, obsahuje evidenci členů, předávání informací, zpracování agend, zpracování statistiky, komunikační kanál, dotační tituly, podklady pro léčiva. V systému je pamatováno i na zákon o ochraně osobních údajů.

Zdroj: CSV - Český svaz včelařů

Diskuze

V diskuzi PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
Od 1. 4. 2012 zákon povoluje dobrovolnou sterilizaci od 21 let na vlastní žádost. O zákrok požádejte na pracovišti, kde by měl být proveden. Žádost musíte sepsat sama, důležité součásti žádosti jsou rodné číslo, celé jméno, datum a podpis. Za zákrok platit nebudete. Výkon je prováděn v nemocnicích s gynekologicko - porodnickým oddělením.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobry den chtela jsem se zeptat jestli budu platit za podvazani vajecniku kdyz je mi 35 let a mam tri porody a jeden potrat nrkde jsem cetla ze kdyz ma tenska tri deti a je ji 35 let tak to ma zadarmo je to tam či ne dekuji za odpoved.

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků

Jde Cyclo 3 Fort koupit bez receptu

Cyclo 3 Fort je lék na předpis. Zákon č. 378/2007 Sb., o léčivech a o změnách některých souvisejících zákonů, nedovoluje prodej léků na předpis po internetu. Uvedené léčivé přípravky jsou dostupné pouze v kamenné lékárně na základě lékařského předpisu. Samozřejmě, při bedlivém hledání naleznete možnost koupě přes internet. Jednodušší ale bude si nechat recept poslat elektronicky a dojít si lék vyzvednout do lékárny, jestliže ho opravdu potřebujete.

Zdroj: Cyclo 3 fort

Diskuze

V diskuzi CO JE KOLAUDACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Stivínová.

Moc děkuji za ucelené informace. Řekla bych, že je tady vysletleno vše do detailu. Ale vím, že se v minulém roce měnil nebo nějak upravoval stavební zákon. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli se nezměnilo něco v podmínkách kolaudací? Jde mi konkrétně o koupi takového nového domu www.ziprealty.cz/pta… Na co vše se mám připravit po všech těch změnách ve stavebním zákoně? Předem moc děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co je kolaudace

Můžete si nechat vybělit konečník u nás?

V některých zemích je bělení konečníku dokonce zákonem zakázáno, protože kromě firem vyrábějících bělicí krém poctivě jsou na trhu i nepoctivci, kteří si příliš nelámou hlavu s tím, zda jejich prostředek je možné použít na pokožku, zda nepůsobí dráždivě či alergenně a zda není karcinogenní. Proto si například konečník nemůžete nechat vybělit ve Francii ani v Británii. V Česku zákon o bělení konečníku nemáme, a je tedy možné tuto proceduru provozovat, ovšem to, zda ji kosmetické salony a salony estetické chirurgie dělají, je věc druhá.

Zdroj: Bělení řitního otvoru

Diskuze

V diskuzi DATUM VÝROBY COLAFITU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Šikolová.

Žádám vás o sdělení ,kdy začala výroby Colafitu. Celé datum.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Zde přinášíme vyjádření distributora k datu zahájení výroby Colafitu.

Dobrý den,
přesné datum zahájení výroby Colafitu si musíte tipnout. Z internetu a dostupných materiálů zjistíte rok - tedy 1995. V roce 2015 uplyne 20 let od zahájení výroby.
Nebyla by to soutěž s tipováním, kdybychom Vám přesné datum sdělili. Zvítězí ten, kdo tipne přesné datum, nebo se k tomu datu co nejvíce přiblíží.
Původně jsme chtěli položit otázku, na kterou byste našli odpověď na našem webu (www.colafit.cz, poznámka redakce) ze správných odpovědí s přiloženým čárovým kódem, bychom vylosovali výherce. Ovšem naše legislativa to neumožňuje, jakmile se losuje, spadá to pod zákon č. 202/1990 Sb. o loteriích, který má své specifika. Pokud dojde k porušení jakékoliv podmínky z loterijního zákona, pak tam hrozí velmi vysoké pokuty. Tento zákon míří na velké loterijní společnosti typu Sazka apod., ale spadá do toho i jakákoliv soutěž, pokud vyhodnocení probíhá formou losování.
Tímto se omlouváme, že Vám nemůžeme vyhovět, ale zvýše uvedeného je jasné, že by se jednalo o porušení regulérnosti soutěže.
S přáním hezkého dne
Renata Dobešová
DACOM Pharma s.r.o.

Zdroj: diskuze Datum výroby colafitu

Lysimachia thyrsiflora

Lysimachia thyrsiflora je vytrvalá bylina vysoká 25–60 cm, lodyhu má přímou, nevětvenou nebo slabě větvenou, listy křižmostojné nebo v 3četných přeslenech, úzce kopinaté, přisedlé až poloobjímavé, květy v hustých hroznech v úžlabí středních lodyžních listů, většinou 6četné, koruna nálevkovitá, světle žlutá. Plodem je tobolka. Roste na trvale zaplavených nebo alespoň přechodně zaplavovaných březích tůní, slepých ramen, v bažinách a na rašelinných loukách, od pásma nížin až do podhůří. Lysimachia thyrsiflora na řadě historických lokalit vymizela, patří k ohroženým druhům naší květeny, zákon ji chrání v kategorii silně ohrožených druhů. Na Slovensku je řazena k druhům silně ohroženým. Zákonná ochrana přísluší druhu i ve Francii.

Zde můžete vidět, jak vypadá Lysimachia thyrsiflora.

Zdroj: Vrbina a její druhy

Ochranná pásma plynovodů

U plynovodů a plynárenských zařízení se ochranným pásmem rozumí prostor ve vodorovné vzdálenosti od půdorysu plynárenského zařízení, měřeno kolmo na jeho obrys.

Nízkotlaké plynovody do 5 kPa (0,005 MPa). Středotlaké plynovody od 0,005 MPa do 400 MPa.

U plynovodů a přípojek:

  • nad průměr 500 mm je ochranné pásmo 12 m;
  • od průměru 200 mm do 500 mm je ochranné pásmo 8 m;
  • do průměru 200 mm včetně je ochranné pásmo 4 m;
  • nízkotlakých rozvodů v zastavěném území obce je ochranné pásmo 1 m;
  • středotlakých rozvodů v zastavěném území obce je ochranné pásmo 1 m;
  • u technologických objektů je ochranné pásmo 4 m;
  • u vysokotlakých a velmi vysokotlakých plynovodů v lesních průsecích musí být udržován volný pruh pozemků o šířce 2 m na obě strany od osy plynovodu a nesmí se zde vysazovat porosty kořenící do větší hloubky než 20 cm nad povrch plynovodu.

Pro plynová zařízení jsou vymezována kromě ochranných pásem také bezpečnostní pásma, která energetický zákon v příloze odstupňovává podle povahy a velikosti zařízení v rozmezí 10 až 300 m.

Zdroj: Ochranné pásmo

Povolení k chovu včel

Včela medonosná je považována za hospodářské zvíře, její přínos pro člověka spočívá nejen v tvorbě medu, ale zejména v opylování rostlin. Dalšími produkty jsou pyl, včelí vosk, propolis, mateří kašička a v lékařství i včelí jed.

Právní předpisy upravující chov včel na území České republiky jsou roztříštěné. V současnosti neexistuje žádný zákon, který by sjednocoval všechny požadavky, které musí být při chovu včel, výrobě medu nebo ochraně včel splněny, a včelařství je tedy upravováno několika zákony a vyhláškami. Některá města mají vlastní vyhlášku, která stanoví ohlašovací povinnost při umístění včelstva na území obce. Nemusíte být ani členem včelařského svazu. Ale pokud budete chtít dotaci na včelstva, musíte se stát členem svazu. Chov včel se řídí zákonem č. 154/2000 Sb., o povinné registraci všech chovatelů. Pro registrování včelstev je třeba vyplnit formulář, který podepíšete a odešlete na adresu: Českomoravská společnost chovatelů, a.s., pracoviště ústřední evidence včel, Hradišťko 123, 252 09 Hradišťko pod Medníkem. Následně vám bude přiděleno registrační číslo chovatele a stanoviště. Jakmile chov zaregistrujete, musíte jej ještě přihlásit do evidence u jednatele v Českém svazu včelařů. Jedná se o svaz, který sdružuje všechny chovatele včel. Dbá na dodržování veterinárních opatření, vydává časopis, organizuje přednášky, zajišťuje záležitosti ohledně dotací.

Právní normy:

  • zákon č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů
  • vyhláška č. 375/2003 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 166/1999 Sb., o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů, a o veterinárních požadavcích na živočišné produkty, ve znění pozdějších předpisů
  • vyhláška č. 327/2004 Sb., o ochraně včel, zvěře, vodních organismů a dalších necílových organismů při použití přípravků na ochranu rostlin, ve znění pozdějších předpisů
  • vyhláška č. 90/2002 Sb., kterou se stanoví opatření k zabezpečení ochrany včel, zvěře a ryb při používání přípravků na ochranu rostlin
  • vyhláška č. 91/2002 Sb., kterou se upravuje registrace přípravku na ochranu rostlin a zacházení s nimi
  • nařízení vlády č. 390/2003 Sb., kterým se stanoví pravidla pro použití příjmů Pozemkového fondu České republiky k podpoře obnovy včelstev
  • nařízení vlády č. 197/2005 Sb., o stanovení podmínek poskytnutí dotace na provádění opatření ke zlepšení obecných podmínek pro produkci včelařských produktů a jejich uvádění na trh, ve znění pozdějších předpisů.

Zdroj: Chov včel

Kdy je vhodná karanténa

Pokud jste byli v těsném kontaktu s infikovanou osobou nebo s těmi, kteří žijí nebo byli v rizikových oblastech, v nichž CoVid-19 aktivně cirkuluje a máte mírné respirační příznaky, izolujte se, abyste zabránili šíření nemoci.

Přehled aktuálního stavu rizikových oblastí s onemocněním CoVid-19: mapa nákazy koronavirem.

Od půlnoci 7. března 2020 je zákonem nařízena povinná karanténa pro všechny občany s trvalým a nebo přechodným pobytem na území Česka, kteří se vrací odkudkoli z Itálie, mimo řidičů nákladní dopravy, osádek vozů zdravotnické služby a pilotů letadel, kteří se na území Itálie zdrželi jen chvíli a nikde se tam nepohybovali a s nikým se osobně nesetkali. Všichni tito lidé musí bezprostředně po návratu do ČR zůstat 14 dní doma a v nejbližší pracovní den kontaktovat svého praktického lékaře pomocí telefonu nebo mailu - bez osobního kontaktu. Za porušení tohoto nařízení může být uložena pokuta ve výši až 3.000.000 Kč. Tyto záležitosti řeší Zákon o ochraně veřejného zdraví.

Zdroj: Karanténa po dovolené

Je krtek obecný chráněný

Krtek je celkem hojný, takže bohužel skutečně nepatří ke zvláště chráněným živočichům, je chráněný jen obecně. To znamená, že pokud někdo neohrožuje krtka jako druh, což odchytem a usmrcením několika krtků na vlastní zahrádce nečiní, nejedná proti uvedenému zákonu. Usmrcení krtka je podle ochránců týrání zvířete. V plné míře se ale na jeho zabití vztahuje právě zákon č. 246/1992 Sb., o týrání zvířat. Jde jen o to, že se u nás znění tohoto zákona nevykládá do důsledků, takže usmrcování drobných savců na zahradách nikdo neřeší. Je to prostě stará tradice, u kterých dlouho trvá, než se vymýtí. To ale neznamená, že je to v pořádku! Aby usmrcení krtka bylo skutečně legální, musel by ho sprovodit ze světa veterinář pomocí smrtící injekce, anebo by přímo v zákoně musel být určen způsob usmrcení a přesně vymezeny i jeho oprávněné důvody. Rozrytí trávníku nebo záhonu by k nim ale zcela určitě nepatřily. Těžko říct, proč lidé u nás tolik bazírují na bezchybném anglickém trávníku, tradice to u nás není.

Zdroj: Krtek obecný

60 dnů pro omlazení pleti

Měsíc je pro regeneraci málo a tříměsíční čekání moc. Chceme výsledky rychle a hned. Jenže zákon je daný a ten přírodní neoklameme. Kožní buňky mají zhruba třiceti denní cyklus, kdy se plně obnoví. Jakákoli kúra by proto měla trvat minimálně 2 měsíce. Avšak po třech měsících jsou výsledky mnohem výraznější a efekt vydrží déle. A to už opravdu stojí za zvážení.

Kůže je vylučovacím orgánem, tvoří ochranný obal a navíc jako první přichází do styku s vnějšími vlivy. Odrazí se na ní všechno, věk, způsob života, stres, kouření, špatná strava, nevhodná kosmetika. Zimní období je pro pokožku náročné. Časté střídání teplot, ostrý mráz, nedostatek výživově hodnotných látek včetně antioxidantů, suché prostředí v bytě nebo v kanceláři a rovněž prodělané nemoci, to vše ovlivňuje stav kůže. Cévní zásobovací systém jako i kožní buňky potřebují vzpruhu pro nastartování regenerace.

Několik kroků pro omlazení pokožky:

Zdroj: Proč jsou vrásky na jaře hlubší a pleť méně hezká?

Ochranné pásmo telekomunikačního vedení

Tato ochranná pásma stanovuje zákon o telekomunikacích a příslušné prováděcí vyhlášky. V zastavěných územích, podobně jako v případě rozvodů vody a kanalizace, platí vzdálenosti, hloubky a odstupy od ostatních vedení stanovené v ČSN 73 6005 – Prostorové uspořádání sítí technického vybavení.

Pro dálkové podzemní kabely je ochranné pásmo široké 2 m a probíhá po celé délce kabelové trasy. V některé trase se může toto pásmo v určitých bodech rozšiřovat až na 3 m. Hloubka ochranného pásma činí 3 m a výška též 3 m (měřeno od úrovně terénu). Stejné hodnoty platí i pro zařízení, která jsou součástí těchto vedení.

V ochranném pásmu je zakázáno zřizovat stavby, umisťovat jiná podobná zařízení nebo skládky materiálu a provádět jiné činnosti, které by znemožňovaly nebo znesnadňovaly přístup ke kabelům a ostatním zařízením. Dále se v ochranném pásmu nesmějí zřizovat elektrická vedení, železné konstrukce, plynojemy, jeřáby, věže, vysazovat porosty a ani měnit tvar půdy, pokud by výsledek těchto činností mohl rušit provoz rádiového zařízení.

Zdroj: Ochranné pásmo

Ochranná pásma inženýrských sítí

Inženýrské sítě se mají situovat do veřejného pozemku, pokud možno pod chodník nebo zelený pás (zatravněný pás mezi chodníkem a vozovkou bez stromů). Vše by mělo být řádně zakresleno a zaměřeno: kabel nízkého napětí, nízkotlaký plynovod, vodovod a pod vozovkou kanalizace s uvedením průměrů potrubí.

Nejlepšími a nejvěrohodnějšími informacemi o inženýrských sítích a ochranných pásmech je příslušný stavební úřad a odbor územního plánování. Na těchto úřadech dostanete spolehlivé informace, zda se na konkrétní nemovitost nevztahují nějaká omezení, popřípadě jestli nehrozí to, že si na dané místo někdo omezení bude nárokovat v budoucnu. Doplňkovým zdrojem informací bývá výpis z katastru nemovitostí, kde můžete vyčíst, zda se na dané místo nevztahuje například věcné břemeno (ale pozor, ne všechna pásma mohou být věcným břemenem zaopatřena).

Pokud se dozvíte, že se na danou nemovitost některá omezení vztahují, nezoufejte. Kontaktujte daný orgán, který vám formou písemného vyjádření sdělí, jaká omezení si zde s odkazem na platný zákon či vyhlášku nárokuje a co zde jako majitel nemovitosti můžete či v opačném případě nemůžete provádět.

Zdroj: Ochranné pásmo

Roztočík malinový

Po napadení roztočíkem malinovým vznikají na plodech červená místa, která nedozrávají a plody jsou kvůli tomu znehodnocené – mají více či méně kyselou chuť.

Jak se pozná

Roztočík malinový ve velkém množství saje šťávu z dužiny plodů a tím brání dozrávání. Škůdce cestuje po ostružinových výhonech a až do doby květu se dá likvidovat.

Zde můžete vidět, jak vypadá roztočík malinový.

Postřik

Můžete jej likvidovat insekticidy, v zahraničí je povolen přípravek Decis EW 50 v koncentraci 0,01 %. U nás bude účinkovat Vertimec 1,8 EC a fungovat by měl i Sumithion super, který je povolen u nás na podobného roztočíka jahodníkového, ale na malinového povolen není (porušíte tím zákon, ale zlikvidujete roztočíka). První postřik se provádí při délce výhonů 20 cm, v případě potřeby se opakuje ve 14denních intervalech. Pozor, je velmi důležité důkladné postříkání ze všech stran, až omytí celých výhonků! Přípravek je relativně neškodný pro včely. Plody napadené roztočíkem se nekonzumují. Oplodí raději odstřihněte a spalte. Jako preventivní opatření se doporučuje dostatečná vzdálenost jednotlivých rostlin a jejich prosvětlení (škůdce migruje), jako prevence pak zjara postřik sirnatými prostředky.

Zdroj: Choroby ostružin

Náhradní varlata

První zpráva o testikulární protéze pochází z roku 1941, kdy byl použit vejčitý implantát Vitallium. Vitallium je běžně používaný materiál, který je slitinou kobaltu, chromu a molybdenu. Tyto materiály se používají v zubním lékařství a ortopedii. V následujících letech bylo u implantátů použito nesčetné množství materiálu, včetně Lucitu, skla, Gellfoamu, Dacronu, polyethylenu a silikonu. První komerčně dostupný implantát byl proveden tak, že se skládal ze silikonového pláště plněného silikonovým gelem. To byl nejvíce používaný implantát v letech 1973 a 1992.

V roce 1976 Kongres vydal FDA pravomoc regulovat tyto implantáty. Implantáty, které existovaly před právní úpravou 1976, nebyly ohledně své bezpečnosti a účinnosti již přezkoumány. V roce 1990 byl vydán doplňující právní zákon. Tento zákon také nařídil, že výrobci vysoce rizikových implantátů, jako je například gelový silikonový implantát, musí vést záznamy o totožnosti a adresách pacientů, kterým byla implantována takováto náhrada. Tato opatření byla s největší pravděpodobností vyprovokována problémy souvisejícími s úniky silikonového gelu z prsních implantátů. Výrobci pozastavili výrobu gelem plněných silikonových testikulárních protéz v roce 1992. Neexistují však žádná publikovaná data, která ukazují, že silikonové protézy způsobily onemocnění jediného člověka.

V současné době jsou k dispozici tři typy implantátů: plněné testikulární protézy, Soft-Solid testikulární protézy a silikonový elastomer. Testikulární protézy jsou alternativou (s výjimkou mužů s rakovinou varlat) postupu zvaného subkapsulární orchiektomie, jde o zákrok odstraňující pouze dřeň varlete a v šourku je ponecháno pouzdro s obaly (kapslemi). Je důležité vědět, že testikulární implantát je výhradně použit pro kosmetickou úpravu, v žádném případě implantát nepřebírá funkci přírodního varlete.

Plněné testikulární protézy jsou protézy o stejné hmotnosti, tvaru a měkkosti normálního varlete. Dodávají se ve čtyřech velikostech: extra malé, malé, střední a velké. Implantát je vyroben z lisovaného silikonového elastomerového pláště, který je vidět na rentgenu. Implantát se naplní fyziologickým roztokem v době chirurgického zákroku, těsně před implantací.

Silikonový elastomer je oválného tvaru, je vyrobený z chemicky a mechanicky odolného silikonového elastomeru. Tvar, hustota a celková konzistence byly vybrány tak, aby byly co nejpodobnější tvaru a pocitu lidského varlete, který nahrazuje. Všechny použité materiály jsou zdravotně nezávadné, bezpečné a dobře tolerované lidským organismem.

Zdroj: Život po odstranění varlat


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Michal Vinš

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP