Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZANICENY PRST NA RUCE OD ZADERY

OBSAH

Oteklé klouby prstů na ruce jsou bohužel poměrně častým problémem, který se týká našeho pohybového aparátu. Kromě toho, že tyto zdravotní obtíže dokážou pořádně ztížit život, není radno je podceňovat. Pokud obtíže přetrvávají nebo se zhoršují, je nasnadě návštěva lékaře.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem ZNECITLIVĚLOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den,

mám problém ohledně malíčku na levé ruce, během 3 týdnů mi postupně znecitlivěl od konečku prstu na celý prst a dnes jsem zjistil že i část dlaně. Nedá se říct znecitllivěl ale zdřevěněl.

Stačí třeba promasírovat prst a dlaň nebo je nutné navštívit doktora?


S díky, Martin

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Příčinu necitlivého malíčku bude třeba hledat na celé nervové dráze levé horní končetiny. Někde na této cestě dochází k útisku nervu a to se pak projevuje necitlivostí a zdřevěněním. Masáž je bez pochyby prospěšná. Je ale třeba masírovat celou dráhu, včetně předloktí, paže, ramen, zad a krku. Určitě by bylo vhodné navštívit neurologa a nebo také ortopéda, aby se vyloučila závažná onemocnění. Také se zamyslete, jak spíte. Spánek na boku a na stále stejném boku také může způsobit tyto komplikace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Znecitlivělost

Psychické problémy

Psychické projevy projevující se třením prstu o prst také způsobují výskyt záděr. Pokud už vám teče krev, tak do záděry mohou proniknout nečistoty, vznikne zánět, a pokud je pod nehtovým valem, začíná velký problém. Pak černá boule u prstu už opravdu není jen běžná záděra.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Poradna

V naší poradně s názvem BERU ALAVIS PRO KONĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nadin.

Ahoj , mám to samé ,
te'd mám obavy , zda to není z užívání Alavisu pro koně , beru ho zhruba jeden rok a na pravé ruce se mi udělaly vyrustky a zvětšily klouby na ruce . Také prostřední prst se mi zkřivil . Co se tyče bolesti kyčelního kloubu , ty mi odezněly .
Před Alavisem jsem užívala Hyalfin a na prstech nebylo nic patrné

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nesmysl! Alavis, ač je určen pro koně, tak obsahuje stejné složky, jako humánní léčivé přípravky na klouby. Je tam jen chondroitin a glukosamin. Jediný rozdíl mezi lidskými doplňky a tímto je cena. Zvětšené klouby a výrůstky jsou následkem probíhající artrózy. Zajděte s tím k ortopedovi. Ten udělá vyšetření krve a rentgen a hned vám řekne důvod těchto obtíží.

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Olejíček na záděry

Dříve než záděry odstřihnete, je vhodné je namočit do teplé vody se solí nebo olivovým olejem. Po prohřátí budou záděry měkčí a snáze odstranitelné. Jedná-li se o záděru zatrhnutou „do masa“, potřete místo dezinfekcí a přelepte náplastí. Přes den co nejvíce promašťujte. V drogerii seženete celou řadu zvláčňujících olejíčků, které jsou vyvinuty pro zvláštní péči o okolí nehtů.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Poradna

V naší poradně s názvem PRST NA POVRCHU DOBRÝ BEZ DEFEKTU,ALE ČERVENÝ A OPUCHLÝ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Jsem diabatik.Mám potíže s prstem na noze nechce se mi to hojit. Dávám si na prst Višnovou mast,Ale vísledky nejsou uspokojivé Dnes jsem si dala na prst černou mast a čekám co bude. Byla jsem u lékaře a nepřijdu o prst? Moje potíže trvají už od prosince. děkuji ana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U diabetiků jsou běžné problémy s prsty na končetinách. Tím, že budete na prst dávat višňák či černou mast, tak ho z venku vydesinfikujete, ale váš problém s tím nevyřešíte. Je třeba navštívit internistu - diabetologa a problém s prstem mu ukázat. Skutečně zde hrozí vysoké riziko, že při otálení se správnou léčbou se zasažená tkáň na prstě nezhojí a započne nekróza - odumření prstu. Pak již bude nevyhnutelná amputace prstu.
Nehojící se prst u diabetiků nepodceňovat a jít s ním hned k lékaři!

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prst na povrchu dobrý bez defektu,Ale červený a opuchlý.

Je to nedostatek vitamínu?

Ano, nedostatek vitamínu A, B-komplexu, C, D i minerálů, jako jsou zinek, hořčík, křemík, železo, může způsobit tvorbu záděr.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST KLOUBU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den je mi 28let a jiz skoro rok mě pobolívá levé rameno to by se ještě dalo vydržet, ale před několika týdny mě začli bolet prsty na levé ruce a celé zápěstí, klouby, při každém pohybu ruky neboli kloubů na prstech to strašně bolí, před pár dny mě bolesti začli budit i v noci a prsty mi zůstávají v určité poloz, od dnešního rána mám třetí prst ohnutý nemohu sním pohnout jak ho zkusím narovnat na dlani je vydět jak se šlacha natahuje a bolí to a prst prostě nenarovnám. Dnes jsem jela na chyrurgii prst mi narovnal a mám ho opět ohnutý. Objednali mě na revmatologii ale termín do měsíce, nevim jak stím vydržím. Levá ruka je mi k ničemu, doma malé děti a já ani neuvařím. Netuším co mám dělat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takhle se projevuje syndrom karpálního tunelu. Zde je nejúčinnější léčba pomocí operace šlach. Proti bolesti používejte mast Voltaren forte a procvičujte ruku v teplé vodě. Samoléčba v tomto případě moc nepomáhá a proto budete muset vydržet do lékařské prohlídky u revmatologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest kloubu

Medový zábal

Ingredience: miska, 1 lžička medu, 1 lžička olivového oleje, 2 mikrotenové sáčky, rukavice, ručník

Postup: V misce smíchejte lžičku medu a lžičku olivového oleje. Směs pomalu vtírejte do pokožky rukou. Ruce zabalte do mikrotenových sáčků nebo polyetylenových rukavic a potom na 30 minut do froté ručníku. Tento zábal je vhodný především v zimních měsících, kdy představuje vydatnou výživu pro chladem vysušené ruce a nehty.

Doplňkem základního ošetření rukou může být automasáž, která zlepší nejen prokrvení kůže, ale všechny pěstící složky se snáz dostanou na své místo, takže pak lépe vyživují pokožku rukou a nehty. Jako masážní prostředek je nejlepší olej, a klidně postačí ten olivový.

Postup: Každý prst je třeba masírovat jednotlivými tahy, směrem od konce prstů k zápěstí, a to po stranách prstů. Přidáme krouživé pohyby ve stejném směru, ale chytíme prst za stranu dlaňovou a hřbetní. Pokračujeme masáží dlaně a hřbetu ruky krouživými pohyby. Ruku chytíme v zápěstí a kroužíme vlevo a vpravo. Předloktí a loket natřeme olejem a masírujeme směrem od zápěstí k loktu. Každý cvik provádíme alespoň 5x.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Teri.

Dobrý večer prosim nevíte co to může být? Mám to na sadech a syn mě do toho rejpl.Začalo to bolet (stipat už nevím a na knižním máji dovolenou .Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na fotografii je vidět zanícený kožní névus. Když nemůžete na kožní, tak zde je rada na domácí léčbu. V lékárně si kupte višněvského balzám a dvakrát denně, vždy po umytí, aplikujte na postižené místo i na náplast, kterou to vždy přelepte. Takto pokračujte asi tak deset dní až do úplného vyléčení. Do té doby nesmíte postižené místo vystavovat na sluníčko ani s tím chodit do solária.

Zdroj: diskuze Bradavice na zádech

Okusování kůže kolem nehtů

Okusování nehtů a kůže okolo nich je zlozvyk, který přispívá k tvorbě záděr. Víte, že tento zlozvyk má každý čtvrtý člověk? Když už se bez okusování nemůžete obejít, tak suchou kůžičku netrhejte. To je to nejhorší, co můžete udělat, protože si takto zaděláváte na celkovou sepsi organismu.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Mandlovo-medový krém

  • 2 polévkové lžíce mandlového oleje
  • 1 polévkové lžíce medu

Smíchejte včelí med a mandlový olej a jemnou masáží aplikujte na ruce. Ráno si umyjte ruce vlažnou vodou. Na noc použijte lehké bavlněné rukavice, abyste neznečistili prostěradlo. Směs má výborné regenerační účinky domácí masky na suché ruce nebo popraskné ruce. Je-li potřeba, můžete recept použít i následující noc.

Zdroj: Domácí krémy na ruce

Diskuze

V diskuzi MASTIČKY NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Neznámá.

Dobrý den chtěla sem se zeptat, moje maminka má hrozně zdevastované ruce má tam puchíře .Tak sem myslela že jí nějaký krém zakoupím (na ty ruce) takže jestli mi poradíte.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin Dvořák.

Doporučuji Tepezcohuite pomádu, koupíte zde: tepezcohuite.g6.cz

Zdroj: diskuze Mastičky na ruce

Je bulka na ruce rakovina

Bulka na ruce může mít mnoho příčin. Některé byly popsány v tomto článku. Ovšem bez odborného vyšetření nelze stanovit přesnou diagnózu. Nález bulky na ruce vyžaduje návštěvu lékaře, který určí příčinu jejího vzniku.

Zdroj: Bulka na kloubu prstu

Poradna

V naší poradně s názvem OTEKLÁ ŠLACHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Meddy.

Dobrý den,
2 dny jsem zakládal nový záhon.
po odrytí drnů jsem hlínu drtil
holýma rukama,protože šla krásně drolit
a plevel šel sám ven.
Ale teď mně bolí šlacha na prostředníku
z venku a kloub mám trochu oteklý.
Mažu si prst Voltarenem,no...nic moc.
Potřebuji na prst teplé,nebo studené mazání?
Poraďte mi,prosím co,abych namusel k doktorovi.
dík

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nyní potřebujete být trpělivý. Namožená šlacha se bude hojit dlouho, i tři týdny. Snažte se prst (celou ruku) vůbec nenamáhat, urychlí se tím hojení. Voltaren je skvělé řešení, protože tlumí bolest a léčí zánět, ale chce to čas. Můžete použít i ledovou tříšť zabalenou v igelitovém sáčku, kterou pak přikládejte na postižené místo na 5 minut. Postupně se bude dostavovat úleva, ale jen velmi velmi pomalu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Oteklá šlacha

Weleda rakytníkový krém na ruce

Weleda rakytníkový krém na ruce má obsah 50 ml. Hydratuje uspokojivě, o pokožku rukou pečuje dobře. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření – je uvedena minimální trvanlivost. Celkové hodnocení dle dTestu je uspokojivě (56 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Weleda rakytníkový krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ RUCE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Za mě úplně super krém Chaganela. Hezky voní a nezanechává pocit suchých rukou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lili25.

Já objednávám z Naturbites krém na ruce s olivovým olejem, lepší jsem nikdy neměla. Ruce mám krásně vláčné i v zimě.

Zdroj: diskuze Suché ruce diskuze

Domácí peeling na ruce

Po této proceduře můžete mít neuvěřitelně jemné a mladistvé ruce, a to za jednu minutu! Nevěříte? Pak ji sami vyzkoušejte.

Ingredience: bambucké máslo, 1 lžíce organického peelingového cukru, 1 lžička hrubě namletých mandlí a půl lžičky sušených hroznových zrníček

Postup: Vše smíchejte a 1 minutu vtírejte do rukou. Organický peelingový cukr odstraňuje odumřelé buňky a masíruje ruce. Oleje (bambucké máslo, sladké mandle a hroznová zrníčka) ruce zjemňují a vyživují. Poté ruce opláchněte pod vlažnou vodou.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sandra.

Dobry den, objevilo se mi toto ze dne na den na maličku. Mám trochu strach. Tušíte, co to muže byt? Moc děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co by to mohlo být? Odpověď je jednoduchá. Malé boty. Nosíte boty, ve kterých není dostatek místa pro vaše prsty. Na pátém prstu je vidět keratóza vzniklá třením kloubu o stěnu boty. Pátý prst je tak moc utlačován, že vám na něm zdravě neroste ani nehet. Vlivem neustálého tlaku malých bot je zakřiven i čtvrtý prst. Ta tmavá skvrna pod nehtem, která vás tak vylekala, je krevní výron, který vznikl taktéž z nadměrného tlaku na pátý prst. Chvíli (několik měsíců) to tam budete mít, něž se to vstřebá. Vyhoďte všechny své uzavřené boty a začněte si kupovat větší a na nižším podpatku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Dove intenzivní krém na ruce

Dove intenzivní krém na ruce má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Dove intenzivní krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Koupel na ruce

Po základním ošetření nehtů, základní manikúře, může následovat další péče – zaměřená již na ruce. Ještě před lakováním nehtů vám manikérka nanese na ruce jemný peeling, kterým odstraní odumřelé buňky pokožky rukou a případnou zhrublou kůži. Poté vám ruce umyje a nechá je ponořené v lázni, následně nanese na ruce vrstvu výživné masky, která dodá pokožce potřebnou výživu a vláčnost. Nakonec se ruce s maskou namočí do parafínu nebo do speciálních tepelných rukavic. Teplo totiž pomáhá lepšímu vstřebání výživných látek a vitamínů. Vaše ruce budou po této proceduře krásné a hebké. Kompletní manikúru je vhodné podstoupit minimálně 1x za měsíc.

Zdroj: Domácí zábal na ruce

Záděra

Záděry jsou drobné trojúhelníčky měkké či suché kůže kolem nehtů. Záděra kromě toho, že není hezká na pohled, může být i vstupní branou infekce a péče o ni se nesmí zanedbat, protože následně vznikají bolestivé záděry a zánět. Zvláště pokud odstávající část okusujeme, může kromě infekce hrozit i sepse. Záděru způsobuje okusování nehtů, vysušená a dehydratovaná pokožka. Proto tento problém nejvíce trápí osoby se suchou kůží, které mají slabou ochrannou tukovou vrstvu. Dehydratovaná pokožka je bez vody a snadno se kvůli tomu loupe. Pak stačí jen nepatrně o cokoliv zadrhnout a vznikne záděra. Ke tvorbě suché kůže může například dojít častým kontaktem s papírem, ten totiž při dotyku s pokožkou odsává tuk. Na vině ale může být i špatná manikúra či nedostatek některých vitamínů a minerálů. Typické jsou záděry u dětí, a to především na palci.

Ranku, která vznikne po odstřižení, je vhodné ošetřit hojivým krémem či gelem s obsahem přírodních látek, nejlépe heřmánku či měsíčku lékařského. Měsíček lékařský je v tomto případě užitečný svým hojivým účinkem a hodí se právě při drobných poraněních kůže, mezi něž patří i záděra. Heřmánek lékařský zase působí antibakteriálně a protizánětlivě, čímž snižuje riziko vzniku infekce na místě odstřižené kůžičky. Výhodná je vzájemná kombinace výtažků z obou léčivých rostlin v jednom přípravku, dojde tím k rychlejšímu hojení rány, a navíc záděra tolik nebolí.

Zdroj: Co znamenají záděry na rukách

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA

Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA má obsah 75 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Eucerin regenerační krém na ruce 5% UREA.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce

Atrix intenzivní ochranný krém na ruce má obsah 100 ml. Hydratuje velmi dobře, o pokožku rukou pečuje velmi dobře. Snášenlivost tohoto krému je dobrá. Typ emulze je olej ve vodě, textura je jemný krém, použitelnost po otevření je 12 měsíců. Celkové hodnocení dle dTestu je velmi dobře (80 %).

Zde můžete vidět cenu produktu Atrix intenzivní ochranný krém na ruce.

Zdroj: Nejlepší krémy na ruce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP