Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZASTAVENÍ PLEŠATĚNÍ

OBSAH

Léky a doplňky proti plešatění

Na trhuje je spousta léků, které jsou určené na zastavení plešatění. Existují platné akreditované léky, jako je Propecia a Minoxidil. Dále jsou tu doplňky na vlasy a laserová terapie k nápravě vlasů. Jednoduchá úroveň laserové terapie, která není agresivní. Laserová léčba se používá v USA a v dalších zemích, kde je problematika s plešatěním. Jedná se o moderní lék na plešatost, který předchází problémům.

Zdroj: Jak zastavit plešatění

Diskuze

V diskuzi LÉKY NA ZASTAVENÍ MENSTRUAČNÍHO KRVÁCENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valerie Parohova.

Potřebovala bych lék na zastavení menstruačního krvácení

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Léky na zastavení menstruačního krvácení

Typy laserů

Typy a značky různých laserů na plešatění jako je XP 12 Hair Laser, Viatek Hairpro, Spencer Forrest X5, Power Laser Grow Comb, iGrow Laser, Sunetics laser, HairMax Laser, Dynamax Freedom 100 a také Verseo Lasetron. Lasery mají jedinečné výsledky a spousta lidí je využívá proto, aby nebyli plešatí.

Zdroj: Jak zastavit plešatění

Diskuze

V diskuzi HEMINGIOM U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Heimlichová Zdenka.

Dobrý den, můj pes má hemangiom na straně čumáku. Bohužel, když si do něj škrábne, krev se těžko zastavuje. Je mu 13 let, má šelest na srdci, takže operace se nedoporučuje. Je nějaký způsob zastavení krve?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hemingiom u psa

Nežádoucí účinky

Vedlejší účinky steroidů nejsou pro obě pohlaví stejné. U mužů může vlivem užívání dojít ke zmenšení varlat a penisu, snížení počtu spermií, impotenci, k problémům s prostatou, zvětšení prsou či plešatění. U žen může užívání steroidů způsobit zastavení menstruačního cyklu, zmenšení prsou, prohloubení hlasu, růst vousů a chlupů na těle, abnormální růst klitorisu.

Zdroj: Tamoxifen

Diskuze

V diskuzi LEČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Košťálová.

Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat jaké léky mohu proti kašli a rýmě při lečbě s Warfarinem ?děkuji za odpoveď Košťalová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vanda.

Já normálně užívám Coldrex. Je to jak proti rýmě, tak proti horečce. S kašlem je to složitější, protože záleží na jeho druhu, na odkašlávání Bromhexin nebo ACC Long a na zastavení štěkavého kašle Stoptussin.

Zdroj: diskuze Lečba Warfarinem

Vliv testosteronu na plešatění

Androgenetická alopecie postihuje až osmdesát procent mužů bílé rasy. Plešatění u mladých mužů není ničím výjimečným. Začíná pozvolným vznikem koutů, čehož si muži často ani nevšimnou, postupně však přechází do druhého stadia, kdy prořídne kštice na temeni. Finální fází je takzvaná hippokratovská pleš, kdy vlasy ze kštice zcela zmizí a zůstává jen úzký pruh vlasů kolem hlavy.

Zdroj: Vypadávání vlasů a testosteron

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÁ MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lea.

Dobrý den dnes jsem byla na injekci na zastavení menstruace. Nějaká hormonální. Je mi 48 let a mám cystu. Za jak dlouho injekce zabere. Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Prodloužená menstruace

Zastavení menstruace antikoncepcí

Silné menstruační krvácení, pokud nemá nějakou speciální příčinu, kterou je zapotřebí odstranit (například myom), se dá léčit hormonálně. Možností je více, jednou z nich může být i zavedení nitroděložního hormonálního systému. Zde hormony působí prakticky výhradně na děložní sliznici, výsledkem je výrazné oslabení, dokonce až vymizení krvácení. Druhou možností jsou antikoncepční pilulky, tzv. léky na zastavení menstruace. Ty krvácení výrazně zeslabují, a navíc je činí pravidelným.

Pokud žena úplně odmítá hormony, je situace složitější. Lze zkusit přípravky proti bolesti. Dále je možná léčba chirurgická, a to buď odstranění děložní sliznice (provádí se málo), nebo odstranění celé dělohy. V drtivé většině případů tyto postupy nejsou nutné, pokud je žena sama nepožaduje.

Zdroj: Léky na zastavení menstruačního krvácení

Diskuze

V diskuzi ANDROGENNÍ ALOPECIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Richmond Kosatec.

Můžete prosím uvést jméno aspoň jednoho člověka, u kterého se vám podařilo vyléčit těmi vašemi zázračnými přípravky typu Minoxidil apod. androgenní alopecii? Myslím skutečně vyléčit, ne to, že naroste 10 chlupů, které vzápětí zase vypadnou. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Putenství.

Nemohou, protože nikdo takový neexistuje. Všechno je to jen podvod a marketingové bláboly.

Zdroj: diskuze Androgenní alopecie

Léčba otoku vnitřní strany tváře

Léčba otoku vnitřní strany tváře závisí na příčině stavu.

  • Pokud je otok způsoben vřídky z náhodného kousání vnitřní tváře, může si pacient ošetřit toto zranění kloktáním hydrogenuhličitanu sodného smíchaného s vodou. Pravidelná péče o ústní dutinu může přispět k hojení nebo zastavení růstu bakterií, dokonce může dojít k zastavení růstu bakterií, které se vyskytují v koutcích úst.
  • Infekce je obvykle léčena antibiotiky a alergie mohou být léčeny antihistaminiky. Přírodní antibiotika, jako je echinacea, se také doporučují na léčbu otoku vnitřní strany tváře.

Zdroj: Oteklá vnitřní strana tváře

Diskuze

V diskuzi JAK ZASTAVIT MENSTRUACI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirka Braun.

Dobrý den. Můžete mi doporučit způsob na zastavení menses. Je mi nabídnuta injekce, nevím přesně jaká. Jsem před přechodem, údajně přestanu menstruovat,mam silné krácení. Jaka jsou rizika,při této léčbě? Děkuji za odpověď M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eliška Bělková.

Jenom se chci zeptat jak zastavit menstruaci když nechci injekci. Nevíte nějaký jiný přírodní způsob jak ji zastavit, protože ji mám už přes týden a je to nepříjemné. Nemůžu se koupat, chodit s kamarády na koupaliště tak prosím o radu děkuji

Zdroj: diskuze Jak zastavit menstruaci

Dávkování

Pokud se přece jen rozhodnete pro použití Endiaronu k zastavení průjmu, ale po dobu 3 dnů podávání tohoto preparátu nedojde ke zlepšení, vyhledejte neprodleně veterinárního lékaře.

Dávkování by i přes výše uvedené informace mělo být následující: pes o hmotnosti do 10 kg ¼ tablety, a to maximálně 2x denně, pes o hmotnosti nad 10 kg ½ tablety, a to maximálně 2x denně.

Zdroj: Pes a endiaron

Poradna

V naší poradně s názvem POTRAVINY NA ZVÝŠENÍ HLADINY TESTOSTERONU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin U.

A existuje nějaké přírodní řešení na zvýšení testosteronu? Nebo ne přímo zvýšení ale spíš zpomalení nebo zastavení jeho úbytku? Už je mi přes 50 a takové ty typické projevy nižšího testosteronu na sobě začínám pociťovat. Tak jenom jestli je nějaká domácí alternativa abych nemusel hned běhat k doktorovi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšení produkce testosteronu a nebo zastavení jeho úbytku pomocí stravy nebo doplňků stravy neexistuje. Počínaje 30. až 40. rokem věku může hladina testosteronu začít pomalu klesat. K tomu dochází zcela přirozeně u většiny mužů. Testosteron je hormon produkovaný varlaty, která postupem věku ztrácí svůj výkon a nelze je takzvaně nakopnout k vyšší produkci.

Řešením je substituce testosteronu pomocí medikamentů. Váš lékař vám pravděpodobně nechá udělat krevní test, aby zkontroloval hladinu testosteronu. Budete také vyšetřen na jiné příčiny případného nízkého testosteronu. Patří mezi ně vedlejší účinky léků, problémy se štítnou žlázou nebo deprese.

Pokud máte nízký testosteron, může vám pomoci hormonální terapie. Používaným lékem je umělý testosteron. Tato léčba se nazývá testosteronová substituční terapie. Lze ji podávat jako pilulku, gel, náplast, injekci nebo implantát.

Testosteronová substituční terapie může u některých mužů zmírnit nebo zlepšit příznaky nízkého testosteronu. Zejména může pomoci udržet silné kosti a svaly. Testosteronová substituční terapie je účinnější u mladých mužů s velmi nízkou hladinou testosteronu, ale může být užitečná i pro starší muže po padesátce.

Testosteronová substituční terapie má svá rizika:

- Neplodnost
- Zvětšená prostata vedoucí k potížím s močením
- Krevní sraženiny
- Zhoršující se srdeční selhání
- Problémy se spánkem
- Problémy s cholesterolem
- Srdeční infarkt, mrtvice nebo rakovina prostaty.

Nízký testosteron může léčit lékař sexuolog, urolog a nebo také praktický lékař. Promluvte si s některým z nich o tom, zda je testosteronová substituční terapie pro vás to pravé. Pokud po léčbě, která trvala 3 měsíce nezaznamenáte žádnou změnu příznaků, je méně pravděpodobné, že pro vás bude tato léčba přínosem.

Pokud se rozhodnete zahájit testosteronovou substituční terapii, nezapomeňte docházet na pravidelné kontroly ke svému lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteron

Zázvor na plešatost a vypadávání vlasů

Není zatím žádný konečný důkaz, který by potvrzoval účinky zázvoru proti plešatění, ale zdá se, že pomáhá proti vypadávání vlasů. Zázvor je oběhový stimulant vlasových folikulů a stimuluje růst vlasů. Když krev díky zázvoru proudí do pokožky hlavy, stimuluje vlasové folikuly a podporuje růst vlasů. Je také potravinou s vysokým obsahem mastných kyselin a mastné kyseliny jsou doporučovány pro boj s vypadáváním vlasů, také na zpomalený růst vlasů a jejich řídnutí. Mastné kyseliny z kořene zázvoru jsou skvělé pro tenké vlasy. Proti vypadávání vlasů a na zastavení řídnutí vlasů použijte směs, ve které rozmícháte dvě lžíce zázvorové šťávy a dvě lžíce olivového oleje. Tento zázvorový olej pak vetřete do vlasaté části pokožky hlavy a nechte po dobu 15 minut působit. Pak to důkladně opláchněte vlažnou vodou. Kdyby byly vlasy moc mastné, tak jedlá soda rozmíchaná ve vodě to uprostřed oplachování spraví. Tento zázvorový olej při vypadávání vlasů dělá zázraky. Někteří lidé mohou být citliví na zázvor a může se u nich objevit vyrážka. Pokud se takové projevy alergie na zázvor projeví, tak doporučujeme přidat do směsi ještě dvě lžíce olivového oleje navíc. Nejsnadněji lze vymačkat šťávu ze zázvoru pomocí elektrického odšťavňovače. Pokud ho nemáte, tak lze zázvor jemně nastrouhat a přes plátno ho vylisovat mezi dvěma prkénky ve svěráku.

Zdroj: Jak funguje zázvor na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ČERNÁNÍ HROZNŮ VÍNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin Beníšek.

V období dozrávání hroznů dochází k postupnému modrání (černání?) bobulí a zastavení jejich vývoje a mám pocit, že se naopak začínají zmenšovat. Začíná to právě nyní (cca 10.8.), některé hrozny jsem už utrhl a vyhodil. V roce 2015 dozrálo snad jenom 5% úrody. Před dozráním je vše v pohodě a pak to začne..
Děkuji za radu.
Martin Beníšek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zahradník.

Zkuste provést postřik přípravkem Melody Combi. Příští rok, hned po odkvětu aplikujte postřik některým z těchto přípravků: FOLPAN, CUPROXAT, či DITHANE.

Zdroj: diskuze Černání hroznů vína

Jak zastavit probíhající menstruaci

Stále více a více žen řeší potlačení menstruačního cyklu z různých důvodů. Některé potlačují menses kvůli příjemnější dovolené nebo z důvodů speciálních příležitostí, jako je svatba nebo výročí. Jiné ženy potlačují menstruaci ze zdravotních potíží, které jsou pro ně nepříjemné. Jednou z možností na oddálení či zastavení menstruace je například injekce Depo Provera.

V podstatě každá perorální hormonální antikoncepce schválená FDA může být užívaná prodlouženým nebo kontinuálním způsobem (i když v takovém případě jde o mimolicenční použití). Ve většině studií byly hodnoceny monofázické pilulky. Do dnešní doby schválil FDA pět nestandardních dávkovacích režimů perorální antikoncepce (jde o přípravky Loestrin 24 Fe, Lybrel, Seasonale, Seasonique a Yaz; v ČR existují tři přípravky s odlišným režimem podávání). Kontinuální užívání perorální antikoncepce vyžaduje každoročně o čtyři balení navíc (17 místo 13), pokud se ovšem nepředepisuje některý z typů antikoncepce se změněným režimem podávání.

Zdroj: Léky na zastavení menstruačního krvácení

Poradna

V naší poradně s názvem DETOX PHARMA VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek Pánek.

Začal jsem užívat detoxikační náplasti , ale po několika dnech jsem cítil velmi těžké nohy a na nich červené skvrny. můj lékař po prohlídce doporučil zastavení užívání. Proto jsem zbývající náplasti vrátil podle záruky firmy, peníze mi však dosud nebyly vráceny.Bohužel přímý kontakt je jen přes P.O. BOX Ostrava .Lze této firmě věřit ? Ještě čekám, na jejich odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Podle mého názoru nemůžete vrátit zboží, které jste z části vypotřeboval a chtít peníze zpět. Je to stejné, jako když si koupíte pytlík hrachu, pak zjistíte že vás nadýmá a půjdete ho vrátit do obchodu. To taky asi moc neuspějete. Detoxikační náplasti jsou aktuálně velmi populární a dobře se prodávají, protože se snaží zbavit tělo škodlivých látek prostřednictvím pokožky chodidel. U každého jedince jsou jeho škodliviny jinak silné a jinak agresivní. Někdo tedy náplasti třeba nijak nepociťuje a vám zase zpusobily alergickou reakci. To co se vám stalo je průběh detoxikace a pokud vám tento způsob nevyhovuje, tak zvolte jiný. Způsobů odstranění jedů z těla je mnoho, například detoxikační diety nebo sauna, popřípadě pohyb.

Zdroj: diskuze Detox pharma vedlejší účinky

Prášky na zastavení krvácení

Zastavení krvácení při menstruaci patří do rukou gynekologa. Tuto metodu používaly dříve pouze sportovkyně nebo třeba modelky, pokud předváděly spodní prádlo či plavky. Vedle žen, které jsou takto pracovně vázány na nemenstruování v určitých dnech, se Norethisteron dnes stále častěji předepisuje i ženám, které si oddálení menstruace přejí z jiných důvodů, než je jen zaměstnání. Prášky na oddálení menstruace jsou na předpis. Ten vám vystaví gynekolog na požádání, pokud nemáte žádné závažné zdravotní problémy. Předepíše vám přesný počet pilulek, které dostanete. Počet pilulek je vždy dvojnásobný než počet dnů, o kolik chcete menstruaci oddálit. Obecně lze použít Norethisteron i Lybrel.

Norethisteron

Norethisteron na zastavení menstruace byste měli začít užívat minimálně tři dny před očekávaným začátkem menstruace. Bere se jedna pilulka po 12 hodinách, takže na den máte dvě. Je důležité je užívat v přibližně stejný čas. Norethisteron předepisují lékaři i při různých hormonálních problémech. Pokud se u ženy dostaví krvácení mimo menstruační cyklus nebo se menstruační cyklus neustále mění, předepisuje se právě Norethisteron. Stejně tak jej lze doporučit i v případě, že má žena takzvaně rozházené hormony a krvácí třeba měsíc v kuse. To se může stát například vlivem špatného výběru hormonální antikoncepce. A v takovémto případě ji zachrání opět užívání Norethisteronu.

Norethisteron by neměly užívat ženy, které jsou alergické na účinnou látku tohoto přípravku, což je norethisteron acetát. Rovněž by je neměly užívat kojící matky a ženy těhotné. Velká dávka hormonů by nemusela na dítě působit dobře.

Lybrel

Lybrel je antikoncepční pilulka, která se užívá nepřetržitě. Přičemž kontinuálním vlivem pohlavních hormonů se nemenstruuje. Stejného účinku dosáhnete i s běžně dostupnou monofázickou antikoncepční pilulkou, kterou budete brát kontinuálně. To znamená, že nebudete dělat 7denní pauzu mezi jednotlivými platy, tím pádem se vyhnete krvácení. Stejný efekt mají i některá nitroděložní tělíska. Lék Lybrel v ČR není registrován a o tom, kdy a jestli zde bude dostupný, rozhoduje evropský a posléze i státní ústav pro kontrolu léčiv. Předepisovat jej bude určitě gynekolog, a to až po důkladném preventivním vyšetření.

Zdroj: Léky na zastavení menstruačního krvácení

Diskuze

V diskuzi BOLESTI BRICHA PRI NAHLEM ZASTAVENI MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel LENKA.

dobry den mam dotaz tento tyden jsem dostala menstruaci v pondeli anahle se mi na druhy den zastavila ale trpela jsem silnymi bolestmi az jakoby stahy jako pri porodu kdyz vam chce cely spodek vypadnout musela jsem do sprchy anahrat si bricho tak skoro hodinku a pak se mi po,ali zpoustela menstruace chci poradit co to mohlo byt jeste se mi to nestalo citila jsem normalne ztahy jako pri porodu .Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolesti bricha pri nahlem zastaveni menstruace

Laserové terapie v minulosti

Dříve bylo laserové ošetření využito jen jako chirurgická technika. Pomocí laseru se vyráběla nová kůže z primární vrstvy. Laserová terapie se liší od běžného způsobu laserů, což znamená, že minimálně zraňuje nebo způsobuje minimální popáleniny kůže. Laserová léčba také obsahuje laserový ohřívač. Tento ohřívač je umístěn nad horní částí hlavy a díky tomu je efektivním řešením proti řídnutí vlasů.

Zdroj: Jak zastavit plešatění

Rady na zastavení pocení hlavy

  • V případě opakovaných problémů s nadměrným pocením hlavy se doporučuje časté sprchování. Při sprchování je vhodné nejprve začít sprchovat pravou část těla a posléze až levou stranu.
  • Velmi vhodné je cvičení na čerstvém vzduchu, protože dochází k posílení imunitního a oběhového systému.
  • Pijte dostatečné množství vody. To je důležité pro správný oběh, a navíc vás to chrání před bolestí hlavy.
  • Nedoporučuje se pití kávy.
  • Konzumujte vyváženou a zdravou stravu bohatou na vitamíny. Velmi negativní je konzumování mastných a těžkých jídel.
  • Také vám mohou pomoci homeopatické léky určené na bolest hlavy. Tyto léky jsou zároveň vhodné na závratě.

Vliv na pocení má také naše oblečení. Důležité je nosit takové, které odpovídá venkovní teplotě. Samozřejmostí jsou prodyšné a savé materiály, jež zbytečně neaktivují potní žlázy. Oděvy je třeba často měnit, jelikož nadměrné pocení způsobuje maceraci kůže a napomáhá množení rozličných bakterií a kvasinek.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Co řídí menstruační cyklus?

Menstruační cyklus ovládají hormony. Během každého cyklu pošle mozek hormonální signály k vaječníkům pomocí hypothalamu a hypofýzy. Tyto signály připraví vaječníky a dělohu na těhotenství. Estrogen a progesteron jsou hormony, které mimo jiné během každého cyklu mění dělohu.

  • Estrogen buduje výstelku dělohy.
  • Progesteron zlepšuje uvolnění vajíčka během ovulace. Udržuje estrogenovou výstelku silnou a připravenou pro oplodněná vajíčka.
  • Pokles progesteronu způsobuje porušení výstelky dělohy.

Změna hladiny hormonů ovlivňuje cyklus nebo fertilitu. Dospívající ženy mívají nízkou nebo měnící se hladinu progesteronu, což platí také pro ženy se začínající menopauzou. To je i důvod, proč ženy kolem 40 let mívají těžké menstruační krvácení se změnami délky cyklu. Antikoncepční pilulky, nízký tělesný tuk, ztráta váhy nebo obezita mohou změnit menstruační cykly, vliv má také stres nebo velmi náročné cvičení. Nejčastější příčinou opoždění nebo zastavení menstruačního cyklu je těhotenství.

Zdroj: Menstruační cyklus

Příznaky vzduchu v plicích

Ve většině případů příznaky závisí na množství vzduchu zachyceného mimo plíce:

  • dušnost;
  • tachypnoe je téměř vždy doprovázena těžkou, ostrou a jednostrannou bolestí na hrudi, která zhoršuje hrudní pohyb;
  • náhlá a bodavá bolest na hrudi; pociťovaná bolest může vyzařovat do ramen, obličeje, zad nebo horní části břicha; bolest je náhlá a zhoršuje se s hlubokým dýcháním;
  • úzkost a neklid, tyto příznaky jsou spojeny s respirační tísní, jsou doprovázeny dalšími příznaky, jako jsou distenze a slabost krčních žil a zrychlený tep;
  • suchý kašel;
  • cyanóza je modravé zbarvení na sliznici, které je obvykle přítomno v důsledku změněné oxidace;
  • abnormální dýchající šelesty; při vyšetření je zjištěna změna intenzity, případně absence dýchacích šelestů, což může odrážet snížené proudění vzduchu na plicním segmentu;
  • expanze asymetrického hrudníku; bolest a zranění jsou příčinou zastavení normálního pohybu hrudníku;
  • znamením pneumotoraxu je charakteristické hlasité chrčení, křupavý zvuk, který synchronizuje s každým úderem srdce.

Zdroj: Vzduch v plicích

Jak použít kefír na vlasy – kefírová terapie

Nalijte dostatek kefíru na pokožku hlavy a masírujte 10 minut, nebo jak vás to bude bavit. Při masáži kefírem se často stává, že na ruce ulpí nějaké vypadlé vlasy. Na začátku kefírové terapie je to normální, protože kořeny vlasů jsou oslabeny a vlasy hůře drží v pokožce. Při prvních kefírových masážích může vpadnout i 50 vlasů. Tento trend se ale bude postupem času měnit, tím jak pomocí kefíru budou sílit vlasové kořínky. Po kefírové masáži si své vlasy mírně opláchněte příjemně teplou sprchou. Pro dosažení nejlepších hojivých účinků si po okapání vody zabalte hlavu do teplého ručníku. Když teplota stoupá, póry na pokožce hlavy se lépe otevřou a lépe pak přijímají vitamíny, které pronikají hlouběji a léčí vaše vlasy skutečně od kořínků. Kefírovou léčbu nechte na vlasech 1 až 2 hodiny a potom ji umyjte šampónem na vlasy. Šampón z vlasů spláchněte studenou vodou. Studená voda póry i vlasy rychle stáhne a díky tomu se pak nevyplaví důležité vitamíny, které budou nadále vyživovat vaše vlasy u kořínků. Po studené sprše si vlasy ještě opláchněte odvarem z listů kopřivy. Tento postup vám pomůže postupně eliminovat další ztrátu vlasů a pomůže vám, aby vaše vlasy byly silné a lesklé.
Kefír je přírodní lék, který nejen zastaví vypadávání vlasů, ale posílí i růst vlasů, které již ztratily vitalitu. Viditelné zastavení vypadávání vlasů a obnovení jejich síly od začátku potřebuje trpělivost a spoustu odhodlání. Kromě kefírové terapie budete muset použít i jiné opravné prostředky, organické vlasové kúry a také užitečné rady na zastavení vypadávání vlasů a obnovení jejich lesku. Vlasy, které vypadly a nenarostly po nich nové, tak se nejdříve začnou objevovat jen velmi světlonké jemné vlasy, podobně jako takové chmíří, které pak časem bude stále viditelnější a silnější.
 

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Plešatost u mužů

Vlas nevyrůstá kontinuálně do nekonečna, ale probíhá vlasovým cyklem. Vlasová cibulka je aktivní zhruba dva roky až šest let, poté se dostává do přechodné fáze, která trvá jeden až dva týdny, během nichž se růst vlasů zastaví a zhruba dva až čtyři měsíce se vlas připravuje na vypadnutí. Až potom vypadne. Říká se, že ve vlasové cibulce proběhne za život asi deset až patnáct takových cyklů. Pakliže člověk trpí androgenetickou alopecií, je kvůli hormonům androgenům, které se navazují na receptory vlasových buněk, tento vlasový cyklus narušen. Dochází ke zkrácení růstové fáze vlasu a je urychlen přechod do klidové fáze, kdy vlas vypadává. V každém dalším růstovém cyklu pak vyroste vlas tenčí, kratší a světlejší. Na plešatosti se podílí také dědičnost a plešatění ve 20 není ničím výjimečným.

Zdroj: Vypadávání vlasů a testosteron


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP