Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RECENZE NAZORY LIDI PO MOZKOVE PŘIHODĚ

OBSAH

Videonávod jak poznat cévní mozkovou příhodu

Jaká je první pomoc při cévní mozkové příhodě, či zda je možná prevence nebo jaké jsou příznaky, léčba a rehabilitace se dozvíte v pořadu České televize 90’ ČT24: Mozková mrtvice – léčba a prevence.

Zdroj: Cévní mozková příhoda

Poradna

V naší poradně s názvem CMP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Matičková .

Kde najdu kontakty na centra zaměřená pouze na RHB po CMP. maminka má trochu ochrnutou levou nohu,její 92 let a jiné vážné příznaky nemá,poradíte mi prosím ,na které centrum se obrátit je zatím v nemocnici na neurologii,teprve od čtvrtka 25.2.2015 moc děkuji za radu Bydlíme v Praze

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tady je jedno z velmi dobrých center na podporu pacientů po mozkové příhodě v Praze: www.klinika-malvazin…
Najděte zde Libora Musila - primáře rehabilitačního oddělení Rehabilitační kliniky Malvazinky, který Vám vysvětlí co přesně znamená pojem neurorehabilitace a za jak dlouho po cévní mozkové příhodě začít s rehabilitací.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze CMP

Proč jsou tak rozsáhlé škody po prasknutí?

Protože aneurysma v mozku může napáchat škody na mozkové tkáni a tím sníží funkci mozku. Vyšší škody obvykle souvisí s velkým množstvím vylité krve, kde je poškození způsobeno zvýšeným tlakem a otoky z krvácení přímo na mozkové tkáni, nebo z místního buněčného poškození mozkové tkáně z podráždění krve v prostoru mezi mozkem a lebkou. Krev také může dráždit a poškodit normální krevní cévy a způsobit jejich zúžení, čímž je přerušen normální průtok krve do zdravé mozkové tkáně a může způsobit ještě větší poškození mozku (cévní mozková příhoda).

Zdroj: Výduť na mozku

Diskuze

V diskuzi TINNITUS STOP RECENZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Havel.

Lidi nebuďte tak důvěřiví a přečtěte si recenze podvedených tímto přípravkem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiří Václavíček.

Jsem skálopevně přesvědčen, že tinitus je neléčitelný a proto veškeré kladné recenze na přípravek Tebokan považuji slušně řečeno za nepravdivé. Lékařská věda zatím nenašla způsob, jak tuto vadu léčit. Lituji všechny postižené tou horší formou a nedivím se jim, že hledají spásu i v nepravdivých nabídkách.

Zdroj: diskuze Tinnitus stop recenze

Proč je Barny's Triple Blend extra silný založený na Alavisu nejoblíbenějším výrobkem na trhu pro lidi?

Nabízí velké množství účinných látek, jako je glukosamin a chondroitin sulfát, kolagen či MSM pro prevenci a léčbu kloubních onemocnění. Je založen na funkčním přípravku, který je léty prověřen, nabízí špičkovou kvalitu, neobsahuje žádné další balastní látky, které jsou pro tělo zbytečné.

Zdroj: Recenze na Alavis Barny's

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁVRAT A SLABOST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka Daníšková.

Mám po mozkové mrtvici cca 2.měsíce.nebyla silná ,ale trpím zpomalenou reakcí a závrati lehkou.mimo jiné mám jakoby pocit těžké hlavy a dole v zátylku tlak.nevím ,zdali požádat o jiné konkrétní vyšetření at jsem v klidu.Mám léky propanorm na srdce a silnější aritmiíí a pradaxu na ředění krve

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dva měsíce po mozkové příhodě se právě seznamujete s novými pocity, které nastaly po této příhodě. Zpomalená reakce, lehká závrať, pocit těžké hlavy a dole v zátylku tlak můžou být následky mozkové mrtvice, ale také můžou naznačovat nevyřešený problém ve vašem mozku. Určitě by bylo vhodné informovat o těchto pocitech svého neurologa a domluvit se s ním na vyšetření magnetickou rezonancí nebo CT hlavy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Závrat a slabost

Cena

Zde můžete vidět, kolik stojí přírodní produkt Parazitex.

Autor: © svevi
Foto:
© Max

Zdroj: Parazitex – recenze

Poradna

V naší poradně s názvem LZE UZIVAT CHLORELLU TRVALE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květoslava Mazancová.

Dobrý den chtěla bych vědět zda mohu chlorellu užívat trvale děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U lidí ve věku do 40 let se Chlorella dá užívat trvale v dávkách stanovených výrobcem. U starších lidí je zde nebezpečí, že Chlorella může v rámci očisty organizmu uvolnit zvápenatělé či zkornatělé kousky z cév. Tím vznikne tak zvaný tromb a ten pak putuje krevním řečištěm a může někde ucpat úzkou cévku a zastavit v tom místě průtok krve. To pak vede k náhlé mozkové příhodě IKT (mrtvice) a nebo k infarktu myokardu. Proto u starších lidí je vhodné Chlorellu užívat v cyklech, při kterých je nutná zvýšená opatrnost a vnímavost na příznaky infarktu nebo mrtvice.

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Lze uzivat chlorellu trvale

Léková skupina

Oba produkty (Glyvenol, Detralex) patří do skupiny venofarmak.

Zdroj: Glyvenol recenze

Poradna

V naší poradně s názvem PODVÁZÁNÍ VAJEČNÍKŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana v..

Dcera 25 let, 2 děti, po mozkové příhodě, ma šanci ze zdravotních důvodů na podvazani vaječníků?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Spíše ne. Ale nejlepší informace o způsobu financování takové sterilizace dostane vaše dcera u svého gynekologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Podvázání vaječníků

Slabá mozková mrtvice

Pokud stejné neurologické příznaky jako u cévní mozkové příhody ustoupí do 24 hodin, jedná se o tzv. tranzitorní ischemickou ataku (TIA). Poškození není trvalé a na CT (počítačová tomografie) se může potvrdit výskyt menšího infarktu mozkové tkáně. Při lehčí formě CMP může pacient pociťovat pouze bolesti hlavy a závratě, výjimkou není zvracení. Pacienti si rovněž stěžují na rozmazané či dvojité vidění.

Zdroj: Mrtvice

Poradna

V naší poradně s názvem MOHU PO MOZKOVÉ POHODĚ LETĚT LETADLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tatiana Horova.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat prodělala jsem mrtvici 17.10 2022 a chceme letět, je to možné nejsem po operaci a ani neberu prášky na ředění krve děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po mozkové příhodě je možné letět letadlem, ale musíte to dohodnout se svým neurologem. Lékař vyhodnotí váš aktuální zdravotní stav a nejspíše vám dá předpis na injekci nízkomolekulárnìho heparinu, který si píchnete do břicha na WC v odletové hale. Během letu se choďte procházet a užijte si zážitky z dovolené.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mohu po mozkové pohodě letět letadlem

Příznaky mrtvice

Onemocnění cévní mozkovou příhodou je charakteristické svými příznaky, kdy dochází k motorickým a smyslovým poruchám. Může mít spoustu projevů, které jsou většinou neurologického původu, ale v 5 % se vyskytuje jako asymptomatická (bez příznaků). Vždy závisí na poškozené oblasti mozku.

Pokud jste v přítomnosti člověka, jenž právě utrpěl CMP, poznáte to většinou na první pohled. Charakteristické je, že pacient vypadá jako by byl mimo sebe, je zmatený, má povislý koutek a jazyk k jedné straně úst. Samovolně mu mohou vytékat povislým koutkem sliny z úst. Má poruchu řeči – nemůže pořádně artikulovat. Jestliže mu budete aspoň trochu rozumět, bude si stěžovat, že nevidí na jedno oko a nebude moci hýbat polovinou těla. Může být úplně nehybný a hýbat jen očima (nebo jedním okem) a vidět a slyšet, co se děje v okolí, ale nemůže se vyslovit či vám dát najevo, co mu je. Při cévní mozkové příhodě se často objevují tzv. parézy (ochrnutí, částečná ztráta hybnosti) či plegie (úplné ochrnutí, obrna, úplná ztráta hybnosti). Je charakteristické, že parézy i plegie se vyskytují vždy na jedné půlce těla (pravé či levé) a je to vždy na druhé straně než mozková hemisféra, kde došlo k poškození mozkové tkáně. Někdy se po CMP vyskytuje i porucha čití – hypestezie. Pacient má problém s koordinací pohybů, orientací v místě a času, nedokáže vyjádřit myšlenku (nenachází správná slova). Při těžké cévní mozkové příhodě dochází i ke ztrátě vědomí až úmrtí – poruchou center, která jsou důležitá pro základní životní funkce, a edémem (otokem) mozku.

Uzdravení pacienta záleží na míře poškození mozku, prodlevou v léčbě a následnou péčí a rehabilitací. V mnoha případech může i přesto dojít k vyléčení. Na druhé straně je však mrtvice stále častou příčinou úmrtí – uvádí se až 20 % během prvního měsíce od příhody. Také proto, že cévní mozkovou příhodu pacient může prodělat opakovaně jako například infarkt myokardu. Ze statistik ale vyplývá, že zcela se uzdraví až 40 % pacientů.

Zdroj: Mrtvice

Poradna

V naší poradně s názvem RECENZE NA ALAVIS BARNY'S se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den ,
chci si u vás objednat BARNY' TRIPLE EXSTRA SILNÝ ALAVIS PRO LIDI a hledám kde je formulář na Internetu na objednávku a vidím , že je tu jen pro koně , kočky, psi, ale pro LIDI , nejde si Alavis objednat.
Můžete mi poradit, jak si ALAVIS pro LIDI objedna ?
Děkuji .
J.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Alavis pro lidi můžete objednat v tomto internetovém obchodě za nejlepší cenu. Zde je odkaz do obchodu: www.prozdravi.cz/ala…

Zdroj: diskuze Recenze na Alavis Barny's

Dávkování

Tři nápoje denně by měly být schopny dokonale nahradit běžnou stravu a uspokojit hlad. MANA se podle doporučení jí pětkrát denně v menších dávkách. Nicméně pořád je to jeden sáček na den.

Zdroj: MANA - recenze

Je Condrosulf volně prodejný

Condrosulf 800 mg je pouze na lékařský předpis. U produktu Condrosulf 400 mg je dostupnost bez receptu, pacient však zaplatí platí celou částku. Koupit se dá v jakékoli kamenné i internetové lékárně.

Zdroj: Condrosulf 800 - recenze

Diskuze

V diskuzi LEXAURIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

Dobrý den,
Otec je po těžké mozkové příhodě,je zcela na levou půlku těla ochrnutý,ani nemůže komunikovat.Dokonce má odstraněnou polovinu lebky.Lékař mu nyní nasadil lexaurin 2xdenně.
Nemůže to otci ublížit.

Děkuji za odpověď

Markéta

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lexaurin

Kde koupit MANA drink

Zde najdete další informace o výrobku MANA.

Je zde i uvedena cena. Heureka tento produkt v nabídce nemá.

Zdroj: MANA - recenze

Poradna

V naší poradně s názvem VOLTAREN NA REDENI KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Jsem po mozkové příhodě. Lékařka mi předepsala volfaren na ředění krve.
stále chodím na odběry.za posledních 6 neděl jsem byla 4x v nemocnici.
Tam mi dávali kapačky. Není mi po něm dobře a začali mi padat vlasy.Je možné mi napsat jiné prášky na ředění krve? Děkuji předem za odpověď.
S pozdravem Lenka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léků na ředění krve je celá řada. Warfarin je z nich nejpoužívanější díky svým skvělým účinkům a nízké ceně. Zeptejte se svého lékaře na možnost změnit léčbu. Jen váš lékař může nejlépe odpovědět na otázku, který jiný lék bude pro vás vhodný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Voltaren na redeni krve

Diagnostika cévní mozkové příhody

Pokud je mrtvice diagnostikována rychle po nástupu příznaků, mohou lékaři použít léky na obnovu správné funkce. První věc, kterou lékař zjišťuje, je to, jestli jde o mozkovou příhodu ischemickou nebo hemoragickou. Což je velmi důležité, protože když je léčba zvolena špatně a léčí se opačný druh mozkové příhody, může to vést k úmrtí. Lékař provádí CT mozku, aby zjistil krvácení, ale může nařídit i další vyšetření. Zároveň se kontroluje poškození mozku a příznaky způsobující podobnost s mrtvicí.

Zdroj: Cévní mozková příhoda

Dávkování

  • dospělí: 2 kapsle denně
  • děti od 3 do 15 let: 1 kapsle denně po jídle

Kapsli zapijte tekutinou.

Zdroj: Parazitex – recenze

Příprava

MANA je (nebo přinejmenším má být) tekutá plnohodnotná náhražka jídla. Je to vlastně prášek, který smícháte s vodou, olejem, protřepete, necháte chvilku nasakovat, a máte připraveno jedno hlavní denní jídlo. mana je jídlo budoucnosti. Jedná se v podstatě o tekuté jídlo kašovité konzistence, které poskytne vše potřebné, co tělo může potřebovat.

Zdroj: MANA - recenze

Nežádoucí účinky

Obecně je Condrosulf dobře snášen. Může mít ale i nežádoucí účinky, které se však nemusí vyskytnout u každého.

Velmi vzácné nežádoucí účinky (u méně než 1 z 10 000 nemocných):

  • velmi vzácně se mohou objevit zažívací potíže (tlak v žaludku, pálení žáhy, nevolnost nebo nucení na zvracení), které obvykle nevedou k přerušení léčby;
  • alergické reakce (například kožní vyrážky) se vyskytují též velmi zřídka.

Zdroj: Condrosulf 800 - recenze

MANA a hubnutí

MANA není dietní program, jde o nutričně vyváženou a lehce stravitelnou stravu, která nahrazuje tradiční jídlo, přičemž šetří čas i náklady na přípravu tradičních pokrmů. MANA je spolehlivý a vyvážený zdroj energie, který má nízký glykemický a insulinemický index. Představuje dokonalý způsob, jak se udržet v tempu po celý den. Nicméně s MANOU lze i redukovat váhu, jelikož máte vyváženou a pravidelnou stravu.

Zdroj: MANA - recenze

Léčba cévní mozkové příhody

Léčba ischemických cévních mozkových příhod se zaměřuje na obnovení průtoku krve do mozku. Pokud se dostanete do nemocnice hned po mrtvici, lékaři vám dají léky, které rozpouštějí krevní sraženiny. Výzkum ukazuje, že tento lék dokáže zotavit z mrtvice, zvláště pokud byl podán do 90 minut od prvních příznaků. Existují i jiné medikamenty, které jsou určeny k prevenci vzniku krevních sraženin a zvládnutí příznaků nemoci.

Hemoragická mrtvice bývá těžko léčitelná. Lékaři mohou provést chirurgický zákrok nebo jiné ošetření, aby zastavili krvácení a tlak v mozku. Léky se užívají ke kontrole krevního tlaku, otoku mozku a dalších problémů.

Pokud je váš stav stabilizován, léčba se zaměří na prevenci dalších problémů. Nejspíš budete muset užívat řadu léků, zejména na vysoký krevní tlak, vysoký cholesterol a diabetes. U některých lidí je nutné chirurgické odstranění nahromaděného plaku z krevních cév, které zásobují mozek (karotické tepny).

Nejlepším způsobem, jak zlepšit činnost mozku po mrtvici, je rehabilitace. Cílem mozkové rehabilitace je opětovné získání dovedností, které byly ztraceny při mrtvici, a rovněž snaha zabránit zhoršení v budoucnosti. Během několika měsíců po mrtvici máte největší šanci na opětovné získání svých schopností. Rehabilitace by měla začít co nejdříve po mrtvici.

Zdroj: Cévní mozková příhoda


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP