Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BRADAVICKA NA VAGÍNĚ FOTO

OBSAH

Příznaky a projevy chlamydií

Projevy chlamydií u žen

  • abnormální vaginální výtok, který může zapáchat;
  • krvácení mimo pravidelný cyklus;
  • bolestivé periody;
  • bolest břicha s horečkou;
  • bolest při sexu;
  • svědění nebo pálení ve vagíně nebo kolem ní;
  • bolest při močení.

Projevy chlamydií u mužů

  • malé množství průhledného nebo matného výtoku z penisu;
  • bolestivé močení;
  • pálení a svědění kolem močové trubice;
  • bolest a otoky kolem varlat.

Zdroj: Chlamydie

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

DOBRÝ DEN JSEM JITKA A MÁM STRAŠNEJ PROBLÉM JSEM UŽ ZOUFALÁ A I BREČÍM SVĚDÍ MĚ VAGÍNA A I MOČOVÝ MĚCHÝŘ A MŮŽU SI UVAŘIT BYLINKOVEJ ČAJ NA MOČOVÉ CESTY A ALE TO JE MÁLO A EXISTUJE PROSIM VÁS MASTIČKA NA TOTO SVĚDĚNÍ ? A MOC VÁM PŘEDEM DĚKUJU ZA ODPOVĚĎ A NADHLEDANOU A MĚJTE SE SUPER
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zřejmě máte vaginální mykózu. To je normální v tomto parném období. Ve vaší vagíně přemnožila kvasinka Candida Albicans a tu teď musíte zase dostat pod kontrolu. K tomu by bylo nejlepší navštívit svého gynekologa, aby vám provedl lékařské vyšetření a zjistil co přesně způsobuje vaše problémy se svěděním. Pokud nemůže z nějakého důvodu k lékaři, tak můžete zkusit rady, které tento problém řeší a pomůcky k nim můžete volně koupit v lékárně. Zde je návod jak se zbavit svědění ve vagině: www.ceskaordinace.cz…
Vznik a rozvoj kvasinek rovněž podporuje příliš kalorická strava založená na cukrech a obilninách, takže koláček, se kterým jste vyfocena, je pro kvasinky vítaná posila.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ?

Příčiny

Kyselé prostředí, které je ve vagině, nevyžaduje výraznou péči. Je důležité toto pH nenarušovat, k čemuž napomáhá používání prostředků určených právě k očistě intimních partií. Dále se doporučuje dodržování hygienických zásad při pohlavním styku. Nejčastější problémy vycházejí z narušení kyselého prostředí infekcí, například hnisavou bakteriální smíšenou infekcí. Tento stav vyžaduje vždy odpovídající léčbu, která ženu nejen zbaví nepříjemných projevů, jako je pálení nebo svědění, ale zabrání i postupu infekce do vnitřních rodidel.

Zdroj: Svědění poševního vchodu

Poradna

V naší poradně s názvem VŘEDY NA VAGÍNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Livia.

Uz skoro 1 rok mam vredy jeden mi ide dole a zasse ini najdem newjem co uz mam robiť velmi sa.bojím
.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Měla byste jít na gynekologii!!! Vaginální herpes je nebezpečný pro Vás i pro Vaše sexuální partnery. Můžete nakazit jiné lidi a riskujete vznik nebezpečných nádorových onemocnění. Na Slovensku i v ČR máte vyšetření na gynekologii zdarma, tak to co nejdřív udělejte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vředy na vagíně

Projevy plísně na penisu

Plísňové infekce jsou způsobeny plísněmi, zejména mikroorganismy. Některé velmi běžné druhy plísňových infekcí jsou způsobeny houbami. Jiným typem jsou mykotické infekce (kvasinkové infekce) způsobené houbou Candida albicans. Tento typ mykotické infekce může infikovat pohlavní orgány. Kandidóza je způsobena neškodnou kvasinkou, která žije na lidské kůži, v ústech, střevech a ve vagíně. Někdy se však trochu vymkne kontrole a začne se množit víc, než by měla. Pokud se to stane, vyvolává nepříjemnosti v oblasti genitálií.

Zdroj: Mykóza na penisu

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI PODLE JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, udělala se mi na pravé straně jazyka "bradavička", která roste. Mám jí tam asi měsíc, myslela jsem, že je to aft, ale bradavička nemizí a naopak roste jakoby do špičky. Můžete mi prosím poradit, o co může jít a jak to vyléčit? Je to nepříjemné a občas to i bolí.
Děkuji Jitka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové bolestivé výrůstky na špičce nebo straně jazyka mohou mít různé příčiny. Pupínky na jazyku nejčastěji spouští chemická nerovnováha v těle a alergenní strava. Výrůstky na jazyku je třeba ale důkladně rozpoznat a až podle toho určit další léčbu. Ve vašem případě to může být latentní afta, která se projevuje jako špičatý výrůstek na jazyku navrcholu zakončený bílou nebo červenou špičkou a při stlačení je bolestivý. Nebo to také můžou být kondylomata na jazyku. Kondylomata jsou sexuálně přenosná infekční nemoc, která se občas přenese z nakaženého partnera při orálním sexu na jazyk nebo i na hlasivky nebo do krku. Kondylomata se projevují jako malé květákové hlavičky připomínající bradavice a jsou při stlačení nebolestivé. Obojí se dá léčit, ale každé naprosto odlišně. Proto je potřeba zajít na oddělení ORL a nechat si tam jazyk vyšetřit. Tak se toho nejrychleji zbavíte. Protože, když to budou kondylomata, tak těch se přirozeně nezbavíte, jsou infekční a můžou se dále šířit například na hlasivky, kde způsobují trvalý chrapot. Proto to nepodceňujte a jděte s tím k doktorovi na ORL.
Pokud by se potvrdily kondylomata, tak doporučuji nechat si preventivně provést test na HIV.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nemoci podle jazyka

Odstranění kožních výrůstků na očních víčkách

Pokud má bradavička hluboký kořen, tak je potřeba ji odstranit vyříznutím. Jinak ji lze ošetřit upálením a vypálením kořene. Ale jen ty na povrchu kůže. U hlubších bohužel hrozí jejich opakovaný výskyt, protože se nevypálí zcela. Tento výkon zdravotní pojišťovna nehradí a stojí 1 000 Kč.

Zdroj: Bradavice na očním víčku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP