Téma

ITALSKÉ


Zajímá vás téma ITALSKÉ? Tak právě pro vás je určen tento článek. Biomodulace je ovlivnění života organismu na úrovni buňky. Tento proces umožňuje zcela nový pohled na léčbu chronických autoimunitních onemocnění, včetně rakoviny jakožto nejvyššího stupně poruchy imunity. Mezi metody, které se označují jako biomodulační, patří všechny přírodní léčitelské postupy.


MUDr. Jan Šula

MUDr. Jan Šula je rodák z Prahy, který si svojí pílí zcela zaslouženě vydobyl mezinárodního uznání. Promoval v roce 1985 v Praze na LF UK. Klinickou práci začal v České republice a následně studoval ve Švýcarsku, Itálii a Německu. Po atestaci z ortopedie v roce 1991 odešel do Kanady a pak do USA, kde se na Floridě věnoval studiu významu membránových receptorů při rozvoji autoimunitních onemocnění pod vedením prof. Felixe Kaufmanna. Po návratu do Evropy v roce 1993 spolupracoval na vývoji přírodních preparátů pro léčbu kloubních onemocnění s pracovišti v Anglii a ve Švýcarsku.

Za své práce byl v roce 1999 přijat jako první český lékař do Královské lékařské společnosti Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Další rozvoj biomodulačních léčiv spojil s univerzitami ve Skotsku a Oxfordu. Od roku 2007 je členem Italského řádu lékařů v Neapoli a vedoucím imunologem italské společnosti Ischia Salus. Mezinárodně působí jako konzultant ve 12 zemích a je členem Oxford Research Institute of Immunology a italské psychoneuroimunologické společnosti. Žije střídavě v Itálii a Anglii.

Zdroj: článek Biomodulační léčba

Poradna

V naší poradně s názvem LEPIDLO NA ROZLOMENOU ZUBNI PROTEZU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bukáček Josef.

Pri myti spodni zubni protezy mi vyklouzla z ruky do umyvadla a rozlomila se na dve casti. V srpnu jdu k zubari kde mi budou delat novou. tahle byla prozazivni po trhani zubu. nasel jsem si na YOUTUBU lepidlo REPAIR-IT ale nikde se neda v lekarne sehnat. Poradite mi jak toto lepidlo sehnat. Predem dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Lepidlo koupíte na internetu v internetovém obchodě Amazon. Zde je odkaz: https://www.amazon.de/dp/B0…
Lepidlo se jmenuje Protesan, je italské výroby a podle stránek výrobce neznemožní další opravu v laboratoři.

Zdroj: příběh Lepidlo na rozlomenou zubni protezu

Kdo je Jan Šula

MUDr. Jan Šula promoval v roce 1985 v Praze na LF UK. Klinickou praxi začal v České republice, následně studoval ve Švýcarsku, Itálii a Německu. Po atestaci z ortopedie v roce 1991 odešel do Kanady a pak do USA, kde se na Floridě věnoval studiu významu membránových receptorů při rozvoji autoimunitních onemocnění pod vedením prof. Felixe Kaufmanna.

Po návratu do Evropy v roce 1993 nadále spolupracoval na vývoji přírodních preparátů pro léčbu kloubních onemocnění s pracovišti v Anglii a ve Švýcarsku. Za své práce byl jako první český lékař v roce 1999 přijat do Královské lékařské společnosti Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Další výzkum biomodulačních léčiv spojil s univerzitami ve Skotsku a Oxfordu. Od roku 2007 je členem Italského řádu lékařů v Neapoli a vedoucím imunologem italské společnosti Ischia Salus. Mezinárodně působí jako konzultant ve 12 zemích a je členem Oxford Research Institute of Immunology a italské psychoneuroimunologické společnosti. Žije střídavě v Itálii a Anglii.

Byl formován otcem, který pocházel z Moravy, vystudoval medicínu a časem se vypracoval na řádného profesora mikrobiologie tuberkulózy a šéfa tuberkulózního výzkumu na ústavu v Ženevě, který zastřešoval veškeré světové úsilí na tomto poli. Měl privilegium naprosto volného pohybu i v hluboké totalitě, brázdil celý svět od New Yorku po Moskvu. V budoucím lékaři tak utvářel globální a zároveň maximálně vědecký pohled na medicínu a pochopil, že celý systém musí být vždy podložený řemeslem. Otec Jana Šuly zkoumal vliv Měsíce na růst mykobakterií, tam však skončil. Jakmile se dostal k oblasti ducha, to už pro něj nebylo vědecké. Přitom sám byl nesmírně duchovní člověk s velkým kulturním rozhledem. Naučil mladého Šulu pacienty nesoudit a netrpět vůči nim předsudky. Také to, že poměrně dlouho pobývali v Ženevě, kde jeden den potkali lékaře z Argentiny, druhý den z Indie, třetí z Číny nebo z Ruska, mu umožnilo nasávat nejrůznější medicínské přístupy. Nic jiného než globální medicína pro něj proto neexistuje. A z toho plyne, že neexistuje neléčitelná nemoc, je jen neléčitelný pacient, jak říká Jan Šula, světoběžník, který střídavě žije v Říme a v Andoře a v Česku konzultuje s lékaři ve skupině okolo sdružení Endala.

Endala je zastánce moderního medicínského přístupu založeného na přesvědčení, že na počátku sebesložitějšího problému se vždy skrývá triviální příčina a že na každou nemoc existuje lék. Odborníci vnímají každého člověka jako unikátní celistvou bytost. Vždy proto s léčbou aktuálních symptomů sledují i jedinečný

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek MUDr. Jan Šula

Kdo je Jan Šula

Jan Šula promoval v roce 1985 v Praze na LF UK. Klinickou práci začal v České republice a následně studoval ve Švýcarsku, Itálii a Německu. Po atestaci z ortopedie v roce 1991 odešel do Kanady a pak do USA, kde se na Floridě věnoval studiu významu membránových receptorů při rozvoji autoimunitních onemocnění pod vedením prof. Felixe Kaufmanna. Po návratu do Evropy v roce 1993 nadále spolupracoval na vývoji přírodních preparátů pro léčbu kloubních onemocnění s pracovišti v Anglii a ve Švýcarsku. MUDr. Jan Šula byl jako první Čech přijat do britské Královské lékařské společnosti, což mu otevřelo dveře na ruská i americká pracoviště zabývající se výzkumem regulační funkce peptidů. Jak lékař uvádí, pacienta nikdy neléčí sám, ale spolu se specialistou na oblast vykazující orgánové poškození, s psychologem a specialistou na výživu. Další rozvoj biomodulačních léčiv spojil s univerzitami ve Skotsku a v Oxfordu. Od roku 2007 je členem Italského řádu lékařů v Neapoli a vedoucím imunologem italské společnosti Ischia Salus. Mezinárodně působí jako konzultant ve 12 zemích a je členem Oxford Research Institute of Immunology a italské psychoneuroimunologické společnosti. Žije střídavě v Itálii a Anglii.

MUDr. Jan Šula se snaží nalézt jádro problému, což znamená dokázat jej pojmenovat, definovat a zpracovat protokol jeho zkoumání a řešení. Toto je možné pomocí molekulární medicíny, na níž je ohromně zajímavé, že se pohybuje na pomezí hmoty a ducha, přičemž zcela zásadní pro naši dobu je skutečnost, že mechanistická medicína, která zná pouze hmotu, došla na její konec a bojí se jít dál. Proto se jen velmi pracně a v opozici k hlavnímu proudu prosazuje poznání, že psychická komponenta hraje v medicíně svoji roli. My sice nemůžeme definovat ducha jako takového – jako nehmotnou působící entitu, jak si to představovalo 19. století, zato už dnes dokážeme definovat projevy lidské psýché na hranici měřitelnosti, což reprezentují molekuly.

Lékař sám všeho, co euroamerická, analyticky zaměřená medicína dosáhla, ve své praxi využívá. Jen navíc využívá ty vědecké poznatky, které na roli psychiky při rozvoji nemocí ukazují. Civilizační nemoci jsou všechny spojeny se stresem. Na stres se dá pohlížet z různých stran: bude-li jeden lékař vyrovnávat jím způsobenou dysbalanci po ose hypotalamus-hypofýza-nadledvinky, jiný přes T-lymfocty, další přes makrofágy, půjde-li jeden na věc přes psychosomatiku a druhý přes molekulární medicínu nebo nějaké ezoterní přístupy, pravdu budou mít všichni. Ať vezmeme kterýkoli ze zmíněných konceptů, vždy je zde návrat k ajurvédě i čínské medicíně a&nb

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Jan Šula - molekuly emocí

Historie lékořice

Samotná lékořice miluje teplé prostředí a proto není divu, že se ji dobře dařilo na jihu Itálie v oblasti Kalábrie. Lékořicovou šťávu začali obyvatelé extrahovat již kolem roku 1500. První továrna na zpracování této pochutiny vznikla v roce 1731. Postupně se tomuto byznysu věnovali celé italské rodiny a vzniklo několik úspěšných rodinných podniků. Průlom na trhu představoval rozmach námořní dopravy, jenž ještě více podpořil beztak kvetoucí lékořicový obchod. Lékořice se lisovala do tuhých destiček nebo měkkých tyčinek a později také do bonbónů. Italská Kalábrie je dnes kromě jiného i místem jedinečného muzea, které se opravdu oplatí navštívit. Blízko městečka Rossano naleznete jeden z tradičních rodinných podniků. Milovníci pendrekových tyčinek mají možnost ochutnat tuto pochoutku v několika různých podobách a dokonce i v té nejpůvodnější – lékořicové dřevo.

Zdroj: článek Účinky lékořice

Recepty s lněným olejem

Lněný olej s tvarohem

Ingredience: 2–5 polévkových lžic lněného oleje, tučný tvaroh (alespoň 10%), olej s tvarohem v poměru 1 : 1 nebo 1 : 2 až 1 : 3

Postup: Nejprve důkladně promixujte obě složky, až vytvoří hladkou, krémovou konsistenci, olej se nesmí oddělovat. Do umixované směsi lněného oleje a tvarohu přidejte cibulku, trochu drceného česneku, koření (zázvor, kurkuma, italské bylinky a podobně), sůl, trochu zeleniny (mrkev, zelená cibulka). Vše dobře promixujeme. Vzniklá pomazánka se hodí téměř k čemukoli, velmi dobrá je například kombinace s vařenými bramborami a kyselým zelím. Do hotové pomazánky přidáme cca 1 lžíci mletých lněných semínek.

Sladký tvaroh s lněným olejem

Ingredience: 2–5 polévkových lžic lněného oleje, tučný tvaroh (alespoň 10%), olej s tvarohem v poměru 1 : 1 nebo 1 : 2 až 1 : 3, ovoce (maliny, borůvky, banán a podobně), čerstvě vylisovaná ovocná šťáva nebo 1 polévková lžíce medu; možno přidat trochu šampaňského, cca 1 dl (je to dobrý nosič pro mastné kyseliny

Postup: Nejprve důkladně promixujte obě složky, až vytvoří hladkou, krémovou konsistenci, olej se nesmí oddělovat. Do umixované směsi lněného oleje a tvarohu přidejte čerstvé ovoce a dle chuti přidejte buď čerstvou šťávu, nebo med. Na závěr do pokrmu přisypte cca 1 lžíci mletých lněných semínek.

Placky s lněným olejem

Ingredience: 800 g moučnatých brambor, 1 cibule, 100 g tvrdého sýru (ementálu), 2 vejce, 10 lžic lněného oleje, 4–5 lžic mouky, 2 lžíce sekané petrželky, sůl, pepř, jablečný kompot, brusinky, rajčata, okurkový nebo zelný salát

Postup: Brambory ve slupce uvaříme doměkka. Scedíme, oloupeme a ještě horké prolisujeme. Cibuli oloupeme a najemno posekáme. Sýr nakrájíme na kostičky. Prolisované brambory uhněteme s cibulí, vejci, 6 lžícemi lněného oleje, moukou, petrželkou, solí a pepřem. Do bramborového těsta vmícháme kostky sýru. Troubu předehřejeme na 220 °C. Z bramborového těsta vytvoříme placky o průměru 6 až 8 cm. Vložíme na vymaštěný pečicí plech a cca 20 minut pečeme dozlatova. Pokapeme směsí ze zbylého lněného oleje, soli a pepře a podáváme se sladkými nebo pikantními přílohami.

Zeleninový salát s lněným olejem

Ingredience: 1/2 hlávky ledového salátu, 2 mrkve, 2 červené papriky, 1 hrst vypeckovaných oliv, 1/2 lžičky oregana, 2 stroužky česneku, 1 lžíce vody, 1 lžíce octa, 2 lžíce lněného oleje, sůl, 1 lžíce citrónové šťávy

Postup: Mrkve oloupeme, rozkrojím podélně a nakrájíme na plátky. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na kousky. Přidáme nakrájený salát, olivy, rozetřen

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Zdravé použití lněného oleje

Co se smí jíst

Tvaroh, sýr Cottage, jogurt, kefír, lněné semínko, lněný olej, cibulka, drcený česnek, koření (zázvor, kurkuma, italské bylinky a podobně), sůl, zelenina (mrkev, zelená cibulka), vařené brambory, kyselé zelí, ovoce (maliny, borůvky, banán a další), přírodní ovocná šťáva, med, šampaňské.

Zdroj: článek Lněný olej a tvaroh v boji proti rakovině

Recept na lněný olej s tvarohem

Lněné semínko je složeno ze 42 % z tuků a z 28 % z vlákniny, je vynikajícím zdrojem omega-3 mastné kyseliny, lignanů. Všechny tyto tři složky jsou důležité a společně přispívají k zachování zdraví.

Postup: 150 g Cottage cheese nebo 1 hrnek tvarohu obsahujícího přes 10 % tuku, 2–5 polévkových lžic lněného oleje (panenský, za studena lisovaný), 1–3 polévkové lžíce čerstvě rozemletých lněných semínek (meleme jen krátce a do 10 minut se musí zpracovat). Dostatek vody, aby směs byla jemná, můžete dát i špetku kajenského pepře (dle libosti vyberte: troška česneku, červeného pepře, šampaňského vína). Doporučovaný poměr je jeden díl oleje na tři díly sýra. V případě, že použijete jogurt nebo kefír, bude potřeba zvětšit jeho množství až na trojnásobek (poměr pak bude až 1 : 9). Pro dosažení krémovější směsi je možné přidat i mléko.

Sladká varianta: ovoce (maliny, borůvky, banán, ...), ovocná šťáva. Možno přisladit trochou medu. Lze přidat trochu šampaňského, cca 1 dl (je to dobrý nosič pro omega-3 kyseliny).

Slaná varianta: do umixované směsi lněného oleje a tvarohu přidáme cibulku, trochu drceného česneku, koření (zázvor, kurkuma, italské bylinky, ...), sůl, trochu zeleniny (mrkev, zelená cibulka, ...). Vše dobře promixujeme. Vzniklá pomazánka se hodí téměř k čemukoli, velmi dobrá je například kombinace s vařenými bramborami a kyselým zelím.

Do hotové pomazánky (sladké i slané varianty) přidáme cca 1 lžíci mletých lněných semínek.

Při léčení je vhodné začít první týden či 10 dnů s poměrem 1 : 1 a pak další týden nebo 10 dnů 1 : 2 a po stejné době dávku ustálit na 1 : 3. V případě kefíru a jogurtu 1 : 3, 1 : 6 a dávku ustálit na 1 : 9. Od počátku užívání buďte co nejvíce na sluníčku, ne nutně na přímém, ale spíše pod stromem. Z praxe totiž vyplývá, že vlnová délka slunečního světla pronikajícího listy zbarvenými chlorofylem léčení urychluje.

Zdroj: článek Lněný olej a tvaroh v boji proti rakovině

Diagnóza 307

Pod kód diagnózy 307 patří:

  • D307 - Jiné močové orgány (Neoplasma benignum organorum urinariorum aliorum).
  • S307 - Mnohočetná povrchní poranění břicha‚ dolní části zad a pánve
  • T307 - Poleptání třetího stupně‚ část těla NS
  • V307 - Osoba vně vozidla zraněná při provozní (silniční) nehodě

Podle MKN-10 patří diagnóza 307 do skupiny D30, což označuje nezhoubný novotvar jiných močových orgánů. To znamená, že všechno, co je D30X nikdy neznamená rakovinu, ani diagnóza 307.

Do skupiny D30 patří všechny tyto diagnózy:

  • D300 - Ledvina;
  • D301 - Ledvinná pánvička – pelvis renalis;
  • D302 - Močovod – ureter;
  • D303 - Močový měchýř – vesica urinaria;
  • D304 - Močová trubice – urethra;
  • D307 - Jiné močové orgány;
  • D309 - Močový orgán NS (bez specifikace).

Diagnóza D307 u žen

U žen se diagnóza 307 týká nezhoubného novotvaru v periuretrálních žlázách nazývaných Skeneho žlázy (latinsky glandulae vestibulares minores). Jsou součástí zevních ženských pohlavních orgánů a jsou umístěny v horní stěně vaginy poblíž spodního konce močové trubice. Ústí buď do močové trubice, nebo do vulvy poblíž otvoru močové trubice.

Tyto žlázy byly pojmenovány po skotském gynekologovi Alexandru Skenem, který je roku 1880 jako první popsal pro západní medicínu.

Skeneho žlázy jsou pokládány za příčinu ženské ejakulace. Emanuele Jannini z italské univerzity L’Aquila nabídl v roce 2010 pro tento jev vysvětlení [1]. Skeneho žlázy mají vysoce variabilní anatomii a u každé ženy jsou jinak velké. Právě tato rozdílná velikost by mohla být vysvětlením, proč se u některých žen ženská ejakulace vyskytuje a u jiných nikoliv. Oblast Skeneho žláz (ve vagině) je také známa jako Gräfenbergův bod nebo bod G. Nově je jako bod U označováno místo okolo močové trubice a částečně Skeneho žláz. Některé ženy popisují, že dráždění tohoto místa (podobně jako bodu G) přináší příjemné pocity až orgasmus.

Skeneho žlázy jsou homologické s předstojnou žlázou (prostatou) u mužů (tj. mají strukturu vyvinutou ze stejné zárodečné tkáně). Čirá, nebo mléčná tekutina, která se objevuje během ženské ejakulace, má údajně obdobné složení jako tekutina, která se u mužů tvoří v předstojné žláze. Někteří vědci proto opouštějí název Skeneho žlázy a hovoří o nich jako o ženské prostatě.

Diagnóza D307 u mužů

U mužů se diagnóza 307 týká nezhoubného novotvaru v uretrální nebo periuretrálních žlázách, známých také jako Littrého žlázy dle lékaře Alexise Littrého. Jsou to exokrinní žlázy, které se větví od stěny močové trubice u mužů. Jejich největší výskyt je v části močové trubice procházející penisem. Tyto žlázy produkují hlen

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Diagnózy

Účinky

Tvaroh pomůže odbourat tuk, aniž by trpěly vaše svaly, to je velká výhoda jeho konzumace. Navíc váš organismus dostane podporu v podobě vitamínů A, B6 a B12, C, D a E. Kromě vápníku obsahuje tvaroh i draslík a hořčík a nenasycené mastné kyseliny. Budete-li tvaroh pravidelně konzumovat, dodáte svému tělu hodně aminokyselin, které nezbytně potřebuje. Kromě toho v tvarohu najdete i hodně vápníku, který je stavebním kamenem pro vaše kosti a zuby. Pravidelnou konzumací tak budete účinně bojovat i s osteoporózou, tedy řídnutím kostí.

Metoda Dr. Budwigové je založena na léčebné dietě. Jde o dietu bohatou na nutriční složky, bez aditiv, bez živočišných produktů – pouze s výjimkou tvarohu (tvarohového sýru Cottage), který je smíchán s olejem ze lněných semen. Tato směs rostlinného oleje a proteinů poskytuje nemocnému tělu potřebnou výživu, aby se vyléčilo samo na molekulární úrovni. Rakovinné buňky se přitom odbourávají nebo absorbují a tělo se uzdravuje už během tří měsíců této diety. Dr. Budwigová tak objevila přírodní cestu, jak je možno lidem co nejvhodněji dodat esenciální složky, které nevyhnutně potřebují ve své každodenní stravě. Docílí toho jednoduše konzumací kombinací dvou přírodních, lahodných potravin – tvarohu a lněného oleje (semínka), které nejenže mohou rakovině předejít, ale v mnoha případech je možné ji i zcela vyléčit.

Chcete-li zahájit dietu, budete muset mít dva spotřebiče: mlýnek na kávu na mletí lněných semínek a ponorný ruční mixér.

Mějte na paměti, že strava by měla být přizpůsobena vašim podmínkám, symptomům a toleranci. Nejedná se o dietní plán. Toto dietní doporučení úspěšně pomáhá lidem s rakovinou, s artritidou, astmatem, fibromyalgií, cukrovkou, krevním tlakem, roztroušenou sklerózou, onemocněním srdce, lupénkou, ekzémem, akné a jinými chronickými onemocněními.

Povolené potraviny: stevia, syrový nepasterizovaný med, xylitol (z břízy), datle, fíky, jahodové a ovocné šťávy sloužící jako sladidla. Dále byliny v jejich přirozené formě, semena a ořechy, kromě arašídů. Syrové nezpracované kakao, drcený kokos bez cukru, šálek černého čaje. Jakákoliv mouka je povolena, pokud je 100% celozrnná. Nakládaná zelenina jedině bez konzervantů! Zmrazený tvaroh, stejně jako ovoce a zelenina, je v pořádku. Vedle tvarohu a sýru Cottage pak jogurt, kefír, výše zmiňované lněné semínko i lněný olej (lněný olej musí být vždy uchovávaný v chladničce). Cibulka, drcený česnek, koření (zázvor, kurkuma, italské bylinky a podobně), sůl, zelenina (mrkev, zelená cibulka), vařené brambory, kyselé zelí, ovoce (maliny, borůvky, banán a další), šampaňské. Pijte pouze čistou vodu.

Recept: 150 g sýru Cottage nebo 1 hrnek tvarohu obsahujícího přes 10 % tuku, 2–5 polévkových lž

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Jde to jíst jen tvaroh?

Recepty

Zeleninová polévka s krutony

Ingredience: květák, brokolice, celer, petržel, cuketa, řapíkatý celer, sůl, pepř, koření dle chuti

Postup: Oblíbenou zeleninu uvařte do poloměkka. Dle chuti můžete rozmixovat všechnu zeleninu tak, aby vznikl hladký krém, poté dochuťte solí, pepřem a kořením. Můžete také před mixováním část zeleniny odebrat a po rozmixování vrátit zpět – v polévce vám zůstane něco k zakousnutí.

Kuřecí kousky s cuketou a houbami

Ingredience: kuřecí prsa, 1/2 menší cukety, 3 žampiony nebo jiné houby, malý stroužek česneku, italské bylinky, 1 bílek (podle potřeby), sůl, pepř

Postup: Cuketu nejdříve zbavte vnitřní vodnaté části. Nejlépe to uděláte tak, že rozříznete cuketu podélně na čtvrtiny a potom jedním řezem vyříznete střed. Dužnatou část cukety včetně slupky nakrájejte na hodně malé kousky – můžete ji i nasekat. Na podobně velké kousky nakrájejte také žampiony. Všechny ingredience smíchejte do kompaktní hustší hmoty (může se trochu sypat). Nyní máte dvě možnosti, buď vytvarujte placičky a dejte je na pečicí papír a pečte v troubě cca na 200 °C dozlatova, nebo je opečte na trošce olivového oleje na pánvi. Na olivovém oleji pak opečte kousky kuřete a dochuťte solí a pepřem.

Květákový mozeček

Ingredience: 1 bílek, květák, cibule nebo lahůdková cibulka, olej, sůl, pepř

Postup: Květák rozdělte na malé růžičky a krátce povařte ve slané vodě. Na pánvi na malém množství oleje osmahněte cibulku, přidejte povařený květák a bílek. Důkladně promíchejte a krátce osmahněte na pánvi. Dosolte, ochuťte pepřem a dalším kořením podle vlastních preferencí.

Zdroj: článek Ketóza

Hotel Libenský****

Hotel Libenský je hlavním lázeňským domem. Svou polohou a kompletností nabízených služeb patří k nejvyhledávanějším hotelům v Poděbradech. Všechny pokoje jsou standardně vybaveny sprchovým koutem, WC, ledničkou, telefonem s přímou volbou a barevným televizorem se satelitním příjmem.

Parkování: Hotel má vlastní parkoviště, vjezd z ulice Lázeňská, parkovací karta k dispozici na recepci za vratnou zálohu ve výši 200 Kč.

Ceny parkování:

  • 1–4 noci 70 Kč/noc;
  • 5–13 nocí 50 Kč/noc;
  • 14 a více nocí 35 Kč/noc;
  • držitelé průkazu ZTP a ZTP/P mají parkování zdarma.

WIFI: Zdarma v celém objektu.

Název sítě: libensky

Bezbariérový přístup: Z ulice Lázeňská přes balneoprovoz.

Děti: Jsou v našem hotelu vítány v doprovodu alespoň jednoho rodiče. Dětem do 18 let žádné léčebné nebo relaxační procedury neprovádíme. Výjimkou je solná jeskyně.

Domácí zvířata: Menší plemena psů jsou akceptována za poplatek 150 Kč/noc. Pobyt s domácím zvířetem je nutné avizovat předem. Lázně Poděbrady, a.s., si vyhrazují právo pobyt domácích zvířat odmítnout.

Balneoprovoz: Pro komerční klienty má hotel vlastní balneoprovoz, některé procedury probíhají v Centrálních nebo Letních lázních. Pro pacienty přes zdravotní pojišťovny probíhají procedury i mimo hotel v Centrálních lázních a Letních lázních.

Denní tisk: Zdarma k dispozici v kavárně hotelu.

Praní a čištění osobního prádla: Na objednávku u pokojských; host předá požadovaný textil či prádlo do připraveného pytle a pokojská zajistí do 24 hodin předání čistého textilu.

Transfer: Mezi hotely a léčebnami v rámci společnosti je zdarma, na autobusové a vlakové nádraží je za poplatek.

Minerální voda: Přímo ve foyer hotelu ústí pramen minerální uhličité vody, která má blahodárné účinky při léčbě nemocí srdce a oběhového ústrojí. Jedná se o přírodní, studenou, hypotonickou, slabě mineralizovanou kyselku hydrogenuhličitano-chlorido-sodnovápenatého typu. Poděbradka má velký obsah volného oxidu uhličitého, hydrogenuhličitanu a zvýšený obsah železa.

Sport: Cyklistické a in-line stezky, tenis, golf (recepce zajistí rezervace časů a místa), relaxační bazén, jezdectví, bowling, squash, nohejbal – pronájem kurtů, fitness a wellness.

Výlety: Parník po Labi, ZOO Chleby, Polabské muzeum Přerov nad Labem, Botanicus Ostrá, Kutná Hora, Karlštejn, Praha. Fakultativní výlety je možné objednat a zaplatit na recepci.

Kulturní a společenské akce: Akce pravidelně pořádány. O konkrétních termínech budete informováni při příjezdu, popřípadě na webových stránkách v aktualitách nebo na Facebooku.

Kouření: Hotel je nekuřácký.

Pokoj

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Lázně Poděbrady - lázeňské domy

Parfém Laura Biagiotti Roma

Parfém Laura Biagiotti Roma je květinově ovocná vůně pro ženy, uvedená na trh v říjnu 2016. Charakterizuje lásku k Římu a vášeň. Když se do parfému jednou zamilujete, budete se k němu vždy vracet. Řím je už po staletí magnetem, který přitahuje všechny milovníky krásy a historie, ale i ty, kterým prostě chutná život. Rudé paprsky vycházejícího slunce se dotýkají starobylých chrámů, rozzáří kapky z římských fontán a propůjčí všem ulicím, náměstím, palácům a zahradám přímo snově romantickou atmosféru s příslibem nadcházející vášně.

Okamžik vášně si coby inspiraci zvolily Laura a její dcera Lavinia Biagiotti, když se rozhodly všechnu svůdnost a emoce vtělit do dvojice nových vůní: Roma Passione Donna pro ni a Roma Passione Uomo pro něj. Ke slovu se dostaly i vzpomínky na slavný snímek Prázdniny v Římě, kde mladinká princezna v podání Audrey Hepburnové objevuje za mřížemi palácové zahrady skutečný život. Výsledkem je ryzí oslava lásky - jeho k ní, její k němu a obou k městu, které zkrátka nikdy nelze přestat milovat.

Tato dámská toaletní voda se řadí do rodiny ovocně-květinových. Zpočátku zaujme energizujícím úvodem z růžového grapefruitu, italské mandarinky a černého rybízu. Poté se její srdce naplno rozzáří jako úchvatná kytice růží, jasmínu a bílých pivoněk, aby se pak v samém závěru zklidnila díky sladkým tónům vanilky, ambry, fazolek tonka a pižma. Dokonale živá a přitom půvabně svůdná kompozice je dílem talentovaných parfumérů Julietty Karaguenzaglu a Nicolase Beaulieu.

Vůně si zaslouží ke svému uchování i neméně originální schránky. Nejinak je tomu v případě obou parfémů Roma Passione. Pokud jde o tvar, vrací se zpět slavné flakony Roma inspirované antickým dědictvím. V případě dámské varianty jde o štíhlý sloup zdobený charakteristickým kanelováním (žlábkováním), pánská verze pro změnu připomíná čelní sloupoví slavného Pantheonu. Novinkou je však barevné pojetí, oba flakony se představují v ohnivě rudém odstínu evokujícím chuť k životu, půvabné ženské rty vyzývající k polibku či okouzlující úsměv. Stejný tón se objevuje i na krabičkách, kde jej navíc zdobí mramorová úprava a lesklé štítky s názvy vůní.

Ústředními postavami kampaně jsou nejen muž a žena, ale i město a jejich vzájemná neviditelná, a přece tak zřetelná pouta. On miluje ji, ona jeho, a oba pak propadli kouzlu věčné metropole, nad kterou se právě z červánků rodí nový krásný den plný vášně a emocí. To vše mistrovsky zachytila svým objektivem renomovaná fotografka Esther Haase, která se nijak netají svou inspirací slavnými snímky natočenými v kulisách Říma, a to Prázdninami v Ř

(...více se dočtete ve zdroji)

Zdroj: článek Oblíbené parfémy

Zeleninový salát

Ingredience: 6 ředkviček, 6 cherry rajčátek, 3 stružky česneku, 1 větší mrkev, 10 dkg mozzarelly (italské), 5–7 dkg pekingského zelí, 10 dkg fazolí mungo (doma naklíčené), 40 g směsi listových salátů (MIX), šťáva z půlky citronu, přiměřeně lněného oleje

Postup: Nakrájíme ředkvičky na kolečka, rajčátka na půlky či čtvrtky, česnek nadrobno, mozzarellu na kostičky, zelí na drobnější nudličky. Pak přidáme mrkev nastrouhanou na větším struhadle, trochu naklíčené fazole mungo, šťávu z citronu, lněný olej a vše promícháme, na závěr vmícháme saláty. Pokud nemáte MIX, použijte natrhaný ledový salát. Lze konzumovat se dvěma volskými oky, celozrnným chlebem nebo dalamánkem.

Doporučení: Lněné oleje účinkují nejlépe s bílkovinou. Je možné je používat v pokrmech sladkých i slaných. Fantazii se meze nekladou.

Zdroj: článek Lněný olej

Základní léčebný recept

Ingredience: 2–5 polévkových lžic lněného oleje, tučný tvaroh (alespoň 10%), olej s tvarohem v poměru 1 : 1 nebo 1 : 2 až 1 : 3

Postup: Nejprve důkladně promixujte obě složky, až vytvoří hladkou, krémovou konsistenci, olej se nesmí oddělovat.

Tipy: Sladká varianta: Přidejte do tvarohu ovoce (například maliny, borůvky, banán) či ovocnou šťávu. Můžete přisladit trochou medu. Někdo doporučuje přidat i trochu šampaňského, cca 1 dl (je to dobrý nosič pro omega-3 mastné kyseliny).

Slaná varianta: Do umixované směsi lněného oleje a tvarohu přidejte cibulku, trochu drceného česneku, koření (zázvor, kurkumu, italské bylinky a podobně), sůl, trochu zeleniny (mrkev, zelenou cibulku). Vše dobře promixujte. Vzniklá pomazánka se hodí téměř k čemukoli, velmi dobrá je například kombinace s vařenými bramborami a kyselým zelím.

Do hotové pomazánky (sladké i slané varianty) přidáme cca 1 lžíci mletých lněných semínek.

Zdroj: článek Lněný olej

Žaludeční dieta recepty

Základním pravidlem při stravování v případě, že trpíte žaludečními vředy, je nedráždivost. Vhodná je tedy zdravá, vyrovnaná a racionální dieta. Mléčné výrobky, zelenina a v menším množství ovoce by měly být součástí každodenní stravy. Základem je jíst pravidelně, v klidu a pohodě a dávat přednost několika menším porcím. Negativní roli mohou sehrát dráždivá a ostrá jídla, nadmíra citrusového ovoce a džusů. Stejně tak se nedoporučuje konzumace černé kávy, colových nápojů, alkoholu a samozřejmě kouření. Tyto pokrmy a nápoje mohou dokonce stát za vznikem žaludečních vředů, proto by si i zdraví lidé měli dávat pozor na jejich nadměrnou konzumaci. Naopak vyvážená strava je velmi dobrou prevencí.

Recepty na 1 porci

Zapékané brambory

Ingredience: 50 g vařených brambor, 100 g brokolice, 30 g 30% eidamu, 15 g řepkového oleje, sůl, muškátový oříšek

Postup: Uvařené brambory nakrájíme na plátky, promícháme s uvařenou brokolicí a kořením. Směs vložíme do vymaštěné zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme.

Zahradnické hovězí

Ingredience: 120 g hovězího masa, 20 g mrkve, 10 g petržele, 10 g celeru, 10 g másla, sůl, drcený kmín

Postup: Omyté maso na sucho opražíme, podlijeme, osolíme, pokmínujeme a dusíme. ¾ hodiny před dokončením přidáme očištěnou nastrouhanou zeleninu. Na závěr přidáme máslo.

Nákyp z filé

Ingredience: 100 g rybího filé, 15 g másla, 5 g hladké mouky, 1 lžíce strouhanky, 1 vejce, trochu mléka, sůl

Postup: Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozmícháme a povaříme. Filé podusíme v horké vodě do měkka, poté drobně pokrájíme a vložíme do provařeného základu. Přidáme žloutek, sůl, nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílku. Směsí naplníme vymaštěnou a strouhankou vysypanou formu a pečeme dozlatova v předehřáté troubě .

Rýžový salát

Ingredience: 150 g vařené rýže, 20 g sterilované mrkve, 20 g kukuřice, 35 g tuňáka ve vlastní šťávě, ½ vejce

Postup: Do uvařené rýže přidáme sterilovanou mrkev, kukuřici, tuňáka a půl vejce uvařeného natvrdo. Vše promícháme a podáváme studené.

Italské telecí

Ingredience: 100 g telecího masa, 10 g mouky, 10 g rajského protlaku, sůl

Postup: Maso nakrájené na kostky nasucho opečeme, osolíme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka, krátce před dokončením zahustíme zálivkou připravenou z vody a mouky, dochutíme rajským protlakem a provaříme.

A jaké jsou vaše osvědčené recepty?

Zdroj: článek Dieta při žaludečním vředu

Tipy

Přednostně používejte bílý nebo červený česnek. Důležité je, aby hlava česneku byla velká a kulatá. Žádný ze stroužků by neměl být rozdělán a celá hlava by měla být neporušená.

Nepoužívejte česnek, který je nahnilý nebo jinak porušený.

Je vhodné, aby vlhkost byla pokud možno 70 %.

Na výrobu černého česneku nepoužívejte špinavý česnek s nečistotami. Vždy jej pečlivě umyjte a očistěte. Pokud je to možné, použijte čerstvou filtrovanou vodu, po umytí nechte česnek sušit na suchém a chladném místě minimálně 6 hodin nebo déle, dokud nebudou paličky zcela suché. Nepokoušejte se spustit chemický proces, dokud bude česnek mokrý nebo vlhký.

Můžete zkusit použít rýžovar a několik dní česnek ohřívat. Nebo se dá použít i fermentační box, jak bylo popsáno výše.

Ovšem nejjednodušší je si černý česnek koupit. Zakoupit se dá v obchodech se zdravou výživou nebo na internetu, cena za kilogram ale není nijak malá. Za 200 g černého česneku dáte i 400 korun. K dostání je také v lékárnách jako doplněk stravy v kapslích.

Použití je praktické a je bezpracné. Vyloupané stroužky česneku můžete rovnou přidat do jídla nebo je konzumovat samotné. Černý česnek je vhodný do salátu, do italské pasty nebo v čerstvém sýru jako dip. Můžete ho dát prakticky všude a jídlo získá chuťově nový rozměr.

Zdroj: článek Černý česnek

Autoři uvedeného obsahu

 Mgr. Světluše Vinšová

 Mgr. Jana Fábryová


ital
<< PŘEDCHOZÍ PŘÍSPĚVEK
itrakonazol
NÁSLEDUJÍCÍ PŘÍSPĚVEK >>