Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ODSTRANĚNÍ TMAVÉ PLETI KOLEM ÚST

OBSAH

Odstranění tmavé pleti kolem úst

Mnoho lidí může mít problémy s pokožkou kolem úst, zvláště v případech, kdy užívají takové produkty na péči o pleť, jako jsou hydratační nebo bělicí krémy na pokožku. Tyto produkty mohou vést k nerovnoměrnému zbarvení pleti. Pokud chcete tento problém vyřešit, ujistěte se, že kůži kolem úst ošetřujete naprosto stejným způsobem jako zbytek obličeje. Jestliže máte tmavou kůži v této oblasti, přestože nanášíte pleťové produkty rovnoměrně, zkuste následující tipy.

  • Umíchejte si směs z ovesných vloček, rajčatové šťávy a šálku tvarohu. Tuto směs naneste na postiženou oblast a nechte ji působit po dobu 15 minut. Poté vše opláchněte vodou.
  • Použijte plátky syrových brambor – nechte je na kůži působit po dobu 20 minut.
  • Připravte si směs z limetkové šťávy a kurkumy v prášku. Tuto směs naneste na postiženou oblast a nechte ji působit po dobu 20 minut. Následně vše opláchněte vodou.

Zdroj: Příčiny tmavé kůže kolem úst

Diskuze

V diskuzi ZESVĚTLENÍ KŮŽE NA PŘIROZENÍ A STEHNECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nasťa.

jezdíme na dovolenou k moři a vadí mi tmavá kuže na vnitřních stehnech a na přizození, ,chtěla bych vědět jak se dí zmírnit. tohle zabarvení,

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jozef.

dobri dem mam problem stmvou kuži a tmavne vic nevim proč jemi 50let jezdim kamijonem a vrodine nemame tmave pleti jen ja 18měsicich mi mjenili kref ani deti nemam tmavi dekuji za odpovět acobistemi doporučil.eštejednou dekuji moc za odpovět a radu.

Zdroj: diskuze Zesvětlení kůže na přirození a stehnech

Domácí prostředky působící proti tmavé pleti kolem úst

Když se při pobytu venku vystavujete slunečnímu záření, je samozřejmé, že svou pokožku chráníte před škodlivým UV zářením, používejte tedy krémy s nejnižším faktorem 30, zejména v případě, kdy je teplota venku velmi vysoká. Chcete-li blokovat UVA a UVB paprsky, používejte na ochranu pleti především opalovací krém, který obsahuje titan, avobenzon a zinek.

Pokud je kůže kolem úst o něco tmavší než zbytek obličeje, jsou zapotřebí domácí opravné prostředky, které mohou pomoci vrátit pokožce zpět její původní zbarvení. Níže uvádíme některé prospěšné domácí prostředky.

  • Lokální aplikace gelu Aloe vera nebo nanesení čerstvého extraktu z rostliny přímo na postiženou oblast.
  • Připravte si směs z nastrouhané okurky a limetkové šťávy. Naneste ji kolem úst a nechte působit po dobu 20 minut. Následně ústa opláchněte vlažnou vodou.
  • Použijte plátek citronu, který vymáčknete na postižené místo, opláchněte po 10 minutách.
  • Nachystejte si směs z 1 gramu mouky, lžičky kurkumy v prášku a z půlky šálku tvarohu. Aplikujte na postiženou oblast a nechte působit po dobu 20 minut. Opláchněte vlažnou vodou.

Zdroj: Příčiny tmavé kůže kolem úst

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ SKVRNY NAD OČIMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Zavadilova.

Prosím o radu,mám tmavé skvrny nad očními víčky-jako bych měla namalované tmavé hnědé stíny..co to může znamenat?diky Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Oblast očí spadá pod ledviny, takže zvýšit pitný režim a brát čaj (kapky) na podporu čištění krve/ledvin.

Zdroj: diskuze Tmavé skvrny nad očima

Odstraňovač parfémů

Použijte bílý destilovaný ocet k odstranění parfému, který se vám nelíbí. Aplikujte jej na oblast kůže, kterou jste si postříkali parfémem. Ocet totiž výborně neutralizuje pachy.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem KOSMETYKA UPLNE VYBELENI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olga .

mam zajem o vas pridukt na vybeleni pleti jak si je mam objednat. dekuji P horvathova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bělící krémy se dají objednat tady: www.krasa.cz/pigment…

Zdroj: diskuze Kosmetyka uplne vybeleni pleti

Závěr k exfoliaci pleti

Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Poradna

V naší poradně s názvem CO JE EXFOLIACE PLETI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Terka.

Můžete mi prosím někdo popsat co je exfoliace pleti a jestli si to můžu udělat sama doma? Slyšela jsem, že se s tím prý vyrovnávají vrásky na obličeji. Je topravda? Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co je exfoliace pleti? Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů. Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chymický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti. Celá pětinásobná procedura v dnešních cenách vyjde na 5000 Kč. Obvykle bývá exfoliace pleti doplněna ještě injekcemi botulotoxinu, aby se prodloužil efekt vyrovnané pleti. Je-li exfoliace pleti provedena správně a dostatečně intenzivně, tak pak výsledky v některých případech bývají skutečně překvapivé. Lze zde dosáhnout vizuálního omlazení pleti až o několik let.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co je exfoliace pleti?

Kruhy pod očima a ledviny

Tmavé kruhy pod očima mohou být zapříčiněny též špatnou funkcí ledvin (zvýšenou, nebo naopak sníženou funkcí ledvin a podobně) či jejich přetížením. Kruhy pod očima pak bývají nahnědlé, namodralé nebo načervenalé.

Příčiny kruhů pod očima

  1. nedostatek spánku
  2. nedostatek vitamínu A
  3. namáhání očí
  4. nedostatečné osvětlení při čtení
  5. špatná poloha při čtení
  6. emoční stres, strach, úzkost, obavy
  7. nedostatek očního cvičení
  8. vnitřní onemocnění (například chudokrevnost, avitaminózy, špatná funkce střev)
  9. dědičné faktory
  10. nedostatečná péče o kůži kolem očí
  11. chybné stravování (mnoho soli, uzenin)
  12. užívání drog, alkoholismus

Odstranění kruhů pod očima

  1. oční krém
  2. plátky okurky
  3. vitamíny A (popřípadě betakaroten) a D
  4. dostatečný a pravidelný spánek
  5. oční cviky
  6. mrkvová šťáva
  7. vynechání alkoholu
  8. relaxace
  9. zdravá strava
  10. maska na celý obličej včetně očního okolí

Zdroj: Tmavé kruhy kolem očí

Diskuze

V diskuzi DOMACI PLETOVA MASKA PRO OKAMZITE VYPNUTI PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Kdo mi poradí pleťovou masku doma vyrobenou pro vypnutí pleti . Díky za radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Já používám na okamžité vypnutí pleti a vyhlazení vrásek masku z vaječného bílku, citrónu a špetky soli. Připravuju si ji tak, že oddělím vaječný bílek z jednoho vajíčka do misky, k němu přes sítko naleju lžičku citrónové šťávy, přidám špetku soli a dobře rozmíchám. Pak si to prsty nanesu na obličej a nechám působit. Tím, jak to postupně působí, tak to schne a na kůži se z toho tvoří stahující se tenký film, který kůži dokonale vypne a vyhladí.

Zdroj: diskuze Domaci pletova maska pro okamzite vypnuti pleti

Tmavé kruhy kolem očí a játra

Játra jsou centrálním orgánem látkové výměny. Mají klíčovou roli v metabolismu sacharidů, tuků i bílkovin; jsou trávicí žlázou, která produkuje žluč, i žlázou endokrinní, v níž se tvoří některé hormony; představují rovněž orgán zásobní (ukládají glykogen, železo a některé vitamíny); vytvářejí se v nich bílkoviny krevní plazmy; nezastupitelná je jejich úloha při detoxikaci organismu. Tmavé kruhy pod očima mohou znamenat, že není něco v pořádku s játry, nemusí se ale nutně jednat o onemocnění, může jít pouze o jejich zatížení. V takovém případě je dobré pít čisticí čaj nebo užívat tinkturu na játra.

Zdroj: Tmavé kruhy kolem očí

Poradna

V naší poradně s názvem NA ČERNE PIGMENTY MASTIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

porat temi jak se mám zbavit černých fleku na obličejí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Heleno, černé flíčky se dají dobře a rychle zakrýt pudrem nebo makeupem. Zajděte do drogérky, kupte si tam Dermacol krycí pudr nebo krém v odstínu vaší pleti a pak to s ním zakryjte. Trvale se dají různé barevné odlišnosti pleti odstranit například laserem a nebo přípravky na bělení kůže. Více o přírodním bělení pleti je napsáno zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdroj: diskuze Na černe pigmenty mastička

Ocet a vlasy

Ocet se používá pro oplachování barvených vlasů. Nejprve se vlasy opláchnou teplou vodou, pak zředěným bílým octem a nakonec znovu teplou vodou. K „uzavření“ vlasů se doporučuje osprchovat je na závěr studenou vodou, čímž dojde i k zajištění stálosti barvy. Pokud máte v domácnosti tvrdou vodu, doporučuje se mytí vlasů pomocí octa pokaždé. Zároveň dochází i k odstranění zbytků šamponu a kondicionéru. Ocet má oproti šamponům neutrální pH.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Poradna

V naší poradně s názvem ČERVENÁ PLEŤ Z NEDOSTATKU ŽELEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Melania.

Neviete prosím, či možem mať červenú pleť z nedostatku železa? Jedná sa hlavne pred menzesom. Ď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nedostatek železa způsobuje naopak vybledlou pleť, takže u vás bude příčina asi v menstruaci. V období blížící se menstruace má mnoho žen problémy s pletí. U některých se objevuje akné, u jiných zas podráždění na pokožce, suchost pleti a u vás zas červenání pleti. Jestli vás to moc obtěžuje, tak běžte v době, kdy je to dobře vidět, ke svému gynekologovi a prodiskutujte s ním možnosti zmírnění těchto potíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Červená pleť z nedostatku železa

Co je exfoliace pleti?

Exfoliace pleti je chemický pleťový peeling. Jeho působení spočívá v nanášení kyseliny glykolové na ošetřovanou pokožku. Tím, jak kyselina glykolová působí, dochází k tak zvané exfoliaci pleti - odstraní se povrchové buňky kůže a to téměř až na živou tkáň!!! Pak následuje proces hojení, kdy se odstraněné buňky přirozeně nahradí novými. Proces přestavby pleti se na venek projevuje zčervenáním, které vybledne do 2 dnů po aplikaci kyseliny glykolové. Během této doby se mohou na ošetřených místech objevit také drobné puchýřky, stroupky, šupinatění nebo jemné olupování pokožky. Všechny tyto projevy většinou vymizí do 5 dnů.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Diskuze

V diskuzi TMAVÉ KLOUBY NA RUKOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucka.

dobrý den, dnes jsem si všimla, že mám docela tmavé klouby na prstech na rukách. A nevím, co to může být, nebo jestli je to normální ? Děkuji předem za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tmavé klouby na rukou

Účinky exfoliace pleti

Pleť má po zhojení viditelně lepší srukturu a dochází k postupnému vyhlazení vrásek. Pleť je vyrovnaná, jemnější, hydratovaná a odstraňují se i předchozí projevy akné a některých pigmentových skvrn. Domácí exfoliace pleti kyselinou glykolovou nebo i kyselinou mandlovou nemohu doporučit, protože při nesprávné aplikaci může dojít k neodstranitelnému popálení pokožky a vzniku rozsáhlých svráštělých jizev. Určitě chemický peeling svěřte do rukou odborníků v některém z kosmetických salonů. Obvykle se chemický peeling provádí pět krát po sobě. Mezi jednotlivými aplikacemi je přestávka jeden týden na zhojení pleti.

Zdroj: Co je exfoliace pleti?

Poradna

V naší poradně s názvem VIDEO ČIŠTĚNÍ SUCHÉ PLETI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

chci se zeptat,jaká masáž obličeje,je nejlepší púro zralou plet.A jaký je vhodný pletový krém na zralou,suchou plet.Děkuji .Maruška.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Marie. Na zralou suchou pleť je nejlepší krém s obsahem Koenzymu Q10, který zbržďuje další stárnutí pleti a omezuje prohlubující se vrásky. Krém naneste na pleť a krouživými pohyby prstů ho rozmasírujte od nosu směrem k okrajům obličeje. Pro domácí čištění suché pleti je vhodné postupovat podle návodu, který popisujeme v tomto článku: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Video čištění suché pleti

Křečové žíly

Ocet je velmi vhodný při léčbě křečových žil, protože snižuje a zmírňuje výskyt a bolestivost otoků.

Zdroj: Ocet na čištění pleti

Diskuze

V diskuzi XANTELASMA ODSTRANENI OČNÍCH VÍČEK TEPLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den kam prosim na odstraneni xantelasmi na horních víčkach v Teplicich děkuji s pozdravem Renata

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Majka.

Klinika CLT, spol. s.r.o.
Císařské lázně
3. patro
Laubeho nám. 2
415 01 Teplice

Mob.: +420 724 666 355

Telefon: +420 417 977 800

Zdroj: diskuze Xantelasma odstraneni očních víček teplice

Odstranění silikonu acetonem

Aceton je také účinným prostředkem k odstranění silikonu, ale vyžaduje speciální opatření včetně ochrany rukou a vyplatí se nejprve ověřit účinek acetonu na malé ploše. Poté na starý silikon naneste aceton, počkejte pár minut a zkuste starý silikon odstranit. V případě potřeby opakujte.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Odstranění tmavých kruhů pod očima

Existuje celá řada možností, jak se s tímto problémem poprat. Od již zmiňovaných změn v životním stylu přes používání speciálních kosmetických přípravků až k domácím postupům s pomocí běžně dostupných prostředků. Ty nejsnadnější jsme si popsali již na řádcích výše. Nyní si nastíníme takové, které je třeba provádět s notnou dávkou pravidelnosti a trpělivosti.

Pijte vodu

Základem je určitě dostatečný pitný režim, do něhož se nepočítá káva, černý čaj a alkohol. Myslete na to a postupně během dne dodávejte tělu 2 litry tekutin. Tím docílíte toho, že se vylepší činnost ledvin a voda se nebude zadržovat v těle, a působit tak nežádoucí problémy.

Doplňte železo

Zařaďte do jídelníčku pokrmy, v nichž je dostatek železa. To znamená, že si čas od času pochutnáte na luštěninách, játrech, zvěřině nebo třeba slunečnicových semínkách.

Vhodné krémy

Příhodná je samozřejmě péče o pokožku kolem očí s pomocí speciálních krémů, ve kterých musí být dostatek vitamínu K a C. Nikdy nepoužívejte na citlivou a jemnou pokožku kolem očí krémy, které pro ni nejsou určeny. Riskujete tak, že oblast kolem očí bude rychleji stárnout a kruhy a váčky budou intenzivnější.

Masáž

V neposlední řadě doporučujeme pravidelné masáže, které můžete absolvovat buď v kosmetickém salónu, nebo si jejich zjednodušenou podobu provádět svépomocí. Pokožka kolem očí tak bude odolnější vůči negativním vlivům a bude také lépe vypadat. Masáže pokožky kolem očí je dobré provádět s vhodným krémem, který se tímto lépe vstřebá a dostane se do všech potřebných míst. Buďte opatrní a jemní s ohledem na citlivost této oblasti. Masáž můžete provádět na obou očích zároveň nebo střídavě, a to nejlépe večer před ulehnutím ke spánku.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima

Odstranění silikonu odborníkem

Když nejsme schopni odstranit sanitární silikon sami, vyplatí se využít služby odborníka, k čemuž vás vyzýváme!

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Jak odstranit silikon z oblečení

Na odstranění nevytvrzeného i vytvrzeného silikonu z oblečení je vhodný okamžitě použitelný pastový prostředek určený k odstranění silikonu.

Zdroj: Jak odstranit silikon

Mechanické odstranění silikonu

Mechanické odstranění silikonu – jedná se o metodu, která vyžaduje velkou opatrnost a přesnost, aby nedošlo k poškození čištěného povrchu. Staré silikonové těsnění lze odstranit odlamovacím nožem, škrabkou nebo stěrkou. Mělo by se to dělat velmi opatrně, právě proto, že čištěný povrch lze snadno poškrábat. Důrazně doporučujeme, abyste se nejdříve pokusili odstranit silikon domácí metodou - odstranění silikonu octem.

Zdroj: Odstranění silikonu octem

Odstranění kruhů pod očima

Objeví-li se pod očima zbarvení nebo otok, poraďte se raději s lékařem. Pokud chcete trvalé řešení tohoto problému, navštivte svého dermatologa. Někdy postačí make-up, jindy je potřeba laserová terapie, v některých případech dokonce i chirurgická operace. Výsledky tohoto odstranění nejsou vždy perfektní, je tedy dobré mít realistická očekávání.

Dermatolog nejprve doporučí léky na předpis, zejména krémy, poté je vhodná laserová operace nebo chemický peeling. Dutiny způsobující tmavé skvrny mohou být injekčně vyplněny. Tmavé kruhy pod očima nejsou zdravotním problémem, ale lidé se jich často bojí a sahají po kosmetických úpravách.

Mírné a středně tmavé kruhy pod očima často reagují dobře na jednoduché a levné procedury:

  • Studené obklady. Postačí dvě ochlazené lžičky nebo pytlík mraženého hrášku, který by měl být zabalený do tkaniny. Velmi vhodné jsou i ochlazené čajové sáčky (použité).
  • Při spánku přidat více polštářů, aby se zabránilo otoku.
  • Krátké noci nejsou obvykle vhodné, nedostatek spánku způsobuje tmavé kruhy pod očima.
  • Velmi účinné je užívání tmavých brýlí nebo opalovacího krému. Často jsou tmavé kruhy zapříčiněny pigmentací kůže.
  • Další dobrou radou pro odstranění tmavých kruhů je použití roztoku slané vody nebo volně prodejných solných sprejů, které přispívají k uvolnění nosu.
  • Kosmetika. Výrobci pleťových krémů a produktů často tvrdí, že jejich produkty zabraňují tmavým kruhům. Ale dalo by se říci, že mnohem účinnější jsou produkty na rostlinné bázi, protože ty výrazněji zlepšují vzhled tmavých kruhů pod očima.
  • Použití korektoru. Korektory zamaskovávají tmavé kruhy pod očima. Pokud jsou kruhy pod očima namodralé, použijte broskvově barevný korektor. Zároveň se nedoporučuje používat aromatizované výrobky nebo produkty s obsahem kyseliny salicylové nebo glykolové. Aroma a tyto kyseliny způsobují podráždění oční tkáně, což následně zapříčiní zarudnutí a otok.

Zdroj: Co znamenají kruhy pod očima


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jiří Dvořák

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP