Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PROČ SE PES NEUSTÁLE ŠKRÁBE

OBSAH

Sucho v krku a kašel

Sucho v krku a kašel se vyskytují u laryngitid. Laryngitida je obecný název pro zánětlivá onemocnění hrtanu, která mohou postihnout všechny věkové skupiny. U laryngitid je vedoucím příznakem kašel a pocit sucha až pálení v krku. Kašel je zprvu suchý, neproduktivní a dráždivý (bez tvorby hlenu), později je vykašláván hlen. Dále je přítomen chrapot, který může v případě pseudomembranózní laryngitidy přejít až v bezhlasí. Při odkašlání blán se hlas v omezené kvalitě vrátí a tento koloběh se neustále opakuje. Horečka nemusí být přítomna, obvykle je teplota jen mírně zvýšená (do 38 °C).

Zdroj: Co značí sucho v ústech

Diskuze

V diskuzi ŠKRABANI PSA V POSTELI NEBO NA POŠTAŘI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Pejsek někdy neustale škrabe v posteli a nebo v polštáři a tim vic dychá okřiknem ho a za chvili znovu.děku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Škrabani psa v posteli nebo na poštaři

Proč dochází ke stékání hlenu do krku

Hleny se tvoří v krku nebo v nosní dutině a stékají do krku. Pokud budete ve vodorovné poloze, hlen stéká z nosní dutiny do krku a následně do dýchacích cest, ty jsou infikovaným hlenem drážděny a může zde také dojít k zánětu. V lékárně se na tento problém dá koupit Echinacea purpurea (třapatka nachová) na posílení imunity. Nebo si vypěstujte na zahradě nebo v truhlíku nenáročnou rostlinu lichořeřišnici větší, je to totiž výborné přírodní antibiotikum, které zabírá jak proti streptokokům, tak stafylokokům. Nebo si ji jednoduše kupte v lékárně v podobě alkoholových kapek, nabízejí je různé firmy. Jedna 30ml lahvička vám vydrží na týden. Užívejte alespoň 4 měsíce, vaše potíže se výrazně sníží nebo ustanou.

Další výborný recept souvisí s propolisem. Poproste včelaře, aby vám prodal alespoň 3 g propolisu. Přichystejte si 0,75l láhev a do ní nasypte 3 g propolisu, zalijte nejméně 45% alkoholem a nechejte uzavřenou láhev odstát ve tmě na 6 týdnů. Po této době začněte propolisový extrakt užívat týden 0,5 nebo 1 štamprli denně. Po týdnu udělejte týdenní pauzu a potom opět týden užívejte. Tak to neustále opakujte do vypotřebování láhve. Mezitím si připravte další láhev z nového propolisu, ať jej můžete užívat aspoň 3 měsíce. A nezapomínejte chodit na procházky – aspoň na hodinu do lesa 3x týdně – čerstvý vzduch člověku prospívá.

Zdroj: Hleny v krku

Diskuze

V diskuzi ALAVIS MS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Alavis MS užívám měsíc nemůżu nic jiného než chválit opravdu výborný měla jsem bolesti obou kolen,to ustalo a i otoky jsou zcela pryč.Jen mohu doporučit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Je tomu pár měsíců co mě začali bolet s otekat prsty na rukou,zápěstí..prsty na nohou a zkoncilo to vodou v koleni která se mi neustále vrací..lékař netuší proč to tak je..všechny testy mam negativní..tak že mi vlastné nic není.."jen"..se mi neustále dělá voda v koleni A bolí a otikaji mi ruce(prsty)..může mi také pomoci Alavis A za jak dlouho?Děkuji

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Kožní parazitózy

Svrab je silně intenzivní postižení kůže způsobené zákožkou svrabovou. Je to infekční postižení, přenosné mezi zvířaty. Nejčastější léze bývají na uších, loktech, kotnících.

Demodikóza patří také mezi svrabová onemocnění, je vyvolávaná parazitem Demodex canis. Primárně svědivá není, až po následné infekci kůže se projevuje svědivost. Základním projevem bývá vypadávání srsti v malých místech, která se postupně rozšiřují.

Blechy způsobují svědění i u psů bez alergie, ale míra svědění je zde daleko menší.

Zdroj: Pes se škrábe a kouše

Diskuze

V diskuzi BOLEST V KRKU PO OPERACI ŠTÍTNÉ ŽLÁZY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Erika.

Jsem 12 let po operaci štítné žlázy a neustáleškrábe v krku čím dál víc v místě kde mám vyoperovanou štítnou žlázu. Na ORL mi bylo řečeno, že si budu muset nato zvyknout, že to bohužel tak je. Cítím sama že trochu chraptím. Pouze v zimě zvlhčovat vzduch a jinak nic. Prosím o radu co by to aspoň trochu zmírnilo. Děkuji.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest v krku po operaci štítné žlázy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP