Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ACYLPYRIN NA LUPY

OBSAH

Nebezpečí

Mějte na paměti, že acylpyrin je kyselina a má exfoliační efekt. Mazat možná ano, ale nedělat kašičky a nedávat žádný Priessnitzův obklad.

Zdroj: Acylpyrin a francovka

Poradna

V naší poradně s názvem LUPY A SVĚDÍCÍ POKOŽKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

S lupy mám potíže už moc dlouho a nic na ně nepomáhá, ale poslední rok mě šíleně svědí pokožka hlavy - tak hrozně, že se i v noci budím bolestí rozdrápané pokožky hlavy....
Vyzkoušela jsem už spoustu šamponu proti lupům, i šampon od kožní i nějaké babské rady (oliv olej a vajíčko, acylpyrin do šamponu) ale nic nezabralo na delší dobu. Vše funguje tak týden dva a pak sjem na to stejně, ba ještě hůře. nyní je to opravdu hrozné!!! Nespím půl noci,protože se budím tím, jak si drápu hlavu. Poradí někdo něco, co mám doma a co půjde použít ihned, bez nákupu drahých prostředků? I tak jsem už v těch speicálních šamponech nechala hromadu peněz a ty nemám....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jano, podle Vašich příznaků, které popisujete, zejména to urputné svědění pokožky ve vlasaté části hlavy, nasvědčuje na plísňové onemocnění. Plísně se ve vlasech normálně vyskytují. Pro úspěšnou léčbu je nezbytné provést odběr vzorků z Vaší svědivé kůže. Nebojte se toho, nebolí to, spíše je to intenzivnější podrbání, takže je to spíše příjemné, než naopak. Dělá se to jemně, ostrou škrabkou, jako byste škrábala nové brambory. Takto odebrané mikroskopické šupiky se v laboratoři namnoží (vykultivují) a pak pod mikroskopem se identifikuje plísňový kmen. Podle výsledků se velmi dobře dá určit správný lék. Plísně jsou neodělitelnou součástí našeho života a vyvíjejí se stejně dlouho, jako lidstvo samo. Dokáží se velmi dobře adaptovat na přechodně nehostinné podmínky, které vytvoříme třeba méně či více vhodným lékem. Proto je důležité přesně dodržet předepsaný způsob užívání a zejména dodržet dobu užívání, které bývá v těchto případech i dlouhodobá - několik měsíců. Doporučuji zajít ke kožnímu lékaři a požádat ho o kultivační stěr.

Pokud by se neprokázala plísňová příčina Vašich potíží, tak je zde ještě možné, že byste mohla být alergická na nějaký Vám neznámý alergen. V tomto případě by bylo možné nasadit tabletky Claritin. Je to antihistaminikum (lék proti přehnané alergické reakci), který rovněž zmírňuje i svědivé pocity. Lék je na lékařský předpis a předepsat Vám ho může Váš obvodní lékař, ale lépe bude navštívit alergologa.

Jano, ve Vaší situaci nespoléhejte na domácí lékařství formou svépomoci. Pokud se v noci budíte, tak tento projev negativně ovlivňuje kvalitu Vašeho života a je škoda za každý den, respektive noc, kterou prožijete nepříjemně, nikdy již nebudete mít další šanci ji prožít znovu a lépe, proto co nejrychleji konejte, a to postupem, který jsem Vám zde popsal.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lupy a svědící pokožka hlavy

Jaké jsou příznaky lupů?

Člověk trpící lupy projevy tohoto onemocnění jen těžko skrývá. Lupy se projevují tvorbou žlutých či bílých šupinek, a to zejména na mastné části pokožky hlavy. Někdy může dojít k zarudnutí postižené oblasti kůže.

Zdroj: Lupy

Diskuze

V diskuzi LUPY A SVĚDÍCÍ POKOŽKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

S lupy mám potíže už moc dlouho a nic na ně nepomáhá, ale poslední rok mě šíleně svědí pokožka hlavy - tak hrozně, že se i v noci budím bolestí rozdrápané pokožky hlavy....
Vyzkoušela jsem už spoustu šamponu proti lupům, i šampon od kožní i nějaké babské rady (oliv olej a vajíčko, acylpyrin do šamponu) ale nic nezabralo na delší dobu. Vše funguje tak týden dva a pak sjem na to stejně, ba ještě hůře. nyní je to opravdu hrozné!!! Nespím půl noci,protože se budím tím, jak si drápu hlavu. Poradí někdo něco, co mám doma a co půjde použít ihned, bez nákupu drahých prostředků? I tak jsem už v těch speicálních šamponech nechala hromadu peněz a ty nemám....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den.
Mám 16ti letého syna,kterého trápí už 2 roky lupy. Vyzkoušely jsme různé speciální šamponý na lupy, vajíčkový zábal a nic nepomáhá.
Může někdo poradit?Děkuji

Zdroj: diskuze Lupy a svědící pokožka hlavy

Jak použít Acylpyrin na vlasy

Acylpyrin má skvělé účinky i na naše vlasy a jejich bezprostřední okolí. Mnoho lidí trápí lupy, a tak si kupují různé zaručené přípravky na jejich odstranění. Přitom stačí rozpustit dvě tabletky s trochou šamponu a vlasy touto směsí umýt. Výsledek se brzy dostaví, lupy budou pryč. Navíc se vám touto procedurou regenerují samotné vlasy. Jestliže byste chtěli regenerovat intenzivněji, můžete v hrníčku s teplou vodou rozpustit celé „platíčko“ Acylpyrinů. Roztok naneste po umytí vlasů a nechte působit cca 15 minut. Pak důkladně opláchněte.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Diskuze

V diskuzi ACYLPYRIN A FRANCOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doubravova věra.

Prosím o radu-v receptech na směs francovka+acylpyrin /aspyrin/ se uvádí 10 tablet ale množství francovky ne chci to použít na bplaví klouby ,kolena. Děkuji za info

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Používá se lahvička Alpa Francovka 160ml.

Zdroj: diskuze Acylpyrin a francovka

Kdy se užívá Acylpyrin preventivně

Acylpyrin může protektivně působit například v prevenci demence nebo karcinomu tlustého střeva. Jde však o závěry zatížené značnou nejistotou, proto nelze tato zjištění pokládat za dostatečně silná pro doporučení paušálního užívání.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Je lepší Acylpyrin, nebo Paralen?

Paralen a Acylpyrin má v lékárničce snad každý. Který je lepší, se říci nedá. Rozdíly a specifika užívání ale u nich jsou. Paralen a Acylpyrin jsou českou klasikou v boji proti virózám a chřipkám. Oba léky neřeší příčinu onemocnění, ale pomáhají s jeho symptomy (především horečkou a bolestí).

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Diskuze

V diskuzi LUPY VE VLASECH A VARAZKY V OBLICEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav Skarupa.

Mam 71 let . Mam problemy s lupy . Ted se mi objevily i zrudnuti a vyrazky v obliceji . Dekuji za odpoved .

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lupy ve vlasech a varazky v obliceji

Acylpyrin ředí krev

Protisrážlivého účinku se využívá při ischemické chorobě ke snížení rizika vzniku infarktu myokardu. Používá se i při akutním infarktu myokardu.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Poradna

V naší poradně s názvem LUPY VE VLASECH - NEJÚČINNĚJŠÍ A NEJLEVNĚJŠÍ RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Dobrý den Jano, četl jsem Vaši zkušenost s použitím másla při léčbě lupů. Myslím si, že je to možné použít v případě, kdy je lupovitost vlasové pokožky způsobena nadměrně se olupující suchou pokožkou. Mám na mysli, kdy je kůže ve vlasech natolik vysušená, že její vrchní vrstva popraská, vzniknou malé ostrůvky na povrchu, které se pak mechanickým působením odlupují po vrstvách. Významným indikátorem jsou suché vlasy. V tomto případě bych běžné máslo skutečně doporučil na ošetření takovéto pokožky.
Aplikaci bych doporučoval po umytí vlasů a prosušení ručníkem. Máslo by mělo být změklé, tedy je třeba ho nechat několik hodin při pokojové teplotě. Pak si nabrat zhruba velikost lískového ořechu a rozetřít si ho mezi konečky prstů a takto zamaštěnými prsty si masírovat pokožku hlavy. Je dobré si rozdělit plochu hlavy na několik menších částí, například dva boky, vršek a týlní oblast hlavy a každou z těchto oblastí si pěkně promasírovat. Není třeba se zabývat množstvím spotřebovaného másla, ale spíše se soustředit na přijemné pocity při masírování a máslo průběžně doplňovat na prsty. Pokud byste měla pak problémy s vizuálně mastnými vlasy, tak provádějte masáž navečer, na noc si nasaďte na hlavu pletenou čepici a ráno si jemně omyjte vlasy. Jen vlasy! Pokožku co nejvíce ochraňte před stykem se šampónem. Po umytí a osušení vlasů pak použijte jemný kartáč s přírodními štětinami, kterým své vlasy krásně uhladíte do zářivého lesku.
Máslo vám pomůže doplnit vlasům významný antioxidant vitamin E v přírodní formě a tím předejdete i případnému třepení konečků.
Budu velice rád, když vyzkoušíte můj postup a napíšete mi sem své zkušenosti s touto máslovou terapií pro suché vlasy.

Zdraví Cempírek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva Malá.

Ještě lepší je bambucké máslo.

Zdroj: diskuze Lupy ve vlasech - nejúčinnější a nejlevnější recept

Lupy v obočí

Lupy v obočí souvisejí s potravinovou intolerancí na mléko. Další příčinou vzniku lupů v obočí může být i lepek.

Léčba spočívá v dodržování bezmléčné a bezlepkové diety, čímž se lupů v obočí úplně zbavíte.

Zdroj: Jak si poradit s lupy

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINĚJŠÍ ŠAMPONY NA MASTNOU A SVĚDIVOU POKOŽKU HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sochorova@datkolin.

lupy ve vlasech

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Doporučuju Ducray Kertyol PSO www.covybrat.cz/samp… . Vůně není pro každého a je potřeba ji překousnout. Hlavní výhodou je, že skutečně funguje a pomáhá na lupy.

Zdroj: diskuze Nejúčinější šampony na mastnou a svědivou pokožku hlavy

Dávkování a použití

Recepty uvádějí často použití ve formě obkladů, ale abyste předešli případným komplikacím, je vhodné acylpyrin s francovkou raději použít jen jako mazání.

Zdroj: Acylpyrin a francovka

Poradna

V naší poradně s názvem XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena maresova.

Dobry den jsem o katetrizacni ablaci fib sini v dubnu 2017 beru xarelto mohi jist ovoce myslim pomerance mandarinky atd? Nebo lepe co nemuzu dekuji moc

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Xarelto nevyžaduje žádnou dietu a můžete s ním jíst co chcete. Jen pozor na Acylpyrin, ten se nesmí s Xareltem používat. Ani prostředky obsahující kyselinu acetylsalicylovou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rozdíl mezi warfarinem a xarelto

Acylpyrin a alkohol

Výrobce neuvádí žádné nepříznivé účinky při kombinaci s alkoholem. Pouze v případě, že jedinec je častým poživatelem velkého množství alkoholu, se zvyšuje pravděpodobnost možného nežádoucího účinku krvácení nebo proděravění žaludečního nebo duodenálního vředu.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Diskuze

V diskuzi MAZÁNÍ NA KLOUBY ALPA ACYLPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda toto mazání mouhou používat i těhotné ženy na bolest zad?
Děkuji za odpověď Elena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Na klouby je dobrý Wobenzym.

Zdroj: diskuze Mazání na klouby alpa acylpyrin

Šampon na lupy – cena

Zde jsou uvedeny různé druhy šamponů proti lupům a jejich ceny.

Zdroj: Jak na lupy ve vlasech

Diskuze

V diskuzi LUPY A SVĚDÍCÍ POKOŽKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

S lupy mám potíže už moc dlouho a nic na ně nepomáhá, ale poslední rok mě šíleně svědí pokožka hlavy - tak hrozně, že se i v noci budím bolestí rozdrápané pokožky hlavy....
Vyzkoušela jsem už spoustu šamponu proti lupům, i šampon od kožní i nějaké babské rady (oliv olej a vajíčko, acylpyrin do šamponu) ale nic nezabralo na delší dobu. Vše funguje tak týden dva a pak sjem na to stejně, ba ještě hůře. nyní je to opravdu hrozné!!! Nespím půl noci,protože se budím tím, jak si drápu hlavu. Poradí někdo něco, co mám doma a co půjde použít ihned, bez nákupu drahých prostředků? I tak jsem už v těch speicálních šamponech nechala hromadu peněz a ty nemám....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Koula.

Ahoj, no pořádně si projdi něco o šamponech www.arecenze.cz/samp… a pečlivě vyber něco na lupy. Tím nemůžeš šlápnout vedle :).

Zdroj: diskuze Lupy a svědící pokožka hlavy

Účinky

Aloe, alpa a acylpyrin jsou vhodné ingredience na výrobu obkladu, který má blahodárné účinky na kloubní potíže, jako jsou záněty, výrony, karpální tunely. A co přesně na výrobu léčivého mazání budete potřebovat? Tak to se dozvíte níže.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Acylpyrin proti bolesti

Jedná se o přípravek s obsahem kyseliny acetylsalicylové. Tento lék tlumí bolest a snižuje horečku, ve vyšších dávkách má protizánětlivé účinky. Acylpyrin lze bez porady s lékařem užívat ke snížení horečky a k úlevě od bolesti při chřipce a nachlazení, k potlačení mírné až střední bolesti (hlavy, zubů, bolesti v zádech a při menstruaci). Přípravek mohou užívat bez doporučení lékaře dospělí a mladiství od 16 let.

Acylpyrin má tlumicí účinky. Zároveň jsou dnes k dostání účinnější léky, například paracetamol nebo brufen.

Zdroj: Aspirin v dnešní medicíně

Co způsobuje lupy?

Přesná příčina tvorby lupů není známa. S největší pravděpodobností jsou lupy způsobeny kombinací nadprodukce kožního mazu a Malassezia, což je typ kvasinek, které se objevují na hlavě. Jako další příčina se uvádí příliš časté mytí nebo šamponování pokožky či vlasů. Spouštěčem může být i stres, únava, akné, nezřídka může být toto onemocnění zapříčiněno alkoholem nebo změnami počasí (střídání tepla a zimy).

Zdroj: Lupy

Dávkování

Dávkování je dle potřeby.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Rozbor názvu Aspirin

  • Písmeno „A“ představuje acetylskupinu – jedná se o odkaz na kyselinu acetylsalicylovou.
  • Slabika „spir“ je odvozena z latinského názvu Spiraea salicifolia – česky tavolník vrbolistý. Ten byl původním zdrojem salicinu k výrobě kyseliny acetylsalicylové.
  • Koncovka „in“ byla obvyklá přípona používána pro léky.

Název Acylpyrin vznikl později a trochu jinak.

Rozbor názvu Acylpyrin:

  • První část „Acyl“ opět zastupuje kyselinu acetylsalicylovou.
  • Druhá část již souvisí s užitím léku proti horečce, tedy s řeckým „pyr“ (oheň) nebo pyretos (horečka).
  • Následuje obvyklé zakončení „in“.

Těžko říct, zda je podobnost názvů obou léků náhodná, nebo byl Acylpyrin pojmenován záměrně tak, aby zvukově co nejvíc připomínal známý Aspirin.

Zdroj: K čemu je dobrý acylpyrin

Co na lupy nabízí lékárna?

V lékárnách existuje celá škála výrobků určených k boji proti lupům. Jsou zde produkty, jako šampony, kondicionéry a další možné prostředky, které jsou určeny k zastavení tvorby lupů. Dalo by se říci, že škála výběru je velká. Takže se není třeba obávat.

Zdroj: Jak na lupy ve vlasech


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP