Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

AKUPRESURA CHODIDEL

OBSAH

Akupresura na chodidlech

Každé místo na chodidlech je propojeno s jiným orgánem v těle. Na chodidlech se odrážejí všechny vnitřní orgány. Každá reflexní zóna chodidel je přímo propojena s určitým orgánem, svalem, kloubem nebo nervy. Ošetření je pacientovi ušito přímo na míru, podle jeho potíží je stanoveno, na které body působit. Pomocí akupresury lze odstranit bolesti kloubů, zad, hlavy, migrény, poruchy spánku, vyčerpání, ale i alergie. Většině pacientů se hned po masáži viditelně uleví. Pokud se při akupresuře chodidla narazí na velmi bolestivé místo, je to potřeba brát jako upozornění na to, že je v těle něco v nepořádku.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ CHODIDEL A DLANÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

U mě se pálení chodidel projevilo když začly bolet záda v kříži,na vyšetření CT zjistili zůžení na míše a 3 a 4 obratle a to souvisí s pálením chodidel.Pokud také trpíte pálením chodidel uzce to souvisí se zužením na cévach či problému s páteří.Doporučuji vždy vyhledat lékaře a udělat odborné vyšetření.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pálení chodidel a dlaní

Kurzy akupresury

Na internetu je celá řada nabídek na certifikované kurzy akupresury. Pokud vás tato problematika zajímá, stačí si vybrat vámi zvolený kurz.

Akupresura Mihola

Ing. Zdeněk Mihola je masér, akupresurista, telefon: +420 776 003 776, e-mail: akupresura@volny.cz, Brno.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi BOLEST CHODIDEL ZESPODU PÁLENÍ CHODIDEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlastimir Blažek.

as.rok pálení chodidel.,dříve jen v noci a as.tři měsíce i přes den a stále se to stupňuje,vyšetření cévní ok.,neurologie-Betahistin Activas 24md.užití ,půl roku a neni lepší.ortopedie-Dona aGabagamma 300 mg užívám as 4.měsíce-stejné.,můžete někdo poradit-?dík

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest chodidel zespodu pálení chodidel

Akupresura na hubnutí

Správné body na hubnutí najdete mezi nosem a horním rtem, na ušním lalůčku a na malíčku v ohybu mezi 1. a 2. článkem. Stačí, když jeden z těchto bodů krátce zmáčknete.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ BRNĚNÍ CHODIDEL PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar .

Brní mě po chemoterapii. Dá se s tím něco dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindrich Sliksbir.

Mám bolesti a brněni chodidel , jak to léčit???

Zdroj: diskuze Léčení brnění chodidel po chemoterapii

Pálení chodidel a nártů

Pálení chodidel a nártů je běžné u diabetiků s periferním nervovým poškozením. Může za to nedostatek vitamínu B, ale i chronické onemocnění ledvin, špatný krevní oběh nohou a chodidel nebo nedostatečná funkce štítné žlázy. Nemusí se však jednat vždy o onemocnění. Může jít o pouhý otlak nohy uzavřené v neprodyšné obuvi.

Zdroj: Pálení chodidel

Diskuze

V diskuzi BRNENÍ CHODIDEL PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mikolajková Věra.

Jsem tři roky po chemoterapii a stále mne brní chodidla.Pomohlo vám někomu něco na to?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vokálek.

Začalo to u prstů a pomalu to postupuje. Zasažená je asi tak třetina přední částí obou chodidel.

Zdroj: diskuze Brnení chodidel po chemoterapii

Knihy o akupresuře

Zde je seznam knih, které se zabývají akupresurou.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi BOLEST A PÁLENÍ CHODIDEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

dobry den mám bolest a paléni a ktomu utok chodidel a bolest svalstva mužete mi poradit děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest a pálení chodidel

Pálení chodidel v těhotenství

Pálení chodidel v těhotenství může souviset s otoky dolních končetin a útlakem periferních nervů, nelze však vyloučit kožní nebo neurologické onemocnění. Poraďte se raději s praktickým lékařem, který vás může odeslat na specializované pracoviště k dovyšetření.

Zdroj: Pálení chodidel

Diskuze

V diskuzi BOLEST CHODIDEL ZESPODU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslava.

Dobrý den, již delší dobu mě bolí bříška pod prsty u obou chodidel.Nepřestane to i když ležím.Mám v nich stále takový tlak,jako kdybych měla pod kůží nějaký polštářek,který stále tlačí.Při delším stání mě to i pálí.Nevíte co by to mohlo být?Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viera Matascikova.

Mam rovnaký problém + pocit strpnutych prstov. Zmrznutych ci pália ich prstov. Je to ako necitlivost, či precitlivenosť.... Proste to ani neviem správne definovať.

Zdroj: diskuze Bolest chodidel zespodu

Akupresura obličeje

Akupresura obličeje důkladně prokrvuje, zpevňuje, osvěžuje a rozjasňuje pleť. Při pravidelných aplikacích se uvolňují rysy obličeje, zvětšuje se kapacita pleti a nastupuje duševní pohoda. Akupresura obličeje se provádí špičkou ukazováčku nebo prostředníčku. Položte špičku prstu kolmo na daný bod. Začněte bod masírovat mírným tlakem, jemnými krouživými pohyby špičky prstu. Masírujte stále tímto tlakem a současně pomalu počítejte do sedmi. Uvolněte tlak, nechte prst na daném bodu pět vteřin a pak znovu pokračujte v masáži. Opakujte tento postup třikrát na každém bodě. Největšího úspěchu docílíte, když budete pořádně uvolnění. Pokud budete mít během akupresury nepříjemné pocity, zmírněte tlak nebo masáž bolestivého bodu ukončete. Poraněná a zanícená místa nebo jizvy nemasírujte. Ruce mají být teplé a čisté. Nepřekračujte doporučenou dobu akupresury.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi PALENÍ CHODIDEL A BOLEST KOSTI CELÍCH NOCH A ŽADNI POMALU SVALSTVO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Dobry den chci se zeptat mám paleni chodidel na obou noh a pomalu žádný svalstvo a bolest celih noh moc děkuji ,

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Palení chodidel a bolest kosti celích noch a žadni pomalu svalstvo

Akupresura na bolest hlavy

Při bolesti hlavy automaticky přikládáme ruce na určité body na hlavě. Při bolestech hlavy masírujeme oblast spánků. Aniž bychom si to uvědomovali, využíváme tradiční čínskou medicínu, která vychází z akupresury. Vyhledejte body na zevních koncích obočí. Účinná je i masáž míst za ušima v prohloubenině pod kostním výběžkem, je to velmi citlivé místo, které intuitivně poznáte. V případě, že to nepomůže, vyzkoušejte masírování šíje a oblasti okolo páteře. Pokud jsou bolesti hlavy závislé na počasí, mačkejte bod mezi lopatkami.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi LÉČENÍ BRNĚNÍ CHODIDEL PO CHEMOTERAPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dagmar .

Brní mě po chemoterapii. Dá se s tím něco dělat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirekjanousek.

dekuji za odpoved

Zdroj: diskuze Léčení brnění chodidel po chemoterapii

Nemoci chodidel – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět nemoci nohou.

Zdroj: Nemoci chodidel

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojta.

Dobrý den chtěl sem se zeptat cca 3× za týden me při hygieně(mytí) pálí chodidla projevuje se to už asi 2 měsíce. Je to dosti nepříjemné. Napadlo mě že by to mohlo být ponožkama.Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Ano mě taky pálí chodidla ve dne i v noci prostě stále

Zdroj: diskuze Pálení nohou

Co je to akupresura

Akupresura byla původně čínská léčebná metoda, dnes existuje několik různých druhů akupresury a většina současných terapeutů vychází z japonských masážních technik. Mezi nejrozšířenější metody akupresury u nás jistě patří japonská Shiatsu. Poměrně nová je léčebná metoda Jin Shin Do. Akupresura využívá konkrétních míst na těle, tzv. tlakových bodů, pro stimulaci jednotlivých orgánů a funkcí organismu. Nejznámější a nejvyužívanější jsou tlakové body na dlaních a akupresurní body na chodidlech. Akupresura se využívá ke zmírnění mnoha symptomů u lidí všech věkových kategorií, od dětí až po starší ročníky, a to nejčastěji k úlevě v případě alergie, artritidy, astmatu, bolesti zad, při oběhových potížích, depresích, nespavosti, migréně a stresu. Akupresura může pouze zmírnit příznaky a měla by být používána ve spojení s jinými typy léčby. Každý odborník bude mít pravděpodobně svůj vlastní způsob práce a bude vytvářet tlak na body různými způsoby. Můžete se setkat s technikou tlaku prsty, palcem, dlaní, koleny, lokty, někteří dokonce používají i nohy (chodidla). Ke stimulaci akupresurních bodů se někdy také využívají speciální akupresurní pomůcky. Jedno sezení obvykle trvá od 30 do 60 minut.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi BRNĚNÍ PRSTU NA NOŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Jak léčit tlak na palcích a chodidél obouch noch.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brnění prstu na nože

Bolest chodidel od páteře

Bolest nohou patrně zažil každý z nás. Způsobil si ji jednorázovým či dlouhodobým přeceňováním svých možností, nebo chybným držením těla. V menší míře však může bolestivost nohou poukazovat i na jiné příčiny, které by neměly být přehlíženy. Příznaky bolesti chodidel od páteře se projevují bolestmi nohou, brněním končetin až svalovými křečemi, mohou se objevit také otoky dolních končetin.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu

Různé techniky použité při kineziologii

  • emocionální uvolnění,
  • akupresura,
  • lymfatická masáž,
  • hypertonické svalové uvolnění,
  • reflexní spouštění tělových bodů,
  • stimulační prostředky, jako jsou květinové esence,
  • poradenství v oblasti výživy.

Zdroj: Kineziologie

Co znamená pálení chodidel a dlaní

Pálení dlaní a plosek nohou by mohlo mít souvislost s výhřezem krční či bederní ploténky. Je ale potřeba vyloučit i jiná onemocnění, což spadá do péče neurologa. Také se může jednat o alergickou reakci na určitou látku, kdy při kontaktu s kůží dochází k tomuto stavu.

Zdroj: Pálení chodidel

Akupresura a orgánové hodiny

Akupresura je určena jako profylaktická metoda v přístupu k lidskému zdraví. Reguluje a vyrovnává proudění v energetických drahách, čímž pozvolným způsobem bez použití léků upravuje stav vnitřních orgánů, které jsou z nějaké příčiny ve stavu snížené funkce. Důvodem je optimální termín z hlediska možnosti nejvyšší účinnosti působení na jednotlivé dráhy za současného využít přírodních rytmů, fází měsíce a orgánových hodin každého klienta (tedy cirkulace bioenergie lidským tělem). U umění akupresury vše začíná a končí dotekem. Přesný dotek mění bioenergetické proudění, navozuje vnitřní klid a startuje v těle samoozdravné procesy.

Zdroj: Orgánové hodiny

Bolest chodidel pod prsty

Bolest chodidel pod prsty svědčí o přetížení nohy s následnou entezopatií, tedy bolestí v místě úponu šlachy nebo vazu na kost. Zde vznikne nemikrobní doprovodný zánět s bolestí. Místo bolesti a hybnost nohy je třeba na ortopedii vyšetřit, aplikovat případně obstřik bolestivého místa. Vhodné je rovněž zhotovení rentgenového snímku a vyšetření diagnostickým ultrazvukem.

Léčba je založena na odlehčení, šetření končetiny, při těžším nálezu je předepsán i sádrový zklidňující obvaz. Později následuje rehabilitace v podobě pohybové a fyzikální léčby.

Zdroj: Bolest chodidel

Co znamená bolest chodidel ráno

Skřípnutí nervu nebo blokace nervu se projevuje bolestí vystřelující do okolních míst. Když ráno vstanete a šlápnete na nohu, dojde k podráždění vnitřní tkáně tou měkkou vnější a následně k blokaci nebo skřípnutí nervu, který pak způsobuje onu nepříjemnou bolest. Zkuste horký zábal na postižené místo. Pokud bolest nezmírní, navštivte neurochirurgii.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP