Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

AKUPRESURA OBLIČEJE

OBSAH

Akupresura obličeje

Akupresura obličeje důkladně prokrvuje, zpevňuje, osvěžuje a rozjasňuje pleť. Při pravidelných aplikacích se uvolňují rysy obličeje, zvětšuje se kapacita pleti a nastupuje duševní pohoda. Akupresura obličeje se provádí špičkou ukazováčku nebo prostředníčku. Položte špičku prstu kolmo na daný bod. Začněte bod masírovat mírným tlakem, jemnými krouživými pohyby špičky prstu. Masírujte stále tímto tlakem a současně pomalu počítejte do sedmi. Uvolněte tlak, nechte prst na daném bodu pět vteřin a pak znovu pokračujte v masáži. Opakujte tento postup třikrát na každém bodě. Největšího úspěchu docílíte, když budete pořádně uvolnění. Pokud budete mít během akupresury nepříjemné pocity, zmírněte tlak nebo masáž bolestivého bodu ukončete. Poraněná a zanícená místa nebo jizvy nemasírujte. Ruce mají být teplé a čisté. Nepřekračujte doporučenou dobu akupresury.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi OCHRNUTÍ OBLIČEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Chcu vědět co může ten člověk dělat aby dostal ochrnuti obličeje.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ochrnutí obličeje

Kurzy akupresury

Na internetu je celá řada nabídek na certifikované kurzy akupresury. Pokud vás tato problematika zajímá, stačí si vybrat vámi zvolený kurz.

Akupresura Mihola

Ing. Zdeněk Mihola je masér, akupresurista, telefon: +420 776 003 776, e-mail: akupresura@volny.cz, Brno.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi POCENÍ RUKOU A OBLIČEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladan.

Já jsem si na pocení rukou i obličeje pořídil Electro Antiperspirant z www.iontoforeza.cz a zatim pecka! To pocení úplně zmizelo, ruce jsou suchý a teplý, předtim byly studený jako led a z obličeje už mi necrčí pot jak blázen, a to už 4 měsíce!!!. Toho ozáka jsem měl doma chvíli, ale vždycky to vydrželo jen 1-2 dny:-(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdeněk.

Taky mám electro antiperspirant, manželka mi jej koupila k narozeninám. Byl jsem trochu skeptický ale pocení ustoupilo za týden používání!

Zdroj: diskuze Pocení rukou a obličeje

Akupresura na hubnutí

Správné body na hubnutí najdete mezi nosem a horním rtem, na ušním lalůčku a na malíčku v ohybu mezi 1. a 2. článkem. Stačí, když jeden z těchto bodů krátce zmáčknete.

Zdroj: Akupresura

Poradna

V naší poradně s názvem SVEDIVA KUZE OBLIČEJE SVEDIVE OTOKY NA CELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka Scukova.

Svediva část obličeje s otoky na čele

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste na to použít Claritine. To je lék na zklidnění alergie a je k dostání v lékárně bez předpisu. Pokud chcete zjistit příčinu, tak budete muset na vyšetření ke kožnímu lékaři.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svediva kuze obličeje svedive otoky na cele

Knihy o akupresuře

Zde je seznam knih, které se zabývají akupresurou.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi NADMĚRNÉ POCENÍ HLAVY A OBLIČEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Susar.

Na pocení hlavy a obličeje žádné spreje nepomůžou. To chce silnější kalibr! Já mám na doporučení electro antiperspirant. Chvíli sice trvá než to zabere (u mne 2-3 týdny) ale pak jsem v suchu několik měsíců, což je neuvěřitelný! Doporučuji se na to kouknout www.electroantipersp…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení hlavy a obličeje

Akupresura na bolest hlavy

Při bolesti hlavy automaticky přikládáme ruce na určité body na hlavě. Při bolestech hlavy masírujeme oblast spánků. Aniž bychom si to uvědomovali, využíváme tradiční čínskou medicínu, která vychází z akupresury. Vyhledejte body na zevních koncích obočí. Účinná je i masáž míst za ušima v prohloubenině pod kostním výběžkem, je to velmi citlivé místo, které intuitivně poznáte. V případě, že to nepomůže, vyzkoušejte masírování šíje a oblasti okolo páteře. Pokud jsou bolesti hlavy závislé na počasí, mačkejte bod mezi lopatkami.

Zdroj: Akupresura

Poradna

V naší poradně s názvem OTOK OBLIČEJE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marky.

děkuji, k tomu lékaři ještě,nejsem ale pojištěná,to bude nejspíš vadit ne?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Abyste získala v Itálii bezplatné lékařské vyšetření, tak musíte v ordinaci lékaře předložit svůj český průkaz pojištěnce, který ukazujete lékařům v České republice. Na základě tohoto průkazu má každý pojištěnec právo na bezplatnou nezbytnou zdravotní péči. Nezbytná péče musí být poskytnuta v takovém rozsahu, abyste nemusela odcestovat ze zahraničí dříve, než jste zamýšlela.
Pokud průkaz nemáte nebo si zdravotnické zařízení vyžádá úhradu v hotovosti, máte nárok na refundaci od své zdravotní pojišťovny. Můžete si o ni zažádat prostřednictvím formuláře Žádost o proplacení vynaložených nákladů za zdravotní péči během přechodného pobytu v zahraničí a na základě předložení originálního účtu o zaplacení a lékařské zprávy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otok v obličeji

Co je to akupresura

Akupresura byla původně čínská léčebná metoda, dnes existuje několik různých druhů akupresury a většina současných terapeutů vychází z japonských masážních technik. Mezi nejrozšířenější metody akupresury u nás jistě patří japonská Shiatsu. Poměrně nová je léčebná metoda Jin Shin Do. Akupresura využívá konkrétních míst na těle, tzv. tlakových bodů, pro stimulaci jednotlivých orgánů a funkcí organismu. Nejznámější a nejvyužívanější jsou tlakové body na dlaních a akupresurní body na chodidlech. Akupresura se využívá ke zmírnění mnoha symptomů u lidí všech věkových kategorií, od dětí až po starší ročníky, a to nejčastěji k úlevě v případě alergie, artritidy, astmatu, bolesti zad, při oběhových potížích, depresích, nespavosti, migréně a stresu. Akupresura může pouze zmírnit příznaky a měla by být používána ve spojení s jinými typy léčby. Každý odborník bude mít pravděpodobně svůj vlastní způsob práce a bude vytvářet tlak na body různými způsoby. Můžete se setkat s technikou tlaku prsty, palcem, dlaní, koleny, lokty, někteří dokonce používají i nohy (chodidla). Ke stimulaci akupresurních bodů se někdy také využívají speciální akupresurní pomůcky. Jedno sezení obvykle trvá od 30 do 60 minut.

Zdroj: Akupresura

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB VE VLASECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

dobrý den, budu se léčit sirnou mastí od lékaře, patří k ošetření (natírání)
i hlava - vlasová část, a části obličeje ?

děkuji předem za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Před aplikací sirné masti omyjte celé tělo mýdlem a vodou a důkladně osušte.
Před spaním aplikujte dostatečné množství masti na pokrytí celého těla od krku dolů a jemně vetřete. Nechte lék na těle po dobu 24 hodin.
Po uplynutí 24 hodin, před opětovnou aplikací léku, si znovu umyjte celé tělo a vysušte. Naneste sirnou mast a nechte znovu účinkovat 24 hodin. Poté celý postup naposledy opakujte. Celkem mast proti svrabu nanášejte 3 krát (3 dny léčby).
Hlava ani obličej se neošetřují. Zvlášť důležité je vyvarovat se kontaktu s očima, například kontaminovanými prsty.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab ve vlasech

Akupresurní automasáž

Akupresurní automasáž prospívá tělu i mysli. Účinná masáž se dá udělat v pohodlí domova. Automasáží obličeje pomáháte svým játrům, tlustému střevu nebo plicím. A v oblasti spánků jsou body imunity, které je zapotřebí promasírovat krouživými pohyby. Důležité je rozproudění krve v oblasti zad. Tam běží nejdelší dráha, která je spojená s močovými cestami. A těm by měl v zimním období každý věnovat zvýšenou pozornost. Nesmíme také zapomínat na promasírování reflexních bodů. Například mezi palcem a ukazováčkem je nejdůležitější bod naší imunity.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi POMŮŽE ZBAVIT AKNÉ A VRASKÁM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žanna.


Metoda Youngface je založena na pružné léčebně omlazovací masaži a je přirozeným způsobem obnovy zdraví a krásy pleti obličeje. Využívá vlastních regeneračních schopností pokožky.
Metoda Zoungface pleti umožňuje regresi biologického věku. Tato metoda působí jako "spouštěc" přirozených pochodů, vlastních pletí o 10-20 let mladší a tím oddaluje proces stárnutí.
Metoda působí podpůrně a obnovuje tonus svalstva obličeje, vyhlazuje i hloubkové vrstvy pleti a dociluje dlouhotrvajícího liftingového efektu.

Výrazný liftingový efekt:

-vyhlazení vrásek
-zlepšení pružnosti pleti a jejího napětí
-zpevnění kontur obličeje a krku

Výhody metody:

- bez chirurgických zákroku
- bez aplikace injekcí a použití přístrojů
- bez vedlejších nežádoucích účinku
- viditelný a rychle dosažený výsledek

Trvání procedury:

- seanse Youngface se provádějí 4 dny za sebou
- jedna seanse travá 1 hodiinu a 20 minut
- jeden cyklus Youngface oddálí proces stárnutí o 5-7 let

moje číslo 608647080

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pomůže zbavit akné a vraskám

Akupresura na chodidlech

Každé místo na chodidlech je propojeno s jiným orgánem v těle. Na chodidlech se odrážejí všechny vnitřní orgány. Každá reflexní zóna chodidel je přímo propojena s určitým orgánem, svalem, kloubem nebo nervy. Ošetření je pacientovi ušito přímo na míru, podle jeho potíží je stanoveno, na které body působit. Pomocí akupresury lze odstranit bolesti kloubů, zad, hlavy, migrény, poruchy spánku, vyčerpání, ale i alergie. Většině pacientů se hned po masáži viditelně uleví. Pokud se při akupresuře chodidla narazí na velmi bolestivé místo, je to potřeba brát jako upozornění na to, že je v těle něco v nepořádku.

Zdroj: Akupresura

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA ALERGII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.


Chci se zeptat ,jestli může po větším požití zázvoru nastat alergická reakce.otok obličeje a svědivé vyrážky. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz na alergii

Akupresura a orgánové hodiny

Akupresura je určena jako profylaktická metoda v přístupu k lidskému zdraví. Reguluje a vyrovnává proudění v energetických drahách, čímž pozvolným způsobem bez použití léků upravuje stav vnitřních orgánů, které jsou z nějaké příčiny ve stavu snížené funkce. Důvodem je optimální termín z hlediska možnosti nejvyšší účinnosti působení na jednotlivé dráhy za současného využít přírodních rytmů, fází měsíce a orgánových hodin každého klienta (tedy cirkulace bioenergie lidským tělem). U umění akupresury vše začíná a končí dotekem. Přesný dotek mění bioenergetické proudění, navozuje vnitřní klid a startuje v těle samoozdravné procesy.

Zdroj: Orgánové hodiny

Poradna

V naší poradně s názvem NADMĚRNÉ POCENÍ HLAVY A OBLIČEJE V HOMEOPATII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Soňa.

Dobrý den. Trpím nadměrným pocením v oblasti hlavy a tváře. Můžete mi prosím poradit která homeopatika by byla vhodná na řešení tohoto velmi nepříjemného problému.
Děkuji za odpověď.
Jelínková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Bohužel žádná. Zkuste aplikaci botoxu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nadměrné pocení hlavy a obličeje v homeopatii

Akupresurní body

Akupresurní bod je místo, které reaguje na stlačení silným bolestivým impulzem. Je jasné, že každý člověk je originál, což se ukazuje i v akupresuře. Jednotlivé body se totiž mohou u každého jednotlivce vyskytovat jinde. Ve stejných plochách, ale na jiném místě. Akupresurní body jsou známé už velmi dlouhou dobu a objevili je staří čínští mudrci ještě před naším letopočtem. Body můžeme rozdělit do čtyř základních skupin:

  • Harmonizující body: Při stlačení těchto bodů se dají pozorovat účinky na všech orgánech, které do této dráhy patří. Jsou to body užívané například při stavu celkové neurózy.
  • Tonizující body: Akupresurou těchto bodů docílíme probuzení a činnosti všech orgánů nacházejících se v této dráze. Jsou to body užívané například při nízkém tlaku.
  • Sedativní body: Působením na tyto body uklidňujeme a odstraňujeme projevy dysfunkce jednotlivých orgánů. Jsou to body užívané například při poruchách spánku.
  • Signální body: Správná akupresura těchto bodů způsobuje zlepšení stavu a zmenšení bolesti. Jsou to body užívané například při kolikách.

Zdroj: Akupresura

Poradna

V naší poradně s názvem OTOKY OBLIČEJE DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

..poradít,18měsíční vnučka má po probuzení několikátý den oteklý obličej,po podání protialergického léku-bez efektu,lékař nasadil jiný lék na alergii-bez efektu,nyní nález v moči-krev,dítě není apatické,je bez potíž,močí normálně a světlou moč...jaká může být příčina???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tato reakce může být spojená s posledním jídlem předešlého dne, tedy večeří a nebo celkové stravy dítěte. Zkuste nasadit týden nebo dva dietní stravu bez hlavních alergenů a sledujte účinek. Příklad jídelníčku: ráno dejte na snídani čerstvou mkrvovou šťávu a banán, jako svačinu jablko. K obědu pak vařenou rýži s kouskama dušené polévkové zeleniny a k svačině pak nějaké zdejší sezóní ovoce. K večeři pravý vývar z masa a zeleniy a jako dokrm pečenou bramboru. Toto dodržujte jeden až dva týdny a sledujte, jstli se příznaky alergické reakce oteklého obličeje zmírní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otoky obličeje dětí

Jaký mám tvar obličeje?

Určit tvar obličeje není těžké. Stačí si stoupnout před zrcadlo a smývatelným fixem (rtěnka, tužka na oči) nakreslit obrysy obličeje. Ideální je začít s kreslením od brady. Základem je se příliš nehýbat a vlasy z obličeje sepnout dozadu. Mezi základní typy obličejů patří: kulatý, čtvercový, srdcovitý a oválný.

Zdroj: Účesy podle tvaru obličeje

Diamantový tvar obličeje

Tento typ obličeje se od kulatého liší tím, že jsou lícní kosti výrazně širší než brada a čelo. Diamantový obličej je nejširší v oblasti tváří a čelo i brada jsou menší. Obličej je poněkud delší. Pokud máte tváře širší než čelo a bradu máte malou a špičatou, pravděpodobně máte tento typ obličeje.

Tipy – účesy pro ženy

Vyhněte se účesům, které mají největší objem na úrovni uší. Nejslušivější bude účes, který buď zakryje lícní kosti, anebo bude mít větší objem na temeni. Nevhodné jsou krátké účesy s pěšinkou uprostřed hlavy.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

K tomuto tvaru obličeje nejvíce ladí mírně zvlněné ofiny, sestříhané účesy i vlnité vlasy, které mají zjemňující účinek a nerovnost obličeje snadněji vyváží. Obloukem se pak vyhněte nepřirozeně rovným vlasům.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Oválný obličej

Oválný obličej charakterizují oblé tvary, avšak tvar obličeje je protažený a jeho výška je viditelně větší než šířka. Oválný tvar obličeje obvykle charakterizuje výška (nebo délka) 1,5x větší, než je šířka obličeje. Šířka obličeje by pak měla být zhruba stejná v oblasti čela i v oblasti čelisti. Oválný obličej je symetrický v křížových osách.

Tipy – účesy pro ženy

Je to univerzální tvar, ke kterému se hodí téměř všechny účesy, ať už jsou to vlasy krátké, dlouhé, rovné, anebo vlnité. Vůbec nezáleží na délce vlasů. Stačí, pokud vám prameny dosahují k lícním kostem, rtům anebo bradě, podle toho, kterou partii obličeje chcete zvýraznit.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

Oválný typ obličeje je poměrně vyvážený, proto k němu víceméně pasuje jakýkoli střih v různé délce i tvaru a lehčeji můžete se střihy experimentovat. Jediným strašákem by pro vás měla být dlouhá ofina, která vaši tvář zbytečně zkulatí.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje

Jak začít jemnou masáž obličeje?

Položíte si ruce na tvář a jemnými pohyby bez nějakého tlaku si masírujete obličej od ucha ke krku. Po třetím opakování můžete masírovat i ušní boltce, ale jemně, protože masírujete podél ucha. Závisí na tvaru ucha.

Zdroj: Masáž obličeje

Prevence rozštěpu

Z dlouhodobého sledování výskytu rozštěpů je průměrný počet nově narozených dětí s rozštěpem obličeje stále stejný, a to i v nejvyspělejších zemích světa, kde jsou vynakládány prostředky na prevenci. Jen o málo vyšší je v rozvojových zemích bez prevence.

Zdroj: Rozštěp obličeje

Srdcovitý tvar obličeje

Srdcovitý tvar obličeje je široký v čele a u lícních kostí a naopak velice úzký v oblasti čelisti. Někdy se mu říká také tvar obráceného trojúhelníku. Část obličeje od spánku k čelisti a bradě se zužuje pod výrazným úhlem. Srdcovitý obličej je symetrický jen v podélné ose. Na čele může být rovný (jako u obráceného trojúhelníku), ale také klenutý tak, jak je tomu u srdce. V tomto případě jsou kouty výraznější a holé bez vlasů, zatímco část uprostřed čela je s vlasy.

Tipy – účesy pro ženy

Obličej tohoto typu je vzácný a má svoje zvláštní kouzlo. Upřednostňujte účesy, které vytvářejí objem kolem spodní části obličeje. Ať už jsou vaše vlasy jakékoliv, husté či jemné, vyvarujte se příliš dlouhých vlasů. Deset centimetrů pod úrovní ramen bohatě stačí.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Tipy – účesy muži

Srdcovému typu vyhovují účesy střední délky. Pokud však fandíte spíše kratším, nevadí, stačí k nim nosit strniště či kratší vousy, které vyrovnají tvar obličeje.

Účes podle tvaru obličeje: vhodný účes.

Zdroj: Typy obličeje


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP