Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALAVIS PRO KONĚ DÁVKOVÁNÍ PRO LIDI

OBSAH

Co je to Alavis

Alavis Triple Blend obsahuje kombinaci chondroprotektivních látek (glukosamin sulfátu a chondroitin sulfátu) a látky MSM. Alavis Triple Blend je vhodný pro regeneraci pohybového aparátu, zejména pro preventivní podávání u hříbat a koní v pracovní a sportovní zátěži. Alavis Triple Blend je ve formě prášku a je ochucen jablečným pektinem, aby koně přípravek snadněji přijímali.

Použití pro lidi

Tento produkt nemá registraci pro humánní léčbu, tudíž je užívání přípravku jen na vlastní nebezpečí. Jsou jedinci, kteří tento lék pro koně užívají, a to jednu rovnou odměrku denně.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Poradna

V naší poradně s názvem RECENZE NA ALAVIS BARNY'S se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobrý den ,
chci si u vás objednat BARNY' TRIPLE EXSTRA SILNÝ ALAVIS PRO LIDI a hledám kde je formulář na Internetu na objednávku a vidím , že je tu jen pro koně , kočky, psi, ale pro LIDI , nejde si Alavis objednat.
Můžete mi poradit, jak si ALAVIS pro LIDI objedna ?
Děkuji .
J.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Alavis pro lidi můžete objednat v tomto internetovém obchodě za nejlepší cenu. Zde je odkaz do obchodu: www.prozdravi.cz/ala…

Zdroj: diskuze Recenze na Alavis Barny's

Cena Alavisu

Zde můžete vidět cenu veterinárního přípravku Alavis.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Diskuze

V diskuzi ALAVIS NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabina.

Blázníte, přípravek pro dostihový koně? Takovou výkonnost určitě
nemám, navíc bych se bál, že tam mají přimícháno něco navíc, aby to koně
žrali, fuj... :) . Mě v lékárně doporučili GelActiv Proteo-Enzyme v
tabletách. Lékárnice říkala, že je to spojení Proenzi a Wobenzymu, teda
výživa pro klouby a k tomu enzymy na záněty. Asi se mi přesně trefila,
protože mi to funguje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Aleš.

Je tam přimíchán jablečný pektin, který je naopak pro lidi nechutný, ale stačí si zvyknout.
Pokud máte koně, drahého koně, nebudete mu cpát něco, co by ho poškodilo. Samozřejmě je rozdíl mezi organismem koně a člověka. Alavis používá velké množství lidí, si přečtěte recenze na heureka.cz a mnohých fórech pro sportovce.
Farmacie je obrovský byznys, si všimněte kolik se tom uživí lékáren!!!
V mém okolí je jich více než obchodů s potravinami. Konkrétně u Alavisu je rozptyl cen od 887 Kč (konečná cena při osobním odběru), až po 1200 Kč.
To že nemá registraci pro humánní léčbu - použití, neznamená, že je přípravek zdravý škodlivý (u všeho záleží na dávkování). Naopak i když registraci má, neznamená to že je pro všechny lidi bezpečný.

Zdroj: diskuze Alavis na klouby diskuze

Použití pro psy

Alavis jsou kanadské veterinární přípravky pro psy, kočky a koně. Zaměřují se na řešení kloubních potíží, zánětů pohybového aparátu a také na snížení hmotnosti psů a koček. Alavis přípravky jsou vyráběny z vysoce jakostních surovin, jejich výroba podléhá těm nejpřísnějším kritériím a probíhá v souladu s mezinárodními standardy kvality ISO 9002 a správné výrobní praxe (GMP).

Dle diskuzí se doporučuje takovéto podávání přípravku Alavis Triple Blend pro koně: pro 40 kg těžkého psa cca třetinu odměrky.

Jinak psi i kočky mají vlastní produkty od Alavisu určené přímo pro ně. Zde jsou uvedeny včetně odkazu na ověřený obchod:

Zdroj: Alavis Triple Blend

Poradna

V naší poradně s názvem ALAVIS PRO KONĚ I LIDI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Chtěla bych se zeptat jestli Alavis pomůže i na bederní,nebo krční páteř.Jinak jsem DIA 2 a vážím už 125 kg.Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Alavis obsahuje glukosamin a chondroitin, které jsou prospěšné pro regeneraci kloubní chrupavky. Ta je přítomna i mezi obratly bederní i krční páteře. Takže tyto látky účinkují stejně v bedrech i na krku. Co je ale důležitější a i účinější pro odstranění bolestí v těchto partiích, je posílení kosterních svalů, protahování a redukce váhy. Se vším tímto vám pomůže buď rehabilitační pracovník a nebo šikovný fyzioterapeut.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi.

Alavis na klouby

Přírodní prostředek proti zánětu a bolesti Alavis MSM pro koně obsahuje čistou podobu látky MSM v koncentraci 99,97 %. Pro zachování vysoké kvality nejsou přidávány žádné pomocné látky.

Alavis MSM pro koně se díky svým antioxidačním a detoxikačním účinkům podílí také na odbourání poškozené kloubní tkáně. Lze ho rovněž úspěšně využít v alergologii pro zmírnění alergických projevů. Podporuje obnovu srsti a kopytní rohoviny.

Látky obsažené v přípravku Alavis MSM pro koně:

MSM – methylsulfonylmethan je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce. Síra je mimo jiné zapojena do procesu tvorby kolagenu a glukosaminů – základních stavebních látek kloubních chrupavek a pojivových tkání. MSM rovněž pomáhá ke zlepšení kopytní rohoviny a ke zkvalitnění srsti.

Zdroj: Alavis MSM

Diskuze

V diskuzi ALAVIS A TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Tak jsme si take koupili tento zázrak a mě po tom bolí žaludek a manželovi se mota holava tak nevim ,neni u toho nic napsano o vedlejších účincích.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jasen.

Doporučuji příště koupit Alavis pro lidi, kde je dávkování napsáno. Více tady: www.testino.cz/alavi…

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Rozdíl Triple Blend a MSM

TRIPLE Blend extra silný je nejsilnější chondroprotektivní přípravek na klouby všech dob. Jde o produkt pro použití na klouby lidské populace ve spolupráci s firmou Alavis, která se zabývá přípravky pro klouby a chrupavky koní. TRIPLE Blend extra silný je zcela přírodní produkt, bez barviv, konzervantů a jiných aditiv. Přípravek je určen pro preventivní dlouhodobé podávání, je vhodný pro začínající až středně těžké potíže, také pro sportovce, vzpěrače, těžce pracující a pro osoby s jinak silně namáhanými klouby. Vhodný je pro věk od 15 do 60 let, v pozdějším věku může jeho účinnost klesat. Jedná se o humánní produkt, kdežto Alavis MSM je veterinární lék určený pro koně. Alavis MSM pro koně má prokázané analgetické (bolest tišící) a antiflogistické (protizánětlivé) účinky. Snižuje produkci mediátorů zánětu, napomáhá zlepšení fyzické kondice, zpevňuje vazy a šlachy, chrání namáhané klouby a zlepšuje jejich funkci. Složení Alavis MSM zlepšuje hojení ran, proto je vhodné jej podávat u poúrazových a pooperačních stavů.

Zdroj: Alavis MSM

Diskuze

V diskuzi BERU ALAVIS PRO KONĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Pěkný večer ,beru alavis pro koně a kolena mě už nebolí,ale na rukou mám výrůstky a někdy mě přepadne velká. bolest až se to nedá vydžet je to jen pár vteřin.Asi ho přestanu brat.Beru tu malou lžičku.Jana N

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nadin.

Ahoj , mám to samé ,
te'd mám obavy , zda to není z užívání Alavisu pro koně , beru ho zhruba jeden rok a na pravé ruce se mi udělaly vyrustky a zvětšily klouby na ruce . Také prostřední prst se mi zkřivil . Co se tyče bolesti kyčelního kloubu , ty mi odezněly .
Před Alavisem jsem užívala Hyalfin a na prstech nebylo nic patrné

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Použití pro lidi

Lékaři se čím dál tím více setkávají s pacienty, kteří používají při bolestech kloubů přípravek Alavis. Ten je ovšem určený pro koně. I když si pacienti přípravek pochvalují, veterináři se nedokážou shodnout na tom, zda je používání zvířecího léku lidmi vhodné, nebo ne. Ministerstvo zdravotnictví jeho používání nedoporučuje.

Problém nastává kupříkladu s dávkováním. Kůň váží přibližně 400 až 500 kilogramů, zatímco dospělý muž váží pětinu až sedminu této váhy. Někteří veterináři poukazují na to, že přepočet dávkování nemůže být přesný.

Dávkování dle recenzí:

V návodu je dávkování pro stokilového poníka a podle toho si respondenti vypočítali, jaká dávka odpovídá lidskému tělu. První dva týdny se bere dvojnásobná dávka, pak již standardní.

Dostupnost

Dostupný je bez receptu a je volně přístupný na internetu.

Nežádoucí účinky

Nežádoucí účinky by hrozit neměly, jelikož složení léků je podobné jako u lidských.

Nevýhoda

Pro zvířata se dochucovadla nepoužívají, tudíž má tento přípravek velmi hořkou chuť. Lidé také mohou používat přípravek Apto-Flex, ale ten kvůli vyšší ceně není tak populární.

Ministerstvo zdravotnictví použití pro lidské pacienty nepředpokládá a nedoporučuje.

Zdroj: Alavis MSM

Poradna

V naší poradně s názvem ALAVIS PRO KONE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr prochazka.

Pekny den. Muzu davat prasek alavis pro kone labrador (pes) dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Jasně, Alavis může dostat i pes. Jinak pro psy je toto léčivo prodávané pod názvem Geloren a je ve formě želatinových kostek.

Zdroj: diskuze Alavis pro kone

Cena a prodej

Zjistit cenu a nakoupit Alavis na klouby pro psy a kočky můžete v tomto ověřeném obchodě: Alavis 5 psi a kočky cena.

Zdroj: Alavis 5 pro psy a kočky

Diskuze

V diskuzi ALAVIS PRO LIDI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HankaK.

Našla jsem Barny's Triple Blend pro lidské klouby 700 g,brala jsem Alavis Triple Blend a teď mě zaujal ALAVIS™ Celadrin a Alavis Duoflex. Máte někdo zkušenost?
Trochu mě tam zaráží,cituji: "ALAVIS™ Celadrin pro koně se metabolizuje v játrech, na jejichž tkáň má protektivní (ochranný) účinek a odtud ve formě lipoproteinů vstupuje do cílových buněk".
No a tak nevím? Koupit a začít brát nebo ne?
Mám artrózu už pokročilejší, doktoři nereagují,musím si pomoci sama.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Beru ho také a v pohodě. Úleva od bolesti velmi výrazná...co dodat.

Zdroj: diskuze Alavis na klouby diskuze

Pro koně

Přípravek Alavis MSM je bílý krystalický prášek bez sirného zápachu.

Alavis MSM pro koně se doporučuje užívat:

  • u hříbat od 2.–3. měsíce věku
  • u mladých koní
  • u dostihových, sportovních a pracovních koní
  • u starších a těžších koní
  • u poúrazových a pooperačních stavech
  • u koní s projevy alergií (zmírňuje projevy alergických reakcí)
  • při zhoršené kvalitě srsti, zejména matné srsti
  • pro zlepšení celkového zdravotního stavu a prodloužení aktivního života koně
Alavis MSM pro koně je vhodný při těchto potížích:
  • při chronické myalgii (bolesti svalů) a při svalových křečích
  • při degenerativních a zánětlivých postiženích pohybového aparátu, jako je zánět kloubů (arthritis), zánět kloubní hlavice (epifyzitis), zánět škáry kopytní (laminitis)
  • při onemocnění střelky kopytní
  • při bolestech bederní části páteře (lumbalgii)
  • při zánětu pohrudnice (pleuritis)
  • při prasklinách kopytního pouzdra

Cena a prodej

Zjistit cenu a nakoupit Alavis MSM pro koně můžete v tomto ověřeném obchodě: Alavis MSM cena.

Obsah účinných látek v 1 kg

MSM – methylsulfonylmethan – 1 000 g

Dávkování

Délka užívání není časově omezena. Při dlouhodobém podávání nebyly zaznamenány žádné závažné vedlejší účinky. Nejedná se o doping, je možné podávat po celou dobu sportovní sezóny.

Dávkovací schéma:

Hmotnost koně Iniciační dávka (prvních 10 dní) denně Udržovací dávka (pokračovací) denně

100 kg 5 g = 1 1/4 odměrky 2–3 g = 1/2 až 3/4 odměrky

200 kg 10 g = 2 1/2 odměrky 4–6 g = 1 až 1 1/2 odměrky

300 kg 15 g = 3 3/4 odměrky 6–9 g = 1 1/2 až 2 1/4 odměrky

400 kg 20 g = 5 odměrek 8–12 g = 2 až 3 odměrky

500 kg 25 g = 6 1/4 odměrky 10–15 g = 2 1/2 až 3 3/4 odměrky

600 kg 30 g = 7 1/2 odměrky 12–18 g = 3 až 4 1/2 odměrky

Způsob použití

Prášek je možné podávat s kouskem potravy, zamíchat do jádra či melasy nebo podat přímo do tlamy.

Délka užívání

Není časově omezena. Při dlouhodobém podávání nebyly zaznamenány žádné závažné vedlejší účinky. Nejedná se o doping, je možné podávat po celou dobu sportovní sezóny.

Tip pro dlouhodobé podávání

Alavis MSM pro koně + Alavis Duoflex – tato kombinace se doporučuje pro dlouhodobé podávání u koní s chronickými problémy pohybového aparátu. Společné podávání zajišťuje regeneraci kloubních chrupavek, zlepšení jejich lubrikace, regeneraci a relaxaci svalů a zpevnění vazů a šlach, které zpevňují celý pohybový aparát.

Velikost balení

600 g prášku

Více se o této problematice dočtete zde.

Zdroj: Alavis MSM

Diskuze

V diskuzi KLOUBNÍ VÝŽIVA PRO PRO DOSPĚLÉ OSOBY UŽÍVAT ALAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Piroh.

Dobrý den,
existuje podobný přípravek ALAVIS i pro lidi na klouby?
V případě , že ano kolik stojí a kde můžu objednat?

Piroh

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den,
je mi 50 let, 3x týdně chodím do posilovny + procházky se psy, jsem pohybově aktivní, už to není co bývalo, občas něco bolí, ale dá se to.
Nyní beru dlouhodobě alavis triple blend extra silný pro koně,
slyšela jsem, že je pro mě vhodnější spíše Geloren (pro koně), že prý Alavis kvůli MSM zatěžuje více ledviny.
Co si o tom myslíte? Děkuji.

Zdroj: diskuze Kloubní výživa pro pro dospělé osoby užívat alavis

Způsob použití u koní

Prášek je možné podávat s kouskem potravy, zamíchat do jádra či melasy nebo podat přímo do tlamy. Přípravek zvířata obvykle přijímají bez problémů.

Délka užívání: Přípravek podávejte optimálně tři měsíce, potom udělejte 1–3 měsíce pauzu a přípravek opět nasaďte.

Náš tip pro dlouhodobé podávání u koní: Alavis Celadrin pro koně + Alavis Triple Blend – tuto kombinaci je vhodné podávat dlouhodobě u sportovních koní, kteří jsou v těžké tréninkové zátěži. Díky kombinaci těchto dvou přípravků dochází k lepším výkonnostním výsledkům a žádoucí regeneraci pohybového aparátu, který je při výkonu více zatěžován. Při dlouhodobém podávání lze snížit doporučenou denní dávku přípravku Alavis Celadrin pro koně na polovinu a 3 dny před závody opět zvýšit po dobu jednoho týdne.

Velikost balení: 700 g prášku

Upozornění: Do přípravku AlavisTriple Blend je přidáván přírodní jablečný pektin, jehož barva je proměnná z bílé barvy na světle hnědou. Z toho důvodu se může lišit i barva prášku v tomto přípravku. Změnou barvy není nijak dotčena kvalita ani kvantita účinných látek – glukosamin sulfátu, chondroitin sulfátu a látky MSM.

Výrobce: Fortius Canada Inc., Charlottetown, Prince Edward Island, Canada

Veterinární přípravek je schválen ÚSKVBL pod číslem 025–08/C.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis pro koně

Diskuze

V diskuzi JAK BRÁT ALAVIS? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Schwarzová.

Stále to tu prohlížím a jaké je dávkování pro lidi jsem se nedozvěděla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magdalena.

Já beru alavis a užívám jednu odměrku deně. Vážím 85 kilo a alavis mi pomáhá aby mně nebolely klouby.

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Alavis na klouby

Veterinární přípravky Alavis jsou vyráběny ve farmaceutické kvalitě za přísné kontroly během celého procesu výroby a pouze ze surovin té nejvyšší jakosti. Známka Alavis reprezentuje kanadskou společnost LightHouse International Inc., která je divizí farmaceutické společnosti Pharma United Inc. Všechny veterinární přípravky, které vyrábí, jsou testovány na obsah účinných látek v nezávislých laboratořích, kde důkladnou analýzou prochází každá šarže vyrobeného přípravku.

Zdroj: Alavis Triple Blend

Použití pro koně

Alavis Celadrin pro koně je veterinární přípravek proti zánětu a bolesti svalů, kostí, šlach a kloubů u koní. Podává se při celé řadě muskuloskeletálních onemocnění a odstraňuje zánět a bolestivost zejména při artritidě (zánětlivý proces probíhající v kloubech v důsledku rozpadu chrupavky). Dále systematicky posiluje a zvlhčuje buněčné membrány a zajišťuje buňkám mladistvou vláčnost a pružnost. Tím zároveň dodává tekutiny chránící klouby a udržuje tak jejich pružnost a pohyblivost – působí jako lubrikant kloubů. Alavis Celadrin pro koně podporuje efektivnější transport a zabudování chondroprotektivních látek do buněk kloubních chrupavek – chondrocytů, díky čemuž je rychleji zahájen proces obnovy a regenerace těchto tkání. Alavis Celadrin pro koně se metabolizuje v játrech, na jejichž tkáň má protektivní (ochranný) účinek, a odtud ve formě lipoproteinů vstupuje do cílových buněk.

Výhody podávání pro koně:

  • jde o přírodní ingredience s klinicky ověřeným účinkem pro snížení bolesti kloubů a zlepšení jejich pohyblivosti
  • je velmi bezpečný
  • je velice snadno vstřebatelný
  • má rychlý nástup účinku
  • je vhodnou alternativou léků proti bolesti a zánětu (nesteroidních antirevmatik)
Doporučení:
  • pro koně s osteoartrózou
  • při bolestech zad (vertebrogenní algický syndrom)
  • při namožení či zánětu vazů, šlach a svalů
  • po úrazech a dalších zraněních
  • pro potlačení bolesti kloubů, vazů, šlach
  • pro potlačení zánětu
  • pro zlepšení pohyblivosti kloubů a odstranění jejich ztuhlosti

Cena a prodej

Zjistit cenu a nakoupit Alavis Celadrin pro koně je možné v tomto ověřeném obchodě: Alavis Celadrin cena.

Obsah

Celadrin je patentově chráněná látka, která obsahuje derivát cetylu a směs nasycených a nenasycených mastných kyselin, zejména kyseliny myristové, myristoolejové a palmitové.

  • Obsah účinných látek v 1 kg
  • Celadrin 893 g
  • Pomocné látky v 1 kg
  • Maltodextrin 107 g

Dávkování

Denní dávka pro koně o hmotnosti 500 kg: první 3 dny podávejte 3 odměrky, dále pokračujte 2 odměrkami denně. Při výrazných klinických obtížích je možné individuálně denní dávku zvýšit až na 4 odměrky denně.

Doporučení

Přípravek Alavis Celadrin pro koně je vhodné podávat spolu s přípravkem AlavisTriple Blend, kdy při společném podávání dochází k vyššímu využití chondroprotektivních látek a k lepší výživě kloubních chrupavek a tkání.

Způsob použití

Prášek se podává při obtížích dle doporučeného dávkování do jadrného krmiva či melasy. Přípravek podávejte 2–4 dny po vymizení klinických obtíží. Alavis Celadrin pro koně je možné podávat dlouhodobě.

Délka užívání

Není časově omezena. Při dlouhodobém podávání nebyly zaznamenány žádné závažné vedlejší účinky.

Tip pro dlouhodobé podávání

Alavis Celadrin pro koně + Alavis Triple Blend – tuto kombinaci je vhodné podávat dlouhodobě u sportovních koní, kteří jsou v těžké tréninkové zátěži. Díky kombinaci těchto dvou přípravků dochází k lepším výkonnostním výsledkům a k žádoucí regeneraci pohybového aparátu, který je při výkonu více zatěžován. Při dlouhodobém podávání lze snížit doporučenou denní dávku přípravku ALAVIS™ Celadrin pro koně na polovinu a 3 dny před závody opět zvýšit po dobu jednoho týdne.

Velikost balení

60 g

Výrobce

Patron ca, s.r.o., Na Sychrově 6, 101 00 Praha 10, Česká republika, divize Partners Inc., 1st. Canadian Place, M5X 1B5 Ontario, Kanada

Veterinární přípravek je schválen ÚSKVBL pod číslem 043–13/C a je volně prodejný.

Zdroj: Alavis Celadrin

Alavis Duoflex

Alavis Duoflex pro koně je veterinární doplněk stravy pro intenzivní regeneraci kloubů a léčbu pohybového aparátu. Má silný protizánětlivý účinek. Tlumí bolest kloubů. Slouží k léčbě artrózy a artritidy. Je určený pro dlouhodobé podávání.

Účinky

Přípravek se podává při různých obtížích s klouby a pohybovým aparátem. Léčí zánět, tlumí bolesti kloubů a významně působí na regeneraci kloubních chrupavek. Umožňuje řešení artrózy, artritidy a zánětů kloubů. Posiluje a zvlhčuje buněčné membrány a zajišťuje buňkám vláčnost a pružnost. Zlepšuje kvalitu synoviální tekutiny chránící klouby a udržuje tak jejich pružnost a pohyblivost – působí jako lubrikant kloubů.

Účinnost

  • potlačení zánětu a bolesti kloubů
  • zlepšení pohyblivosti kloubů a zvýšení jejich lubrikace
  • regenerace kloubních chrupavek
  • zpomalení až zastavení dalšího poškozování kloubních chrupavek
  • prodloužení aktivního věku koně

Složení

Obsah účinných látek v 1 kg Alavis Duoflex na klouby:

  • celadrin – 193 g
  • glukosamin sulfát – 542 g

Pomocné látky:

  • maltodextrin

Celadrin je patentově chráněná látka, která obsahuje derivát cetylu a směs nasycených a nenasycených mastných kyselin, zejména kyseliny myristové, myristoolejové a palmitové. Celadrin spojuje dvě látky mající protizánětlivé účinky, které inhibují 5-lipooxigenázu, což je enzym podporující oxidativní a zánětlivé procesy. Právě zánět je zdrojem nejen bolesti, ale i volných radikálů, které stav onemocnění ještě zhoršují. Celadrin napomáhá vyššímu využití a vstřebání chondroprotektivní látky glukosamin sulfátu, a tím dochází k lepší a efektivnější výživě kloubních chrupavek.

Glukosamin sulfát tvoří přirozenou součást kloubní chrupavky a synoviální tekutiny. Zabezpečuje správnou funkci chrupavky, její pevnost, pružnost a odolnost. Mechanismus účinku spočívá v chondroprotektivním (chrupavku chránícím) působení. Účinek zahrnuje zmírnění kloubních obtíží, zlepšení pohyblivosti a zpomalení až zastavení dalšího poškozování kloubů.

Dávkování

Pro koně o hmotnosti 500 kg 3 odměrky denně.

Prášek se podává denně dle doporučeného dávkování do jadrného krmiva či melasy.

Vedlejší účinky

Délka užívání není časově omezena. Při dlouhodobém podávání nebyly zaznamenány žádné závažné vedlejší účinky.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis

Alavis Celadrin

Alavis Celadrin pro koně je veterinární přípravek na klouby (pro léčbu zánětu a bolesti svalů, kostí, šlach a kloubů u koní). Jde o účinnou léčbu artritidy. Intenzivně lubrikuje klouby. Obsahuje patentově chráněnou látku Celadrin.

Účinky

Jde o veterinární léčivý doplněk stravy proti zánětu a bolesti svalů, kostí, šlach a kloubů. Podává se při celé řadě muskuloskeletálních onemocnění. Účinně odstraňuje zánět a bolestivost kloubů. Léčí artrózu a artritidu (záněty kloubů v důsledku rozpadu chrupavky). Posiluje a zvlhčuje buněčné membrány, tím zajišťuje buňkám vláčnost a pružnost. Dodává tekutiny chránící klouby a udržuje tak jejich pružnost a pohyblivost – intenzivní lubrikant kloubů.

Účinnost:

  • u koní s osteoartrózou
  • při bolestech zad (vertebrogenní algický syndrom)
  • při namožení či zánětu vazů, šlach a svalů
  • po úrazech a dalších zraněních
  • pro potlačení bolesti kloubů, vazů, šlach
  • pro potlačení zánětu
  • pro zlepšení pohyblivosti kloubů a odstranění jejich ztuhlosti
Výhody podávání:
  • obsahuje přírodní ingredience s klinicky ověřeným účinkem pro snížení bolesti kloubů a zlepšení jejich pohyblivosti
  • je velmi bezpečný
  • je velice snadno vstřebatelný
  • má rychlý nástup účinku
  • je vhodnou alternativou léků proti bolesti a zánětu (nesteroidních antirevmatik)
  • podporuje efektivnější transport a zabudování chondroprotektivních látek do buněk kloubních chrupavek – chondrocytů, díky čemuž je rychleji zahájen proces obnovy a regenerace těchto tkání
  • metabolizuje v játrech, na jejichž tkáň má protektivní (ochranný) účinek, a odtud ve formě lipoproteinů vstupuje do cílových buněk

Složení

Účinné látky v 1 kg:

  • Celadrin 893 g
Pomocné látky v 1 kg:
  • maltodextrin 107 g

Celadrin je patentově chráněná látka, která obsahuje derivát cetylu a směs nasycených a nenasycených mastných kyselin, zejména kyseliny myristové, myristoolejové a palmitové.

Dávkování

Denní dávka pro koně o hmotnosti 500 kg – první 3 dny podávejte 3 odměrky, dále pokračujte 2 odměrkami denně. Při výrazných klinických obtížích je možné individuálně denní dávku zvýšit až na 4 odměrky denně.

Prášek se podává při obtížích dle doporučeného dávkování do jadrného krmiva či melasy. Přípravek podávejte 2–4 dny po vymizení klinických obtíží. Alavis Celadrin pro koně je možné podávat dlouhodobě.

Vedlejší účinky

Délka užívání není časově omezena. Při dlouhodobém podávání nebyly zaznamenány žádné závažné vedlejší účinky.

Doporučení

Přípravek Alavis Celadrin pro koně je vhodné podávat spolu s přípravkem Alavis Triple Blend, kdy při společném podávání dochází k vyššímu využití chondroprotektivních látek a lepší výživě kloubních chrupavek a tkání. Pro dlouhodobé podávání: Alavis Celadrin pro koněAlavis Triple Blend je vhodné podávat dlouhodobě u sportovních koní, kteří jsou v těžké tréninkové zátěži. Díky kombinaci těchto dvou přípravků dochází k lepším výkonnostním výsledkům a žádoucí regeneraci pohybového aparátu, který je při výkonu více zatěžován. Při dlouhodobém podávání lze snížit doporučenou denní dávku přípravku Alavis Celadrin pro koně na polovinu a 3 dny před závody opět zvýšit po dobu jednoho týdne.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis

Podávané množství a způsob podání

Perorální podání.

Doporučená dávka:

200 µg Ivermektinu a 1 mg Prazikvantelu na kilogram živé hmotnosti zvířete, což odpovídá jednorázové dávce 1 ml pasty na 100 kg živé hmotnosti zvířete.

Před započetím léčby je třeba přesně určit hmotnost koně a dávkování. Obsah jednoho aplikátoru postačuje k ošetření koně až do 700 kg hmotnosti. Kalibrace aplikátoru je po 100 kg hmotnosti. Aplikátor je třeba přizpůsobit vypočítané dávce nastavením kroužku na příslušné místo pístu.

Držte píst stříkačky, otáčením rýhovaného kruhu ho posuňte po pístu tak, aby spodní hrana kruhu byla v zákrytu s ryskou požadované hmotnosti. Ujistěte se, že kůň nemá v tlamě žádné zbytky potravy. Odstraňte uzávěr aplikátoru, vložte jej do tlamy koně v mezizubním prostoru a naneste pastu na kořen jazyka. Po aplikaci okamžitě na několik vteřin zvedněte hlavu koně a ujistěte se, že kůň dávku spolkl.

Antiparazitární program:

Aby bylo možné dosáhnout přiměřené úrovně prevence proti parazitární infestaci, je třeba zabezpečit veterinární poradenství týkající se přiměřeného dávkování a zoohygienických podmínek.

Zdroj: EQUIVERM - Ivermectin pro koně

Alavis MSM

Alavis MSM pro koně je přírodní prostředek proti zánětu a bolesti a na klouby.

Účinky

ALAVIS™ MSM pro koně obsahuje ultra čistou podobu látky MSM v koncentraci 99,97 %. Pro zachování vysoké kvality nejsou přidávány žádné pomocné látky.

Alavis MSM pro koně má prokázané analgetické (bolest tišící) a antiflogistické (protizánětlivé) účinky. Snižuje produkci mediátorů zánětu, napomáhá zlepšení fyzické kondice, zpevňuje vazy a šlachy, chrání namáhané klouby a zlepšuje jejich funkci. Při užívání přípravku bylo zjištěno lepší hojení ran, proto je vhodné ho užívat u poúrazových a pooperačních stavů.

Alavis MSM pro koně se díky svým antioxidačním a detoxikačním účinkům podílí také na odbourání poškozené kloubní tkáně. Lze ho také úspěšně využít v alergologii pro zmírnění alergických projevů. Také podporuje obnovu srsti a kopytní rohoviny.

Alavis MSM pro koně lze podávat i preventivně, kdy v těle není zánět. Není-li v těle zánět, využívá se látka MSM pro regeneraci a relaxaci svalů a pro zpevnění kolagenních vláken, která jsou nejen ve vazech a šlachách, ale i ve vláknité složce chrupavek a kostí, čímž dojde ke zpevnění jak chrupavek, tak kostní tkáně. Pomocí látky MSM tedy dochází ke zpevnění celého pohybového aparátu.

Účinnost:

  • při chronické myalgii (bolesti svalů) a při svalových křečích
  • při degenerativních a zánětlivých postiženích pohybového aparátu, jako je zánět kloubů (arthritis), zánět kloubní hlavice (epifyzitis), zánět škáry kopytní (laminitis)
  • při onemocnění střelky kopytní
  • při bolestech bederní části páteře (lumbalgii)
  • při zánětu pohrudnice (pleuritis)
  • při prasklinách kopytního pouzdra

Složení

Obsah účinných látek v 1 kg:

  • MSM – methylsulfonylmethan – 995 g
  • vitamín C – 5 g

MSM – methylsulfonyl­methan je látka obsahující organicky vázanou síru, která působí na zpevnění vazů a šlach, potlačení zánětu a bolesti a na regeneraci a relaxaci svalů. Dále vykazuje silné antioxidační a jiné pozitivní účinky a je jedinečným zdrojem sirných sloučenin, které v organismu pozitivně působí, a to zejména v poškozené kloubní chrupavce. Síra je mimo jiné zapojena do procesu tvorby kolagenu a glukosaminů – základních stavebních látek kloubních chrupavek a pojivových tkání.

Vitamin C je potřebný pro metabolismus aminokyselin, zejména aminokyselin hydroxylysinu a hydroxyprolinu, které jsou velmi důležité pro syntézu kolagenu. Vitamín C dále hraje neopomenutelnou roli při vývoji kostí a chrupavek. Podporuje vstřebávání železa a podporuje tvorbu bílých krvinek, které hrají významnou roli v imunitě a svým antioxidačním účinkem chrání buňky organismu. Nedostatkem tohoto vitamínu dochází k menší pevnosti kolagenních vláken nejen v chrupavce, ale i ve vazech a šlachách.

Dávkování

Prášek je možné podávat s kouskem potravy, zamíchat do jádra či melasy nebo podat přímo do tlamy. Přípravek Alavis MSM je bílý krystalický prášek bez sirného zápachu.

Podrobné dávkování naleznete zde.

Vedlejší účinky

Délka užívání není časově omezena. Při dlouhodobém podávání nebyly zaznamenány žádné závažné vedlejší účinky. Nejedná se o doping, je možné podávat po celou dobu sportovní sezóny.

Zdroj: Kloubní výživa Alavis

Velikost balení

90 tablet

Zdroj: Alavis 5 pro psy a kočky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP