Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALERGICKÁ REAKCE PO APLIKACI TEE TREE OIL

OBSAH

Alergická reakce

Někteří lidé mohou mít alergickou reakci na produkty s obsahem dehtu. Mezi příznaky takovéto reakce patří vyrážka, kopřivka, potíže s dýcháním, tlak na hrudi, otok na obličeji, kolem úst a podobně. Alergická reakce na dehtový šampon vyžaduje lékařskou pohotovost, protože může vést k životu ohrožující anafylaxi.

Zdroj: Nebezpečí dehtového šamponu

Diskuze

V diskuzi DOTAZ NA ALERGII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila.


Chci se zeptat ,jestli může po větším požití zázvoru nastat alergická reakce.otok obličeje a svědivé vyrážky. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz na alergii

Dětské vyrážky

Vyrážka na kůži provází celou řadu infekčních virových onemocnění (zarděnky, plané neštovice, pátá a šestá nemoc) a některé bakteriální nemoci, jako je spála, hnisavý zánět mozkových blan nebo stafylokoková kožní infekce, impetigo. Vyrážka může vzniknout také jako reakce na štípnutí hmyzem, alergická reakce nebo může provázet některá onemocnění spojená s poruchou obranyschopnosti.

Zdroj: Alergická vyrážka u dětí

Diskuze

V diskuzi TEA TREE OI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eleanora.

Já používám tento Tea tree oil, je výborný, doporučuji..
www.australianremedy…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hortenzia.

Já používám tuto radu kosmetiky s tee tree z Oriflame www.letakomat.cz/ori… a jsem maximálně spokojená :-)

Zdroj: diskuze Tea tree oi

Tea tree krém

Tea tree oil krém má antibakteriální účinky a je určen k ošetření podrážděné pokožky a při svědivosti. Podporuje hojení bodnutí, odřenin a malých řezných ran.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Broňa.

za předchozí příspěvek se omlouvám, chybička se vloudila...

Chci se zeptat, jaké jsou reakce organismu na 1., 2. a 3. aplikaci očkovací látky. Děkuji za odpověď

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Tea tree oil na akné

Při léčbě mírného akné přípravek s 5 % tea tree oleje ukázal srovnatelné výsledky s 5% benzoylperoxidem, byť nástup účinku byl pomalejší.

Použijte na komedony a nežity 100% Tea tree oil, a to 3x denně. Větší plochy potřete olejíčkem ředěným vodou v poměru 1 : 10.

Zdroj: Tea tree oil

Poradna

V naší poradně s názvem VODOVE PUCHAŘKY NA NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Žena.

každym rokem se mi oběvuji na noze vodove puchyřky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Možná je to alergická reakce na trávy, nebo na slunce. Zkuste příští rok preventivně mazat fenistilem, který volně zakoupíte v lékárně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodove puchařky na noze

Tea tree mast

Tea tree mast je bylinná mast s výraznými dezinfekčními a antiseptickými účinky. Je vhodná k ošetřování oparů, plísní nehtů či mezi prsty.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi TEA TREE NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Já jsem použila tea tree na svrab teď naposledy a použila jsem 100% čistý tea tree olej bez ředění, ale jen na místa s červenými pupínky. Tea tree jsem aplikovala vatičkou namotanou na špejli. Měla jsem jen 8 pupínků na spodku zápěstí a prakticky hned po nanesení tea tree to přestalo svědit a za 10 dní se mi to zahojilo úplně. Nanášela jsem olej na svrab pravidelně 3 krát denně celý týden. Zkus to, snad ti to taky pomůže.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Ok děkuji

Zdroj: diskuze Tea tree na svrab

Alergická reakce

Oteklé rty a kopřivka mohou být jasným příznakem anafylaktického šoku, což je velmi vzácná, ale závažná alergická reakce. Příznaky doprovázející otok rtů během anafylaktického šoku zahrnují následující:

  • obtíže s dýcháním – dochází k otoku průdušnice, což vede k zablokování dýchacích cest;
  • otok jazyka, tváře nebo očních víček;
  • závratě – jsou častou způsobeny sníženou hladinou kyslíku;
  • ztráta vědomí;
  • náhlý pokles tlaku;
  • tachykardie nebo následná bradykardie.

Zdroj: Otok rtu

Poradna

V naší poradně s názvem VAROVNÉ PŘÍZNAKY RAKOVINY JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

zdravim,prosim o radu,mam na jazyku puchyrky a bolaky uplne vsude i pod jazykem,nemuzu mluvit ani moc jist a pit,nic mi nezabira stale to boli, muze to byt rakovina?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rakovina ze začátku nazasahuje celý jazyk. Určitě to bude jen nějaká infekce a nebo alergická reakce. Blíže se k tomu může vyjádřit zubní lékař do jehož působnosti patří nemoci jazyka. Dohodněte si prohlídku na zubním.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Prosim o radu

Tea tree oil na bradavice

Někdy je tento olej doporučován k léčení bradavic, které jsou virového původu, ale tato účinnost není vědecky potvrzená.

Cena tea tree oleje.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi KOCOUR A LYSINA NA SRSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ALENA RUZICKOVA.

Dobry den nasemu kocourovi 2roky se obevila lysinka na boku asi velikosti briska malicku, rano nebylo nic a vecer prisel s plesatym koleckem, mohl utrpet v souboji s kocourem nebo je to neco vaznejsiho nepoznam to diky za radu Alca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tereza.

Dobrý den, naše kočka si nakonec vylízala z malého kolečka dvě lysiny velikosti dlaně. Trvalo to tak 14 dní, přestala si je dál zvětšovat a lysiny zarostly. Zvěrolékař řekl, že to mohla být pouhá alergická reakce. Takže pokud tam nemá nějakou velikou ránu, neřešila bych to.

Zdroj: diskuze Lysiny u kočky

Tea tree oil na afty

Tea tree oil je zvlášť výhodné používat na afty v ústech, u nichž není možné postižené místo potírat. Ústa totiž snadno propláchneme čistou vodou, do které přidáme pár kapek oleje. Kloktání často pomáhá také u začínajících bolestí v krku.

Přidejte 10 kapek Tea tree oil do skleničky teplé vody a nechte v ústech několik minut 2x denně.

Zdroj: Tea tree oil

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PEELING PROTI AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radka.

NEDOPORUČUJI peeling ''pomocí'' česneku .. po aplikaci má pleť okamžitě zrudla slzeli mi oči a štípalo to ... Asi je to reakce na mou citlivou pokožku .. okamžitě jsem to z pleti smyla a dostalo se mi to až do vlasů ze kterých jsem to nemohla vytáhnout.. Až po aplikaci mého nočního krému jsem si ulevila byla to taková úleva jako když máte za sebou náročný den a přijdete domů a sednete si.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mari.

česnek taky nedoporučuji!! pleť mi to úplně spálila a na kožní jsem na to dostala antibiotika...

Zdroj: diskuze Domácí peeling proti akné

Alergická reakce způsobená chlorellou a spirulinou

Chlorella a spirulina jsou součástí rostlinného království, takže je normální mít alergii na některou z nich. Alergická reakce se může projevit jako zarudnutí, svědění, kopřivka, kožní vyrážka, otok obličeje a úst. Také může dojít k anafylaxi. Anafylaktický šok způsobuje poruchu dýchání, polykání, zmatek, mdlobu, ztrátu vědomí a dokonce i smrt. Pokud tedy nastane anafylaxe, tak se doporučuje co nejrychleji volat lékařskou pomoc. Jestli u vás nastanou příznaky alergie na Chlorellu nebo Spirulinu, tak zajděte ke svému lékaři.

Zdroj: Nebezpečí chlorelly a spiruliny

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDIVÁ BOULE NA HLAVĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeńka Soldátová.

Dobrý den udělala se mi v týle taková vyvýšenina ve vlasech pod kůží,někdy to svědí..je to nepříjemné...nikdy jsem nic podobného neměla.....měla jsem silnou alergickou reakci po celém těle..na týle,krku,rukách,hrudníku asi po šamponu...to časem asi 14 dní odeznělo a toto na hlavě zůstalo mám to asi 2 měsíce...prosím o radu Zdeňka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nově vzniklý útvar pod kůží na hlavě bude třeba vyšetřit v ambulanci kožního lékaře. Už samotná alergická reakce měla být konzultována s lékařem. Nejdříve navštivte kožní a pak i imunologa, aby vám pomohl najít alergen, kterému se pak můžete vyhnout a předejít dalším podobným komplikacím.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědivá boule na hlavě

Prodej a cena

Produkty australské společnosti Tetra Tea Tree v ČR zatím nekoupíte (r. 2020), ale na internetu naleznete nespočet výrobků od českých i zahraničních výrobců dle vašich požadavků.

Zdroj: Tetra Tea Tree

Tea tree olej

Olej z čajovníku australského je známý jako antiseptický, baktericidní a fungicidní prostředek. Pro své silné dezinfekční účinky se proto hodí k ošetření různých kožních poranění. Tea tree oil vám pomůže při ošetřování plísní či ekzémů, pokud vás trápí akné nebo trpíte na opary. Lze jej použít také při štípnutí hmyzem, běžných spáleninách a drobných rankách. Výborných účinků Tea tree oilu se využívá dále při angíně a aftech. Díky svým vlastnostem působí Tea tree oil jako univerzální lékárnička a je tak vhodný do každé domácnosti.

Zdroj: Tea tree oil

Alergická reakce

Vosí bodnutí může způsobit různě silné alergické reakce.

Slabší alergická reakce příznaky: větší místní otok, než jaký vznikne u jedince bez alergie, někdy se objeví alergická kopřivka. Řeší se lokálními a celkovými antihistaminiky a chlazením postiženého místa.

Astmatický záchvat – příznaky: zkrácený dech, sípavé zvuky při výdechu, zmodrání rtů či konečků prstů. Pokud je postižený astmatik a má u sebe inhalátor, ihned jej musí použít!

Anafylaktický šok – příznaky: dušnost, kolapsový stav, rychlý pulz, prudké snížení krevního tlaku, bledá kůže, pocit žízně, poruchy vědomí. Tato těžká alergická reakce nastává většinou v řádech několika desítek minut po bodnutí hmyzem. V těchto případech volejte neprodleně ZZS, telefon 155! Co nejdříve podejte antihistaminika nebo kortikoidy, pokud je máte k dispozici (1 až 2 tablety rozkousat a spolknout). Pokud má postižený u sebe autoinjektor s adrenalinem, aplikujte dle návodu. ZZS volejte i v případě, že se jedná o mnohočetná včelí bodnutí (desítky až stovky), i když se nerozvine alergická reakce. Může totiž dojít k otravě jedem, což opět potencionálně ohrožuje život zasaženého jedince.

Zdroj: Bodnutí vosou

Alergická vyrážka – fotky

Zde můžete vidět, jak vypadá alergická vyrážka.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Obrázky

Zde můžete vidět fotografie výrobků Tetra Tea Tree.

Zdroj: Tetra Tea Tree

Priorix reakce

Stejně jako u všech injekčních vakcín musí být i po aplikaci této vakcíny pro vzácný případ rozvoje anafylaktické reakce okamžitě k dispozici odpovídající lékařská péče a dohled. Před aplikací vakcíny je nutné vyčkat, až se alkohol nebo jiná antiseptika použitá k dezinfekci místa vpichu odpaří z kůže, aby nedošlo k inaktivaci atenuovaných virů obsažených ve vakcíně. Vakcína Priorix nesmí být v žádném případě podána intravaskulárně.

Zdroj: Kombinovaná vakcína Priorix

Co je to Tetra Tea Tree

Tetra Tea Tree je společnost zabývající se výrobou dětských matrací a polštářů, které mají náplň z čajovníku.

Výhody:

  • Jsou prodyšné – přirozeně podporují proudění vzduchu v matracích a polštářích pro dětské postýlky.
  • Nejsou alergenní – ideální matrace pro děti s alergiemi nebo citlivou pokožkou.
  • Jsou antibakteriální – přírodní složky bezpečně eliminují houby ani plísně.

Zdroj: Tetra Tea Tree


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP