Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALERGIE NA LAKTÓZU PŘÍZNAKY

OBSAH

Projevy alergie

  • kožní – ekzém, atopická dermatitida
  • dýchací – astma, alergická rýma, časté angíny, prochladnutí, kašel
  • žaludeční – bolesti břicha, průjem, zácpa, celkové neprospívání dítěte

Zdroj: Alergie na laktózu u dětí

Diskuze

V diskuzi PSÍ ALERGIE PŘÍZNAKY ČERVENÉ UŠÍ ,ŠKRABANÍ PO UŠÍCH A BŘÍCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sehnalová Jana.

Jezdíme na veterínu už měsíc, dostali jsme tablety FAMOSAN aPREDNISON a mast FRUCIDIN, vše bez uspěchu ,pes se pořád škrabe .Fenka bišonek je po kastraci, má už 11roků a my si nevíme rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

A zkoušeli jste vyměnit granulky? Měli jsme stejné problémy a dokud se nezměnilo krmivo tak problémy byli pořád dokola.

Zdroj: diskuze Psí alergie příznaky červené uší ,škrabaní po uších a bříchu

Diagnostika

Kromě typických projevů lze alergii na BKM stanovit i jednoduchým testem. Má-li vaše dítě některé výše uvedené příznaky a vy se domníváte, že by mohlo jít o tuto diagnózu, zkuste na měsíc z jeho jídelníčku úplně vysadit mléko a výrobky, které ho obsahují. Jestliže příznaky vymizí (bez užívání jiné podpůrné léčby), můžete téměř s jistotou předpokládat, že alergie na BKM je ta správná diagnóza. Tušení pak může potvrdit i alergologické vyšetření na specifické protilátky.

Zdroj: Alergie na laktózu u dětí

Diskuze

V diskuzi PSÍ ALERGIE PŘÍZNAKY ČERVENÉ UŠÍ ,ŠKRABANÍ PO UŠÍCH A BŘÍCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sehnalová Jana.

Jezdíme na veterínu už měsíc, dostali jsme tablety FAMOSAN aPREDNISON a mast FRUCIDIN, vše bez uspěchu ,pes se pořád škrabe .Fenka bišonek je po kastraci, má už 11roků a my si nevíme rady.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sehnalová Jana.

Prosím o radu ,jestli má někdo podobné problemy s pejskem. Ktomu všemu se jí začaly dělat vyrústky na prstě nohy a pod okem .

Zdroj: diskuze Psí alergie příznaky červené uší ,škrabaní po uších a bříchu

Prevence laktózové intolerance

Geneticky podmíněnou sníženou tvorbu laktázy ovlivnit nelze, proto prevence vůči vzniku onemocnění neexistuje. Při diagnóze celiakie je nutné dodržovat předepsanou dietu.

Zdroj: Alergie na laktózu u dětí

Diskuze

V diskuzi ALERGIE NA ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Ahoj, mám úplně stejné příznaky a jsem z toho nešťastná. Jak to řešíte? Byla jste u lékaře? Já nemám odvahu, nejsem alkoholik, ale skleničku vína si ráda dám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel ZK.

Ahoj, léčím se již 25 let a nezbylo mi nic jiného než se alkoholu vzdát. Nicméně jednou za čas třeba při nějaké oslavě atd. si vezmu asi hodinu před požitím alkoholu Zyrtec.

Zdroj: diskuze Alergie na alkohol

Alergie na bílkovinu kravského mléka (BKM)

Příčiny vzniku alergie na BKM jsou různé. Jako nejčastější se uvádí genetická predispozice, tedy dědičnost. To znamená, že pokud v rodině máte osoby s alergií, především na potraviny, je vysoká pravděpodobnost, že by o ni skutečně mohlo jít. Za další příčinu vzniku alergie na BKM se považuje i příliš časné zavedení kravského mléka do jídelníčku dítěte. Kvůli tomu, že trávicí trakt batolat a kojenců není vyzrálý jako u dospělých, může při zpracování bílkoviny kravského mléka dojít ke vzniku alergie. I proto je vhodné dodržovat doporučení pediatrů o zavedení kravského mléka do stravy dětí po 3. roce věku.

Zdroj: Alergie na laktózu u dětí

Diskuze

V diskuzi KOUPÁNÍ A DRBÁNÍ PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ShibaInu.

Dobrý den,

je možné, že za častým drbáním u psa je zapříčiněné častým koupáním viz. psiusmev.cz/media/p-… . My ho koupeme, protože hodně smrdí, tak nevím, co dělat... :( Vet na nic nepřišel :-o

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin Bláha.

Na vinně může být také alergie. Pokud svědění stále přetrvává, raději zajděte na alergologický test - www.genomia.cz/cz/al…

Zdroj: diskuze Koupání a drbání psa

Alergie na pach česneku

Je-li vám nepříjemný zápach česneku, ale nemáte příznaky alergie po jeho požití, můžete užívat výtažek z česneku ve formě kapslí nebo zkusit použít sušený česnek, který nemá tak pronikavé aroma.

Zdroj: Alergie na česnek

Komplikace laktózové intolerance

Úporné dlouhotrvající průjmy po požití mléka mohou vést zvláště u malých dětí k rozvoji dehydratace. Nedostatek vápníku v organismu, který může nastat při dlouhodobém vysazení mléka a mléčných výrobků a nedoplňování vápníku jinými složkami stravy, může být také nebezpečný. Projeví se až po delším čase, a to bolestmi kloubů, zvýšenou kazivostí zubů, křivicí, svalovými křečemi, lámavými nehty, ztrátou citlivosti v končetinách, ale také ztrátami paměti a depresemi.

Zdroj: Alergie na laktózu u dětí

Diskuze

V diskuzi ALERGIE NA VÍNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli má někdo po požití bílého vína - víc než půl litru takové potíže, jako já. Objeví se mně opary, afty, svědění ve vlasech.
Víno příležitostně požívám už dávno, ale tyhle příznaky se mně občas objevují tak přibližně před dvěma roky. Myslíte, že to může být alergie? Setkali jste se někdy někdo s tím, co uvádím?
A máte někdo nějakou rozumnou radu? Já vím, přestat pít víno... Ale když někdy není vyhnutí....
















































































































Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Alergie na víno

Snášenlivost

Není možné přesně stanovit hranici, kolik mléka a mléčných výrobků je možné při intoleranci laktózy konzumovat. Každý rodič mající dítě s touto diagnózou musí vypozorovat, které výrobky jeho dítěti dělají dobře, a které ne. Práh tolerance se s přibývajícím věkem zvyšuje. V praxi to znamená, že někomu uškodí už malé množství laktózy, např. v léku, zatímco jiný člověk může zkonzumovat celý jogurt a navzdory diagnóze nebude mít potíže.

Zdroj: Alergie na laktózu u dětí

Diskuze

V diskuzi UŠI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jif.

Mám to samé, u mě je to alergie na nějakou potravinu, která se projevuje svěděním v uších, teprve půjdu na podrobnější testy.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kristyna.

alergie .Mám taky .... alergie na vše krom psa hnus velebnosti ....svědí mně pravé .

Zdroj: diskuze Uši

Diagnostika laktózové intolerance

Oproti alergii na běžné kravské mléko se intolerance laktózy stanovuje jednoduše. Slouží k tomu:

  • laktózový toleranční test – po vypití laktózy se z krve odebrané z prstu určuje hladina cukru, jestliže množství cukru nestoupá, jde o intoleranci;
  • vodíkový dechový test – po vypití laktózy zředěné s vodou se speciálním přístrojem hodnotí dech, při intoleranci laktózy se objeví vyšší hladina vodíku;
  • vyšetření pH stolice;
  • stanovení aktivity laktázy ze vzorku z tenkého střeva.

Zdroj: Alergie na laktózu u dětí

Diskuze

V diskuzi ALERGIE?? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana H..

Dobrý den, již od srpna mě pravidelně např. jednou za týden oteče nějáká část těla.. paže, stehno pod zadkem, břicho, prso.. vždy se jedná o malý červený flíček, který se za pár hodin rozlije do gigantických rozměrů třeba 10-15cm jakoby oteklá mapa, je to většinou dost teplé a svědí to. 2x se mi již stalo že mi otekla i pulka obličeje se rtem a to většinou přes noc.
Na Alergologii jsem objednaná až na leden..ale ta nejistota je šílená.. z čeho to je? proč to je? Na jídlo na které jsem měla podezření jsem si dávala pozor,ale zrovna dneska jsem zase otekla na vnitřní straně paže.
posílám i foto, kdybyste náhodou věděli z čeho takový otoky můžou být.. děkuji s pozdravem
Hana H.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Slavka.

Neviem ci som spravne reagovala,ale malo to byt na Alergie??(tie iste priznaky

(Hana H. 9.11.2015 15:34)

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Alergie??

Psí alergie na roztoče

Alergie na roztoče, prach a plísně se projevují u psa stejně jako u člověka celoročně. Alergie na plísně se projevuje při pobytu ve vlhčím prostředí, s vlhkostí souvisí i alergie na roztoče, protože čím je větší vlhkost, tím se alergie zhoršuje. Pokud má tedy pes příznaky této alergie je třeba vlhkost vzduchu v bytě udržovat zhruba na 50 %. Zároveň by pes trpící alergií na prach a roztoče neměl trávit moc času v místnostech, kde se nachází polštáře, deky, povlečení a podobně, majitel by měl navíc tyto látkové předměty prát co nejčastěji.

Zdroj: Psí alergie

Diskuze

V diskuzi NEMOC JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radim.

Chtěl bych se optat byl jsem u lékaře ten mi vzal krev a zní zjistil že mám vysoké jaterní testy tak mě poslal na interní ambulanci . Pan doktor mi okamžitě nechal odebrat krev moč a tak dále a výsledky jsou špatná funkce jater zatím mi žádnou léčbu nenasadil chodím jenom po doktorech jako je fibroskopie a kolonoskopie jsem oběd nán ale čekací doby jsou dlouhé a mě je huř a huř proto to píšu .Mé problémy jsou ohromné such v ustech pocit na zvracení vlasně dost často zvracím jsem malátný dost jsem zhubnul zduvodu nechud k jídlu prujem už mám dost dlouho tak že už jsem se stim naučil žít že chodím tak deset krát za den . Předem děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radim odkaz.

Odkaz pro Radima Nechte si udelat testy na LAKTOZU. Preji uspech.

Zdroj: diskuze Nemoc jater

Alergie u psů na pyl

Alergie na pyl není u psů tak běžná, pokud se ale příznaky objeví, je třeba co nejvíce omezit vycházky venku na nejnutnější venčení. Dobré je také vypozorovat, kdy se alergie projevuje, protože stromy, trávy a plevele produkují pyly v různou roční dobu. Stromy například na jaře, trávy v létě a plevele na podzim. Tak se dá vypozorovat, na který typ pylu je pes alergický.

Zdroj: Psí alergie

Diskuze

V diskuzi ALERGIE NA ČESNEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, prosím o názor, zda je možné, aby se alergie na česnek - jinak nezjevná, projevila zvýšeným tepem a bušením srdce? Děkuji za informaci

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze ALERGIE na česnek

Psí alergie na štípnutí blechy

U velké části psů se projevuje alergie na kousnutí blechy.

Příznaky

Mezi příznaky patří svědění způsobené těžkým zánětem kůže.

Léčba

Při této alergii se k léčbě zánětu kůže využívají antibiotika. Pokud je jasné, že pes touto alergií trpí, je třeba mu podávat celý rok různé preparáty proti blechám. Prevence je totiž v případě alergií nejlepším lékem.

Zdroj: Psí alergie

Kožní alergie fotky

Fotografie, na kterých jsou vidět typické příznaky kožní alergické reakce, jsou zde: kožní alergie foto.

Zdroj: Alergie na kupované potraviny

Typické příznaky alergie

  • Při dětské alergii v očích se vyskytuje zánět očních víček, která jsou buď mokrá, nebo velmi suchá a lepkavá. U alergie v očích se také objevuje i otok očních víček.
  • Alergie na kůži se projevuje jako svědivá kožní vyrážka s puchýři nebo s intenzivně svědícími pupínky.
  • Alergie v zažívacím traktu se projevuje zvracením, krvácením ve stolici, průjmem, křečovitými bolestmi břicha.
  • Alergie na plicích a dýchacích cestách má astmatické příznaky, také se zde projevuje jako senná rýma, bolesti v krku a akutní respirační problémy.

Zdroj: Alergické reakce u dětí

Intolerance na laktózu

Na začátek pár pojmů. Laktóza je mléčný cukr, který je bohatým zdrojem sacharidů. Na jeho trávení je potřebný enzym laktáza. O nesnášenlivosti (intoleranci) laktózy mluvíme tehdy, když je množství tohoto enzymu či jeho tvorba nedostačující, laktóza se ve střevě nerozkládá, případně se rozkládá nedostatečně, což způsobuje především trávicí potíže. Nedostatek laktázy může být vrozený – vyskytuje se zřídka, nejčastěji u novorozenců. Pro předčasně narozené děti je typický nezralý trávicí trakt a také nedostatek enzymu laktázy. Jeho tvorba postupně vzrůstá, ale při obtížích je vhodné podávat namísto mateřského mléka, které je bohatým zdrojem laktózy, bezlaktózové umělé mléko. Další typ intolerance laktózy je fyziologický – stoupá s přibývajícím věkem. Dočasný typ se objevuje například tehdy, když má dítě celiakii, překoná rotavirový průjem, salmonelózu anebo podobné onemocnění. Po zotavení střevní sliznice se stav postupně upravuje a bolesti či průjmy po zkonzumování mléka nebo výrobků z něj ustupují.

Zdroj: Alergie na laktózu u dětí

Příznaky alergií u dětí

Alergie u dětí se nejčastěji projevuje jako kopřivka, zarudnutí a pocit necitlivosti. Alergie také způsobuje svědění, bolení břicha a svědění nosu.

Zdroj: Alergické reakce u dětí

Rizikové faktory

Mezi rizikové faktory potravinové alergie patří:

  • rodinná anamnéza;
  • historie potravinové alergie;
  • jiné druhy alergie;
  • věk;
  • respirační potíže (astma).

Faktory zvyšující riziko rozvoje anafylaktické reakce jsou:

  • historie astmatu;
  • věk (dítě, mladiství nebo dospělí);
  • léčba alergie pomocí adrenalinu;
  • alergie bez příznaků (bez kopřivky nebo jiných kožních problémů).

Zdroj: Potravinová alergie


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP