Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALPA A HŘEBÍČEK

OBSAH

Hřebíček zahradní

Hřebíček zahradní (Dianthus caryophyllus) se s úspěchem pěstuje venku, je mrazuvzdorný. Bohatě kvete, ale neobnovuje květenství. Používají se hlavně sorty nižšího vzrůstu ze skupiny 'Grenadiny', 'Chabaud', 'Klatovské' a 'Vídeňské'. Nesnášejí větrné polohy, na chráněných stanovištích kvetou velmi dlouho. Takto vypadá hřebíček zahradní.

Zdroj: Jak se dá použít hřebíček

Diskuze

V diskuzi ACYLPYRIN A FRANCOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doubravova věra.

Prosím o radu-v receptech na směs francovka+acylpyrin /aspyrin/ se uvádí 10 tablet ale množství francovky ne chci to použít na bplaví klouby ,kolena. Děkuji za info

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Používá se lahvička Alpa Francovka 160ml.

Zdroj: diskuze Acylpyrin a francovka

Účinky

Alpa dohromady s acylpyrinem prý zabírá na bolavá ouška. Doporučuje se také jako obklad na karpální tunely, na záněty, výrony nebo na popraskané paty či kuří oka.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Diskuze

V diskuzi MAZÁNÍ NA KLOUBY ALPA ACYLPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda toto mazání mouhou používat i těhotné ženy na bolest zad?
Děkuji za odpověď Elena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Na klouby je dobrý Wobenzym.

Zdroj: diskuze Mazání na klouby alpa acylpyrin

Alpa na svrab

Alpa dohromady s acylpyrinem prý zabírá na bolavá ouška. Doporučuje se také jako obklad na karpální tunely, na záněty, výrony nebo na popraskané paty či kuří oka. Ovšem pro léčbu svrabu nejsou dostupná data, která by účinnost Alpy prokázala.

Zdroj: Léky na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem MAZÁNÍ NA KLOUBY ALPA ACYLPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda toto mazání mouhou používat i těhotné ženy na bolest zad?
Děkuji za odpověď Elena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest zad v těhotenství můžete zmírnit vhodným cvičením podle Mojžíšové. Co se týče mazání, tak jedině po konzultaci se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mazání na klouby alpa acylpyrin

Alpa s hřebíčkem

Recept: Ponořte do Alpy hřebíčky – nahusto a zcela potopené. Nechte louhovat 14 dní. Přeceďte přes plátýnko a nalijte do rozprašovače.

Použití: Tímto repelentem si postříkejte boty, ponožky, kalhoty, ruce i oblast okolo krku, než vyrazíte do lesa. Nastříkejte jím i okenní rámy doma.

Pro zajímavost: Žvýkání hřebíčku reguluje překyselení organismu.

Zdroj: Hřebíček - nežádoucí účinky

Využití Alpy

Francovka ALPA je určena převážně k zevnímu použití, ke vtírání do pokožky, k masážím, jako přísada ke koupelím jak celkovým, tak i ke koupelím nohou, jako obklad i jako kloktadlo, nebo mírný dezinfekční prostředek.

Řada francovek je dále rozšiřována o další výrobky na podobné bázi. Jde především o masážní krémy, gely a emulze.

Zdroj: Alpa na svrab

Diskuze

V diskuzi CO NA AFTY V PUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linda.

Hodně trpím na afty v puse, proti bolesti a k rychlejšímu zahojení aft mi pomáhá čerstvý hřebíček nebo silný odvar ze šalvěje. Když ale nepomůže ani to nebo už nemůžu hřebíček a šalvěj ani vidět, koupím si Tantum Verde a kloktám nebo přímo potírám afty roztokem. Nic dalšího mi ještě nepomohlo, ani ty přípravky co mají afty pokrýt filmem aby se rychleji hojili.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Toncek.

Zdravim, na afty v puse pouzivam jako vyplachovadlo ust slivovici. Popripade namocit varivou tycinku do slivovice a afty potrit. Vyplachovani slivovici je bolestive, ale mne velice pomohlo snad to nekomu pomuze.

Zdroj: diskuze Co na afty v puse

Účinky

Aloe, alpa a acylpyrin jsou vhodné ingredience na výrobu obkladu, který má blahodárné účinky na kloubní potíže, jako jsou záněty, výrony, karpální tunely. A co přesně na výrobu léčivého mazání budete potřebovat? Tak to se dozvíte níže.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adamko.

Nemusi to byt mykoza - bohate staci nespravne spodni pradlo, spatne padnouci stih, ktery ti tu oblast poskozuje a drazdi.. Taky moc tesne kalhoty nebo dlouhe sezeni.. Nemusi to byt hned nejaka bakterie, pouze podrazdeni.. Mrkni ale i na nas blog, kde najdes i ruzne jine priciny, tak zkus porovnat ty svoje projevy.... www.vimax.cz/svedeni…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cvrk.

Mám velmi dobré zkušenosti s dětským zásypem od Alpa-Aviril s azulenem.
Káždé ráno se po osprchování a vysušení opudruju preventivně třísla a je po problému. Než jsme na to přišel, tak to byl někdy děs.
cvrk

Zdroj: diskuze Mykóza v tříslech

Dávkování

Dávkování je dle potřeby.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČEK - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Našla jsem informaci, že hřebíčkem se lze předávkovat, ale nikde není uvedeno, jaká je tedy rozumná míra použití. Kolik je tedy moc - kusů hřebíčků denně nebo množství oleje apod.. Je to očividně dost podstatná informace.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka Lorencova.

Dobrý den, 2 dny jsem potírala dásně hřebíčkovým olejem při kojení. Je to bezpečné pro dítě? A při jakém množství? Děkuji

Zdroj: diskuze Hřebíček - nežádoucí účinky

Léčba svrabu a Alpa

Jak již bylo uvedeno, tak aplikace alkoholu, potažmo alkoholového bylinného roztoku francovka na kůži nebo na povrchy nevede ke snížení počtu životaschopných roztočů.

Účinná tak zůstává pouze léčba lidí založena na jedovatých účincích masti Infectoscab nebo sírové masti a při odstraňování svrabu z povrchů je nejúčinnější vysoká teplota, mráz a čas 3 dnů bez přítomnosti jakéhokoliv hostitele.

Zdroj: Alpa na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÝ OPAR A POUŽITÍ HŘEBÍČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Sukup.

Jak použitelný je Hřebíček při Pásovém oparu?
Žena jej chce použít na první Pásový opar v životě starý 72 hod.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pásový opar je projevem manifestace viru Varicella zoster, který způsobuje plané neštovice. Po primární nákaze se virus uloží do nervových ganglií, kde přežívá bez jakýchkoliv projevů. Probudí se při stresových situacích. Stresovou situací může být onemocnění, reakce na vakcínu, psychické trauma a podobně. Virus se po takovém probuzení přemnoží a vypukne na povrch pokožky ve formě vyrážky. Tato vyrážka jde korigovat pouze včas podaným antivirotickým lékem. Tento lék je k dostání pouze na lékařský předpis. Nic jiného na pásový opar neúčinkuje. Lze pouze zmírnit projevy mazáním postiženého místa krémem. Opar trvá deset dní, a během prvních sedmi dnů může být doprovázen bolestí. Bolest lze tlumit volně prodejnými prostředky na bolest, jako je Paralen, Brufen, Voltaren. Po desátém dni se vše zklidní a na kůži zůstane stopa, která do měsíce zmizí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pásový opar a použití Hřebíčku

Receptura Alpy

Základem receptury francovky je alkoholický roztok éterických olejů, silic, vonných látek bylin a přírodního mentolu. Francovka ALPA představuje jejich optimální kombinaci, která je výsledkem pečlivé a citlivé práce autorů této jedinečné receptury. Jedinečná receptura dává francovce vlastnosti umožňující oslovit i dnešního náročného spotřebitele. Jde především o dezinfekční a antiseptické účinky, příjemný chladivý efekt, podporu zdravého prokrvení kůže atd..

Zdroj: Alpa na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem HŘEBÍČEK - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Našla jsem informaci, že hřebíčkem se lze předávkovat, ale nikde není uvedeno, jaká je tedy rozumná míra použití. Kolik je tedy moc - kusů hřebíčků denně nebo množství oleje apod.. Je to očividně dost podstatná informace.
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hřebíček ve větším množství může mít negativní účinky. Může za to éterický olej Eugenol, který dává hřebíčku jeho vůni i jeho zdravotní účinky. 10 ml Eugenolu je smrtelná dávka pro dvouleté dítě. Takové množství Eugenolu by se dalo získat z přibližně jednoho kilogramu čerstvých hřebíčků (sebraných ze stromu). Z toho je jasné, že při použití hřebíčku jako koření, není třeba se obávat, neboť většina Eugenolu vyprchá v průběhu sušení a sníst pokrm s tolika hřebíčky je nemožné. Důležité je dát si pozor na hřebíčkový olej, kde je potřeba vědět kolik obsahuje Eugenolu. Hřebíčkový olej se používá na bolest zubů a zde hrozí riziko spolknutí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hřebíček - nežádoucí účinky

Historie Alpy

Značka ALPA, a především francovka této značky, je již více než 100 let zcela přirozenou součástí našeho života. Její historie začíná v roce 1805, kdy Napoleonovi vojáci opouštějí obsazenou Vídeň a zanechávají po sobě několik sudů nápoje s výraznou, ostře aromatickou vůní francouzského koňaku. Vídeňáci, mající v oblibě svá sladká vína, nepřišli této francouzské národní specialitě na chuť, ale objevili příjemný pocit a osvěžující účinky při vtírání do kůže. Prázdné sudy po francouzském koňaku jim pak posloužily pro přípravu vlastního alkoholového extraktu z různých bylin podle rakouské fantazie, který začali nazývat francovkou.

Francovka vyráběná pod značkou ALPA se poprvé spotřebitelům představila již v roce 1913. Ve stejném roce byla rovněž zaregistrována ochranná známka ALPA. Společnost Alpa vyrábí francovku podle původní osvědčené receptury dodnes. Na francovce je charakteristické nejen její aroma, ale také stále stejný obal, ve kterém se s ní spotřebitel tradičně od začátku produkce setkává až dodnes.

Historie společnosti ALPA je historií stabilní a prosperující společnosti. Obliba značky ALPA přetrvala dlouhá desetiletí. Po předválečné etapě výroby v Brně se závod v roce 1948 přestěhoval do Velkého Meziříčí. V roce 1994 proběhla privatizace a společnost ALPA je dnes moderním a perspektivním podnikem. Vlastnictví tradiční české značky a přes 100 let trvající spokojenost zákazníků je nejcennějším klenotem, který zdobí značku ALPA.

Zdroj: Alpa na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem HŘEBÍČEK - NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Hřebíček ve větším množství může mít negativní účinky. Může za to éterický olej Eugenol, který dává hřebíčku jeho vůni i jeho zdravotní účinky. 10 ml Eugenolu je smrtelná dávka pro dvouleté dítě. Takové množství Eugenolu by se dalo získat z přibližně jednoho kilogramu čerstvých hřebíčků (sebraných ze stromu). Z toho je jasné, že při použití hřebíčku jako koření, není třeba se obávat, neboť většina Eugenolu vyprchá v průběhu sušení a sníst pokrm s tolika hřebíčky je nemožné. Důležité je dát si pozor na hřebíčkový olej, kde je potřeba vědět kolik obsahuje Eugenolu. Hřebíčkový olej se používá na bolest zubů a zde hrozí riziko spolknutí.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Děkuji za odpověď, pane Cempírku. Tak se už nebudu obávat cucat pár hřebíčků, když mě zlobí zuby nebo si vyplachovat ústa hřebíčkovým výluhem.

Zdroj: diskuze Hřebíček - nežádoucí účinky

Vlasová voda Luna

Lopuchová voda od Luny má obsah 120 ml a je určena pro slabé vlasy s tendencí vypadávat. Rovněž má pozitivní vliv na pokožku hlavy a zabraňuje tvorbě lupů. Po 3minutovém vmasírování do pokožky hlavy zanechává příjemný pocit s lehkým nádechem přírodní vůně.

Nevýhodou tohoto produktu je, že jakmile se balení otevře, nedá se zavřít, a tudíž ani přepravovat. U tohoto výrobku se totiž odstřihuje špička protáhlého uzávěru. Výhodou tohoto balení ale je, že se lopuchová voda díky protáhlé špičce dobře aplikuje přímo na kořínky vlasů. Vlasová voda Luna se nanáší na vlhkou nebo suchou pokožku. Masáž se provádí po dobu cca 3 minut. Zde můžete koupit vlasovou vodu Luna od značky Alpa.

Značka ALPA, a především Francovka této značky, je již více než 100 let zcela přirozenou součástí našeho života. Historie společnosti ALPA je historií stabilní a prosperující společnosti. Obliba značky ALPA přetrvala dlouhá desetiletí. Po předválečné etapě výroby v Brně se závod v roce 1948 přestěhoval do Velkého Meziříčí. V roce 1994 proběhla privatizace a společnost ALPA je dnes moderním a perspektivním podnikem. Vlastnictví tradiční české značky a přes 100 let trvající spokojenost zákazníků je nejcennějším klenotem, který zdobí značku ALPA.

Zdroj: Lopuchová vlasová voda na zhoustnutí vlasů

Ingredience

Na tento lektvar budete potřebovat: 1 x 160ml skleničku Francovky LESANA, 10 tablet acylpyrinů, 4 hřebíčky, 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg).

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Postup

A jak na to? Zcela jednoduše: Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů a pokrájené listy aloe a rozmixujeme vše tyčovým mixérem. Sklenici uzavřeme a postavíme na 3 dny do chladné tmavé spíže a občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Dávkování

A jak připravenou směs používat? To je snadné: Na mul nebo plátýnko dáme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme mikrotenovým sáčkem a převážeme. Obklad je vhodný na noc – je dost silný, až ostrý. Kdo má choulostivější pokožku, měl by si před obkladem místo namazat kostivalovým krémem.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Jak se používá Alpa na svrab

Francovka vyráběná pod značkou Alpa v sobě obsahuje líh, ve kterém je rozpuštěn extrakt z bylin, který ji propůjčuje charakteristickou vůni a účinky. Právě alkohol by se mohl podílet na likvidaci svrabu v domácnosti. Je to ale skutečně pravda?

Alpou se nedá léčit svrab na lidské kůži, neboť Alpa, respektive žádný alkohol, nemá sílu usmrtit tyto roztoče a jejich vajíčka zaryté hluboko v lidské kůži [1]. Jak vyplívá z uvedené vědecké studie, tak se lihem nedají usmrtit ani samečci, kteří jsou zrovna na povrchu kůže. Samečci roztoče lidského svrabu si totiž v lidské kůži hloubí pouze mělké chodbičky a většinu času jsou na povrchu kůže. Oproti tomu oplodněné samičky se zavrtávají hluboko do spodních vrstev kůže, kam kladou svá vajíčka. Z vajíček postupně vznikají stále noví a noví samečci a samičky, kteří se dále množí, což činí Alpu neúčinnou, pokud na ní budeme hledět, jako na domácí lék proti svrabu.

Francovka od společnosti Alpa nemůže být ani účinným pomocníkem v boji proti svrabu na pevném povrchu. Například podlahy, nábytek, sedačky, oděv nebo koberce mohou být postříkány sprejem vyrobeným z Alpy, ale jediné, čeho se touto aplikací dosáhne, je charakteristická vůně ošetřeného povrchu. Roztoči však přežijí a mohou nadále infikovat své nové hostitele.

Zdroj: Alpa na svrab


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP