Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALPA S ACYLPYRINEM

OBSAH

Acylpyrin a francovka je kombinace, kterou využívají lidé k řešení mnoha problémů. Na internetu naleznete zaručené recepty, které zabírají. Mějte ale na paměti, že se jedná o lidovou tvořivost a žádný z receptů nebyl odborně ověřen, ať už ohledně účinnosti na popisované potíže nebo z hlediska neškodnosti vůči lidskému zdraví.

Zdroj: Acylpyrin a francovka

Diskuze

V diskuzi ACYLPYRIN A FRANCOVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Doubravova věra.

Prosím o radu-v receptech na směs francovka+acylpyrin /aspyrin/ se uvádí 10 tablet ale množství francovky ne chci to použít na bplaví klouby ,kolena. Děkuji za info

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena.

Používá se lahvička Alpa Francovka 160ml.

Zdroj: diskuze Acylpyrin a francovka

Účinky

Alpa dohromady s acylpyrinem prý zabírá na bolavá ouška. Doporučuje se také jako obklad na karpální tunely, na záněty, výrony nebo na popraskané paty či kuří oka.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Diskuze

V diskuzi MAZÁNÍ NA KLOUBY ALPA ACYLPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda toto mazání mouhou používat i těhotné ženy na bolest zad?
Děkuji za odpověď Elena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Na klouby je dobrý Wobenzym.

Zdroj: diskuze Mazání na klouby alpa acylpyrin

Alpa na svrab

Alpa dohromady s acylpyrinem prý zabírá na bolavá ouška. Doporučuje se také jako obklad na karpální tunely, na záněty, výrony nebo na popraskané paty či kuří oka. Ovšem pro léčbu svrabu nejsou dostupná data, která by účinnost Alpy prokázala.

Zdroj: Léky na svrab

Poradna

V naší poradně s názvem MAZÁNÍ NA KLOUBY ALPA ACYLPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Elena.

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda toto mazání mouhou používat i těhotné ženy na bolest zad?
Děkuji za odpověď Elena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest zad v těhotenství můžete zmírnit vhodným cvičením podle Mojžíšové. Co se týče mazání, tak jedině po konzultaci se svým gynekologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mazání na klouby alpa acylpyrin

Na co si dát pozor

Vězte, že se jedná o lidovou tvořivost a žádný z receptů nebyl odborně ověřen, ať už ohledně účinnosti na popisované potíže, nebo z hlediska škodlivosti vůči lidskému zdraví. A protože zaručené recepty lidé posílají také přímo výrobcům francovky, ti se na jejich základě rozhodli vyrábět například francovku s extraktem kaštanu a hřebíčku.

A jaké jsou vaše zkušenosti s acylpyrinem a Alpou?

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Využití Alpy

Francovka ALPA je určena převážně k zevnímu použití, ke vtírání do pokožky, k masážím, jako přísada ke koupelím jak celkovým, tak i ke koupelím nohou, jako obklad i jako kloktadlo, nebo mírný dezinfekční prostředek.

Řada francovek je dále rozšiřována o další výrobky na podobné bázi. Jde především o masážní krémy, gely a emulze.

Zdroj: Alpa na svrab

Diskuze

V diskuzi OŠETŘENÍ LUPŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Dobrý den,
přišel mi mejlík s různými babskými radami a jedna mne zaujala, píše o ní zde i "Láďa". Jedná se o léčbu lupů Acylpyrinem. Lupy mne trápí již od puberty, nakoupila jsem již během této doby hromadu "léčebných" prostředků, které kdybych přepočítala na finance, mám asi velmi pěkný zájezd v zahraničí. Vyzkoušela jsem tedy "babskou radu" a musím říct, že je to prostě zázrak. Jsem nadšená!! Lupy z mých tmavých kostýmků zmizely. 2 acylpyriny rozdrtím ve hmoždíři a smíchám je s jakýmkoliv dostupným šamponem, natřu na hlavu a nechám 2-3 minuty působit a pak smyji. Prostě zázrak za pár korun. Zatím jsem aplikovala pouze 1x a mám již 14 dní "pokoj". Všem rozhodně doporučuji!!!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ošetření lupů

Účinky

Aloe, alpa a acylpyrin jsou vhodné ingredience na výrobu obkladu, který má blahodárné účinky na kloubní potíže, jako jsou záněty, výrony, karpální tunely. A co přesně na výrobu léčivého mazání budete potřebovat? Tak to se dozvíte níže.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Diskuze

V diskuzi MYKÓZA V TŘÍSLECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Adamko.

Nemusi to byt mykoza - bohate staci nespravne spodni pradlo, spatne padnouci stih, ktery ti tu oblast poskozuje a drazdi.. Taky moc tesne kalhoty nebo dlouhe sezeni.. Nemusi to byt hned nejaka bakterie, pouze podrazdeni.. Mrkni ale i na nas blog, kde najdes i ruzne jine priciny, tak zkus porovnat ty svoje projevy.... www.vimax.cz/svedeni…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cvrk.

Mám velmi dobré zkušenosti s dětským zásypem od Alpa-Aviril s azulenem.
Káždé ráno se po osprchování a vysušení opudruju preventivně třísla a je po problému. Než jsme na to přišel, tak to byl někdy děs.
cvrk

Zdroj: diskuze Mykóza v tříslech

Dávkování

Dávkování je dle potřeby.

Zdroj: Alpa a acylpyrin

Léčba svrabu a Alpa

Jak již bylo uvedeno, tak aplikace alkoholu, potažmo alkoholového bylinného roztoku francovka na kůži nebo na povrchy nevede ke snížení počtu životaschopných roztočů.

Účinná tak zůstává pouze léčba lidí založena na jedovatých účincích masti Infectoscab nebo sírové masti a při odstraňování svrabu z povrchů je nejúčinnější vysoká teplota, mráz a čas 3 dnů bez přítomnosti jakéhokoliv hostitele.

Zdroj: Alpa na svrab

Receptura Alpy

Základem receptury francovky je alkoholický roztok éterických olejů, silic, vonných látek bylin a přírodního mentolu. Francovka ALPA představuje jejich optimální kombinaci, která je výsledkem pečlivé a citlivé práce autorů této jedinečné receptury. Jedinečná receptura dává francovce vlastnosti umožňující oslovit i dnešního náročného spotřebitele. Jde především o dezinfekční a antiseptické účinky, příjemný chladivý efekt, podporu zdravého prokrvení kůže atd..

Zdroj: Alpa na svrab

Historie Alpy

Značka ALPA, a především francovka této značky, je již více než 100 let zcela přirozenou součástí našeho života. Její historie začíná v roce 1805, kdy Napoleonovi vojáci opouštějí obsazenou Vídeň a zanechávají po sobě několik sudů nápoje s výraznou, ostře aromatickou vůní francouzského koňaku. Vídeňáci, mající v oblibě svá sladká vína, nepřišli této francouzské národní specialitě na chuť, ale objevili příjemný pocit a osvěžující účinky při vtírání do kůže. Prázdné sudy po francouzském koňaku jim pak posloužily pro přípravu vlastního alkoholového extraktu z různých bylin podle rakouské fantazie, který začali nazývat francovkou.

Francovka vyráběná pod značkou ALPA se poprvé spotřebitelům představila již v roce 1913. Ve stejném roce byla rovněž zaregistrována ochranná známka ALPA. Společnost Alpa vyrábí francovku podle původní osvědčené receptury dodnes. Na francovce je charakteristické nejen její aroma, ale také stále stejný obal, ve kterém se s ní spotřebitel tradičně od začátku produkce setkává až dodnes.

Historie společnosti ALPA je historií stabilní a prosperující společnosti. Obliba značky ALPA přetrvala dlouhá desetiletí. Po předválečné etapě výroby v Brně se závod v roce 1948 přestěhoval do Velkého Meziříčí. V roce 1994 proběhla privatizace a společnost ALPA je dnes moderním a perspektivním podnikem. Vlastnictví tradiční české značky a přes 100 let trvající spokojenost zákazníků je nejcennějším klenotem, který zdobí značku ALPA.

Zdroj: Alpa na svrab

Vlasová voda Luna

Lopuchová voda od Luny má obsah 120 ml a je určena pro slabé vlasy s tendencí vypadávat. Rovněž má pozitivní vliv na pokožku hlavy a zabraňuje tvorbě lupů. Po 3minutovém vmasírování do pokožky hlavy zanechává příjemný pocit s lehkým nádechem přírodní vůně.

Nevýhodou tohoto produktu je, že jakmile se balení otevře, nedá se zavřít, a tudíž ani přepravovat. U tohoto výrobku se totiž odstřihuje špička protáhlého uzávěru. Výhodou tohoto balení ale je, že se lopuchová voda díky protáhlé špičce dobře aplikuje přímo na kořínky vlasů. Vlasová voda Luna se nanáší na vlhkou nebo suchou pokožku. Masáž se provádí po dobu cca 3 minut. Zde můžete koupit vlasovou vodu Luna od značky Alpa.

Značka ALPA, a především Francovka této značky, je již více než 100 let zcela přirozenou součástí našeho života. Historie společnosti ALPA je historií stabilní a prosperující společnosti. Obliba značky ALPA přetrvala dlouhá desetiletí. Po předválečné etapě výroby v Brně se závod v roce 1948 přestěhoval do Velkého Meziříčí. V roce 1994 proběhla privatizace a společnost ALPA je dnes moderním a perspektivním podnikem. Vlastnictví tradiční české značky a přes 100 let trvající spokojenost zákazníků je nejcennějším klenotem, který zdobí značku ALPA.

Zdroj: Lopuchová vlasová voda na zhoustnutí vlasů

Ingredience

Na tento lektvar budete potřebovat: 1 x 160ml skleničku Francovky LESANA, 10 tablet acylpyrinů, 4 hřebíčky, 5 velkých listů aloe stromovité nebo 1 větší list aloe vera (cca 10 dkg).

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Postup

A jak na to? Zcela jednoduše: Alpu vlijeme do zavařovací sklenice, do které nasypeme 10 acylpyrinů a pokrájené listy aloe a rozmixujeme vše tyčovým mixérem. Sklenici uzavřeme a postavíme na 3 dny do chladné tmavé spíže a občas protřepeme. Po 3 dnech je obklad připraven posloužit bolavým kloubům.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Dávkování

A jak připravenou směs používat? To je snadné: Na mul nebo plátýnko dáme kaši z aloe, kterou přiložíme na bolavé místo, přikryjeme mikrotenovým sáčkem a převážeme. Obklad je vhodný na noc – je dost silný, až ostrý. Kdo má choulostivější pokožku, měl by si před obkladem místo namazat kostivalovým krémem.

Zdroj: Aloe, Alpa, Acylpyrin - mazání

Alpa s hřebíčkem

Recept: Ponořte do Alpy hřebíčky – nahusto a zcela potopené. Nechte louhovat 14 dní. Přeceďte přes plátýnko a nalijte do rozprašovače.

Použití: Tímto repelentem si postříkejte boty, ponožky, kalhoty, ruce i oblast okolo krku, než vyrazíte do lesa. Nastříkejte jím i okenní rámy doma.

Pro zajímavost: Žvýkání hřebíčku reguluje překyselení organismu.

Zdroj: Hřebíček - nežádoucí účinky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP