Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ALTERNATIVNÍ MEDICÍNA VARIKOKELA

OBSAH

Sedmá kapitola – Čínská medicína a běžné dětské nemoci

Tak zde se dozvíte, jak na koliku, dětskou žloutenku, zvracení mléka, průjem, opruzeniny, potničky, kašel a mnoho dalších onemocnění.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČITEL OTEC PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie vitovjáková.

Dobrý den,
prodělala jsem zánět žil na pravé noze a hrozí mi operace ( metodou parvacross ). Existuje nějaká možnost, že bych se mohla operaci vyhnout ? Mám totiž strach z anestezie, přece jen už nejsem nejmladší ( 66).
Prosím o radu.
mvit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Krosektomie se dnes provádí velmi šetrně. Dochází při ní k preparaci zdravých žil, kterými se pak nahrazují ty poničené zánětem. Vlastně se dá říci, že je to zatím nejlepší způsob, jak vrátit zpět původní žilní funkce, jako před zánětem. Anestezie se bát nemusíte. Pokud byste nechtěla celkovou anestezii, tak můžete požádat o epidurální anestezii, při které zůstáváte při vědomí a znecitliví se vám jen spodní část těla. Alternativní medicína je při léčbě již poničených žil slabá. Může pomoci jen daleko před tím, než zánět zničí žíly.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčitel otec pleskač

Pátá kapitola – Jak čínská medicína diagnostikuje děti

V této kapitole se dozvíte, jak lékaři tradiční čínské medicíny rozlišují jednotlivé syndromy. K tomu používají tři základní metody. A jaké, tak to se dozvíte v publikaci.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veru.

Já trpím odjakživa ekzémy a popraskanou pokoškou, a jediná spolehlivá medicína je obyčejná VAZELÍNA - doporučuju všem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rada

Celostní medicína Plzeň

Celostní medicína Plzeň představuje léčbu člověka jako celku, to znamená na úrovni jeho fyzického těla, jeho energetické a regulační úrovni, dále na úrovni psychické a duchovní. Přednosta: prim. MUDr. Jaromír Pelčík.

Více informací o Celostní medicíně Plzeň naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Poradna

V naší poradně s názvem ALTERNATIVNÍ LÉČBA RAKOVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislav.

Dobrý den, maminka má zhoubný nádor na ledvině. Jedna ledvina vyoperovaná, druhá částečně vyoperovaná (zbytek ledviny nefunkční). Jedná se o grawitzův tumor, metastáze v uzlinách, cévách , svalech a zřejmě i na plicích. Nádor je označen g4- tedy nejvíce agresivní. Lékaři již nedávají žádnou naději a na vlastní riziko ji zřejmě odvezeme domů (dle lékářů zemřít). Nechceme se však vzdát bez boje proto bojujeme alternativní léčbou, které věřim více než chemoterapiím. Mamka pobírá z prášků pouze paralen na teplotu a zřejmě nějaký prášek na srdce. Dále proti problémům při dýchání dostává cca jednou za den morfín.
Chtěl jsem se zeptat na níže sepsaný jídelníček, který jsme sestavili.


Ráno – 250 ml zeleninové štávy,
Tvaroh se lněným olejem a rozemletými lněnymi semínky cca 8lžic
Aloe vera – 30ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Oběd- zásaditá potrava (zelenina)
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Odpoledne- zeleninová štáva 250ml
Večeře- zelenina/ovoce
Aloe vera 30 ml
Roztok javorový sirup + zažívací soda 1 lžička
Čaj z kořene pampelišky
Případné doplňky-liposomální vitamín C, koloidní stříbro,chlorela, graviola , cordyceps
Z těchto doplňků bych vybral pouze něco, aby se vše nepřeplácalo a aby bylo tělo schopno vše strávit a vyloučit. Celkem se mi líbí graviola a vit. C. Mam ale obavy vzhledem k nefunkčnosti ledvin zda nemohou nastat nějaké problémy? Proto prosim o radu, opakuji že ledviny nefungují a mamka chodí 3x týdně na dialízu.
Dále bych chtěl poradit s léčbou chloridem cesným- tato léčba se mi zdá velmi účinná , ale myslím, že je zde nutné poradit se o dávkování,aby se to více nezhoršilo. Mamka váží cca 60kg a je jí 59let. Našel jsem toto dávkování , nevím co je z toho nejvíce důležité, nebo zda jde něco vynechat, či není li problév v ledvinách?
Denní dávkování rozložené na 3 až 4 dávky
a. CsCl (chlorid cesný) 3 – 6 gramů (viz poznámky autora 1,2,3)
b. KCl (chlorid draselný) 2 – 4 gramy
c. Vitamn C 5 – 10 gramů
d. Vitamín A 50 000 international units
e. Zn gluconate 100 – 200 miligramů
f. Organický selén 100 – 200 mikrogramů
g. Amygdalin (laetrile) Podle ošetřujícího lékaře

Mohl byste mi něco doporučit či poradit? Děkuji mnohokrát
Vladislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Podle popsané diagnózy se skutečně jedná o terminální fázi v životě vaší maminky. Chápu vaši snahu za každou cenu něco podniknout k prodloužení života, ale v některých situacích to bohužel nedokážeme vůbec ničím a toto je zřejmě ten případ. Váš jídelníček je dobrý. Důležité je aby vyhovoval požadavkům nofrologů, kteří dozorují dialýzu, s nimi je to třeba prodiskutovat. Také je třeba brát ohledy na chuťové požadavky vaší maminky, aby ji především jídlo chutnalo.
Připravte se na to že maminka brzi zemře a přijmněte to jako součást její další existence v nové dimenzi. Vnímejte to jako transofrmaci jejího života do nových podmínek, kde nebude tato její nemoc ani bolesti, které nyní má. Tím že zemře se vysvobodí z pozemských těžkostí a nalezne klid a odpočinek. Když toto přijmete, tak ulehčíte její odchod pro ní samotnou i pro sebe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Alternativní léčba rakoviny

Devátá kapitola – Jak najít čínského lékaře

Řeknete si, že jednoduše, ale není to tak jednoduché. Není lékař jako lékař! Důležité jsou jednotlivé prvky, které jsou popsány v této kapitole. Pokud je lékař tradiční čínské medicíny nebude splňovat, tak dostanete jen zlomek toho, co čínská medicína dokáže nabídnout.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍRODNÍ LÉK NA SCHIZOFRENIE A DEPRESE A ÚNAVU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, mamka je psychicky labilní člověk a na jaře a podzim trpí totální únavou a depresemi. Je schopná prospat celý den, nic ji nebaví, má řeči o sebevraždě atd, Sama se již léčí u své psychiatričky ( nějaký druh schizofrenie ) , avšak bych jí ráda pomohla přírodní cestou, jelikož její léky na tento druh depresí nepomáhají... Poradíte prosím nějaký účinný přípravek na deprese, nechuť k života a únavu? Moc děkuji. Jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Existuje několik bylinek, které ovlivňují psychiku, jako například třezalka nebo meduňka, ale jejich kombinace se stávající léčbou je riziková. Mnohem lepší je kontaktovat lékaře psychiatra a informovat ho o zhoršení psychického stavu, protože je zde celá řada léků, které mohou být použity při těchto výkyvech. Nemyslete si, že alternativní medicína bude v tomto případě účinnější než léčivo z lékárny, nebude a navíc samovolná změna v léčbě přinese akorát tak zhoršení. Můžete zkusit poslat maminku na skupinovou terapii, kde jsou přítomni lidé se stejnými problémy a mezi sebou si vyměňují informace a zkušenosti za dohledu zkušeného mediárora. O konání takových skupinových terapií se dozvíte v ordinaci psychiatra. Zároveň je třeba dohlédnout, aby vaše maminka skutečně užívala předepsanou léčbu a nevynechávala.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přírodní lék na schizofrenie a deprese a únavu

Josef Jonáš

Poradna MUDr. Josefa Jonáše poskytuje služby v oblasti celostní (neboli alternativní) medicíny. Člověka bereme jako celek a nedíváme se jen na nemoci jednotlivých orgánů, ale hledáme vztahy a souvislosti mezi orgány, tkáněmi aj. Celostním přístupem ke člověkovi zjistíme, že příčina onemocnění není často v nemocném orgánu, ale v orgánu vzdálenějším, zdánlivě nesouvisejícím. Pomocí základní diagnostické metody EAV (elektroakupunktura dle dr. Volla) lze odhalit nemoci již v raném stádiu a stanovit vhodné přírodní preparáty ke zlepšení zdravotního stavu. Vznik samostatné poradny se datuje k srpnu 2011. K tomu, aby byla naše metoda úspěšná, je zapotřebí aktivní účast samotných klientů i změna jejich životního stylu a úprava stravy.

Více informací o celostní medicíně MUDr. Josefa Jonáše naleznete zde.

Zdroj: Celostní medicína

Diskuze

V diskuzi NUTRIČNÍ MEDICÍNA. LÉČBA STRAVOU POD DOHLEDEM. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

Vyvarovat se mouky a cukru je rozhodne dobra cesta. Zdravy zivotni styl je cestou k dlouhovekosti. Pokud k tomu sportujete, je to nejlepsi kombinace (pak vam samozrejme doporuci vitaminy, proteiny apod. doplnky stravy, skvely je treba curenzym

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milena Camprová.

Dobrý den, existuje pro celiaka bezlepkový Pangamin ?
Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Nutriční medicína. Léčba stravou pod dohledem.

Desátá kapitola – Vývojové milníky

V této kapitole se dozvíte, zda se vaše dítě vyvíjí správně. Jedná se v podstatě o všeobecného průvodce pro rodiče dítěte.

Co dodat závěrem: Jedná se o velmi zajímavou publikaci, která umožňuje nahlédnout do prastaré čínské medicíny, která je velmi užitečná i pro současné děti. Knihu můžete zakoupit v tomto ověřeném obchodě: Bob Flaws - Dětské zdraví & tradiční čínská medicína.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Poradna

V naší poradně s názvem KURKUMA A RAKOVINA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk .

Lze kurkumu užívat při alternatívní lečbě rakoviny jater-lekařsky se nedá léčit.
Jak a v jakém množství.
Děkuji za odpověď.
ZK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle světových poznatků kurkuma, respektive Curcumin, není lék na rakovinu jater, ale může hrát důležitou roli, jako podpůrný prostředek v jejich konzervativní léčbě pomocí cytostatik. Maximální bezpečná dávka, která byla ověřena lékařskou studií, je 8 gramů cucruminu denně po dobu tří měsíců. Máte-li zájem o další hloubání v této oblasti, tak zde přikládám odkaz na anglicky psaný článek, který se věnuje tomuto tématu: www.canceractive.com…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kurkuma a rakovina jater

Citalon cena

Citalon je antidepresivum a je k dostání jen na lékařský předpis. Aktuální seznam cen Citalonu v českých lékárnách je zde.

Zdroj: Citalon, alternativní zbraň na deprese

Diskuze

V diskuzi NEJÚČINĚJŠÍ ODSTRANĚNÍ BRADAVIC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tonička.

Jedině zkusit nějakou alternativní metodu. Popsané jsou například tady: www.jakselecit.cz/ko…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Nejúčinější odstranění bradavic

Držitel rozhodnutí o registraci Citalonu

Sandoz GmbH, Kundl, Rakousko.

Zdroj: Citalon, alternativní zbraň na deprese

Diskuze

V diskuzi CELOSTNI MEDICÍNA OLOMOUC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alois Němec.

Dobrý den.Může člověk normálně chodit,fungovat...,pokud zrovna utrpí kontuzi,kompresi či obyčejný otřes mozku?Zajímalo by mě,jak dobře se to dá odhalit. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Celostni medicína olomouc

Hodnocení knihy

Kniha obsahuje cenné rady pro toho, kdo chce svoji rodinu léčit alternativním způsobem. Kniha je velice dobře napsaná. Jedná se o pomocníka nejen při dětských onemocněních. Opravdu stojí za to si knihu přečíst a dodržovat zásady v knize popsané. Pokud se nad myšlenkami uvedenými v této knize zamyslíte, tak opravdu dávají smysl.

Kniha má 154 stran a je rozdělena do 10 kapitol. Koupit ji můžete v tomto ověřeném obchodě: Bob Flaws - Dětské zdraví & tradiční čínská medicína.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Diskuze

V diskuzi DNA PŘÍZNAKY ONEMOCNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sládková Soňa.

Prosím, mám dotaz, vadí při dně luštěniny?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.alternativni.

Já myslím že tu někdo snad neumí číst????
Samozřejmě že luštěniny z důvodu vysokého obsahu purinů
ZVYŠUJÍ KYSELINU MOČOVOU, a konzumovat se nesmí

Zdroj: diskuze Dna příznaky onemocnění

Bylinná čínská patentní medicína

Tímto názvem jsou v Číně označovány standardní bylinné směsi tradiční čínské medicíny, jejichž složení vznikalo po staletí na základě dlouhodobých zkušeností starých čínských lékařů. Jejich účinek je již dlouho znám a prověřen na obrovském vzorku populace. Současně jsou i tyto bylinné směsi (jejich názvy a kódy) chráněny ochrannou známkou, jejímž výlučným vlastníkem je firma TCM Herbs. Často se tyto bylinné směsi v tabletách mezi sebou kombinují kvůli dosažení lepšího efektu.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Diskuze

V diskuzi TO SVEVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den, v článku se zminujete o alternativní léčbě rakoviny slinivky (byliny, aminokyseliny). Mohla bych poprosit o podrobnější informace?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Svevi.

Anona ostnitá je plod stromu graviola, a to je zázračný zabiják rakovinných buněk, 10000x silnější než chemoterapie. Účinně útočí na zhoubné buňky 12 typů rakoviny a zabíjí je, včetně rakoviny tlustého střeva, prsu, prostaty, plic a slinivky. O třech složkách je dokázáno, že jsou při zpomalování růstu rakovinných buněk 10 000 krát silnější než Adriamycin, běžně používané chemoterapeutické léčivo! A co navíc, na rozdíl od chemoterapie složky extrahované ze stromu graviola selektivně pronásledují a zabíjí pouze rakovinné buňky. Nepoškozují zdravé buňky!
Dále si přečtěte informace od MUDr. Warburga a Dr. Budwigové
Používejte: čínské houby, colostrum direct, aloe vera gel Sivera, breussova zeleninová směs, čaje protirakovinné - aspoň půl litr denně jednoho z čajů /šalvěj + meduňka + třezalka + máta/ s čajem z červeného lapacha/čaj Inků/, z pakostu smrdutého a Guduchi-nepálsky-vše k dostání v lékárnách, lněný olej + lněné semínko + 10 %tvaroh/silný alt. protirakovin. přípravek dle Dr. Budwigové, kličkový olej- denně 1-2polévkové lžíce /lze užívat současně s kefírem z tibetské houby, anone ostnitá, vitamin- B17 k dostání z Mexica, USA, náš preparát obsahuje zanedbatelné množství, enzymy - 1 až 2x ročně využívat Wobenzym 800mg 3x denně 10tbl půl hod před jídlem. Při zažívacích obtížích dop. tibetskou houbu k výrobě kefíru/snadné, levné, zharmonizuje mikrobiální systém střev a navrátí potřebnou chuť k stravování. Vždy alternativní léčbu konzultujte se svým lékařem.

Zdroj: diskuze to svevi

Osmá kapitola – Případové studie

V této kapitole jsou uvedeny konkrétní případy autora z praxe a jeho postupy v léčbě. Je zde popsáno pět různých případových studií a jejich konkrétní léčba.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Druhá kapitola – Hlavní příčiny většiny dětských nemocí

Tato kapitola je praktická a uvede čtenáře do problematiky vzniku nemocí. Seznámí ho se stravou, zánětem a trávením jako původcem nemocí.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

První kapitola – Úvod do tradiční čínské medicíny

Tato kapitola seznámí čtenáře s tradiční čínskou medicínou a odpoví na otázku, co je na čínské medicíně tak výjimečného. Je psaná laickým a srozumitelným jazykem.

Zdroj: Bob Flaws a tradiční čínská medicína

Celostní medicína

Celostní péči vyhledává v ČR čím dál víc lidí a psychosomatický přístup zasahuje téměř do všech lékařských oblastí. Připravovaná vyhláška ministerstva zdravotnictví je první malý krok vpřed. Návrh definuje, u jakých lékařských specializací by bylo možné si psychosomatiku dostudovat, ale není ještě jasné, jakým způsobem by byla realizovaná v praxi – co by všechno obnášelo tříleté vzdělání, co by obnášela náplň oboru. Není jasné, jak by se dál realizovala tato odbornost v praxi, jak by se k tomu postavily pojišťovny a jak by byla léčba hrazena.

Léčit tělo a duši zároveň by se měl pokusit každý lékař v jakémkoliv oboru, shodují se propagátoři komplexního přístupu. Doktorům ale brání nedostatek času a soukromí. Celostní medicína není nic nového než návrat ke zkušenosti a praxi starých rodinných doktorů. Dříve totiž znal takový doktor prarodiče nebo děti pacienta a měl přehled o životě rodiny.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz

Jaké jídlo a pití při užívání přípravku Citalon?

Během užívání přípravku Citalon nepijte alkohol. Alkohol může totiž příznaky nebo nežádoucí účinky zhoršit. Citalopram lze užívat s jídlem nebo bez jídla.

Zdroj: Citalon, alternativní zbraň na deprese

Lékaři a kliniky

Celostní medicína nabízí pouze přírodní způsob léčby, který nemá žádné vedlejší účinky. Po ní bude vaše tělo očištěno od všech vlivů, které by mohly vyvolat další nemoc. Celostní medicína dokáže vyléčit vše. Od akutních bolestivých stavů až po dlouhodobá onemocnění. Délka léčby závisí na aktuálním zdravotním stavu pacienta a jeho spolupráci. Pokud uvěříte celostní medicíně, výsledek na sebe nenechá dlouho čekat. Podle filozofie celostní medicíny nemoc vzniká při narušení rovnováhy mysli či duše. Udržujte proto svou mysl i duši v harmonii. Využijte orientální duchovní cvičení, při nichž si uvolníte svou mysl. Odreagujete se od vašich problémů a trápení. Dopřejete vaší duši i mysli odpočinek.

Celostní medicína využívá přírodní metody léčby

  • fytoterapie – léčba pomocí léčivých výtažků z rostlin
  • astromedicína
  • orientální učení – jóga, reiki, feng shui, ájurvéda, shiatsu
  • akupunktura, akupresura

Pokud se rozhodnete navštívit lékaře zabývající se tímto druhem medicíny, počítejte s tím, že od vás bude vyžadovat úpravu jídelníčku či změnu způsobu života.

Zdroj: Celostní medicína


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP