Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ANTIBIOTICKÉ MASTIČKY

OBSAH

Léčba ječného zrna

  • Teplý obklad – jemně přitlačte teplou žínku proti víčku na dobu 10 minut; tento proces by se měl opakovat 4krát denně.
  • Masáže – jemné masírování postižené oblasti.
  • Použití očních kapek – oční kapky nebo antibiotické masti mohou pomoci léčit infekci. Oční lékař vám doporučí, které jsou ve vašem případě nejlepší.

Zdroj: Ječné zrno

Diskuze

V diskuzi OČNÍ VÍČKA KTERÁ SVĚDÍ A JSOU NATEKLÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika Petrakovičová.

Dobrý den,chtěla bych prosím poradit.Je to víc jak rok,co si nechávám prodlužovat řasy,teď se mi stalo,že mi pravé horní víčko nateklo,svědí,a je červené,je to dost nepříjemné a bolestivé..neustále ho pak šudlím prstem ať tolik nesvědí,ale je to pak ještě horší,moc děkuji za radu co s tím dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila.

Mám každý den strašně nateklé pod víčka už nevím co mám dělat mám syndrom suchého oka slzí mi oči mám i mastičku kapky antibiotické od lékařky a nic nepomáhá tak prosím poradte Děkuji

Zdroj: diskuze Oční víčka která svědí a jsou nateklá

Kde můžu koupit minocyklin

V Čechách je situace nyní velmi složitá, lék je teoreticky možno získat přes institut mezinárodního dovozu léků, ale jen na základě receptu, který napíše specialista (bohužel ne každý ho chce psát), a navíc musí recept schválit antibiotické centrum. S lékem byly spíše komplikace a převažovaly nežádoucí účinky, proto byl stažen a místo něj je nyní předepisován především doxycyklin.

Zdroj: Zkušenosti s minocyklinem

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ TEČKY V KOUTKU OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, před několika dny jsem objevil bílé tečky v koutku oka, v té červené části.Tak se chci zeptat, z čeho to asi může být ?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Petře, tohle vypadá na nějaké polypy. Doporučuji zajít v Kroměříži na oční, aby se ti na to mrkli. Obvykle to spraví antibiotické kapky - nejčastěji Maxitrol. Recept na Maxitrol dostaneš od očního.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé tečky v koutku oka

Spálová angína v těhotenství

Spálová angína v těhotenství nevede k žádnému bezprostřednímu ohrožení plodu, ale představuje samozřejmě určitou zátěž pro organismus matky a nutnost antibiotické léčby.

Zdroj: Spálová angína

Diskuze

V diskuzi MŮŽE SE KOMBINACE WARFARIN ORION S ANTIBIOTIKAMA NOROCLAV ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Prosím o informaci pro mého pejska má mozkovou příhodu a dostal Warfarin Orion 3mg. Ovšem, než se přišlo na tuto diagnózu, tak se začal léčit na epileptický záchvat a byly mu naordinovány antibiotika Noroclav 250mg. Ptala jsem se jestli máme dobrat antibiotické léky a bylo mi řečeno, že ať se dobere dávka i při užívání Warfarinu. Nemůže se něco stát máte někdo zkušenost???????? Děkuji Jana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Může se kombinace Warfarin Orion s antibiotikama Noroclav ?

ANSAMYCINY

Do této skupiny se řadí dvě antibiotické látky a to GELDANAMYCIN A HERBIMYCIN. Zatím se obě látky využívají v experimentální protinádorové léčbě. Přesné nežádoucí účinky ještě nejsou známé.

Zdroj: Seznam antibiotik

Diskuze

V diskuzi S TOU SKVRNOU, KTEROU TU MÁTE VYFOCENOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tojejedno.

bych mazala k doktorovi jako blesk. A určitě bych nezkoušela žádné mastičky. Ani ty vaše. Podle mého názoru je to erythema migrans jako když vyšije. Čili borelióza. A co borélie dovedou, jsem rok zažívala. Na tu žádné bylinky ani mastičky nepomůžou.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze S tou skvrnou, kterou tu máte vyfocenou

Léčivé účinky skořice

  • pomáhá krevnímu oběhu, snižuje krevní tlak, zmírňuje krvácení z nosu a silné menstruace
  • zlepšuje trávení – štěpí tuky, zlepšuje metabolismus tuků a cukru u lidí s cukrovkou, zahřívá a stimuluje zažívací trakt, uklidňuje koliky, průjmy, nevolnosti, nadýmání
  • podporuje chuť k jídlu
  • zevně se používá proti revmatismu
  • má dezinfekční a antibiotické účinky, ničí bakterie
  • používá se jako prostředek proti nachlazení, kašli, chřipce

Díky svému unikátnímu složení je skořice typickým kořením podzimního a zimního období. Dokáže totiž prohřát organismus, který je chladem sužován, mimo to má již zmiňované antibiotické účinky podporující a nabuzující imunitní systém.

Zdroj: Léčivá skořice

Diskuze

V diskuzi GANGLION se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela součkova.

před osmi lety se mi udělalala bulka na noze podle popisu je možné že je to ganglion je možné že by ho při rengenu lékaři nepoznali??operaci mi nedoporučují ale mastičky nepomáhali nevim zda po tolika letech je možné to identifikovat jinak nohu mam zkroucenou skoro nemohu chodit nemohli byste mi napsat název nějaké mastičky co by na to pomohla??nejdříve lékaři mysleli že je to ganglion i se ho snažili propíchnout

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Rudolf.

Zkuste mastit třezalkovým olejem, já jsem měl před 6 lety cystu pod kolenem 5X5 cm a někde na netu jsem našel že to chce mastit tři krát denně 15 minut a opravdu během měsíce a půl se to ztratilo a od té doby mam pokoj. (Vypotřeboval jsem nato asi 5 skleniček 80ml)

Zdroj: diskuze Ganglion

3 denní antibiotika

Název 3denní antibiotika vychází z toho, že se jedná o antibiotika předepisovaná na tři dny. Jsou to tedy krátkodobé antibiotické látky. 3denní antibiotika obvykle utvoří po doužívání všech tří tablet dostatečnou hladinu antibiotických látek, které pak účinkují i v dalších dnech.

Například:

Sumamed – zánět středního ucha

Azitromycin - angína

Zdroj: Antibiotika

Diskuze

V diskuzi MASTIČKY NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Neznámá.

Dobrý den chtěla sem se zeptat, moje maminka má hrozně zdevastované ruce má tam puchíře .Tak sem myslela že jí nějaký krém zakoupím (na ty ruce) takže jestli mi poradíte.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin Dvořák.

Doporučuji Tepezcohuite pomádu, koupíte zde: tepezcohuite.g6.cz

Zdroj: diskuze Mastičky na ruce

DITERPENY – PLEUROMUTILINY

Do této skupiny antibiotický látek patří TIAMULIN využívaný ve veterinární medicíně jako léčba a prevence dyzentérie prasat. Také sem patří látka VALNEMULIN, i ta se využívá ve veterinární medicíně. Obě antibiotické látky se mohou využít i v humánní medicíně, pokud jiná antibiotika nefungují.

Zdroj: Seznam antibiotik

Diskuze

V diskuzi BOULE POD KŮŽÍ NA BRISE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radim Lůbal.

Dobrý den, buďte tak hodný a pošlete mi návod na přípravu mastičky na lipom. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petr Mikulec.

Zakoupíte krušinu olšovou-kůra/ latin.frangula alnus/,třezalku a měsíček , 1/2 kostky vepřového sádla cca 125g. Na pánvi rozpustíme sádlo na mírném ohni, aby se nepřepálilo, do něho nasypeme 34 g krušiny a toto pomalu vaříme na mírném ohni 1 hod.tak, aby sádlo s bylinou jen mírně probublávalo, pomalu jemně mícháme, když by se vám zdálo, že je sádla málo můžete malinko přidat, tak aby se krušina v sádle vařila a ne smažila.!! 1 minutu před koncem vaření přisypete 17g třezalky a 17 g měsíčku, a mícháte a vaříte 1 min. Pak odstavte a pánev přikryjte poklicí a nechejte stát přes noc/ asi 12hod./ Druhý den opět zahřejete tak, aby toto vše bylo tekuté a přecedíte přes nějaké plátno nebo hustý cedník do uzaviratelné nádobky- nejlépe skleněné/ např. od přesnídávky nebo od krému,od džemu./ Po vychládnutí a ztuhnutí je mast hotová.Skladujte v chladnu ale nemrazit, nejlépe dole v lednici. Vtírejte 3x denně do kůže.,/ přímo na bulku/ nejlépe jemně oholené, aby se mast dobře vstřebala. Vtírejte tak dlouho až uvidíte znatelné zmenšování bulky, až do úplného vymizení - u nás to trvalo asi 1 měsíc a už je to rok a nic dalšího se neobjevilo.

Zdroj: diskuze Boule pod kůží na brise

Probiotika a antibiotika

Z praxe víme, že antibiotika mají za úkol zabíjet bakterie, které škodí našemu tělu. Ale léčba antibiotiky si mnohdy nevybírá a ničí všechny bakterie v zažívacícm traktu, tedy i tělu prospěšnou probiotickou mikroflóru. Jenže bez antibiotické léčby se u některých infekčních onemocnění neobejdeme. Abychom zmírnili tyto neblahé účinky antibiotické léčby, tak je vhodné do léčebného programu antibiotiky zařadit i probiotika. Je třeba ale dbát na přesné načasování, aby se antibiotika a probiotika vzájemně nerušily. Probiotika je nejlepší brát ve třetí třetině antibiotikového cyklu. Konkrétně to znamená, že například u ATB s dvanáctihodinovým cyklem se probiotika berou osm hodin po podání. V šest ráno vezeme dávku ATB, pak ve 14 hodin probiotika, v 18 hodin ATB a ve dvě hodiny ráno zase probiotika. Toto časové schéma užívání probiotik obvykle zmírní dopady antibiotik na složení střevní mikrofóry, zejména pak riziko průjmů, ke kterým bývají náchylnější malé děti.

Zdroj: Co obsahuje probiotika?

Diskuze

V diskuzi LÉČBA LUPENKY DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

pro Adéla: a zkoušela jsi už mastičky z tuku pštrosa? Zkus tuhle www.topleky.cz/zbozi… já jsem si jí koupila a mnohem víc se mi to zlepšilo, takže to stojí za to ;) tak třeba pro inspiraci nebo na zkoušku ti pomůže ;)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Adélka.

pro marta: děkuji moc, koukala jsem na to a asi to vyzkoušíme... za zkoušku nic nedáme žejo ;) tak snad to bude v pohodě... děkuji za tip

Zdroj: diskuze Léčba lupenky diskuse

CHINOLONY

Do této skupiny antibiotických látek patří KYSELINA OXOLINOVÁ, KYSELINA NALIDIXOVÁ, CINOXACIN. Antibiotické látky zvané Chinolony se užívají při léčbě infekcí močových cest i kapavky. Tato antibiotika působí jen proti gramnegativním bakteriím, proti jiným ne. Chinolony mohou u člověka vyvolat nežádoucí účinky jako bolest hlavy, bolest v kloubech, nevolnost, poškození kloubní chrupavky u dospívajících, závratě, zvracení.

Zdroj: Seznam antibiotik

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A KONOPNÁ MAST MENTOLKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Fialová.

Mám bolesti svalů. Mohu použít Mentholku konopné mazání když užívám warfarin_?
Děkuji
Fialová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Mastičky nijak neovlivňují účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin

Beďary na zadku

Může se jednat o projev folikulitidy, kdy se doporučuje aplikovat například antibiotické roztoky, pastu s ichtamolem, v některých případech krém obsahující kortikoid v kombinaci s antibiotickou přísadou. Jestli má kůže na hýždích vzhled hrubé „husí kůže“, pak se může jednat i o keratosis pillaris, kdy je vhodná aplikace krému s obsahem retinoidů, například Retin A. Jde však o preparáty, které jsou vázané na lékařský předpis, takže se dermatologickému vyšetření nevyhnete.

Zdroj: Pupínky na hýždích

Diskuze

V diskuzi AKNÉ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janka.

Při klasické akné bych asi postupoval prostě podle přírodních metod např. podle návodů zde www.prostezdravi.cz/… nebo zde www.fiftyfifty.cz/Pr… - já jsem jednou vyzkoušela klasickou pleťovou masku z droždí prostě napatlat i dozadu a vyšlo to :) Taky není špatný zynerit, ale ten je na předpis, takže je nutné navštívit doktora.

A co mi pomohlo nejvíc je prádlo a oblečení z přírodních materiálů a pak také sukně místo kalhot - vůbec nic přiléhavého. Navíc při sedavé práci tenhle problém bude vždy. Prostě nic jiného než vstávat a větrat zadeček nám nezbývá :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimír.

Akné je téměř univerzální problém u moderní mládeže i mnoha dospělých. Bylo prokázáno, že akné je vyvoláváno potravinami, které spouští nadměrnou tvorbu inzulínu a současně i inzulinu podobného růstového hormonu IGF1, který způsobuje degeneraci a poškození pokožky obličeje, jako jsou akné a další druhy vyrážek. Z toho je jasné, že trvale nemohou pomoci žádné mastičky, kosmetika, čaje, bylinky ani pilulky, ale jen důsledná úprava stravy, eliminující opravdu všechny potraviny, které výše popsaným způsobem vyvolávají tuto hormonální degeneraci pokožky. Kdo má zájem o praxí ověřené a trvalé výživové vyřešení akné, které mu ušetří mnoho peněz za zbytečnou kosmetiku a mastičky, volejte 608 155 338.

Zdroj: diskuze Akné

POLYPEPTIDOVÁ ANTIBIOTIKA

Do této skupiny Polypeptidových antibiotik se řadí antibiotické látky BACITRACIN (obchodní název antibiotika Framykoin), GRAMICIDIN, COLISTIN (obchodní název antibiotika Colimycine), POLYMYXIN B (obchodní název antibiotika Aerosporin, Otosporin). Polypeptidová antibiotika se využívají k léčbě infekcí způsobenými grampozitivními i gramnegativními bakteriemi. Polypeptidová antibiotika jsou silně toxická a využívají se k lokální aplikaci. Polypeptidová antibiotika mohou u člověka vyvolat nežádoucí účinky jako poškození ledviny a nervy.

Zdroj: Seznam antibiotik

Prevence

Snažte se vyhnout kontaktu s osobou, která má impetigo, dokud není infekce vyléčena. Nesdílejte společně ručníky, polštáře, prostěradla, oblečení, hračky nebo jiné předměty. Pokud je to možné, umývejte používané věci ve vroucí vodě. Pokud vy nebo vaše dítě trpíte impetigem, zabraňte škrábání, které šíří infekci na další části těla. Pokrytí vředu zabraňuje škrábání. Mytí rukou mýdlem zabraňuje šíření infekce. Když se pořežete nebo vás bodne hmyz, užívejte antibiotické krémy zabraňující vzniku impetiga.

Zdroj: Impetigo

Vedlejší účinky antibiotik

Vedlejší účinky byly rozepsány podle jednotlivých antibiotických skupin. Zde se nachází určité shrnutí nežádoucích účinků. Snad všechny antibiotické látky mohou u pacienta vyvolat střevní problémy, nejčastěji průjmy (je to dáno tím, že antibiotika likvidují střevní mikroflóru). Většina lidí si klade pak otázku, jak dlouho trvá průjem po dobrání antibiotik. Takový průjem může trvat po celou dobu užívání antibiotik a i několik dní poté, v podstatě dokud se z těla nevyloučí všechny antibiotické látky.

Dalším vedlejším účinkem jsou různé alergické reakce, aplastická anémie, závratě, poškození ledvin, nebo i poruchy sluchu.

Při braní antibiotik může problém způsobit konzumace mléka a mléčných výrobků. Je to proto, že mléko obsahuje vápník, který pak v kombinaci s antibiotiky vytvoří v žaludku chemickou vazbu, která znemožňuje léku vstřebávat se. U některých antibiotik není ani vhodný příjem potravy obsahující vysoký podíl vitamínu C, který by mohl vyvolat alergické reakce. Vždy je nutné přečíst si příbalový leták antibiotika.

Zdroj: Seznam antibiotik

Jablečný ocet a jiné

Jablečný ocet je kvašený jablečný mošt, který má medově zlatou barvu. Tato barva vzešla z prasklých buněčných stěn čerstvých zralých jablek. Tyto buněčné stěny jsou bezbarvé, ale jakmile dojde ke kontaktu se vzduchem, zlatavě se zbarví. Tento jev se nazývá enzymatické hnědnutí a dodává moštu nejen nádhernou barvu, ale i výraznou chuť. Přesné složení konkrétního octa závisí na tom, z čeho byl vyroben. Dokonce i jablečný ocet se liší podle druhu a stavu jablek. Ocet má antiseptické a antibiotické účinky.

Zdroj: Ocet jako domácí lék

RIFAMYCINY

Účinná antibiotická látka: RIFAXIMIN

Obchodní název antibiotik: Normix

Indikace antibiotik: Používá se na léčbu střevních infekcí a jaterní encefalopatie.

Dávkování antibiotik: perorálně 200 mg za 8 hodin pro dospělou osobu

Nežádoucí účinky: poškození jater

Do této skupiny antibiotických látek se řadí také RIFAMYCIN, RIFAMPICIN (obchodní název antibiotik Arficin nebo Rifampicin) a RIFABUTIN (obchodní název antibiotik Mycobutin). Tyto antibiotické látky se používají na léčbu tuberkulózy a dalších infekcí způsobených grampozitivními bakteriemi. Nežádoucím účinkem způsobeným těmito látkami může být závažné poškození jater.

Zdroj: Seznam antibiotik

CEFALOSPORINY IV. GENERACE

Účinná antibiotická látka: CEFEPIM

Obchodní název antibiotik: Cefepim, Maxipime,

Indikace antibiotik: Používají se na pneumonii, na sepse, nitrobřišní infekce i na infekce močových cest.

Dávkování antibiotik: Cefepim + Maxipime: nitrožilně 1 – 2 g za 12 hodin pro dospělou osobu

Nežádoucí účinky: alergické reakce, krvácivost, nevolnost, průjem

Do této skupiny antibiotický látek patří také CEFPIROM (obchodní název antibiotika Cefrom), CEFQUINOM (obchodní název antibiotika Cobactan) a CEFALONIUM (obchodní název antibiotika Cepravin). Jedná se o širokospektrá antibiotika určená hlavně k léčení závažných infekcí, imunosuprese a neutropenie. Tyto antibiotické látky mohou také vyvolat nevolnosti, průjmy, alergické reakce a krvácivost.

Zdroj: Seznam antibiotik


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP