Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ANTIBIOTIKA KLACID A OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ

Upozorňujeme čtenáře na to, že všechny léčivé přípravky s obsahem antibiotik jsou v České republice k dostání pouze na lékařský předpis. Děkujeme za pochopení.

OBSAH

Klacid 500 a mléčné výrobky

Při léčbě antibiotiky Klacid 500 se můžete stravovat zcela normálně. Pokud se při léčbě Klacidem 500 u vás vyskytl průjem, omezte příjem mléčných výroků a nahraďte je probiotiky.

Zdroj: Antibiotika Klacid 500

Poradna

V naší poradně s názvem KLACID 500 A ANOPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislava Vondroušová.

Může se brát současně anopyrin a klacid 500? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Antibiotika Klacid 500 je možné užívat společně s Anopyrinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Klacid 500 a anopyrin

Klacid 500 a alkohol

Při léčbě antibiotikem není vhodné konzumovat alkoholické nápoje.

Zdroj: Antibiotika Klacid 500

Poradna

V naší poradně s názvem OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat dva dny používám ostropestřec mariánský drcené plody. Na žádné nemoci netrpím. Ale teď jak ho používám tak se cítím docela malátná je možné že je to k tomu??? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Malátnost může souviset s užíváním ostropestřce. Tím jak se čistí játra, tak se může objevit zvýšená únava. Užívejte k tomu gel z aloe vera a hodně pijte. Tím pomůžete dostat toxiny rychleji z těla ven.

Zdroj: diskuze Ostropestřec mariánský nežádoucí účinky

Nejlepší mlýnek na ostropestřec

Pokud zvažujete, jak nejlépe ostropestřec pomlít, tak zde naleznete vhodný mlýnek na ostropestřec mariánský.

Zdroj: Mlýnek na ostropestřec

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA KLACID 500 A HELICID se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libor.

Dobrý den, mohu užívat současně antibiotika klacid 500 a Helicid? Oba druhy léků mám brát po 12 hodinách. A ještě jedna otázka. Co tyto antibiotika a komplexní multivitamín? Konkrétně užívám vitamíny reflex nexgen. Má být mezi užíváním nějaký časový interval? Předem Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě jste řekl svému lékaři, že užíváte Helicid, takže mohl zvážit rizika společného užívání. Tato kombinace léků klaritromycin a omeprazol může znamenat mírné riziko vzniku nežádoucích účinků, ale zatím nejsou k dispozici bližší informace o této interakci, protože je ze zdravotního hlediska bezvýznamná. Takže oba léky užívejte podle předepsaného dávkování. Co se týče multivitamínu, tak není třeba žádný odstup.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotika Klacid 500 a Helicid

Co se nesmí jíst na Klacid

Antibiotika Klacid lze podávat nezávisle na jídle. Tedy je jedno jestli s, po či spolu s jídlem. Nevadí mu minerály, kyselé, mléčné výrobky, teoreticky ani alkohol. Při užívání léku Klacid se po celou dobu léčby nesmí konzumovat citrusy.

Zdroj: Klacid a alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem ALERGICKÁ REAKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Dobrý den, v pátek jsem začala užívat ostropestřec mariánský a v sobotu jsem se mi po celém obličeji udělaly červené pupínky, nejvíc na čele a okolí pusy. Užívám ještě antibiotika tak nevím jestli to není redakce i k nim. Ostropestřec jsem vysadila a zkusím ho začít užívat až po dobrání antibiotik. Budu doufat, že pupínky zmizí co nejdříve.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Společně s antibiotiky byste vůbec žádné bylinky používat neměla, protože to může způsobit předávkování nebo naopak poddávkování. Bylinky mohou způsobit zpomalení vylučování antibiotika a při další dávce to způsobí předávkování, protože to, co mělo být z předchozí dávky pryč, je stále v těle. Jiné bylinky zase naopak mohou urychlit průchod trávicím traktem a způsobit nedostatek antibiotika v těle, což vede ke vzniku rezistentních bakterií, které pak nejdou vyléčit stejným antibiotikem. Takže ještě jednou: společně s antibiotiky se nesmí užívat žádné bylinky! Pokud si chcete pomoci při léčbě antibiotiky, tak jedině doplňkovou léčbou probiotiky. Probiotika udržují střevní flóru v rovnováze, kterou právě antibiotika ničí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ostropestřec mariánský vyrážka kožní

Klacid 500 a Paralen

Podávání Paralenu je opodstatněné při snižování teploty a při bolesti, u dospělé osoby se podávají 2 tablety současně po šesti hodinách.

Zdroj: Antibiotika Klacid 500

Diskuze

V diskuzi OSTROPESTŘEC MARIÁNSKÝ NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Moc děkuji za odpověď. Docela mě to zarazilo když se mi začala motat hlava a byla jsem s toho taková malátná. Vůbec jsem to nečekala že na to mohu takto reagovat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Radka kizekova.

Jj i mne se po nem mota hlava

Zdroj: diskuze Ostropestřec mariánský nežádoucí účinky

Klacid 500 cena

  • Maximální úhrada pojišťovny je 98,75 Kč.
  • Maximální cena v lékárně na recept činí 936,28 Kč.
  • Nejvyšší možný doplatek pacienta je 837,53 Kč.
  • Průměrná aktuální cena v lékárně je 228,42 Kč.
  • Průměrný aktuální doplatek pacienta činí 129,67 Kč.

Klacid 500 – příbalový leták zde.

Zdroj: Antibiotika Klacid 500

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT ZVÝŠENÉ JATERNÍ TESTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Nosková.

Dobrý den,

prosím o radu jak léčit zvýšené jaterní testy. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Použijte Ostropestřec mariánský.

Zdroj: diskuze Jak léčit zvýšené jaterní testy

Jak rozdrtit ostropestřec

Žvýkání je otravné, zdlouhavé a stejně nelze drť rozžvýkat dostatečně. Vhodnější je ostropestřec mariánský pomlít, a to tak, aby se neztratily cenné látky. Doporučuje se lžičku semen pomlít na tříštivém mlýnku na kávu a hned jíst.

Zdroj: Mlýnek na ostropestřec

Poradna

V naší poradně s názvem OČISTA JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindrřiška.

Může se tato očista jater provádět i při diabetu?pití ovocných šťáv obsahuje hodně cukru nebo pití vody s medem,určitě to nemůžou provádět všichni.Neuvádíte žádné kontraindikace .děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když máte diabetes, tak na očistu jater použijte ostropestřec mariánský.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Očista jater

Na játra ostropestřec mariánský

Ostropestřec mariánský podporuje růst nových jaterních buněk. Hlavní léčivou složkou této byliny jsou flavonolignany silybin, silydianin a silychristin, kterým se říká silymarin. Tyto látky chrání játra tím, že zabraňují vniknutí toxických látek do jaterní tkáně. Navíc podporují regeneraci poškozených jaterních buněk a posilují imunitní systém. Ostropestřce se užívá při poškození jater při žloutence, cirhóze či otravách alkoholem, drogami, průmyslovými jedy nebo houbami.

Zdroj: Játra

Diskuze

V diskuzi OSTROPESTŘEC VEDLEJŠÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Zdravím, trpím úzkostmi a depresemi,beru antidepresiva fronton a seropram.Ještě prášky na cholesterol.Chtela bych brát na pročištění ostropestřec mariánský.Chtela bych vědět jestli to je vhodné.dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maren.

Dobrý den, mám ty samé problémy jako vy.uzkosti deprese,cholesterol.Take beru frontin a seropram nikde jsem se nedocetla jestli mužů užívat ostropestřes. Zdravím

Zdroj: diskuze Ostropestřec vedlejší účinky

Ostropestřec mariánský - tinktura

V prodejnách zdravé výživy nebo přes internet můžete koupit také tinkturu z ostropestřce mariánského. Tinktury jsou považovány za účinnější, protože je zde účinná látka v koncentrovanější podobě. Složení se samozřejmě u jednotlivých výrobců liší, ale vždy je obsažen standardizovaný extrakt ostropestřce, voda, jemný líh, tyto složky bývají doplněny o další látky, například o vitamin C. Doporučené dávkování je 3x denně 1–2 ml, to je 15–30 kapek, a to po dobu 4 týdnů. Poté 1 týden vysadit, a přetrvávají-li problémy, zahájit další čtyřtýdenní kúru. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Uchovávejte v suchu při pokojové teplotě. Jde o doplněk stravy nevhodný pro děti do tří let, těhotné a kojící matky.

Zde se můžete podívat, jaké tinktury jsou na našem trhu nabízeny a v jaké cenové relaci se pohybují: ostropestřec mariánský tinktura cena.

Zdroj: Ostropestřec mariánský

Poradna

V naší poradně s názvem OSTROPESTŘEC A JEHO ESTROGENNÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den,
ve vašem článku píšete , cituji ,, Vzhledem k tomu, že má ostropestřec i estrogenní účinky, měly by se některé ženy vyvarovat jeho konzumaci, zejména pak ty, které mají myomy či jsou léčeny na endometriózu, rakovinu prsu, dělohy a vaječníků."
Naopak v jiných článcích se píše opak .

www.mj-krasazdravi.c…

Jak to tedy je??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ostropestřec prokazatelně zlepšuje situaci týkající se karcinomu jater. Ovšem ostropestřec rovněž stimuluje estrogenový receptor, čímž může zhoršit situaci nádorů závislých na vyšších dávkách estrogenu. Ostropestřec mariánský je přírodní léčivo, které má i své nežádoucí účinky a toto je jeden z nich. Jako zdroj těchto informací lze uvést odkaz na tento odborný magazín www.sciencedirect.co…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ostropestřec a jeho estrogenní účinky

Ostropestřec mariánský - kapky

Bylinné kapky obsahují výluh z ostropestřce mariánského a čistý konzumní líh. Pomáhají zvyšovat tvorbu a vylučování žluči, jsou vhodné při prevenci a léčení žlučových kamenů, zlepšují trávení tuků. Obvykle se užívá 10 kapek 3x denně, nebo 2x20 kapek denně. Před použitím bylinné kapky protřepejte. Kapejte do studených nebo teplých nápojů, nejlépe před jídlem (na lačno).

Nepřekračujte doporučené dávkování. Vzhledem k obsahu alkoholu nejsou kapky vhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Skladujte při pokojové teplotě mimo dosah a dohled dětí. Bylinné kapky jsou doplňkem stravy, nikoliv lékem. Nebyly zaznamenány žádné vedlejší účinky, ale neužívejte při přecitlivělosti na složky přípravku. Možné potíže konzultujte se svým lékařem.

Zde se můžete podívat na nabídku a ceny těchto produktů: Ostropestřec mariánský kapky cena.

Zdroj: Ostropestřec mariánský

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA KLACID 500 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Františka.

Dobrý den chtěla bych se zeptat dcera dostala klacid 500 mg má brát jednu tabletu po 12 hodin. Dcera je dostala ale bude ji dvanáct až na podzim paní doktorka ji vážila má 55,7 kg , je to možné že by to paní doktorka brala podle kil. Tak se chci zeptat jestli to může užívat, protože jsem v letáku četla že to můžou jen dospělé a děti od 12 let děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bez obav postupujte podle pokynů lékaře. Lékař vždy zváží klady a zápory dané léčby. Dbejte na časový harmonogram a využívejte všechny tablety, které jste dostaly.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Antibiotika Klacid 500

Seznam antibiotik předepisovaných na angínu:

Ospen 1000

Xorimax 500

Fromilid 500

Penbene

Klacid 250

Ospamox

Augmentin

Azitrox 500

Zinnat

Torimax

Cefzil

Xorimax

azitromycin

Zdroj: Antibiotika

Nežádoucí účinky a rizika

Pokud máte vysoký krevní tlak, neměli byste ostropestřec užívat. Rovněž se po užití přípravku obsahujícího výtažek z rostliny doporučuje nepít nebo nekonzumovat do 1 až 2 hodin alkohol, mléko a dráždivá jídla. Sylimarin zpomaluje metabolismus vápníku v těle, takže pokud s tím máte problém, poraďte se před užíváním ostropestřce se svým lékařem. Také se nedoporučuje v těhotenství. Ostropestřec mariánský má jinak téměř nulové vedlejší účinky, a pokud dodržíte správné dávkování, je vyloučeno, aby se stalo něco negativního.

Zdroj: Mlýnek na ostropestřec

Riziko u krevního tlaku

I když neexistuje žádný vědecký důkaz pro stanovení účinku ostropestřce mariánského na krevní tlak, dle informací Národní diabetické organizace lze vyvodit, že vysoká hladina cukru v krvi přispívá k vysokému krevnímu tlaku. Jeden z navrhovaných způsobů použití ostropestřce je snížit hladinu cukru v krvi, což může v konečném důsledku způsobit i pokles krevního tlaku.

MayoClinic.com laboratorním výzkumem u zvířat zjistil, že ostropestřec mariánský je schopen snížit vysokou hladinu cholesterolu v krvi. Nicméně je zapotřebí dalších výzkumů, aby byla potvrzena jeho skutečná účinnost. Pokud je to pravda, ostropestřec mariánský může pomoci snížit krevní tlak tím, že odstraní nadměrné hladiny cholesterolu v tepnách.

Zdroj: Ostropestřec a jeho nežádoucí účinky

Antibiotika a alkohol

Smíchání mírného množství alkoholu s antibiotikem obvykle nesníží účinnost tohoto antibiotika, ale může způsobit vedlejší účinky a bránit přirozené schopnosti vašeho těla léčit se. Pití alkoholu, když bojujete s infekcí, může vést k dehydrataci, žaludeční nevolnosti, přerušení normálního spánku a snížení vaší imunitní reakce. Některá antibiotika mohou být také nebezpečná pro vaše játra, proto je důležité, abyste se před pitím alkoholu s antibiotikem poradili se svým lékařem nebo lékárníkem.

Zdroj: Klacid a alkohol

Léčivé účinky

Silymarin je hlavní aktivní složka ostropestřce mariánského, která má protizánětlivé a antioxidační účinky. Ostropestřec mariánský se někdy používá jako přírodní léčba při problémech s játry. Doporučuje se také při cirhóze, žloutence a u chorob žlučníku. V současné době však není k dispozici dostatek vědeckých údajů, zda ostropestřec mariánský opravdu příznivě působí na játra. Některé starší výzkumy sice naznačují, že může pomoci lidem s onemocněním jater způsobeným alkoholem, jiné studie však žádné zlepšení jaterních funkcí v této skupině lidí neprokazují. Některé studie prokázaly příznivý vliv ostropestřce u poškození jater průmyslovými jedy, jako je toluen a xylen. Ostropestřec pravděpodobně umí snižovat hladiny cholesterolu. A lékařské výzkumy naznačují, že by ostropestřec mariánský mohl v kombinaci s tradiční léčbou zlepšit i diabetes. Studie ukázaly pokles hladiny cukru v krvi a zlepšení cholesterolu u lidí s diabetem 2. typu. Vědci také zjistili, že ostropestřec mariánský zlepšuje inzulínové rezistence, což je klíčová charakteristika diabetu mellitus 2. typu. Snížením takzvaného „špatného“ cholesterolu LDL může údajně ostropestřec mariánský pomoci snížit riziko vzniku srdečních chorob. Avšak studie byly provedeny pouze u lidí s cukrovkou a je zřejmé, že lidé s diabetem mají často vysoký cholesterol. Není tedy jasné, zda ostropestřec mariánský může mít stejné účinky u lidí s vysokým cholesterolem bez přítomnosti diabetu 2. typu.

Poraďte se vždy se svým lékařem, než začnete potravinové doplňky tohoto typu užívat, jelikož by mohly zasahovat do vaší současné léčby farmaky.

Zdroj: Ostropestřec a jeho nežádoucí účinky

Ostropestřec mariánský - olej

Olej z ostropestřce mariánského je vhodný k léčbě jater, žlučníku, žaludku, slinivky, dvanácterníku, sleziny a nadledvinek. Chrání játra od lipidů a tuků, pomáhá při pálení žáhy, překyselení, nadýmání i škytání. Podporuje látkovou výměnu. Upravuje nízký i vysoký tlak a cholesterol.

Olej je možné přidávat do tepelně neupravených pokrmů, salátů, je bohatý na polynenasycené mastné kyseliny – stearovou, linolovou, palmitovou a jiné, obsahuje silici, hořčinu a biogenní aminy a další cenné látky jako vitaminy E, A, D, F, stopové prvky, komplex fytosterolů. Panenský olej je lisovaný za studena ze semen bodláku ostropestřce mariánského. Má jemně hořkou chuť, podporuje tvorbu žluče a pozitivně působí na játra.

Doporučené užívání je 1–2 polévkové lžíce 1x denně mezi jídly (nejlépe na lačno), nebo jako prevenci 1–2 čajové lžičky jednou denně.

Na těchto stránkách se můžete podívat na ceny olejů nabízených na našem trhu: ostropestřec mariánský olej cena.

Zdroj: Ostropestřec mariánský


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Válková

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP