Téma: 

ascorutin v potravinách


Facebook Twitter Pinterest email tisk

RUTIN V POTRAVINÁCH

Rutin, jako doplněk ztravy.

Nejlepším přípravkem na pohodlné doplnění rutinu a zároveň i potřebného vitamínu C je preparát Ascorutin. Aktuální nejlevnější nabídka léku Ascorutin a jeho cena je zde.

Detail odstavce: Rutin, jako doplněk ztravy.
Zdroj: Rutin v potravinách
Zveřejněno: 9.6.2012


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: žilní systém

Zkuste dávat Ascorutin. Ascorutin je složený přípravek, jehož obě léčiva - rutosid a kyselina askorbová upravují zvýšenou lámavost a propustnost krevních vlásečnic. Ascorutin je k dostání bez lékařského předpisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky pupálky lékařské
Odesláno: 5.12.2017 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

PROGESTERON

Progesteron v potravinách

Menší množství přírodního progesteronu najdeme i v potravinách, jako jsou brambory, rýže, pšenice, kvasnice, kapusta.

Detail odstavce: Progesteron v potravinách
Zdroj: Progesteron
Zveřejněno: 1.4.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: rutin v potravinách

Ahoj, poradíte mi ve kterých potravinách je obsažen rutin?

Zdroj: diskuze Rutin v potravinách
Odesláno: 9.6.2012 uživatelem Andrea
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

KYSELINA LISTOVÁ

Kyselina listová v potravinách

Jak už napovídá název kyseliny listové, je obsažena především v listové zelenině. Výborným zdrojem jsou také kvasnice nebo játra. Při vaření se jí ale 95 % zničí. Pokud jíme kyselinu listovou v potravinách, její vstřebatelnost do organismu je zhruba 50%. Proto je doporučováno používat vitamínové potravinové doplňky, kdy vstřebatelnost do organismu kyseliny listové je až 100%.

Detail odstavce: Kyselina listová v potravinách
Zdroj: Kyselina listová
Zveřejněno: 14.3.2015


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: krvavé skvrny pod kůží na paži

Zkuste užívat Ascorutin, který je volně k dostání v lékárně. Ascorutin zpevní stěnu kapilár, ty pak přestanou propouštět krev a přestanou se tvořit skvrny. Když to do měsíce nepomůže, tak běžte na kožní a tam se poraďte jak dál.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krvavé skvrny pod kůží na paži
Odesláno: 5.7.2016 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 5 Zobrazit odpovědi

PRASKLÉ ŽILKY A JEJICH LÉČBA

Co je Ascorutin?

Ascorutin (špatně Askorutín nebo askorutýn nebo askorutejn) je voleně prodejný v lékárně. Tady je popis Ascorutinu včetně výčtu situací, kdy by jeho užívání mohlo činit problémy:

Detail odstavce: Co je Ascorutin?
Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba
Zveřejněno: 26.11.2011


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: dna dieta výše purinů v potravinách

V nevhodných potravinách je uveden česnek. V doporučených receptech na dnu se česnek objeví. Jak si toto vysvětlit.

Zdroj: diskuze Dna dieta výše purinů v potravinách
Odesláno: 13.1.2015 uživatelem Mauglí
Počet odpovědí: 2 Zobrazit odpovědi

PRASKLÉ ŽILKY A JEJICH LÉČBA

Na praskající žilky je nejlepší Ascorutin

Dobrý den Karlo, já bych vám proti červeným žilkám doporučil měsíční celaskonovou terapii. Kupte si přípravek Ascorutin a užívejte ho po dobu jednoho měsíce podle přiloženého návodu. Tento lék stahuje cévy a zabraňuje pronikání krve skrze cévní stěny, což je evidentně váš problém. Po měsíci se ozvěte a vyhodnotíme výsledky. Pokud byste z nějakého důvodu Ascorutin nemohla užívat, tak zkuste alespoň užívat samotný vitamín C 300 mg s pozvolným uvolňováním a berte ho 1 tabletu ráno a večer s posledním jídlem. K tomu se postarejte, abyste dobře spala. Dobrý spánek umožní očím si odpočinout a pomůže Vám i na prasklé žilky ve vnitřním koutku oka.

Detail odstavce: Na praskající žilky je nejlepší Ascorutin
Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba
Zveřejněno: 26.11.2011


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: vhodné potraviny při odkyselení organismu

Dobrý den,

v kyselinotvorných potravinách je uvedeno slepičí maso a také ořechy. V zásadotvorných potravinách je opět uvedena slepice a ořechy, tak jak je to správně? Děkuji za odpověď. Marie

Zdroj: diskuze Vhodné potraviny při odkyselení organismu
Odesláno: 8.6.2015 uživatelem Marie
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

CO JE MELANIN

Melanin v potravinách

Melanin sám o sobě není obsažen v potravinách. Existují pouze potraviny, které zvýší jeho obsah v lidském těle. Mezi tyto potraviny patří ovoce, káva, lanýže a potraviny bohaté na vitamín D a E.

Detail odstavce: Melanin v potravinách
Zdroj: Co je melanin
Zveřejněno: 1.5.2014


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: dna dieta výše purinů v potravinách

Dobrý den,chci se zeptat jaký je normální příjem purinů za den v potravinách

Zdroj: diskuze Dna dieta výše purinů v potravinách
Odesláno: 15.9.2018 uživatelem Michal Cina
Počet odpovědí: 0

TABULKA POTRAVIN S PURINY

Puriny v potravinách

Už několik let se lidé snaží vyhýbat všem možným typům „éček“, nezdravému cukru, velkému množství soli, palmového oleje a dalším složkám. V poslední době se k tomu postupně přidávají i další látky, a to puriny, jejichž velký obsah ve stravě může negativně ovlivnit zdravotní stav jedince. Zatím je zkoumání obsahu purinů v potravinách záležitostí obyvatel jen několika zemí, postupně se ale rozšiřuje.

Detail odstavce: Puriny v potravinách
Zdroj: Tabulka potravin s puriny
Zveřejněno: 20.12.2017


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: Re: Re: Re: domaci lecba praskle zilky na nose

Bohužel nesmim kombinovat Ascorutin s hormonálními léky v menopause.Je jiná možnost?

Zdroj: diskuze Domaci lecba praskle zilky na nose
Odesláno: 28.11.2011 uživatelem Karla
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RUTIN V POTRAVINÁCH

Co je rutin?

Rutin je přírodní látka na bázi bioflavonoidů. Rutin je také někdy označován jako vitamin P. Rutin snižuje propustnost všech membrán mezi jednotlivými buněčnými systémy a tím snižuje lámavost cév.

Detail odstavce: Co je rutin?
Zdroj: Rutin v potravinách
Zveřejněno: 9.6.2012


Facebook Twitter Pinterest email tisk

VITAMÍN E

Vitamín E v potravinách

Vitamín E obsahují především tuky a živočišné produkty. Najdeme ho v olejích, mléce, bílém i červeném mase savců, ale také v burských oříšcích, sójových bobech, luštěninách a listové zelenině. Bohatým zdrojem je například špenát nebo kadeřávek. Vitamín E dále obsahují vejce, obilné klíčky, skořápkové plody a švestky.

Detail odstavce: Vitamín E v potravinách
Zdroj: Vitamín E
Zveřejněno: 10.5.2016


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: kolagen v potravinách

já taky kolagen přípravky užívám. Upřednostnuji doplnky stravy od Ceských značek a to Ronsepharma je

Zdroj: diskuze Kolagen v potravinách
Odesláno: 14.12.2016 uživatelem Tomáš Kadlec
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RUTIN V POTRAVINÁCH

Které potraviny obsahují rutin?

Obecně se dá říci, že rutin se nachází ve všech červených potravinách. Například rutin obsahují potraviny: červené papriky, červená rajčata a podobně. Dále mezi nejvýznamnější zdroje rutinu patří potraviny: pohanka obecná, routa vonná a jerlín japonský. Vlastně pohanka je na našem území nejvýznamější potravinou, která snese označení přirozený přírodní zdroj rutinu. Obsah rutinu v pohance se v různých částech rostliny liší. Nejvíce rutinu se nachází v květech a to až 400 mg rutinu na 100 g suchých květů. Dále se rutin také vyskytuje v chřestu, ve slupkách rajčat, v kůře citrusových plodů, v jablečné slupce, v broskvích, nektarinkách, lesních plodech, kiwi, banánech, a také ve výluhu zeleného a černého čaje.


Detail odstavce: Které potraviny obsahují rutin?
Zdroj: Rutin v potravinách
Zveřejněno: 9.6.2012


Facebook Twitter Pinterest email tisk

Diskuze: Re: léčba žilek

Ahoj Nikolo, pokud Ti na prasklé žilky pod okem laser pomohl před deseti lety, tak Ti pomůže i teď. Takže, chceš-li se toho zase zbavit, běž zase na laser. Za uplynulých deset let ceny laserových zákroků klesly a kvalita laserů naopak stoupla, takže žádný strach. Klidně můžeš ještě zařadit mezi své doplňky stravy Ascorutin, který preventivně brání vzniku nových prasklých žilek. Ascorutin užívej podle přibaleného návodu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba žilek
Odesláno: 3.3.2012 uživatelem Cempírek
Počet odpovědí: 1 Zobrazit odpovědi

RUTIN V POTRAVINÁCH

Rutin a jeho zdravotní účinky.

Rutin má řadu pozitivních zdravotních účinků, mezi jeho největší přínosy patří především schopnost léčit křehkost krevních kapilár a zvyšovat pružnost cév. Rutin pomáhá na prasklé žilky v oku. Snižuje LDL cholesterol. Rutin je také významný antioxidant s antikarcinogenními účinky a schopností pohltit volné radikály. Rutin zesiluje účinek vitaminu C.

Detail odstavce: Rutin a jeho zdravotní účinky.
Zdroj: Rutin v potravinách
Zveřejněno: 9.6.2012

PRASKLÉ ŽILKY A JEJICH LÉČBA

ASCORUTIN

(Rutosidum / acidum ascorbicum)

Přečtete si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje.
Tento přípravek je dostupný bez lékařského předpisu. Přesto však Ascorutin musíte užívat pečlivě podle návodu, aby Vám co nejvíce prospěl.
Ponechte si příbalovou informaci pro případ, že si ji budete potřebovat přečíst znovu.
Požádejte svého lékárníka, pokud potřebujete další informace nebo radu.
Pokud se vaše příznaky zhorší nebo se nezlepší do 7 dnů, musíte se poradit s lékařem.
Pokud se kterýkoli z nežádoucích účinků vyskytne v závažné míře, nebo pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, prosím, sdělte to svému lékaře nebo lékárníkovi.

1.CO JE ASCORUTIN A K ČEMU SE POUŽÍVÁ

Farmakoterapeutická skupina: látky stabilizující kapiláry, flavonoidy
Přípravek se používá k léčbě zvýšené lámavosti a propustnosti krevních vlásečnic různého původu, hlavně při nedostatku vitaminu C (kyseliny askorbové) v organismu, při chorobné krvácivosti na cévním podkladě, k ovlivnění místních příznaků krvácení při diabetické retinopatii (změny na sítnici při cukrovce), při zvýšeném počtu červených krvinek, při zánětu střeva s tvorbou vředů.
Ascorutin je složený přípravek, jehož obě účinné látky - rutosid a kyselina askorbová - upravují zvýšenou lámavost a propustnost krevních vlásečnic.


2.ČEMU MUSÍTE VĚNOVAT POZORNOST, NEŽ ZAČNETE ASCORUTIN UŽÍVAT

Neužívejte Ascorutin pokud:
- jste alergický/á (přecitlivělý/á) na léčivé látky nebo na kteroukoli další složku Ascorutinu;
- jste těhotná nebo kojíte.
Pokud si nejste jisti, zda začít Ascorutin užívat, poraďte se se svým lékařem.

Zvláštní opatrnosti při použití Ascorutinu je zapotřebí
Při dlouhodobém podávání vysokých dávek se mohou tvořit ledvinové kameny, hlavně u pacientů se zvýšenou hladinou šťavelanů v krvi.
U pacientů s deficitem glukóza-6-fosfát-dehydrogenázy (vada metabolismu cukrů) může v ojedinělých případech dojít k hemolýze (rozpadu krevních buněk), i velmi závažné.

Vzájemné působení s dalšími léčivými přípravky
Prosím, informujte svého lékaře nebo lékárníka o všech lécích, které užíváte nebo jste užíval(a) v nedávné době, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu. Kyselina askorbová zvyšuje vstřebávání penicilinu, železa a hormonu ethinylestradiolu z trávicího traktu. Při vysokých dávkách může ovlivnit účinnost antikoagulační terapie, ovlivňuje resorpci vitamínu B12. Opatrnosti je třeba při současném užívání s kyselinou salicylovou, sulfonamidy a kotrimoxazolem (léky užívané při některých bakteriálních infekcích).

Užívání Ascorutinu s jídlem a pitím
Ascorutin můžete užívat s jídlem či nalačno.

Těhotenství a kojení
Přípravek se v těhotenství nesmí užívat.
Přípravek není určen k léčbě kojících žen.
Poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék.

Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů
Přípravek neovlivňuje pozornost.

Důležité informace o některých složkách Ascorutinu
Přípravek obsahuje laktózu. Pokud Vám lékař sdělil, že trpíte nesnášenlivostí některých cukrů, domluvte se se svým ošetřujícím lékařem dříve než začnete užívat tento přípravek.

3.JAK SE ASCORUTIN UŽÍVÁ

Vždy užívejte Ascorutin přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý/á, poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem.
Nedoporučí-li lékař jinak, užívají dospělí 1 - 2 tablety 3-krát denně, děti od 3 let 1 - 2 tablety denně.

Jestliže jste užil(a) více Ascorutinu, než jste měl(a)
Při masivním předávkování (několik gramů) kyselinou askorbovou se může vyskytnout přechodný průjem. Při opakovaném podání velkých dávek a při současném poškození ledvin dochází k zvýšenému vylučování šťavelanů do moči s následnou tvorbou ledvinných kamenů.

Detail odstavce: ASCORUTIN
Zdroj: Prasklé žilky a jejich léčba
Zveřejněno: 26.11.2011

PURINY TABULKA

Puriny – tabulka

V následujících tabulkách jsou odhady celkového obsahu purinů v různých potravinách, které jsou uvedeny v sestupném pořadí. Celkový obsah purinů je založen na součtu všech čtyř purinových bází. Maso a masné výrobky mají vysoký celkový obsah purinů a obilné potraviny mají nízký obsah purinů. Obecně existuje pozitivní souvislost mezi obsahem bílkovin a puriny ve stravě.

Detail odstavce: Puriny – tabulka
Zdroj: Puriny tabulka
Zveřejněno: 18.2.2019

SACHARIDY

Sacharidy v potravinách

Existují tři základní druhy potravin s vysokým obsahem sacharidů.

Přílohy, obiloviny, ovoce a zelenina

  • těstoviny
  • brambory
  • rýže
  • pečivo
  • ovesné vločky, müsli, corn flakes (všechny možné Nesquik, CINI minis a podobně)
  • ovoce a zelenina

Sladká jídla

  • bonbóny
  • čokoláda
  • mléčné dezerty, pudinky
  • zákusky
  • sladké nápoje

Skryté sacharidy

Jedná se o potraviny, které nejsou zase tak známé.

  • kečup
  • omáčky
  • oříšky, luštěniny
  • mléko a mléčné výrobky

Detail odstavce: Sacharidy v potravinách
Zdroj: Sacharidy
Zveřejněno: 23.5.2014

MODŘINY BEZ PŘÍČINY

Co se s tím dá dělat

Není-li porušená kůže, nemusíme přikládat náplast ani obvaz. Zhojení modřin může urychlit držení postižené oblasti ve zvýšené poloze a v klidu. Přikládejte několikrát denně ledové nebo studené obklady v průběhu jednoho až dvou dnů po vzniku poranění. Jako ledový obklad dobře poslouží například sáček mražené zeleniny zabalený do utěrky (nikdy nepřikládejte přímo na kůži, hrozí její poškození). Obklady často vyměňujte. Pohyb a přímá námaha místa s modřinou narušují hojení. Ani masážemi ústup modřiny neurychlíte.

Cévní stěnu lze posílit pestrou stravou s dostatkem vitamínu C. Z preparátů funguje osvědčený Ascorutin, jehož účinnými látkami jsou kyselina askorbová (jiný název pro vitamín C) a rutin, které se zabudují do cévní stěny a tím ji zpevní. Efekt se dostaví už po měsíci užívání v denní dávce 3x 1 nebo 2 tablety. Ascorutin také slouží lékařům jako jednoduchý a pacienta nijak nezatěžující test k odlišení poruch cévní stěny od poruch srážlivosti. Samozřejmě jen tam, kde je sklon ke zvýšené lomivosti cévní stěny zjevný a nejsou přítomny známky závažnějšího zdravotního problému.

Mezi přírodní zdroje rutinu patří pohanka, otruby, ovesné vločky, luštěniny, chřest, ořechy, slupky jablek a rajčat, citrusy, listová zelenina, květenství bezu černého nebo zelený čaj.

Pokud se tvoří modřiny bez příčiny, neprodleně navštivte ošetřujícího lékaře. A to zejména v těchto případech:

  • máte rozsáhlejší modřiny v oblasti očí, zvláště máte-li poruchu vidění;
  • máte neobvykle rozsáhlé nebo bolestivé modřiny, zvláště pokud se tvoří zdánlivě bez příčiny;
  • modřiny se vám tvoří velmi snadno a zároveň míváte i jiné známky krvácení (z nosu, z dásní, krev ve stolici nebo v moči);
  • dříve se vám modřiny netvořily, náhle však vznikají i po malém násilí.

Detail odstavce: Co se s tím dá dělat
Zdroj: Modřiny bez příčiny
Zveřejněno: 3.8.2017

LÉČIVÉ ÚČINKY KOPŘIVY DVOUDOMÉ

Kopřiva v potravinách

Kopřiva je výborná jako příloha se špenátem, cibulí, česnekem a kořením. Používá se i k dochucení olivového oleje, piniových oříšků a parmezánu. Do salátů se většinou používají jen mladé výhonky a listy. Kopřivová polévka je také známá. Ostatně tuto rostlinu můžete přidávat do jakéhokoliv jídla, protože obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Na trhání kopřiv je vhodné mít gumové rukavice, zejména na jaře a v létě, kdy mladé výhonky extrémně pálí. V některých oblastech je kopřiva tradičním jídlem.

Detail odstavce: Kopřiva v potravinách
Zdroj: Léčivé účinky kopřivy dvoudomé
Zveřejněno: 30.11.2012

NEMOC DNA A ZAKÁZANÉ POTRAVINY

Puriny v potravě

Puriny jsou součástí dědičné informace každé buňky. Vyskytují se téměř ve všech rostlinných a živočišných potravinách, a to v různém množství. Živočišné potraviny obsahují zpravidla více purinů než potraviny rostlinné, což je dáno tím, že rostlinné potraviny disponují menším množstvím buněčných jader. Kyselina močová, jež se nachází v lidském těle, pochází ze dvou zdrojů: z potravinových purinů a purinů, které vznikají při odbourávání buněk tělu vlastních. Kyselina močová totiž představuje přirozený koncový produkt odbourávání purinů, které jsou obsaženy v buněčných jádrech (endogenní puriny), a purinů, které jsou přijímány v potravě a vznikají při látkové přeměně (exogenní puriny).

Detail odstavce: Puriny v potravě
Zdroj: Nemoc dna a zakázané potraviny
Zveřejněno: 25.4.2016

SACHARIDY

Sacharidy alias uhlohydráty

Sacharidy, karbohydráty, uhlohydráty, cukry, to všechno jsou pro vás možné známé názvy pro tuto základní složku. Pojďme si tedy vysvětlit základní funkce a na druhé straně úskalí těchto živin. Sacharidy jsou malé molekuly, které jsou seskupeny po jedné molekule, takzvané jednoduché cukry (monosacharidy), dvou molekulách, takzvané disacharidy, anebo ve více molekulách, které dohromady tvoří složené cukry (polysacharidy). A všechny tyto životně důležité molekuly jsou v různém množství a různém složení obsaženy v potravinách, které konzumujeme. Podle složení sacharidů je nám jasné, že každou kombinaci těchto sacharidových molekul bude tělo trávit trošku jinak.

Detail odstavce: Sacharidy alias uhlohydráty
Zdroj: Sacharidy
Zveřejněno: 23.5.2014

SACHARIDY

Glykemický index

Glykemický index potravin (GI) vyjadřuje, jak rychle po konzumaci sacharidové potraviny (= potravina s obsahem škrobů nebo cukrů) stoupne hladina cukru (glukózy) v krvi. Čím je GI potraviny vyšší, tím více a rychleji stoupá po snědení této potraviny hladina glukózy v krvi. Po potravinách s vysokým GI (nad 70) máme dříve hlad, zvyšuje se riziko vzniku nadváhy a cukrovky. Vysoký GI mají hlavně potraviny s takzvanými „rafinovanými sacharidy“: bílé a sladké pečivo, loupaná rýže, pufované obilniny a většina sladkostí. Nižší GI mají potraviny, ze kterých se škroby a cukry vstřebávají pomaleji – luštěniny, ovoce a zelenina, celozrnné obilniny, ořechy a semena, mléčné výrobky.

Detail odstavce: Glykemický index
Zdroj: Sacharidy
Zveřejněno: 23.5.2014

MELANIN V POTRAVINÁCH

Potraviny podporující tvorbu melaninu

Melanin je pigment, který určuje barvu vlasů a pokožky, proto je velmi důležitý, zároveň ochraňuje pokožku před škodlivými účinky slunečního záření.

Melanin je například obsažen v mědi, která také pomáhá produkovat melanin, stejně jako elastin, což je protein dodávající pokožce pružnost. Měď se nachází v ústřicích, vnitřnostech (zejména v játrech) a měkkýších. Další potravinou, která obsahuje melanin, je sója, která je důležitá i z toho důvodu, že obsahuje a dodává lidskému tělu živinu zvanou tyrosin. Tato živina se nalézá v mnoha přírodních zdrojích, například v dýňových a sezamových semínkách a fazolích. Velmi vhodnými potravinami jsou také ořechy a luštěniny, včetně mandlí, arašídů a sušených fazolí.

Detail odstavce: Potraviny podporující tvorbu melaninu
Zdroj: Melanin v potravinách
Zveřejněno: 26.2.2014

VITAMÍN D3

Přírodní zdroje vitamínu D3 

Kromě slunečního záření, které je nejpřirozenější a optimální pro příjem vitamínu D, se nachází i v potravinách. Seznam uváděných potravin však obsahuje jednak jeho příliš malé množství na porci pro získání jeho optimální hladiny v krvi, ale také kromě vitamínů a minerálů obsahují těžké kovy a způsobují acidózu v těle. K těmto potravinám patří ryby (sardinky, makrela, losos, tuňák), mléko obohacené vitamínem D (u nás těžko sehnatelné), vajíčka a hovězí maso. Pokud je nechceme přijímat ve velkém množství nebo jsme vegani/vegetariáni, dalším zdrojem jsou vitamínové doplňky stravy (na trhu k dostání vitamín D2 a D3).

Detail odstavce: Přírodní zdroje vitamínu D3 
Zdroj: Vitamín D3
Zveřejněno: 1.5.2014