Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

AZITHROMYCIN ACTAVIS

OBSAH

Azitromycin Mylan 500 mg

Azitromycin Mylan 500 mg je také generické antibiotikum a má stejnou účinnou látku s originálním lékem Sumamed. Generické léky Azitromycin Mylan, Azitromycin Sandoz, Azitromycin Actavis jsou totožné léky. Držitelem rozhodnutí o registraci je firma Generics [UK] Ltd, Potters Bar, Velká Británie.

Azitromycin – příbalový leták.

Zdroj: Lék Azitromycin

Poradna

V naší poradně s názvem BETAHISTIN ACTAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ROMANA TOTHOVA.

dobrý den
muze se pit alkohol-vino,pri užívání leku betahistin actavis 8mg

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, při užívání léku betahistin actavis je možné konzumovat během dne i víno, ale v rozumném množství, které by nemělo přesáhnout půl litru denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Antibiotika

Antibiotika se předepisují k léčbě uretritidy způsobené bakteriemi. Lékař může zpočátku předepsat širokospektrální antibiotika, která jsou účinná proti široké škále bakterií. Specifický lék, který působí proti konkrétnímu původci, může být stanoven tehdy, jakmile jsou výsledky laboratorních testů k dispozici. Azithromycin a doxycycline jsou nejběžnější antibiotika používaná k léčbě uretritidy. Obvykle jsou podávána perorálně a léčba trvá asi sedm dnů. V případě gonokokové uretritidy může být azithromycin předepsán společně s cefalosporinem. Tradičně jsou fluorochinolony používány k léčbě uretritidy, zejména gonokokové uretritidy. 25 % kmenů Neisseria gonorrhoeae je odolných na fluorochinolony. Metronidazol, tinidazole a erytromycin jsou tři antibiotika běžně používaná k léčbě recidivující uretritidy.

Zdroj: Možnosti léčby zánětu močové trubice

Kdy zaberou třídenní antibiotika

Azithromycin je antibiotikum stabilní vůči kyselinám, takže jej lze užívat perorálně bez potřeby ochrany před žaludečními kyselinami. Snadno se vstřebává, ale absorpce je větší na prázdný žaludek. Čas do dosažení maximální koncentrace u dospělých je 2,1 až 3,2 hodiny po spolknutí tablety. Vzhledem ke své vysoké koncentraci ve fagocytech je Azithromycin rychle transportován do místa infekce.

Zdroj: Třídenní antibiotika Azithromycin

Diskuze

V diskuzi MENIEROVA CHOROBA A JEJÍ LÉČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mlenská Věra.

Dobrý večer. Mám na Vás dotaz lze kombinovat lék Betahistin Actavis 24 mg současně s lékem Prestarium Neo Forte? Děkuji za odpověď Mlénská

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Menierova choroba a její léčení

Azithromycin a slunce

Při užívání Azithromycinu vás slunce může snadněji spálit. Vyhněte se slunečnímu záření nebo soláriu. Když jste venku, používejte ochranný oděv a používejte opalovací krém (SPF 30 nebo vyšší).

Azithromycin absorbuje UV záření, pak ho uvolňuje do kůže, což způsobuje buněčnou smrt. Během několika dní se příznaky objeví na exponovaných místech těla. U některých lidí mohou příznaky přetrvávat až 20 let po ukončení léčby.

Azithromycin je v těle přítomen až 15 dní od poslední dávky.

Zdroj: Třídenní antibiotika Azithromycin

Diskuze

V diskuzi MODRE SKVRNY NA TELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Mam malu holcicku a ma fialovy tecky a krvacani pod kuzi. Chtela by som jse zeptat ci je to smrdelne ji je dve mesice a je v nemocnici na jip ke prosim poradte mi jsem zufala a mam oni strach dekuju .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa Panošková.

Jinak beru prášky na cukr----METFORMIN 500 g----na tlak RAMIPRIL ACTAVIS 5 mg

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

Kdo by neměl Azithromycin užívat

Azithromycin byste neměli používat, pokud jste alergičtí na účinnou látku azithromycin nebo pokud:

  • jste někdy měl/a žloutenku nebo problémy s játry způsobené užíváním Azithromycinu;
  • jste alergický/á na podobné léky, jako je klarithromycin, erythromycin nebo telithromycin.

Abyste se ujistili, že je Azithromycin pro vás bezpečný, informujte svého lékaře, pokud jste někdy měli:

  • nemoc jater;
  • nemoc ledvin;
  • myasthenia gravis, což je dlouhodobé neuromuskulární onemocnění, které vede k různému stupni slabosti kosterního svalstva. Nejčastěji jsou postiženy svaly očí, obličeje a polykání.;
  • poruchu srdečního rytmu;
  • nízké hladiny draslíku v krvi;
  • syndrom dlouhého QT intervalu (u vás nebo člena rodiny).

Zdroj: Třídenní antibiotika Azithromycin

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT PLÍSNĚ NEHTŮ NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Pišingr.

Chtěl bych se zeptat na lék Terbinafin kolik stojí a jeli k dostání.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék TERBINAFIN ACTAVIS je k dostání v lékárně na lékařský předpis a pacient na něj doplácí cca 73 Kč za 28 tablet. Ovšem za podmínky, že předpis vystaví kožní lékař. Recept od jiného lékaře znamená vyšší doplatek a to až 160 Kč. O dostupnosti tohoto léku se informujte ve své lékárně, kde vám sdělí i přesnou výši doplatku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit plísně nehtů na nohou

Co je Azithromycin

Azithromycin byl objeven v roce 1980 chorvatskou farmaceutickou společností Pliva a schválen pro lékařské použití pod značkou Sumamed v roce 1988. Je na seznamu základních léků Světové zdravotnické organizace. Světová zdravotnická organizace ho klasifikuje jako kriticky důležitý pro humánní medicínu. Je dostupný jako generický lék a prodává se pod mnoha obchodními názvy po celém světě. V roce 2019 to byl 48. nejčastěji předepisovaný lék ve Spojených státech s více než 15  miliony receptů.

Azithromycin je antibiotikum patřící mezi azalidy, podtřídy makrolidových antibiotik. Je to derivát erythromycinu, od kterého se liší v chemické struktuře: atom methyl-substituovaného dusíku je začleněn do laktonového prstence, čímž se stává laktonový kruh 15-členným. Azithromycin je účinnější vůči některým druhům bakterií než erythromycin, z těla se vylučuje pomalu, což umožňuje jeho výhodné dávkování jednou denně po dobu 3 až 5 dnů, v některých indikacích se podává dokonce jednorázově. Azithromycin patří mezi antibiotika na 3 dny.

Mechanismus účinku je založen na manipulaci se syntézou proteinů škodlivých bakterií, čímž je jim zabráněno v růstu. Azithromycin se váže na 50S podjednotku bakteriálního ribozomu a tím inhibuje překlad z mRNA. Azithromycin nemá vliv na syntézu nukleových kyselin.

Zdroj: Třídenní antibiotika Azithromycin

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Hulová.

Dobrý den,
chci se zeptat na lék actapril. Je to lék na vysoký krevní tlak, ale tady ho nemůžu najít. Je vůbec v ČR v lékárnách k dostání? Je to lék na lékařský předpis a je velice účinný.
Děkuji za odpověď.
Anna Hulová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Actrapril 0,5 mg, 2 mg, 4 mg - tvrdé kapsle nejsou v naší republice zaregistrované, na Slovensku ale ano. Výrobce je Pharmaten International S. A. (GRC). Držitel registrace na Slovensku je firma Actavis s. r. o.
Lék Actrapril patří do skupiny ACE inhibitorů. U nás je stejná účinná látka k dostání pod názvem Gopten nebo Trandolapril Mylan.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Léčba chlamydií

Léčba chlamydiových infekcí je velmi obtížná. Řada preparátů (sulfonamidy, chinolony) je neúčinných. Tetracyklinová antibiotika se pro svoji toxicitu nedají používat u dětí a gravidních žen. Skupina azalinových antibiotik (azithromycin) je v současnosti nejlepším řešením. Mají prolongovaný antimikrobiální účinek a velmi dobrý průnik do tkání, kde dosahují vysokých koncentrací. Azithromycin je do místa zánětu cíleně transportován fagocyty, a jeho účinek u akutních forem onemocnění je dobrý.

Zdroj: Pozor na nebezpečné chlamydie

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY NA VYSOKÝ TLAK BEZ ŽÁDNÉHO DOPLATKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludvík Mráz.

Jaké léky , bez doplatku, mohu žádat u svého lékaře?
Patří tam i lék Amprilan 10 Děkuji předem Mráz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na lék Amprilan se vždy doplácí. Ale existují alternativy k tomuto léku, které jsou zcela bez doplatku a je jich více, takže je potřeba prokonzultovat s lékařem nejvhodnější náhradu.
Zde je seznam podobných léků jako Amprilan bez doplatku:
- PIRAMIL
- RAMIPRIL ACTAVIS
- TRITACE

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky na vysoký tlak bez žádného doplatku

Azithromycin a alkohol

Azithromycin je bezpečný a účinný lék na bakteriální infekci pro většinu lidí. Azithromycin nemá přímou interakci s alkoholem. To znamená, že většina lidí může pít mírné množství alkoholu při užívání tohoto antibiotika bez vážnějších problémů.

Existuje však odborné doporučení jak dlouho po užití Azithromycinu nepít alkohol. Podle něj reakce alkoholu na lék může trvat od 30 minut do několika hodin. Podle doporučení je třeba se vyhnout alkoholu a produktům, které obsahují alkohol nebo propylenglykol, po dobu nejméně 72 hodin po poslední dávce Azithromycinu. Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika může způsobit křeče, žaludeční nevolnost, bolesti hlavy a návaly horka.

Pití alkoholu může také způsobit křeče střev, které mohou začít vytláčet stolici příliš rychle. To může mít za následek průjem. Tyto účinky v kombinaci s Azithromycinem mohou zvýšit riziko žaludečních nevolností, průjmu a nevolnosti obecně.

Zdroj: Třídenní antibiotika Azithromycin

Diskuze

V diskuzi VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie crhová pohořelice.

Vážený otče,prosím vás o radu je mě 74 let ,před půl rokem mě zemřel manžel,léčím se z vysokým tlakem již 5let ,ted mě začal zlobit mám přez den po léku beru ramipril actavis 5mg přes den je to v pořádku ,a večer užívám polovinu někdy je tlak v pořádku ale umí být i po léku vyšší 150 -95 ,mohla bych k tomu užívat nějaké bylinky.Moc vám děkuji a zdravím Crhová Marie

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vysoký krevní tlak

Léčba chlamydií

Léčba chlamydiových infekcí je velmi obtížná. Řada preparátů (sulfonamidy, chinolony) je neúčinná. Tetracyklinová antibiotika pro svoji toxicitu zase nemohou užívat děti a gravidní ženy. Skupina azalinových antibiotik (azithromycin) je v současnosti nejlepším řešením. Tato antibiotika totiž mají prolongovaný antimikrobiální účinek a velmi dobrý průnik do tkání, kde dosahují vysokých koncentrací. Azithromycin je do místa zánětu cíleně transportován fagocyty, proto je jeho účinek u akutních forem onemocnění dobrý.

Zdroj: Sexuálně přenosné chlamydie

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA EREKCE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hipokrat12.

Dám Vám jednu velmi cennou radu. Nevyhazujte peníze za různé Claviny, není to k ničemu. Před pár lety uběhla 10 letá lhůta od vynálezu Viagry. Na trhu jsou různé Sildenafily. Předepíše Vám to urolog, pokud nemáte moc vysoký tlak a neužíváte nitráty. Mně pomohl Sildenafil Actavis,beru si na předpis Sildenafil, co je v akci. Sildenafil Actavis běžně kupuji na předpis v lékárně v Maxu a za 16 tablet dám 800 Kč. Jedna tableta se dá rozdělit a pokud si vezmete jen čtvrtku tak Vám to pomůže. Vyjde to na pakatel, z těch 16 tablet si uděláte 64 dávek. Sildenafil podporuje erekci a oddaluje vyvrcholení. Určitě budete spokojen. Mně je 69 roků. Po užití tablety potřebujete ale stimulaci partnerky, abyste se vzrušil. Pak mi dejte vědět na můj email Hipokrat12@seznam.cz jak jste dopadl. S pozdravem Honza.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Straka.

Já 66 let a mám třičtvrtě roku po operaci, před tím jsem neměl problém se sex sem, nyní jsem na tom ještě lépe používám Modrasil nebo Sildenafil Mylan a pomáhám si Erogen - X nebo Comfort Silk. Tablety jsou na vzrušení a Erogen se jen tršku namázne na penis a pořádně rozetře je to lepší od ženy, Comfort je lepší pro vagínu jestli je suchá může i na penis, to je paráda jak já vnikám do pochvy.Možná Tvou odpověď očekává Honza ze Zlína. P.S.: Odkud jsi Ty?..

Zdroj: diskuze Ztráta erekce.

Jak dlouho působí třídenní antibiotika

Poločas Azithromycinu umožňuje podat velkou jednotlivou dávku a přitom udržet bakteriostatické hladiny v infikované tkáni po několik dní.

Po jedné dávce 500 mg je terminální poločas eliminace Azithromycinu 68 hodin (téměř tři dny). Vylučování Azithromycinu žlučí, v převážně nezměněné formě, je hlavní cestou eliminace. V průběhu týdne se ještě asi 6 % podané dávky objevuje v moči jako nezměněné léčivo.

K úplnému vyloučení léku z těla dochází za 374 hodin, což je 15,5 dne. K definici úplného odstranění léku z těla se používá vzorec 5,5 x poločas a po tomto čase již lék nemá žádnou účinnost. Azithromycin má poločas eliminace 68 hodin (5,5 x 68 hodin), což je 15,5 dne.

Zdroj: Třídenní antibiotika Azithromycin

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,
cca 1,5 měsíce jsem užívala Terbinafin actavis.Projevily se u mne nežádoucí účinky,vysoké jaterní testy,zavrate, průjem a přestala jsem cítit chuť jídla v ústech. Teď již 14 snímek neberu, jaterní testy jsou stále vyšší ale hlavně necítím pořád tu chuť. Můžete mě prosím napsat, kdy cca může dojít ke zlepseni?
Děkuji
Petra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Až osm týdnů trvá než zmizí tyto nežádoucí účinky Terbinafinu. Nezoufejte, vše se vrátí do normálu, jen musíte být trpělivá.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit plísně nehtů na nohou

D

DACEPTON 5MG/ML INF SOL 5X20ML

DAILIPORT 0,5MG CPS PRO 30X1

DAILIPORT 1MG CPS PRO 60X1

DAILIPORT 3MG CPS PRO 30X1

DAILIPORT 5MG CPS PRO 30X1

DAIVOBET 50MCG/G+0,5MG/G GEL 60G

DALACIN C 150MG/ML INJ/INF SOL 1X4ML

DALACIN C 300MG CPS DUR 16

DARUNAVIR ACCORD 600MG TBL FLM 60

DARUNAVIR ACCORD 800MG TBL FLM 30

DARUNAVIR MYLAN 600MG TBL FLM 60 I

DARUNAVIR MYLAN 800MG TBL FLM 30 I

DARUNAVIR TEVA 800MG TBL FLM 30 II

DARZALEX 20MG/ML INF CNC SOL 1X20ML

DASSELTA 5MG TBL FLM 10

DASSELTA 5MG TBL FLM 30

DASSELTA 5MG TBL FLM 50

DASSELTA 5MG TBL FLM 90

DEGAN 10MG TBL NOB 40

DEGAN 5MG/ML INJ SOL 50X2ML

DEPREX 20MG CPS DUR 30

DERIN 25MG TBL FLM 50

DERIN PROLONG 200MG TBL PRO 60

DERIN PROLONG 400MG TBL PRO 60

DESCOVY 200MG/10MG TBL FLM 30

DESCOVY 200MG/25MG TBL FLM 30

DESLORATADIN +PHARMA 5MG TBL FLM 90 I

DESLORATADINE ACTAVIS 5MG TBL FLM 50

DESLORATADINE ACTAVIS 5MG TBL FLM 90

DIAREG 1000MG TBL FLM 60 II

DICLOFENAC AL 50MG TBL ENT 100

DICLOFENAC AL 50MG TBL ENT 20

DICLOFENAC AL 50MG TBL ENT 50

DICLOFENAC AL RETARD 100MG TBL PRO 100

DICLOFENAC AL RETARD 100MG TBL PRO 20

DICLOFENAC AL RETARD 100MG TBL PRO 50

DIFFERINE 1MG/G GEL 30G

DIGOXIN LÉČIVA 0,250MG TBL NOB 30

DIPHERELINE 0,1MG INJ PSO LQF 7+7X1ML

DOBUJECT 50MG/ML INF CNC SOL 5X5ML

DOLYXAN 60MG CPS ETD 28

DONEPEZIL ACTAVIS 10MG TBL FLM 28

DONEPEZIL ACTAVIS 5MG TBL FLM 28

DOSTINEX 0,5MG TBL NOB 8 I

DOSTINEX 0,5MG TBL NOB 8 II

DOTAREM 279,32MG/ML INJ SOL 1X20ML

DOVATO 50MG/300MG TBL FLM 30

DOXORUBICIN MEDAC 2MG/ML INF SOL 1X100ML

DOXORUBICIN PHARMAGEN 2MG/ML INF CNC SOL 1X50ML

DOXORUBICIN TEVA 2MG/ML INF CNC SOL 100ML

DOXYHEXAL 200MG TBL NOB 20

DULOXETIN +PHARMA 30MG CPS ETD 10

DULOXETIN +PHARMA 60MG CPS ETD 30

DULOXETIN BELUPO 60MG CPS ETD 28

DULSEVIA 60MG CPS ETD 90

DYSPORT 300SU INJ PLV SOL 1

DYSPORT 500SU INJ PLV SOL 1

Zdroj: Léky bez doplatku

Třídenní antibiotika

Mezi třídenní antibiotika patří Sumamed a Azitromycin Sandoz, Actavis nebo Mylan. Tato antibiotika patří do skupiny makrolidů a jedná se o totožné léky, přičemž Sumamed je originálním lékem a Azytromycin Sandoz či Mylan jsou generické přípravky.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Nežádoucí účinky

Nejčastějšími nežádoucími účinky jsou průjem (5 %), nevolnost (3 %), bolesti břicha (3 %) a zvracení. Méně než 1 % lidí přestane lék užívat kvůli vedlejším účinkům. Byla hlášena nervozita, kožní reakce a anafylaxe. Při použití azithromycinu byla hlášena infekce Pseudomembranózní kolitida (Clostridium difficile). Azithromycin neovlivňuje účinnost antikoncepce na rozdíl od některých jiných antibiotik, jako je Rifampin. Byla hlášena ztráta sluchu.

Občas se u lidí vyvinula cholestatická hepatitida nebo delirium. Náhodné nitrožilní předávkování u kojence způsobilo těžkou srdeční blokádu vedoucí k reziduální encefalopatii.

Azithromycin může způsobit abnormální změny v elektrické aktivitě srdce, které mohou vést k potenciálně smrtelnému nepravidelnému srdečnímu rytmu. Nejvíce jsou ohroženi lidé s již existujícími onemocněními, jako je prodloužení QT intervalu, nízká hladina draslíku nebo hořčíku v krvi, pomalejší než normální srdeční frekvence nebo ti, kteří užívají určité léky k léčbě abnormálního srdečního rytmu.

Bylo hlášeno, že Azithromycin blokuje autofagii (udržení stálosti vnitřního prostředí buněk) a může predisponovat pacienty s cystickou fibrózou k mykobakteriální infekci.

Zdroj: Třídenní antibiotika Azithromycin

Co léčí Azithromycin

Azithromycin je semisyntetické makrolidové antibiotikum a léčí se s ním tyto stavy:

  • Prevence a léčba akutních bakteriálních exacerbací chronické obstrukční plicní nemoci způsobené H. influenzae , M. catarrhalis nebo S. pneumoniae. Přínos dlouhodobé profylaxe musí být u každého pacienta zvážen oproti riziku kardiovaskulárních a jiných nežádoucích účinků.
  • Komunitní pneumonie způsobená C. pneumoniae, H. influenzae, M. pneumoniae nebo S. pneumoniae.
  • Nekomplikované kožní infekce způsobené S. aureus, S. pyogenes nebo S. agalactiae.
  • Uretritida a cervicitida způsobená C. trachomatis nebo N. gonorrhoeae. V kombinaci s Ceftriaxonem je Azithromycin součástí doporučeného režimu pro léčbu kapavky. Azithromycin je ve většině případů účinný jako monoterapie, ale vzhledem k relativně nízké bariéře vzniku rezistence u gonokoků a časté koinfekci C. trachomatis a N. gonorrhoeae se doporučuje kombinace s Ceftriaxonem.
  • Trachom způsobený C. trachomatis.
  • Genitální vředová choroba (chancroid) u mužů způsobená H. ducrey.
  • Akutní bakteriální sinusitida způsobená H. influenzae, M. catarrhalis nebo S. pneumoniae. Obecně jsou však preferovány jiné léky, jako je Amoxicilin / Klavulanát.
  • Akutní zánět středního ucha způsobený H. influenzae, M. catarrhalis nebo S. pneumoniae. Azithromycin však není lékem první volby pro tento stav. Obecně je výhodný Amoxicilin nebo jiné beta-laktamové antibiotikum.
  • Faryngitida nebo tonzilitida způsobená S. pyogenes jako alternativa k terapii první volby u jedinců, kteří nemohou použít terapii první volby.

Azithromycin je dostupný v lékárně na lékařský předpis. V některých zemích světa se dá volně koupit v lékárně. Nám známá místa volného prodeje tohoto antibiotika bez receptu jsou Argentina, Peru a Kolumbie.

Ke snížení rozvoje bakterií rezistentních vůči lékům by měl být Azithromycin používán pouze k léčbě infekcí, u kterých je prokázáno nebo existuje silné podezření, že jsou způsobeny citlivými bakteriemi na toto antibiotikum.

Zdroj: Třídenní antibiotika Azithromycin

R

RAENOM 5MG TBL FLM 56

RAENOM 7,5MG TBL FLM 56

RAMIZEK 10MG/10MG CPS DUR 98

RAMIZEK 10MG/5MG CPS DUR 98

RAMIZEK 5MG/10MG CPS DUR 98

RAPAMUNE 0,5MG TBL OBD 100

RAPAMUNE 1MG TBL OBD 100

RECTODELT 100MG SUP 4

RELVAR ELLIPTA 184MCG/22MCG INH PLV DOS 1X30DÁV

REMESTYP 1MG INJ SOL 5X10ML

RENUTRYL BOOSTER KARAMELOVÁ PŘÍCHUŤ POR SOL 4X300ML

RESELIGO 10,8MG IMP ISP 1

RESELIGO 3,6MG IMP ISP 1

RESTIGULIN 10MG TBL NOB 28

RESTIGULIN 15MG TBL NOB 28

REVATIO 20MG TBL FLM 90

REVOLADE 25MG POR PLV SUS 30

REXTOL 5MCG/ML INJ SOL 5X1ML

REYATAZ 300MG CPS DUR 30

RIKALPA 1MCG CPS MOL 28

RIKALPA 2MCG CPS MOL 28

RILEPTID 1MG TBL FLM 60

RILEPTID 2MG TBL FLM 60

RILEPTID 3MG TBL FLM 60

RISEDRONAT TEVA 35MG TBL FLM 12

RISEDRONAT TEVA 35MG TBL FLM 12 (3X4)

RISPEN 2MG TBL FLM 50

RISPERDAL CONSTA 25MG INJ PLQ SUS PRO 1X25MG+2ML ISP

RISPERDAL CONSTA 37,5MG INJ PLQ SUS PRO 1X37,5MG+2ML ISP

RISPERDAL CONSTA 50MG INJ PLQ SUS PRO 1X50MG+2ML ISP

RISPERIDON ACTAVIS 1MG TBL FLM 60

RISPERIDON ACTAVIS 2MG TBL FLM 50

RISPERIDON ACTAVIS 2MG TBL FLM 60

RISPERIDON FARMAX 1MG TBL FLM 60

RISPERIDON FARMAX 2MG TBL FLM 20

RISPERIDON FARMAX 2MG TBL FLM 60

RISPERIDON FARMAX 3MG TBL FLM 60

RISPERIDON VIPHARM 2MG TBL FLM 20

RISPERIDON VIPHARM 2MG TBL FLM 50

RISPERIDON VIPHARM 3MG TBL FLM 50

RIVOCOR 10MG TBL FLM 90

ROFERON-A 6MIU INJ SOL ISP 1X0,5ML

ROFLUMILAST AUROVITAS 500MCG TBL NOB 30

ROPINIROL FARMAX 2MG TBL PRO 84

ROPINIROL FARMAX 4MG TBL PRO 84

ROPINIROL FARMAX 8MG TBL PRO 84

ROSALOX 10MG/G CRM 40G

ROSUVASTATIN AUROVITAS 10MG TBL FLM 90

ROSUVASTATIN AUROVITAS 20MG TBL FLM 30

ROSUVASTATIN AUROVITAS 20MG TBL FLM 90

ROSUVASTATIN AUROVITAS 40MG TBL FLM 90

ROSUVASTATIN NEWLINE PHARMA 10MG TBL FLM 30

ROSUVASTATIN NEWLINE PHARMA 10MG TBL FLM 90

ROSUVASTATIN NEWLINE PHARMA 20MG TBL FLM 30

ROSUVASTATIN NEWLINE PHARMA 20MG TBL FLM 90

ROSUVASTATIN TEVA PHARMA 10MG TBL FLM 28 II

ROSUVASTATIN TEVA PHARMA 40MG TBL FLM 100 II

ROSUVASTATIN TEVA PHARMA 40MG TBL FLM 30 II

ROVASYN 10MG TBL FLM 30

ROVASYN 20MG TBL FLM 30

RUMIXAFEN 500MCG TBL FLM 30

RUMIXAFEN 500MCG TBL FLM 90

Zdroj: Léky bez doplatku

Léčba

Gram-pozitivní bakterie Corynebacterium minutissimum je citlivá na peniciliny, cefalosporiny I. generace, erytromycin, klindamycin, ciprofloxacin, tetracyklin a vankomycin. Pro léčbu se používají systémové makrolidy (erythromycin nebo azithromycin). Při těžších formách se lokálně používají v gelu aplikovaná antibiotika nebo perorálně erytromycin. Je možná celková léčba antibiotikem (erythromycin), běžnější je léčba místní, spočívající v aplikaci například imidazolových preparátů.

Zdroj: Erythrasma


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP