Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BABSKÉ RADY NA MOČOVÝ MĚCHÝŘ

OBSAH

Domácí péče o edém

  • Udržujte oteklou část ve zvýšené poloze.
  • Snižte příjem soli.
  • Vyvarujte se náhlým změnám teplot.

Zdroj: Babské rady na otoky

Poradna

V naší poradně s názvem BOLENÍ MOČOVÉHO MĚCHÝŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

DOBRÝ DEN PANÍ KAMČO TAK MĚ UŽ NESVĚDÍ VAGÍNA A BOLÍ MĚ MOČOVÝ MĚCHÝŘ POŘÁD A PROSÍM VÁS O RADU JESTLI MÁTE ČAS TAK MĚ PROSÍM ODPOVĚZTE A ZA TU PŘEDCHOZÍ ZPRÁVU MOC DĚKUJU POMOHLA JSTE FAKT ŽE JO

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest močového měchýře může mít více příčin, přičemž některé se dají léčit jen léky na předpis, na jiné zas účinkují brusinky a lichořeřišnice. U bolesti močového měchýře se nevyplatí něco jen tak zkoušet. Zde je potřeba provést biochemické vyšetření moči a podle výsledků učinit potřebné kroky. Jasná rada tedy zní: musíte k lékaři na vyšetření.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ?

Příčiny bolesti uší

  • Infekce vnějšího zvukovodu
  • Barotrauma
  • Blokáda ušním mazem
  • Zánět středního ucha
  • Nachlazení

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

DOBRÝ DEN JSEM JITKA A MÁM STRAŠNEJ PROBLÉM JSEM UŽ ZOUFALÁ A I BREČÍM SVĚDÍ MĚ VAGÍNA A I MOČOVÝ MĚCHÝŘ A MŮŽU SI UVAŘIT BYLINKOVEJ ČAJ NA MOČOVÉ CESTY A ALE TO JE MÁLO A EXISTUJE PROSIM VÁS MASTIČKA NA TOTO SVĚDĚNÍ ? A MOC VÁM PŘEDEM DĚKUJU ZA ODPOVĚĎ A NADHLEDANOU A MĚJTE SE SUPER
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zřejmě máte vaginální mykózu. To je normální v tomto parném období. Ve vaší vagíně přemnožila kvasinka Candida Albicans a tu teď musíte zase dostat pod kontrolu. K tomu by bylo nejlepší navštívit svého gynekologa, aby vám provedl lékařské vyšetření a zjistil co přesně způsobuje vaše problémy se svěděním. Pokud nemůže z nějakého důvodu k lékaři, tak můžete zkusit rady, které tento problém řeší a pomůcky k nim můžete volně koupit v lékárně. Zde je návod jak se zbavit svědění ve vagině: www.ceskaordinace.cz…
Vznik a rozvoj kvasinek rovněž podporuje příliš kalorická strava založená na cukrech a obilninách, takže koláček, se kterým jste vyfocena, je pro kvasinky vítaná posila.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ?

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem JAKÉ JSOU PŘÍČINY ŽLUTÉ STOLICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Derynk.

už několik let trpím bolesti břicha , a mám žlutou stolici .Ošetřující lékař mi říká že je to od moč. měchýře. Napsal mi algifen. Jinak se mnou nic nedělá . Několikrát jsem byl v nemocnici a tam mi říkali že je to od páteře. Nevím co mám podniknout aby jsem se zbavil bolestí. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Musíte jít ke specialistovi. Na páteř je to ortoped a na močový měchýř je to urolog. Teprve po vyjádření těchto lékařů se uvidí jak dál postupovat. Pokud tito lékaři nenajdou příčinu vašich bolestí, tak zbývá lékař hepatolog, který se bude soustředit na vaše játra a s tím související žlutou stolici.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jaké jsou příčiny žluté stolice

Fotky

A jak vypadají takové hemoroidy, se můžete podívat zde.

Zdroj: Babské rady na hemeroidy

Diskuze

V diskuzi JAK BRÁT FUROLIN? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Manžel dostal k užívání lék Furolin bez bližšího určení, v lékárně mi řekli, že ho má užívat 1 tabletu po 8 hodinách a hlavně po jídle! To nám dělá velké potíže - jednak jíme od 8 hodin ráno do 17 snídani, oběd i večeři a to se moc do intervalů léků nehodí. Sice by možná šlo v 8 snídat, možná i večeři v 16 (i když je to všechno jídlo během 8 hodin!), ale jak do toho zasunout 24,00 hodinu ??
Hledala jsem v návodu něco bližšího, ale tam NENÍ nic uvedeno a na internetu jsou jen problémy jiných!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Dobrý den,
Jsem na dovolené u moře a chytl mě močový měchýř. Měla jsem s sebou antibiotika furolin (tyi předepsal doktor v únoru _ nakonec nebylo potřeba). Z obavy jsem ho ihned nasadila a ulevilo se. Jak dlouho je nutné ho brát? Mohu na sluníčko a občas se vykoupat v moři? Po té se hned převléci. Děkuji za cenné rady.

Zdroj: diskuze Jak brát furolin?

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Diskuze

V diskuzi NÁHRADA ZA FURANTOIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín štrait.

jaká náhrada za furantoin existuje?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena Elen Dostálová.

Jsem zoufalá, mám citlivý močový měchýř, celý život jsem měla doma furantoin. Stačila 1-2 tablety futantoin a byl rok pokoj. Teď nějaký furolin to jenom sníte i dvě balení a výsledek žádný. Proč všechno co bylo naše a dobré se likviduje, a nějaké cizí šmejdy nám jsou vnucováný. Píšete, že v naší republice není k dostání. A kde ho mají???? Prozraďte, kde??? Kde si ho mám sehnat??? Jestli to i čtete ??? Děkují za odpověď.
D

Zdroj: diskuze Náhrada za furantoin

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi RETENCE MOČI PO OPERACI KOLENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Foukal.

Můj věk je 66 let. Užívám lék Tamurex na zvětšenou prostatu. Před operací kolena jsem byl celkem bez problémů s močením. Po operaci došlo k částečné retenci moče (zástava močení). Protože jsem nemohl po 3 dny vyprázdnit močový měchýř, byl mi zaveden katetr. Po dvou dnech mi byl vytažen a už jsem se nevymočil vůbec. Takže mi byl katétr nasazen znovu a po 19 dnech mám jít na kontrolu na urologii. Nevím, zda se to může upravit,nebo mně čeká operace. Má prosím někdo podobnou zkušenost? Díky zaradu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Mám bohužel podobnou zkušenost, jenom s tím rozdílem, že jsem mladší o 3 roky, a podle data Vašeho příspěvku jsem byl na operaci asi dva týdny po Vás. Před operací kolene jsem necítil vůbec žádné problémy, s močením ani s prostatou. Po operaci jsem se vůbec nevymočil, takže jsem měl zavedený katétr hned první noc po operaci, další den vyndaný, a protože jsem se pořád nemohl vymočit, dostal jsem katétr znovu a teď jsem taky v "čekací lhůtě" před kontrolou na urologii. V nemocnici mně řekli, že u některých pacientů, kteří jsou při operaci uspaní, se problémy s močením objevují. Nejspíš musíme čekat a doufat, že se to po určité době spraví.

Zdroj: diskuze Retence moči po operaci kolena

Kapky

Hodí se pro dospělé i děti. Pro všechny (přesněji od 6 měsíců) pomáhá na dráždivý kašel například Ditustat.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Poradna

V naší poradně s názvem ANTIBIOTIKA FUROLIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Zdravím, já zatím beru 2. den. Mám je předepsané 4x denně na 5 dní. Úplně zle mi není, ale dobře také ne. Jsem strašně unavená a mám cca do 30 minut po zapití prášku lehký pocit na zvracení. Každopádně mi svědí celé tělo a mám vyrážku do půlky lýtek. Na močový měchýř pomáhají.
Nevím jestli ještě chvíli počkat, nebo vysadit.
Je tu vůbec někdo kompetentní k tomu, aby se nám tu všem vyjádřil? Zdá se mi to jako pěkné svinstvo, bez pardonu. Ještě když ho dávají v lékárně bez doplatku. A v dnešní době něco zadarmenko?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když Furolin vysadíte dřív, než budete mít jinou alternativu, tak riskujete, že vám bakterie zmutují a půjdou třeba hůře léčit. Dobré je užívat Furolin s jídlem a k tomu užívat probiotika 3 hodiny po první dávce Furolinu. Kdyby tato opatření nefungovala a bylo vám zle, tak se domluvte s lékařem na jiném léčivu a až ho budete mít doma, tak teprve pak můžete Furolin přestat užívat a začít s novým antibiotikem. Samovolné předčasné ukončení léčby jakýmkoliv antibiotikem je hazard, který může vést až nevyléčitelnému stavu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Furolin diskuze

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi NEINFORMOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bláža.

Jsem partnerkou muže po odstranění prostaty a po ozařovní. Erekce není schopen , i když se snažím . Nejhorší je , že ho zbavili libida a nemá zájem o mne a o nic co nás dříve dělalo šťastnými. Bohužel ani jeho pot , který mi dříve voněl je jiný - chybí mu testosteron .
Lékaři vše říkají před operací a ozářením jen v náznacích a neřeknou pravdu. Biologická léčba z něho udělá eunucha a nebude mít zájem o ženu vůbec. Je to těžké a náročné na psychiku , on je postižen a dopadá to na náš vztah. Myslela jsem , že to překonám s nadhledem (nejsem už nejmladší - 50roků) ale je to těžké. Orální sex mi dříve vyhovoval, ale dnes mne přítomnost partnera nevzrušuje a to je největší problém. Má silnou inkontinenci i po roce od operace , a pokud se přede mnou svlékne , tak penis nemá - je vtažen do těla .
Pokud jsem se lékařů na internetu ptala , tak slyším odpověď - buďte ráda , že má šanci přežít.
A hlavně nebuďte sobec . Ale já jsem už rok bez kontaktu s mužem . Nejsem za něho vdaná , ale nevím si s tím rady. Nejsem manželka , milenka ale ošetřovatelka. Nechci mu ublížit, ale mám nějaké tělesné potřeby a nejsou uspokojeny . Pak mám ze sebe strach , že pokud někoho potkám , tak odejdu. Nevím si s tím rady . Poraďte. Onanie mi nevyhovuje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Slyšel jsem o hodně případů, kdy muž na operaci nešel. Rok po operaci prostaty se může jít na další, při které se umístí pod močový měchýř něco jako náhrada prostaty a inkontinecne by mohla zmizet úplně. Co se týká erekce, jsou na předpis nějaké inkekce přímo do penisu a to je pak erekce jako vr 20-ti letech - hojně toho zneužívají i pornoherci, pak jsou ještě nějaké gely do penisu. Vše si musíte najít na netu a pak urologovi říct přesně co vám má napsat! Mi je 34 let a nelituji, že jsem šel prostatu vyřezat, pak se ukázalo že jsem měl agresivní formu rakoviny a jsem nesmírně rád, že můžu vychovávat svého teprve půlročního syna.

Zdroj: diskuze Neinformování

Babské rady na edém

  • Používejte hořčičný olej na postiženou oblast, protože snižuje otok a zároveň poskytuje úlevu.
  • Pijte jablečný ocet, který je vhodný pro léčbu otoků, protože odstraňuje přebytečné tekutiny z tělních dutin.
  • Vyhněte se potravinám, které jsou bohaté na sacharidy. Je důležité alespoň minimalizovat jejich příjem.
  • Velmi vhodná jsou koriandrová semínka, která snižují otoky.
  • Užitečná je i masáž místa, kde se nachází otok, ale tato masáž musí být velmi opatrná, aby nedošlo k poranění postižené oblasti.

Zdroj: Babské rady na otoky

Poradna

V naší poradně s názvem CIPRALEX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Dosoudilová.

Dobrý den,užívám na nervy cipralex už přes 10 let a mám veliké problémy s očima,mám zelený zákal a bolí mě oči,říkali mi,že mám suché oči a kapu si každý den 6x i více suché slzy,vyzkoušela jsem jich strašně moc, dokonce ve Zlíně mi dělali z krve a nic nezabírá, teď si kupuju kapky bez kponzervantů, nic moc,mám veliké obtíže, taky mám chronický zánět močového měchýře a právě teď studuju léky ROWATINEX, které mi v lékárně nabídli a u toho jsem našla článek, že ten Cipralex jeho užívání může způsobovat právě ty suché oči i močový měchýř, prosím vás,co je na tom pravda????žádný lékař mi toto nikdy neřekl, je mi 54 let, děkuji za informace

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Požádejte svého lékaře - psychiatra, aby Vám místo Cipralexu naordinoval jiný lék, vhodný k Vašemu zdravotnímu stavu. Sama antidepresiva neměňte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cipralex

Léky na suchý kašel

Na léčbu suchého kašle vám v lékárně nabídnou některý z přípravků patřících mezi antitusika, ta tlumí kašlací reflex, mírní a potlačují záchvaty kašle.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi MOČOVÝ MĚCHÝŘ PRO PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohouš.

Máme 11-ti letou fenku bišonka. v poslední době začala více pít, častěji močit a v moči se objevila krev. Po návštěvě veterináře podstoupila operaci močového měchýře, kde vedle kamínků jí byl odstraněn i nádor v těsné blízkosti močovodů z ledvin. Dnes je 3-tí den po operaci, močí usilovně s výsledkem vždy několik kapek. Chuť k jídlu má, je čilá. Bere léky proti bolesti a proti zánětu močových cest. S ohledem na složení kamenů lékař stanoví dietu. Charakter nádoru neznáme, co máme alespoň z prevence nejlépe dělat? Jaká je pravděpodobnost dalšího vývoje?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Močový měchýř pro psa

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Prášky pro přípravu horkých nápojů

Pomáhají nejen na kašel, ale pomohou vám zároveň i s teplotou nebo bolestí hlavy. Ve variantě pro suchý kašel lze doporučit například Paralen Grip.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP