Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BABSKÉ RADY PROTI CELULITIDĚ

OBSAH

Jak často používat kofeinový zábal proti celulitidě

Pro dosažení cíle - aby celulitida zmizela, je třeba, jak známo, aplikovat kofeinový zábal pravidelně a často. S takovou frekvencí by absolvování kofeinových zábalů v kosmetických studiích vyšlo velmi draze (60 minut vyjde na 550 Kč). Účinky jsou nejlepší, když se kofeinový zábal užívá alespoň třikrát do týdne po dobu půl roku až jednoho roku. To by znamenalo finanční náklad kolem 80 tisíc Kč za roční léčbu kofeinovým zábalem. Vymysleli jsme pro vás recept, jak si připravit kofeinový zábal doma a ušetřit tak tyto vysoké výdaje.

Zdroj: Recept na kofeinový zábal proti celulitidě

Diskuze

V diskuzi CO DĚLAT PROTI CELULITIDĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JohankaDl.

Moc pěkný článek, každopádně proti celulitidě může pomoci i sport - chytrezeny.cz/cvicen… , což je super a doporučuji :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co dělat proti celulitidě

Příčiny bolesti uší

  • Infekce vnějšího zvukovodu
  • Barotrauma
  • Blokáda ušním mazem
  • Zánět středního ucha
  • Nachlazení

Zdroj: Babské rady na bolest uší

Poradna

V naší poradně s názvem KOFEINOVÝ ZÁBAL PROTI CELULITIDĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Jadová.

Jak velký pytlíček agar agar?? prodávají se různí gramáře.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mě na jedno použití stačí půlka lžičky želatiny agar agar na 250 ml vody. Takže mi pytlíček Agaru vystačí na několik dalších použití.

Zdroj: diskuze Kofeinový zábal proti celulitidě

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem PROTI CELULITIDE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřín.

hezký den,prosím o radu.jsem po 4 operacích páteře a ještě mě čekají 2,proto nemohu jezdit na kole,běhat,chodit,plavat,nehybná ruka,snažím se omezovat v jídle a změnila jsem jídelníček,zelenina,vláknina...,bez efektu a to je již 3 roky a nevím,co dále,lymfodrenáž mi lékař nedoporučuje.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj, můžeš sem prosím ještě dopsat kolik a co všechno sníš během týdne? Rozděl to prosím na dny a označ, co ti z toho nejvíce chutná. Jo? Taky přidej svůj věk, váhu a svou výšku. Zkusíme něco vymyslet :-)

Pa
Cempírek

Zdroj: diskuze Proti celulitide

Pastilky na kašel

Jsou příjemnou variantou, nechávají se volně rozplynout v ústech. Obsahují přírodní uklidňující extrakty a do několika minut vám uleví. MedDex Vicks pastilky na suchý kašel s medem využijete proti dráždivému, neproduktivnímu kašli. Obzvlášť pastilky oceníte, když se přidá bolest v krku. Znecitlivují ho a mírní škrábání.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Prsní balzámy

Využijete je hned na dva způsoby: jako zábal, kdy se vtírají do kůže prsou a zad, a k inhalování, kdy lžičku rozpustíte v horké vodě. Pro dospělé je úlevou například Mucoplant Eukalyptový balzám (eukalyptus je skvělou léčivou rostlinou). U Bylinného prsního balzámu proti nachlazení pro děti je k eukalyptu přidán i měsíček lékařský nebo kafr.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi MASTICHA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anička.

Tuto přírodní kosmetiku mohu vřele doporučit. Mám s ní samé pozitivní zkušenosti(používám denní krém a pak kůru proti celulitidě). Proto jsem ji také doporučila mé mamce, aby mohla vyzkoušet jejich krémy pro zralou pleť. Rozhodla se pro krém, který se jmenuje Liftosome a je s ním nadmíru spokojená! Doporučuji tedy i Vám :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Masticha

Babské rady na jizvy

Z bylinek je velmi vhodný měsíček lékařský, respektive mast z měsíčku. Další ideální byliny na čerstvé nebo hojící se jizvy jsou aloe vera (gel z listu), plavuň vidlačka, krušina, ženšen, jetel, kalisie a rakytník (olej). Je vhodné tyto bylinky naložit do tuku, nejlépe do sádla, a potírat tímto krémem jizvy.

Z hub je vhodný choroš. Optimální je léčit čerstvé jizvy, nejlépe ještě nezahojené.

Zdroj: Babské rady - krása

Diskuze

V diskuzi SKOŘICOVÝ KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mat.

Souhlasím, na celulitidu je třeba jít komplexně, je třeba upravit celou životosprávu, ale jsou prostředky, které proti celulitidě mohou pomoci. Já doporučuji skořicový olej, resp. skořicový krém pro skořicové zábaly a lymfodrenáž. Skořicový krém zakoupíte např. zde: www.siladoteku.cz/si… Je vhodný i pro domácí použití, seženete tam i balení, které vystačí na celou kúru, vyjde podstatně levněji než skořicové zábaly v salónech a efekt je stejný.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Skořicový krém

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,
chtela jsem se zeptat tedy kofeín taky pomáha k výsktu celulitídy? nadměrní uživání? Já piju kafé raz za den nebo i někdy jednou za 3 dny, celulitídu jsem nikdy neměla až na poledního půl roku, už 6 rok chodím ke konim a vždy jsme makali i přes zimu, ale tuhle zimu jsme u koní nebyly, byly fujavice a 2-3 měsíce se nic nedelalo, taky jsem přibrala asi 4 kilá po zime, a bylo tam i málo pohybu tak se domnívam že to je určite tím nedostatkem pohybu. Tak bylo psano někdecže se celulitida může vytvářet i kvůli anatikoncepci je to pravda?

Díky za odpovědi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Kapky

Hodí se pro dospělé i děti. Pro všechny (přesněji od 6 měsíců) pomáhá na dráždivý kašel například Ditustat.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Diskuze

V diskuzi CELULITIDA LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lusi.

Ahoj všem, kdo bojují s celulitidou. Stalo se mi, že jsem si před časem oholila nohy a s hrůzou jsem zjistila při bočním pohledu na hladké nohy, že se pod kůží vytvořily takové nerovnosti, jako by pod kůží byly nerovnoměrné polštářky tuku. Toto jsem pozorovala na stehnech a bocích. Byla jsem z toho nešťastná :-( Dlouho jsem zkoumala, jak to odstranit. Zkoušela jsem jsem diety, ale po zhubnutí a ukončení diety se to vrátilo a bohužel ještě více. Problém byl v tom, že jsem se moc nehýbala. V práci sedavé zaměstnání, jsem analytička, a po práci rodina, děti, manžel, domácnost, znáte to... Rozhodla jsem se s tím skoncovat a vrátit tvar mých nohou do původního štíhlého tvaru. Vyčlenila jsem si čtyři hodiny v týdnu na trénink v posilovně, to není zas tak náročné (pondělí, středa, pátek po hodině a půl). Hned po práci tam zajdu a poctivě odcvičím předepsaný trénink, který mám od své trenérky. Nejdříve jsem s ní i cvičila, aby mně naučila, jak to dělat správně. Nyní již cvičím sama. Hned po každém takovém cvičení si dám hroznový cukr Glukopur a pak do půlhodiny si dám půl grilovaného kuřete, u kterého nejím kůži a přikusuju celozrnný chléb. Hlídám si, abych po celý den rovnoměrně do sebe dostala přibližně 180 gramů bílkovin a dvakrát tolik sacharidů. To dokážu udělat acidofilním mlékem, nízkotučným tvarohem a masem. Jako zdroj sacharidů používám piškoty, třeba s tím acidofilním mlékem je to dobré. Pak také jím během dne rýřové chlebíčky a přílohy k hlavním jídlům volím rýži, brambory a těstoviny. Jako ideální večeře nebo oběd se pro mě stalo rizoto. Dodržuju rozestup mezi jídly hodinu až dvě hodiny. O víkendu s manželem a dětmi jezdíme na kolech a aby s námi naši caparti zvládli i delší trasy, tak používáme cyklistickou vodící tyč na dětská kola a zbytek dlouhých tras je taháme za sebou. To byste nevěřili, že při takovém přecpávání se vám půjde celulitida pryč. Je to jednoduché. Díky cvičení se vám tuky přemění na maso, které se dá pěkně vytvarovat pomocí objemového tréninku, kterém jsem psala výše. Dneska mám své nohy spátky zase hladké, bez celulitidy a zapoměla jsem na hladovění, tudy cesta nevede. Naopak je třeba dobře a pravidelně jíst a hýbat se, pak si tělo nevytváří tukové zásoby ve formě ošklivých podkožních rundálů. Doporučuji si na začátek vzít trenéra, který vám na míru udělá jídelníček a sestaví cvičební plán a ukáže vám, jak to dobře odcvičit. Mě na to stačilo 15 hodin s trenérkou (první konzultace, cičební plán, jídelníček a nauka cviků), což při její ceně 500 Kč za hodinu činilo 7500 Kč, které jsem dříve za rok vydala za redukční diety, které mi ovšem takový efekt nikdy nepřinesly. Nyní jsem šťastná a navíc jsem se dokázala naučit vnímat své tělo a žít ve výživové harmonii.
Takže proti celulitidě jedině pohyb a správná strava. Žádné pilulky a ani samotné redukční diety. Zkuste to, budete překvapené, jak to bezvadně funguje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka .

180g bílkovin? Pánbůh s vámi! Zena by neměla přijmout víc než 1g/kg tělesné váhy!

Zdroj: diskuze Celulitida léčba

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Účinky kofeinového zábalu

Náš kofeinový zábal, obohacený o Agar Agar prospěje tělu nejen v boji proti celulitidě, ale navíc ještě doplní do pokožky hodnotné minerály, jako je vápník, hořčík, draslík a sodík. Navíc při aplikaci kofeinové emulze dopřáváte své pokožce jemný a příjemný kávový peeling, který pomáhá odstraňovat odumřelé kožní buňky a omlazuje tak ošetřenou pokožku.

Hlavní účinky kofeinového zábalu

  • Kofeinový zábal podporuje spalování podkožního tuku a tím omezuje projevy celulitidy.
  • Kofeinový zábal podporuje funkci lymfatického systému.
  • Kofeinový zábal napomáhá úbytku na váze, je tedy prospěšný při hubnutí.
  • Kofeinový zábal také zlepšuje vzhled kůže.
  • Kofeinový zábal podporuje krevní oběh, čímž stimuluje odvod toxických látek a zplodin vzniklých látkovou výměnou pod povrchem kůže.

Zdroj: Recept na kofeinový zábal proti celulitidě

Léky na suchý kašel

Na léčbu suchého kašle vám v lékárně nabídnou některý z přípravků patřících mezi antitusika, ta tlumí kašlací reflex, mírní a potlačují záchvaty kašle.

Zdroj: Babské rady na suchý dráždivý kašel

Zábal z léčivé hlíny proti celulitidě

K boji s celulitidou je také účinný zábal z hlíny, který by se měl dělat 2 až 3 krát týdně po dobu 4 týdnů. Můžete použít i předem namíchaný léčivý sypký jíl, například zelený jíl. Prášek s léčivým jílem je možné zakoupit v lékárně nebo drogerii. Smíchejte léčivou hlínu s vodou, heřmánkovým čajem nebo octem. Vznikne vám pasta, která by neměla být příliš řídká, aby vám zůstala na těle. Pastu nanesete na tělo a zabalíte danou část těla do fólie. Nechte pastu 20 až 30 minut působit. Následně ji umyjte. Jako alternativní koupel z léčivé hlíny si můžete vytvořit taky doma. Budete potřebovat asi 10 lžic jílu, který dáte do vany, kde se vykoupete. Ve vodě byste měli zůstat po dobu 20 minut a následně se dobře opláchnout a poté odpočívat dalších 30 minut.

Zdroj: Přírodní zábaly proti celulitidě

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Prevence proti oparům

Zkuste prevenci. Nemusí být vždy úspěšná, ale za pokus to stojí. Účinná v boji proti oparům je například aminokyselina lyzin, doporučuje se proto používat krém s obsahem lyzinu a také konzumace potravin, které tuto aminokyselinu obsahují: mléko a mléčné výrobky, sójové boby, maso.

Existuje více potravin či potravinových doplňků, které působí preventivně proti oparům:

  • hlíva ústřičná
  • mořské řasy
  • ryby
  • česnek
  • cibule
  • třezalka
  • pivovarské kvasnice

Jsou však také potraviny, které obsahují aminokyselinu arginim, jež napomáhá vzniku oparů, proto se vyhněte těmto potravinám:

  • čokoláda
  • ořechy
  • těstoviny
  • růžičková kapusta

Zdroj: Babské rady na opary

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP