Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BABSKE RADY SUCHE OCNI OKOLI

OBSAH

Babské rady na suché ruce

Na suché ruce dobře funguje kokosový, avokádový nebo olivový olej. V menším množství jej na ruce naneste a důkladně pomocí jemné masáže vtírejte až do vsáknutí. Před spaním můžete použít větší množství oleje, trošku promazávejte, oblékněte si na noc bavlněné rukavice a běžte spát. Stejným způsobem funguje i měsíčková mast, dětský olejíček, Indulona a vazelína. Pořádně je na ruce naneste, udělejte si zábal a opět nechte působit přes noc. Tato babská rada se zábalem často pomáhá, ruce se přes noc důkladně hydratují, což se ráno projeví v hebké pokožce. Máte-li dlaně vysušené až do krve, máte na nich puchýřky nebo ekzém a zábaly nefungují, vyhledejte lékaře nebo využijte profesionální péče v salónu. Lidem s atopickým ekzémem a suchou kůží lze doporučit „lázeňskou“ míchanou mast. V poměru 1 : 1 : 1 smíchejte volně prodejné masti Infadolan + Kalciová mast + Vitamin E – dohromady vás to bude stát cca 145 Kč a vysušené ruce budou minulostí.

Zdroj: Suché ruce

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ A ROZTŘEPENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kris..

Ten reccept na vlasy mam nanést na suché nebo mokré vlasy?
Děkuju

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Maska na suché vlasy a na roztřepené konečky se dá aplikovat jak na úplně suché čisté vlasy, tak i na právě umyté a vysušené ručníkem.

Zdroj: diskuze Suché a roztřepené vlasy

Ledování

Led aplikujte přímo na bolavé místo po dobu 10–20 minut třikrát denně, čímž pomůžete snížit otok. Jako alternativu můžete použít zmrazený studený obklad nebo sáček mražené zeleniny (hrášek a podobně).

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koculda.

Je mi 27, mám citlivou pleť někde suchou, normální a mastnou a vyzkoušela jsme toho fakt dost. nejvíc mi vyhovuje Bioderma Sensibio na odlíčení a na den a noc kokosový olej purity vision, je fakt super, pleť se neleskne a je konečně v klidu:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kačka.

Ahoj, ten kokosový olej používáš i na oční okolí? Přemýšlím, že bych si ho koupila. Pomáhá ti i proti vráskám?????

Zdroj: diskuze Vrásky

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem VLASOVÝ ZÁBAL NA JAKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Nevím, zda se nanáaší vlasový zábal na mokré, umyté nebo suché vlasy?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ahoj Pavlo, vlasový zábal se nejlépe aplikuje na suché a čisté vlasy. Suché a čisté vlasy sají tekutiny ze svého okolí mnohem lépe, než vlasy právě umyté, které jsou již nasyceny vodou z jejich mytí. Jedině do suchých vlasů se blahodárné látky z vlasového zábalu dostanou nejlépe. Vlasy musí být před aplikací vlasového zábalu čisté! Pokud používáte lak na vlasy nebo gel, tak vlasy nejdříve umyjte šampónem, vysušte je ručníkem, a nejdříve za hodinu teprve aplikujte vlasový zábal. Čím déle od umytí, tím lépe.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vlasový zábal na jaké vlasy

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi SKLIZEŇ RAKYTNÍKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk Valenta.

Dobrý den
Poradíte mi kdy je nejlepší doba na sklizeň rakytníku.?Zkoušeli jsme ho natrhat koncem října,byl to boj,plody jsou hodně měké,nejdou od větvičky a rozmačkávají se mezi prsty.Děkuji za odpověď Zdeněk V.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Novaková.

Dnes je červenec a na půl keři rakytníku jsou plody zralé a listy suché a na druhé půlce je zelený a plody ještě nejsu zralé. O co se jedná? Mám plody sebrat na té suché straně? Děkuji

Zdroj: diskuze Sklizeň rakytníku

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHÉ KOLEM NOSU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Na suché kolem nosu je dobré použít mast Borosan. Mast Borosan je volně prodejná v lékárně. Mast Borosan je také vhodná na odřený nos od smrkání. Spotřebovává se velmi pomalu, takže na dlouho vydrží.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché kolem nosu

Babské rady na zničené vlasy

Jeden z jednoduchých receptů, jak na zničené vlasy, je zábal z obyčejné majonézy. Tou si namažte vlasy po celé délce, pořádně vetřete, zabalte do potravinářské fólie a nakonec omotejte ručníkem. Takto ponechte minimálně půl hodiny, je lepší nechat klidně hodinu nebo dvě. Nakonec důkladně opláchněte a upravte, jak jste zvyklí.

Další možností na zničené vlasy je žloutkový zábal. Podle délky vlasů si vezměte 1–2 žloutky, ty smíchejte s trochou malinko zahřátého oleje (tak, abyste v něm udrželi prst) do husté směsi. Můžete přidat i trochu balzámu na vlasy. Takto připravenou směs vmasírujte do vlasů, zabalte do potravinářské fólie, omotejte ručníkem a nechte působit alespoň hodinku. Pro hodně poškozené vlasy je dobré zábal aplikovat zhruba 3 měsíce alespoň jednou týdně.

Vhodné jsou také různé oleje:

  • olivový panenský – pro výživu a regeneraci
  • kokosový – na poškozené vlasy
  • jasmínový – pro slabé vlasy
  • mandlový – na suché vlasy a regeneraci
  • ricinový – proti padání vlasů a na regeneraci

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi OTEKLE OCNI POZADI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kaka.

Dobry vecer,při vysetreni oci mne zjistili otekle ocni pozadi jednoho oka. Co muze byt příčina? Setkal se s tim někdo? Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Otekle ocni pozadi

Pravidelné oční testy

Oční test není jen dobrý pro kontrolu brýlí. Je také důležitý pro kontrolu zdravých očí. Vyšetření zraku může zjistit různá onemocnění očí, jako je glaukom a šedý zákal, stejně jako jiné zdravotní problémy, například cukrovku a vysoký krevní tlak. Oční testy mohou rovněž diagnostikovat příčiny zhoršení rovnováhy, koordinace a mobility.

Zdroj: Rady pro zdravé oči ve vyšším věku

Poradna

V naší poradně s názvem SUCHE A ROZTREPENE KONECKY VLASYA LAMAVE NECHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka.

co mam delat kazdy druhy den si musim mit vlasy mam je vysusene mastne..a trepijou se mi konecky..a ani nechty nemam nemam pevne chci mit dlouhe..ale pokazde se mi z lomijou..dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suche a roztrepene konecky vlasy a lamave nechty je nejlepsi potravni doplnek Revalid.

Zdroj: diskuze Suche a roztrepene konecky vlasya lamave nechty

Přírodní prostředky proti suché sliznici nosu

  • Dostatečná konzumace tekutin.
  • Nedoporučuje se konzumování coly a jiných šumivých nápojů.
  • Vyhýbejte se extrémnímu chladu a extrémně horkému klimatu. Vhodné je teplé prostředí s čistým vzduchem.
  • Nepoužívejte nosní spreje.
  • Slaná voda je nejlepším přírodním lékem na suchou nosní sliznici.
  • Inhalujte páru. Hydratační účinek páry pomáhá se zmírněním bolesti a suché nosní sliznice. Zároveň dochází k otevření pórů.
  • Jako účinný prostředek na suchou nosní sliznici používejte zvlhčovače.

Zdroj: Rady, jak se zbavit suché sliznice nosu

Diskuze

V diskuzi MASKA NA SUCHÉ RTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kikousek.

Nevim jestli bych tu masku na suche rty vyzkousela, ja bych si asi normalne koupila peeling a vyzkousela si nejakou prirodni znacku. :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Maska na suché rty

Citron proti blechám

Nakrájejte celý citron na tenké plátky a dejte je do půl litru vody. Přiveďte vodu s plátky k varu. Poté nechte pro maximální účinnost odležet přes noc . Nalijte do rozprašovače a postříkejte postižená místa.

Zdroj: Babské rady proti blechám

Diskuze

V diskuzi VRASKY V 16 se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Je mi 16 let a mam vrasky kolem oci je to strasne nevim cim to je dodrzuji pitny rezim, i pravidelny spanek a presto se mi delají. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HELP...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pikolo.

Ahoj Lucko,

mimicke vrasky jsou nam dane, u nekterych lidi mohou vznikat jiz v rannem veku. Svou roli hraje genetika a samozrejme kvalita pokozky. Nekdy jsou vrásky naopak krásné, dodávají obličeji výraz a jakýsi smrnc. Mozna to Vase okoli vnima jinak nez Vy. Nicmene lze jim castecne zabranit aplikaci botoxu, avsak na to jste jeste hodne mlada a rovnez bych nedoporucila ani doplnky stravy. Ty jsou primarne urceny pro plet ve veku kolem 30 let +. Zamerte se proto na kosmetiku,ktera je urcena pro mladou plet. Kazda z rad by mela obsahovat take krem / gel na ocni okoli. Gel obvykle pokozku schladi a vypne, efekt vrasek je pak mene viditelny. ze znacek muzete sahnout po Nivea, Garnier anebo Frais Monde, pripadne Mastik spa - ty posledni 2 znacky jsou kvalitnejsi.

Hezky den, Pikolo

Zdroj: diskuze Vrasky v 16

Glukosamin a chondroitin sulfát

Na obnovu funkcí kloubů vystavených tření a k obnově tkání a kostí mohou pomoci vhodné vitamíny a přípravky jako Glukosamin, MSM a Chondroitin.

Zdroj: Bolesti kolene babské rady

Regenerace vlasů – babské rady

Nejlepší regenerací na poškozené vlasy je olejový zábal. Aplikujte ho nejlépe jednou týdně. Použijte 3–4 lžíce olivového, nebo ještě lépe mandlového oleje. Malinko ho zahřejte a vetřete pořádně do vlasů. Ty pak zabalte do igelitu a ručníku. Nechte působit alespoň třicet minut. Poté umyjte a je hotovo.

Další možností je zábal z piva a žloutku. Budete potřebovat 1 žloutek a 300 ml piva. Žloutek rozetřete a po troškách do něj přilévejte pivo. Takto připravenou směs naneste na umyté vlasy a zabalte do ručníku. Nechte působit 30 minut, poté umyjte.

Maska z medu je také vynikající. Med si zahřejte tak, aby byl vlažný. Rovnoměrně ho vetřete do vlasů od kořínků ke konečkům a nechte působit 3–5 minut. Poté dobře opláchněte.

Zdroj: Babské rady na vlasy


Autoři obsahu

Gabriela Štummerová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP