Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BARVENÍ VAJEC HYPERMANGANEM

OBSAH

Barvení vlasů po chemoterapii

Při imunosupresivní léčbě často dochází ke ztrátě vlasů, které se po skončení chemoterapie znovu obnoví. Obnova je však pomalá a je třeba hýčkat každý vlásek. Proto i při jejich barvení je třeba dbát zvýšené opatrnosti a v domácích podmínkách zvolit raději tónování. Barvení vlasů po chemoterapii je možné, ale měl by ho provést profi kadeřník, neboť hrozí, že barva bude reagovat s novými vlasy a pokožkou atypicky. Může vlasy popálit nebo chytnout do špatného odstínu nebo vyvolat neočekávanou, alergickou reakci a proto je lepší mít odborníka při ruce.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Diskuze

V diskuzi RECEPTY Z VAŘENÝCH VAJEC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVEL.

NEJDE MI VYKLOPIT UVAŘENE VEJCE ZE SILIKONOVE FORMIČKY CO MAM UDĚLAT ZA NAPRAVU

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel PAVEL ŠINDLER.

nejde mi vyklopit uvařene vojičko ze silikonove formičky

Zdroj: diskuze Recepty z vařených vajec

Další možnosti barvení vlasů potravinami

Červená řepa jako barva na vlasy

Pro světlé odstíny vlasů se používá kompot z červené řepy, ze kterého je k barvení vhodný jeho lák. Postup je jednoduchý světlé vlasy nejdříve umyjeme a necháme proschnout. Pak na požadované prameny naneseme lák pomocí rozprašovače tak, aby byla celá vlasová vlákna postříkána lákem z červené řepy. Pak vlasy zabalíme do igelitu - mikroténu a necháme asi tak hodku působit. Po této době budou vlasy mít růžový tón, který na nich vydrží 10 až 15 dní. Jde o přírodní barvení vlasů potravinami, takže účinek bude u každého individuální, ale rozhodně tento postup vlasy neničí a šetří životní prostředí.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Desinfekce půdy hypermanganem v květináčích

Manganistan draselný může být také použit jako dezinfekce půdy v květináčích. Obecně řečeno, roztok manganistanu draselného pro dezinfekci půdy je 0,05 % až 0,1 % (světle fialové barvy), poté se nalije do zeminy v květináči, přikryje se fólií a dusí se 2 až 3 dny a poté se zalije. Tím v podstatě zajistíte, že zárodky a vajíčka škůdců v půdě budou zcela odstraněny.




Zdroj: Desinfekce půdy hypermanganem

Poradna

V naší poradně s názvem SPÁLENÉ VLASY OD BARVENÍ, CHYTNE NA TO BARVA ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simiska.

Zdravím :) mám takový problém, stahovala jsem černou barvu z vlasů a vlasy jsou teď úplně spálené, při mytí jsou gumové a natahují se jako žvýkačka... Když jsem po té dala na vlasy barvu jsou strakaté, jelikož někde peroxid působil více, někde méně... Jsou to 3 týdny co se mi tohle stalo a zajímalo by mě, co se stane když si vlasy znovu nabarvím na tmavě hnědou... Jestli mi barva chytne i na ty spálené vlasy a zda mi neupadají, prosím o rady nemůžu chodit s flekatou hlavou... Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dalším barvením se vlasy zničí ještě více. Ve stavu, který popisujete se vám vlasy stejně postupně ulámou, takže než nové barvení, bych raději volila krátký sestřih a barvu doladit přelivem. Barvení vlasů je lepší nechat na odborníkovi, kdy pak nemusíte řešit tyhle katastrofy s vlasy. To teď určitě už sama víte. Držím vám palce, ať vám to co nejrychleji doroste.

Zdroj: diskuze Spálené vlasy od barvení, chytne na to barva ?

Moření česneku v hypermanganu

Do roztoku hypermanganu stroužky česneku namočit můžete, nic tím nepokazíte. Česnek hypermanganový roztok natáhne, bude rychleji kořenit a bude méně náchylný k chorobám.

Zdroj: Moření česneku hypermanganem

Diskuze

V diskuzi SEBOREA A BARVENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslava.

Dobrý den,
chtěla bych používat na barvení vlasů HENU. Nevím kterou značku si vybrat, tak aby
byla bez škodlivých přísad. Zkusila bych i barvu, která není agresivní k pokožce.
Můžete mi prosím poradit? Používala jsem barvu značky INSIGHT. Poslední barvení jsem měla v prosinci 2021 a od té doby mi padají vlasy ve velkém objemu. Předpokládám, že mám seboru.
Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Seborea a barvení vlasů

Vaření vajec v mikrovlnce

Úspěchem vaření vajec v mikrovlnce je nastavení nízkého výkonu mikrovlnné trouby, jinak vám vejce praskne, až bouchne. Vejce můžete rozklepnout, dát do misky nebo talířek a dát vařit do mikrovlnky.

Zdroj: Recepty z vařených vajec

Poradna

V naší poradně s názvem AMERICKÉ BARVENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak se postupuje v případě amerického bavení či melíru a zda se dá touto technikou dosáhnout platinové blond. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Americké barvení je několik přibližně stejných odstínů, například blond, až po plavou. Hodně to dělá Wella Professional. Jde o barvení tón v tónu a lze dosáhnout i vzhledu platinové bold, pokud máte svou přírodní barvu plavou nebo špinavou blond. Tady je obrázek, jak by to mohlo vypadat: files.hotstyle.cz/20…

Důležité upozornění pro americké barvení! Americké barvení si nechte VŽDY udělat u kadeřnice, jinak riskujete nepěkné barevné prameny, jako vodníkovy pentle. Při technice amerického barvení je potřeba jednotlivé prameny nejdříve odbarvit a potom na ně aplikovat vhodnou barvu a k tomu je potřeba zkušenost. Není zde prostor na opravy, protože pak budete mít na hlavě místo amerckého melíru spíše chemlon.

Zdroj: diskuze Americké barvení

Jak z hypermanganu vyrobit mořidlo na česnek

Ve studené vodě rozmícháte pár krystalků hypermanganu tak, aby vznikl světlerůžový roztok. Můžete v něm stroužky ponechat i celou noc. Ráno vodu slijte a můžete vysazovat ihned nebo nechte česnek mírně oschnout.

Zdroj: Moření česneku hypermanganem

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Dobrý den. Prosím o radu. Dá se léčit svrab hypermanganem? Má s tím někdo zkušenost? Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hypermangan může pomoci jen s léčbou svědivých puchýřků, ale svrab nezahubí a je tedy při léčbě svrabu neúčinný. Svrab vyléčíte pomocí masti Infectoscab, která je k dostání v lékárně na lékařský předpis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Vaření vajec na hniličku

Pokud je bílek uvařený a žloutek jen tak na půl syrový, je to vejce na hniličku. Takové vejce si uvaříme v malém kastrůlku s vodou zhruba za 5–6 minut.

Zdroj: Recepty z vařených vajec

Diskuze

V diskuzi HYPERMANGAN – POUŽITÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Klementová.

Dobrý den chci se zeptat jak provádět vyplach pochvy hypermanganem jak ho naředit atd.Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hypermangan – použití

Vaření vajec naměkko

Vejce uvařené naměkko poznáme tak, že bílek je uvařený a žloutek syrový. Vaříme ho zhruba 2–3 minuty, potom vyndáme lžící z kastrůlku. Podáváme třeba k snídani ve speciálním držáčku na vajíčka.

Zdroj: Recepty z vařených vajec

Poradna

V naší poradně s názvem HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabina.

Zdravím chci se zeptat, když čistím mokvavou ránu zředěným hypermanganem, musím to pak oplachovat? Nebo to můžu nechat na ráně? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokožka po koupeli v hypermanganu se neoplachuje, nýbrž se jen osuší ručníkem. Pokud by se roztok hypermanganu dostal na zdravou pokožku, tak je třeba ji hned omýt mýdlem a opláchnout čistou vodou. Podrobný návod, jak použít hypermangan ke koupeli je zde: www.ceskenemoci.cz/k…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hypermangan

Loupání vařených vajec

Vejce se nám budou dobře loupat, pokud dáme vařit alespoň 14 dní stará vejce, nikdy ne čerstvě snesená. Po uvaření je zchlaďte studenou vodou a můžete začít s loupáním.

Zdroj: Recepty z vařených vajec

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monina.

Vše co se týká prodloužení vlasů jako barvení, vlnění i následná úprava, tak svěřuji kadeřnici.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Luisa.

Veškeré úpravy vlasů včetně prodlužování si taky nechávám dělat u kadeřnice.

Zdroj: diskuze Vlasy

Barvení během chemoterapie

Během chemoterapie je nutné vyhnout se barvení vlasů, odbarvování a dalším chemickým úpravám. Vhodné není ani používání žehličky, kulmy a krepovacích kleští! Nové vlasy je třeba chránit před velkým teplem a přímým sluncem a také před mrazem, musíte tedy volit vždy vhodnou, lehkou pokrývku hlavy.

Zdroj: Jak se starat o vlasy po chemoterapii

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPTY Z VAŘENÝCH VAJEC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVEL.

NEJDE MI VYKLOPIT UVAŘENE VEJCE ZE SILIKONOVE FORMIČKY CO MAM UDĚLAT ZA NAPRAVU

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Vaření vajec v silikonových formách není jen tak a chce to trochu zkušeností, abyste měl vajíčka pěkně hladká a aby šla pěkně vyklopit. Co je k tomu potřeba? Před umístěním syrového vajíčka do formičky je zapotřebí formičku nejdříve důkladně vystříkat olejem ve spreji, ke koupi zde: www.zbozi.cz/hledani… Po vaření 16 minut ve vroucí vodě se musí forma na chvíli umístit do studené vody a potom půjde vyklopit. Když by to šlo ztuha, tak je možné si pomoci velkou polévkovou lžící. Pokud máte zájem shlédnout recenzi, která názorně řeší tento problém, tak je k dispozici zde: youtu.be/mS6zMr6W5_o

Zdroj: diskuze Recepty z vařených vajec

Extra TIP:

Pečující kosmetiku pro krásnou barvu vlasů seženete v kadeřnických salonech anebo v internetových prodejnách.

Redken Color Extend - péče o barvené vlasy Kérastase - péče o barvené vlasy

Redken Color Extend - pro péči o barvené vlasy

Kérastase Chroma Riche - pro barvené vlasy, brilantní lesk a ochranu vlasů před poškozením.

Doporučujeme e-shop s nejširší nabídkou na trhu: www.zbozi-vlasy.cz anebo jeho slovenskou verzi www.vlasy.com.

Více se o barvení vlasů můžete dozvědět na Vlasy.cz.

Zdroj: Barvení vlasů - kam pro novou barvu vlasů?

Barvení vlasů při užívání antibiotik

Antibiotika nemají na samotné barvení vliv, protože se barví odrostlé vlasy a ty již stav těla neovlivňuje, takže barva chytne stejně jako bez antibiotik. Co je však třeba zmínit, je zvýšená možnost výskytu nečekané alergické reakce při aplikaci barvy a současném užívání antibiotik. Z tohoto důvodu je vhodné nejdříve barvu máznout na kůži za ucho a chvíli počkat, jestli se neobjeví na tom místě reakce. Tuto situaci není radno podceňovat, protože při anafylaktickém šoku způsobeného alergickou reakcí je možné i zemřít.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Desinfekce semen před vysetím

Dalším využitím hypermanganu je dezinfekce semínek, kde se jeho koncentrace obvykle pohybuje kolem 1 %. Způsob dezinfekce spočívá v máčení semen v roztoku, přesná doba máčení je dána odrůdou semen. Po namočení po dobu 2 až 3 hodin se semena omyjí a vysuší vodou a poté zasejí, čímž se eliminují zárodky přenášené semeny a podpoří se rychlé klíčení a úhledný růst plodin.

Zdroj: Desinfekce půdy hypermanganem

Loupání vajec natvrdo

Technik loupaní vajec natvrdo je celá řada, některé z nich jsou popsány v textu níže. Ovšem někdy se můžete snažit sebevíce, dodržet stanovené postupy, a vejce stejně nejdou loupat. To je pak něco mezi nebem a zemí a my to nezměníme.

Zdroj: Jak oloupat vejce

Barvení vlasů po chemoterapii

Ženy po chemoterapii by se neměly stresovat svými vlasy, pokud zatím nejsou po nemoci takové, jaké by si přály mít. Chce to jen trochu trpělivosti a času, než se vše vrátí k normálu. Domácí barvení vlasů po chemoterapii se nedoporučuje, protože barva může chytnout špatně nebo může vlasy a pokožku poškodit. Před barvením si nikdy nemyjte vlasy, protože pokožka hlavy je chráněna alespoň přirozenou vrstvou tuku. Barvu použijte až po konzultaci s odborníkem, který zhodnotí kvalitu vašich vlasů a doporučí vám tu nejšetrnější variantu vhodnou právě pro vaše vlasy.

Zdroj: Jak se starat o vlasy po chemoterapii

Potřebné suroviny

Budete potřebovat celou řadu surovin, které najdete ve spíži, kakao, které dodá vašim vlasům čokoládovou barvu a bude držet na vlasových stvolech, dále obyčejný neslazený jogurt, med a jablečný ocet.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Mgr. Jiří Dvořák

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP