Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BETABLOKÁTORY SEZNAM

OBSAH

Léková skupina

Betaloc obsahuje metoprolol-sukcinát (metoprololi succinas) a patří do ATC skupiny C07AB02, název ATC skupiny je Metoprolol.

Existují selektivní a neselektivní beta-blokátory. Oba typy mohou mít vnitřní sympatomimetickou aktivitu (VSA), což umožňuje jistý stupeň beta-adrenomimetického působení označovaný jako kompetitivní dualismus. Po jejich podání nedochází k tak závažnému poklesu bazální tepové frekvence, a proto jsou často upřednostňovány pro menší riziko vzniku arytmií.

Selektivní beta-blokátory mají méně nežádoucích účinků. Jsou vhodné k terapii anginy pectoris a hypertenze a neovlivňují spektrum plazmatických lipidů.

Zdroj: Betaloc

Diskuze

V diskuzi BETABLOKATORY SEZNAM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Vondrasek.


Které z tohoto seznamu jsou BETABLOKATORY? Concor,concor 2,5mg,ZOREM-10mg,ENAP 10mg,ANOPYRIN100mg,TENAXUM1mg,MICARDIS PLUS80mg/12.5mg.,Nitroglycerin 0,5mg. Děkuji Vondrasek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Z vašich léků je betablokátorem pouze Concor Cor.

Zdroj: diskuze Betablokatory seznam

Alternativa k léku Betaloc

Zde můžete vidět náhrady léku Betaloc zaregistrované na našem trhu.

Jedná se o léky, které jsou pouze na lékařský předpis. Beta-blokátory patří mezi pět základních antihypertenziv. Přesný mechanismus, jak beta-blokátory snižují tlak, není znám. Nesporně však zlepšuje prognózu nemocných, snižuje hypertrofii levé komory a má velký význam při hyperkinetické cirkulaci u mladých hypertoniků. Dávkování záleží striktně na doporučení předepisujícího lékaře a na důvodu, proč je lék užíván. Obvykle se podává 2x denně dávka 25–100 miligramů a většinou se nepřekračuje celková denní dávka 200 miligramů. Zvláště u srdečního selhávání se u beta-blokátorů musí začínat s nízkými dávkami, které se postupně navyšují.

Zdroj: Betaloc

Léky bez doplatku

Máme pro seznam léků, u kterých není při výdeji požadován žádný doplatek. Dostanete je v lékárně nebo v nemocnici zdarma. Kompletní seznam léků, které plně hradí zdravotní pojišťovna najdete zde: Léky bez doplatku.

Zdroj: Léky plně hrazené pojišťovnou

Poradna

V naší poradně s názvem BETABLOKÁTORY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana Skalická.

Prosím, patří lék Ramomark (popř. Egiramlon) do skupiny tzv. betablokátorů? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nepatří mezi beta blokátory.
Oba tyto léky obsahují dvě stejné účinné látky a používají se k léčbě vysokého krevního tlaku. První z účinných látek - ramiprilum patří mezi inhibitory angiotenzin konvertujícího enzymu (inhibitory ACE) a druhá - amlodipinum mezi blokátory kalciového kanálu. V této společné kompozici jde o velmi účinný lék na vysoký krevní tlak a v některých případech je lepší, než kdyby byly použity beta blokátory.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betablokatory seznam

Seznam lázní na cévy

Lázeňská léčba jako nezbytná součást potřebné zdravotní péče je hrazena buď plně (komplexní lázeňská péče – KLP), nebo částečně (příspěvková lázeňská péče – PLP) zdravotní pojišťovnou. 6. ledna 2015 vstoupila v platnost novela zákona č. 48/1997, o veřejném zdravotním pojištění, jehož součástí je také novelizovaný indikační seznam pro lázeňskou péči.

Seznam lázní:

  • Františkovy Lázně
  • Hodonín
  • Jáchymov
  • Janské Lázně
  • Jeseník
  • Karlova Studánka
  • Karlovy Vary
  • Klimkovice
  • Konstantinovy Lázně
  • Lázně Bělohrad
  • Lázně Darkov
  • Lázně Kundratice
  • Lázně Kynžvart
  • Lázně Lednice
  • Lázně Libverda
  • Lázně Toušeň
  • Luhačovice
  • Mariánské Lázně
  • Mšené-lázně
  • Ostrožská Nová Ves
  • Poděbrady
  • Slatinice
  • Teplice
  • Třeboň
  • Velké Losiny
  • Vráž
  • Velichovky
  • Bechyně
  • Lipová-lázně
  • Bludov

Zdroj: Lázně na cévy

Diskuze

V diskuzi TESTOSTERON TABLETY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Cvičím a rád bych si zvýšil hladinu testosteronu, poradíte mi které tablety na testosteron si mám koupit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Dobrý den ,je mi 38 let,beru denně 50 mg Betaloc ZOK na vysoký tlak a 10 mg Cypralex -- nyní chci brát Testosterol na zvýšení hmotnosti a kondice při posilování -- je pro mě nezávadný ??? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Testosteron tablety

ANSAMYCINY

Do této skupiny se řadí dvě antibiotické látky a to GELDANAMYCIN A HERBIMYCIN. Zatím se obě látky využívají v experimentální protinádorové léčbě. Přesné nežádoucí účinky ještě nejsou známé.

Zdroj: Seznam antibiotik

Poradna

V naší poradně s názvem NEKOMPLETNÍ SEZNAM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Venuše.

Tento seznam není kompletní, mnoho nehrazených léků chybí! např. Detralex, Gopten, Vitacalcin

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, zde jsou uvedeny jen volně prodejné léky, které od července 2012 nebudou hrazeny zdravotními pojišťovnami. Léky, které zmiňujete, jsou na lékařský předpis a proto v tomto seznamu nejsou. Vitacalcin v seznamu uveden je, mezi léky s názvem K až Z.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nekompletní seznam

MONOBAKTAMY

Do této skupiny antibiotický látek patří AZTREONAM (obchodní název antibiotika Azactam). Monobaktamy se užívají proti gramnegativním aerobním bakteriím. Nežádoucími účinky u nich jsou nevolnost, průjem, vyrážka.

Zdroj: Seznam antibiotik

DITERPENY – PLEUROMUTILINY

Do této skupiny antibiotický látek patří TIAMULIN využívaný ve veterinární medicíně jako léčba a prevence dyzentérie prasat. Také sem patří látka VALNEMULIN, i ta se využívá ve veterinární medicíně. Obě antibiotické látky se mohou využít i v humánní medicíně, pokud jiná antibiotika nefungují.

Zdroj: Seznam antibiotik

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ LÉKY NA VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena skrabalkova.

Dobry den,beru na tlak Prenessa 8 a půlku Nebilet, ale mám pískání v uších ( tinitus) Prosim o radu. Děkuji za odpověď ! A.S.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Prenessa i Nebilet patří mezi betablokátory, které mají vliv na vznik nebo zhoršení pískání v uších. Z těchto dvou léků má nejsilnější vliv Prenessa. Zkuste si promluvit se svým lékařem, od kterého dostáváte předpis na tyto léky, a řekněte mu o svém pískání v uších. Existuje ještě několik dalších možností, jak lze udržet krevní tlak v přijatelných mezích. Určitě naleznete jinou alternativu, která nebude mít tyto nežádoucí vedlejší účinky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nejlepší léky na vysoký krevní tlak

STREPTOGRAMINY

Do této skupiny antibiotických látek spadá QUINUPRISTIN-DALFOPRISTIN (obchodní název antibiotika Synercid). Jedná se o antibiotikum, které se užívá v okamžiku, kdy jiná antibiotika nezabírají, používá se proti nebezpečným infekcím vyvolaných multirezistentními kmeny enterokoků. Obvykle se používá, když selže Vankomycin. Tato antibiotická látka může u člověka vyvolat nežádoucí účinky jako gastrointestinální obtíže, hyperbilirubinemie

Zdroj: Seznam antibiotik

Poradna

V naší poradně s názvem LIST VLASTNICTVÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindra Miroslav ing..

Potřebuji celkový soupis nemovitostí - důvod : správné zaplacení daně z nemovitosti

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Pro kompletní seznam všech nemovitostí budete muset na Katastrální úřad. Tam zkontrolují vaši totožnost a pak vám poskytnout onen seznam nemovitostí. Není možné získat jen tak na internetu seznam všech nemovitostí pro jakékoliv jméno, právě z důvodu ochrany soukromí.

Zdroj: diskuze List vlastnictví podle jména


Autoři obsahu

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP