Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BETAHISTIN ACTAVIS A ALKOHOL

OBSAH

Alkohol a červenání tváří

Alkohol zahřívá a rozšiřuje cévy a zrychluje v nich krevní oběh a díky tomu způsobuje i červenání tváří. Někdy může alkohol napomoci i k trvalému pročervenání tváří, kdy se v pokožce obličeje vytvoří metličkové žilky, které alkohol rozšíří a více probarví do červena.

Zdroj: Tloustne se po alkoholu?

Poradna

V naší poradně s názvem BETAHISTIN ACTAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ROMANA TOTHOVA.

dobrý den
muze se pit alkohol-vino,pri užívání leku betahistin actavis 8mg

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, při užívání léku betahistin actavis je možné konzumovat během dne i víno, ale v rozumném množství, které by nemělo přesáhnout půl litru denně.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Antibiotika Ospen a alkohol

Ospen je antibiotikum penicilinové řady, které se rychle metabolizuje organismem a nezůstává v těle déle než 24 hodin, a tak je možné užít alkohol po 24 hodinách od poslední tablety tohoto antibiotika.

Antibiotikum Ospen nemá žádné interakce na alkohol, tudíž po doužívání je možné konzumovat alkohol.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Třídenní antibiotika

Mezi třídenní antibiotika patří Sumamed a Azitromycin Sandoz, Actavis nebo Mylan. Tato antibiotika patří do skupiny makrolidů a jedná se o totožné léky, přičemž Sumamed je originálním lékem a Azytromycin Sandoz či Mylan jsou generické přípravky.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi MENIEROVA CHOROBA A JEJÍ LÉČENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mlenská Věra.

Dobrý večer. Mám na Vás dotaz lze kombinovat lék Betahistin Actavis 24 mg současně s lékem Prestarium Neo Forte? Děkuji za odpověď Mlénská

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Menierova choroba a její léčení

Kortikoidy a alkohol

Velmi střídmá konzumace alkoholu by při užívání tablet léku Prednison či Medrol neměla vadit. Ale alkohol se při užívání kortikoidů obecně nedoporučuje. Není vhodné během léčby pít alkoholické nápoje, protože zde hrozí riziko vzniku vředů a krvácení v žaludku a ve střevech.

Zdroj: Kortikoidy a alkohol

Diskuze

V diskuzi BETAHISTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den, začala jsem užívat Betahistin. Chtěl sem se zeptat, nástup účinku nějak trvá? Nebo jak je to? Zapomněla jsem se u lékaře zeptat. Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Verina.

....nástup účinku.... zrovna jsem četla na jiné stránce :
Beru leky Betahistin actavis,coz je skoro to same jako betaserc.Z vlastni zkusenosti vim, ze nepomuzou hned, doktorka mi rekla az 6 tydnu a je to pravda.Muzu rict,ze to u me trvalo mozna i dele, takze urcite vydrzet s leky a preju, at je to brzo lepsi.

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Endiaron a alkohol

Při léčbě Endiaronem se vyhněte konzumaci alkoholu.

Zdroj: Endiaron a alkohol

Diskuze

V diskuzi BETAHISTIN ACTAVIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ROMANA TOTHOVA.

dobrý den
muze se pit alkohol-vino,pri užívání leku betahistin actavis 8mg

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lída.

Začala jsem brát lék Betahistin Activas chtěla jsem se zeptat jestli snižuje krevní tlak.

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Osobní alkohol tester

Alkohol testery splňují všechny požadavky pro osobní detekci alkoholu. Pro řidiče je nejdůležitější, že alkohol testery dokážou detekovat i malé množství alkoholu, tedy i nulovou hodnotou alkoholu v krvi, což je nejpodstatnější. To bývá problémem u levných (povětšinou reklamních) alkohol testerů, tyto alkohol testery nulovou hladinu nedokážou detekovat. Vůbec všechny alkohol testery z naší nabídky nulovou hodnotu naměřit zvládnou, nemusíte se pak obávat nepříjemností, ztráty trestných bodů či nižších reakcí při jízdě. U kvalitních alkohol testerů je samozřejmostí kalibrace a výměna čidla přímo konkrétní firmou, což je pak řadí do jiné prodejní sorty, než jsou „hračky na pár použití“.

Nízká cena je u těchto alkohol testerů dána tím, že jsou přímo specializované na základní funkci a tou je přesná detekce alkoholu v dechu/plicích člověka.

Zde je seznam nejlevnějších cen alkohol testerů.

Zdroj: Alkohol za volantem

Antibiotika alkohol – zpovědnice

Pití alkoholu při užívání antibiotik může mít za následky různé zdravotní komplikace, jako například bolesti břicha, střevní potíže, bolesti hlavy, závratě, teploty, dávivý kašel a podobně.

Antibiotika mohou při konzumaci s alkoholem přestat zabírat a vy si tak prodloužíte dobu léčby. Určitě by bylo dobré alkohol při antibiotické léčbě vynechat.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Diskuze

V diskuzi BETAHISTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Dobrý den, začala jsem užívat Betahistin. Chtěl sem se zeptat, nástup účinku nějak trvá? Nebo jak je to? Zapomněla jsem se u lékaře zeptat. Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jozef.

Mne zabral po prvej tablete. Píska tak na polovicu, čo sa už dá vydržať aj pospať. Ale pokračujeme vo vyšetrovaní a liečbe.

Zdroj: diskuze Betahistin actavis

Mast s kortikoidy

U zevního použití kortikoidů nedochází k systémovému vstřebávání léků, takže konzumace alkoholu v minimálním množství je tolerována, i když se jedná o zátěž organismu obecně a alkohol může zhoršit kožní projevy onemocnění.

Zdroj: Kortikoidy a alkohol

Poradna

V naší poradně s názvem BETAHISTIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vilda.

za jak dlouho bude znát zlepšení při užívání betahistinu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Betahistin uvolňuje svalovinu cév ve vnitřním uchu, čímž zlepšuje prokrvení této části ucha, a může tak pomoci léčit poruchy sluchu, pískání v uších a závratě. Drobné cévy ve vnitřním uchu se takto musí léčit dlouhou dobu - týdny a měsíce. Za tuto dobu je pak možné pozorovat postupné zlepšování, které přichází postupně po malých krůčcích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Betahistin

Alkohol v kosmetice

Při rozsáhlé a pravidelné aplikaci alkoholové kosmetiky je nepravděpodobné, že dojde k tvorbě pupínků, protože alkohol inhibuje hydro-lipidovou vrstvu kůže. Kůže potřebuje (v závislosti na typu pleti) dvou- až šestihodinový odpočinek pro obnovu ochranného kyselinového pláště. Alkohol obsažený v pleťových vodách nebo zánětlivých esencích má dezinfekční účinky a zaručeně pomáhá.

Zdroj: Pupínky po alkoholu

Poradna

V naší poradně s názvem RECEPT NA DOMÁCÍ TINKTURU Z PUPENŮ - KOLIKA % ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Volf.

Dobrý den,
v receptu uvádíte: ... "Čerstvé pupeny dejte do litrové zavařovačky pěkně až po okraj a zalijte je roztokem alkoholu a vody v poměru 1 díl alkoholu ku 3 dílům vody"...
Prosím, kolika % alkohol doporučujete použít do roztoku pro luhování pupenů?
Předem děkuji za odpověď.
Jirka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

60% alkohol.

Zdroj: diskuze Recept na domácí tinkturu z pupenů - kolika % alkohol

Příčiny alergie na alkohol

Lidé alergičtí na alkohol mají velmi nepříjemné příznaky. Jedinou prevencí a zároveň léčbou je ukončení konzumace alkoholu. Často si tito lidé myslí, že se u nich jedná jen o stav kocoviny, ale mýlí se. Ve skutečnosti se jedná právě o alergii na alkohol. Alergie na alkohol vzniká z nedostatku enzymu, který je potřebný pro rozklad toxinů obsažených v alkoholu. Tento stav je geneticky daný. Existuje ale mnoho dalších faktorů způsobujících tuto alergii. Zejména se jedná o určité látky obsažené v alkoholu. Nejčastějším viníkem je oxid siřičitý a histamin. Rovněž jedinci alergičtí na určitý druh obilí (pšenice, žito, kukuřice a ječmen) trpívají alergií na alkohol.

Zdroj: Alergie na alkohol

Diskuze

V diskuzi MODRE SKVRNY NA TELE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Mam malu holcicku a ma fialovy tecky a krvacani pod kuzi. Chtela by som jse zeptat ci je to smrdelne ji je dve mesice a je v nemocnici na jip ke prosim poradte mi jsem zufala a mam oni strach dekuju .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Květa Panošková.

Jinak beru prášky na cukr----METFORMIN 500 g----na tlak RAMIPRIL ACTAVIS 5 mg

Zdroj: diskuze Modre skvrny na tele

Jak alkohol ovlivňuje riziko krvácení

Alkohol a Warfarin vždy přinášejí jisté riziko! A účinky alkoholu závisí na mnoha faktorech:

  • kolik pijete;
  • jak často pijete;
  • co pijete – pivo, víno nebo tvrdý alkohol;
  • věk;
  • biologický index.

Pokud nechcete mít zdravotní komplikace, vždy se o vhodnosti konzumace alkoholu poraďte se svým lékařem, který může objektivně zhodnotit váš zdravotní stav v souvislosti s diagnózou hluboké žilní trombózy.

Zdroj: Warfarin a alkohol

Léky na akné a alkohol

Zvláštní pozornost je třeba věnovat lékům na akné, zejména těm, které jsou na předpis. Léky na předpis metabolizují v játrech a ovlivňují funkci jater, také může dojít ke změně jaterních triglyceridů a cholesterolu. Z tohoto důvodu se nedoporučuje při jejich užívání konzumovat alkohol, protože by došlo k přetížení jater. Také není dobré konzumovat alkohol společně s antibiotiky.

Zdroj: Pupínky po alkoholu

Zbytkový alkohol

Rychlost odbourávání alkoholu z krve závisí především na pohlaví, ale i na tom, zda jste najedení, vyspaní, zda nejste nemocní a neberete léky. To všechno totiž prodlužuje dobu odbourávání. Naopak rychleji odbourávají lidé, kteří jsou na alkohol zvyklí a pijí častěji. A obecně lépe mizí alkohol z krve mužům. Deset věcí, které zpomalují vylučování alkoholu z těla:

  • pohlaví ženské
  • nemoc
  • nevyspání
  • únava
  • stres
  • pití nalačno
  • některé léky
  • hmotnost člověka
  • málo zkušeností těla s pitím alkoholu
  • etnikum

Zdroj: Alkohol za volantem

Antidepresiva a alkohol

Na psychofarmaka se obecně nemá pít alkohol. Antidepresiva totiž mohou zcela nepředvídatelně potencovat účinky alkoholu. U moderních antidepresiv lze tolerovat příležitostně velmi malou dávku vína (například jednu skleničku týdně), u benzodiazepinů je třeba se alkoholu vyhnout úplně.

Zdroj: Antidepresiva v kombinaci s alkoholem

Antibiotika Duomox 1000 a alkohol

Duomox je antibiotikum. Amoxicilin, léčivá látka tohoto přípravku, patří mezi penicilinová antibiotika se širokým spektrem účinku. Tento lék je určen k léčbě řady infekčních onemocnění způsobených bakteriemi. Užívá se zejména v léčbě bakteriálních infekcí způsobených mikroorganismy citlivými na ampicilin.

Pití alkoholu při užívání tohoto antibiotika je možné, ale jen v malém množství. I přesto budete svůj organismus zbytečně přetěžovat a snížíte účinnost tohoto antibiotika.

Alkohol vám může způsobit zažívací potíže nebo nadměrný kašel.

Zdroj: Antibiotika a alkohol

Pivo při antibiotikách

Konzumace piva při užívání antibiotik je možná, ale musíte si uvědomit, jak zatěžujete svůj organismus (játra) a snižujete účinek antibiotik. Z medicínského hlediska byste neměli při nemocech konzumovat alkohol.

Při některých antibiotikách je konzumace alkoholu životu nebezpečná. Ve většině případů není kontraindikace při užívání antibiotik žádná.

Zdroj: Antibiotika a alkohol


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP