Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BÍLÉ ČÁSTEČKY V MOČI

OBSAH

Co je roup dětský?

Bílé částečky ve stolici dětí může ukazovat na roup dětský. Roup dětský (Enterobius vermicularis) je parazitický hlíst z řádu Spirurida.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Diskuze

V diskuzi BÍLÉ PIGMENTOVÉ SKVRNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.


Dobrý den ..mám dotaz,ráda bych se zeptala, jak léčit bílé pigmentové skvrny, které mám na hřbetu ruky.
Chtěla bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost,nebo radu, jak se toho zbavit.
Předem děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Mám kamarádku,která si bílé skvrny potírala vlastní močí,dle knihy pana Jiřího Cingroše "Urinoterapie" a knihy "Sám sobě doktorem",od téhož autora a výsledky byly skvělé.

Zdroj: diskuze Bílé pigmentové skvrny

Příznaky roupů

Onemocnění roupy se projevuje únavou a častou potřebou se vyprázdnit. Dále se při nákaze roupy vyskytují také bolestí břicha, průjem, podrážděnost, svědění a kopřivka. Po nákaze roupy se ve stolici začínají objevovat nejen oplozená vajíčka (jako bílé tečky ve stolici), ale i dospělí roupi, což tvoří dojem bílých částeček ve stolici.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Diskuze

V diskuzi BÍLÉ RTY LYŽAŘŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel RadekL.

Dobrý den, zajímá mě, jak je možné, že někteří vášniví lyžaři mívají rty téměř bílé. A nejenom oni, ale také lidé, co jsou často vystavováni slunci.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bílé rty lyžařů

Vermox

Vermox je k dostání jen na lékařský předpis a doplácí se na něj kolem 60 Kč. Také je k dostání v zahraničích internetových obchodech. Tady je jeden z nich: http://www.canadian-pharmacy-24h.net/catalog/Anti_Viral/Vermox.htm

Zdroj: Wikipedia.org

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem ZTRÁTA PIGMENTU BÍLÉ FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Jak na bílé flíčky, které nejspíš vznikly z důvodu dřívějšího poranění?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bílé flíčky po předchozích zranění jsou vlastně jizvy. Tyto jizvy vznikly z náhradního vaziva, které bohužel nemá stejné vlastnosti, jako původní kůže. S trochou štěstí se dají mírně vyrovnat jejich povrchové nerovnosti pomocí lejzru nebo dermabráze. Ale barva moc upravit nejde. Pouze dočasně se dají tyto barevné odchylky překrýt pomocí make-up krémy.
Pokud by bylo příčinou bílých flíčků něco jiného, například pityriáza, tak se dají léčit a můžete se jich zbavit natrvalo. Nezbytné by bylo vyšetření pravého původu flíčků u kožního lékaře, který pak určí další postup léčby.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ztráta pigmentu bílé fleky

Leukocyty v moči v těhotenství

U těhotných žen probíhají infekce močových cest velmi často bez příznaků. Vhodná je kultivace moči. Jen ona vyloučí, zdali jde opravdu o zánět, či o kontaminaci těhotenským výtokem a nesterilním odběrem moči.

Zdroj: Bílé krvinky a jejich správné hodnoty

Diskuze

V diskuzi JAK NA BÍLÉ ZUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

mam dotaz jak u těch zubů máte z kůry pomeranče může to být i kůra od citronu??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Já to zkoušela s citronovou kůrou a šlo to stejně dobře jako s kůrou z pomeranče. Nevhodná k čištění zůbů se mi zdá kůra z mandarinek. Ale úplně nejlepší na bílé zuby je ten recept sůl a citron. Je to sice humáč, ale zuby jsou pak skvěle bílé.

Zdroj: diskuze Jak na bílé zuby

Roupy u člověka foto

Tady je několik fotografií, na kterých je vidět roup u dětí i u dospělých, roupy foto.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ PROUŽKY NA NEHTECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Dnes jsem objevila na svých nehtech vodorovné bílé proužky asi tak v polovině všech nehtů,co je příčina?(jsem 2měsíce po chemoterapii)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bílé skvrny na nehtech i různé bílé čárky nebo bílé měsíčky na nehtech způsobuje výživový šok. Výživový šok nastane například při různých hubnoucích dietách a nebo právě i jako reakce na chemoterapii, jak je tomu ve Vašem případě. Jestliže jsou tyto znaky výživového šoku, u Vás proužky, již v polovině nehtu, tak to značí, že nehty Vám rostou jak mají a tato barevná nedokonalost Vašich nehtů tedy zanedlouho odroste.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé proužky na nehtech

Albendazol bez předpisu

Albendazol pro lidi, který by byl volně prodejný nebo na předpis v ČR vůbec k dostání není. Účinnou látku albendazol obsahuje spousta veterinárních léků, třeba Albex, ale ty jsou jen pro zvířata a vždy jen na předpis od veterináře. Jediné místo, kde se dá albendazol koupit, je zahraniční nternetový obchod. Tady je jeden z nich: http://www.canadian-pharmacy-24h.net/search.htm?route=search&q=Albendazole

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem PO LÉTĚ BILE FLEKY NA ZÁDECH. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bures Josef.

Dobrý den.Po létě se mi udělali bile fleky na zádech. Občas jsou mírne zarudle a svědí. Co to muže být. Díky za odpoved
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nejspíše jste se nakazil kvasinkovým onemocněním s názvem pityriasis versicolor. Toto onemocnění se přenáší zejména ve veřejných akvaparcích a plovárnách. Přenos proběhne kontaktem s nemocným a nebo s povrchem, kterého se nemocný dotýkal (lehátko, ručník, křesílko, atd). Léčba není náročná, ale vyžaduje pravidelné nanášení léčivého krému Pevaryl na všechna ložiska dvakrát denně po dobu asi jednoho měsíce - do vymizení příznaků. Vyléčení je pak trvalé, dokud se znovu nenakazíte. Pevaryl krém je běžně k dostání v každé lékárně, ale jen na lékařský předpis. Předpis vám může vystavit praktický nebo kožní lékař.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Po létě bile fleky na zádech.

Albendazol - vedlejší účinky

Účinná látka Albendazolu - Albendazolsulfoxid může u člověka způsobit tyto nežádoucí úřinky: bolest břicha, závratě, bolesti hlavy, horečka, nevolnost, zvracení, nebo také dočasné vypadávání vlasů.

Ve vzácných případech může Albendazol způsobit přetrvávající bolest v krku, silné bolesti hlavy, křeče, problémy se zrakem, zežloutnutí očí nebo kůže, tmavá moč, žaludeční bolesti, snadno vznikající modřiny, duševní změny nálady, zatuhlý krk, změny v množství moči. Zvýšení jaterních enzymů během léčby, je častým nežádoucím účinkem, ale ve vzácných případech byly také hlášeny případy akutního jaterního selhání . Alergické reakce jsou také u Albendazolu možné. Kvůli těmto vedlejším účinkům je důležité pravidelně sledovat kompletní krevní obraz.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ TEČKY V KOUTKU OKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, před několika dny jsem objevil bílé tečky v koutku oka, v té červené části.Tak se chci zeptat, z čeho to asi může být ?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Petře, tohle vypadá na nějaké polypy. Doporučuji zajít v Kroměříži na oční, aby se ti na to mrkli. Obvykle to spraví antibiotické kapky - nejčastěji Maxitrol. Recept na Maxitrol dostaneš od očního.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé tečky v koutku oka

Léky na roupy

Albendazol (anglicky Albendazole) je širokospektrální antiparazitikum ze skupiny benzimidazolů s účinkem proti střevním a tkáňovým červům a částečně také působí proti některým parazitickým prvokům. Mechanismus účinku albendazolu spočívá v inhibici polymerace tubulinu v těle parazitů, což vede k rozvratu metabolismu a následné smrti parazita vyhladověním. Albendazol je účinnější tehdy, když potřebujeme řešit hlísty na periferiích, například svalovce ve svalech, háďátka v lymfě a v podkoží, toxocaru v oku a podobně. Je to proto, že Albendazol se vstřebává asi z 5-10 % do krve. Naproti tomu, lék proti roupům Vermox, se vstřebává do krve jen minimálně a je účinný převážně jen ve střevě. U léku Vermox proto není potřeba mít obavy z poškození jater. Při léčbě lékem Vermox játry projde jen asi 5 % léku. Oproti tomu Albendazol se 100 % metabolizuje v ledvinách a odchází ven močí. Albendazol je vhodnější na echinokoky, má na ně silnější účinek.

Zdroj: Bílé částečky ve stolici

Bílé kousky v moči

Sediment v moči obvykle poukazuje na přítomnost buněk, nečistot a jiných pevných látek v moči. Sedimenty se většinou tvoří z různých složek močového systému, z močového měchýře, ledvin a tak dále. Sediment v moči je docela běžný u většiny lidí. Jeho výskyt v malém množství je považován za normální. Nicméně je nutné diagnostikovat, jestli je přítomnost sedimentu v moči pouze normální, nebo nenormální, a následně pomocí testu moči ověřit typ a množství těchto sedimentů. Postižení jedinci nemusí mít žádné typické příznaky, to znamená bolest, pálení při močení a podobně. Ale je důležité si uvědomit, že sediment v moči může být také možným příznakem základního onemocnění, jako jsou infekce močových cest, infekce močového měchýře nebo ledvinové kameny, nebo onemocnění jater a jiných. Je nutné se poradit s lékařem vždy, když sami zaznamenáme sediment v moči.

Některé z příznaků, které mohou doprovázet sediment v moči:

  • nevysvětlitelné nutkání na močení;
  • změny v barvě moči;
  • bolest při močení.

Detekuje-li lékař sediment v moči, doporučí vám další testování moči a vyšetřování složek sedimentu na přítomnost různých anomálií. Poté, co je příčina sedimentu v moči diagnostikována, je léčba samozřejmě zaměřena na léčení základní příčiny a ochranu před vznikem zdravotních komplikací.

Zdroj: Co znamená zákal v moči

Diskuze

V diskuzi NEMOC OSTRUŽIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Růžena.

Prosím o radu,

pěstuji ostružiny vedle malin a v posledních letech plody ostružin
nedozrají. Plod je napůl červený a kyselý. Ptala jsem se v zahradnictví a říkali, že to dělá roztočík malinový. Stříkala jsem na jaře calypsem, ale nic nepomohlo. Mám ostružinu vyhodit nebo přesadit dále od malin ?

Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Magda Vavrečková.

Dobrý den, na osružinách na plodech se objevují v menší i větší bílé flíčky. Vypadá to jako zrníčka. Mají to dozralé i nedozralé plody. Co to je a čím se dá napadení zlikvidovat. Děkuji

Zdroj: diskuze Nemoc ostružin

Diagnostika bílkoviny v moči

Bílkovina v moči se dá zjistit jednoduše doma pomocí diagnostických proužků, které se buď přímo počůrají a nebo namočí do moči ve zkumavce. Pomocí barevné porovnávací stupnice se pak určí množství bílkoviny v moči. Cena diagnostických proužků na testování bilkoviny v moči je vidět tady: močové proužky cena.

Zdroj: Bílkovina v moči

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Děkuji. Jsem typ 4 a používám krém bioderma +50, ale dělají se mi po něm na tváři bílé pupínky, takže nevím, kde je chyba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Zvýšené leukocyty a erytrocyty v moči

K příznakům onemocnění ledvin a močových cest patří zejména vylučování leukocytů a erytrocytů. Výsledek se řídí počtem elementů v zorném poli.

Rozlišení:

  • Semikvantitativní vyšetření močového sedimentu po odstředění moči za standardních podmínek.
  • Kvantitativní vyšetření močového sedimentu dle Hamburgera.

Normální nález: Použije se preparát připravený z centrifugované moči – na jedno zorné pole 1–2 erytrocyty, 0–5 leukocytů u žen a 0–1 leukocyt u mužů. U zdravého jedince je močový sediment chudý.

Dle Hamburgera: Moč se sbírá 3 hodiny, doba sběru se udává s přesností na minuty a do laboratoře se dodá celý objem nasbírané moči, který se přesně změří. Objem nemá být menší než 100 ml. Moč je nutné dodat do laboratoře co nejdříve po skončení sběru. U kvantitativního vyšetření močového sedimentu podle Hamburgera se hodnotí počet elementů za 1 minutu: erytrocyty do 2 000/min; leukocyty do 4 000/min; válce do 60–70/min.

Počet 75 leukocytů v moči může signalizovat zánět močových cest nebo gynekologické znečištění moči.

Počet 11–20 leukocytů v moči může signalizovat odchylku. Nejedná se o patologický stav.

Více se můžete dočíst zde.

Zdroj: Bílé krvinky a jejich správné hodnoty

Leukocyty a krev v moči

Leukocyty a krev mohou zbarvit moč do narůžovělé až červené či hnědé barvy, vyskytují se při některých zánětech ledvin, nádoru ledviny, chudokrevnosti (anémii), popáleninách, tuberkulóze ledvin, při poraněních a nemocech močových cest.

Zdroj: Bílé krvinky a jejich správné hodnoty

Bílé fleky na obličeji

Bílé fleky na obličeji mohou mít mnoho příčin, viz níže.

Příčiny

Příčinou vzniku bílých fleků v obličeji může být onemocnění štítné žlázy. Pokud se objevují tečky s vyblednutím o velikosti 1–2 mm a pokud se vyskytují na hrudníku a objevily se na opálené kůži, může jít o světlou variantu výsevu mykotické infekce.

Obrázky

Takto mohou vypadat bílé fleky na obličeji.

Zdroj: Ztráta pigmentu, bílé fleky

Projevy krve v moči

Hematurii rozdělujeme na mikrohematurii (neviditelná prostým okem a zjištěná pouze chemickým vyšetřením moči) a makrohematurii. Makrohematurie je krev v moči viditelná prostým okem. Okem viditelné zbarvení moči vznikne při koncentraci 1 mililitru krve v 1 litru moči a vyšší. Mohou a nemusí se vyskytovat další příznaky podle vyvolávající příčiny výskytu krve v moči. Hematurie spojená s bolestí bývá spojena s infekcí močových cest a s močovými kameny.

Zdroj: Krev v moči

Krev v moči u feny

Krev v moči u feny se může vyskytnout z důvodu zánětu močového měchýře, zánětu ledvin, močových kamenů nebo před prvním háráním.

Při zjištění krve v moči navštivte veterinárního lékaře, který zjistí příčinu, stanoví diagnózu a zahájí léčbu.

Zdroj: Krev v moči u psa

Bílkovina v moči a ledviny

Přítomnost bílkoviny zvané albumin v moči v množství větším než norma – albuminurie může být známkou onemocnění ledvin.

Zdroj: Bílkovina v moči


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP