Téma: 

blog

TRADIČNÍ ČÍNSKÁ MEDICÍNA A LÉČBA ZÁPADNÍCH DIAGNÓZ

Celostní medicína Jonáš

Společnost Joalis s. r. o. se od svého vzniku v roce 1999 zabývá výrobou přírodních informačních přípravků. U příležitosti desátého výročí existence firmy byla výroba přesunuta z pronajatých prostor v Ústí nad Labem do nově postaveného výrobního závodu ve Staré Huti u Dobříše. Nová výrobna splňuje všechny moderní požadavky na kvalitu a objem výroby. Její umístění v prostředí plném přírodních i kulturních pozoruhodností navíc vhodně doplňuje filozofii firmy. Administrativní centrum společnosti a redakce informačního bulletinu Joalis info sídlí v Praze na ulici Orlická.

Doplňky stravy od firmy Joalis se v současné době prodávají prostřednictvím lokálních distributorů v České republice, na Slovensku, v Maďarsku, Polsku, Rakousku, Německu, Bulharsku, Rumunsku, ve Francii, Švýcarsku a také v Chile. Do budoucna se plánuje rozšíření trhu také do dalších zemí. Produkty si můžete objednat prostřednictvím e-shopu nebo v Centru C.I.C. v Praze 3 na Křišťanově ulici.

Josef Jonáš – léčitel

MUDr. Josef Jonáš patří k nejznámějším českým badatelům v oblasti přírodní medicíny. Je propagátorem moderních směrů přírodního lékařství a autorem metody řízené a kontrolované detoxikace organismu. Jeho současné aktivity zahrnují vedle působení ve společnosti Joalis také poradenskou, přednáškovou a publikační činnost i přímou práci s klienty. Zrodu originální metody řízené a kontrolované detoxikace předcházely dlouhé roky studia, zkoumání a objevování. Krátce po promoci na lékařské fakultě se stal MUDr. Jonáš primářem psychiatrického oddělení nemocnice v Chomutově. Jeho zájem o různá odvětví alternativní medicíny však nakonec zvítězil, a tak MUDr. Jonáš oblast klasické medicíny opustil a otevřel si privátní ordinaci přírodní medicíny.

Kromě psychoterapie, psychoanalýzy a sexuologie se stal odborníkem v mnoha oblastech celostní medicíny, jako je akupunktura, EAV, Vega, funkční diagnostika, biorezonance, čínská medicína, makrobiotika, homeopatie, shiatsu nebo manuální medicína. Ve své metodě zcela originálním způsobem skloubil tisíciletou moudrost různých (zejména východních) civilizací s moderními poznatky současné lékařské vědy. Uvedením této metody do praxe způsobil určitý převrat v obvyklém chápání nemocí a jejich příčin. Tisícovkám lidí tak pomohl zbavit se vleklých, mnohdy celoživotních zdravotních problémů. V současné době se MUDr. Jonáš vedle svých klientů věnuje především dalšímu výzkumu v oblasti celostní medicíny a vývoji nových preparátů. Nepravidelně pořádá přednášky a semináře jak pro veřejnost, tak pro terapeuty, kteří jeho metodu používají v praxi.

Knihy

Své úvahy o zdraví člověka MUDr. Jonáš publikoval v mnoha knižních titulech, z nichž nejvíce čtenáře oslovila Křížovka života a dvoudílné Tajenky života, Tvoje strava je tvůj osud nebo Kde končí duše a začíná tělo. Metodě řízené a kontrolované detoxikace je věnována rovněž velice úspěšná kniha Praktická detoxikace podle MUDr. Josefa Jonáše. Co se týče čtenářského zájmu, nezůstávají pozadu ani autorovy kuchařské knihy, vycházející z jeho zásad zdravé výživy.

Detoxikace

Praktická detoxikace podle MUDr. Josefa Jonáše je učebnicí originální a celosvětově ojedinělé metody řízené a kontrolované detoxikace organismu, která je završením celoživotní badatelské cesty autora přírodní medicínou za odhalením tajemství novodobého kamene mudrců. Přehledným a čtivým způsobem seznamuje s filozofickými základy a teorií řízené detoxikace a poskytuje praktický návod na konkrétní a dokonalou očistu lidského těla. Jako „bible vnitřní hygieny“ by neměla chybět v knihovně nikoho, komu záleží na vlastním zdraví a délce života. Kniha Praktická detoxikace není vhodná pro laiky. Je určena osobám, které se chtějí detoxikační medicínou zabývat podrobněji. Doporučuje detoxikaci pomocí preparátů značky Joalis.

Úryvek z knížky: „Člověk jakožto subsystém stvoření představuje velmi složitý energo-informační systém, který nezačíná ani nekončí jeho fyzickou existencí. Všechny informace o stavbě a fungování jeho těla jsou zakódovány v energo-informačních strukturách v informačním poli. Toto pole je polem nejen člověka, ale i celého lidstva. Existuje spojitost struktury tohoto informačního pole a biologické struktury, tedy hmoty a energie, které dohromady tvoří existenci člověka. V tomto informačním poli je zakódován celý život fyzický i duševní. Nám jde především o to, aby se člověk naučil zvládat deformace tohoto pole co možná nejpřirozenějšími prostředky. Jen proto jsme se v této knize mohli setkat s preparáty vytvořenými na informačním a rezonančním principu. Nemají vlastnosti, které by je přibližovaly současnému pojetí medicíny, neobsahují chemické sloučeniny ani nejsou postaveny na farmakologických účincích bylin, ale působí na energetické pole člověka a jeho informační systém, který s ním úzce souvisí. Takové pojetí nám dává nové a netušené možnosti, jak se vyrovnat s chronickými zdravotními problémy i jak do budoucna realizovat jejich prevenci, která je v každém případě smysluplnější a účinnější než vlastní léčba. Přijde-li někdo s novou terapeutickou myšlenkou, může si ji ověřit na těžce nemocných lidech, u kterých již selhává současná chirurgická a farmakologická medicína. Není však smysluplné takovýmto způsobem pojímat souboj mezi těmito medicínami. Každá z nich přináší cosi pozitivního, a právě tento dvojí pohled na lidský organismus je obrovsky přínosný.“

Poradna

MUDr. Josef Jonáš úspěšně provozuje poradnu pro veřejnost zde.

Blog MUDr. Josefa Jonáše najdete zde.

Zdroj: Tradiční čínská medicína a léčba západních diagnóz
Zveřejněno dne: 13.5.2017

Diskuze: domácí výroba kosmetiky

Začínající blog o vyzkoušených receptech na domácí výrobu kosmetiky! :-)
belnatura.blogspot.com/

Zdroj: diskuze Domácí výroba kosmetiky
Odesláno dne: 13.8.2011 uživatelem Bára
Počet odpovědí: 0

Diskuze: Operace je nevratný proces

Jen chci řict, že operace je nevratný proces a dá se dost řasto vyřešit přírodní cestou.
Pepa
poradcezdravi.blog.cz

Zdroj: diskuze Operace je nevratný proces
Odesláno dne: 13.7.2013 uživatelem Pepa1
Počet odpovědí: 0

JAK DĚLAJÍ HOVĚZÍ LÍČKA NA ČERVENÉM VÍNĚ KLUCI V AKCI

Roman Paulus

Roman Paulus se narodil 4. 4. 1975 v Praze, je ženatý, má dvě děti a patří mezi naše nejúspěšnější kuchaře. Již pětkrát získal nejprestižnější kuchařské ocenění – hvězdu Michelin. Přesto je stále skromný a nad své angažmá při dobytí kulinářského Olympu staví práci týmu.

Roman Paulus je nyní šéfkuchařem restaurace Radisson Blu Alcron, která pod jeho vedením získala již pětkrát michelinskou hvězdu. Svou kariéru ale započal na začátku 90. let v Rakousku, kde pracoval v několika sezónních hotelech, například Hotel Gasthof Post Lech nebo See Hotel Werzer Astoria Portschach. V roce 1999 se přemístil do známého hotelu Savoy v Londýně. Po zkušenosti v Londýně vařil v roce 2001 na zaoceánské lodi Queen Elisabeth II, na které strávil půl roku. Po návratu v roce 2002 již začal pracovat pro hotely Hilton, nejprve ve Vídni a od roku 2003 v Praze. Na jaře 2008 přijal nabídku postu šéfkuchaře v hotelu Alcron.

Roman Paulus byl jedním z hlavních hrdinů neotřelé kampaně firmy Lidl, jíž si diskontní řetězec zlepšuje svou pověst. Dále má webové stránky, na kterých mimo jiné píše svůj blog. Vlastní televizní pořad nemá, ale kdyby dostal nabídku, nebránil by se jí. Je to podle něj nová příležitost a výzva.

Upřednostňuje českou a francouzskou kuchyni, ale cení si i italské, které přiznává jednoduchost. Ta je také předpokladem jejího celosvětového rozšíření. Česká kuchyně takovým předpokladům jednoduše nemůže konkurovat. V restauraci Alcron vaří i tradiční českou svíčkovou, kterou považuje za dobré jídlo. Sám si na cestách dá rád i knedlíky, nejraději jahodové. Nebrání se ani smaženému sýru, ale říká, že záleží na surovinách, a neměl by se jíst moc často. Také si pochutná na krupicové kaši, kterou rád vaří pro své děti. První jeho pokrm, který sám uvařil, byly palačinky.

Vzorem mu byl Jaroslav Trejbal, který zamlada pracoval ve Francii a pro Romana Pauluse byl inspirací. Chtěl být jako on, cestovat a vařit. Trejbal také vařil pro slavného českého herce Vlastu Buriana. Roman Paulus chtěl být vždy kuchařem, a to se mu splnilo. Dnes si nejvíce váží svého britského kolegy Gordona Ramsaye, kterému má trochu za zlé, že v očích diváků udělal z kuchařů hulváty. Uznává však především jeho odborné kvality. Ramsey je držitelem několika michelinských hvězd a Roman Paulus dobře ví, co toto ocenění obnáší. Protože nevíte, kolik inspektorů přijde a co si dají k jídlu, není možné nějak s cenou kalkulovat. Není to, jak říká, vypilování jednoho jídla, ale každodenní mravenčí práce.

Stále zkoumá nové receptury a postupy. Zkušenost s vařením v cizině je podle něj přínosem v tom, že kuchař pozná různé koncepty a přístupy k vaření. Jeho profese se může uplatnit kdekoliv na světě, protože všude lidé rádi jedí. Dobrá kuchyně se ale může dělat i v restauraci na růžku, kam budou lidé rádi chodit.

Zdroj: Jak dělají hovězí líčka na červeném víně Kluci v akci
Zveřejněno dne: 27.4.2017

Diskuze: Re: přechod u žen příznaky

Dobrý den, zabývám se nyní tematikou menopauza (přechod) a píšu na toto téma odborné články a podklady k nim čerpám z lékařského webu MedcineNet. Můj blog najdete na prirodazdravi.blogsp… a možná vám nějaký z mých článků pomůže najít odpověď na vaše otázky.
Přeji všem ženám krásný den

Zdroj: diskuze Přechod u žen příznaky
Odesláno dne: 20.3.2017 uživatelem Jiří
Počet odpovědí: 3 Zobrazit odpovědi