Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLAVÁ CHODIDLA

OBSAH

Bolest chodidla

Když zmíníme dysfunkci či bolest v oblasti spodní části chodidla, tedy plosky chodidla zespodu v oblasti klenby, mnohé z nás napadne, že může jít o ostruhu na patě. Patní ostruhy a bolesti chodidla obecně mohou způsobit ztrátu funkčnosti chodidla, přičemž bývá postižena i klenba.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi BEZ ČERNÝ- LÉČIVÉ LISTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ADAMCOVÁ JINDŘIŠKA.

mám velký problém z bolesti zad a o účinku přikládáním rozdrcených listů mám dobré zkušenosti s kolenama. potřebuji radu na páteř přikládání.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anna.

Naše babička naklepala jemně list zelí a přikládala na bolavá záda.

Zdroj: diskuze Bez černý- léčivé listí

Bolest chodidla v klidu

Bolest chodidla v klidu může signalizovat natažené drobné svaly na chodidle nebo můžete mít začínající ostruhu, případně zánět podélně příčné klenby.

Zdroj: Bolest chodidla

Poradna

V naší poradně s názvem KAŠTANY VÝROBA DOMÁCÍ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Květa.

Chtěla bych si udělat mast z kaštanů na bolavá kolena. Trpím artrozou.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jasně, na bolavá kolena to prý dobře zabírá. Tady je recept, jak si vyrobit kaštanovou mast: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Kaštany výroba domácí masti

Co znamená bolest chodidla pod prsty při došlapu

Mortonův neurom je zánět plantárního nervu mezi základy prstů (obvykle mezi třetím a čtvrtým prstem). Nejčastějšími příznaky jsou bolest chodidla, podivné pocity nebo necitlivost v oblasti bříška chodidla. Zánět je obvykle způsoben v důsledku nošení vysokých či těsných bot.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi PRŮJEM A PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zbyněk.

Průjem jsem vždycky léčil Endiaronem. Poslední dobou už nezabíral. V lékárně mi poradili nějaká probiotika Probiolact. Stačílo si dát jednu tobolku ráno, druhou večer a průjem odezněl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marek.

Průjem jsem pokaždé léčil jen Endiaronem. Jednou mi v lékárně nabídli Probiolact. Je prý šetrnější pro bolavá střeva. Stačil jeden den a průjem byl fuč.

Zdroj: diskuze Průjem a probiotika

Bolest vnitřní strany chodidla

Bolest vnitřní strany chodidla může být způsobena plochou nohou. Problém s plochýma nohama nastává, když se klenba nohou zploští (často při stání nebo chůzi), což způsobuje bolesti chodidel a další potíže.

Zdroj: Bolest chodidla

Diagnóza

Vyšetření používané k diagnostice metatarsalgie obvykle zahrnují rentgenové snímky, často získané ve stoje k posouzení anatomie chodidla při zátěži hmotností těla. Nápomocné mohou být také vyšetření magnetickou rezonancí, zvláště když se struktura chodidla jeví jako normální.

Zdroj: Bolest chodidla pod prsty při došlapu

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ WWW STRÁNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina Jurikova.

Dobry den,
chtela jsem se zeptat, uz ctyri roky me boli leva cast obliceje-hlavne spodni.Zacalo to zanetem zubu a pak vytrzeni.Bolest trva a vsechny vysledky jsou negativni napr.neurologie,nosni.

Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslava Krchňavá.

Prosím o sdělení kolik čaje z kořene kostivalu je vhodné pít a jak dlouho
při osteroporoze.Dále moc prosím o informaci co je vhodné pro zvýšení he-moglobinu v krvi,manžel má 113 po chemoterapii. Prosím jak je to se zábaly na bolavá kolena.Předem Vám moc děkuji

Zdroj: diskuze Otec pleskač www stránky

Balení léku Muscoril

6 ampulí po 2 ml.

Zdroj: Lék na bolavá záda a svaly

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ A BRNĚNÍ CHODIDLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alex.

Dobrý den, už dlouhou dobu mám bolesti pravého chodidla. Nemohu došlápnout na chodidlo a cítím v něm velké pálení a brnění. Bolesti mám přes den, nejvíce na večer. Chci se zeptat, jak dále postupovat. Děkuji za odpověd, Ingardia.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pálení a brnění chodidla

Bolest vnější strany chodidla

Příčin může být více: výrůstky na kosti (takzvané ostruhy), změna geometrie kůstek plosky, například u ploché nohy. Na plosce je rovněž velké množství akupunkturních bodů, které odpovídají vzdáleným orgánům, takže problém může být i tohoto druhu.

Zdroj: Bolest chodidla

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ CHODIDEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den
Uz par dni cítím šílenou horkost pravého chodidla z vnitrni strany chodidla !
Dnes mi palivost zacla i u levé nohy
Mam pocit jako by mi horely nohy
Bolest se objeví vzdy v noci !
Rada bych věděla co to muze znamenat
Dekuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pálení chodidel

Bolest malíkové hrany chodidla

Pokud se jedná o symetrické postižení, příčinou je obvykle nevhodná obuv, pevná podrážka, úzká špička, opatek a podobně. Dalším faktorem může být samotné chodidlo, zborcená příčná i podélná nožní klenba a další. Na bolesti se mohou podílet i křečové žíly, stagnace krve v končetinách, což vede ke vzniku otoků.

Zdroj: Bolest chodidla

Poradna

V naší poradně s názvem BOLAVA ZDURENINA POD UCHEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dobry den,prosimvas v posledni dobe se mi casto dela zdurenina pod levym uchem,vzdy po jidle a vzdy to brzy prejde.Boli to pri skousnuti.A pri jidle se to objevi.Kdyz nekousu,do druheho dne to vzdy zmizi po ibuprofenu.Mirne to citim i na prave strane.Nemuze to byt neco vaznejsiho?Pred tydnem jsem zrovna mela u doktora krevni nabery prventivni,vse tam bylo v poradku.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bude potřeba zjistit přesný důvod vašeho zduření. S tím vám pomůže stomatolog. Vezměte si k zubaři jídlo, při kterém se vám to stává a snězte ho před ním, aby se vytvořilo to zduření. Pak nechte stomatologa, aby našel příčinu. Když se to nepovede nalézt, tak to samé zopakujte v ordinaci lékaře ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tezeo 40 a alkohol-diskuze

Bolest kyčle od páteře

Bolest kyčle od páteře může souviset s onemocněním páteře, ale i kyčle. Stává se, že se odlehčuje bolavá končetina a tím se zhorší naopak bolest v jiném místě nebo kloubu. Příčina je tedy mechanická, způsobená nerovnoměrným zatížením.

Zdroj: Bolavé kyčle

Diskuze

V diskuzi PÁLENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vojta.

Dobrý den chtěl sem se zeptat cca 3× za týden me při hygieně(mytí) pálí chodidla projevuje se to už asi 2 měsíce. Je to dosti nepříjemné. Napadlo mě že by to mohlo být ponožkama.Předem děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Ano mě taky pálí chodidla ve dne i v noci prostě stále

Zdroj: diskuze Pálení nohou

Léčivá látka

Thiocolchicosidum 4 mg v 1 ampuli. Thiocolchicosid je synteticky připravený sulfurovaný derivát odvozený od colchicinu. Thiocolchicosid má selektivní agonistickou afinitu ke GABA receptorům s glycinomimetickým účinkem. Přímé působení látky je na postsynaptických receptorech GABA.

Zdroj: Lék na bolavá záda a svaly

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila.

Dobrý den,chtěla bych vyzkoušet obklady z alobalu na bolesti bederní páteře a nohy,chtěla bych vědět,zda se může tento obklad používat při užívání Warfarinu.Domnívám se,že ano,ale raději se ptám.Děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Obklady z alobalu nijak neovlivňují účinky Warfarinu a je možné je použít. Zároveň je možné potírat bolavá záda i nohy gelem Voltaren, který také Warfarinu nijak nevadí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a jiné léky

Detoxikační náplasti Kinoki

Detoxikační náplasti Kinoki přímo působí na reflexní body na chodidlech nohou. Tak jako je cílem reflexních masáží stimulace vnitřních orgánů, podobně působí i detoxikační náplasti Kinoki, které stimulují jednotlivé orgány v lidském těle, podporují celkovou rovnováhu organismu a působí léčebně. Mají fantastický vliv na interní zdraví člověka. Náplastí se přilepují na noc, tedy cca na 6–10 hodin, a to na obě chodidla. Pokud s detoxikací začínáte poprvé, doporučuje se každodenní používání od 2 týdnů do 2 měsíců s přihlédnutím k individuálním potřebám, to je s ohledem na množství toxinů obsažených v organismu, době trvání nemoci a jejího stupně pokročilosti. Náplasti se aplikují do doby zmizení nečistot a vlhka. Následně by se mělo pokračovat v zákrocích tak, že používáte náplasti 1x týdně za účelem trvalého dobrého pocitu. Náplasti Detox Kinoki můžete rovněž bezprostředně používat na bolavá místa, například na opuchlá místa po úrazech, při bolestech hlavy, pohmožděninách, bolestech zad a podobně. V takovém případě může být náplast umístěna na bolavé místo i na 24 hodin. Po použití náplast vyhoďte a již nikdy nepoužívejte.

UPOZORNĚNÍ: Během těhotenství a kojení nejsou očistné kúry pro tělo matky vhodné. Nepoužívejte tedy tyto náplasti v těhotenství a v období kojení.

Zdroj: Detoxikační náplasti

Příznaky karcinomu prostaty

Hlavním příznakem rakoviny prostaty je bolavá prostata, kde při onemocnění prostaty může docházet k palčivým bolestem při ejakulaci, případně i několik minut po ní či před ní. Dále dochází k pozvolným a později výrazným potížím při močení, kdy se bolestivá prostata zduří a ucpe močovou trubici. Konkrétně jde o častý pocit nutkání k vymočení, ale přitom množství vypuštěné moči je zanedbatelné. Frekvence takovýchto odskočení je čím dál vyšší.

Zdroj: Léčba rakoviny prostaty

Příčiny

Metatarsalgie neboli bolest chodidla pod prsty při došlapu se vyskytuje v oblasti mezi obloukem a prsty. Lékařský termín pochází z názvu kostí, které se nacházejí v této části chodidla: metatarzů. Metatarzály jsou dlouhé kosti na bázi každého prstu. Tlak na konce metatarzálních kostí způsobuje bolest v oblasti chodidla.

Metatarsalgie může být způsobena zvýšeným tlakem na metatarzální hlavy. Příčina zvýšeného tlaku v této části chodidla může být buď v důsledku deformací chodidla, nebo v důsledku tlaku ze zdrojů mimo chodidlo, jako je například nevhodná obuv.

Bolestivé problémy obvykle souvisejí s metatarzální kostí a nejběžnější příčinou u lidí s bolestí nohou, je dlouhý druhý metatarzál. Další příčinou bývá abnormální zarovnání kloubu (zvýšené prodloužení) kloubu metatarzu s prstem (nazývaný metakarpofalangeální kloub).

Dále existuje celá řada stavů, které mohou způsobit zvětšení metatarzální hlavy, která je také spojena s bolestí nohou v oblasti chodidla pod prsty. Tyto stavy zahrnují různé typy artritidy, osteonekrózy, neuromů, nádorů nebo infekcí. A konečně, traumatická poranění, včetně zlomenin a trhlin vazů, mohou rovněž způsobit tento typ bolesti nohou.

Zdroj: Bolest chodidla pod prsty při došlapu

Bolest nohy ze strany

Tato bolest může být podmíněná nevhodným zatěžováním chodidel, nevhodnou obuví, patologií v oblasti nožní klenby.

Zdroj: Bolest chodidla

K čemu se používá lék Muscoril

Muscoril se používá ke zmírnění nebo úplnému odstranění bolesti při bolestivých svalových stavech a křečových stazích kosterního svalstva vyvolaných onemocněním páteře, revmatismem nebo úrazem, při zvýšeném svalovém napětí způsobeném onemocněním CNS, při zánětu sedacího nervu (houser), při bolestivých pohybech krčních svalů, při menstruačních potížích. Muscoril lze také použít k celkovému uvolnění před pohybovou rehabilitací.

Zdroj: Lék na bolavá záda a svaly

Lidská noha - popis

Noha člověka se skládá v podstatě ze dvou hlavních částí, a to dolní končetiny tvořené stehnem, lýtkem a holení; a nohy, která se skládá z chodidla a nártu.

Zdroj: Lidská noha


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP