Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

BOLEST KLOUBŮ NA RUCE

OBSAH

Nejlepší léky na bolest kloubů

Nelze určit nejlepší léky na bolest kloubů. Léčba je vždy individuální a záleží na druhu onemocnění. Pokud dlouhodobě trpíte bolestmi kloubů, měli byste tento stav konzultovat se svým ošetřujícím lékařem.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi OTEKLÉ A BOLESTIVÉ KLOUBY PRSTŮ NA RUCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milada.

Dobrý den.Mám na prave ruce na prostrednim prstě z vrchu na kloubu mozol a a všimla jsem si i maleho otoku na ukazovačku a i na tom prostředníčku.Bolest při pohmatu.
M.Tomíčková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Oteklé a bolestivé klouby prstů na ruce

Bolest kloubů při menstruaci

Bolest kloubu při menstruace může být spojena s premenstruačním syndromem. Antikoncepce velmi účinně redukuje tyto stavy. Lze užívat Ibalgin cca 1–2dny před menstruací včetně 1. dne menstruace po 6 hodinách, mělo by to pomoci.

Zdroj: Bolest kloubů

Poradna

V naší poradně s názvem BOLESTI RUKOU A KLOUBŮ VŠECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena Nováková.

Mám dotaz jestliže sevřu ruce v pěst tak mě bolí všechny prsty na rukou,nic v rukách neudržím nemám v nich sílu.Ruce mě bolí i v klidu.A bolí mě i všehny klouby na celém těle,po ránu kotníky,kolena,ramena.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Revmatoidní artritida, ta se takto projevuje. Její léčba zatím nebyla objevena a dají se jen zmírňovat příznaky. Na léčbě se dohodněte se svým praktickým lékařem a nebo můžete kontaktovat odborníka - lékaře imunologa.

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Je bulka na ruce rakovina

Bulka na ruce může mít mnoho příčin. Některé byly popsány v tomto článku. Ovšem bez odborného vyšetření nelze stanovit přesnou diagnózu. Nález bulky na ruce vyžaduje návštěvu lékaře, který určí příčinu jejího vzniku.

Zdroj: Bulka na kloubu prstu

Poradna

V naší poradně s názvem BERU ALAVIS PRO KONĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nadin.

Ahoj , mám to samé ,
te'd mám obavy , zda to není z užívání Alavisu pro koně , beru ho zhruba jeden rok a na pravé ruce se mi udělaly vyrustky a zvětšily klouby na ruce . Také prostřední prst se mi zkřivil . Co se tyče bolesti kyčelního kloubu , ty mi odezněly .
Před Alavisem jsem užívala Hyalfin a na prstech nebylo nic patrné

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nesmysl! Alavis, ač je určen pro koně, tak obsahuje stejné složky, jako humánní léčivé přípravky na klouby. Je tam jen chondroitin a glukosamin. Jediný rozdíl mezi lidskými doplňky a tímto je cena. Zvětšené klouby a výrůstky jsou následkem probíhající artrózy. Zajděte s tím k ortopedovi. Ten udělá vyšetření krve a rentgen a hned vám řekne důvod těchto obtíží.

Zdroj: diskuze Alavis pro lidi dávkování

Osteofyt na ruce

Jako osteofyty se označují výrůstky. Jedná se o degenerativní změny vznikající mechanickou zátěží v průběhu života, přičemž dochází k degeneraci chrupavčitých částí kloubů. Osteofyt je kostní výrůstek vycházející z okostice (periostu). Většinou je reaktivního charakteru, například u kloubů postižených artrózou.

Zdroj: Bulka na kloubu prstu

Diskuze

V diskuzi KLOUBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marika.

Ahoj, poraďte co na bolest kolenního kloubu? Dostanu vždy 1x za 3 měsíce obstřik, ale pomůže to vždycky jen na chvíli. Potřebuju ale normálně fungovat a bolest mě dost omezuje.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Petra.

Ahoj, mně hodně pomohlo pravidelné užívání Alavis Triple Blend. Taky jsem měla dost problémy, strašili mě i s operací a tohle opravdu zabralo.

Zdroj: diskuze Klouby

Bolest kloubů v těhotenství

Bolest kloubů v těhotenství se projevuje nejčastěji bolestí kyčle, odkud může bolest zasahovat i na zadní část nohy, hlavně oblast podkolení. Někdy je to dost nepříjemné a těhotné ženy mohou mít problémy i s obyčejnou chůzí. Bolesti vznikají tlakem plodu na páteř. Doporučuje se užívání Colavitalu. Ten se dá koupit na internetu a je vhodný právě i v těhotenství, protože je přírodní – obsahuje pouze kolagen a šípkovou růži. Raději však veškeré samoléčitelské procedury konzultujte se svým gynekologem.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi BOLEST KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta černá.

Měla by jsem dotaz. Našla jsem si na internetu tohle www.biomag.cz/bolest a nejsem si jistá zda by to vážně pomohlo na bolest zad. Jaký je váš názor a nemáte nějakou alternativu?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolest kloubů

Bolesti kloubů na ruce

Bolesti a otoky kloubů způsobují zpravidla větší či menší omezení jejich funkce. Tyto nepříjemné projevy jsou tedy obvykle důvodem k návštěvě lékaře. Ten stanovuje postup se zaměřením na zjištění příčiny příznaků a stanovuje diagnózu podle anamnézy, klinického vyšetření a rentgenových snímků. Mimochodem také využívá laboratorních vyšetření z krve, aby byl schopen odlišit zánětlivé a nezánětlivé onemocnění.

Zdroj: Oteklé klouby prstů na ruce

Diskuze

V diskuzi BOLEST KLOUBŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kvetak.

Enzycol mi doporučili v práci kolegové a stejně jako Vám, i mi pomohl. Připojuji se k doporučení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel HErbar.

Taky jej pravidelně užívám. Ze začátku zklamání, teď jsem však rád. Ulevilo mi to od bolesti celkem.

Zdroj: diskuze Bolest kloubů diskuze

Bolest palce na ruce

Palec je ze všech prstů ruky vystaven největší zátěži při každodenních činnostech. Na druhou stranu po něm vyžadujeme největší pohyblivost v prostoru ze všech prstů. Má-li palec splňovat tyto nároky, je nezbytné, aby si zachoval pevnost vazů kolem kloubu a kvalitní kloubní chrupavky. Zvýšená zátěž, poranění, ale i systémové nemoci mohou způsobit úžení prostoru, kudy probíhá šlacha ohýbače palce, pak mluvíme o takzvaném lupavém prstu/palci. Bolestivý a omezený pohyb palce bývá i u řady dalších nemocí palce. S úrazem spojený bývá nejčastěji spojený takzvaný lyžařský palec či nestabilita základního kloubu (CMC kloubu) palce, která vede k rozvoji rhizarthrózy.

Zlomeniny palce zasahující do kloubů jsou vždy závažné a jsou vesměs indikovány k operačnímu řešení. Poúrazové stavy s bolestmi palce, kde je přítomna mechanická překážka, blokáda či nerovnost, je nutné většinou řešit chirurgicky. Pokud jde o artrózu, ta se řeší medikamenty, a to nesteroidními antiflogistiky.

Zdroj: Bolavé ruce

Diskuze

V diskuzi OTEC PLESKAČ LÉČBA SÍROU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Libuše Svobodová.

dobrý den, zaslechla jsem v poradně "otce Pleskače" zmínku o léčbě sírou při artroze či artritidě, ale bohužel ne, jak aplikovat. Děkuji mnohokrát za návod. Svobodová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jaroslav procházka.

bolest kloubů a šlach chodidel - kdo ví přesný návod poraďte prosím - vím jen s doslechu - díky

Zdroj: diskuze Otec pleskač léčba sírou

Alobal na klouby

Alobal je vhodný i na bolest kloubů (alobal na bolest kloubů). Položte hliníkovou fólii na postižené místo a zafixujte jej obvazem či náplastí. Nechte působit celý den nebo i přes noc po dobu 10 až 12 dní. Po týdenní přestávce byste měli cítit úlevu. Pokud bolesti nepoleví, zkuste terapii zopakovat.

Zdroj: Alobal na bolest

Bolest kloubů při kojení

Bolesti kloubů při kojení mohou být způsobeny nedostatkem vápníku a změnou životního rytmu a jiného pohybu. Kojením se ztratí jen 1–2 procenta vápníku, který se po ukončení kojení velmi rychle doplní. Na kolena zabírá například ENZYCOL 40. Pokud vás bolí celé klouby, je velmi účinný Senzycol od Maxivitalisu, jedná se o potravinový doplněk.

Zdroj: Bolest kloubů

Poradna

V naší poradně s názvem TUKOVÝ VÝRUSTEK NA ZÁPĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana konečná.

může gangliom např.utlačením způsobovat bolest palce na ruce a poruchu hybnosti palce?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, ganglion na palci může způsobovat problémy s hybností a bolest palce. V takovém případě je vhodné ganglion vyoperovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tukový výrustek na zápěstí

Bolest kloubů po porodu

Bolesti kloubů po porodu jsou ve většině případů vyvolány otokem. Po opadnutí otoku většinou tyto potíže odezní. Bohužel u některých žen hormonální změny spojené s těhotenstvím a mateřstvím mohou spustit i jiná onemocnění, například revmatickou artropatii. Zde může pomoci Condrosulf, což je výživa pro klouby a volně prodejný potravinový doplněk. Důležitá je vyvážená strava bohatá na vápník, to znamená dostatek masa, sýrů a vlákniny.

Zdroj: Bolest kloubů

Diskuze

V diskuzi BOLEST KLOUBŮ DOPLŇKY STRAVY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Ahoj, lékárnice doporučila arthrona-1000-c1 a mám s tím dobré zkušenosti. Na rozdíl od jiných předražených preparátů mi opravdu pomohla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ilonka.

Ahoj, taky sem už o ní slyšela, že si ji hodně chválí. Asi ji taky vyzkouším. Líbí se mi hlavně, že je cenově dostupná.

Zdroj: diskuze Bolest kloubů doplňky stravy diskuze

Je bolest kyčelního kloubu při chůzi vždy artróza

Bolest kyčle při chůzi může být způsobena přetížením svalů dolní končetiny, obtížemi bederní páteře (příčina je tedy v oblasti od páteře), začínající artrózou.

Zdroj: Kde bolí artróza kyčle

Bolest kloubů na ruce

Bolesti kloubů ruky mohou mít řadu příčin. Nejčastější příčinou postižení kloubů je revma, kdy pacient mívá obvykle bolesti na více prstech ruky. Další, poměrně častou příčinou bolestí kloubů ruky je artrotické postižení základního kloubu palce neboli rhizartróza (postihující především ženy ve středním a vyšším věku) a poúrazové stavy. Bolest kloubů ruky je vyvolána v drtivé většině případů opotřebováním chrupavky kloubu, kdy při pohybu dochází k přímému kontaktu s obnaženou kostí, která je u zdravého kloubu kryta chrupavkou. Bolest kloubu může vyvolat i nestabilita kloubu, tedy nedostatečně pevné vazivo kolem kloubu. Bolestivost kloubu má vliv na oslabení svalové síly úchopu ruky. Destrukce kloubu a ztuhlost kolem kloubních struktur způsobí omezení pohybu či ztuhlost kloubu. Méně častou příčinou bolesti prstů ruky je i Glomus tumor.

Léčba vždy vychází ze zdroje bolestí. Stupeň opotřebení chrupavky kloubu, rozsah pohybu, nestabilita kloubu a míra bolesti ruky je rozhodující při výběru způsobu léčby, zda bude konzervativní, či chirurgická. Obecně lze říci, že bolestivý kloub, který je již bez chrupavky, nelze uvést do původního stavu a jsou možné jen paliativní operační výkony (= výkony, které nevedou k vyléčení, ale zmenšují obtíže pacienta), jako jsou znehybnění kloubu, implantace kloubní náhrady či vložení pevnější tkáně do zničeného kloubu, která vytváří jakýsi nárazník. Pokud je zdrojem bolestí mechanický problém, tedy nerovnost kloubu, zánik chrupavek, nestabilita a podobně, pak léky podávané perorálně, lokálně či aplikované do kloubu mají jen omezený význam. Pouze zpomalují další zhoršování stavu, ale neléčí! V případech, kdy bolestivý kloub není výrazně postižen a pacient přichází včas, je jednodušší nalézt a pokud možno ovlivnit příčinu bolestí.

Zdroj: Bolest kloubů

Artróza prstů

Při neléčení artrózy hrozí postupné zhoršování bolestí a snížená pohyblivost. Stav nakonec může vést ke vzniku ankylózy (srůstu mezi kostmi kloubu) a k trvalé nepohyblivosti.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Bolavé ruce z nošení dítěte

Snažte se nosit miminko spíš na předloktí, respektive ho „posadit“, položit si dítě podél předloktí, než aby největší zátěž váhy miminka lokálně zatěžovala v tahu ruce a dlaně. Je to o zvyku, prostě si představte, že ruce od zápěstí neexistují.

Na namožené a natažené svaly a šlachy je výborný horký zábal s přípravkem karité. Můžete použít například 100% karité od fy Sallos. Nejdříve namočte plenu do vařící vody, ale opatrně, abyste se neopařili. Poté napařte bolavé místo, namažte ho karité, znovu namočte plenu do horké vody a tou několik minut masírujte postižené místo. Když je bolest mírnější, stačí každý den mazat karitéem bez horké masáže. Výborná je i bandáž s koňskou mastí. Pokud bolest po těchto aplikacích neustoupí, je dobré navštívit lékaře.

Zdroj: Bolavé ruce

Risartróza

Risartróza je artróza karpometakarálního (CMC) kloubu palce ruky, která nejčastěji postihuje ženy v pátém decenniu a později. První příznaky se však objevují i u mladších pacientek, a to nestabilitou s občasnými bolestmi. Příčinou je přetěžování karpometakarálního kloubu v terénu nestability, ať už při hypermobilitě (vrozená zvýšená volnost kloubů) nebo u poúrazové nestability. Poúrazová nestabilita je stav po přetržení vazů, které jsou často přehlédnuté, a proto neléčené. Rozvoj artrózy také nastává po nedostatečně srovnaných zlomeninách v oblasti karpometakarálního kloubu. K artróze kloubu palce ruky dochází i u revmatických chorob, přičemž revmatické postižení působí na kloubní pouzdro a vazy, což vede k nestabilitě.

Příznaky: Bolestivost v oblasti karpometakarálního kloubu, která se v počínajících stadiích stupňuje po zátěži. V pozdních stadiích jsou bolesti i klidové. Kvůli bolestivosti je omezena síla stisku palce a omezen úchop. Pacientky si stěžují na bolesti při takových činnostech, jako je otevírání dveří klíčem, uvolnění ruční brzdy v autě či držení hrnečku. Klasickým projevem je, že v postižené ruce nelze nic udržet. V místě bolesti je patrný otok.

Zdroj: Artróza prstů na ruce

Bolest kloubů prstů na ruce

Bolest kloubů prstů na ruce může být způsobená artrózou, kterou trpí především starší lidé, nevyhýbá se však ani mladším ročníkům. Artróza je nezánětlivé degenerativní onemocnění, které může vést až k úplné ztrátě hybnosti a invaliditě postižených oblastí. Rozvíjí se několik let a postupně způsobuje poškození chrupavky, tedy ochranné vrstvy kloubu. Chrupavka se v důsledku tohoto ztenčuje, objevují se v ní trhliny, které způsobují větší tření při pohybu. Postižený kloub začne vytvářet výrůstky a ty následně dráždí nervy, což vyvolává charakteristickou bolest. Není zcela známá příčina, která stojí za rozvojem této nemoci. Obecně se uvažuje spíše o souhře několika rizikových faktorů. Řadí se mezi ně mimo jiné opotřebení kloubní chrupavky související s pokročilým věkem. O konkrétnějších příčinách lze hovořit u jednotlivých druhů artrózy, i tak se jedná spíše o orientační a ne vždy zcela prokázané vlivy.

Léčba artrózy spočívá v potlačení nepříjemných projevů a ve zpomalení či úplném zastavení progresu nemoci. Postižený kloub nelze zcela vyléčit. Základem je správná diagnóza a zhodnocení stavu postižených kloubů. K tomu se využívá různých zobrazovacích metod (například rentgen, magnetická rezonance, sonografie a podobně), dělají se krevní testy, nezbytná je také spolupráce pacienta a jeho detailní popis obtíží. Nosným pilířem léčení artrózy bývá rehabilitace a různé terapie (magnetoterapie, elektroterapie a další), jimiž lze eliminovat otoky, bolesti a zastavit poškozování chrupavky. V otázce medikamentů se volí analgetika (i v podobě mastí a gelů) na mírnění bolestivých stavů, případně nesteroidní antirevmatika a chondroprotektiva (pro regeneraci chrupavčité tkáně). Je také vhodné nevěnovat se činnostem, při kterých dochází k problémům. Doporučuje se vyvarovat se prochladnutí dané oblasti, v zimě je tedy u artrózy prstů na rukou bezpodmínečně nutné nošení rukavic, aby byly ruce pořád v teple.

Zdroj: Bolest kloubů


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP